bakomas 26.03.09, 16:49 niedosmażonymi pieczarkami? bo chyba nie do końca usmazyłam je i zjadłam. No i mi zaszkodziły chyba albo się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w_miare_normalna Re: czy można się zatruc.... 26.03.09, 16:50 mnie ostatnio brzuch bolal bo tez nie dosmazylam,ale jak widac zyje Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: czy można się zatruc.... 26.03.09, 16:56 Ja jadam czasem na surowo i nic mi nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
frisky2 Re: czy można się zatruc.... 26.03.09, 16:58 Ale niedosmazonych nie jadasz. A tu moze byc klucz do zatrucia. W tym niedosmazeniu, bo to ani surowe, ani niesurowe. Moze zoladek sie zastanawia, kurcze, co jest, co to w ogole ma byc - pieczarki czy niepieczarki? I reaguje protestem. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: czy można się zatruc.... 26.03.09, 16:59 A może Bakomas chce takie pieczarki podac swojej "przyjacółce"? Odpowiedz Link Zgłoś
bakomas Re: czy można się zatruc.... 26.03.09, 17:03 mniemanologia napisała: > A może Bakomas chce takie pieczarki podac swojej "przyjacółce"? > wiesz co zjadłam juz ale nie pomyślałam ze mozna bybyło jej to podac. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czy można się zatruc.... 26.03.09, 17:00 frisky2 napisała: Moze zoladek sie zastanawia, > kurcze, co jest, co to w ogole ma byc - pieczarki czy niepieczarki? no i mamy rozwiazanie niestrawnosc to po prostu problem za duzo myslacego zoladka I reaguje > protestem. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: czy można się zatruc.... 26.03.09, 17:01 moofka napisała: > frisky2 napisała: > > > Moze zoladek sie zastanawia, > > kurcze, co jest, co to w ogole ma byc - pieczarki czy niepieczarki? > > no i mamy rozwiazanie > niestrawnosc to po prostu problem za duzo myslacego zoladka > > I reaguje > > protestem. > > Myśleć może. Byle nie protestował Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 surowe pieczarki niektorzy jedza i sobie chwala 26.03.09, 16:58 zatruc sie w sensie- surowe pieczrki trujace- raczej nie, ale pieczrki jak i inne grzyby sa ciezkostrawne Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: surowe pieczarki niektorzy jedza i sobie chwa 26.03.09, 16:59 rita75 napisała: > zatruc sie w sensie- surowe pieczrki trujace- raczej nie, ale > pieczrki jak i inne grzyby sa ciezkostrawne nie sa chyba ostatnio kupilam sloiczek dla niemowlaka w skladzie ktorego byly pieczarki od 9 miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: surowe pieczarki niektorzy jedza i sobie chwa 26.03.09, 17:02 > nie sa chyba > ostatnio kupilam sloiczek dla niemowlaka w skladzie ktorego byly pieczarki > od 9 miesiaca no co ty? szok...sama kiedys strasznie chorowalam po smazonych.. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: surowe pieczarki niektorzy jedza i sobie chwa 26.03.09, 17:06 nio, tez sie zdziwilam mlodemu smakowalo bobovita.frisco.pl/catalog/group/03130202/types/0072500 Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czy można się zatruc.... 26.03.09, 16:58 jak swieze raczej nie jest sporo przepisow na salatki z surowych pieczarek Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Pieczarkami ??? 26.03.09, 16:58 Ja robie salatke z surowych pieczarek i zyje .-))) No,chyba,ze mialas pecha i jakies swinstwo na nich bylo ale to przy smazeniu powinno sie wytluc. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu [...] 26.03.09, 17:04 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 zatruc nie, po prostu sa ciezkostrawne dla 26.03.09, 17:05 niektorych osob np. dla mnie tez Odpowiedz Link Zgłoś