redondo1 23.02.04, 19:43 Sanepidzie drogi. Tak na przyszłość.Jeśli coś wiesz, coś zbadasz to ogłaszaj to a nie duś w soboe. Coś taki nieśmiały. Na czyich jesteś usługach. Nie słyszę. Milczysz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: realista Gronkowiec w basenach Słowianki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 19:46 Niestety, bedzie coraz gorzej. Aby kompleks spełniał wysokie standardy i rozwijał sie potrzebna jest jego prywatyzacja. Zarząd nad obiektem w rękach miasta (tzn. amatorów zarządzania businessem na wolnym rynku) doprowadzi kompleks do niechybnej ruiny, tak jak to jest z pozostałymi dziedzinami życia zarządzanymi przez partyjnych "fachowców". Miejmy nadzieję, że prezydent i tym razem wykaże swoją nietuzinkowość i doprowadzi do przekazania obiektu w prywatne ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
redondo1 Re: Gronkowiec w basenach Słowianki 23.02.04, 19:49 Prezydent częśto wykazuje swoją nietuzinkowość. Ale prywatnego inwestora który weźmie Słowiankę nie znajdzie. Chyba że za psie pieniądze. Albo w umowie będzie zapisane że z miejskich pieniędzu będątam chodzić przez 10 lat dzieci ze wszyskich gorzowskich szkół i pracownicy miejskich placówek. Wrtedy może tak. Ale czy o to w tym wszystkim chodzi?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Gronkowiec w basenach Słowianki IP: *.gorzow.mm.pl 23.02.04, 20:45 własnie jade z dzieckiem do szpitala, objawy sa .ma 4.5 lata . Słowianko dziękuję-DZIADOSTWO Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Gronkowiec w basenach Słowianki 24.02.04, 08:51 Opozycja podrzuciła. Surmacz wniósł pod czepkiem fiolkę. Btw nie sądzę, by prywatyzacja poprawiła jakość. Z pewnością pomogłaby bużetowi. Odpowiedz Link Zgłoś
redondo1 Re: Gronkowiec w basenach Słowianki 24.02.04, 09:36 W każdym razie wszyscy dokładnie wiedzieli że Słowianka nie przyniesie kokosów miastu. Nikt nie protestował przeciwko angażowania w to miejskich pieniędzy. Opozycja coś tam burczała - ale jak zwykle takie cip, cip, cip. No ale wybudowana a czy się opłaci? Wymierzył to ktoś jakoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Gronkowiec w basenach Słowianki IP: *.234-201-80.adsl.skynet.be 24.02.04, 10:28 Tak,tylko czy napewno ta bakteria jest od polowy stycznia?Opisane objawy przez pania doktor mial moj maz po pobycie na Slowiance w okresie miedzyswiatecznym,a wiec jestem prawie pewna,ze ta bakteria juz tam wowczas byla obecna Odpowiedz Link Zgłoś
gtk Re: Gronkowiec w basenach Słowianki 24.02.04, 14:32 Gość portalu: jona napisał(a): Opisane objawy przez > pania doktor mial moj maz po pobycie na Slowiance w okresie miedzyswiatecznym Wszystkie?! Odpowiedz Link Zgłoś
passos Slowianka itd... 24.02.04, 11:47 Z tego co wiem - to protestowali - ale wtedy to bylo jak swietokradztwo... Wszyscy chcieli basenu... Zlosci mnie co innego - nasz prezydent w imie budowy nowego niszczy stare. Kiedys w Gorzowie mielismy 2 miejskie baseny - teraz mamy 1 (nie liczac prywatnej Gracji) . Byl odkryty basen na Energetykow - rewelacyjny od wiosny do poznej jesieni (kto plywal tam w lutym - wie :D) - teraz mamy Slowianke w ktorej jest tak samo niezaleznie od pory roku. Nie byloby takich sytuacji jak teraz - ciekawe gdzie beda trenowali plywacy i pilkarze wodni? Teraz mamy budowac Centrum Sztuki (czy cos podobnego) - przy okazji zapominajac o dotacja na MAJ. Znow cos upadnie - ale powstanie kolejna imponujaca budowla ku chwale prezydenta i przeklenstwu budzetu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Nie szkodzcie Gorzowowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 13:53 Ogólne odczucie po informacji