wieczyslaw124 07.02.10, 17:04 Znając możlwości dyrektora hospicjum śmiem twierdzić,że zebrane pieniążki zostaną byle jak zagospodarowane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blic Żużlowy bal na 137 tys. zł. Aż portfele drżały! 07.02.10, 18:55 Stowarzyszenie zaczęło w końcu przyjmować nowych członków, czy dalej jakieś dziwne interesy się tam kręci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funia Re: Żużlowy bal na 137 tys. zł. Aż portfele drżał IP: *.gorzow.mm.pl 07.02.10, 19:15 Wieńczysławie masz racę z tym wydawaniem pieniędzy, za łatwo przychodzą pieniądze i lekkie wydawanie,i nie na pacjentów!!!!! 13 pacjentów na oddziale i zatrudniony rzecznik prasowy !!!! przecież nowy szef świetnie sobie radzi z tymi opowieściami, ludzie dają wiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuksik Re: Żużlowy bal na 137 tys. zł. Aż portfele drżał IP: *.gorzow.mm.pl 07.02.10, 19:25 Ale buractwo tanczy po akademiach :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: Żużlowy bal na 137 tys. zł. Aż portfele drżał IP: *.gorzow.mm.pl 08.02.10, 22:24 W Hospicjum jest ok. 100 pacjentów (w Hospicjum domowym ok. 90 miesięcznie) a rzecznik prasowy nie został zatrudniony; jest wolontariuszem. Może nie warto powtarzać nieprawdziwych "informacji"? Odpowiedz Link Zgłoś
amb1 Żużlowy bal na 137 tys. zł. Aż portfele drżały!... 07.02.10, 19:35 Złota obrączka podarowana niegdyś bez rozgłosu i bezimiennie - jako dar serca - na prośbę Siostry Michaeli, i tak jest więcej warta niż wasze setki tysięcy podarowane Hospicjum (?) w świetle jupiterów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Żużlowy bal na 137 tys. zł. Aż portfele drżał IP: *.gorzow.mm.pl 07.02.10, 23:54 Idea piękna,cel zbożny,gratulacje!!!Ale jakoś ani słowa o tym,cóż -z serca i własnego portfela- podarowali dwaj panowie od żużla - prezio i prezes!Bo to,że robią sobie lans i PR za podatników pieniądze to wiadomo od dawna,ale teraz też jeszcze wykorzystują do tego prawdziwych,hojnych darczyńców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowiak Te wasze wpisy... IP: *.gorzow.mm.pl 08.02.10, 00:24 ...tak je czytam i dochodzę do wniosku, że przebija z nich głównie złość. W Hospicjum umierają ludzie, którzy mają godną, dobrą i fachową opiekę w ostatnich chwilach życia. Grono ludzi mających kasę postanowiło jej część przeznaczyć na Hospicjum właśnie. Niezależnie od wszystkiego - pieniądze zostaną spożytkowane jak najlepiej się da, z całą pewnością, na zbożny cel. Ale dla was liczy się coś innego: lans, rzecznik prasowy (o ile wiem, to nauczycielka-wolontariusz, po co uprawiasz dzieciaku szeptankę, że ZATRUDNIONA??? hę???), buractwo, osoba dyrektora. Obyście nigdy nie musieli skorzystać z Hospicjum - ani dla was, ani dla nikogo z waszych bliskich. Byłoby wam wtedy cholernie głupio - najpierw trzeba by przecież odszczekać całe to infantylne oczernianie, a z tym wszak strasznie trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Sa rzeczy wazne i te...wazniejsze! IP: 139.142.19.* 08.02.10, 04:06 Hey, Hospicjum dostalo pare kopow od "publiki" i wszystko wskazuje na to ze zasluzyli na wiecej... To wazne, by organizacja taka jak hospicjum nie stwarzala kontrowersji... Sa jednak rzeczy wazniejsze: wazniejsi sa ludzie dla ktorych ta organizacja istnieje. Tak naprawde tylko oni sie licza... Kazda zlotowka zebrana na balu zasluguje na gleboki uklon wdziecznosci... Brawo Stal i brawo wszyscy z nia zwiazani!!! Brawo Gorzow!!! Dobra robota! :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Te wasze wpisy... 08.02.10, 12:23 z całą pewnością, na zbożny cel ... a co z bezboznikami? Nie dostana pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Żużlowy bal na 137 tys. zł. Aż portfele drżał IP: *.gorzow.mm.pl 08.02.10, 15:21 amb1 napisał: > Złota obrączka podarowana niegdyś bez rozgłosu i bezimiennie > - jako dar serca - na prośbę Siostry Michaeli, > i tak jest więcej warta niż wasze setki tysięcy > podarowane Hospicjum (?) w świetle jupiterów... Aż się nie chce wierzyć, że ludzie zbierający pieniądze dla hospicjum są traktowani przez niektórych jako czarne owce Odpowiedz Link Zgłoś
