Dodaj do ulubionych

Łączenie szpitali

IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 23:02
Dwa szpitale to konkurencja i prawo pacjenta do wyboru lepszej placówki zdrowia.
Czy tworzenie jednego molocha to dobra droga ?
W tej chwili mamy dwa oddziały interny, które z sobą konkurują ( z korzyścią
dla pacjenta ). Co będzie gdy zostanie tylko jeden stułużkowy ? ( a może jeden
całkowicie zlikwidują i będziemy mieli tylko 40 łużek na całe miasto).
Tak samo jest z innymi oddziałami.
Dla Panów z Sejmiku zawsze będą sale dla VIP'ów !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jan C. Re: Łączenie szpitali IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 23:06
      W sejmiku przewagę ma SLD. Oni będą mieć głos decydujący.
      Zobaczymy czy wybiorą dobrą opiekę zdrowotną, wolną konkurencję między
      szpitalami i prawo pacjenta do wyboru, czy też wybiorą molocha, pozorne
      oszczędności i kasę dla siebie...

Ps. To taki mały test przed nowymi wyborami :)
    • Gość: :) Re: Łączenie szpitali IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 23:17
      Gość portalu: Kemot napisał(a):

> Dwa szpitale to konkurencja i prawo pacjenta do wyboru lepszej placówki zdrowia
      > .

Święta prawda !!!!

> Czy tworzenie jednego molocha to dobra droga ?

Pewnie, że zła. Oszczędności żadnych nie będzie. Oba szpitale mają po 1000 osób
      personelu. Nie da się zlikwidować administracji. Co najwyżej zlikwiduje się
      dublujęce się z nazwy oddziały. A te i tak pękają w szwach...

> W tej chwili mamy dwa oddziały interny, które z sobą konkurują ( z korzyścią
      > dla pacjenta ). Co będzie gdy zostanie tylko jeden stułużkowy ? ( a może jeden
      > całkowicie zlikwidują i będziemy mieli tylko 40 łużek na całe miasto).
      > Tak samo jest z innymi oddziałami.

Co dobre dla chorych nie musi być dobre dla polityków. Jak się połączy szpitale
      to nie powstanie jeden duży oddział na 100 łużek, a połączy się dwa 40 łużkowe w
      jeden na 60 łużek.

> Dla Panów z Sejmiku zawsze będą sale dla VIP'ów !!!

:)
      A zwykli mieszkńcy Gorzowa do piachu.
      • Gość: xgwiak Re: Łączenie szpitali IP: *.cvx19-bradley.dialup.earthlink.net 27.03.02, 04:48
        Najlepsze rozwiazanie to polaczenie wszystkich szpitali w kraju z siedziba
        zarzadzania w zg. Napewno efekty beda odczuwalne w skali krajowej???
        PZDrrrrrrrrrrr!!!
    • klin! Re: Łączenie szpitali 17.02.02, 23:29
      Jakiś zastój na forum...
      Z tej desperacji chciałoby się nawet do siebie pogadać?
      • Gość: Blic Re: Łączenie szpitali IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 13:13
        klin! napisał(a):

> Jakiś zastój na forum...
        > Z tej desperacji chciałoby się nawet do siebie pogadać?

Albo poleżeć na leprzym łużku... :)

pzdr
        Bx
        • j24 13 post w wątku o 13:13 napisany 18.02.02, 14:01
          Bartku poza ortografią nic Cię nie niepokoi...
          Kurczy się nasze miasto, za sprawą sejmikowych... ale oni chyba od tego są.

Może zadziałajmy radykalnie: niech sejmik zlikwiduje wszystkie szpitale i odda
          nam pieniądze, które płacimy na ich funkcjonowanie.

Pojedziemy się leczyć do Fankfurtu lub do Poznania albo do babki, co ogonem
          traszki leczy.
          Przeżyją najsilniejsze jednostki, pozbędziemy się rencistów i innych zdechlaków,
          bezrobocie się zmniejszy, będziemy żyć w zdrowym społeczeństwie.
          Pogotowie też zlikwidować, po cholerę hałas robi...
          • Gość: Blic Re: 13 post w wątku o 13:13 napisany IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 15:32
            j24 napisał(a):

> Kurczy się nasze miasto, za sprawą sejmikowych... ale oni chyba od tego są.

Sejmikowi są od ustalania kasy. Jeśli płacą za szpitale to są dokładnie od tego.
            Łączenie szpitali mnie nie martwi. Gdzie mniej urzędników w administracji tam
            mniej wywalonych pieniędzy podatników.

Wkurzający jest sposób w jaki to uchwalono. Olewając kompletnie jakąkolwiek
            merytoryczną ocenę. Ale to typowe dla SLD.

pzdr
            Bx
            • Gość: John Re: 13 post w wątku o 13:13 napisany IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 22:06
              Pewne jest że administracji szpitali nie wywalą. Co więcej, pojawią się nowi do
              koordynacji działania połączonych szpitali.
              A zwolnią lekarzy i pielęgniarki. Z dwuch odziałów stworzą jeden średniej
              wielkości a my będziemy czekać po 2-3 m-ce na przyjęcie do szpitala.
              chyba że posmarujemy...
              Najlepiej Marszałkowi.

Ps. Wiwat SLD !!!!!
              Precz z parszywymi Polaczkami którzy są chorzy.
              Niech nam żyje Pan Marszałek z SLD !!!!!!!
              • marek_p Chciałbym prosić o zgodę na opublik.tej wypowiedzi 27.02.02, 19:55
                Gość portalu: John napisał(a):

> Pewne jest że administracji szpitali nie wywalą. Co więcej, pojawią się nowi do
                >
                > koordynacji działania połączonych szpitali.
                > A zwolnią lekarzy i pielęgniarki. Z dwuch odziałów stworzą jeden średniej
                > wielkości a my będziemy czekać po 2-3 m-ce na przyjęcie do szpitala.
                > chyba że posmarujemy...
                > Najlepiej Marszałkowi.
                >
                > Ps. Wiwat SLD !!!!!
                > Precz z parszywymi Polaczkami którzy są chorzy.
                > Niech nam żyje Pan Marszałek z SLD !!!!!!!

• Gość: tt Re: 13 post w wątku o 13:13 napisany IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 13:07
                W pełni się z Tobą zgadzam. Połączenie szpitali to nie oszczędność na
                administracji ale przede wszystkim jej wzrost. Prawda jest taka że połączenie
                ma na celu jedną wielką oszczędność. Mianowicie liwidację jednej z placówek.
                Nikt mi nie wmówi że po połączeniu pozostaną dublujące się oddziały. Ktoś
                powie , że stworzone zostaną duże oddziały. To farsa. Wyobraźcie sobie oddziały
                szpitalne po 100 łużek.
                Gorzów ma 130 tyś mieszkańców. A przecież te placówki sprawują opiekę także nad
                okolicznymi miejscowościami. Czy ktoś policzył ilu przypada pacjentów na jedno
                łużko ??
                W poznaniu ( ok 500 tyś ludzi ) jest osiem szpitali i 600 łużek
                internistycznych. W Gorzowie tylko 80. A jesteśmy raptem niecałe 4 razy
                mniejsi. Jak ktoś nie wierzy niech spróbuje się dostać na któryś z oddz. bez
                długiego czekania.
                • j24 Re: 13 post w wątku o 13:13 napisany 18.03.02, 12:31
                  Gość portalu: tt napisał(a):

> W pełni się z Tobą zgadzam. Połączenie szpitali to nie oszczędność na
                  > administracji ale przede wszystkim jej wzrost. Prawda jest taka że połączenie
                  > ma na celu jedną wielką oszczędność. Mianowicie liwidację jednej z placówek.
                  > Nikt mi nie wmówi że po połączeniu pozostaną dublujące się oddziały. Ktoś
                  > powie , że stworzone zostaną duże oddziały. To farsa. Wyobraźcie sobie oddziały
                  >
                  > szpitalne po 100 łużek.
                  > Gorzów ma 130 tyś mieszkańców. A przecież te placówki sprawują opiekę także nad
                  >
                  > okolicznymi miejscowościami. Czy ktoś policzył ilu przypada pacjentów na jedno
                  > łużko ??
                  > W poznaniu ( ok 500 tyś ludzi ) jest osiem szpitali i 600 łużek
                  > internistycznych. W Gorzowie tylko 80. A jesteśmy raptem niecałe 4 razy
                  > mniejsi. Jak ktoś nie wierzy niech spróbuje się dostać na któryś z oddz. bez
                  > długiego czekania.

Tak tylko sobie pomyślałem, że na górkę ten wątek !
                  • Gość: . HOP ! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 21:31
                    j24 napisał(a):

> Gość portalu: tt napisał(a):
                    >
                    > > W pełni się z Tobą zgadzam. Połączenie szpitali to nie oszczędność na
                    > > administracji ale przede wszystkim jej wzrost. Prawda jest taka że połącze
                    > nie
                    > > ma na celu jedną wielką oszczędność. Mianowicie liwidację jednej z placówe
                    > k.
                    > > Nikt mi nie wmówi że po połączeniu pozostaną dublujące się oddziały. Ktoś
                    > > powie , że stworzone zostaną duże oddziały. To farsa. Wyobraźcie sobie odd
                    > ziały
                    > >
                    > > szpitalne po 100 łużek.
                    > > Gorzów ma 130 tyś mieszkańców. A przecież te placówki sprawują opiekę takż
                    > e nad
                    > >
                    > > okolicznymi miejscowościami. Czy ktoś policzył ilu przypada pacjentów na j
                    > edno
                    > > łużko ??
                    > > W poznaniu ( ok 500 tyś ludzi ) jest osiem szpitali i 600 łużek
                    > > internistycznych. W Gorzowie tylko 80. A jesteśmy raptem niecałe 4 razy
                    > > mniejsi. Jak ktoś nie wierzy niech spróbuje się dostać na któryś z oddz. b
                    > ez
                    > > długiego czekania.
                    >
                    > Tak tylko sobie pomyślałem, że na górkę ten wątek !

