e_werty 16.04.10, 13:16 Pewnie! - zważywszy na to ze bał sie latac ... ... jak Parlamentarzyście spadnie na głowe cegła - czy dostanie Krzyz Virtutti Militari? Czy może jakies specjalne odznaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: graf Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... IP: 195.116.25.* 16.04.10, 14:33 To pewnie dobrzy kumple byli. Mi się bardziej podoba absurdalny pomysł pisu dotyczący obowiązkowych szkolnych wycieczek do Katynia i na Wawel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Dewaluacja wartosci... IP: 139.142.162.* 16.04.10, 17:38 Hey, Tak wlasnie sie wlasnie dokonuje dewaluacji wartosci... Bohaterstwo stanialo.. Ja rozumiem, ze Dziwisz szuka uzasadnien dla pochowku Prezydenta Kaczynskiego na Wawelu, ale do jasnej anielki... Kaczynski zginal jak bohater???? Zginal, jak inni w tym samolocie, tragiczne, ale nie bohatersko... Bohatersko gineli i gina zolnierze ruszajac do wlaki i wiedzac ze moga zginac... Bohatersko gina policjanci stawiajac czola groznym przestepcom... Bohatersko gina strazacy wchodzac do plonacych domow by ludzi ratowac... Bohaterko gina ci ktorzy wlasne zycie swiadomie narazaja dla ratowania innych... Jesli ktos chce to moze znalezc mase pozytywnych cech bylego Prezydenta... Kochal zone, kochal dzieci, kochal Polske, byl milym sasiadem ktory mowil "dzien dobry"..... :) PS. Kiedys komunie zarzucano ze ze swoich "swietych" robi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... IP: 139.142.162.* 17.04.10, 05:34 Hey graf, Ile mam tlumaczyc ze pis to komuna??? :( Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 16.04.10, 20:42 A trumny to chyba model NATO? Polskie jakoś inaczej wyglądaja... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 16.04.10, 22:50 mi się bordowe rosyjskie podobały. chyba żołnierzy radzieckich w takich chowają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... IP: 139.142.162.* 17.04.10, 00:26 Hey, Przestancie... PiS i Dziwisz staraja sie wykrecic z tej tragedii tyle polityki ile sie da... Moze nawet uda sie nastepnego pisowskiego Prezydenta zrobic...jesli kartami i biskupami beda madrze grac... Bedzie Jaroslaw uzywal smierc brata dla politycznych celow - to oczywiste.. Ja blizniak - ja tez bohater...Prawie stachanowiec... Glosujcie na mnie.... Niech sobie... My to znamy z okresu komuny! To co najwazniejesze teraz by z godnoscia pochowac tych ktorzy dla PiSu i Kosciola sie nie licza.... Tych ktorzy w przeciwienstwie do Kaczynskiego....bohatersko nie zgineli.. Ktorzy beda pochowani gdzies tam w Polsce na cmentarzach komunalnych.... Bez wizyt setek dziennikarzy, dygnitarzy i innych wielkich tego swiata... Jestem pewien ze Pan czuwa nad nimi.. Nie wiem czy poszli do Nieba... Gdziekolwiek jednak poszli...wiem ze najpierw przeszli przez pieklo!!! Czesc ich pamieci... :( Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 12:42 >> Bedzie Jaroslaw uzywal smierc brata dla politycznych celow - to oczywiste.. bernard przestań z tą nienawiścią do pisu. jarosław z tego co wiem zapowiedizał że chyba sięw ycofa z polityki. mówi że świat się dla niego skończył. zwolennicy po i przeciwnicy pisu to prócz tego że zapaleni ateiści, nie dopuszczający demokracji do słowa (bo pisu ma nie być i koniec i ludziom nie wolno na nich głosować ani wyznawać ich poglądów tylko nasze platformenskie), i tylko nienawiścią do przecinwej partii się kierujecie a nie dobrem kraju. rostowski zadłużył państwo - i nic żadnego słowa krytyki wszystko jes t ok, służba zdrowia leży i wszystko dobrze, bezrobocie rośnie i ok, wszystko dobrze bo pisu nie ma uwładzy (czyt. w telewizji nie ma nagonki na pis). A tak źle rządzili jak porównacie parametry ze współczesnymi? bezrobocie było mniejsze, religa był ministrem zdrowia i zaprowadzał tam porządek, giertych zapoczątkował program zero tolerancji w szkołach, becikowe dla rodzin (symboliczne ale zawsze wsparcie niżu demograficznego), zaostrzenie kar (szkoda że nie zwiękssenie jego egzekucji) itd. a teraz nic się nie robi dobrego. za co sie rząd nie weźmie to partoli (np. system emerytualny ostatnio, wkłada kij w mrowisko) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 12:44 dodam tylko jeszcze że otwarcie rynku pracy dla polaków w anglii to zazsługa pisu (konkretnie marcinkiewicza który osobiście przekonał do tego tonego blaira), jak w negocjacjach z UE zyskaliśmy wywalczone przez nas rzeczy to też mówił yes yes yes. A tylko ten gest ludzie pamiętają Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_menel Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 13:01 wolfenstein3d napisał: > dodam tylko jeszcze że otwarcie rynku pracy dla polaków w anglii to zazsługa > pisu (konkretnie marcinkiewicza który osobiście przekonał do tego tonego > blaira), jak w negocjacjach z UE zyskaliśmy wywalczone przez nas rzeczy to też > mówił yes yes yes. A tylko ten gest ludzie pamiętają W tym wieku i taka skleroza ;/ Otwarcie rynku pracy nastąpiło z dniem 1 maja 2004r. a PiS dorwał się do koryta w pździerniku 2005r. "Od 1 maja 2004 roku Wielka Brytania, a co za tym idzie Anglia, otworzyła rynek pracy dla cudzoziemców pochodzących z nowych krajów członkowskich Unii Europejskiej, w tym Polski. Zrobiła to wraz z Irlandią i Szwecją, rezygnując tym samym z wprowadzania okresu przejściowego. Fakt ten oznacza iż każdy Polak może bez przeszkód i zbędnych formalności podjąć legalną pracę zarobkowa na terenie Anglii i nie jest od niego wymagane pozwolenie na pracę." anglia.zachlebem.info/ PS Tego, jaki jesteś, nie przenoś na innych ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 14:47 no pomyliłem się chodziło oczywiście o 60 mld euro dla Polski w latach 2007-2013 wyborcza.pl/1,75248,3032562.html Marcinkiewicz powiedział wtedy słynne słowa "Tony nie miarkuj kroku tylko zrób go" Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 14:50 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60085,3072621.html tutaj dokładniej to jest opisane Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 17:07 > W tym wieku i taka skleroza ;/ To nie skleroza, to raczej jakas odmiana jaskry ;) > Otwarcie rynku pracy nastąpiło z dniem 1 maja 2004r. a PiS dorwał > się do koryta w pździerniku 2005r. No i co z tego, przeciez to oczywiste, ze osiagniecia (ale tylko PiSu) zalicza sie od okresu wczesniejszego, niz dorwanie sie do wladzy. Porazki (ale PO) tez zalicza sie z okresu wczesniejszego - np. reforme zdrowia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 13:06 jarosław z tego co wiem zapowiedizał że chyba sięw ycofa z polityki ... jeżeli tak - to moje uznanie. Jednak - "zarzekala sie żaba błota" - z uprawiania polityki nie wychodzi sie tak jak z knajpy po paru piwach - uzależnienie jest wieksze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 13:12 e_werty napisał: > > jarosław z tego co wiem zapowiedizał że chyba sięw ycofa z polityki > > ... jeżeli tak - to moje uznanie. Najlepiej, gdyby wycofali się z polityki wszyscy oprócz Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 17:09 Gość portalu: login_t napisał(a): > Najlepiej, gdyby wycofali się z polityki wszyscy oprócz Platformy. No tak, takiej glupoty to nikt inny wymyslic nie mogl. A co, Jaroslaw to jedyny czlonek PiSu obecnie, reszta zginela w SMolensku? Kandydatow by kilku mozna znalezc, a uwazam, ze po takiej tragedii, bardziej naturalna dla czlowieka jest zaloba, niz walka o wladze, zwlaszcza biorac pod uwage jak sie ja w Polsce prowadzi. Zwlaszcza biorac pod uwage metody PiSowskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 17:34 zetkaf napisał: > biorac pod uwage metody PiSowskie.. Np. takie? niezalezneforum.pl/index.php?topic=4430.0 Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 18:22 > > biorac pod uwage metody PiSowskie.. > Np. takie? Np. dziadek w wermachcie, my juz mamy haki na Sikorskiego, itp. A co bylo z tym biskupem-agentem, ktorego nikt nie chcial ujawnic, ale jak mial awansowac w hierarchii koscielnej, to nagle okazalo sie pilnym "ujawnic fakty"*? Co, bedziesz zaprzeczal jak nie podam linka? *Czyzby to w ten sposob Dziwisz zaciagnal dlug wdziecznosci, ktory az Wawelem splacil? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 20:45 platforma to jest taka partia że szczeka na opozycję. a to opozycja powinna szczekać na rząd ale jest dla niego za dobra (pis) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 21:31 > platforma to jest taka partia że szczeka na opozycję. a to opozycja > powinna szczekać na rząd ale jest dla niego za dobra (pis) A zes sie osmieszyl... ja tam zawsze uwazalem, ze PiS to doskonala partia do opozycji (wlasnie dlatego, ze szczeka), bez niej PO nie wiadomo jakie by cyrki odstawilo, ale totalnie nie nadaje sie na partie rzadzaca - bo oni maja program, ktory z zalozenia przewiduje obszczekiwanie wladzy, ale przeciez nie moga sami siebie obszczekiwac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 16:52 > bernard przestań z tą nienawiścią do pisu. jarosław z tego co wiem > zapowiedizał że chyba sięw ycofa z polityki. A jego brat zapowiadal, ze nie bedzie dwoch blizniakow na fotelu prezydenckim, i premierskim. Zobacz, ze ciagle sie mowi o Jaroslawie jako kandydacie PiSu, i obawiam sie, ze nawet jesli sam tego nie bedzie chcial, to ulegnie presji i chamskiemu molestowaniu - jak to bylo z Wawelem. Moze i dla niego swiat sie skonczyl, ale czy uszanuja to jego koledzy z partii? > zwolennicy po i przeciwnicy pisu to prócz tego że zapaleni ateiści, Wrecz poganie - znowu uzywasz slow, ktorych nie rozumiesz... > nie dopuszczający demokracji do słowa taaa, tylko ze to wlasnie PiS pokazywal zapedy totalitarne... > (bo pisu ma nie być i koniec i ludziom nie > wolno na nich głosować ani wyznawać ich poglądów a czemu nie? gdzies ty takie herezje wyczytal? To Kosciol probowal pokazac platforme jako "partie grzesznych", a jakie podobne argumenty w stosunku do PO widziales? > tylko nienawiścią do przecinwej partii się kierujecie taaa... powiedzial co wiedzial, a ze nic nie wiedzial... > a nie dobrem kraju. A jakie dobro kraju jest w uzywaniu agenturalnych bzdur do sterowania panstwem? Ze sie wprowadza dyktature "jedynego slusznego wodza"? > służba zdrowia leży i wszystko dobrze, sluzba zdrowia lezy od dawien dawna, juz jak PiS byl u wladzy to lezala... ale winne sa tylko obecne wladze? > rządzili jak porównacie parametry ze współczesnymi? bezrobocie było > mniejsze, No dobrze, jak wygladal przyrost PKB na tle RESZTY EUROPY za czasow PiS? Zadnych rewelacji... a jak za czasow PO? Polska jedyny krajem, gdzie byl dodatni... Uwzglednij, ze warunki sie w miedzyczasie zmienily - ale to wina PO, ze Ameryka podupadla i pociagnela za soba Europe? > giertych zapoczątkował przepuszczanie z klasy do klasy ludzi, ktorzy uwazaja, ze w szkolach jest za duzo nauki, i nie chcialo im sie uczyc... > becikowe dla rodzin (symboliczne ale zawsze no wlasnie - PiS duzo robil, ale tylko pokazowek. Podobnie jak ze zwalczaniem przestepczosci - duzo "przestepcow" lapal, tylko zapominal, ilu przestepcow wypuszczal wolno... > zaostrzenie kar (szkoda że nie zwiękssenie jego > egzekucji) itd. Kolejny gest, ktory nic nie dal, takie durne udawanie. Ze nie wspomne o sztandarowym osiagnieciu PiS, sadach 24godzinnych - najwiekszej porazce prawa polskiego. > a teraz nic się nie robi dobrego. za co sie rząd nie weźmie to > partoli (np. > system emerytualny ostatnio, wkłada kij w mrowisko) a co spartolil, tak konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 20:56 >> A jakie dobro kraju jest w uzywaniu agenturalnych bzdur do sterowania panstwem? Ze sie wprowadza dyktature "jedynego slusznego wodza"? słuchaj w polsce jest tylu złodziejów tak wszyscy kradną dookoła oszykują omijaja płacenie podatków wystawiają lewe faktury, zatrudniają na czarno albo legalnie za 1316 br a reszte dopłacają pod stołek, do tego dochodzi mobbing kolesiostwo i układy - nie dostaniesz pracy w urzędzie bez pleców. Nie mówie że ja się starałem - trzymałem się od urzędów z daleka ale inni znajomi sie dostali ze względu na znajomości i tylko na nie. Nawet nie mieli magistra. A wymagany jest w dokumentach rekrutacyjnych - oni tak ustawiają rekrutacje że mają konkretnego człowieka każą mu zrobić jakieś dziwne szkolenia i w ofercie pracy akurat to szkolenie bedzie wymagane którego nikt nie ma tylko ta osoba. Tak to mniej więcej wygląda. I jak wszysyc tak kradną i wyrywają z budżetu państwa pieniaze to sie nie dziw że jest dziura budżetowa i wysokie podatki i wszystko tak kuleje. Demokratyczny naród nie zgodzi się aby przerwać to złe działanie bo naród wyciąga łapy żeby mu dać a nie zabrać. Tylko że głupi nie wie że jak mu dać to trzeba pierw zabrać innym i tak sie zabiera tym co wypracowują obroty i rozdaje tym co sie lenią i na tym polega socjalizm który nas ciągnie w dół a polska ma dzisiaj tak zaje**ste warunki do rozwoju - otwarte granice UE, tania siła robocza i wysoko wykształconych ludzi którzy sie marnują na zmywakach w england bo w polsce im się nie stwarza warunków pracy i godnego życia. >> No dobrze, jak wygladal przyrost PKB na tle RESZTY EUROPY za czasow PiS? Zadnych rewelacji... a jak za czasow PO? Polska jedyny krajem, gdzie byl dodatni... ty nie patrz na manipulacje wskaźnikami takimi jak PKB ogólne! bardziej się liczy PKB per capta które jest niziutkie u nas. Zestaw jeden parametr z pozostałymi np z zadłużneiem państwa. Porównaj jak się państwo w ciagu tych krótkich rządów po zadłużyło i czy warto było taki koszt ponosić żeby utrzymać 1% pkb? innym państwom jakoś się nie opłacało tak sztucznie zadłużać i wolą mieć ciut ujemny ale mieć rezerwy finansowe a nie horrendalny dług publiczny który i tak będizemy muslie spłacić, kosztem większym niż 1% PKB! >> Uwzglednij, ze warunki sie w miedzyczasie zmienily - ale to wina PO, ze Ameryka podupadla i pociagnela za soba Europe? I dla nas to powinien być duży + że tamte kraje dostały po d*** a nasz nie bardzo dzięki działaniom balcerowicza w latach około 2000 r. jako prezesa NBP-u gdy inni się zadłużali, ten trzymał finanse państwa krótko za mordę. PO zaprzepaściło korzystną sytuacje finansową polski, zaprzepaściło szansę na przeprowadzenie ważnych potrzebnych temu krajowi reform w tak sprzyjajacych warunkach. już nie bedzie 2 takiej szansy. nt. rostowskiego który jest był i będzie ministrem finansów za rządów po, wypowiadał się grzegorz kołodko, wg mojej wykładowcy od finansów i rachunkowości najlepszy minister finansów 3RP. I wypowiadał się bardzo negatywnie. Doradzał żeby wogóle nie włączać telewizji i się nie denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 21:42 > słuchaj w polsce jest tylu złodziejów tak wszyscy kradną dookoła Taaak, wolfiemu sie plyta zaciela. Wiec ci powiem: I CO Z TEGO? Ze ktos jest zlodziej, to ty czy ja mamy byc zlodziejami? Czy to, ze ktos inny ukradnie, zezwala tobie krasc? Czy to, ze inni kradna sprawi, ze ty kradnac nie bedziesz zlodziejem? ps. piekna postawa patriotyczna - co tam kraj, inni kradna, to ja tez bede... > do tego dochodzi > mobbing kolesiostwo i układy - nie dostaniesz pracy w urzędzie bez No zapomnialem - w liscie twoich przywar zapomnialem dodac: - osoba, ktora nie pracowala w urzedzie, nie starala sie o ta prace, ale wie najlepiej, jak tam sie dostac ;) > akurat to szkolenie bedzie wymagane którego nikt nie ma > tylko ta osoba. czyli... jednak legalnie, choc sprytnie? Ale ty okazujesz sie za malo sprytny, wiec probujesz nielegalnie, a swa wine zwalasz na innych, tych, co sa wystarczajaco sprytni? Tak, tak to mniej wiecej wyglada... > I jak wszysyc tak kradną i wyrywają z budżetu państwa pieniaze to > sie nie dziw > że jest dziura budżetowa i wysokie podatki i wszystko tak kuleje. Wiesz, w jednej piosence regalowej, sa piekne slowa, ktore moglbys sobie wziac do serca: WSZYSTKIE ZMIANY ZACZYNAJ OD SIEBIE. Wiesz dlaczego jest dziura budzetowa? Bo TACY JAK TY oszukuja panstwo... > w england bo w polsce im się nie stwarza warunków pracy i godnego > życia. Bo sa za glupi, zeby samemu sobie takie warunki stworzyc? Bo Polska juz je stworzyla - vide Ustawa o swobodzie gospodarczej... > ty nie patrz na manipulacje wskaźnikami takimi jak PKB ogólne! Taaa, typowa postawa PiSowska - moje fakty sa cacy, twoje fakty to manipulacje ;) > I dla nas to powinien być duży + że tamte kraje dostały po d*** taaa, wszystko upadalo, nasi odbiorcy upadali - i to dalo nam szanse na rozwoj? Aha, to jak firma straci wszystkich klientow, to wtedy bedzie miala szanse na rozwoj - taaa, zapomnialem o twoich teoriach, wtedy nikt jej nic nie narzuca... wolfstein, ty wprowadz rewolucje gospodarcza - tylko czy polska gospodarka to wytrzyma? > wypowiadał się grzegorz kołodko, wg mojej wykładowcy taaa, jak zwykle, nigdy nie masz swojego zdania, tylko te mantry za kims powtarzasz - A MOZE KIEDYS WARTO BY JE ZROZUMIEC I SWOJE ZDANIE WYROBIC? > żeby wogóle nie włączać telewizji i się nie denerwować. werty tez to dorada, a jakos jego rad nie chcesz posluchac... tylko werty dodaje, ze nie ponosi konsekwencji tego, ze ktos w te jego szalenstwa uwierzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 18.04.10, 11:44 przestań mi wpierać durniu ze oszukuje pańśtwo pale śmieci itd nic takiego nie robie!! liście paliłem w zawodówce bo bym nie zdał wykonywałem prace za psi grosz zdobywając dośw zawodowe i to mój pracodawca orżnął mnie i państwo nie dając mi umowy o prace o któras ie musiałem ciężko wystarać i nadal dla niego robie niby legalnie ale podejrzewam ze zusu za mnie nie płaci co sprawdzę niebawem. Umowa jest więc do sądu i tak o nią wystąpie a zus mi naliczy składki i z nich ściągnie. nie pochwalam kradzenia tylko mówie że po pozwala by ludzie kradli bo nie ściga ich mówi "polacy jesteście wspaniali", pis mówi "polacy jesteście złodziejami trzeba wam zabrać co ukradliście" a polacy "buuu przecz z kaczorem wiwat tusek bo dobry dla nas" >> A MOZE KIEDYS WARTO BY JE ZROZUMIEC I SWOJE ZDANIE WYROBIC? ja naprawde mam ważniejsze rzeczy do roboty niż dokładnie sprawdzać i porównywać działania poszczezgólnych ministrów finansów temat jest bardzo głęboki i szkoda mi czasu. skoro znam poglądy proesorski od finansów, a znam ją i wiem że jestm w tym mistrzem świata, znam pojęcie długu publicznego i wiem co sądzi o kołodce a kołodko mówi źle na rostowskiego to chyba oczywiste że nie powinien rządzić. Ale ty wiesz lepiej i niech rządzi i dalej zadłuża państwo. I z twoich podatków kasa będize na spłacanie długów a nie budowę dobrobytu, w tym dziur w drogach na których sobie psujesz zawieszenie i sprawia ci dyskomfort jazda bo zamiast podziwiać świat musisz patrzeć sie na asfalt żeby dziury omijać. > > żeby wogóle nie włączać telewizji i się nie denerwować. zamawiam właśnie blu raya i nie będe tv oglądał tylko filmeki z beverly hills. Swoją drogą zauwazyłem że po przeniesieniu do galerii młyńskiej strasznie zubożało. a na blu raya filmów jest zaledwie pół ściany.. W głupim miejscu ją postawili. Ciekawe czemu k***a wszystkie lokale w miescie upadają? Czyżby miasto podwyższyło czynsz 200% żeby ustawić tam więcej banków i aptek? jakby było za mało?? przejdź sie ulicami gorzowa i zobacz ile lokali padło. Z powodu rzekomego kryzysu tak? Nie wiem jakie były ceny najmu nieruchomości a jakie są dziś ale podejrzewam że wzrosły 200%. Pizza hut była w rolniku i zamknęli ją. Teraz stoi apteka. Nt aptek jużmówiłem że mamy najwyższe ceny leków na swiecie i stąd koncerny farmaceutyczne zacierają ręce i poskakują z radości jaki to mamy dobry rynek. Polski emeryt zdycha z głodu bo leki musi drogie kupić. Apteki płacą wysokie czynsze bo zarabiaja horrendalne sumy na tych wałach z cenami leków. Państwo powinno tu interweniować wprowadzając ceny maxymalne. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 18.04.10, 17:09 > przestań mi wpierać durniu ze oszukuje pańśtwo nie, tylko pracowales na czarno... > liście paliłem w zawodówce bo bym nie zdał I ja mam ci nie wpierac, ze to robisz? > wykonywałem prace za psi grosz zdobywając dośw zawodowe i to mój > pracodawca orżnął mnie i państwo OBYDWAJ orzneliscie panstwo - bo przeciez wiedziales ze nie pracujesz oficjalnie? No w ostatecznosci, moge ci to uznac za "wspoludzial"... > wystarać i nadal dla niego robie niby legalnie ale podejrzewam ze > zusu za mnie nie płaci Jak pracujesz oficjalnie, masz umowe - to nie twoj problem, nie twoje oszustwo. TY juz postepujesz uczciwie... > Umowa jest więc do sądu a udowodnisz? Na praktyce cie mogli miec, oni cie w ogole nie znaja... a jeszcze sam mozesz po lapach dostac... > nie pochwalam kradzenia tylko mówie że po pozwala by ludzie kradli > bo nie ściga A PiS to cholera scigal... piekne pokazowki robil, lud otumanial, a nic nie scigal, kazde inne rzady tak samo cienko scigaly - ale ty sie do PO musisz przypier...? Wiesz, ty myslisz juz jak ci fanatycy, co w WTC przypieprz..i. > ich mówi "polacy jesteście wspaniali", pis mówi "polacy jesteście > złodziejami trzeba wam zabrać co ukradliście" no wlasnie, w drugiej osobie - WY jestescie zlodziejami. Nie, MY jestesmy Polakami, MY jestesmy zlodziejami, a jak sie PiS nie poczuwa do bycia czescia narodu, to moze pora wreszcie z tego kraju sie wyniesc? > ja naprawde mam ważniejsze rzeczy do roboty niż taaa, ty masz wazniejsze sprawy, niz myslenie, prosciej za kims powtarzac... > dokładnie sprawdzać i porównywać > działania poszczezgólnych ministrów finansów Ale na szczekanie, obrazanie masz czas? > i szkoda mi czasu. skoro znam poglądy proesorski od finansów, to juz sam myslec nie musisz? > o kołodce a kołodko mówi źle na rostowskiego A Kolodko co, Bog jaki nieomylny? Czy tylko czlowiek, a wiadomo, errare humanum est... > Ale ty wiesz lepiej i niech rządzi i dalej zadłuża państwo. Nie, ja nic nie wiem, nie wiem, czy to dobrze, ze Rostowski, czy moze dobrze ze Kolodko - ale przynajmniej slepo rozancow nie klepie. A ty idz, idz i sie modl - do pani profesor, do Kolodki... Widze, ze komunie nawet po upadku udaje sie takich wiernych wychowac... > dyskomfort jazda bo zamiast podziwiać świat Jak ktos chce, to i jadac samochodem cos pieknego znajdzie, jak ktos piekna nie umie dostrzec, to i rowna droga mu nie pomoze ;) > zamawiam właśnie blu raya i nie będe tv oglądał tylko filmeki z > beverly hills. I co, nie beda za drogie? Nie wierze.... > Ciekawe czemu k***a wszystkie lokale w miescie upadają? Czyżby > miasto > podwyższyło czynsz 200% żeby ustawić tam więcej banków i aptek? I co, znowu nic nie wiesz, wiec swe rozance klepiesz? > Nie wiem jakie były ceny najmu nieruchomości a jakie są dziś ale > podejrzewam że wzrosły 200%. no dobra, to teraz zmienmy pare opcji: obluda=off prawda=on i co daje nam nasz tlumacz? "Ja nie wiem, ja nic nie wiem, wiec sobie poklepie rozance, poszczekam, a moze ktos mi uwierzy?" Jakze to PiSowskie... > Pizza hut była w rolniku i zamknęli ją. Byla tez na Chrobrego, tez zamkneli... po prostu sie nie przyjela... > Nt aptek jużmówiłem że mamy najwyższe ceny leków na swiecie i stąd > koncerny farmaceutyczne zacierają ręce i poskakują z radości jaki > to mamy dobry rynek. Tak, wiemy, wiemy, wszystko za darmo, dla wolfsteina powinno byc za darmo. PS. Po pierwsze, to Polacy sa lekoholikami, w zadnym innym kraju nie bierze sie tyle lekow, co w Polsce, i dlatego koncerny zacieraja rece... > Państwo powinno tu interweniować wprowadzając ceny maxymalne. Tak, komuna to byl piekny ustroj - ceny ustalane na poziomie centralnym (czesto wyzsze, niz teraz, bo konkurencji nie bylo), myslec nie trzeba bylo, kasiora zawsze byla (tylko nie bylo co za nia kupic)... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 20:26 > A tak źle > rządzili jak porównacie parametry ze współczesnymi? bezrobocie było Wolfstein, zastanow sie nad jednym: jak PiS dorwal sie do wladzy, to najwiecej Polakow wyemigrowalo. Jak PO dorwalo sie do wladzy, zaczeli wracac... Wiesz, ostatnio kiedy notowalismy wieksze emigracje, to okres wojenny, poczatek lat 80-tych... taka ironia odnosnie rzadow tych, ktorzy walczyli z komunizmem, a sami wdrazali taki sam system pod inna nazwa... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 20:59 >> Wolfstein, zastanow sie nad jednym: jak PiS dorwal sie do wladzy, to najwiecej Polakow wyemigrowalo. Jak PO dorwalo sie do wladzy, zaczeli wracac... bynajmniej nie z powodu pisu, tylko z powodu otwarcia granic i większych zarobków w anglii. a za tuska zaczęli wracać bo dopadł ich tam kryzys i anglicy chcą sami teraz na tych zmywakach robić bo nie ma dla nich pracy stąd polacy wrócili. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 21:57 > bynajmniej nie z powodu pisu, tylko z powodu otwarcia granic i > większych zarobków w anglii. Wieksze zarobki byly od zawsze, granice otworzono 2 lata wczesniej... Skoro nie chcesz uznac wplywu kryzysu na swiecie na Polske (a wiec "otoczenia"), to czemu nagle winy emigracji szukasz wlasnie w "otoczeniu" Polski, a nie w samej Polsce? > a za tuska zaczęli wracać bo dopadł ich tam kryzys A moze zauwazysz, ze jak PiS rzadzil, to sie bezrobocie zmniejszylo, bo czesc bezrobotnych "zniknela" ze statystyk, a jak PO wrocilo do pracy, to nagle "cudownie pojawili" sie w statystykach? > stąd polacy wrócili. I zwiekszyli bezrobocie... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 18.04.10, 11:51 >> Wieksze zarobki byly od zawsze, granice otworzono 2 lata wczesniej... >>Skoro nie chcesz uznac wplywu kryzysu na swiecie na Polske (a wiec "otoczenia"), to czemu nagle winy emigracji szukasz wlasnie w "otoczeniu" Polski, a nie w samej Polsce? polskę najmniej dotknął kryzys. granice otworzono 2 lata wcześniej ale nie do końca były otwarete rynki pracy dla polaków, niby można było ale nie do końca. Zanim to wszystko ruszyło i świadomość narodowa polaków, moda na wyjeżdżanie jak ludzie zobaczyli ze sądziedzi przyjeżdżają z angli i przywożą kupę forsy to zaczęli sami wyjeżdżać itd. Takie coś nie działa od razu. Ludzie nie wyjeżdżają na zawsze tylko na rok i wracają bo jest przywiązanie do rodzinnego kraju. Ja bym nie mógł spier**lić stąd i nie wrócić. Źle jest ludziom na emigracji. > > stąd polacy wrócili. > I zwiekszyli bezrobocie... z jednej strony ciągną zasiłek, z drugiej przywieźli dużo euro i tu wydają na samochody itd ale część sprowadziłą auta z anglii bo zauwązyłem że jeżdża z kierownicą po prawej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 18.04.10, 17:12 Wiesz, twoja wiara w PiS jest jeszcze gorsza, niz wiara katoli w Kosciol... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_menel Re: Chmura... 17.04.10, 21:28 e_werty napisał: > Czy to kolejny znak? Oczywista, oczywistość, a to dopiero poczatek ;/ "Jeśli kierunek wiatru się nie zmieni, porty lotnicze w Europie mogą być sparaliżowane nawet przez kilka tygodni." Islandzki wulkan zwiększa aktywność wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7783118,Islandzki_wulkan_zwieksza_aktywnosc__WIDEO_.html Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Chmura... 17.04.10, 21:37 Islandzki wulkan zwiększa aktywność ... przesiadka na balony ekspresowe - tanie linie balonowe... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_menel Re: Chmura... 17.04.10, 21:52 e_werty napisał: > ... przesiadka na balony ekspresowe - tanie linie balonowe... Zauważyłem na giełdzie drastyczny wzrost cen gołebi pocztowych przeznaczonych do lotów transatlantyckich ;D W niedługim czasie przejazd Europa-USA będzie się odbywał po trasie: Warszawa-Kapstad na osiołku, Kapstad-NY - wodnosamolotem ;) PS Jedyny pozytyw - ale znaczny - przy braku zbytu paliw lotniczych powinny spaść ceny benzyny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus znaki na niebie i ziemi ;) IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.10, 23:39 e_werty napisał: > Czy to kolejny znak? są znaki na niebie i na ziemii... "... w rosyjskiej polityce nic nie dzieje się przypadkiem." napisał przed katastrofą igor janke... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Przedłuzyc żałobe... 17.04.10, 21:45 Przynajmniej w radiu dobra muza leci... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 17.04.10, 23:52 > Pewnie! - zważywszy na to ze bał sie latac ... A wiesz, a pod tym wzgledem to byl odwazny. On bal sie latac ale, o ironio, nie bal sie latac Tupolewem, tym jednym sie podobno nie bal. W przeciwienstwie do niektorych pilotow, ktorzy nie bali sie latac - byle nie Tupolewem... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Ciekawe... 18.04.10, 13:40 ... w kuchennym radiu leci relacja z Rynku... z Błoni... ... na gazie gulasz wieprzowy - dochodzi... dodac czosnku??? Ciekawe czy Prezydent lubil czosnek? Pewnie jako Głowa Państwa nie mógł go jadac... nawet jakby lubil... ... szkoda - nie zpytam Go o to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Maryja, żona Lecha IP: *.gorzow.mm.pl 18.04.10, 18:06 Słucham Dziwisza i za pierwszym razem myślałem że się przesłyszałem. Słyszę "Maryja" zamiast Maria. Za drugim razem to samo. Panie Dziwisz, bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
minuta.w.sekundzie Re: Maryja, żona Lecha 18.04.10, 18:18 "Maryja" to slang kościołowy i oznacza Marię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: Maryja, żona Lecha IP: *.gorzow.mm.pl 18.04.10, 20:37 Wiem, że oznacza Marię tylko po co wypaczać imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Maryja, żona Lecha 18.04.10, 21:01 > Wiem, że oznacza Marię tylko po co wypaczać imiona. Kiedys byl polski mesjanizm, teraz jest kaczynski mesjanizm... Dosadniej bym zacytowal, ale pani Maria Kaczynska nic z polityka wspolnego nie miala, wiec nie mieszajmy jej do tych brudow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Maryja, żona Lecha IP: 139.142.162.* 19.04.10, 23:20 Hey, Swiadoma manipulacja slowami.. Lechu Kaczynski "Ksieciem i bohaterem" a Maryska (jego zona) ma sie z Matka Boska kojazyc... Czy ja juz kiedys o politycznej prostytucji pisalem??? :( Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Maryja, żona Lecha 20.04.10, 11:30 > Czy ja juz kiedys o politycznej prostytucji pisalem??? o politycznej, jak o politycznej, ale co powiesz o religijnej? I wcale nie mysle tu o malzonce prezydenckiej... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Maryja, żona Lecha 18.04.10, 21:00 > Słyszę "Maryja" zamiast Maria. Za drugim razem to samo. I podobno to ja uszanowac zmarlych nie umiem, a jak pan Dziwisz nieparlamentarnie* mowi, ze pani Kaczynska jest pyskata, to jest ok? PS. ja nie rozumiem, czemu mowi sie "nieparlamentarnie" - to nie na poczatku zdecydowanie nie pasuje do znaczenia tego slowa... moze kiedys to mialo uzasadnienie, ale jezyk nie powinien sie opierac na genezie powstania slowa, a na jego znaczeniu - i powinien ewoluowac wraz z "ewolucja" spoleczenstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Maryja, żona Lecha 18.04.10, 21:16 Słyszę "Maryja" ... to zmień stacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.10, 21:47 e_werty napisał: > Pewnie! - zważywszy na to ze bał sie latac ... dlatego, że w rosji prawo i sprawiedliwość, to bardzo niebezpieczny sport. przed nim już niektórzy próbowali, ale przeważnie już nie żyją... > ... jak Parlamentarzyście spadnie na głowe cegła - czy dostanie Krzyz Virtutti Militari? Czy może jakies specjalne odznaczenie? corona muralis Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 19.04.10, 23:12 corona muralis .. anty corona muralis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.10, 21:54 e_werty napisał: > .. anty corona anty gona... pochowała brata, co władzy się nie podobało... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 20.04.10, 22:28 anty gona... pochowała brata, co władzy się nie podobało ... tez mi sie nasunęło ale... to zbyt daleko idace sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.10, 22:51 e_werty napisał: > ... zbyt daleko idace sugestie? dowodem istnienia potwora są jego ofiary jest dowód nie wprost ale wystarczający ... (zbigniew herbert "potwór pana cogito"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Sikorskiego Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 23:39 To bardzo przykra sprawa,której ukrywanie do niczego nie prowadzi: forum.wprost.pl/glowne/?w=263889 Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 20.04.10, 23:40 To Ona ... pochowala brata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... IP: 139.142.162.* 20.04.10, 23:23 Hey werty, Jedyne logiczne... Jesli pro-pisowskie kola typu rydzyki beda nadal insynuowac udzial "osob lub krajow trzecich" w katastrofie...wczesniej czy pozniej ktos moze wysnuc wlasna "teorie konspiracji" w/g ktorej Kaczynski zginal z reki wlasnego dworu... Jedno szalenstwo moze do drugiego latwo prowadzic... W kolko powtarzam: Spokojnie.... :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.10, 23:54 e_werty napisał: > Pewnie! - zważywszy na to ze bał sie latac ... wstydzić powinni się raczej ci, którzy boją się pisać... może by się nie bali, gdyby w polsce zamiast transformować, obalono pro moskiewski reżym, tak jak to zrobiono w rumunii,... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 21.04.10, 00:01 "obalono pro moskiewski reżym, ... rzygac sie chce ... przytoczyłes kontekst związany z Antygona... a wlazłeś w szambo polityki... bleeee nic nie kumasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.10, 00:25 e_werty napisał: > wlazłeś w szambo polityki... bleeee gdy szambo wylało, jak nie wleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 21.04.10, 00:48 jak nie wleźć... ... patrz pod nogi - albo wchodzisz na wlasne zyczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 21.04.10, 08:42 Wczoraj się dowiedziałem, że śp. marszałek Putra zginął śmiercią męczeńską. Myślę, że to początek kampanii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 08:52 czysty_harry napisał: > Myślę, że to początek kampanii... Putry? Z pogrzebów największe wrażenie zrobił na mnie Szmajdziński pod Tym Znakiem. Były kierownik Wydziału Organizacyjnego KC PZPR. Ponoć Lech Kaczyński powiedział kiedyś, że w tym samolocie (Tupolewie) wielu się nawróciło. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry leitmitiv 21.04.10, 09:06 Gość portalu: login_t napisał(a): > Putry? Nie udawaj. Tego drugiego co tam przemawiał. Męczeństwo to będzie leitmotiv kampanii PIS. Szkoda tych ludzi. Kampania wszystko zniszczy. Jeden pozytyw: skoro byli męczennikami, do nieba poszli bez łaski. Szmajdziński również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: leitmitiv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 09:22 czysty_harry napisał: > Nie udawaj. Tego drugiego co tam przemawiał. Nie oglądałem. Jakoś od niedzieli nie mogę się patrzeć na pogrzeby. Przesyt. > Męczeństwo to będzie leitmotiv > kampanii PIS. Szkoda tych ludzi. Kampania wszystko zniszczy. Zobaczymy. A co w ogóle zniszczy kampania? Co to jest "wszystko"? Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: leitmitiv 21.04.10, 09:26 To taka głupia dyskusja. Więc trzymając się tej poetyki... "Przesyt"? Przesyt czego? "Wszystko"? Wszechświat też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: leitmitiv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 09:59 Ale to nie moja poetyka, tylko Twoja. Domyślam się, że chodzi o jakąś Zgodę Narodową czy inne bzdury, które miały zakwitnąć na Mogiłach. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: leitmitiv 21.04.10, 10:21 Gość portalu: login_t napisał(a): > Ale to nie moja poetyka, tylko Twoja. > Domyślam się, że chodzi o jakąś Zgodę Narodową czy inne bzdury, które > miały zakwitnąć na Mogiłach. Jezusie Nazareński Królu Żydowski, jak ja uwielbiam odwróconego ogonkiem kotka:) Login, niech cię święci męczennicy prowadzą nadal świetlistym szlakiem prawdy i dialektyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: leitmitiv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 10:49 czysty_harry napisał: > Login, niech cię święci męczennicy prowadzą nadal świetlistym szlakiem prawdy i > dialektyki. Nieczęsto dyskusja kończy się, zanim się dowiem o czym była. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: leitmitiv 21.04.10, 13:04 > Nieczęsto dyskusja kończy się, zanim się dowiem o czym była. Nieczesto dyskusja konczy sie, gdy wlacza sie fanatyzm, a wylacza myslenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: leitmitiv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 14:05 zetkaf napisał: > Nieczesto dyskusja konczy sie, gdy wlacza sie fanatyzm, a wylacza > myslenie ;) Czyli: dyskusja zaczyna się, gdy kończy sie myślenie? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: leitmitiv 21.04.10, 14:08 > Czyli: dyskusja zaczyna się, gdy kończy sie myślenie? ODWROTNIE - wtedy sie konczy, a zaczyna belkot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: leitmitiv IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.10, 14:12 zetkaf napisał: > ODWROTNIE - wtedy sie konczy, a zaczyna belkot... No widzisz, a tym zdaniem zabełkotałeś: "Nieczesto dyskusja konczy sie, gdy wlacza sie fanatyzm, a wylacza myslenie ;)" Rzeczywiście, skończmy dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: leitmitiv 21.04.10, 14:32 Brawo login, w nagrodę za zamulanie masz ode mnie medal z kartofla im. prof. Krasnodębskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard A ten czym Dziwiszowi podpadl? IP: 139.142.162.* 22.04.10, 07:48 Hey, To wcale nie jest zabawne... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: A ten czym Dziwiszowi podpadl? IP: 139.142.162.* 22.04.10, 07:50 Hey, Zgubiony link do "nie-bohatera"... wyborcza.pl/1,75248,7799504,Zgrzyt_nad_trumna_prezesa_IPN.html Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Może tym?? 22.04.10, 11:07 Tak sobie pomyślałem, bo sprawa była głośna jakiś czas temu... A może nie? Bo Gosiewskiego żegnano w dymie kadzideł... Ale on na Powązki, więc może...? dziennik.pl/polityka/article370600/Kurtyka_uwodzil_za_tajne_dokumenty_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Towarzystwo Krótkich Siusiaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 11:14 No proszę, rok od afery i nic się Kurtyce nie stało. Ani prokuratura, ani CBŚ... Moze po prostu pan Hejke ma za krótkiego siusiaka... Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Król zamulaczy... 22.04.10, 11:20 Znowu zamulasz, żeby pogmatwać problem królu złoty. Pan H. mógłby stracić nawet ch. Ale nie oto tu idzie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Towarzystwo Krótkich Siusiaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.10, 11:59 czysty_harry napisał: > Znowu zamulasz, żeby pogmatwać problem królu złoty. Pan H. mógłby stracić nawet > ch. Ale nie oto tu idzie, prawda? Chodzi o to, że Pan Hajke rozwodzi się z żoną. Ogłosił wszem i wobec, że żona go zdradzała z Kurtyką za złamanie tajemnicy państwowej, na co miał (Hajke) dowody, ale już ich nie ma. Prokuratura wdrożyła śledztwo, ale je umorzyła z powodu nieistnienia dowodów. Oplucie kogoś w gazecie jest interesujące, sprostowanie - nie, więc prasa się nie rozpisywała o umorzeniu. Następnym etapem pewnie byłby pozew Kurtyki przeciw Hajkemu, ale nie dojdzie do niego z powodów oczywistych. Clou całej sprawy jest dramat mężczyzny, od którego odchodzi kobieta. Pan spod Swiebodzina ten problem rozwiazał wieszając dziecko i siebie, pan Hajke zaś napisał list otwarty oskarżający Kurtykę o zdradę tajemnic. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Cesarz zamulania 22.04.10, 12:08 Udajesz czy jesteś naprawdę? Nie, ty zamulasz po prostu, żeby ratować swoje przekonania... Ja dla zasady unikam dyskusji z tzw. sławkiem, a teraz i ciebie dołączam. Jeszcze raz: w czym Kurtyka podpadł kościołowi? Wiesz? to powiedz, a nie opowiadaj farmazonów o aferach! Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Może tym?? IP: 139.142.162.* 23.04.10, 08:46 Hey czysty_harry, Nie sadze...Kosciol wydaje sie obojetny na "seks-afery...." :) PS. A swoja droiga... Biedny czlowiek zginal osierocajac rodzine i przyjaciol ktorzy musieli byc swiadkami walk o miejsce pochowkow... Nie jest latwo ..Najpierw walka o stolki a po smierci o krypty... A Bog do Piotra: Chyba sie nie Dziwisz... Odpowiedz Link Zgłoś
thebird1 Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 22.04.10, 12:56 Coś ty Atenom zrobił Sokratesie, że ci ze złota statułę lud niesie otruwszy pierwej. (CK Norwid) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Dziwisz: Prezydent zginął jak bohater... 22.04.10, 13:00 A coś ty Norwidowi ... zrobił "statuło"? Odpowiedz Link Zgłoś