beniusia79 22.04.08, 16:04 na obiad mam golabki w sosie pomidorowym. zastanawiam sie jakie warzywa do tego ugotowac a moze salatke zrobic? co pasuje do golabkow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lola211 Re: pytanko kulinarne-golabki 22.04.08, 16:06 Do golabkow nie podaje nic, bo tylko psulo by smak.Po co oprócz sosu cokolwiek dodawac? Masz w nich warzywa, mieso i ryz- wszystko co potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: pytanko kulinarne-golabki 22.04.08, 16:10 i ja tak mysle, golabki same w sobie to danie zlozone i kompleksowe na deser daj jablko, jak chcesz witamin wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: pytanko kulinarne-golabki 22.04.08, 16:13 tez racja. ale zastanawialam sie czy nie ugotowac do tego osobno marchewki np? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: pytanko kulinarne-golabki 22.04.08, 16:13 Nie pasuje mi to nijak- podaj golabki i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: pytanko kulinarne-golabki 22.04.08, 16:19 Ale mi smaka narobiłyście na gołąbki I pytanko:robiłyście kiedyś farsz z surowyn ryżem?Ja nie próbowałam ale jadłam u pewnej pani i były super. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: pytanko kulinarne-golabki 22.04.08, 16:21 W zasadzie to czy jest jakas roznica? Ten ryz w trakcie duszenia po prostu sie ugotuje, jedynie chyba luzniej trzeba te golabki zwijac, bo ryz objetosc zwiekszy w trakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
gardeniaa Re: pytanko kulinarne-golabki 22.04.08, 17:03 ja robiłam z surowym ryżem, mięsem i tartą kapustą mają trochę inny smak, ale są równie smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
maxxt Re: pytanko kulinarne-golabki 22.04.08, 16:32 z ziemniakami, z pieczywem- ja zawsze w ten sposob podaje. z tym ze moje gołąbki mają niewiele ryżu+ dokladam np. pieczarki (do farszu). oprócz sosu pomidorowego istnieje tez sos pieczarkowy, grzybowy, mozna podac z myslwiskim. wszystko kwestia gustu Odpowiedz Link Zgłoś
plepla Re: pytanko kulinarne-golabki 22.04.08, 17:04 robię gołąbki bez ryżu w nadzieniu. serwuję z reguły w sosie pomidorowym (lub koperkowy) z ziemiaczkami a do tego buraczki zasmażane, ogórek kiszony lub papryka konserwowa. Wg mojej rodizna kompozycja niezwyle smakowita Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: pytanko kulinarne-golabki 22.04.08, 20:02 Hm, przeczytalam watek i chyba zrobie w tym tygodniu golabki. Odpowiedz Link Zgłoś