• j24 Re: HOP ! 02.04.02, 13:21
                      Gość portalu: . napisał(a):

> j24 napisał(a):
                      >
                      > > Gość portalu: tt napisał(a):
                      > >
                      > > > W pełni się z Tobą zgadzam. Połączenie szpitali to nie oszczędność na
                      >
                      > > > administracji ale przede wszystkim jej wzrost. Prawda jest taka że po
                      > łącze
                      > > nie
                      > > > ma na celu jedną wielką oszczędność. Mianowicie liwidację jednej z pl
                      > acówe
                      > > k.
                      > > > Nikt mi nie wmówi że po połączeniu pozostaną dublujące się oddziały.
                      > Ktoś
                      > > > powie , że stworzone zostaną duże oddziały. To farsa. Wyobraźcie sobi
                      > e odd
                      > > ziały
                      > > >
                      > > > szpitalne po 100 łużek.
                      > > > Gorzów ma 130 tyś mieszkańców. A przecież te placówki sprawują opiekę
                      > takż
                      > > e nad
                      > > >
                      > > > okolicznymi miejscowościami. Czy ktoś policzył ilu przypada pacjentów
                      > na j
                      > > edno
                      > > > łużko ??
                      > > > W poznaniu ( ok 500 tyś ludzi ) jest osiem szpitali i 600 łużek
                      > > > internistycznych. W Gorzowie tylko 80. A jesteśmy raptem niecałe 4 ra
                      > zy
                      > > > mniejsi. Jak ktoś nie wierzy niech spróbuje się dostać na któryś z od
                      > dz. b
                      > > ez
                      > > > długiego czekania.
                      > >
                      > > Tak tylko sobie pomyślałem, że na górkę ten wątek !
                      >

• Gość: Kuni Re: Łączenie szpitali IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 23:37
      Najlepiej zlikwidować wszystkie szpitale. To taka oszczędność. Nie ma szpitali,
      nie ma wydatków. A kasę można przeznaczyć na diety radnych w sejmiku.

Wiemy, że diagnostyka u rodzinnych to mit. Dobrze przebadać można się tylko w
      szpitalu. Mam chorą matkę. Gdyby nie lekarze szpitalni nigdy nie miała by
      prawidłowej diagnozy. ( Nie chcę , źle mówić o lekarzu domowym ale nikt nie
      jest omnibusem. On ma wykryc patologię i skierować do odpowiedniego
      specjalisty ). Dzięki temu że są dwa szpitale mogłam wybrać ten który moim
      zdaniem jest lepszy. Wybrałam ten na Dekerta bo bardziej mi odpowiadał. Miałam
      wybór. Wiem, że moje znajome wolą lekarzy z Warszawskiej. Mają wybór. One płacą
      podatki, do nich należy żółty kupon RUM, one wybierają szpital, a nie Kasa
      Chora lub jakiś palant z sejmiku !!!!!!
      • mirmur Re: Łączenie szpitali 17.02.02, 23:56
        Zgadzam się z koleżanką. Chcę wybierać lepszy szpital, leprzy oddział. Chcę
        żeby między lekarzami szpitalnymi była rywalizacja. Chcę żeby czuli oddech
        konkurencji. Konował który nie czuje zagrożenia nie rozwija się , a nawet
        zaczyna być skorumpowany. ( Sorry doktory za konowała,ale i tak was lubię ).
      • marek_p Chciałbym prosić o zgodę na opublik.tej wypowiedzi 27.02.02, 19:55
        Gość portalu: Kuni napisał(a):

> Najlepiej zlikwidować wszystkie szpitale. To taka oszczędność. Nie ma szpitali,
        >
        > nie ma wydatków. A kasę można przeznaczyć na diety radnych w sejmiku.
        >
        > Wiemy, że diagnostyka u rodzinnych to mit. Dobrze przebadać można się tylko w
        > szpitalu. Mam chorą matkę. Gdyby nie lekarze szpitalni nigdy nie miała by
        > prawidłowej diagnozy. ( Nie chcę , źle mówić o lekarzu domowym ale nikt nie
        > jest omnibusem. On ma wykryc patologię i skierować do odpowiedniego
        > specjalisty ). Dzięki temu że są dwa szpitale mogłam wybrać ten który moim
        > zdaniem jest lepszy. Wybrałam ten na Dekerta bo bardziej mi odpowiadał. Miałam
        > wybór. Wiem, że moje znajome wolą lekarzy z Warszawskiej. Mają wybór. One płacą
        >
        > podatki, do nich należy żółty kupon RUM, one wybierają szpital, a nie Kasa
        > Chora lub jakiś palant z sejmiku !!!!!!

• mirmur Re: Łączenie szpitali 17.02.02, 23:49
      No cóż. Losy SLD właśnie się ważą. Czy SLD popełni błąd AWS? Zobaczymy jak
      zagłosują na temat łączenia szpitali...
      Czy będzie ważniejsze kilka groszy z pozornych oszczędności, czy zdrowie ludzi
      i swobodny wybór placówki zdrowotnej.

Jaki oni wywiną nam numer w czasie głosowania, taki my im wywiniemy w czasie
      wyborów... :)
      • j24 Jak oni nam, tak my im. 18.02.02, 12:19
        mirmur napisał(a):

> No cóż. Losy SLD właśnie się ważą. Czy SLD popełni błąd AWS? Zobaczymy jak
        > zagłosują na temat łączenia szpitali...
        > Czy będzie ważniejsze kilka groszy z pozornych oszczędności, czy zdrowie ludzi
        > i swobodny wybór placówki zdrowotnej.
        >
        > Jaki oni wywiną nam numer w czasie głosowania, taki my im wywiniemy w czasie
        > wyborów... :)

TAK JEST. To już nie jakieś programowe pieprzenie głupot, których i tak nie
        zamierza realizować.
        TO KONKRETY. Ktoś konkretny (radny sejmiku z nazwiskiem jakimś) ma zamiar komuś
        konkretnemu (pacjentowi, pracownikowi jednego czy drugiego szpitalu) "zrobić
        dobrze" to znaczy...
        Ciekawe jak wielka jest nasza tolerancja ?
        • Gość: Jola Re: Jak oni nam, tak my im. IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 22:12
          j24 napisał(a):

>
          > konkretnemu (pacjentowi, pracownikowi jednego czy drugiego szpitalu) "zrobić
          > dobrze" to znaczy...
          > Ciekawe jak wielka jest nasza tolerancja ?
          >

Ha !!!! Niedługo wybory !!!!

Do tej pory głosowałam na SLD.
          Teraz SLD przekona się jak niestały jest głos wyborcy.
          Mój głos jest dla SLD stracony ( i prawdopodobnie tysiąca innych )

• Gość: tt Re: Jak oni nam, tak my im. IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 13:08
          Była wielka. Ale się skończyła.
      • marek_p Chciałbym prosić o zgodę na opublik.tej wypowiedzi 27.02.02, 19:56
        mirmur napisał(a):

> No cóż. Losy SLD właśnie się ważą. Czy SLD popełni błąd AWS? Zobaczymy jak
        > zagłosują na temat łączenia szpitali...
        > Czy będzie ważniejsze kilka groszy z pozornych oszczędności, czy zdrowie ludzi
        > i swobodny wybór placówki zdrowotnej.
        >
        > Jaki oni wywiną nam numer w czasie głosowania, taki my im wywiniemy w czasie
        > wyborów... :)

• mirmur Re: Łączenie szpitali 18.02.02, 00:08

> Dwa szpitale to konkurencja i prawo pacjenta do wyboru lepszej placówki zdrowia
      > .

święta racja !!!!

> dla pacjenta ). Co będzie gdy zostanie tylko jeden stułużkowy ? ( a może jeden

Co będzie ? Będo jeszcze większe kolejki na termin.
      Kilku ludzi odejdzie na tamten świat, a Pan Marszałe podniesie sobie diety. :)

Nie będzie. Oni pojadą do Poznania albo Warszawy...

Ps. Nawiasem mówiąc to ja wolę Szpital na Warszawskiej bo ma ładniejsze lekarki.
      Ale moja babcia woli Dekerta bo tam jest miły starszy pan doktor który ją trzyma
      za rączkę. Każdy lubi co innego.
      A gdy połączą szpitale to będzie tylko jeden duży oddział w którym nie mając
      konkurenci Pan Ordynator będzie nas kasował na niemałe łapówki.
      Ale od Marszałka nie weźmie ( za taki prezent??)

• Gość: Gucio Lekarki IP: 150.254.208.* 25.02.02, 14:38
        mirmur napisał(a):

> Ps. Nawiasem mówiąc to ja wolę Szpital na Warszawskiej bo ma ładniejsze lekarki

Szczególnie te z interny. Oj poleżałoby się, poleżało. Niestety jestem zdrowy :)

• Gość: guy Re: Lekarki IP: 150.254.208.* 05.03.02, 07:00
          :))))
    • Gość: Jedaj Wolny wybór IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 00:28
      Jest kilka GSM'ów jest coraz lepiej i taniej
      Jest dużo niezależnych sklepów jest coraz lepiej
      Jest dużo banków są konkurencyjne kredyty
      jest dużo stacji benzynowych ceny się prawie utrzymują

Jest monopolista TPSA jest syf
      Będzie jeden Mega Szpital będzie...

Monopole na rynku mają jedną cechę - dobijają klijenta.