z gronkowcem mam podobne. Żle się stało że się pojawił na "Słowiance", jeszcze gorzej że zarządzający tym przybytkiem nie rozegrali tego uczciwie, mówiąc o zagrożeniu od razu po pierwszych sygnałach, ale nie mogę zgodzić się z tym " ... a nie mówiłem ..." bo również ja mimo, że Jędrzejczak nie jest moją opcją byłem dumny z tego ,że w Gorzowie powstał taki obiekt i nadal jestem z tego dumny. Podkreślam, że głupotą było ukrywanie faktów a nie fakt wybudowania "Słowianki" i to mimo, że wielu Gorzowian (w tej luiczbie również ja) z tego powodu muszą zamieszkiwać w starych walących się kamienicach ze "sraczem" na kladce schodowej. Jestem może naiwny, ale jeśli Gorzów nie chce pozostać na wieczność gożófkiem musi, musi, musi .... . Na koniec prośba do władz miasta. Wyciągnijcie z tej sytuacji prawidłowe wnioski tj. nie ukrywajcie faktów, bo szkodzicie Gorzowowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Gronkowiec w basenach Słowianki IP: *.gorzow.mm.pl 24.02.04, 14:09 co tam drobny słowiański gronkowiec na starym basenie mozna było złapac nie tylko gronkowiec . Przebojem była rzęsistkowica i inne takie choróbstwa. Tu tez będą, albo zmieni sie mentalność klientów i przestaną, z choroba, przychodzić na basen , oddawać mocz do wody . Co jest widoczne po błogim uśmiechu takie obiektu. Smarkac i spluwać do wody.Podchloryn i ozon nie pomoże Ale co do choróbstwa zwanego gronkowcem ma prezydent Jędrzejczak . To on też z plebsem pływa. Jak ?!! Juz umie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hali Re: Gronkowiec w basenach Słowianki IP: *.gorzow.mm.pl 24.02.04, 17:56 Ponieważ często pływam na basenie, czuję sie oszukana, w sytuacji gdy kierownictwo świadomie naraża na poważne choroby wszystkich korzystających, szczególnie dzieci i starszych. Zrozumiałam,że w wekend za pół ceny można byo ryzykować. Bezczelność.W ten sposób swojej sytuacji finansowej nie poprawicie. A mój głos to antyreklama aby was omijać z daleka . Ostatni raz byłam na basenie 19.02. i słowo daję czułam wyraźnie odrażający smród tej wody, nie miałam pojęcia ,że woda jest zakażona w takim stopniu . I nikt nie ostrzegł. Gratuluję wrażliwości i życzę dobrego samopoczucia kierownictwu! Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: Gronkowiec w basenach Słowianki 25.02.04, 08:13 Na "Słowiankę" jeszcze nie dotarłam. Korzystam z "Gracji", jeżdżę do Choszczna, jeśli mam ochotę popływać. A o bakteriach, zdaje się juz pisałam, rok temu bodajże. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=4973280&a=4973280 Jak nie kradzieże z szafek w przebieralniach, to gronkowiec w wodzie, albo afera z golasami w saunie... No same przyjemności mogą się przydarzyć na tym basenie...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
redondo1 Re: Gronkowiec w basenach Słowianki 25.02.04, 09:15 Takie wyrafinowane uciechy kąpielowe jak na Słowiance to przywilej społeczeństw sytych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fax Re: Gronkowiec w basenach Słowianki IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 23:10 A gdzie było kierownictwo "Słowianki".Powinni we własnym interesie prawie codziennie badać czystość wody przez odpowiednio wykształconych pracowników. Prowadzony za wszelką cenę marketing Słowianki bez zdroworozsądkowych zasad przestrzegania czystości doprowadził do takiej sytuacji. Prezydent T. Jędrzeczak powinien wywalić całe kierownictwo bo oni działali na JEGO wizerunek. Wyobrażcie sobie ze ludzie zaczną się badać i leczyć na koszt Słowianki czyli na koszt Miasta itd. Powstaje pytanie dlaczego znowu mieszkańcy muszą cierpieć za czyjeś błedne decyzje? Odpowiedz Link Zgłoś