amb1 Re: Żużlowy bal na 137 tys. zł. Aż portfele drżał 09.02.10, 08:59 Mariusz napisał cytując mnie: > Aż się nie chce wierzyć, że ludzie zbierający pieniądze dla >hospicjum są traktowani przez niektórych jako czarne owce O czym Ty bredzisz dobry człowieku? Jakie "czarne owce", jaka czarna niewdzięczność? Naprawdę nic nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa portfele własne ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 08:07 Reporterka sprawozdająca wszelkiego rodzaju bale dla bussinesmanów zawsze w zasadzie spotyka się z totalną krytyką. Mnie zawsze tylko jedno martwi na takich balach : czy darczyńca dał pieniądze z własnego portfela czy z cudzego. Jak z własnego to niski ukłon jak z cudzego do reportaż winien to wyrażnie zaznaczyć. Pomysł balu żyżlowca przedni i ...gorzowski. Dobry ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Re: portfele własne ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 09:29 I tu jest problem bo czy z własnego czy znowu pracownikom obetnie ! Niestety tak jest że to jego pracownicy zapłacą. Ruc... to jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwujacy Żużlowy bal na 137 tys. zł. Aż portfele drżały!... 08.02.10, 08:54 Ciesze się, że udało sie zebrac troche grosza. Ale cóż z tego, skoro w Hospicjum nic sie nie zmienia. Powołuje się dziwnych ludzi na różne stanowiska w tym naszym hospicjum. Od początku istnienia placówki był kierownik a teraz mamy dyrektora , no bo jak to inaczej, całe zycie dyrsktor to i chyba zawód dyrektor (to człowiek pawlika), teraz rzecznik prasowy; ludzie jak przeczytałem o tym, to mało noie padłem znwrażenia. Ród Karolkowskich jest mi troche znany. On początkowo kierowca w hospicjum, potem kierowaca bp Dajczaka, syn kierowca w hospicjum, córka pielegniarka w hospicjum, porzuciłą prace i potem błagali s. Michaele o zmiane swiadectwa pracy. dziwi mnie tylko, ze nikt z będących na balu nie pogroził paluszkiem Zarządowi, nikt nie wspomniał o pracownikach, wolontariuszach, których została garstka, ale przede wszystkim nikt nie wspomniał o chorych. Tam dalej jest cyrk, a spotkanie odnośnie 11 lutego żenada!!! Oczywiście żona Waleńskiego gwiazda i jak zwykle to ona robi łaskę, że daje ludziom puszki na zbiórkę. Na walne nie zaprasza sie członków zwyczajnych bo zadają niewygodne pytania, ale o dziwo nie wyrzuci;i jeszcze tej osoby bo za znane nazwisko, ale wszystko przed njia. Ja wiem jedno, od tego roku nie daje na hospicjum ani złotówki, bo na najlepiej opłacana sekretarke medyczną (p. Waleńską) w kraju to ja składac się nie mam zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomm WSTYD IP: *.gorzow.mm.pl 08.02.10, 10:39 Dreczka (rzecznik Stali)oficjalnie krytykował formę i cel Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy pochlebiając charytatywne zamierzenie władz Stali odnośnie balu o którym jest artykuł. Przecież cała ta impreza to jeden wielki TANI lans władz Stali. Raz w roku się spotykają przedsiębiorcy i biznesmeni aby zasiliś konto hospicjum. Zebrano 137 000 zł gdzie na balu było ponad 200 osób. Na 1 osobę przypada ok 650 zł !!! I co to jest ?? Na balu jest właściciel największej firmy budowlanej w Gorzowie.... żużlowiec który w zeszłym roku zarobił 4,8 mln zł, długo by wymieniać kto jeszcze.... i zebrano 137 000, faktycznie portfele drżały. Wstyd za takie tanie artykuły jak ten. Ale większość się na to nabiera.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: WSTYD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 11:59 Gość portalu: tomm napisał(a): > Zebrano 137 000 zł gdzie na balu było ponad 200 osób. Na > 1 osobę przypada ok 650 zł !!! Na imprezie WOŚP było 35 mln Polaków i zebrano po złotówce od osoby. Każda złotówka na szlachetny cel jest ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: WSTYD 08.02.10, 12:28 Na imprezie WOŚP było 35 mln Polaków ... myslisz ze przyszli by na "balStali"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t CHWAŁA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 12:56 e_werty napisał: > ... myslisz ze przyszli by na "balStali"? Oszszszyfiscie.... Rozśmiesza mnie koleżka, który zarzuca filantropom, że za mało zebrali. Wcześniej "Orkiestrowcy" atakowali Caritas że w styczniu zebrał mniej niż Orkiestra, teraz że Stal zebrała za mało, bo po 6 stów na głowę. Wywal, koleżko, 6 stów i nie marudź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomm WSTYD IP: *.gorzow.mm.pl 08.02.10, 13:26 Po 1 nie jestem Twoim koleżką. Po 2 gardze ludźmi, którzy krytykują inicjatywy społeczne jak WOŚP podkreślając i reklamując swoje przedsięwzięcia(bal). Po 3 nie otrzymałem oficjalnego zaproszenia na bal więc twierdzę, że impreza ta była zamknięta dla "wybranych". Po 4 skoro impreza była dla "filantropów" gorzowskich to tymbardziej uważam że 600 to nie dużo. Po 5 określenie "filantropi" nie pasuje i jest to zbytnie pochlebianie sobie... Po 6 uważam, że cel zbierania pieniędzy jest szczytny jednak nie kosztem poniżania innych inicjatyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t SŁAWA i CHWAŁA! W ogóle sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 13:49 Gość portalu: tomm napisał(a): > Po 2 gardze ludźmi, którzy krytykują inicjatywy społeczne jak WOŚP > podkreślając i reklamując swoje przedsięwzięcia(bal). Dlatego krytykujesz ich inicjatywy społeczne. Dzieki temu sława Orkiestry systematycznie rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamek Re: W ogóle sto lat!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 21:26 Takie bale to wielka ściema.Trzeba rzucić jakiś ochłap aby pozatykać mordy niektórym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: W ogóle sto lat!!!!!!!!!!!!!! IP: 139.142.19.* 09.02.10, 21:36 Hey adamek, Tez prawda... Wielu z tych co trzesacymi sie rekoma trzymali trzesace sie portfele...wytrzesli te zlotowki bardziej dla wlasnej (jupitery i kamery.)chwaly niz dla czegokolwiek innego... Ja dalem 100 zlotych... Ja kupilem za 800 zlotych...... Ladnie na rodzinnym zdjeciu bedzie wygladac i niech "chamy " wiedza...w prasie i na internecie... Oczywiscie "wdowi grosz" to nie jest wiec sie podniecac czym nie ma... Jak to sie jednak mowi: Pieniadz nie smierdzi wiec hospicjum kazda zlotowke przyjmie... I slusznie.. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer bal niedouków IP: 150.254.196.* 12.02.10, 10:53 www.strefabiznesu.gazetalubuska.pl/artykul/przyszli-biznesmeni-i-politycy-jechali-w-szkole-na-trojkach-15562.html Władysław Komarnicki, prezes Stali Gorzów i Interbud-West - był bardzo dobrym uczniem, ale tylko do piątej klasy podstawówki (he he). Potem postawił na sport, no i szkoła ucierpiała. - Pewnie nikt w rodzinie wtedy nie podejrzewał, że w życiu zrobię jakąś karierę - ocenia. Prezes gorzowskich żużlowców nadrabiał sumiennością. Po podstawówce zdobył zawód ślusarza, a dopiero potem poszedł do liceum dla pracujących i zdał maturę. Takie były czasy, ale nie żałuje, że zajął się sportem. Studia i tak skończył. Nawet wiem jak skończył. Pojechał do Kielc, zapłacił z góry za 5 lat zaocznych "studiów", a po chwili przyjechał odebrać dyplom jak to robili jego kumple "po" WUMLu. :D Odpowiedz Link Zgłoś