A szpital monopolista dobije na śmierć !!!!
    • j24 Klin opowiadał, że sejmik zmądrzał ? 18.02.02, 07:58
      Podobno "sen pijanego idioty" miał pozostać tylko snem.
      Jakiś idiota znów pije kwasiora made in Polmos Z.G. ???

Od poniedziałku zaczynamy lubuskie przyjemności ?
      Zielone znów wyłazi ?

Dawno to mówiłem.

Pacjent będzie traktowany bezosobowo jak numerek do obciążenia kasy chorych
      lub zdrowych (bo politycznie słusznych) ministerialnych wizji.

> dla pacjenta ).

Nie wiem jaką wiąchę mam jeszcze wysłać (i gdzie).

Nie zaglądacie do grupy tematycznej "kto i jak nami rządzi".
      Tam jest dużo na ten temat.

Moim zdaniem gorzowskie środowisko powinno przedstawić własny projekt reform
      uwzględniających poprawę jakości leczenia i obsługi pacjenta z wykorzystaniem
      bazy lokalowej oraz kadry.
      Nie można całej strategii oprzeć na próbie zachowania stanu obecnego !!!

Dużo więcej na ten temat w "kto i jak nami rządzi".

Olu nasza droga, nie pozwól przysnąć ordynatorom gorzowskich szpitali, chcemy
      wiedzieć jakie są ich plany i zamierzenia, jako potencjalni pacjenci mamy do tego
      prawo.
      • klin! Klin opowiadał, że sejmik zmądrzał ? 18.02.02, 08:21
        No, ciekawostka... Gdzie i kiedy Klin to opowiadał?
        • marek_p Nadinterpretacja... 24.02.02, 20:45
          ... czas bić się w piersi :(

klin! napisał(a):

> No, ciekawostka... Gdzie i kiedy Klin to opowiadał?

• marek_p Pozdrawiam "niedzielnych" protestantów 18.02.02, 21:23
      ... wytrwałości gratuluję
      • Gość: :) Re: Pozdrawiam IP: 150.254.208.* 01.03.02, 10:06
        Ja też
        • Gość: .. Re: Pozdrawiam IP: 150.254.208.* 04.03.02, 09:41
          ..
    • Gość: janki@ Re: Łączenie szpitali IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 22:19
      Po co ta cała gadka.
      Przecież wiadomo kto złodziej a kto nie.
      O co zakład , że dyrektorem połączonych super mega szpitali będzie krewny (
      jest od 2 m-cy) marszałka...
      • Gość: Zibi Re: Łączenie szpitali IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 22:21
        Gość portalu: janki@ napisał(a):

> Przecież wiadomo kto złodziej a kto nie.

A jak właściwie nazywa się Marszałek Lubuskiego
        • Gość: Janki@ Re: Łączenie szpitali IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 22:23
          Gość portalu: Zibi napisał(a):

> A jak właściwie nazywa się Marszałek Lubuskiego

Nie wiem , to jakiś anonimowy cienias :)
          • Gość: xgwiak Re: Łączenie szpitali IP: *.cvx33-bradley.dialup.earthlink.net 22.02.02, 05:53
            Nie jestem lekarzem, ale laczenie szpitala dla psychicznie i nerwowo chorych
            (dom wariatow) z typowym szpitalem miejskim moze swiadczyc o tych co tak
            zadecydowali, ze kwalifikuja sie oni jako pacjeci do tego pierwszego. W
            polaczeniu dwoch miejskich pod jeden zarzad w przypadku braku kasy moze OK.
            A czy ten k/ZG przylaczopno do ZG.
            Moze Tworki tez do czegos podlaczono???????
            Kompletne decyzyjne "WARIATKOWO" ??????????
            Pozdrowko!!
    • Gość: Margo Panowie w sejmiku IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 22:44
      Panowie pokójcie się...
      Wy nam zabierzecie dwa szpitale.
      My wam stołki.
      Sami tego chcieliście. Sami doprowadziliście do końca ery SLD w Gorzowie.
      Rozumiem radnych z Zielonej Dziury, ale Wy radni z Gorzowa... ?!?
      • Gość: ? Czerwone ponad wszystko IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 22:04
        Gość portalu: Margo napisał(a):

> Panowie pokójcie się...
        > Wy nam zabierzecie dwa szpitale.
        > My wam stołki.
        > Sami tego chcieliście. Sami doprowadziliście do końca ery SLD w Gorzowie.
        > Rozumiem radnych z Zielonej Dziury, ale Wy radni z Gorzowa... ?!?

Jak ktoś ma czerwono w głowie, to już na nic innego miejsca nie ma.
        ODPŁACIMY WAM.
      • marek_p Chciałbym prosić o zgodę na opublik.tej wypowiedzi 27.02.02, 19:57
        Gość portalu: Margo napisał(a):

> Panowie pokójcie się...
        > Wy nam zabierzecie dwa szpitale.
        > My wam stołki.
        > Sami tego chcieliście. Sami doprowadziliście do końca ery SLD w Gorzowie.
        > Rozumiem radnych z Zielonej Dziury, ale Wy radni z Gorzowa... ?!?

• Gość: wojewa Re: Łączenie szpitali IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.02, 23:51
      Masz rację całkowitą, łączenie szpitali jest bezsensowne. Mam męża po bardzo
      rozległym zawale (uratował się tylko dzięki pogotowiu gorzowskiemu, dlatego
      zawsze będę go bronić, bo teraz taka nagonka z powodu Łodzi oraz fachowości i
      opiece szpitala na Warszawskiej). Ale z tym wyborwm to g... prawda. Mąż miał
      około miesiąca temu operację w klinice w Poznaniu, przez naszego świetnego
      zresztą kardiologa z Gorzowa i kardiochirurga z Poznania miał po powrocie
      nagrane miejsce w szpitalu na Warszawskiej ,a i tak na siłę przewieziono go do
      Szpitala na Dekerta, gdzie niestety opieka szwankowała, a lekarze popełnili
      kilka na całe szczęście niegrożnych błędów. Nasz prywatny kardiolog był tym
      oburzony i co z tego, mój mąż wyrażał swoje zdanie klika razy i co z tego ?
      TaK WIDZISZ, ŻE PRAWO WYBORU SZPITALA BYŁO JEDYNIE I TAK TYLKO NA PAPIERZE.
      I szkoda, bo przez ostatnie dwa lata naoglądałam się tego dużo i naprawdę
      polecam tylko Warszawską (niesamowita troska o pacjenta, uśmiech na twarzach
      wszystkich pielęgniarek, czystość na każdym kroku i dbałość o najmniejszy
      szczegół i bardzo fachowa opieka lekarska niepopełniająca żadnych błędów).
      Co tu moje polecenia, teraz tylko mogę wam wszystkim życzyć, żebyście w razie
      czego (czego wam też nie życzę ) tam trafili.
      • marek_p W kwestii formalnej 23.02.02, 22:06
        Nie łączenie szpitali, tylko TAK ZWANE łączenie szpitali.
        • Gość: .. Re: W kwestii formalnej IP: 150.254.208.* 07.03.02, 11:24
          :)
          • j24 SPOKO, myślimy... i działamy 07.03.02, 11:29
            ... ale przede wszystkim trza liczyć na siebie !

• Gość: Zox Re: SPOKO, myślimy... i działamy IP: 150.254.208.* 12.03.02, 09:53
              Możemy liczyć na siebie, a i tak palant w rodzaju naszego marszałka B. rzuci
              nam kłody pod nogi.
      • marek_p Czterdziestka w poczekalni. 24.02.02, 16:37
        "- Co mi pani przynosi tyle kart. Już mi się rzygać chce !!!"

Tymi słowy pewien zacny medyk strofuje pielęgniarkę, że tylu chorych dzisiaj do
        poradni kardiologicznej przy "lepszym" Szpitalu Wojewódzkim Nr 1 na ulicy Dekerta
        przyszło.
        (czwartek 21.02.2002, około godz. 12)

Odbywa się to w obecności pacjentki od lat chorującej na serce.
        To rodzaj nowej terapii, autorskiej, opracowanej w "lepszym", dużym szpitalu.

PYTAM SIĘ: CO BĘDZIE JAK SZPITAL BĘDZIE JESZCZE WIĘKSZY ?
        Co będzie, gdy pacjent nie będzie mógł wybrać szpitala, bo szpital będzie jeden ?
        Co będzie, gdy na pana doktora będzie czekało nie 40, a 70 pacjentów, takich co
        to zero stresu, nie denerwować się, powolutku...

BOCHEŃSKI ROBISZ NAM KRZYWDĘ ! KONIECZNIE CHCESZ, ABYŚMY I MY TOBIE KRZYWDĘ
        ZROBILI ?
        • Gość: Blic Re: Czterdziestka w poczekalni. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 18:40
          marek_p napisał(a):

> Co będzie, gdy pacjent nie będzie mógł wybrać szpitala, bo szpital będzie jeden?
          > Co będzie, gdy na pana doktora będzie czekało nie 40, a 70 pacjentów

Ciekaw jestem skąd wiesz, że połączenie szpitali oznaczać ma zmniejszenie liczby
          lekarzy. Pytam bo nie wiem, może Ty wiesz?

pzdr
          Bx
          • marek_p Re: Czterdziestka w poczekalni. 24.02.02, 20:29
            Gość portalu: Blic napisał(a):

> Ciekaw jestem skąd wiesz, że połączenie szpitali oznaczać ma zmniejszenie
            > liczby lekarzy. Pytam bo nie wiem, może Ty wiesz?

Bartek, myślisz że kardiologie w dwóch szpitalach zatrudniają mniej lekarzy niż
            kardiologia w "lepszym" kombinacie ?

Lekarz nie spamięta pacjentów, nie wspominając już o wywoływaniu torsji...
          • Gość: Matecki Re: Czterdziestka w poczekalni. IP: 150.254.208.* 25.02.02, 13:44
            > Ciekaw jestem skąd wiesz, że połączenie szpitali oznaczać ma zmniejszenie liczb
            > y
            > lekarzy. Pytam bo nie wiem, może Ty wiesz?
            >
            > pzdr
            > Bx

To logiczne. Po to łączy się szpitale żeby zmniejszyć koszty. Gadanie , że
            połączenie zmniejszy administrację jest bzdurą. Nie da się zmniejszyć ilości pań
            w kadrach, bo nie obrobią 2000 pracowników. Jedyne sensowne cięcia to cięcia
            wśród białego personelu. ( pośrednio i wśród chorych mieszkańców lubuskiego ).

• Gość: MAX Redukcja IP: 150.254.208.* 25.02.02, 14:00
            > Ciekaw jestem skąd wiesz, że połączenie szpitali oznaczać ma zmniejszenie liczb
            > y
            > lekarzy. Pytam bo nie wiem, może Ty wiesz?
            >
            > pzdr
            > Bx

Wsłuchaj się w argumentacje Pana Marszałka Bocheńskiego. W Gorzowie są oddziały
            które się dublują. Znaczy że łącząc je stwarzamy jeden duży. Ale dublując się
            tworzą podwójne koszty. Celem łączenia ma być redukcja kosztów. Oznacza to , że
            Marszałek Bocheński nie połączy dwuch oddziałów w jeden duży , ale w średni.
            Biorąc pod uwagę przeładowanie oddziałów, maksymalne skrócenie czasu przebywania
            pacjenta , widać , że jest to działanie na szkodę mieszkańców lubuskiego.
            Jest to tym bardziej niepokojące , że Bocheński to typowy beton partyjny z
            minionej epoki PZPR.

Ps. Młodzi z SLD. Przez ostatnie lata ciężko pracowaliście nad poprawą image
            partii. Nowe pokolenie SLD, typu Krzycki i inni spowodowało , że SLD stało się
            partią zaufania. Niestety kilku ludzi z przeszłości, kilku betonów z epoki
            stalinizmu typu Bocheńskiego i cały trud idzie na marne.

• Gość: Blic Re: Redukcja IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 25.02.02, 19:08
              Gość portalu: MAX napisał(a):

> Wsłuchaj się w argumentacje Pana Marszałka Bocheńskiego. W Gorzowie są oddziały
              > które się dublują. Znaczy że łącząc je stwarzamy jeden duży. Ale dublując się
              > tworzą podwójne koszty.

Wiesz, na pierwszy rzut oka to brzmi logicznie. Nie mogę się jednak wypowiedzieć
              w tej sprawie bo Bochen nie ma ochoty podzielić się wiedzą z nikim.

> Celem łączenia ma być redukcja kosztów. Oznacza to , że
              > Marszałek Bocheński nie połączy dwuch oddziałów w jeden duży , ale w średni.
              > Biorąc pod uwagę przeładowanie oddziałów, maksymalne skrócenie czasu
              > przebywania pacjenta , widać , że jest to działanie na szkodę mieszkańców
              > lubuskiego.

Wiesz, jeśli działania marszałka są ewidentnym zagrożeniem dla bezpieczeństwa
              zdrowotnego rejonu to nic prostszego jak podać go do sądu z powództwa cywilnego.
              Marek, nie przyszło Ci to do głowy? :)
              Problem w tym, że wszystko co tu piszecie to są tylko spekulacje. W gruncie
              rzeczy nikt nic nie wie.
              Jeśli jakiś oddział jest przeładowany to fizyczną niemożliwością jest jego
              zmniejszenie. Jeśli jednak takie zmniejszenie nastąpi to sprawa w sądzie jest jak
              malowanie. Nie mieści mi się jednak w głowie, że Bochen mógłby być aż tak głupi
              żeby narażać się na sąd.
              Nie fakt łączenia (czy jak kto woli: redukcji) szpitali był powodem protestów
              wśród radnych opozycji tylko brak informacji.

pzdr
              Bx
              • marek_p Re: Redukcja 25.02.02, 20:32

> Marek, nie przyszło Ci to do głowy? :)

Odpisujesz Maxowi, a mnie wołasz ?

> Problem w tym, że wszystko co tu piszecie to są tylko spekulacje. W gruncie
                > rzeczy nikt nic nie wie.
                > Jeśli jakiś oddział jest przeładowany to fizyczną niemożliwością jest jego
                > zmniejszenie.

O trawniku pisałem, moja żona przyjmowała kroplówkę po reakcji alergicznej na
                ontybiotyk na szpitalnym korytarzu, ale korytarzy będzie mniej :(

> Nie mieści mi się jednak w głowie, że Bochen mógłby być aż tak głupi żeby
                > narażać się na sąd.

Od paragrafów są prawnicy. Pewnie go to wali.

> Nie fakt łączenia (czy jak kto woli: redukcji) szpitali był powodem protestów
                > wśród radnych opozycji tylko brak informacji.

Forma to już kompletne przegięcie. Zapewniam Cię, że w radzie miejskiej Gorzowa
                fakt również wywołyje bardzo negatywne reakcje.
                PRZECIEŻ CI LUDZIE TEŻ POTRAFIĄ MYŚLEĆ ! Tylko, czy wystarczy im determinacji w
                walce ?
                Na pewno opinie wyborców (jak widzisz w końcu pojawiło się ich kilka, może
                kilkanaście) zdopingują w końcu radnych.
              • Gość: MAX Re: Redukcja IP: 150.254.208.* 25.02.02, 23:29

> Wiesz, na pierwszy rzut oka to brzmi logicznie. Nie mogę się jednak wypowiedzie
                > ć
                > w tej sprawie bo Bochen nie ma ochoty podzielić się wiedzą z nikim.
                >
                Pewnie że nie ma. To stara zasada jak świat. Zły człowiek nigdy nie dzieli się z
                innymi, swoimi perfidnymi planami.

>
                > Wiesz, jeśli działania marszałka są ewidentnym zagrożeniem dla bezpieczeństwa
                > zdrowotnego rejonu to nic prostszego jak podać go do sądu z powództwa cywilnego
                > .

Tak jakbyś urwał się z choinki. To Ty nie wiesz, że jedni odpowiadają za swoje
                czyny , a inni nie. Rząd nigdy nie odpowie za załamanie gospodarcze przed sądem
                karnym. Może jedynie odpowiedzieć przed wyborcami. Tak samo jest z radnym i
                marszałkiem. Związek przyczynowo skutkowy między redukcją łużek i personelu
                medycznego a pogorszeniem zdrowotnym populacji jest ulotny. Po głosowaniu na
                Sejmiku, na drugi dzień nie zaczną umierać ludzie. Proces ten będzie stopniowy.
                Żaden sąd nie udowodni takiej winy.

> Marek, nie przyszło Ci to do głowy? :)
                > Problem w tym, że wszystko co tu piszecie to są tylko spekulacje. W gruncie
                > rzeczy nikt nic nie wie.
                > Jeśli jakiś oddział jest przeładowany to fizyczną niemożliwością jest jego
                > zmniejszenie.

Bzdury. Już to się stało. Z tego co wiem Kasa Chora po konsultacji z
                Bocheńskim ??? ograniczyła kontrakt na Warszawskiej do 1/3. Wiem bo moja ciotka
                odesłana została na Dekerta. Teraz Warszawska znowu przyjmuje ale Kasa nie płaci.
                Szpital idzie w długi licząc że coś się zmieni. Jak widzisz decyzja naszego
                ukochanego decydenta jest bezkarna.

>Jeśli jednak takie zmniejszenie nastąpi to sprawa w sądzie jest j
                > ak
                > malowanie. Nie mieści mi się jednak w głowie, że Bochen mógłby być aż tak głupi
                >
                > żeby narażać się na sąd.

To naprawdę jest naiwne.

> Nie fakt łączenia (czy jak kto woli: redukcji) szpitali był powodem protestów
                > wśród radnych opozycji tylko brak informacji.

Oraz brak konsultacji z środowiskiem miejskim, brak analiz wływu decyzji na
                warunki zdrowotne regionu i konsultacji ze środowiskiem medycznym ( nie z
                zainteresowanymi lekarzami, ale z niezależnymi ekspertami, lekarzami wojewódzkimi
                itd.
                • j24 Bocheński WON !!! 25.02.02, 23:50

> Gość portalu: Blic napisał(a):

>> Wiesz, jeśli działania marszałka są ewidentnym zagrożeniem dla bezpieczeństwa
                  >> zdrowotnego rejonu to nic prostszego jak podać go do sądu z powództwa
                  >> cywilnego

> Tak jakbyś urwał się z choinki. To Ty nie wiesz, że jedni odpowiadają za swoje
                  > czyny , a inni nie. Rząd nigdy nie odpowie za załamanie gospodarcze przed sądem
                  > karnym. Może jedynie odpowiedzieć przed wyborcami. Tak samo jest z radnym i
                  > marszałkiem. Związek przyczynowo skutkowy między redukcją łużek i personelu
                  > medycznego a pogorszeniem zdrowotnym populacji jest ulotny. Po głosowaniu na
                  > Sejmiku, na drugi dzień nie zaczną umierać ludzie. Proces ten będzie stopniowy.

> Żaden sąd nie udowodni takiej winy.

