Dodaj do ulubionych

Pluje kaszką!!

11.10.03, 17:46
Mój 8 miesięczny synek Michaś nie lubi kaszki pod żadną postacią, ani na
gęsto z talerzyka ani rzadszą z butelki, próbowałam zmieniać kaszki i mleko
modyfikowane ale to nie pomogło. Czy wasze dzieci też tak nie lubią kaszek?
co powinnam mu innego podawać? martwię się ze bedzie miał za mało witamin!
napiszcie ! Iwona
Obserwuj wątek
    • anlenki Re: Pluje kaszką!! 13.10.03, 10:16
      Mój maluch jadł kaszkę tylko przez miesiąc , potem juz nie, teraz ma dwa lata i
      od roku i 2 msc nie zje kaszki w ogóle. Próbowałam mu dawac wymieszaną pół na
      pół z owockami ze słoiczka, ale jak mówię skutkowało tylko dwa miesiące.
    • neco Re: Pluje kaszką!! 13.10.03, 16:16
      Mój maluch też nie chciał jeść kaszek. Wydaje mi się, że jeśli po za tym dziecko je wszystko to nie ma się czym martwić. Mój Patryk (obecnie 2 lata 3 miesiące) w wieku 10 miesięcy zjadł troszkę kaszki, ale to było przez chwilę. Kończyłam karmić go piersią i dawałam mu różne mleka modyfikowane do picia. Zaskoczył na Milumil, potem Bebiko owocowe (ale nie to bananowe, które jest teraz w sklepach), a teraz od bardzo długiego czasu pije Nestle waniliowe (ale to dla starszych dzieci). W wieku 8 miesięcy jadł już po za tym danonki, jajka i mięsko, uwielbiał wafle ryżowe i chrupki więc wydaje mi się, że te kaszki nie były mu chyba po prostu poptrzebne do szczęscia. Zwróć uwagę co jada Twoje dziecko, może się obejdziecie bez kaszek. A możesz mi wierzyć, że większym problemem od niechęci do kaszek jest niechęć do jedzenia w ogóle - co obserwuję u swojego dziecka.
      Pozdrawiam
      Iwona mama Patryka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka