ad0 13.02.09, 15:38 witam,jakie owoce moge jesc jak karmie piersia???banany i co jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: ???? owoce 13.02.09, 15:51 Wszystkie, jakie nie szkodą Twojemu dziecku. Wprowadzaj do diety po jednym co 3-4 dni- jabłka, gruszki, winogrona, owoce sezonowe, cytrusy- i sprawdzaj jak reaguje na nie dziecko. Ja jem wszystkie owoce; na początku małą wysypało po cytrusach, więc dałam jej 6 tyg spokoju i spróbowałam wprowadzić ponownie- i już nie było problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
aleosochozi Re: ???? owoce 13.02.09, 15:53 Z moich doświadczeń wynika że wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
taby Re: ???? owoce 13.02.09, 17:57 Możesz jeść wszystko i nie zawracałabym sobie głowy jakimś wprowadzaniem pokarmów i obserwowaniem. Skąd ta moda na diety przy karmieniu piersią to ja nie rozumiem. Odżywiaj się po prostu zdrowo i rozsądnie - nie pij litrow coli, nie jedz fast foodów, i to wszystko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: ???? owoce 13.02.09, 18:07 Jem wszystkie owoce, teraz u nas sezon na gruszki, jablka, pomarancze, mandarynki. Czasem tez banany i kiwi. Mam sie dobrze odzywiac, przede wszystkim duzo warzyw i owocow i wody mineralnej. Takie mam zalecenia od pediatry. Niczego nie wprowadzalam stopniowo. Raz maly zrobil zielona kupe, doszlam ze po sladowych ilosciach orzeszkow dodanych do pesto. Odpowiedz Link Zgłoś
bafami Re: ???? owoce 13.02.09, 18:35 teoretycznie wszystkie. Tylko nie w ogromnych ilościach. Na początek jabłka, banany. Spróbuj cytrusy, jak dziecka nie wysypie znaczy, że możesz jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: ???? owoce 14.02.09, 14:26 też jem wszystkie, tylko wiadomo, zachowuję względny umiar (jedna-dwie mandarynki, a nie np. pół kilo na raz) ostrożnie wprowadzałam cytrusy, ale młodej i tak nie wysypało. Odpowiedz Link Zgłoś