DOKŁADNIE TAK !!!
                  Życzysz mi Blic, żeby dla kogoś bliskiego zabrakło mi miejsca na korytarzu
                  szpitala ? Żebym mógł się sądzić ?
                  Nie życz mi tak źle Blic :((((

>> Marek, nie przyszło Ci to do głowy? :)
                  >> Problem w tym, że wszystko co tu piszecie to są tylko spekulacje. W gruncie
                  >> rzeczy nikt nic nie wie.
                  >> Jeśli jakiś oddział jest przeładowany to fizyczną niemożliwością jest jego
                  >> zmniejszenie.

> Bzdury. Już to się stało. Z tego co wiem Kasa Chora po konsultacji z
                  > Bocheńskim ??? ograniczyła kontrakt na Warszawskiej do 1/3. Wiem bo moja ciotka
                  > odesłana została na Dekerta. Teraz Warszawska znowu przyjmuje ale Kasa nie
                  > płaci.
                  > Szpital idzie w długi licząc że coś się zmieni. Jak widzisz decyzja naszego
                  > ukochanego decydenta jest bezkarna.

Jego wali przyszłość Gorzowa, z realizacji strategii taki wniosek jest oczywisty.

>> Nie fakt łączenia (czy jak kto woli: redukcji) szpitali był powodem
                  >> protestów wśród radnych opozycji tylko brak informacji.

> Oraz brak konsultacji z środowiskiem miejskim, brak analiz wływu decyzji na
                  > warunki zdrowotne regionu i konsultacji ze środowiskiem medycznym ( nie z
                  > zainteresowanymi lekarzami, ale z niezależnymi ekspertami, lekarzami wojewódzki
                  > mi itd.

Z tego co piszesz MAX jedynym wyjściem jest rewolta, obywatelskie
                  nieposłuszeństwo, kamienie...
                  Mnie stać na taki krok, mimo iż przemocą się brzydzę.
                  TAK DALEJ BYĆ NIE MOŻE !

Stanowczo sobie nie życzę, aby Bocheński przekraczał rogatki naszego miasta.

WON !
                • Gość: Blic Re: Redukcja IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 15:26

> Związek przyczynowo skutkowy między redukcją łużek i personelu
                  > medycznego a pogorszeniem zdrowotnym populacji jest ulotny. Po głosowaniu na
                  > Sejmiku, na drugi dzień nie zaczną umierać ludzie. Proces ten będzie stopniowy.
                  > Żaden sąd nie udowodni takiej winy.

Nie sugeruję żeby czekać aż ktoś umrze. Sugeruję żeby określić korelację między
                  ilością łóżek w szpitalu a bezpieczeństwem zdrowotnym populacji. Mowa tu nie o
                  STANIE zdrowia ale o BEZPIECZEŃSTWIE zdrowotnym. Mniemam, że są określone
                  przepisy, które to normują.
                  Za łamanie takich przepisów można pójść do sądu z cywilnym powództwem.
                  Jeśli natomiast takich przepisów nie ma, albo jeśli co gorsza, wg takich
                  przepisów, po zmniejszeniu ilości łóżek w Gorzowie nie nastąpiłoby zagrożenie dla
                  bezpieczeństwa zdrowotnego społeczeństwa to... kupa.

> Bzdury. Już to się stało. Z tego co wiem Kasa Chora po konsultacji z
                  > Bocheńskim ??? ograniczyła kontrakt na Warszawskiej do 1/3. Wiem bo moja ciotka
                  > odesłana została na Dekerta. Teraz Warszawska znowu przyjmuje ale Kasa nie
                  > płaci. Szpital idzie w długi licząc że coś się zmieni. Jak widzisz decyzja
                  > naszego ukochanego decydenta jest bezkarna.

Co ma do tego bezkarność? Szpital to nie sklep żeby można sobie było wybierać.
                  Jakkolwiek przykre to jest, to jednak fakt i faktem pozostanie dopóki szpitale
                  nie będą prywatne. Ale chyba nie o to Ci chodzi.
                  To że Twoja krewna nie trafiła na Warszawską nie ma znaczenia. Ważne, że trafiła
                  na odpowiedni oddział do szpitala w Gorzowie.

Znowu na jakość usług medycznych podstawowy wpływ ma system finansowania placówek
                  zdrowotnych, sposób nagradzania lekarzy, itp. To już jednak zależy od ministra.
                  Obecny zaś prowadzi nas prosto w maliny.

pzdr
                  Bx
                  • Gość: MAX Re: Redukcja IP: 150.254.208.* 27.02.02, 10:07

>
                    > Co ma do tego bezkarność? Szpital to nie sklep żeby można sobie było wybierać.
                    > Jakkolwiek przykre to jest, to jednak fakt i faktem pozostanie dopóki szpitale
                    > nie będą prywatne. Ale chyba nie o to Ci chodzi.
                    > To że Twoja krewna nie trafiła na Warszawską nie ma znaczenia. Ważne, że trafił
                    > a
                    > na odpowiedni oddział do szpitala w Gorzowie.
                    >

Problem w tym , że leżała na chirurgi, bo na internie nie było miejsca. A nie
                    było bo Kasa zamknęła na 2 tyg oddział na Warszawskiej.
                    Lekarze na Warszawskiej kleli bo mieli wolne łużka a dyrektor ( jakiś tam Fraz )
                    zabronił przyjmować chorych ( na polecenie kasy chorej i Pana Pierożka ). Na
                    szczęście nikt nie zmarł i Pierożka nie można nazwać mordercą. Ale leczenie na
                    Dekerta z powodu przeładowania ograniczyło się do podtrzymania życia. A z tego
                    powodu Pierożka można nazwać zbrodniarzem.
                    • j24 Re: Redukcja 27.02.02, 10:32

> Problem w tym , że leżała na chirurgi, bo na internie nie było miejsca.
                      > A nie było bo Kasa zamknęła na 2 tyg oddział na Warszawskiej.
                      > Lekarze na Warszawskiej kleli bo mieli wolne łóżka a dyrektor (jakiś tam Fraz)
                      > zabronił przyjmować chorych ( na polecenie kasy chorej i Pana Pierożka ).
                      > Na szczęście nikt nie zmarł i Pierożka nie można nazwać mordercą.
                      > Ale leczenie na Dekerta z powodu przeładowania ograniczyło się do podtrzymania
                      > życia.

Z tego miejsca pozdrawiam Borysa, Radnych i Władze Miasta Gorzowa oraz lokalne
                      mass media (GW O.K., ale reszta ?).

Radnych Sejmiku woj.lubuskiego z klubu SLD pochodzących z Gorzowa i okolic NIE
                      POZDRAWIAM.
            • marek_p Chciałbym prosić o zgodę na opublik.tej wypowiedzi 27.02.02, 19:58

> > Ciekaw jestem skąd wiesz, że połączenie szpitali oznaczać ma zmniejszenie
              > liczb
              > > y
              > > lekarzy. Pytam bo nie wiem, może Ty wiesz?
              > >
              > > pzdr
              > > Bx
              >
              >
              > Wsłuchaj się w argumentacje Pana Marszałka Bocheńskiego. W Gorzowie są oddziały
              >
              > które się dublują. Znaczy że łącząc je stwarzamy jeden duży. Ale dublując się
              > tworzą podwójne koszty. Celem łączenia ma być redukcja kosztów. Oznacza to , że
              >
              > Marszałek Bocheński nie połączy dwuch oddziałów w jeden duży , ale w średni.
              > Biorąc pod uwagę przeładowanie oddziałów, maksymalne skrócenie czasu przebywani
              > a
              > pacjenta , widać , że jest to działanie na szkodę mieszkańców lubuskiego.
              > Jest to tym bardziej niepokojące , że Bocheński to typowy beton partyjny z
              > minionej epoki PZPR.
              >
              > Ps. Młodzi z SLD. Przez ostatnie lata ciężko pracowaliście nad poprawą image
              > partii. Nowe pokolenie SLD, typu Krzycki i inni spowodowało , że SLD stało się
              > partią zaufania. Niestety kilku ludzi z przeszłości, kilku betonów z epoki
              > stalinizmu typu Bocheńskiego i cały trud idzie na marne.
              >

• Gość: tt Re: Czterdziestka w poczekalni. IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 13:26
          On robi krzywdę głównie swoim kolegom z SLD. Bo my w czasie wyborów zemścimy
          się na wszyskich. Taki już jest wyborca...
      • marek_p Chciałbym prosić o zgodę na opublik.tej wypowiedzi 27.02.02, 19:57
        Gość portalu: wojewa napisał(a):

> Masz rację całkowitą, łączenie szpitali jest bezsensowne. Mam męża po bardzo
        > rozległym zawale (uratował się tylko dzięki pogotowiu gorzowskiemu, dlatego
        > zawsze będę go bronić, bo teraz taka nagonka z powodu Łodzi oraz fachowości i
        > opiece szpitala na Warszawskiej). Ale z tym wyborwm to g... prawda. Mąż miał
        > około miesiąca temu operację w klinice w Poznaniu, przez naszego świetnego
        > zresztą kardiologa z Gorzowa i kardiochirurga z Poznania miał po powrocie
        > nagrane miejsce w szpitalu na Warszawskiej ,a i tak na siłę przewieziono go do
        > Szpitala na Dekerta, gdzie niestety opieka szwankowała, a lekarze popełnili
        > kilka na całe szczęście niegrożnych błędów. Nasz prywatny kardiolog był tym
        > oburzony i co z tego, mój mąż wyrażał swoje zdanie klika razy i co z tego ?
        > TaK WIDZISZ, ŻE PRAWO WYBORU SZPITALA BYŁO JEDYNIE I TAK TYLKO NA PAPIERZE.
        > I szkoda, bo przez ostatnie dwa lata naoglądałam się tego dużo i naprawdę
        > polecam tylko Warszawską (niesamowita troska o pacjenta, uśmiech na twarzach
        > wszystkich pielęgniarek, czystość na każdym kroku i dbałość o najmniejszy
        > szczegół i bardzo fachowa opieka lekarska niepopełniająca żadnych błędów).
        > Co tu moje polecenia, teraz tylko mogę wam wszystkim życzyć, żebyście w razie
        > czego (czego wam też nie życzę ) tam trafili.

• Gość: tt Re: prawo wyboru IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.02, 13:24
        Gość portalu: wojewa napisał(a):

> Masz rację całkowitą, łączenie szpitali jest bezsensowne. Mam męża po bardzo
        > rozległym zawale (uratował się tylko dzięki pogotowiu gorzowskiemu, dlatego
        > zawsze będę go bronić, bo teraz taka nagonka z powodu Łodzi oraz fachowości i
        > opiece szpitala na Warszawskiej).

Zgadzam się że Warszawska ma lepszą reputację. Ale czy byłaby ona tak dobra gdyby
        nie Dekerta. Między obu szpitalami od lat panuje rywalizacja. Zdrowa, niezdrowa,
        ale zawsze z korzyścią dla nas pacjentów. W wielu wypadkach ( całkiem często )
        lekarze z Dekerta działają cuda. Ale czy chciałoby się im, gdyby nie pragnienie
        dorównania lekarzom z Warszawskiej ?

> Ale z tym wyborwm to g... prawda. Mąż miał
        > około miesiąca temu operację w klinice w Poznaniu, przez naszego świetnego
        > zresztą kardiologa z Gorzowa i kardiochirurga z Poznania miał po powrocie
        > nagrane miejsce w szpitalu na Warszawskiej ,a i tak na siłę przewieziono go do
        > Szpitala na Dekerta, gdzie niestety opieka szwankowała, a lekarze popełnili
        > kilka na całe szczęście niegrożnych błędów.
        > TaK WIDZISZ, ŻE PRAWO WYBORU SZPITALA BYŁO JEDYNIE I TAK TYLKO NA PAPIERZE.

Nie zgadzam się. To znaczy , że prawdopodobnie wszystko zależy od lek. pogotowia.
        Oczywiście nie chcę powiedzieć , że ten Twój postąpił źle. On napewno chciał
        dobrze. Zresztą sama piszesz że jesteś mu wdzięczna. Pewnie chciał powieźć
        Twojego męża na Kardiologię, albo wwiedział że na Warszawskiej nie ma miejsc. Gdy
        ja wzywałem karetkę do matki ,lekarz ( jakiś Sworowski czy coś w tym stylu ) ,
        pierwsze pytanie zadał " do którego szpitala ? "

> I szkoda, bo przez ostatnie dwa lata naoglądałam się tego dużo i naprawdę
        > polecam tylko Warszawską (niesamowita troska o pacjenta, uśmiech na twarzach
        > wszystkich pielęgniarek, czystość na każdym kroku i dbałość o najmniejszy
        > szczegół i bardzo fachowa opieka lekarska niepopełniająca żadnych błędów).
        > Co tu moje polecenia, teraz tylko mogę wam wszystkim życzyć, żebyście w razie
        > czego (czego wam też nie życzę ) tam trafili.

Masz dobre doświadczenia z tą placówką. To dobrze. Napewno są inni którzy wolą
        Dekerta. To też dobrze. Ale wszyscy mamy wybór. I to jest najważniejsze.

• marek_p Bełkot Pańtaka, życiowa mądrość Huszczy.. 26.02.02, 21:08
      ... to one zdecydowały o losach gorzowskich szpitali.
      Małomiasteczkowe myślenie, któremu dał wyraz Pańtak, radny SLD prowadząc pełny
      dramaturgii wywód, "czy uszedłby z życiem z Gorzowa, gdyby nagle spacerując nad
      Wartą zasłabł.
      Wieść o jego nadszarpniętym zdrowiu dociera do trzech szpitali. Wyruszają trzy
      brygady-karetki, mkną do pacjenta Pańtaka. Pacjent to kasa, wiadomo. Kto szybszy
      ten zarobi..."(Gazeta Wyborcza, 23-24 luty, Artur Łukasiewicz)

Pozwolicie dalej nie będę wywodu Pańtaka cytował. Z pewnością ten gościu należy
      do szerokiego zaplecza Polskiej Stolicy Kabaretu. Więcej powiem: kabaret wdraża w
      czyn.

INFORMUJĘ: baza pogotowia ratunkowego w Gorzowie jest jedna.
      Nie ma obawy, że ambulansy zderzą się w walce o chorego (wiesz Pańtaku,
      są w Polsce również miasta, gdzie funkcjonuje kilka rozłożonych po różnych
      dzielnicach baz pogotowia. Popytaj Pańtaku, przynajmniej w Poznaniu, potrafią
      sobie z tym poradzić - jeden wóz pogotowia - jeden chory).

Żaden z mieszkanców Gorzowa takich kabaretowych hitów by nie wymyślił, wiadomo
      Walczaka, nie ta branża..., poza tym, w świadomości gorzowian na dobre zadomowiło
      się poczucie, że wśród dwóch pozostałych szpitali można wybrać ten, do którego
      pacjent ma zaufanie, który po prostu "mu leży".

Tak w zasadzie legendarna mądrość Pańtaka nigdy nie miałaby okazji zaprzątać
      moich myśli, gdyby nie to, że doprowadziła do głosowania, które przekreśliło 20-
      30 letnie dokonania władz miasta i wojewodztwa.
      Pytam: jak spojrzą w oczy gorzowscy działacze niemieckim darczyńcom, gdy okaże
      się, że podarowane przez nich łóżka są właśnie do likwidacji ?

Jedno jeszcze: Huszcza, człek raczej małomówny, wiedział kiedy i jak zagłosować.
      Niestety gorzowscy radni SLD też...
    • marek_p Chciałbym prosić o zgodę na opublik.tej wypowiedzi 27.02.02, 19:54

> .

• Gość: Kemot Re: Chciałbym prosić o zgodę na opublik.tej wypowiedzi IP: 150.254.208.* 28.02.02, 08:30
        OK
    • marek_p Obiecałem... 12.03.02, 20:33
      Z opóźniem (recenzent mi się rozchorował), ale zgodnie z obietnicą materiały
      (w tym płytka z prezentacją) dotyczące tzw. połączenia szpitali powędrowały
      na biurko Premiera Millera, Ministra Zdrowia oraz Wojewody Lubuskiego.

Zapewniam, że ton wypowiedzi jest stosowny do zaistniałej sytuacji.
      Pozdrawiam.
      Marek Pogorzelec

Ps. Tak na marginesie: pamiętacie w jaki sposób udało się odesłać "skąd
      przybył" pewnego ekspremalnego aroganta. Janek przejechał się pekaesem.
      Kierowcy to jednak bardzo stanowczy i dzielny naród.
      • Gość: xgwiak Re: laczenie szpitali IP: *.cvx19-bradley.dialup.earthlink.net 19.03.02, 05:43
        Przeciez to normalka Marszalek wykonal polecenie decyzji Warszafki w sprawie
        reorganizacji sluzby zdrowia dotyczacej zmniejszenia ilosci szpitali w kraju?
        Niechaj by sprobowal tego niezrobic????????????? A gdzies tam mowilem, ze
        rzadzi WARSZAFKA!!!!
        Pozdro!!
    • Gość: . Re: Łączenie szpitali IP: 150.254.208.* 21.03.02, 00:13
      To przykre jak wielu głupich polityków mieszka w Gorzowie. Na przykład taki
      Korolek. Matoł głosuje bo Bohen każe. Nawet przeciwko własnemu miastu... Bohen
      musiał mu nawet napisać uzasadnienie głosowania ...
      • j24 Re: Łączenie szpitali 21.03.02, 09:44
        Gość portalu: . napisał(a):

> To przykre jak wielu głupich polityków mieszka w Gorzowie. Na przykład taki
        > Korolek. Matoł głosuje bo Bohen każe. Nawet przeciwko własnemu miastu... Bohen
        > musiał mu nawet napisać uzasadnienie głosowania ...

Serduszko jaki ma kolor ? CZERWONY ! To najważniejsze.
        Co tam sąsiedzi, co tam Gorzów...
        • j24 Maćkowi z Zabrza gratuluję... 21.03.02, 21:21
          ... publikacji jego wypowiedzi na temat tzw. połączenia gorzowskich szpitali.

Dziękuję Ci za to, że dalej czujesz się gorzowianinem. Dziękuję, że stanąłeś
          w obronie gorzowskich szpitali.
          • Gość: Maciej M Re: Niestety IP: 195.216.125.* 22.03.02, 11:06
            chyba nie na wiele to się zdało. Ja jestem daleko, ale czuję, że można było
            sprawę uratować. List wystosowany przez Forum Gorzowa do premiera to było za
            mało. Forum jako organizacja powinno zorganizować konferencję prasową dla
            lokalnych mediów i rozwinąć szerszą działalność w tym zakresie. Nie obwiniam,
            że tu tylko Forum zawiniło, tzn nie tyle zawiniło co nie wykorzystało
            wszystkich możliwości. Jeśli posłowie gorzowscy w sejmiku wojewódzkim nie
            reprezentują opinii publicznej jest tu miejsce dla takich organizacji jak Forum.
            Pozdrawiam
            Maciej Myczkowski
            • j24 ... stety 22.03.02, 12:49
              Gość portalu: Maciej M napisał(a):

> Jeśli posłowie gorzowscy w sejmiku wojewódzkim nie reprezentują opinii
              > publicznej jest tu miejsce dla takich organizacji jak Forum.

... albo inaczej - dla takich jak obecni reprezentantów Gorzowa w sejmiku nie
              powinno być w Gorzowie miejsca.

Zrobiłem ile mogłem. Poświęciłem temu wiele energii, czasu i zdrowia (trudno przy
              tak perfidnym skur..syństwie nie stracić zdrowia):
              www.forumgorzowa.republika.pl

Pewnie dla "uratowania zdrowia" w Gorzowie trzeba było zrobić dużo więcej, ale
              nie doczekaliśmy się stowarzyszenia reprezentującego pacjentów, władzom miasta
              zabrakło w decydującym momencie odwagi, z pracownicy szpitali myślą przede
              wszystkim, żeby zrobić dobrze sobie (wypłata zaległych trzynastek, podwyżki,
              3 lata bez zwolnień).

W ten sposób SZWAGRY GÓRĄ !
    • j24 Przyklepane ! 26.03.02, 12:34
      Wojewoda z dwoma posłami (w tym z jednym o dwóch nazwiskach) oraz sojuszniczym
      reprezentancie z PSL-u, ostatecznie przyklepali los gorzowskich szpitali...

Nikt o chorowitego gorzowianina bić się nie będzie, tym bardziej, że jak dotąd
      nie znalazło się nawet kilka osób, które by założyło stowarzyszenie
      reprezentujące interesy pacjenta.
      Tynczasem w Zielonej Górze lekarze znajdują czas na zorganizowanie pogadanki na
      temat jednego czy drugiego nowotworu i innych takich.

Nasi lekarze pewnie mają przede wszystkim na względzie trafić jakieś źródełko...
      zapracowani jak zawsze zabiegani... ("-co mi tu pani te karty przynosi, już mi
      się rzygać chce").

Teraz, gdy Gorzowska Rzeczpospolita Szpitalna się wali, nie ma co myśleć by
      filary podtrzymywać, im więcej wyrwać się sukna uda tym lepiej...
      Trzeba trzynastki wywalczyć ! - może ten raz ostatni wziąć !

Jestem za pełną likwidacją kas chorych (a co za tym idzie podatku 7,5 % podatku
      na nie) oraz za odpłatnością wszelkich usług związanych ze służbą zdrowia.

Nie chcę już płacić na Pierożka, nie chcę też płacić za opiekę medyczną dwa razy.
      Nie rozumiem jak ludzie w kolejkach mogą znieść te przeróżne upokorzenia,
      odsyłanie od Kajfasz do Ajfasza.
      Nie rozumiem jak można dać pacjentowi z nowotworem czekać kilka miesięcy na
      wizytę u specjalisty. Jakiś mądrala w tiwi powie, że najważniejsze jest szybkie
      rozpoznanie....
      Po cholerę kobita, której "siądzie" gardło zimą, ma przyjmować inhalacje latem,
      kiedy wiosną mówi już normalnie...

Te skurwysyny kpią sobie z nas, śmieją się pełną gębą.
      • Gość: Tobiasz Re: Przyklepane ! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 23:46
        Pytasz co robią lekarze. Pracują. Mam na myśli tych szpitalnych. Zobacz jaką
        pozycję ma interna na Warszawskiej w rankingu ostatniego Newsweek'a. Już wiesz
        dlaczego Zielona chce zlikwidować Warszawską. Już wiesz dlaczego chcą rozmyć
        personel Warszawskiej z tym na Dekerta.
        Bo ten szpital kole im w oczy.

A tak nawiasem to gratulacje dla naszego Pana Marszałka Bohen. Wreszcie
        skończył studia. Po kilkunasyu latach bólu i zwolnieniu kilku egzaminatorów
        wreszcie mu się udało. GRATULACJE !!!!!

Ps. Boże jakie głupki nami rządzą !?!?!
        • j24 Re: Przyklepane ! 27.03.02, 08:19
          Gość portalu: Tobiasz napisał(a):

> Pytasz co robią lekarze. Pracują. Mam na myśli tych szpitalnych. Zobacz jaką
          > pozycję ma interna na Warszawskiej w rankingu ostatniego Newsweek'a. Już wiesz
          > dlaczego Zielona chce zlikwidować Warszawską. Już wiesz dlaczego chcą rozmyć
          > personel Warszawskiej z tym na Dekerta.
          > Bo ten szpital kole im w oczy.

To co napisałeś jest wyjątkowo przykre.

Nic chyba już do tego nie można dodać.
          Spytać co najwyżej JAK TYM PODŁYM CHAMOM ODPŁACIĆ ?

> Ps. Boże jakie głupki nami rządzą !?!?!

Patrzysz i nie grzmisz ? ! (sami sobie z nimi nie poradzimy)
          • j24 Jedni się redukują inni się rozwijają 03.04.02, 10:00
            Szpital wojewódzki w Zielonej Górze będzie miał nowoczesną aparaturę do ratowania
            życia przy rozległych zawałach serca. Teleskop Lubuski podawali.

Teleskop pokazali też "szwagra". Oprócz redukcji ilości szpitali, ilości łóżek
            szpitalnych oraz redukcji zatrudnienia i wyeliminowania możliwości wyboru
            szpitala przez pacjenta (taki wybór gorzowski pacjent miał przez blisko 30 lat)
            Pan Namiestnik Marszałka Naszego redukuje nasze miasto.
            Wiecie, że autor "Snu Pijanego Idioty" od szpitala na Walszawskiej do szpitala
            na Dekerta naliczył 3 km. Ciekawe może zna jakiś skrót, tajne przejście
            podziemne ?

Robią sobie z nas jaja jak diabli. Śmieją się nam w twarz. Wygląda na to, że nic
            im nie zrobimy.
        • borys-krakow Re: Przyklepane ! 03.04.02, 10:35
          Gość portalu: Tobiasz napisał(a):

> Zobacz jaką pozycję ma interna na Warszawskiej w rankingu ostatniego
          Newsweek'a.
          Przestrzegam przed traktowaniem serio rankingów Newsweeka.
          • Gość: Blic Rankingi IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 13:39
            borys-krakow napisał(a):

> > Zobacz jaką pozycję ma interna na Warszawskiej w rankingu ostatniego
            > > Newsweek'a.
            > Przestrzegam przed traktowaniem serio rankingów Newsweeka.

Te, Krakowiak! :))
            Ranking rankingowi nie równy.

pzdr
            Bx
    • j24 Nadszedł okres nowej przyjaźni.... 08.05.02, 13:37
      ...zielonogórsko-gorzowskiej.

Takie głosy słychać z południa.
      Szpitale zaorane, pod gorzowską telewizją solidny podkop, trwa wyrywanie kasy
      na budowę lubuskiego oddziału UOP (w Zielonej rzecz jasna)...

Wymarzony czas na przyjaźń.

Pozdro !
    • Gość: wilk Re: Łączenie szpitali IP: *.szpital2.gorzow.pl / 192.168.13.* 07.08.02, 12:30
      łączą, łączą, kasa idzie i połączyć nie mogą....
      • Gość: Pretty pusta kasa IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 20:05
        W Szpitalu na Dekerta i w psychiatryku (nie wiem, jak na Warszawskiej) nie ma
        pieniędzy na wypłaty wynagrodzeń. To oświadczenie dyrektora wypowiedziane na
        dzisiejszym spotkaniu z pracownikami szpitala na Dekerta.
        Ale! Nie ma co się martwić! Będzie za to impreza integracyjna !! Ludziska z
        trzech szpitali bedą sobie m.in. wesoło uczestniczyc w zawodach wedkarskich! I
        niech sobie nie myślą, że dyrekcja o nich nie dba!!
        • marek_p Festyn antybocheński 05.09.02, 21:41
          Gość portalu: Pretty napisał(a):

> Ale! Nie ma co się martwić! Będzie za to impreza integracyjna !! Ludziska z
          > trzech szpitali bedą sobie m.in. wesoło uczestniczyc w zawodach wedkarskich!

Czy impreza będzie przed? (wyborami).
          Czy Kuba będzie opowiadał, jaki Bocheński to niesympatyczny brunet?
          Ale chyba tego punktu w programie nie ma?

Transparentem w nich! W dwóch Jędrków na B.

Ten trzeci, ten na K., robi chyba tylko pozory - tak mi się wydaje, choć pewny
          do końca nie jestem.
      • Gość: Zonk Ale bałagan IP: *.sk2.am.poznan.pl 10.09.02, 12:19
        Dzwoniłem po karetkę i pani w pogotowiu powiedziała że karetki ma teraz szpital
        na Warszawskiej. W szpitalu powiedzieli mi że karetkę mają ale jedną i do
        wożenia pacjentów między szpitalami , wożenia krwi i chorych na dializy.
        Zadzwoniłem znowu na pogotowie i dowiedziałem się że nie pytałem się o lekarza
        ale o karetkę więc mi odmówiono. A odsyłać do szpitala kazał dyrektor
        pogotowia. Pani powiedziała że wie że szpitalna karetka nie jeździ do chorych w
        mieście ale ma przykaz odbijać chorych do szpitala. TO JEST CHORE. W końcu
        karetka z pogotowia przyjechała.
        Co za bałagan. Przez 30 min zawracałem gitarę pielęgniarce w Szpitalu bo pani w
        Pogotowiu ma przykaz celowo wprowadzać mnie w błąd....
        • gostak Re: Ale bałagan 16.09.02, 08:48
          Gość portalu: Zonk napisał(a):

> Co za bałagan. Przez 30 min zawracałem gitarę pielęgniarce w Szpitalu bo pani
          w
          >
          > Pogotowiu ma przykaz celowo wprowadzać mnie w błąd....

Ktos robi to celowo? Bochenski rozpierdolil gorzowska sluzbe zdrowia
          Mozna bylo narzekac ,ale jeszcze nigdy tak nie bylo zeby operacje byly
          odwolywane ze wzgledu na brak pieniedzy ,albo facet karetka przywieziony po
          kilku godzinach na intensywnej byl wypisywany do domu. Nie ma pieniedzy na
          leczenie ,ale z tego co przeczytalem na urzednikow sluzby zdrowia sa, na
          kupowanie bzdurnych projektow tez. i ja glosowalem na tych ludzi, ktorzy do
          tego doprowadzili?
    • Gość: Pretty Pusta kasa IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 15:02
      Impreza ma sie odbyc w ten weekend. jak fajnie! Nie ma wprawdzie chleba, ale są
      igrzyska! Ciekawe, jak bedzie z frekfencją i czy bedzie się miał kto integrować.
      • marek_p Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie... 12.09.02, 16:04
        ... ale w wydawanej w Zielonej Górze Gazecie Lubuskiej (12.09.2002) podali,
        że Lubuska Regionalna Kasa Chorych jest w DOSKONAŁEJ KONDYCJI FINANSOWEJ.

Nie no tyle tylko chciałem powiedzieć, nic więcej.
        • aborys Re: Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie... 13.09.02, 11:08
          marek_p napisał:

> że Lubuska Regionalna Kasa Chorych jest w DOSKONAŁEJ KONDYCJI FINANSOWEJ.
          LKCh jest w doskonałej sytuacji finansowej, bo nie dopłaca do bankrutujących
          szpitali.
          Wszystko się zgadza.
          Gdyby nie dawała szpitalom kasy w ogóle - byłaby jeszcze bogatsza.
          • j24 Pielęgniarka w reformach 13.09.02, 11:30
            aborys napisał:

> LKCh jest w doskonałej sytuacji finansowej, bo nie dopłaca do bankrutujących
            > szpitali.
            > Wszystko się zgadza.
            > Gdyby nie dawała szpitalom kasy w ogóle - byłaby jeszcze bogatsza.

To ja bym proponował taką reformę: zlikwidować szpitale (bo swołocz, wszystkie
            w długach), a zachować LRKCh.
            Nadwyżki w swoim budżecie niech przeznaczą na wycieczkę (z socjalnego) do RPA.
            • j24 Re: Pielęgniarka w reformach 13.09.02, 11:38
              > To ja bym proponował taką reformę: zlikwidować szpitale (bo swołocz,
              > wszystkie w długach), a zachować LRKCh.

Tytuł jakiś głupi mi się napisał. Pieprzyć pielęgniarki, na zieloną trawkę
              z nimi, najważniejsze aby się urzędnik został, bo sprawnie przelewa pieniądze
              z mojej składki zdrowotnej na konta (i jeszcze patrz pan jaki zgrabny marmurek
              sobie w biurze zrobił, żeby uroczo i przytulnie było NO I NIE MA TAM TEJ
              MARUDZĄCEJ, OBOLAŁEJ I ZRZĘDZĄCEJ CHOŁOTY, tych łóżek, kolejek i tego smrodu).
              (aleś mnie wkurzył)
    • marek_p Cytat z Ziemi Gorzowskiej 16.09.02, 21:43
      Wiem, że niektórzy Ziemi nie czytają. Chciałem Wam przedstawić tekst gostka,
      który kiedyś się udzielał na grupie dyskusyjnej "Mój Gorzów".
      Niestety grupa umarła, główny administrator sztabowy, kolega Maciek postawił
      na siatkówkę plażową, no i ma jeszcze inne zajęcie (niezwykle to "zajęcie" ma
      miło głosik, przez telefon bynajmniej, tak więc Maćku nieobecność
      usprawiedliwiamy :))))

Oto wspomniany cytat:

"Konkurencja na receptę

Istnienie dwóch szpitali w mieście to konkurencja i korzyść dla pacjentów.
      Obecne decyzje cofają nas o 20 lat. Szczęśliwie samorząd wojewódzki nie
      likwiduje niektórych innych instytucji, w tym teatru, choć ponoć są zwolennicy
      istnienia tylko jednej takiej placówki - oczywiście w Zielonej Górze.

Po przyjęciu zaproszenia do napisania tego felietonu zacząłem się zastanawiać,
      którą z moich pasji uczynić jego tematem. Wybrałem dwie: medycyna (pasja
      zawodowa) i teatr (hobby).

Najpierw medycyna i trochę historii, a że jestem ginekologiem więc do
      ginekologii w swoich rozważaniach postaram się ograniczyć.

Kiedy zaczynałem pracę w Gorzowie był tylko jeden oddział ginekologiczno-
      położniczy i praktycznie nie miał konkurencji (mit Skwierzyny już powoli
      przemijał), a gorzowianki często czekały w kolejce, żeby dostać się do
      szpitala.
      Z chwilą uruchomienia szpitala przy ulicy Dekerta pojawiło się współzawodnictwo
      między oddziałami, chociaż przez wiele lat pacjentki trafiały do szpitala
      w zależności od tego gdzie akurat był „ostry dyżur".
      Wkrótce obydwa oddziały zaczęły przyjmować pacjentki bez względu na rodzaj
      dyżuru, a spadek liczby porodów i ciężarnych wymagających hospitalizacji
      wywołał problem „niewykorzystanych łóżek". Lekarze i położne porównywali ile
      porodów miesięcznie i ile operacji wykonano w danym oddziale, a gorzowianki
      dzieliły się na zwolenniczki „Warszawskiej" i „Dekerta".

Niezależnie od na ogół negatywnych reakcji białego personelu na ogłoszoną przez
      Gazetę Wyborczą akcję „Rodzić po ludzku" przyczyniła się ona również znakomicie
      do poprawy oddziałów położniczych, a lekarze położne zaczęli porównywać także
      ilość „serduszek" przyznawanych poszczególnym oddziałom. Wkrótce ambicje
      splotły się z finansami. Powstały Kasy Chorych, którym po opłaceniu samych
      siebie, zostaje jeszcze nieco pieniędzy na płacenie między innymi szpitalom za
      wykonane usługi.
      /.../
      Uważam, że w tym nie tak małym mieście jakim jest Gorzów, oprócz szpitala
      wojewódzkiego powinien funkcjonować szpital miejski z podstawowymi oddziałami,
      nastawiony na podstawowe procedury medyczne. Gdyby kilka lat temu przerost
      ambicji niektórych decydentów nie doprowadził do powstania w Gorzowie Szpitala
      Wojewódzkiego nr 2, nie miałby teraz Sejmik Wojewódzki problemu z nadmiarem
      szpitali, a o losie szpitala na Warszawskiej decydowałoby miasto."

Dzięki Jurek za tekst. Nie to co forum, ten tekst trafił do kilku tysięcy
      wyborców. Może jednak wyrobią sobie zdanie o rządzącym SLD.
      To SLD to całe skurwysyństwo związane z likwidowaniem oddziałów w szpitalach
      nam zafundowało.
      To oni chcą oszczędzać na nas, na naszym zdrowiu.
      W Zielonej Górze nie mają zamiaru oszczędzać na niczym.
      • kobyla Re: Cytat z Ziemi Gorzowskiej 16.09.02, 21:52
        Prawda jest taka. W Zielonej mają w dupie co się tu stanie ze szpitalami. Ale
        gorzowianie nie powinii tak podchodzić do sprawy. Nie wiem nie rozumiem
        oskrżam. Dlaczego nikt nie wypracował tu w Gorzowie sensownego projektu
        restrukturyzacji szpitali. Dlaczego tego projektu nie pizgnięto marszałkowi na
        stół. Nasze lobby gorzowskie radni w Sejmiku(nasi?) nie zrobili tego. Zieląka
        zieląką wiadomo ale dlaczego nasze barany mają dobre samopoczucie?
        Zieląka wiado z trzech zrobić jeden i po sprawie.
        • marek_p Re: Cytat z Ziemi Gorzowskiej 16.09.02, 21:57
          kobyla napisał:

> Prawda jest taka. W Zielonej mają w dupie co się tu stanie ze szpitalami. Ale
          > gorzowianie nie powinii tak podchodzić do sprawy. Nie wiem nie rozumiem
          > oskrżam. Dlaczego nikt nie wypracował tu w Gorzowie sensownego projektu
          > restrukturyzacji szpitali. Dlaczego tego projektu nie pizgnięto marszałkowi
          > na stół. Nasze lobby gorzowskie radni w Sejmiku(nasi?) nie zrobili tego.

DLACZEGO ANDRZEJCZAK NIE PIERDOLNĄŁ DRZWIAMI?
          Bo dlaczego Jaś Korol był "ZA" to wszyscy wiemy... (niestyty chyba tylko my
          forumowicze, reszta spyta: a kto to jest Jan Korol ????)
    • j24 Nastała ciszaaaa...... 19.09.02, 12:43
      Wyborcy Jaśkowi zapomnieli, jak to on głosował...
      Zresztą tyle po drodze petard było...

Tylko małe zielone ludki po cichu pracują, 480 łóżek, a może 485, nie jak już
      tyle to może lepiej 500, albo 499 zamknąć.

Lubuskie pieniądze mają zostawać w jedynie słusznym szpitalu w Zielonej Górze!
    • mialek I spełniło się 09.02.03, 00:05
      Minął rok od tamtego czasu i wszystkie przepowiednie się sprawdziły. Warszawska
      pod młotek. :(
      • hiro Re: I spełniło się 09.02.03, 00:09
        mialek napisał:

> Minął rok od tamtego czasu i wszystkie przepowiednie się sprawdziły.
        Warszawska
        >
        > pod młotek. :(
        a to już nie jest śmieszne..:-(((((((((
        poczytaj sobie moje przepowiednie,które niestety też się
        sprawdzają................

pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka