emsiziomal 03.06.10, 12:08 No to Marek zostanie rzecznikiem :) Ciekawa kandydatura..choć człek "dziwny". Lepsza od Najjaśniejszego...bo KAŻDA JEST LEPSZA! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: faka Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 12:57 no cóż nijaki djradzik od dłuższego czasu prowadził tatusiowi kampanie na forum. Przecież taka aktywność synalka nie może iść w las ;) a może teraz będzie się bawił jak młodzieżówki POPiSu, za każdym razem pod innym nickiem? AR może nauczyłby się praw i kompetencji Prezydenta Miasta, wtedy MOŻE nie obiecywałby gruszek na wierzbie ;) choć i w to wątpię ;) Generalnie szkoda mi Gorzowa, nie ma dobrych kandydatów. Uczciwych ludzi nie bawi polityka, a niestety jej jakość nie poprawia frekwencji w wyborach. Wtedy niestety mamy takiej <marnej> jakości politykierów: jak pieniacz i zdrajca AR, będąca w konflikcie interesów przewodnicząca rady miasta KS (w dodatku nawet tu podatków nie płaci), czy wieśMacowy gość MS. Dlaczego Gorzów biedny? bo głupi, a dlaczego głupi? boś biedny!? Odpowiedz Link Zgłoś
andy54 Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 03.06.10, 13:17 Aleś Ty mądry za wszystkich. Kto dał Ci prawo osądzania Artura Radzińskiego kiedy go prawdopodobnie chyba nie znasz? Ton mentorski zostaw dla swoich dzieci jeśli takowe posiadasz. Jeśli znałbyś Artura Radzińskiego choć trochę, to wiedziałbyś że jest to chyba jedyny człowiek w Radzie Miasta któremu tak naprawdę zależy na tym, aby Gorzów się prężnie rozwijał i budował silną pozycję w regionie. Posądzając Radzińskiego o jakąś zdradę, napisz jasno o co Ci chodzi. Kogo zdradził i dlaczego? Taki bełkot niczego nie wnosi do jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji na tym forum. A już na pewno nie z Tobą. Po przemyśleniu zapraszam do rzeczowej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je IP: *.gorzow.mm.pl 03.06.10, 13:30 andy54 napisał: > wiedziałbyś że jest to chyba jedyny człowiek w Radzie Miasta któremu tak > naprawdę zależy na tym, aby Gorzów się prężnie rozwijał i budował silną pozycję > w regionie. Czy jedyny, to nie jestem pewien, ale na pewno nie jest zależny od kolegów partyjnych. Jego partią jest Gorzów. Z całym szacunkiem do Wiernickiego i innych kandydatów PiS, PO, ale nie mam zamiaru wybierać na prezydenta Gorzowa kogoś kogo wybrała partia kierowana przez ludzi z Zielonej Góry. Odpowiedz Link Zgłoś
andy54 Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 03.06.10, 14:04 Rzeczywiście może nie jedyny jak napisałem, ale na pewno jednym z bardzo niewielu którym na sercu leży interes naszego miasta. Tak jak ktoś słusznie napisał w innym wątku na forum, naszym obecnym samorządowcom zależy wyłącznie na interesach partykularnych a nie społecznościowych.Służą tylko swoim liderom /czy aby na pewno?/partyjnym mając gdzieś interesy mieszkańców Gorzowa.Przypomni sobie ta banda o swoim elektoracie kilka miesięcy przed kolejnymi wyborami. Żyję już dostatecznie długo aby nie dać się wpuścić w kanał obietnic partyjnych bez pokrycia. Zresztą nigdy się nie dawałem zbajerować kolejnym "cudotwórcom" wyborczym. Znam nastawienie Artura Radzińskiego i wiem na pewno że może absolutnie liczyć na mój głos w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faka Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 14:03 zdradził TJ. Kandydował z jego list, pierwotnie bardzo go popierał, a gdy wszedł do rady korzystając z jego nazwiska wbił mu nóż w plecy, a później wielokrotnie krytykował publicznie. To jest człowiek jak Sikorski, człowiek nie pewny. Kto raz zdradził zawsze może zdradzić i to wszystko dla mnie w temacie. Kto powiedział, czy ta wielka troska o Gorzów nie jest przejawem prowadzenia kampanii wyborczej. Tak jak pisałem, sądząc po wypowiedziach jego syna, ona zaczęła się na długo wcześniej. A może po wyborach zdradzi też swój "kochany" Gorzów i utonie w bierności oraz konferencjach prasowych? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 03.06.10, 14:41 > kiedy go prawdopodobnie chyba nie znasz? No wlasnie, ja tez nie znam, i jakos nie znam tez osiagniec Radzinskiego... mozesz je wymienic? czy podpiszesz sie pod moim tekstem na lubuskie24.pl, ze Radzinski to sie pojawia w gazetach, ale nie jako radny, a specjalista ds nieruchomosci. Zreszta, nawet na lubuskie24.pl widac, ze pan Radzinski, to sie ostatnio jakos uaktywnil, podpisujac pod petycjami, zapytaniami, a wczesniej to go WIDAC NIE BYLO... dorzucajac, co sie dzialo ostatnio na forum, to mam wrazenie, ze po prostu ciut wczesniej sobie zaczyna kampanie polityczna, a do walki o Gorzow to mu daleko... ps. ze niby sie nie mogl zdecydowac? Biorac pod uwage powyzsze, to widac, jak wielka to sciema, przeciez to ze wystartuje bylo oczywiste... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 03.06.10, 23:03 jakos nie znam tez osiagniec Radzinskiego ... jedynym jego "sukcesem" jest odmowa zostania vice preziem... (stchórzył?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franke.stein Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.10, 12:31 Stchórzył?Toż to dopiero zupełny brak logiki.Ateraz nie boi się zostać prezydentam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je IP: *.gorzow.mm.pl 03.06.10, 21:55 ode mnie za nieruchomośc wziął 2500zł, a wpisał, że 500zł, to jest uczciwośc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.51.* 03.06.10, 14:08 Hey, :):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
andy54 Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 03.06.10, 14:31 W owym czasie gdy Radziński startował w wyborach z komitetu wyborczego TJ, z tego samego komitetu startowało również kilku innych ludzi kompletnie nie związanych z TJ.Problem Jędrzejczaka polega na tym iż Artur Radziński od samego początku miał inną wizję rozwoju Gorzowa niż Jędrzejczak. To Jędrzejczak po pewnym dość krótkim czasie stał się wrogiem Radzińskiego, choć ten wielokrotnie próbował te relacje ułożyć prawidłowo.Prezydent Jędrzejczak który na pewno zrobił bardzo dużo dobrego dla miasta, ma jednak poważną wadę. Nie znosi ludzi ani opinii które różnią się od jego własnych. Zaczyna się wtedy wojna. Nie ważne czy to z jednym członkiem, czy też z całą radą miasta.Reasumując nie sądzę aby miano zdrajcy było adekwatne do postawy Artura Radzińskiego w stosunku do obecnie nam panującego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faka Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 14:42 Artur Radziński od samego początku miał inną wizję rozwoju Gorzowa niż Jędrzejczak to po kiego grzyba startował z listy Jędrzejczaka? czyżby karierowicz-zdrajca? Odpowiedz Link Zgłoś
dachowiecgorzowski Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 03.06.10, 15:34 Zapowiada się ciekawa kampania. Nareszcie pojawił się kontrkandydat Najjaśniejszego, który potrafi merytorycznie wytknąć jego błędy. Osobiście mam już Jędrzejczaka powyżej uszu mimo jego osiągnięć i sukcesów. Z roku na rok narastają przejawy bufonady i nadęcia. Obrażanie Rady Miasta wybranej przez mieszkańców w wyborach bezpośrednich to tylko lajtowy przejaw samouwielbienia Słońca Gorzowian. Przypomnę chociaż jak potraktował na antenie słuchaczy RMG i dziennikarza prowadzącego wywiad. Jak tu zapomnieć krycie Knecia po wpadce z alkoholem... Ot, zasiedziali na stołkach kacykowie szczebla powiatowego. Ręka rękę myje. I dlatego czas na zmiany - Tadeuszu Jędrzejczak - zrezygnuj ze startowania w wyborach dla dobra Gorzowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faka Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 17:35 @dachowiecgorzowski: jesteś tak niedouczony czy tak kłamiesz? To prezydent miasta nie jest wybierany w wyborach bezpośrednich? a rada przypadkiem nie wynika z konfiguracji list wyborczych? Przypomnę, że rada miasta jest wybierana zgodnie z ordynacją proporcjonalną => czyli zależy jaka lista ile zdobyła to tyle osób wprowadzi. Czytaj: to nie są wybory w pełni bezpośrednie jak to zasugerowałeś ;) Tadeo wyszedł ze studia ze względu na pytania ściśle ukierunkowane na komentarz wypowiedzi jednego pana. Tak się składa, że koledzy partyjni i z jego środowiska tego pana są we władzach tego radia, a co za tym idzie media publiczne uprawiają politykę kampanię dla tej partii. Kneć robił to po godzinach i to jest jego prywatna sprawa jeśli nie godzi w interes UM. Więc dachowcugorzowski wszystkie twoje argumenty podobnie jak twoja wiedza są nic nie warte. Mam nadzieję, że społeczeństwo jest jednak mądrzejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
dachowiecgorzowski Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 03.06.10, 19:02 Gość portalu: faka napisał(a): > Czytaj: to nie są wybory w > pełni bezpośrednie jak to zasugerowałeś ;) Nic nie sugerowałem. ALE TO SĄ WYBORY. Uregulowane ustawowo, demokratyczne, zatwierdzone przez wszystkie instytucje konstytucyjne. I fakt braku pełnej bezpośredniości nie upoważnia prezydenta miasta do uwłaczania członkom Rady, a wręcz do obelżywego zachowania na poziomie lumpa. > Tadeo wyszedł ze studia ze względu na pytania ściśle ukierunkowane na komentarz wypowiedzi jednego pana. Aaaa rozumiem. Dziennikarz nie ma prawa zadawać niewygodnych pytań. Czekaj, czekaj, skądś to znam. Już wiem - PRL się kłania! A skoro te "media" takie wredne, to niech Jędrzejczak trzyma się od nich z daleka. Tym czasem mimo Twoich wywodów, wyjątkowo często bywa tam na salonach... Coś te twoje tłumaczenia jego grubiaństwa nie trzymają się kupy. > Kneć robił to po godzinach i to jest jego prywatna sprawa jeśli nie godzi > w interes UM. No tak. Osoby publiczne mogą po godzinach popełniać wykroczenia lub popełniać przestępstwa - byle lud pospolity o tym nie wiedział. Jeśli uważasz to za normalne, to nie mam Ci nic do powiedzenia. > Więc dachowcugorzowski wszystkie twoje argumenty podobnie jak twoja > wiedza są nic nie warte. A może to Ty reprezentujesz typ homosovietikusa. Mierny, bierny ale wierny ... Wodzowi znad Warty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faka Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 20:13 dachowiecgorzowski napisał: > Nic nie sugerowałem. ALE TO SĄ WYBORY. Uregulowane ustawowo, demokratyczne, zat > wierdzone przez wszystkie instytucje konstytucyjne. I fakt braku pełnej bezpośr > edniości nie upoważnia prezydenta miasta do uwłaczania członkom Rady, a wręcz d > o obelżywego zachowania na poziomie lumpa. Raczej sugerowałeś ;) ba nawet stwierdziłeś, że to rada jest wybierana w wyborach bezpośrednich. Mówisz o rzeczach, o których nie masz bladego pojęcia ;) > Aaaa rozumiem. Dziennikarz nie ma prawa zadawać niewygodnych pytań. Czekaj, cze > kaj, skądś to znam. Już wiem - PRL się kłania! Nie wiem jak PRL (za młody jestem by pamiętać, a na historii jeszcze nie uczyli), ale jak wygląda PiSTV w 2-letnim PiSostanie (i obecnych medialnych pozostałościach) to wiem. Pytanie czemu nikt nie zadaje pytań o wieśMaci, wysyłanie policyjnych radiowozów po pijanych partyjnych koleszków, załatwianie roboty rodzinie w administracji publicznej czy ewidentne konflikty interesów w radzie miasta (np. opiniowanie wniosków i wypowiedzi medialne w sprawie miejskich gruntów samemu posiadając firmę, która potencjalnie może na tym skorzystać). > No tak. Osoby publiczne mogą po godzinach popełniać wykroczenia lub popełniać p > rzestępstwa - byle lud pospolity o tym nie wiedział. JA nie stwierdziłem, że lud ma nie wiedzieć czy też ma być nieinformowany. Lud ma świadomie wykonywać wyborów, a nie dokonywać egzekucji na przeciwnikach politycznych. Powiedz mi (o ile nie jesteś kierowcą) czy możesz zostać wyrzucony z pracy za dostanie mandatu drogowego (nawet najwyższego w postaci 10 punktów)? raczej nikt z tego tytułu z pracy nie wyrzuca. A Kneć zajmuje takie samo stanowisko jak każde inne, stąd nawoływanie do zwolnienia jest przejawem politycznej chucpy niźli troski o dobro miasta. > A może to Ty reprezentujesz typ homosovietikusa. Mierny, bierny ale wierny ... > Wodzowi znad Warty:) No cóż, wystarczy mieć inne poglądy by być: żydem, homoseksualistą, przeciwnikiem narodu czy homosovietikusem. Zwłaszcza tego ostatniego określenia za Jadwigą Staniszkis używają zwolennicy prawicy na wszystkich o innych poglądach na otaczający Świat. Skoro ja mylę się na temat demokracji (bez względu na jej jakość), która jest w naszym kraju od 20 lat, to może Ty mnie oświecisz. Skoro masz większe/lepsze doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 03.06.10, 21:59 > Mówisz o rzeczach, o których nie masz bladego > pojęcia ;) A moze jedynie nieprecyzyjnie sie wyslowil, a ty sie bedziesz nad drobna omylka pastwic? Moze lepiej zrozumiec TRESC wypowiedzi, a nie kazde slowo po kolei? > kierowcą) czy możesz zostać wyrzucony z pracy za dostanie mandatu > drogowego (nawet najwyższego w postaci 10 punktów)? w zasadzie - w pewnych okolicznosciach tak ;) Ale co tam, faka wie lepiej, faka jest nieomylna... > raczej nikt z tego tytułu z pracy nie wyrzuca. A Kneć zajmuje takie > samo stanowisko jak każde inne, stąd nawoływanie do zwolnienia jest > przejawem politycznej chucpy niźli troski o dobro miasta. Aha, jak w Sulecinie czy innych podgorzowskich miastach zwolniono bezpartyjnych policjantow za to, ze jechali W CZASIE PRYWATNYM po pijaku, to tez byla polityczna chucpa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faka Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 22:15 pytanie czy można porównywać przypadek Knecia i tych policjantów? jakie były wskazania w badaniach na alkomacie? to są odrębne przypadki. Niestety dla tych co wiedzą lepiej i chcą wszystkich zakrzyczeć to jest jedno i to samo. W cudzym oku promil widzisz, a w swoim pałacu małpeczki nie zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 03.06.10, 22:28 > pytanie czy można porównywać przypadek Knecia i tych policjantów? a czemu nie? Bo lubisz Knecia? Na Zachodzie nie byloby watpliwosci - polityk, umoczyl - dymisja, nie bedzie tu nam negatywnego wizerunku robil.... ale widac na zachodzie, to taka polityczna chucpa. ps. ja tylko nawiazalem do twojej wypowiedzi ktora sugerowala, ze po pracy to juz mozna wszystko, i nie ma to zwiazku z praca. Jak widac, ma. > jakie były wskazania w badaniach na alkomacie? no wlasnie, jak dla mnie, to afera z Kneciem byla ukartowana, i powinien troche bardziej powalczyc, ale to, ze nie walczyl, tez o czyms swiadczy. Moze po prostu chciano mu pokazac, ze jest plotka, ze ma nie podskakiwac, i on to zrozumial - a wcale nie o alkohol chodzilo? > Niestety dla tych co wiedzą lepiej i chcą wszystkich zakrzyczeć to wywalanie policjanta za jazde po pijaku i polityka za jazde po pijaku to dwa rozne przypadki... > W cudzym oku promil widzisz, a w swoim pałacu małpeczki > nie zobaczysz. W swoim palacu mam tylko malpeczki ktore siedza spokojnie, gdy mam jechac samochodem... jesli jednak sugerujesz, ze Knec to moj palac... hmmm, to moze pora sie zastanowic, moze oprocz mieszkania mam jakis apartament, z ktorego nalezy wygonic Knecia i samemu tam zamieszkac? A moze faka zapomnial argumentow, i probuje nowomodna "polityke pojednania" stosowac, taka, co niby nie atakuje, a tylko osmiesza (tylko troche zlosliwymi, ale tylko tyci, tyci) insynuacjami? bo jakies takie tendencje u ciebie zauwazam. Odpowiedz Link Zgłoś
dachowiecgorzowski Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 03.06.10, 23:28 Daj sobie spokój Zetkaf. Jak widać Faka to typ małoletniego besserwissera. Zapalczywość na miarę bojówek LPR czy Czerwonej Gwardii:) Ale dzięki Bogu to z wiekiem przechodzi. Do tego czasu trzeba po prostu mu/jej odpuścić. Przyznaję jednak, że rozbawiło mnie podejście Faki do Rady Miasta jako do organu nie w pełni demokratycznie wybranego, w przeciwieństwie do Najjaśniejszego. Idąc tokiem rozumowania Faki - polski Sejm nie jest demokratyczny bo wybierany jest na podobnych co Rada zasadach. Jeżeli zatem niedemokratyczny i niereprezentatywny Sejm dał możliwość wyboru wójta, burmistrza, prezydenta oznacza to ... że Najjaśniejszy rządzi demokratycznie na podstawie prawa stanowionego przez niedemokratyczny Sejm. Hmmm. Faka - głębia Twoich myśli jest porażająca:) ps. brak zajęć o PRLu w szkole nie tłumaczy ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faka Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 14:39 Widzę, że chcecie zająć pozycje starych mędrców obrastających w kurz ;) Zapalczywość - pewnie, to młodzi wywołują rewolucje i usuwają "starych od władzy", co i Was spotka. Widać, że w PRL obrośliście skoro nie potraficie odróżnić podstawowych cech demokratycznych wyborów. No cóż w końcu kiedyś ich nie było, a zamiast WOSu uczyliście się o stonce zrzucanej przez imperialistów. Niestety takie myślenie pokutuje - źli albo dobrzy, sojusznicy albo przeciwnicy, nic pomiędzy. To są braki w waszym myśleniu, których już się nie nadrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 04.06.10, 16:32 > Widzę, że chcecie zająć pozycje starych mędrców obrastających w > kurz ;) > władzy", co i Was spotka. Widać, że w PRL obrośliście skoro nie > potraficie odróżnić podstawowych cech demokratycznych faka, przyganial kociol garnkowi, sama tu probujesz z siebie zrobic medrca wsrod glupcow, jednak jedyne co masz do zaprezentowania, to nie rzeczowe argumenty, ale propagande wywodzaca sie z PRLu, szumne odwolywanie sie do "powszechnie znanych prawd", nie niosacych za soba zadnych tresci, obwolywanie glupcami poprzez osmieszenia jakimis pustymi frazesami. A moze zobacz, kto tu sie czepia slowek, i nie potrafi zrozumiec sensu wypowiedzi, ale co tam, to my nie potrafimy odroznic "podstawowych cech". Ale co tam, jak ktos nie potrafi swojej racji udowodnic, to probuje na sile blad u przeciwnika znalezc, zeby zablysnac, zeby pokazac, ze to ty masz racje... wiesz, w ten sposob mozna udowodnic, ze palenie nie ma ZADNEGO zlego wplywu na zdrowie, co zreszta mozna bylo wczoraj pieknie ujrzec w kinie 60 krzesel. Witam, "lobbystko", kiedy zapisujesz sie do klubu SS? > a zamiast WOSu uczyliście się o stonce mnie akurat uczyli, ze nawet za komuny nie bylo obowiazku noszenia przy du... dowodu osobistego, wiec tym bardziej nie bylo takiego obowiazku za czasow raczkujacej demokracji nie-ludowej, jak probowali to niektorym wmowic "straznicy nowego systemu", "ladu i porzadku". > Niestety takie myślenie pokutuje tak, czytamy twoje wypowiedzi i to widzimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faka Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.10, 19:27 Widzisz zetkaf, jeżeli prowadzi się dyskusję to powinno się to robić rzeczowo. Brak rzeczowości i nieścisłości, które miały na celu zdyskredytowanie TJ wyraził jeden z forumowiczów, więc wytknąłem mu błędy - z resztą w analogiczny sposób robisz woflsteinowi. W dodatku nie trzeba być mędrcem by swoją wiedzę sprawdzić czy to w konstytucji, w zapisach prawnych (baza lex lub zasoby na sejm.gov.pl) czy też choćby w coraz popularniejszej wikipedii. Wtrącanie argumentów o bezpośredniości wyborów do rad jest przejawem nieznajomości obowiązującego prawa i ustroju. Chęć krytyki nie powinna być usprawiedliwieniem dla ignorancji, którą to mi zarzucacie. A 'przezywanki' sami zaczęliście. Wystarczy myśleć inaczej niż wszyscy i już stajesz się ... [tu miejsce na epitaty, postaraj się wymyśl coś oryginalnego]. Tak mnie okrzyknęliście homosovieticusem czy lobbystą klubu SS (z resztą za to ostatnie sformułowanie mógłbym podać Cię do sądu). Posiadanie innych poglądów nie boli, to Wy idziecie z głosem tłumu i próbujecie zakrzyczeć każdego kto idzie pod prąd. Jest moda na dowalenie Jędrzejczakowi to dowalamy z całej rury, jest na PO to tym razem im dowalimy. Kto będzie następny? Przecież zawsze dla Was musi być wróg. To jest właśnie myślenie specyficzne totalitaryzmu, które pokutuje w Waszych głowach. Zawsze trzeba łatkę przypiąć i huzia na Józia (w tym wypadku 2 na 1) okładać, a to, że zbyt rzeczowo podszedł do dyskusji, a to, że był w stanie wytknąć błędy merytoryczne, a to, że może myśleć inaczej niż "MY". Czyżby dobrze rozpropagowane w Polsce TKM? Teraz wszyscy dowalamy Tadeo bez względu czy zasadnie czy nie, a kto nie z nami ten przeciwko nam? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 04.06.10, 21:47 > Wtrącanie argumentów o bezpośredniości > wyborów do rad jest przejawem nieznajomości obowiązującego prawa albo... nieprecyzyjnego wyrazania sie? Czepilas sie pierdoly, jednego slowka, ktore zostalo wyprostowane... a ty dalej sie trzymasz tej pierdoly, nie zwracajac uwagi na "tresc ogolna". > A 'przezywanki' sami zaczęliście. Mam inne zdanie, ale widze, kazdy przy swoim obstaje, wiec po co dyskusja? To bedzie jak klotnia PO z PiS, kto zaczal "polityke nienawisci" - to zawsze ONI, a nigdy MY... > [tu miejsce na epitaty, postaraj się wymyśl coś > oryginalnego]. Sama tego chcialas, jestes... ŚLUMPA. Prawda, ze oryginalne? ;) > lobbystą klubu SS (z resztą za to ostatnie sformułowanie mógłbym > podać Cię do sądu). A wiesz chociaz, o jaki klub chodzi? Dopowiem, ze wcale nie chodzi o formacje ktora w jakis sposob miala powiazania z dziadkiem Tuska ;) Poza tym, jakby sie czepiac - pytam sie, KIEDY SIE ZAPISUJESZ wiec nie nazywam cie czlonkiem klubu ;) > Jest moda na dowalenie Jędrzejczakowi to dowalamy z całej rury, ale ja nie dowalam, znajdz sobie moj artykul na lubuskie 24, tam dokladnie (choc w dwoch zdaniach) jest opisane, co mysle o tym czlowieku... > jest na PO no wlasnie teraz jest moda anty-PO, a Marek mi zlosliwie nazwal artykul "Nagonce na PO mowimy nie" (no dobra, Marku, nie zlosliwie, wiem, wiem ;) > Przecież zawsze dla Was musi być wróg. Nie, nie musi - problem w tym, ze jest. Wiec parokrotnie pisze, ze nie chce wybierac, ktore zlo mniejsze, a ktore wieksze - ja chce wybierac "dobro". > To jest właśnie myślenie specyficzne totalitaryzmu, taaaa, nie ma jak wielkich slow uzywac... > które pokutuje w Waszych głowach. a potem dowalic wrogowi. Ale to my zaczelismy przezywki, nasza wina? > Zawsze trzeba łatkę przypiąć i huzia na Józia (w tym > wypadku 2 na 1) a moja wina, ze dachowiec ma podobne poglady jak ja? dachowiec, jestes swinia, dolaczyles sie do bojki i przez ciebie mi teraz faka ubliza, ze niehonorowo walcze ;) (to oczywiscie byla ironia, nie komentowac postami i datami ;) > a to, że zbyt rzeczowo podszedł do dyskusji, widzisz, dopiero co tobie to samo zarzucalem, odbijasz pileczke? bo jak nie zauwazylas, to z bledow merytorycznych ta dyskusja zeszla pare postow temu... > a to, że może myśleć inaczej niż "MY". A "MY" maja prawo myslec inaczej niz "WY", czego nie potrafisz uznac. MY po prostu mamy swoje poglady i je wyrazamy - a WY masz do nas pretensje (masz, a nie macie, bo WAS jest tylko jedna/jeden ;) > Czyżby dobrze rozpropagowane w Polsce TKM? TKM? prosze o rozwiniecie skrotu... > wszyscy dowalamy Tadeo bez względu czy zasadnie czy nie, poszukaj mojej wypowiedzi na lubuskich 24, a potem sie wypowiadaj. Zeby cie nie meczyc - na pierwszej stronie, szukaj artykulow przy ktorych jest "ludzik" w koszulce I (serduszko) 66-400 ;) Nawet go chwale, choc i przywar nie pomijam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 05.06.10, 01:04 >klubu SS (z resztą za to ostatnie sformułowanie mógłbym podać Cię do >sądu) Jesteś pewien, że reszta też podałaby zetkafa do sądu? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 03.06.10, 15:39 chcieć to se może ale czy umie i czy ma plecy u władz partii rządzącej? bo jeśli nie to na czorta nam taki kandydat który nic dla nas nie załatwi bo nie ma na nic wpływów? lepiej by było gdyby miastem rządził pis bo mają tu reprezentatywnych polityków (jurek, marcinkiewicz, rafalska, marek surmacz). Dla gorzowa lepszy pis niż po. tylko że jest jednocześnie hamulcowym reform gospodarczych przyśpieszających tempo rozwoju kraju więc tak źle i tak niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 03.06.10, 17:09 > lepiej by było gdyby miastem rządził pis bo mają tu > reprezentatywnych polityków i co z reprezentatywnych politykow, ktorzy nic dla miasta nie robia?? > Dla gorzowa lepszy pis niż po. znaczy, lepiej zeby nic nie robili, niz zeby przy okazji cos spie..yli? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 03.06.10, 18:07 >> i co z reprezentatywnych politykow, ktorzy nic dla miasta nie robia?? nic? a założenie szkoły wyższej w pipidówku Gorzów to jest nic? ściągnięcie dużo kasy przez rafalską na walkę z bezrobociem gdy było duże w regionie? a naniesienie korekt do planów budowy dróg w wyniku czego mamy s3? Dlaczeto to za czasów rządów marcinkiewicza ruszyła obwodnica w gorzowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 18:24 Ad 1. Problem bezrobocia to zaczęła rozwiązywać strefa jeszcze za czasów Korolewicza ;) Ad 2. S-3 leży i kwiczy, zrobiony jest odcinek tylko wokół Gorzowa i Zielonej Góry, dalej jest problem. Poza tym najwięcej o to walczył obecny europoseł Liberadzki z lewicy. Ad 3. Obwodnica ruszyła o wiele wcześniej, za Marcinkiewicza to jedynie było ściskanie dłoni i przecinanie wstęgi... Ad 4. "Szkoła w pipidówku" tak zostaliście nauczeni nazywać swoje Alma Mater? a gdzie jakość? gdzie badania i akademia albo uniwersytet, o którym tyle mówią? na razie jest przeciętna szkółka z przeciętną kadrą, wypuszczająca słabych absolwentów jak wolfenstein3d. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 03.06.10, 21:25 Ad 4. "Szkoła w pipidówku" tak zostaliście nauczeni nazywać swoje Alma Mater? a gdzie jakość? gdzie badania i akademia albo uniwersytet, o którym tyle mówią? na razie jest przeciętna szkółka z przeciętną kadrą, wypuszczająca słabych absolwentów jak wolfenstein3d. a kim ty jesteś zeby oceniać czy ja jestem słaby? byłem w 20% najlepszych z roku kadra jest ze szczecina i poznania i nie jest przeciętna. jak nie znasz się to nie mów. Sprawdź ich kompetencje. Większość wykładowców ma prof. albo dr hab. dla porównania w wsb większość wykładowców to magistrzy, podobnie w wiszu którego już nie ma. Żeby były badania to jest potrzebna właśnie akademia bo obecny kształt pwsz nie sprzyja prowadzeniu badań, szkółka typowo nastawiona na dydaktykę bo za badania nikt jej nie płaci to ich nie robią. Co do przeciętnej szkółki to w rankingu 23 pwsztów w całej polsce jesteśmy na 5 miejscu w badaniu przydatności absolwentów dla pracodawców oraz 60 miejsce spośród 120 uczelni w całym kraju. Istnienie PWSZ-ta w Gorzowie i 6 tys absolwentów rocznie z niej wykluwanych to jest ważne dla miasta. Nawet jeśli tylko 50% z nich coś tam umie to jest 3 tys wykształconych ludzi w mieście roku więcej. Jak zmierzysz poziom zarobków przeciętnych absolwentów z wyższym w porównaniu do tych ze srednim albo zadowodowym to zauważysz istotną różnicę. S3 podobno otwarli, jak ktoś mówił w innym poście nie wiem nie sprawdzałem.. Nasza strefa ekonomiczna która jest bodajże 2-ga najlepsza w kraju nie wiem czy rozwiązuje problem bezrobocia bo w lubuskiem jest jedno z największych bezroboci w Polsce. Gorzów ma się świetnie ale miasteczka i wsie wokół to jest tragedia. Sulęcin, Strzelce, Międzyrzecz, Sulęcin.. tam jest masakrycznie wysokie. Strefa tylko pomaga ale nie ma żadnych działań władz ani aktywności obywateli co do tworzenia naszych rodzimych fabryk. Nic w Gorzowie ani okolicy się prawie nie produkuje znaczącego gorzowskiego, jest tylko browar w Witnicy.. A w południowych rejonach polski gdzie produkuje się dużo m.in. artykułów żywnościowych sprzedawanych w hipermarketach, zarobki są przeciętnie dużo wyższe niż u nas - u nas są jedne z najniższych w kraju na głowę mieszkańca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 22:11 Kim jestem? systematycznym czytelnikiem tego forum i twoich wypowiedzi. Niestety na ich podstawie wyrobiłem sobie pogląd ;) Byłeś w 20% najlepszych? nic na to nie wskazuje, ale może to maksimum było tak niskie,że znalazłeś się w tym gronie. Z resztą twoje utyskiwania na tym forum wskazują, że raczej masz problem z pracą, więc twoja wiedza na nie wiele się zdaje na rynku pracy ;) PWSZ nie prowadzi badań, bo ta przyjezdna kadra ma wszystko w d***, zarówno studentów jak i badania pod gorzowskim logo. Za badania, zwłaszcza z grantów europejskich są spore jak na polskie warunku pieniądze. ALE: trzeba przy nich robotać, a nie rozdrabniać się pomiędzy 2 uczelnie i 10 kursów ;) 60 miejsce spośród 120 uczelni w całym kraju. Rzeczywiście to wynik budzi podziw, zwłaszcza, że żadnej naszej uczelni nie ma w rankingach światowych. Aha skoro WISZ był taki słaby i bee to po co przyłączyli ich do PWSZ? trzeba było dać im zbankrutować i kupić budynki od syndyka ;) ale może to PWSZ nie był w stanie samodzielnie utworzyć żadnego kierunku technicznego (zdaje się, że do tej pory informatyka wiszowska jest jedynym kierunkiem technicznym na PWSZ). "Coś tam" umie to jest wiele mówiące ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 03.06.10, 22:47 >> Kim jestem? systematycznym czytelnikiem tego forum i twoich wypowiedzi. no to rzeczywiście jesteś kimś, pełen szacun >> Niestety na ich podstawie wyrobiłem sobie pogląd to może ja posłucham twoich wywodów udzielaj się tak jak ja a ja ci znajdę powody by ciebie nazwać durniem jak coś mi się nie będize zgadzać >> że raczej masz problem z pracą ja z pracą nie mam problemu. Raczej z tym że pracuje w modelu pracownik (nie na swoim miejscu) zamiast przedsiębiorca co się właśnie zmienia. A marudzę nie w imieniu swoim tylko mieszkańców miasta bo widze co sie wokół dzieje i mam porównanie gorzowa do innych rejonów polski gdzie jest praca a tutaj jej nie ma, tylko impele i audity napędzające masy do tpv i faurecii. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 09:03 > >> Niestety na ich podstawie wyrobiłem sobie pogląd > to może ja posłucham twoich wywodów udzielaj się tak jak ja a ja ci > znajdę powody by ciebie nazwać durniem dajcie mi czlowieka, ja znajde paragraf? ;) > ja z pracą nie mam problemu. poza tym, ze nieudolny szef, ze wykorzystuje, ze niska pensja, ze nie w tym zawodzie - nie no, poza paroma "drobiazgami" to nie masz zadnych problemow z praca ;) > Raczej z tym że pracuje w modelu pracownik > (nie na swoim miejscu) zamiast przedsiębiorca no, ale mowiles, ze przedsiebiorca to nie wyrobnik, ze przedsiebiorca jest od rzadzenia przedsiebiorstwem a nie od pracowania... > co się właśnie zmienia. poraza mnie dynamika tych zmian, nawet nie zauwazylem kiedy przeszedles z etapu ruzbuchanego gadulstwa do nadmiernie wybujalej wyobrazni ;) > A marudzę nie w imieniu swoim tylko mieszkańców miasta wiesz, wczoraj znajoma doskonale podsumowala marudnosc mieszkancow miasta... np. tych, co narzekaja ze w miescie sie nic nie dzieje... tych, ktorzy swe narzekania ze nic sie nie dzieje umieszczaja pod coraz to kolejnymi zapowiedziami koncertow, pokazow, i innych "reczy, co sie dzieja" > bo widze co sie wokół dzieje no wlasnie mam wrazenie, ze sie dzieje, a ty tego nie widzisz ;) > i mam porównanie gorzowa do innych rejonów polski szczegolnie w kwestii atrakcji turystycznych, kulturalnych - to raczej wyglada ze ze swojego grajdolka nie wyjechales jeszcze w zyciu. > a tutaj jej nie ma, tylko impele i audity jakby w Poznaniu czy Waw-ce nie bylo randstatow, itp.? > napędzające masy do tpv i faurecii. bo to nie praca, tam sie nie pracuje? to lepsze "zatrudnienie" daje zasilek z PUP? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 03.06.10, 22:23 > a kim ty jesteś zeby oceniać czy ja jestem słaby? to nie trzeba byc nikim wielkim, zeby ciebie ocenic... > byłem w 20% najlepszych z roku no i to jeszcze bardziej swiadczy o poziomie tej szkoly... zebys chociaz bys byl w ostatnich 20%, to jakies wytlumaczenie, ale 20% najlepszych... nie, nic wiecej nie mowie, chyba kazdy zrozumie ;) > Sprawdź ich kompetencje. Ich kompetencje moze sa dobre... ale jak by nauczyli w podstawowce, to ich tytuly naukowe nie sprawia, ze absolwent SP nr (x) w Gorzowie umie calkowac, rozniczkowac, laplacowac, itp. > Większość wykładowców ma prof. albo dr hab. dla porownania - w mojej edukcji technicznej, najlepsze opinie mieli ludzie z tytulem nie specjalnie imponujacym, za to z imponujaca wiedza... > dla porównania w wsb większość wykładowców to magistrzy, a to trzeba wielkiego dyplomu, zeby wykladac podstawy? Chyba bardziej praktyka sie przyda... > Żeby były badania to jest potrzebna właśnie akademia no i co zrobil PiS dla Akademi??? Jakies sukcesy w kwesti tejze SZKOLY WYZSZEJ??? > Co do przeciętnej szkółki to w rankingu 23 pwsztów w całej polsce w rankingu chlamu, jestesmy na 5 miejscu z 23... wiesz, w kategorii miast od 121.000 do 122.000 zapewne Gorzow jest NAJWIEKSZYM MIASTEM W POLSCE - no wlasnie, w kategorii malych/srednich miast, i to jeszcze mocno zawezonej ;) > Istnienie PWSZ-ta w Gorzowie i 6 tys absolwentów rocznie z niej > wykluwanych to jest ważne dla miasta. tak, pracownik na linii tpv ma nieuzasadnienie wielkie ambicje... > Nawet jeśli tylko 50% z nich coś tam umie no wlasnie, jesli absolwent tejze uczelni, probujacy dowiesc "wielkosci" tej uczelni przyjmuje takie zalozenia, to juz chyba samo w sobie o czyms swiadczy... > S3 podobno otwarli, na krotkim odcinku... dodaj, ze za kadencji PO - Alleluja, Alleluja, PO otworzylo S3... podobno ;) > jak ktoś mówił w innym poście nie wiem nie sprawdzałem.. wiec moze doczytaj, co mowil, i co otworzyli... > Nasza strefa ekonomiczna która jest bodajże 2-ga najlepsza w kraju to tak odnosnie PiSu, czy odnosnie tej "wspanialej uczelni", czy co jeszcze? Czy moze znowu sie zgubiles w kwestii tego, o czym mowimy? Juz sie plyta zaczyna zacinac? > Sulęcin, Strzelce, Międzyrzecz, Sulęcin.. Zielona Gora, Poznan... I co, myslisz, ze na stanowisko robotnicze ktos bedzie dojezdzal 30 km? 50? (Sulecin, Miedzyrzecz) > Strefa tylko pomaga ale nie ma żadnych działań władz ani aktywności > obywateli co do tworzenia naszych rodzimych fabryk. Sorry, juz panstwo mialo dzialania co do tworzenia rodzimych fabryk... popatrz na ich kondycje - enea jeszcze stoi, ale taka silwana czy stilon... PANSTWO MA INNE ZADANIA, NIE JEST OD STAWIANIA FABRYK!!! Od tworzenia fabryk, to sa PRZEDSIEBIORCY - np. wolfstein, ktory jest typowym gawedziarzem, co nic nie robi... > Nic w Gorzowie ani okolicy się prawie nie > produkuje znaczącego gorzowskiego, jest tylko browar w Witnicy.. no wlasnie, prawie robi wielka roznice... dobrze kojarze, ze to zdanie tyczy sie jakiegos browaru? ps. a rolnictwo w okolicy Strzelec? Zdaje mi sie, ze dosyc istotny udzial w polskiej produkcji spozywczej ;) > A w południowych rejonach polski gdzie produkuje się dużo m.in. > artykułów żywnościowych sprzedawanych w hipermarketach, zarobki są > przeciętnie dużo wyższe niż u nas a) czy poludnie jest takim wielkim potentatem zywnosciowym? b) czy stawki za produkty oferowane przez hipermarkety sa tak wysokie? c) czy przypadkiem najwyzsze stawki to nie efekt przemyslu? Zdaje sie, ze Wa-wke przebily jedynie Katowice, Gliwice, itp - a wiec dawne po-kopalniane, wokol ktorych powstaly silne przemyslowe, m.in. produkujace dla nich maszyny? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 03.06.10, 22:56 >> I co, myslisz, ze na stanowisko robotnicze ktos bedzie dojezdzal 30 km? 50? (Sulecin, Miedzyrzecz) a w niemczech mój wujek do berlina dojeżdżał do roboty 70 km z małego miasteczka a jakby zorganizować busa mieszkańcom sulęcina i międzyrzecza to co by nie dojeżdżali? ale pewnie łatwiej im płacić zasiłek. fabryki w kazdej wiosce przecież nie założysz >> Sorry, juz panstwo mialo dzialania co do tworzenia rodzimych fabryk... popatrz na ich kondycje - enea jeszcze stoi, ale taka silwana czy stilon... a ja nie mówie że państwo ma zakładać fabryki tylko sprzyjać ich powstawaniu zapewniać warunki. A nie tylko zagranicznym montowniom że te nie będą płacić podatku jak sobie postawią duż afabrykę. Polacy nie mają kapitału jak niemcy czy francuzi więc trzeba sprzyjać powstawaniu firm. m.in. można to uczynić przez inkubatory przedsiębiorczości sprzężone z uczelniami wyższymi w mieście w tej chwili to co działa to jest prowizorka pod publikę. a na ten przykład zielona góra ma już porządny inkubator i kierunki techniczne montują tam jakieś roboty w zielonej, a unas co? same "miękkie" technologie bo miejsce w inkubatorze składa się z pomieszczenia przedzielonego przedziałką kartonową na 4 "miejsca pracy" biurko komputer i z tego masz założyć firmę. >> np. wolfstein, ktory jest typowym gawedziarzem, co nic nie robi... jak to nic nie robi. A kto zbiera siano i ciężko haruje zdobywając dośw zawodowe i impementując kody które zacznie niedługo sprzedawać >> a) czy poludnie jest takim wielkim potentatem zywnosciowym? nie wiem ale co produkt jaki nie kupie grzesiek, chipsy czy coś to wszystko jest z południa kraju. Biorąc pod uwagę liczbę sklepów w całej polsce i hipermarketów to znacząca ilość siana płynie na południe. także daltego że tem są wielkie kombinaty górniczo-hutnicze oraz duże skupiska ludności (okolice katowic) bezrobocie na śląsku jest niziutkie a płace bardzo wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 09:29 > a jakby zorganizować busa mieszkańcom sulęcina i międzyrzecza to co > by nie dojeżdżali? a) jakby ponaddzwiekowo szybko sie poruszal... uwzglednij, ze taki bus, to oprocz 8 godzin ustawowej pracy, jeszcze 3-4 godziny zmarnowane z zycia (przy odleglosci 50kmph), a wszystko za marne 1200zl minus doplata do busa... b) do jednej z wymienionych miejscowosci dojezdzal bus do fabryki. Szkoda, ze nie sluchales wypowiedzi pracownikow, jak firma zmniejszyla dofinansowanie... a przeciez zorganizowac bus, to nie to samo, co za niego zaplacic. > fabryki w kazdej wiosce przecież nie założysz nie, nie bede ci robil konkurencji ;) > a ja nie mówie że państwo ma zakładać fabryki tylko sprzyjać ich > powstawaniu zapewniać warunki. to znaczy "preferowac"? To panstwo pomoglo stoczniom poprzez "preferencje" - i jak to sie skonczylo? > A nie tylko zagranicznym montowniom że te nie będą płacić > podatku jak sobie postawią duż afabrykę. Bo lepiej placic zasilek, niz brac podatek od zatrudnionych pracownikow? No sobie policz - 3 tys pracownikow i panstwo ma 3000*1200zl*0,18=600tys. zlotych, nie liczac jeszcze ZUSow itp. alternatywa jest zaplacenie im zasilkow - czyli jakies 2,5mln kosztow. Mniejszy zysk, ale zysk, zamiast ogromnej straty. > Polacy nie mają kapitału jak niemcy i co panstwo ma w tej kwestii zrobic? rozdawac kapital? > uczynić przez inkubatory przedsiębiorczości inkubatory przedsiebiorczosci pomagaja malym firemkom, m.in. znienawidzonym przez ciebie pracownikom samozatrudniajacym sie. A nie wielkim fabrykom. > sprzężone z uczelniami wyższymi w mieście a po co takie sprzezenie? Zalozyc fabryczke, to juz koszty, a zeby jeszcze prowadzic wlasne badania NAUKOWE - to przekracza nasze mozliwosci. Btw, jakbym juz zakladal firme, to nie uwazalbym za wielki koszt pare razy pojechac na uczelnie do Poznania czy Szczecina, tam przedstawic swoje potrzeby bdawcze, raz na jakis czas zadzwonic. Ale widac ynformatycy po jedynym technicznym kierunku w Gorzowie w kwestii komunikacji nadal pozostaja na poziomie dylizansu i golebi pocztowych, a nie maila, komunikatorow, skypa. > a na ten przykład zielona góra ma już porządny inkubator i kierunki > techniczne montują tam jakieś roboty w zielonej, a unas co? "roboty", "roboty", i tylko w kolko powtarza. I co, nie ma robota, fabryka smieciowa i przestarzala? Spalarnia medyczna w szpitalu tez przestarzala, bo "nie ma robota"? Za to spryciarze promuja high-tech, pokazuja jak zrobic "robota" - szkoda, ze cala technika w tym robocie to silniczek i mimosrod? > bo miejsce w inkubatorze składa się z pomieszczenia przedzielonego > przedziałką kartonową na 4 "miejsca pracy" biurko komputer i od tego jest inkubator - a czego oczekiwales? inkubatora w starej hali stilonu, z przylaczami energetycznymi 3fazowymi, po kilkaset amper? A moze jeszcze wtryskarka ma na ciebie czekac, prasa (i to taka, jak potrzebujesz)? > jak to nic nie robi. A kto zbiera siano oj, wielka mi robota... > ciężko haruje zdobywając dośw zawodowe wiesz, kazdy pracownik zbiera dosw zawodowe - i wiekszosc z nich nie uwaza tego za krok ku wlasnemu przedsiebiorstwu. Pierwszym krokiem ku zalozeniu dzialalnosci jest zlozenie formularza w UM. A potem, to sa schody > i impementując kody które zacznie niedługo sprzedawać no, jakos nie widac efektow. A sie okaze, ze znowu wredne prawo ci nie pozwoli sprzedawac ;) > nie wiem ale co produkt jaki nie kupie grzesiek, chipsy czy coś to >wszystko jest z południa kraju. to sobie kup delicje czy czekolade wedla (waw-ka) albo alpen golda (Poznan, a wlasciwie Tarnowo Podgorne). Albo Nestle (zdaje sie, ze takze winiary) - Poznan. Ze nie wspomne o pomidorach - to bys musial mamusi spytac, co na kartonach pisze, bo zdaje sie, ze jeszcze pomidorow z nadrukiem nie robia ;) > Biorąc pod uwagę liczbę sklepów w całej polsce akurat ilosc sklepow i marketow bardziej zalezy od ilosci mieszkancow (czyt. popytu) niz ilosci producentow (czyt. podazy). Bo jak jest popyt, to podaz mozna sciagnac z innego miasta, wojewodztwa, kraju. Szkoda, ze jako absolwent kierunku ekonomicznego, i jako przyszly byznesmen, nie znasz prawa podazy i popytu. > to znacząca ilość siana płynie na południe. nie, jest wyciagana z kieszeni mieszkancow poludnia do kieszeni wlasciciela marketu. A wiec znaczaca ilosc siana WYPLYWA z poludnia. To taki drobny szczegol ;) > tem są wielkie kombinaty górniczo-hutnicze co jest dowodem, ze tam sie zywnosc produkuje? Czy moze tego co ja pisalem - ze wielkie zarobki to nie efekt rolnictwa, ale wlasnie tych kombinatow, ktore wokol siebie wytworzyly osrodki techniczno- gospodarcze > bezrobocie na śląsku jest niziutkie a płace bardzo wysokie. Ale to nie efekt rolnictwa, tylko tych kombinatow. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 11:57 >> a) jakby ponaddzwiekowo szybko sie poruszal... uwzglednij, ze taki bus, to oprocz 8 godzin ustawowej pracy, jeszcze 3-4 godziny zmarnowane z zycia (przy odleglosci 50kmph) 3-4 godziny autobus jedzie ze strzelec czy międzyrzecza?? jak do szczecina jedzie godzinę z gorzowa a w Szczecinie kuzyn pracuje i 1h dojeżdża do pracy i wraca z niej tyleż samo. A w Szczecinie w fabrykach zarbia się 1900 netto a nie 1400 netto jak u nas za to koszty życia są dużo większe. >> b) do jednej z wymienionych miejscowosci dojezdzal bus do fabryki. Szkoda, ze nie sluchales wypowiedzi pracownikow, jak firma zmniejszyla dofinansowanie i tu miasto powinno dopłacać te dojazdy żeby im później nie bulić zasiłku z państwowej kasy. A i zpodatków dochodowych się państwu zwróci. > a ja nie mówie że państwo ma zakładać fabryki tylko sprzyjać ich > powstawaniu zapewniać warunki. >> to znaczy "preferowac"? jak na razie to są preferowane zagraniczne kosztem polskich. bo polskie bulą podatki a zagraniczne nie - i w ten sposób wykańcza się nasz polski przemysł na ręke unii europejskiej i niemcom którzy finansują nasze projekty szkoleń i inne które są tak skonstruowane że w żaden sposób nie da się z tego założyć normalnej firmy tylko pieniądze są przeżarte do rąk szkoleniowców, a niemcy dopłacają do exportu swoich towarów i na ręke im że budujemy drogi którymi oni będa mogli zawieźć swoje towary do rosji przy okazji sprzedając nam swoje produkty które ci szkoleniowcy wszyscy od nich kupują. w ten sposób gospodara polska nie idzie w dobrym kierunku bo napędzają ją tylko te zagraniczne oddziały montażownie które są pod kontrolą niemiecką i zagraniczną a polskie firmy spychane są na margines i robią tylko jako podwykonawcy pod niemcy (strzelecki pom, medpol w lubnie, intercoś tam robiące sejfy dla niemca itd). że wymienietylko te metalowe które znam.. > Polacy nie mają kapitału jak niemcy >> i co panstwo ma w tej kwestii zrobic? rozdawac kapital? no mogłoby udzielać kredytów na zakładanie firm ale rzetelnie je sprawdzać pod względem wykonalności a nie czy ktoś ma do 25 lat i powyżęj 50 jest kobietą bezrobotną itd bo z takiej osoby żadna poważna firma nie będzie tylko co najwyżej samozatrudniony zabierający 2 miejsca pracy na rynku > uczynić przez inkubatory przedsiębiorczości >>inkubatory przedsiebiorczosci pomagaja malym firemkom, m.in. znienawidzonym przez ciebie pracownikom samozatrudniajacym sie. A nie wielkim fabrykom. dlatego je krytykuję że źle działają. nasza klasa to też mikrofiremka i spryciarze.pl? Inkubatory powinny sprzyjać powstawaniu przedsiębiorstw. Niech sie studenciaki ucza jak zarządzać innymi ludźmi w tym celu potrzbene jest im dawać całe pomieszczenia a nie tylko wydzielony kąt w pomieszczeniu i dostęp do komputera. Mimo że mi by się takie coś przydało i tak tam nie pójdę bo musiałbym zakupić legalne oprogramowanie bardzo drogie które używam i nie stać by mnie na to było żeby to wogóle ruszyc w polskich warunkach dlatego trzeba kombinować. ty powiesz ze to nie wolno bo to niezgodne z prawem itd. dla dobra ogółu mniejsze zło, zysk nie jest zły jak powiedział balcerowicz. Dobrze że polacy się bogacą nawet jeśli nie działają zgodnie z prawem polskim i fiskusowym bo fiskus to jest największa zmora polskiej przedsiębiorczości. jego powinno wogóle nie być. państwo pierw zabiera tym co wypracowują kapitał i zatrudniają ludzi a później marnotrawią tą kase i rozkradają obsadzając kolesi w spółkach skarbu państwa typu pkn orlen, pzu, poczta polska, telekomunikacja pkp, pks i przedsiębiorstwa te są niegospodarne nieefektywne rodem z prl-u. Z podatników ściąga się za duże daniny. Podatki powinny być minimalne i ograniczone tylko do płacenia za wojsko, policję i administrację państwa tj. ok. 7% tych wszystkiej kasy ściąganej z podatków i rozdwanych na prawo i lewo niegospodarnie m.in. na staże zawodowe i inne bzdury. Ja jestem za tym żeby była pełna wolność gospodarcza a nie państwo się ciągle wpier**la w gospodarę dając ulgi to tym to tamtym przez co później w ofertach pracy jest "zatrudnię tylko rencistę albo studenta", albo żeby dostać dotację na firmę musisz być bezrobotny i do 25 roku życia albo powyżej 50. Powinno się zlikwidować wszelkie ulgi dla wszystkich (dla zagranicznych firm też) niech niewidzialna ręka rynku sama decyduje jak komu co rozdysponowywać wtedy gospodara polska pchnie się do przodu. >> - a czego oczekiwales? inkubatora w starej hali stilonu, z przylaczami energetycznymi 3fazowymi, po kilkaset amper? A moze jeszcze wtryskarka ma na ciebie czekac, prasa (i to taka, jak potrzebujesz)? dokłądnie tak. by w ten sposób powstały jakieś porządne firmy a nie mikrosamozatrudnieni. Państwu by się to zwróciło tylko kto ma o tym decydować jak urzędasy to przecież wybrali inną ścieżkę rozwoju życia na garnuszku państwa? To przedsiębiorcy by mogli zrobic ale to nie urzędnicy. > jak to nic nie robi. A kto zbiera siano >> oj, wielka mi robota... już ci mówiłem ze z g** bicz anie ukręcisz są potrzebne jakieś pieniądze żeby od czegoś zacząć i zapier**lam i je zbieram nie wydając absolutnie na nic poza paliwem do samochodu żeby do pracy dojechać. >> Pierwszym krokiem ku zalozeniu dzialalnosci jest zlozenie formularza w UM A potem, to sa schody ja doskonale zdaje sobie z tego sprawę dlatego musze mieć odłożoną kase na pierwsze parę mies. funkcjonowania, koszt założenia firmy zdaje się 1100 zł w sumie, później co miesiać składka zus po 350 na początek. To co ja zaczynam to będize wymagało przeznaczania środków na reklamę i marketing którą sam będe robił ale umieszczanie reklam kosztuje. I tak 5 tys. mam nadzieję ze mi wystarczą na jakiś tam start.. Dotacji nie wezmę bo za długo się na nią czeka a i tak można nie dostać a trzbee 3 żyrantów zarabiajaćych minimum 2500 to u mnie w rodzinie może z 1 osoba się taka znajdzie. >> A sie okaze, ze znowu wredne prawo ci nie pozwoli sprzedawac bo nie pozwala. akurat zrobiłem taki program który wykorzystuje jakąś tam rzecz która nie do końca jest w pełni legalna. a bez tego gadżetu sprzedawanie go nie ma zadnego sensu bo są darmowe takie rozwiązania, z koeli z tym czymś stanowi wielki atut tego programu i na tym się opiera. Chodzi o syntezator mowy który można rozpowszechniać na zasadzie nie czerpać korzyści majątkowych z tego. I tak myślałem sprzedawać program osobno i dawać link do pobrania tego syntezatora utrudnia to setupa ale jakimś rozwiąznaiem jest a jak to sprzedawałem to tak właśnie robiłem i nikt się nie przyczepił. Sprzedwałęm też szpiega taki niewaidzlny program robiacy screeny z ekranu i przechwytujący wpisywany tekst do pliku i też mi dobrze schodził. Ale allegro mi zabroniło bo nie wolno sprzedawać takich programów bo szpiegowanie jest nielegalne i mi wyskoczyła z paragrafem. I tak na każdym kroku musisz to prawo obchodzić. Chyba ze zaczniesz robić nie wiem program edukacyjny którego nikt ci nie bdzie kupował bo rozrywka się lepiej sprzedaje jak edukacja. Ale spokojnie mam od zaje**nia pomysłów również na edukację multimedialną. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 12:06 >> - a czego oczekiwales? inkubatora w starej hali stilonu, z przylaczami energetycznymi 3fazowymi, po kilkaset amper? A moze jeszcze wtryskarka ma na ciebie czekac, prasa (i to taka, jak potrzebujesz)? akurat w halach stilonu są wolne pomieszczenia nierozdysponowane i sie marnują. a gorzowscy politycy (prezio i jego kolesie) tylko CEa CEA nowy magistrat i kolejna kasa do rąk kolesiom właścicielom prywatnych firm budowlanych. Ja ci już mówiłem że nepotyzm i korupcja to największe zło tego kraju które trzeba naprawić inaczej wszystko będzie kuleć jak do tej pory. Polska ma zaje**ste warunki do bardoz szybkiego rozwoju gospodarczego ale warunki te nie są wykorzystywane bo miejsce obecnej klasy politycznej jest na śmietniku. Jak powiedział JKM. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 12:29 > 3-4 godziny autobus jedzie ze strzelec czy międzyrzecza?? a od kiedy to Strzelec czy Miedzyrzecz sa w odleglosci 70km od Gorzowa (to ty podales ta odleglosc!). Btw, co, w jedna strone pojedziesz, a do domu teleportacja - czy na odwrot? To sobie 3-4 godziny podziel przez dwa... > jak do szczecina jedzie godzinę z gorzowa busik? chyba troche dluzej, bo samochodem to ciezko osiagnac... btw, tam jest bardzo porzadna droga, zdecydowanie lepsza, niz np. z Sulecina... > a w Szczecinie kuzyn pracuje i 1h dojeżdża do pracy i wraca z niej > tyleż samo. za minimalna krajowa? Wiesz, za dobre pieniadze to mozna przekalkulowac, ale za minimalna krajowa? btw, przepisowo jezdzi? ;) > A w Szczecinie w fabrykach zarbia się 1900 netto a nie 1400 netto > jak u nas za to koszty życia są dużo większe. Poza wynajmem lub zakupem mieszkania, to koszty sa TE SAME. > i tu miasto powinno dopłacać te dojazdy a czemu MIASTO? I ktore - te, ktore ma fabryke, czy te, ktore ma mieszkancow zatrudnionych? To ja poprosze jeszcze doplate do paliwa, tez dojezdzam... > jak na razie to są preferowane zagraniczne kosztem polskich. ile tych preferowanych? Btw, Goma chyba tez jest w strefie, tez "preferowana"? Jak przyjdzie polski inwestor i zatrudni 3 tys ludzi, to pewnie tez go tak potraktuja jak tpv (z tym wyjatkiem, ze szefa za inny kolor skory nie pobija). > przemysł na ręke unii europejskiej i niemcom na reke Niemcom, ze powstaja chinskie fabryki? ;) > którzy finansują nasze projekty szkoleń i to chyba dobrze... > i inne które są tak skonstruowane za "konstrukcje" szkolen odpowiadaja juz... POLACY? > nie da się z tego założyć normalnej firmy tylko pieniądze są > przeżarte do rąk szkoleniowców, a szkoleniowcy to nie "normalne firmy"? btw, jak tak hop siup, to czemu jeszcze szkoleniowej firmy nie masz? > jako podwykonawcy pod niemcy (strzelecki pom, medpol w lubnie, > intercoś tam robiące sejfy dla niemca itd). i na polskich rynkach nie sprzedaje? Btw, tak myslac, to kazda firma, ktora wyjdzie poza kraj, to ledwie podwykonawca dla obcokrajowca, zle, niedobrze? Tak, to ty kazda firme zdyskretytujesz, nawet Wedel sie okaze "podwykonawca" dla UE, a nie firma ktora przynosi Polsce slawe ;) > no mogłoby udzielać kredytów na zakładanie firm PANSTWO??? I moze twoj idol, JKM, tak mowi? > ale rzetelnie je sprawdzać taaa, urzedasy, rzetelnie sprawdzac? Marcinkiewicz - wiarygodny, nawet jak by przerobstwo papieru do drukarki na makulature zakladal, "bo ma nazwisko" ;) > pod względem wykonalności a nie czy ktoś ma do 25 lat i powyżęj 50 > jest kobietą bezrobotną itd widzisz, panstwo okresla swoje najwieksze problemy, i je rozwiazuje. Sie nie podoba - to idz do banku. > tylko co najwyżej samozatrudniony zabierający 2 miejsca pracy na > rynku taaa, moze 10? Btw, rozumiem, ze lepszy 1 bezrobotny niz jeden samozatrudniony wedlug PUP, bo jeszcze bardziej statystyki obniza? > dlatego je krytykuję że źle działają. ale taki ich cel... > nasza klasa to też mikrofiremka i spryciarze.pl? jak sie zakladali, to byla mikrofiremka, i przez pewien okres nadal. I wtedy im sie inkubator "nalezal"... po roku wynocha, albo niech placa horrendalnie wysokie czynsze, dzieki ktorym inkubator bedzie mogl dalej promowac nowe firmy... > legalne oprogramowanie bardzo drogie które używam i nie stać by > mnie na to było żeby to wogóle ruszyc w polskich warunkach dlatego taaa, prosciej byc zlodziejem i w ten sposob konkurowac na rynku? Bo takiego photoshopa trzeba kupic, a nie np. gimpa? i Worda full wypas, zamiast open offica? > ty powiesz ze to nie wolno bo to niezgodne z prawem itd. dla dobra > ogółu mniejsze zło, no nie wiem... microsoft tez zatrudnia ludzi, a bez niego nie byloby worda... > zysk nie jest zły jak powiedział balcerowicz. ale czy dopowiedzial, ze nielegalny? > państwo pierw zabiera tym znowu sie plyta zaciela, wiec ten temat odpuszczam... Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 17:50 >> takiego photoshopa trzeba kupic, a nie np. gimpa jakbyś to powiedział grafikowi to by cie śmiechem zabił Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 21:49 > jakbyś to powiedział grafikowi to by cie śmiechem zabił Widzisz, niektorzy uzywaja gimpa i sobie radza (bo nie chodzi o narzedzia, a o talent), a niektorych... odwiedzaja jacys obcy ludzie, gdzies ich ciagaja, po sadach ciagaja. CHCIEC TO MOC - no wlasnie, najpierw musisz przejsc przez pierwsze slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 21:57 to może zamiast autocada tez używać jakieś darmowe narzędzie pod linuxem? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 22:53 > to może zamiast autocada tez używać jakieś darmowe narzędzie pod > linuxem? Nie wiem, jak pod linuxa, ale sa tez narzedzia darmowe do rysunku technicznego. A ty, bulac 5 tys na "inwestycje" w swoja firme, raczej nie planujesz od razu boeinga budowac, wiec na zwykle potrzeby pewnie taki darmowy wystarczy. PS. No, sa tacy, ze rysunku technicznego nie warto zaczynac robic, nie majac autocada, monitora min. 21", kolorowego, karty graficznej z 32 bitowymi kolorami, itp. Jakby do "trzech blaszek skreconych srubka" potrzeba bylo tak duzo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 12:37 > dokłądnie tak. by w ten sposób powstały jakieś porządne firmy a nie > mikrosamozatrudnieni. to go sobie zaloz, bo kto ma sponsorowac taki inkubator, jesli duza czesc firm padnie? > już ci mówiłem ze z g** bicz anie ukręcisz ale nie chrzan, ze to "zakladanie firmy"... btw, zeby "zalozyc firme" i sprzedawac np. programy, nie potrzebujesz ZADNEJ kasy. Ale co tam, ty "zakladasz firme" > na pierwsze parę mies. funkcjonowania, koszt założenia firmy zdaje > się 1100 zł COOOO???? 0zl za zalozenie, 233,32 zl za co miesieczne skladki jesli jestes gdziekolwiek zatrudniony... > później co miesiać składka zus po 350 na początek. taaa, wez ty sie dalej ucz od tych twoich "przedsiebiorcow na forum", jak wszyscy tacy glupi, to sie nie dziwie, ze maja problemy. > i marketing którą sam będe robił ale umieszczanie reklam kosztuje. to se umiesc w internecie strone, a potem ja sobie wypozycjonuj... podobno znasz sie na tym? > I tak 5 tys. mam nadzieję ze mi wystarczą na jakiś tam start.. To widze, WIELKIE "przydsibiorstwo" byndzie? ;) > Dotacji nie wezmę bo za długo się na nią czeka wiec po co probowac? lepiej rownie dlugo zbierac kase? > bo nie pozwala. akurat zrobiłem taki program który wykorzystuje > jakąś tam rzecz która nie do końca jest w pełni legalna. Zycze milych kontaktow z prokuratorem ;) > a bez tego gadżetu sprzedawanie go nie ma zadnego sensu sprzedawanie przedmiotow, bez uprzedniej kradziezy zamiast zakupu, tez nie ma sensu, za duza konkurencja? ;) > który można rozpowszechniać na zasadzie nie czerpać korzyści > majątkowych z tego jak byl programer, a nie maruda, sam bys go sobie napisal. Z kolei przedsiebiorca-nieprogrammer, moglby zaplacic za korzystanie z niego do celow komercyjnych. Ale prosciej KRASC? > mi zabroniło bo nie wolno sprzedawać takich programów bo > szpiegowanie jest nielegalne > i mi wyskoczyła z paragrafem. ciesz sie, ze nie z prokuratorem? Btw, jak takis madry, to sobie zainstaluj wszystkie mozliwe trojany, itp. - to prawo, ktore ci zabrania pewnych rzeczy, w jakis sposob broni cie przed tym, ze microsoft jeszcze nie zna twoich hasel do bankow i sobie przelewow nie robi. > I tak na każdym kroku musisz to prawo obchodzić. Jesli chcesz byc przestepca, np. zlodziejem - na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 18:01 >> zeby "zalozyc firme" i sprzedawac np. programy, nie potrzebujesz ZADNEJ kasy. nie? 1100 rejestracja działalnosci i 350 zus co miesiąc. Bo jak będziesz sprzedawał i osiągniesz zyski w ciagu miesiąca powyżej 1 tys zł to fiskus momentalnie wsiada ci na łeb. > na pierwsze parę mies. funkcjonowania, koszt założenia firmy zdaje > się 1100 zł >> COOOO???? 0zl za zalozenie, 233,32 zl za co miesieczne skladki jesli jestes gdziekolwiek zatrudniony.. tlyko jak jesteś gdzieś zatrudniony a cie tam męczą (zmieniają początkowe założenia cały czas, w trakcie kodowania) przychodzisz do chaty po 8h grzebania w kodzie to juz nie masz siły nic napisać. Pewnie pracuj po 8h dziennie a później jeszcze miej energię i czas żeby coś napisać porządnego wysokiej jakości z parametrami lepszymi niż produkty konkurencji. > i marketing którą sam będe robił ale umieszczanie reklam kosztuje. >> to se umiesc w internecie strone, a potem ja sobie wypozycjonuj... pozycjonowanie kosztuje. najbardzuej się tu sprawdza google adwords. Do tego też trzeba mieć dużo czasu wolnego żeby rzeteelnie coś wypozycjonować, w nawale pracy i realizacji projektów na wczoraj za troche więcej jak minimalna krajowa to troche trudne. Tyle co czasu i energii mi zostaje to tylko żeby sobie trochę pomarudzić na forum. >> o widze, WIELKIE "przydsibiorstwo" byndzie? najważniejsze oderwać się od koryta z którego teraz się żre. Jakieś drobne pieniądze sie będzie zarabiać na początek a energię całą wkładać w rozdmuchanie tego a nie w pracę dla kogoś. > Dotacji nie wezmę bo za długo się na nią czeka >> wiec po co probowac? lepiej rownie dlugo zbierac kase? akurta się zakończył projekt poza tmy nie zbiorę 3 żyrantów. Co najwyżej 1-go. >> jak byl programer, a nie maruda, sam bys go sobie napisal. syntezatora mowy nie napiszę wyraźnie mówiącego po angielsku. A nie ma programu na rynku przynajmniej nie widziałem który jest przyjazny użytkowniukowi intuicyjny fajny ciekawy i wykorzystuje tenże syntezator skutecznie do nauki języka obcego a ja mam takie narzędzie i trochę musze nad nim jeszcze posiedzieć żeby był full wypas ze wszystkimi gadżetami. program ułatwiający życie. Ty to możesz nazywać kradzieżą jak chcesz że zrobię program korzystający z tego narzędzia. To tak jakbym umieścił mapkę google na stronie www a ty byś jęczał że mam swoje google map napisać. > I tak na każdym kroku musisz to prawo obchodzić. >> Jesli chcesz byc przestepca, np. zlodziejem - na pewno. a ci już mówiłem że prawie każdy polak (z wyjatkiem ciebie) jest złodziejem. biorą zasiłki a pracują na czarno, biorą renty a są zdrowi, wynoszą różne rzeczy z magazynów i firm w których pracują, jak mają firmy to kombinują żbey bez faktury załatwiać bo w ten sposób mniej podatku się zapłaci VAT. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 22:03 > nie? 1100 rejestracja działalnosci i 350 zus co miesiąc. 1100 zl, to chyba bierze posrednik, za to, ze za jakiegos glupola formularz wypelni. Przejdz sie do Urzedu, tam jest taka mila pani, wszystko ci wytlumaczy, z nia, to nawet ty bedziesz umial ten formularz wypelnic. ps. skladki sa podane na stronie ZUSu,jak gdzies pracujesz i tylko zdrowotne placisz, to 233,32. Ale co tam, ty wiesz lepiej niz te glaby z ZUSu? > Bo jak będziesz sprzedawał i osiągniesz zyski w ciagu miesiąca > powyżej 1 tys zł to fiskus momentalnie wsiada ci na łeb. Jakies doswiadczenia masz w tym temacie, czy tylko swoje urojenia pokazujesz? Moze przed pisaniem na forum nie bierz tabletek? > tlyko jak jesteś gdzieś zatrudniony a cie tam męczą to sie zatrudnij, nie wolno? > (zmieniają początkowe założenia cały czas, w trakcie kodowania) i ZA TO CI PLACA. PS. Idz do empiku, jakies nowe plyty powinny byc. Wiesz, ja lubie Black Eyed Peas, Lady Gaga, te klimaty ;) A ty na jakis amatorski hip-hop sie upierasz :( > przychodzisz do chaty po 8h grzebania w kodzie bo to taka ciezka fizyczna praca ;) > Pewnie pracuj po 8h > dziennie a później jeszcze miej energię i czas żeby coś napisać > porządnego wysokiej jakości oceniajac swoje teksty literackie na polnocnolubuskich... no, to wciaz amatorstwo, ale w miare porzadne to chyba jest ;) > pozycjonowanie kosztuje. do pewnego stopnia nie, ale nie bede cie uczyl. Szkoda, ze taki amator jak ja wie jak pozycjonowac swoja strone za darmo, a taki profesyjonalysta jak ty nie... > Do tego też trzeba mieć dużo czasu wolnego zeby stworzyc wielki biznes to w ogole trzeba miec duzo czasu wolnego, i chyba wie to kazdy wielki biznesmen... a ty co, myslales, ze wszystko samo przyjdzie? > >> o widze, WIELKIE "przydsibiorstwo" byndzie? > pieniądze sie będzie zarabiać na początek a energię całą wkładać w > rozdmuchanie tego a nie w pracę dla kogoś. Moze lepiej w prace i rozwoj, a nie rozdmuchiwanie? ps. balonik, nadmiernie nadmuchany, zazwyczaj peka ;) > akurta się zakończył projekt poza tmy nie zbiorę 3 żyrantów. Co > najwyżej 1-go. no fakt, tez bym ocenil twoja wiarygodnosc w kazdym wzgledzie (takze finansowym) zbyt nisko ;) > syntezatora mowy nie napiszę wyraźnie mówiącego po angielsku. znaczy cienki programer... siegaj wyzej, niz wzrok siega - ale to bys sie zmeczyl... > A nie ma programu na rynku znajdz autora, spytaj o zgode na uzytkowanie, najwyzej cie skasuje... ps. ja dzis zgode na publikacje nie swoich legend zalatwilem. Za darmo ;) CHCIEC, TO MOC ;) > przynajmniej nie widziałem moze slabo szukales, bo programow do nauki jezyka jest troche, i kazdy sobie "jakos" radzi > że zrobię program korzystający z tego narzędzia. Ktos sie nameczyl, a ty efekty jego pracy sobie wezmiesz, bez jego zgody, bez pytania. Ciekawe, jak by ktos potem TWOJ program kupil (kopii: jeden), kopiowal na plyty i sprzedawal? Fajnie by ci bylo? > To tak jakbym umieścił mapkę google na stronie www a ty byś jęczał > że mam swoje google map napisać. Nie, zawsze mozna poczytac warunki udostepniania i zgodnie z nimi jej uzywac. Kolega w tej formie chcial wlasnie interes zakladac. Ale ZGODNIE Z TYM, CO SOBIE GOOGLE WYMYSLILO. Ty bylbys "sprytniejszy", lamiac regulamin bys sobie tego uzywal? > a ci już mówiłem że prawie każdy polak (z wyjatkiem ciebie) jest > złodziejem. Czy to tobie daje prawo krasc? Ktos musi byc ten pierwszy, bo zaraz ktos sie bedzie tlumaczyl: ja kradne, bo wolfstein kradnie... PS. idz, pladruj domy powodzian, przeciez inni tez tak robia, wiec czemu ty masz byc "mniej sprytny"? No juz, niech cie na forum nie widze, wiesz jak sie oblowisz? firmy nie bedziesz musial zakladac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 23:01 >> PS. idz, pladruj domy powodzian, przeciez inni tez tak robia, wiec czemu ty masz byc "mniej sprytny" nie mam łodzi ani lawety żeby dowieźć Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 05.06.10, 01:47 > nie mam łodzi ani lawety żeby dowieźć No tak, ten to zawsze sobie powod znajdzie, zeby czegos nie zrobic ;) ps. lodke mozna wypozyczyc, np. na Walczaka 109, przyczepke pewnie tez ... poza tym, moglbys zainwestowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 05.06.10, 11:32 >> ps. lodke mozna wypozyczyc, np. na Walczaka 109, na walczaka powiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 12:15 poza tym jestem związany umową o pracę i mi się kończy w tym miesiącu nie przedłuże jej Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 12:38 > poza tym jestem związany umową o pracę bo to nie mozna miec umowy o prace i wlasnej firmy? > i mi się kończy w tym miesiącu nie przedłuże jej Hurra, mamusia jak sie dowie, bedzie szlaban na internet, bedzie spokoj na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Radzinski to polityczny szmak!!!!! IP: 139.142.51.* 04.06.10, 08:07 Radzinski to polityczny szmak!!!!! Nie nadaje sie nawet na "makulature"... Kwalifikacji na ciecia nie ma a prezydenta chce udawac... Gorzow ma swietnego prezydenta.,. Nie wymienia sie tego co dobre... A wszystkich pisowskich prowokatoprow poslac do diabla..\ :):):):)(:) :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Radzinski to polityczny szmak!!!!! 04.06.10, 09:31 > Radzinski to polityczny szmak!!!!! dla ciebie kazdy, kto nie jest Jedrzejczakiem, to polityczny szmak. Jakby Obama czy inny Bush na prezydenta Gorzowa startowal, to tez bys wymyslal, ze nie ma kompetencji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franke.stein Re: Radzinski to polityczny szmak!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.10, 12:51 to odpowiedz mi drogi Bernardzie czemu twój ulubieniec Jędrzejczak chciał takiego człowieka na swojego wice Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Radzinski to polityczny szmak!!!!! 04.06.10, 14:21 > to odpowiedz mi drogi Bernardzie czemu twój ulubieniec Jędrzejczak > chciał takiego człowieka na swojego wice Bo... Jedrzejczak to jest polityczny szmak, i ciagnie swoj do swojego? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 03.06.10, 22:05 > nic? a założenie szkoły wyższej w pipidówku Gorzów to jest nic? "szkoly wyzszej"? Kolejna fabryczka, jak tpv, tylko telewizorow nie robi, tylko magistrow... Szkola Wyzsza, to jakis poziom wiedzy absolwentow reprezentuje... a to szkola ZAWODOWA (tzw. zawodowa ;) ledwie jest... > ściągnięcie dużo kasy przez rafalską na walkę z bezrobociem gdy > było duże w regionie? Wiekszych niz wypadalo z zasady proporcjonalnej? KAZDE miasto dostalo, wiec Gorzow TEZ MUSIAL... > a naniesienie korekt do planów budowy dróg w wyniku czego mamy s3? JAKICH KOREKT??? Sorry, poszukalbym na dysku twardym, ale gdzies mialem tresc pracy doktorskiej/profesorskiej o planowanym przebiegu S3, i dyskusje, ze moze jeszcze A3 a nie S3 sie uda... Szczecin, Gorzow, Zielona, Wroclaw... tak bylo od zawsze, i nikt zadnych durnych zmian (np. przez Poznan ;) nie proponowal... ale co tam, sukcesy komuny mozna sobie przypisywac, a lud prosty uwierzy... chyba nie wmowisz, ze sukcesem PiSu jest to, ze S3 nie idzie przez Berlin, albo przez Torun? > Dlaczeto to za czasów rządów marcinkiewicza ruszyła obwodnica w > gorzowie? A to sie usmialem... przyjdzie premierek, powie, ze obwodnica ma byc, i za dwa dni robotnicy buduja obwodnice? PRZYPADEK, nic wiecej... bo same przetargi na wybudowanie pare lat trwaja, a wczesniej projekty, itp... ale co tam, wierz sobie dalej, takze w to, ze PiS uratowal swiat przed Wielkim Kryzysem, a przyszlo PO, i od razu cala Europa wpadla w kryzys ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 03.06.10, 23:04 >> Szkola Wyzsza, to jakis poziom wiedzy absolwentow reprezentuje... a to szkola ZAWODOWA (tzw. zawodowa ;) ledwie jest... i tak jest lepsza niż jakiś tam uniwersystet uczący abstrakcyjnych fizyk i matematyk zamiast konkretów przydatnych w pracy zawodowej jak pwsz co znalazło odzwierciedlenie w rankingu badającego przydatność absolwentów dla pracodawców, w którym uniwerki znalazły się nawet niżej, ten ranking można podważać wiadomo.. ale kogo byś chciał prędzej zatrudnić kogoś kto miał takie przedmioty na studiach jak zarządzanie wynikami przedsiębiorstw, rachunkowość, mikro, makro ekonomia zarządzanie finansami przedsiębiorstw, marketing, tworzenie stron www, statystyka i ekonometria, badania operacyjne systemy wspomagania decyzji projektowanie systemów informatycznych, bazy danych, systemy operacyjne, zarządzanie, prawo, psychologia, grafika prezentacyjna, symulacje komputerowe itd. czy absolwenta uniwerku jagielońskiego na przykład co miał przedmioty jak astrologia, fizyka, i 10x różnych odmian matematyki i programowanie w assemblerze? chodziaż to zły przykład bo po zarządzaniu powinno się zarządzać przedsiębiorstwem najlepiej własnym a nie szukać pracy u kogoś.. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 09:42 > tam uniwersystet uczący abstrakcyjnych fizyk i matematyk zamiast > konkretów przydatnych w pracy zawodowej a) bez tych abstrakcji, to dalej bys mieszkal w jaskinii. Bo musisz nauke podzielic na trzy kategorie: - geniusze, potrafiacy wymyslic wielkie abstrakcje, - rzemieslnicy, wykorzystujacy przerobiona naukowa papke do swych celow, - i wreszcie najwieksi geniusze, "maszynki do mielenia", ktorzy skomplikowane naukowe bzdety adoptuja do pracy zawodowej, tworzac "naukowa papke" dla rzemieslnikow. > znalazło odzwierciedlenie w rankingu plyta numer ile? bo mi sie numeracja pogubila? Ranking pokazujacy, ze nasze smieci sa ciut lepsze od smieci z innych miast - ale to dalej smieci. > badającego przydatność absolwentów dla pracodawców, w którym > uniwerki znalazły się nawet niżej, no z tego co mowiles, to 6 miejscie mamy w rankingu PWSZT-ow... a wiec uniwerkow tam nie bylo, wiec nie mogly byc nizej ;) > ten ranking można podważać wiadomo.. mozna tez wmawiac, ze taki oksford czy harvard, o yale nie wspominajac, nie wybily sie ponad gorzowski PWSZ ;) ps. a czy ranking uwzglednia, ilu z nich pracuje w zawodzie? Bo jakby sie okazalo, ze ponad polowa absolwentow pwsz pracuje na linii tpv, to wcale by przydatnosci tej uczelni nie podnioslo > czy absolwenta uniwerku jagielońskiego na przykład co miał > przedmioty jak astrologia, fizyka, najpierw bym sie zastanowil, co ten pierwszy umie, jaki sposob myslenia reprezentuje (np. nie twoj). Po drugie, kiedys czytalem swietna wypowiedz przedsiebiorcy - ze na pewno nie zatrudnilby goscia po marketingu, zwlaszcza do marketingu, ze juz ten fizyk lepszy. Bo chociaz nie jest wypaczony sztampowym mysleniem, a to akurat w marketingu przeszkadza. > programowanie w assemblerze? jakbym szukal automatyka, to akurat ten z assemblerem by mi sie bardziej przydal, przynajmniej by nie narzekal, ze w PLC-kach nie ma tak zaawansowanej skladni ;) > chodziaż to zły przykład bo po zarządzaniu powinno się zarządzać > przedsiębiorstwem najlepiej własnym a nie szukać pracy u kogoś.. bo fucha np. dyrektora faurecii czy tpv to taka ujma na honorze, ze lepiej zarzadzac wlasna fyremka jednoosobowa i zarabiac parokrotnie mniejsze pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 11:19 >> mozna tez wmawiac, ze taki oksford czy harvard, o yale nie wspominajac, nie wybily sie ponad gorzowski PWSZ pod względem rozwoju nauki na pewno są wyżej bo są finansowane w nich badania naukowe. pod względem dydaktyki sądzę że nie odbiegają od normy nawet u nas jest w niektórych miejscach może nawet trudniej. Z tego co wiem za granicą nie ma przymusu nauki na studiach, uczysz się jak chcesz i czego chcesz, piszesz referaty zamiast zdawać egzaminy itd. A u nas jest nieraz rzeźnia i niektórzy psychopatyczni egzaminatorzy co potrafią 90% usadzić bo pytania wymyśli nt rzeczy których wogóle nie było albo powie że egz z tego a zrobi z czego innego. Ale polacy nauczeni w takich trudnych warunkach są później inteligentniejsi w świecie od tych co mieli podane łatwo na talerzu. W chaosie jesteśmy dużo lepsi od obcokrajowców, gdy coś się wali rypie polacy są najlepsi bo nauczeni w takich warunkach. Dlatego w czasie wojen i okupacji polacy tak dobrze sobie radzili mimo że nie mieli dużej siły militarnej. Hilter nas za to chwalił w 2 wojnie św. za waleczność, odwagę i niesamowity spryt. >> ps. a czy ranking uwzglednia, ilu z nich pracuje w zawodzie? dokładnie to liczone są stanowiska kierownicze i specjalistyczne na których zasiadają absolwenci. Wcześniej newsweek zrobił ranking w którym wypadliśmy bardzo słabo, wynika z tego że zrobiono go nierzetelnie tzn. dzwoniono do losowych kilku firm z regionu i pytano o absolwentów. A wiadomo że po pwszcie gorzowskim ludzie nie poprzestają na licencjacie tylko więcej jak 70% robi dalej magistra na innej szkole i jak ją skończy to mówi że skończyło tą 2-gą. Tak gawroniak tłumaczył ale on jest głupi. >> zwlaszcza do marketingu, ze juz ten fizyk lepszy. Bo chociaz nie jest wypaczony sztampowym mysleniem ciebie najwyrażniej określa i ogranicza to jaką szkołę i kierunek skończyłeś. wszystko co ci podali łyknąłeś jak jakąś wielką mądrość i powtarzasz za jakimiś ludźmi. ja sztampowo nie myślę, za dużo projektów wykonałem i zawsze szukam czegoś nowego żeby nie powtarzać bo mnie to nudzi. >> bo fucha np. dyrektora faurecii czy tpv dyrektorami dużych zakładów zostają ludzie którzy mają dośw na takim wysokim stanowisku, często obsadzani byli na początkach kariery politycznie za PZPR-u i w późniejszych transformacjach ustrojowych na kontaktach władza-kolesie przedsiębiorcy za łapówki. Posiadająd własną firmę masz pełną kontrolę, nieograniczone możliwości jej rozdmuchania i wolność - pracujesz dla siebie, a nie pod czyimś butem. Tak lepiej być właścicielem małej firmy niż dyrektorem dużego zakładu u kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 11:21 poza tym na harvard idą kolesie zbogatych rodzin, często są na starcie już ustawieni, nie mają tego głodu wiedzy i ambicji, a rodzice im we wszystkim pomagają, są też w gorzowie takie przypadki synalków bogatych kolesi co im tatko firmę dał a ci ją doprowadzili do upadłości. Dla pracowników (i ich rodzin) dla których praca jest całym życiem to jest wielka tragedia bo taki młodzieniaszek się bawił w biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 11:40 > poza tym na harvard idą kolesie zbogatych rodzin, często są na > starcie już ustawieni, nie mają tego głodu wiedzy i ambicji, tak, tak, wiemy, po harvardzie sa glaby, po pwsz-cie geniusze... majacy problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego. Moze przeczytaj jeszcze raz ta aluzje o harvardzie ZE ZROZUMIENIEM? Jak sobie nie poradzisz, moze popros mamusie, ci wytlumaczy. > a rodzice im we wszystkim pomagają, "samodzielny" dorosly zyjacy z mamusia sie odezwal... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 11:38 > łatwo na talerzu. W chaosie jesteśmy dużo lepsi od obcokrajowców, do pracy w burdelu - ale zachod ma tendencje do porzadkow, i tu juz sobie gorzej radzimy... > zrobił ranking w którym wypadliśmy > bardzo słabo, wynika z tego że zrobiono go nierzetelnie tzn. aha, niezle kryteria oceny rankingu - pwsz wyszedl slabo, to ranking nierzetelny ;) > dalej magistra na innej szkole i jak ją skończy to mówi że > skończyło tą 2-gą. No, i w tej drugiej sie nauczyli, a nie w pwsz-cie. Skonczyli pwsz, to im sie oczy otworzyly na to, jaka to uczelnia, dlatego poszli na druga ;) > ciebie najwyrażniej określa i ogranicza to jaką szkołę i kierunek > skończyłeś. a czemu ogranicza? Ja nie narzekam na swoj kierunek ;) > powtarzasz za jakimiś ludźmi. ja sztampowo nie myślę, nie, tylko ciagle te same autorytety wyciagasz, a cos od siebie - to wychodza herezje, jak z ta ocena rankingu ;) > Posiadająd własną firmę masz pełną kontrolę, nieograniczone > możliwości jej rozdmuchania w szczegolnosci nieograniczone prawami popytu, podazy, itp.? ;) > Tak lepiej być właścicielem małej firmy niż dyrektorem dużego > zakładu u kogoś. taaa, lepsza kasa, wieksze mozliwosci rozwoju zawodowego, ze nie wspomne o niepowtarzalnej szansie "na sukces" typu przyjdzie urzednik, sie pomyli i firme ci rozlozy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 04.06.10, 12:10 >> No, i w tej drugiej sie nauczyli, a nie w pwsz-cie. Skonczyli pwsz, to im sie oczy otworzyly na to, jaka to uczelnia, dlatego poszli na druga ;) akurta byłem na pwsz i uniwerku i pwsta oceniam dużo wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 17:25 @wolfenstein3d: niech zgadnę, takiego toku myślenia Ciebie na PWSZ nauczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11te przykazianie Re: Jurek, Marcinkiewicz IP: *.icpnet.pl 03.06.10, 22:06 Może oni i są reprezentatywni - ale przecież już od dawna nie dla PiS-u... Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 05.06.10, 01:23 >czy ma plecy u władz partii rządzącej? bo jeśli nie to na czorta nam >taki kandydat który nic dla nas nie załatwi bo nie ma na nic wpływów? Wolfy, przeczytaj sobie wywiad MarkaP z marszałkiem województwa. Co chwilę mamy: nie mam wpływu, to są decyzje poza nami, Nie my tego typu działania prowadzimy, To nie my zajmujemy się drogami, Nie jestem dobrym partnerem do dyskusji o sądownictwie. Gościu ma jakieś partyjne plecy, tylko my niewiele z tego mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 05.06.10, 01:51 > Co chwilę mamy: nie mam wpływu, to są decyzje poza nami, Nie my > tego typu działania prowadzimy, To nie my zajmujemy się drogami, Pytanie, czy faktycznie nie ma nic do powiedzenia, czy moze... nie chcialo mu sie nic zalatwic, a teraz nie chce mu sie nic madrego wymyslac? Zawsze to prosciej powiedziec: ja nie mialem nic do powiedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 05.06.10, 09:48 > czy moze... nie chcialo mu sie nic zalatwic Oczywiście, że tak. Czy koleje, czy drogowcy, to jak mają nacisk ze strony władz, to zaczynają coś robić. Proste przykłady ze zjazdami autostrad lub dróg ekspresowych. Drogowcy chcą jak najmniej węzłów, ale jak lokalne władze są aktywne, przycisną, to się okazuje, że wiele można. Marszałek ma schizofrenię, najpierw mówi, że urząd nie ma wpływu na sądownictwo, a zaraz potem chwali się, że udało się załatwić sąd arbitrażowy. A co do głównego wątku, to liczę, że nowy prezydent miasta wyciśnie rezerwy z urzędników i nie będzie więcej spektakularnych wtop, że np. urzędnicy przez pół roku czy rok nic nie mogli zdziałać, a dziennikarz to samo osiągnął w ciągu jednego dnia i że będzie znacznie mniej robił na pokaz (w tym na billboardach), a więcej na stworzenie przyjaznego miasta dla mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 09.06.10, 23:54 danny_boy napisał: > wywiad MarkaP z marszałkiem Ano marszałek został przyciśnięty, chociaż mówił, że pytania nie są trudne. Najbardziej zdenerwowało go pytanie z Żar. Nie wiem dlaczego. Rozmawialiśmy prawie przez godzinę. To trudny przeciwnik, wolałbym go mieć po swojej stronie (po stronie Gorzowa), niestety obawiam się, że nie mamy czym go przekonać do naszych spraw. Benka uczuciowy prezydent najważniejsze dla miasta sprawy zostawił samopas. Zawsze jest u mnie taka pokusa, żeby gorzowian krytykować tylko we własnym gronie, a nie jechać po nich jak jadę po wrogach Gorzowa. Nie wiem czy to rozsądne i uczciwe, ale nie potrafię przywalić Tadeuszowi, bo w końcu, to "swój chłop", falubazów od braci mniejszych wyzwał itp, itd :))) Odpowiedz Link Zgłoś
szaletlubuski Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto jesz... 03.06.10, 16:44 Dobrze, że pan Radziński zdecydował się kandydować bo będzie w końcu na kogo oddać głos. Obecny prezydent już się wypalił i wpadł w rutynę a Radziński to jedyny kandydat któremu zależy na rozwoju Gorzowa. Głosowanie na kogoś z PO SLD czy PIS to głosowanie za województwem zielonogórskim i sprowadzenie naszego miasta do rangi powiatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barnaba Kibel mylisz pojęcia i wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.10, 18:07 szaletlubuski napisał: Głosowanie na kogoś z PO SLD czy PIS to głosowanie za województwem zielonogórskim i sprowadzenie naszego miasta do rangi powiatu. Jesli wypisujesz takie bzdury to znaczy że nie masz zielonego pojecia o tym czym zajmuje sie prezio. Jeżeli pan Radziński miałby bazowac na takich wyborcach jak ty to juz składam wyrazy współczucia gorzowianom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Kibel mylisz pojęcia i wybory IP: *.gorzow.mm.pl 03.06.10, 22:54 Prezio od dłuższego czasu zajmuje sie głównie budowaniem swojej chwały i pomników, za które zapłacimy wszyscy, kosztem naszych bardzo przyziemnych i prostych potrzeb, jak żłobki, drogi ,chodniki i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.51.* 04.06.10, 08:00 Hey, :):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.radom.vectranet.pl 04.06.10, 08:41 to jest ten pan od biura nieruchomosci? jesli tak to ja temu panu dziekuje..... Odpowiedz Link Zgłoś
dachowiecgorzowski Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 04.06.10, 09:15 Gość portalu: adas napisał(a): > to jest ten pan od biura nieruchomosci? jesli tak to ja temu panu dziekuje..... Adaś - podziel się z nami swoimi zastrzeżeniami. Takie puszczanie pustych informacji do niczego nie prowadzi poza pozostawianiem niedomówień i domysłów. Chcę sobie wyrobić opinię na jego temat ale nie przy pomocy pomówień i komunikatów pt "zły bo zły". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.radom.vectranet.pl 04.06.10, 11:30 bylem klientem tego biura nieruchomosci...... nie mialem wyjscia bylem przyjezdny w gorzowie. jesli ten pan ma takie samo podejscie do miasta jak do klientow to makabra. powiem tyle, biuro dostalo kase praktycznie za nic. ja sam znalazlem mieszkanie, doszedlem do porozumienia z wlascicielem niestety bylo zgloszone do biura. musialem zaplacic prowizje do biura. dostali kase, a dokumentacja nie byla przygotowana na czas. potem sie bujalem bo nie bylo dokumentow itp. nie mial mi kto dac kluczy do mieszkania (chodzilo o najem), a o fotkach moglem zapomniec. wlascicel mieszkania tez byl zniesmaczony poniewaz w wniosku zastrzgal typ klienta, a oni mu proponowali ekipe 10 robotnikow z chin. masakra, jesli miasto ma byc tak prowadzone jak biuro to az strach sie bac. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 04.06.10, 11:45 > bylem klientem tego biura nieruchomosci...... nie mialem wyjscia > bylem przyjezdny w gorzowie. bo ogloszen w gazetach, internecie i na miescie nie ma, bo innych biur nie ma? > znalazlem mieszkanie, doszedlem do porozumienia z wlascicielem > niestety bylo zgloszone do biura. no i co z tego? > nie mial mi kto dac kluczy do mieszkania (chodzilo o najem) a to chyba nie biuro, a wlasciciel? > fotkach moglem zapomniec. JAKIE FOTKI? Przeciez to nie agencja modelek ;) > masakra, jesli miasto ma byc tak prowadzone jak biuro to moze byc milo - ja sam przez nich kupowalem, jedyne biuro, ktore wykazalo sie profesjonalizmem (bo o zawozeniu klienta na ogladanie mieszkania samochodem z niesprawnymi hamulcami w innym biurze lepiej nie wspominac ;), a i po zakupie rada wspomagalo. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 04.06.10, 11:45 > bylem klientem tego biura nieruchomosci...... nie mialem wyjscia > bylem przyjezdny w gorzowie. bo ogloszen w gazetach, internecie i na miescie nie ma, bo innych biur nie ma? > znalazlem mieszkanie, doszedlem do porozumienia z wlascicielem > niestety bylo zgloszone do biura. no i co z tego? > nie mial mi kto dac kluczy do mieszkania (chodzilo o najem) a to chyba nie biuro, a wlasciciel? > fotkach moglem zapomniec. JAKIE FOTKI? Przeciez to nie agencja modelek ;) > masakra, jesli miasto ma byc tak prowadzone jak biuro to moze byc milo - ja sam przez nich kupowalem, jedyne biuro, ktore wykazalo sie profesjonalizmem (bo o zawozeniu klienta na ogladanie mieszkania samochodem z niesprawnymi hamulcami w innym biurze lepiej nie wspominac ;), a i po zakupie rada wspomagalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morda Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 12:10 adas! to se kupy nie trzymie Jak sam znalazłeś, to po co Ci to "złe" biuro było?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.10, 14:47 morda napisał: > adas! to se kupy nie trzymie > Jak sam znalazłeś, > to po co Ci to "złe" biuro było?:) "złe" biuro, bo nie dało się wykiwać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent 04.06.10, 09:44 > to jest ten pan od biura nieruchomosci? jesli tak to ja temu panu > dziekuje..... A jakies konkrety? Ja przez nich wybieralem mieszkanie, i musze powiedziec, ze z wszystkich biur to akurat oni sie najlepiej na gorzowskim rynku spisywali. Bo o niektorych biurach jak mialbym pisac, to nie wiem, czy bardziej na komedie (a wlasciwie, parodie) scenariusz by wyszedl, czy na horror? Odpowiedz Link Zgłoś
ceoll Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto jesz... 04.06.10, 12:11 Radziński nie ma żadnego pomysłu na Gorzów. Jego aktywność przejawia się jedynie w totalnej krytyce Jędrzejczaka. To zdrajca - dostał się do rady na plecach Jędrzejczaka i z miejsca stał się jego zaciekłym wrogiem. Radziński to typ czlowieka prącego do władzy po trupach. Kosztem mieszkańców miasta, ich interesom.... Radziński jest zawsze na nie - nie, bo nie. Sam nie przedstawia żadnej innej aktywności. Zastanawiam się, za co on bierze tą swoją dietę??? Odpowiedz Link Zgłoś
blic Radziński na prezydenta 04.06.10, 14:58 Widzę, że znaleźli się już towarzysze, którzy kreują etykietkę zdrajcy dla Radzińskiego. Z braku argumentów muszą gów.a się chwytać... Tymczasem Radziński jest upartym ideowcem jeśli chodzi o politykę (czytaj: ma własne zdanie i nie boi się go artykułować - istne przeciwieństwo BMW i republiki partyjnej) i doświadczonym praktykiem w zakresie działalności gospodarczej i społecznej. Poznał już tę pleśń na Sikorskiego, przez którą wiele cennych inicjatyw w mieście gnije a publiczne pieniądze wyparowują. Dobrze się stało, że zdecydował się kandydować. Również po to żeby przynajmniej zyskać rozpoznanie w boju. Będę mu kibicować zza miedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceoll Re: Radziński na prezydenta IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.10, 16:35 kibicuj, kibicuj, szanowny towarzyszu. I napisz, czym zasłużył ten " radny " na zaufanie Gorzowian. Może ty wiesz, a my, mieszkańcy tego miasya nie? Może " radny " oprócz pobierania diety pochwali sie swoimi sukcesami? Ja ich jakoś nie widzę. Widzę natomiast jego niekwestionowany wkład w " uwalanie " wszystkich inicjatyw Jędrzejczaka. Tak, tutaj się rzeczywiście wyróżnia, pdobie jak ten jego pomysł, żeby Urząd Miejski przenieść do szpitala na Warszawską.. Niech więc zakończy swoją smutną karierę samorządowca na " rozpoznaniu w boju " - jak tu kolejmy raz kogoś zdradzić - najlepiej mieszkańcow Gorzowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Radziński na prezydenta 05.06.10, 01:27 > pdobie jak ten > jego pomysł, żeby Urząd Miejski przenieść do szpitala na Warszawską A tego nie wiedziałem, sądziłem, że tylko ja miałem taki pomysł. W takim razie jest kolejny argument, żeby zagłosować za Radzińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Radziński na prezydenta 04.06.10, 16:39 > Tymczasem Radziński jest upartym ideowcem jeśli chodzi o politykę blic, nie probuje nazwac go zdrajca, jednak pytam: CO ZROBIL? JAKIE IDEE? Jak dla mnie, to raczej kolejny polityczny nierob, nic wiecej. Jesli jest inaczej - to czekam na oswiecenie, chetnie sie dowiem, ze sie myle, a Gorzow to nie polityczna pustynia ;) > (czytaj: ma własne zdanie i nie boi się go artykułować albo nie ma zdania, albo go nie artykuluje, bo jedyne artykuly w GW, jakie zauwazylem, w ktorych pojawialby sie Radzinski, to artykuly o... rynku nieruchomosci w Gorzowie? Tylko tyle ma Radzinski do powiedzenia w kwestii szczescia Gorzowian - czy lepiej teraz kupic mieszkanie, czy za pol roku? > doświadczonym praktykiem w zakresie działalności gospodarczej a ty co, do wolfsteinowskich bredni dolaczysz, ze miasto jest od tego, zeby "tworzyc lokalna przedsiebiorczosc", produkty na ogolnopolski rynek wrzucac? > i społecznej. na ten przyklad jakies przyklady? I ciut bardziej spektakularne, niz np. Lubuskie Kopalnie Czekolady, Wytwornia Waty Cukrowej, Czekoladowe Waly Przeciwpowodziowe? > Poznał już tę pleśń na Sikorskiego, Marynarz, ktory uslyszal piesn syren, uwazany byl za bezpowrotnie straconego... > przez którą wiele cennych inicjatyw w > mieście gnije a publiczne pieniądze wyparowują. I co, cos z tym gniciem robi, czy czeka, bo przeciez jako radny, to on nic nie moze, co innego, jako prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franke.stein Re: Radziński na prezydenta IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.10, 17:16 Media lubuskie nie przepadają za Radzińskim dlatego rzadko sie on tam pojawia.A najbardziej lubuskie z lubuskich mediów do tej pory nie zamieściło wzmianki o kandydaturze Radzińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Radziński na prezydenta 04.06.10, 22:05 > Media lubuskie nie przepadają za Radzińskim dlatego rzadko sie on > tam pojawia.A najbardziej lubuskie z lubuskich mediów do tej pory > nie zamieściło wzmianki o kandydaturze Radzińskiego Forum to "media niezalezne", wiec moze zabaw sie w reportera i opublikuj liste osiagniec Radzinskiego? Latwo powiedziec, ze "media nieprzyjazne", ciekawe, czy ci z ta lista rownie latwo pojdzie? ps. fajne, fajne, toz to dokladnie metoda lobbystow z wczorajszego filmu, ile to sie czlowiek moze nauczyc i udpornic na pewne ataki ;) Film polecam, "dziekujemy za palenie" sie nazywa ... moze by go jeszcze raz obejrzec, ale teraz jako "ksiazke akademicka"? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuń Re: Radziński na prezydenta IP: *.gorzow.mm.pl 04.06.10, 22:49 Jakich to osiągnięć oczekujesz od radnego? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Radziński na prezydenta 05.06.10, 01:55 > Jakich to osiągnięć oczekujesz od radnego? Jakichkolwiek, byle pozytywnych i wymiernych. No w koncu "od tego oni sa, no od tego oni sa" - bo jesli nie, to NIECH NIE BEDZIE ZADNEGO ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benio Re: Radziński na prezydenta IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.10, 09:26 Radziński to będzie dobry i uczciwy prezydent:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Radziński na prezydenta IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.10, 12:29 Ty, ciulu głupi, a ja w tym medium najbardziej z lubuskich widziałem całostronicowy wywiad z Radzińskim właśnie o jego kandydaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franke.stein Re: Radziński na prezydenta IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.10, 13:21 przemiły kolego być może jak piszesz na łamach wydania papierowego tego szmatławca pojawił się takowy wywiad,nie kupuję.Ja sprawdziłem stronę internetową tej gazety i o Radzińskim nie ma nic w okresie ostatniego tygodnia,podobnie jak na stronie internetowej przelubuskiego Radia Zachód Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Radziński na prezydenta 05.06.10, 12:46 zetkaf napisał: > CO ZROBIL? JAKIE > IDEE? Jak dla mnie, to raczej kolejny polityczny nierob Nie podejmuję się prowadzić kampanii Artura Radzińskiego, bo też nawet nie będzie mi dane oddać na niego głosu. Dlatego też odpowiem Ci skrótowo, po raz ostatni w tym temacie, ponieważ wyraziłem już klarownie swoją opinię i tylko to było moim planem. Podejście Radzińskiego można określić ogólnie jako umiarkowanie liberalne, aczkolwiek sam by pewnie nie przyznał się do określenia "liberał" ze względu na zniszczenie go przez populistów. Przekłada się to na sposób myślenia o finansach publicznych i efektywności działania urzędów. Jest to osoba, po której spodziewałbym się np. na początek przeprowadzenia rzetelnego, zewnętrznego audytu działania urzędu i jego agend w celu określenia gdzie znajdują się "wąskie gardła" w komunikacji, tudzież czy kompetencje kluczowych urzędników nie pozostawiają zbyt wiele do życzenia. Pomimo tego, że jest postrzegany jako falubazożerca (co mam nadzieję, zauważyłeś pomiędzy artykułami o rynku nieruchomości), jest skłonny stwierdzić, że Gorzów straciłby na likwidacji lubuskiego. W dodatku, dzięki wglądowi w finanse miejskie i możliwości obserwacji działania UM od kuchni, jest również skłonny stwierdzić, że to nie Zielona Góra, ale niekompetencja niektórych osób w UM i jego agendach jest największym problemem Gorzowa. Ponadto ma jedną dużą zaletę, której brak prezydentowi Jędrzejczakowi - nie postrzega osób mających odmienne zdanie jako osobistych wrogów, dzięki czemu nie zamyka się na dobre pomysły pochodzące od osób, które mogłyby być w opozycji do niego. Jego działanie jako lokalnego polityka jest do określenia przede wszystkim na podstawie jego opinii wyrażanej w lokalnych mediach i głosów za bądź przeciw określonym projektom podczas sesji rady miasta. Po więcej szczegółów odsyłam do sztabowców Radzińskiego. Z pewnością będą mieli więcej kompetencji ode mnie żeby udzielić pełnych informacji. Można też ewentualnie skorzystać z okienek wyszukiwania na lokalnych stronach. > > Poznał już tę pleśń na Sikorskiego, > Marynarz, ktory uslyszal piesn syren Domyślam się, że z pleśni zrobiłeś pieśń? > > przez którą wiele cennych inicjatyw w > > mieście gnije a publiczne pieniądze wyparowują. > I co, cos z tym gniciem robi, czy czeka, bo przeciez jako radny, to > on nic nie moze, co innego, jako prezydent? Mam nadzieję, że nie oczekujesz żeby w ramach protestu oblał się benzyną i spalił na stadionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.51.* 05.06.10, 14:30 Hey, :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.10, 12:45 Bernard napisał: > :):):):):) :):):):):) :):):):):) koń by się uśmiał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.10, 22:43 jeżeli przyjmiemy że to prawda, to jak rozsądnie wytłumaczyć to, że castorama płaci inspektorowi nadzoru dziesięciokrotnie więcej niż się należy? wszyscy zwariowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.51.* 08.06.10, 07:11 Hey, :):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Radziński na prezydenta 05.06.10, 18:11 > również skłonny > stwierdzić, że to nie Zielona Góra, ale niekompetencja niektórych > osób w UM i jego agendach jest największym problemem Gorzowa. Blic, ty chyba za duzo moich postow sie naczytales, i teraz pod publiczke piszesz - nie wierze, ze jakikolwiek gorzowski polityk by tak madre rzeczy gadal ;) > Mam nadzieję, że nie oczekujesz żeby w ramach protestu oblał się > benzyną i spalił na stadionie. nie, wystarczy zeby spalil tych nierobow, aby zrobili miejsce dla robow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: Radziński na prezydenta IP: *.gorzow.mm.pl 07.06.10, 23:21 Niewiele wiem o zasługach Pana Radzińskiego dla naszego miasta ale miałem niemiłą okazję poznać się z nim (na nim) przed laty. Ludzie, przecież on nie wydoli, jest taki chorowity. Już kilkanaście lat temu brał preferencyjne pożyczki z Państwowego Funduszu Osób Niepełnosprawnych, bidulek. Na zakup poloneza niezbędnego do działalności. Fakt, że już wtedy umiał wykorzystywać okazje. I rozmach miał. Poloneza szybko sprzedał, pomimo że był zabezpieczeniem pożyczki. A kiedy jako pracownik banku odpowiedzialny za administrację tymi pożyczkami próbowałem skontaktować się z nim w celu uzupełnienia zabezpieczenia, poskarżył na mnie do dyrekcji banku że go nękam, molestuję. No i mi się oberwało, nie do wiary. Ma, a przynajmniej miał chłop plecy i w banku i we władzach PFRON-u. Broń nas Panie przed takimi prezydentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Radziński na prezydenta IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.10, 23:43 Zniesmaczony napisał: > ..., poskarżył na mnie do dyrekcji > banku że go nękam, molestuję. > No i mi się oberwało, nie do wiary. uważasz, że jeżeli będziesz nękał i molestował na forum, to ci się nie oberwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: Radziński na prezydenta IP: *.gorzow.mm.pl 08.06.10, 06:40 Zaryzykuję, chyba czs najwyższy żebyśmy wiedzieli kogo wybieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.51.* 08.06.10, 07:10 Hey, :):):):):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Radziński na prezydenta IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.10, 15:57 Zniesmaczony napisał: > Zaryzykuję, chyba czs najwyższy > żebyśmy wiedzieli kogo wybieramy. to chyba każdy wie? już chyba nie jest dla nikogo tajemnicą, że politycy opowiadający się za istnieniem tego województwa, przekładają dobro własne ponad dobro ogółu mieszkańców tych okolic. dlatego właśnie na takich uczciwych polityków, jak radziński, powinno się głosować, bez względu do jakiej partii należą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Brak logiki nicelusie... IP: 139.142.51.* 08.06.10, 18:00 Hey nicelus, Albo "ryzykujesz" (znaczy nie wiesz ale podejmiesz decyzje...) albo "wiesz" wiec zadnego ryzyka nie ma... Logika sie klania nieszczesny i zablakany pisowcu!!! Twoi PiSowscy instruktorzy sa glupi wiec ty glupio piszesz.. I to sa jaja :):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus typowe delirium ... IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.10, 18:59 Bernard napisał: > Hey nicelus, > Albo "ryzykujesz" (znaczy nie wiesz ale podejmiesz > decyzje...) albo "wiesz" wiec zadnego ryzyka nie ma... > Logika sie klania nieszczesny i zablakany pisowcu!!! > Twoi PiSowscy instruktorzy sa glupi wiec ty glupio piszesz.. > I to sa jaja > :):):):):):) nic o ryzykowaniu nie napisałem. to tylko twoje omamy wzrokowe, typowe objawy przy delirium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: typowe delirium ... IP: *.gorzow.mm.pl 08.06.10, 20:15 nicelus napisał: dlatego właśnie na takich uczciwych polityków, jak radziński, powinno się głosować, bez względu do jakiej partii należą. ------------------------ To raczej nie delirka to mi wygląda na rżnięcie głupa. Przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy wpis. Jasno z niego widać, że ani on uczciwy ani nawet przyzwoitym nazwać go nie można. Nie jestem fanem aktualnego prezydenta ale myślę, że Radziński byłby jeszcze gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: typowe delirium ... IP: 139.142.51.* 09.06.10, 06:38 Hey nicelus Wlasnie dlatrego PiS yakie posowskie szmaki jak ty przegtaja.,.. Durni z Girziwiakow nie da sie zrobic.. Przykro mi nicelus, ale to Kaczynski jest durniem a nie Gotrzowiacy!!! PS. Do diabla z Kaczynskim i jego pol-faszys I oczywiscie do diasbla z toba i twoimi Wieczorkami... Wbrew wam Polska bedzi wolnym krajem dla wszystkich Polakow!!!! Nie piodoba sie taka Polska?>?? Radze sie przyzwyczaic... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: typowe delirium ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 07:18 Bieniu proszę nie pij tak dużo wieczorem bo rano bedziesz miał kaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: typowe delirium ... IP: 139.142.51.* 09.06.10, 17:29 Hey aniu, Nastepnego drinka wypije z toba...he he he he PS. Jesli jakiegos faceta "dziewczyna" ma na imie Jarek...to czy ten facet moze zostac pierwsza dama??? Po prostu pytam bo odpowiedzi nie znam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: typowe delirium ... IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.10, 09:20 zniesmaczony napisał: > Przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy wpis. mi wystarczy raz przeczytać. rozumiem co napisałeś. ty zaryzykowałeś swoje swoje stwierdzenie, a ja napisałem moje zdanie. zawsze się tak denerwujesz jak ktoś ci nie przytakuje, tylko ma inne zdanie niż ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus złapali zdrajcę! IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.10, 10:10 próbował zaoszczędzić pieniędzy podatnikom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.10, 11:20 emsiziomal napisał: > Lepsza od Najjaśniejszego... > bo KAŻDA JEST LEPSZA! jeżeli ja miałbym wybierać, to wybrałbym dwóch na prezydenta: - marka surmacza, żeby po "najjaśniejszym" posprzątał, - artura radzińskiego, żeby rozwalił województwo, które z biednego regionu zabiera ostatni grosz. nie wiem, czy w praktyce mogą ze sobą współpracować, ale teoretycznie taki tim (prezydent i wiceprezydent w kolejności ustalonej przez wyborców) byłby dla gorzowa najkorzystniejszy. przypuszczam, że udałoby się im również zmontować poparcie większości rady miasta... takie tylko poranne rozważania przy kawie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.10, 11:52 jeżeli castorama zapłaciła 1,3 mln zł., za coś czego nie potrzebowała płacić, a gdyby nawet potrzebowała, to w praktyce jest to jednym etatem pracownika i normalnie kosztuje z narzutami ok. 0,1 mln zł., to łatwo policzyć, że co najmniej 1,2 mln zł. stanowiło nieuzasadnioną korzyść majątkową wielkich rozmiarów, zwaną w mowie potocznej "wysoką łapówką". Odpowiedz Link Zgłoś
thebird1 Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto jesz... 09.06.10, 12:32 >>czyżby karierowicz-zdrajca? Wrzód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.10, 15:25 thebird1 napisał: > >>czyżby > karierowicz-zdrajca? czasami trzeba wybierać... zdradzić swoje miasto, albo zdradzić swojego pryncypała... > Wrzód. lepiej przeciąć z bólem, niż mieć ból bez końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je IP: *.gorzow.mm.pl 09.06.10, 17:17 nicelus napisał: Wrzód. lepiej przeciąć z bólem, niż mieć ból bez końca. ------------------------ Na co ta przesada. Dlaczego od razu ciąć Radzińskiego, wystarczy nie wybierać zdrajcy, karierowicza i kombinatora. Niech sobie żyje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.51.* 09.06.10, 17:31 Hey, :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je 09.06.10, 20:18 Gość portalu: zniesmaczony napisał(a): > wystarczy nie wybierać zdrajcy, > karierowicza i kombinatora. Istnieją dwie możliwości: 1) jesteś chamem, 2) jesteś cynikiem, który liczy na głupotę wyborców w Gorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Artur Radziński chce rządzić Gorzowem. Kto je IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.10, 20:52 zniesmaczony napisał: > Dlaczego od razu ciąć Radzińskiego,... nie radzińskiego ciąć, tylko województwo ciąć, bo to jest ten wrzód. > wystarczy nie wybierać zdrajcy, > karierowicza i kombinatora. dokładnie! lepiej wybrać radzińskiego. radziński nie zdradził gorzowa, nie działał na szkodę miasta, nie jest karierowiczem, nie szuka poparcia żadnej partii, na przekór partyjnym politykom mówi rzeczy niepopularne, a tak się nie robi kariery, nie jest zamieszany w żadne kombinacje, nie siedzi na ławie oskarżonych. rozsądek nakazuje głosować na radzińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 139.142.51.* 09.06.10, 21:06 Hey, :):):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.10, 21:55 wygląda na zniesmaczonego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Dobry i uczciwy Prezydent- czy jest taki kandydat? IP: *.gorzow.mm.pl 09.06.10, 22:46 blic napisał: Istnieją dwie możliwości: 1) jesteś chamem, 2) jesteś cynikiem, który liczy na głupotę wyborców w Gorzowie. --------------------------- Widzę że klakierom puszczają nerwy. A może to czysta prawda? Może chciałbym widzieć na tym stanowisku kogoś naprawdę uczciwego. W końcu to też moje miasto. Wiem, ze trudno bedzie takiego znaleźć ale nie widzę innego wyjścia jak chociaż spróbować ostrzec tych którzy nie znają Radzińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Kilka słów 10.06.10, 01:08 O.K. Kilka słów ode mnie. Znam Artura podobnie jak andy54 od wielu lat. Działaliśmy (i działamy) razem w Stowarzyszeniu Forum Gorzowa. Kilka drobnych sukcesów udało nam się zanotować. Gorzów w naszych rozmowach był zawsze na pierwszym miejscu. W moim przypadku, to nawet chorobliwe, bo między innymi przez to dość poważnie zaniedbałem swoje osobiste sprawy. Angażując się w lubuskie24.pl kompletnie zaniedbałem m.in. portal pszczelarski pozytki.pl To dzięki niemu jestem znany wśród pszczelarzy w całym kraju, dzwonią do mnie waląc mi per panie Marku. Wiąże się też to z pewnymi dochodami (sprzedaż roślinek, publikacje w prasie, fotki w książkach). Zaniedbałem to jak wiele innych spraw. Moja mniejsza aktywność oznacza, że zrozumiałem swój błąd i walczę z tym. Wracając do Stowarzyszenia - czasami przychodzili różni ludzie niezadowoleni z rządów Jędrzejczaka i odchodzili bo nie znaleźli odpowiedniej atmosfery, nadawaliśmy na różnych falach, my o tym co zrobić, żeby w Gorzowie lepiej się działo, a oni o tym, że zły Jędrzejczak. Mówię tu tylko w swoim imieniu, od Jędrzejczaka gorsi się niektórzy partyjniacy w Radzie Miejskiej. Jędrzejczak się wypalił. Pisałem już o tym wielokrotnie, miasto nie ma sensownego planu na przyszłość, sprawy priorytetowe są kompletnie olewane. Dlatego w wywiadzie z marszałkiem musiałem tyle gadać, że przecież on powinien czuć się gospodarzem całego regionu, Gorzowa też. Pomagać, zaangażować się. Zrozumieliście ? Małe lotnisko pod Gorzowem - olewka, rozwój szkolnictwa wyższego, parku technologicznego - brak należytego zaangażowania, nawet tramwajów nie potrafimy rozbudować i unowocześnić, w wszystkie inne miasta w Polsce to robią z dotacją wysokości 85% Zadajcie sobie odrobinę trudy i przeczytajcie mój test "mroczne perspektywy gorzowskich tramwajów". Częstochowa wymienia tabor i buduje od zera nową linię. Z budżetu miasta wyda około 20 mln złotych, resztę dopłaci Unia. Przeczytajcie też proszę mój wywiad z radnym SLD Pawłem Leszczyńskim, wygląda na to, że mu bliżej do wizji Gorzowa, którą prezentuje Radziński, niż do tego co robi z Gorzowem Jędrzejczak. Rozsądni młodzi ludzie wkurzają się na to co wyprawia z nami Zielona Góra. Mam z nimi kontakt, podobnie jak Artur. Osiągane są kolejne szczyty bezczelności. Nasi wspólni znajomi, którzy chcą spokojnie i wydajnie pracować uważają, że mają prawo być nie wk..wiani przez panią przewodniczącą i ekipę marszałka. Czy to źle, że Radziński też tak myśli i reaguje ? Czytacie oficjalną witrynę województwa ? Różne listy inwestycji i dotacji ? Nasz region prawie tam nie istnieje. Czy Radziński jest najlepszym kandydatem na prezydenta ? Nie wiem. Wiem, że niedawno ukończył studia podyplomowe na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Chciało mu się. Może lepszy byłby Dołganow albo Korolewicz. Gdybam, bo znam tych dwóch menadżerów tylko od strony ich sukcesów w KSSSE. Skoro tam im się udało zbudować zwycięski team, to może by potrafili tego dokonać również w gorzowskim magistracie ? Słyszałem, że Korolewicz ma inne plany na przyszłość, Dołganow się nie odzywa, pewnie przeżywa to co go spotkało (każdy by przeżywał). Podsumowując - Arturze - powodzenia, życzę Ci zwycięstwa w wyborach, ale pamiętaj - to dopiero początek ciężkiej drogi. 3 x życzę Ci, żebyś nie zawiódł zaufania wyborców, to trudne zadanie, ale wierzę, że dasz radę. Pozdrawiam marek_p Odpowiedz Link Zgłoś
nadworny_psychoanalityk Re: Kilka słów 10.06.10, 09:44 Proszę powiedzieć panie Marku jakim zapleczem politycznym podpiera sie pan Radziński.Bo w naszym rozpolitykowanym społeczeństwie oraz bez zmiany ordynacji wyborczej do rad funkcjonowanie bez zaplecza politycznego jest niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Kilka słów IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.10, 12:39 nadworny_psychoanalityk napisał: > jakim zapleczem politycznym > podpiera sie pan Radziński. myślących gorzowian... uważasz, że to może być mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Kilka słów IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.10, 23:12 nadworny_psychoanalityk napisał: > funkcjonowanie bez zaplecza politycznego jest niemozliwe. dbając o interesy szefowej w zielonej górze, niewątpliwie można wyżej zajść, niż dbając o interesy wyborców... czy tak jest również w wyborach samorządowych?... być może?... zobaczymy. ps. nie mając zaplecza, nie musi nikomu w zielonej górze czapkować, aby go na listę wyborczą wpisał. sam się na nią wpisze. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Kilka słów 13.06.10, 23:48 nadworny_psychoanalityk napisał: > Proszę powiedzieć panie Marku To forum jest bez panów. Marku lub też markupe > jakim zapleczem politycznym podpiera sie pan Radziński. Zapleczem politycznym są ludzie oczekujący zmian w mieście i nastania lepszych czasów dla naszego subregionu. Po prawdzie to nawet radni sejmiku wojewódzkiego traktują Artura jako swojego lidera, ochoczo podpisując się pod jego wystąpieniami w sprawach dróg. www.lubuskie24.pl/news.php?id=106 Tylko stwierdzam fakty i podsumowuje - misja prezydenta Gorzowa to wielka odpowiedzialność. Wieczorowa pora, a mam jeszcze trochę do załatwienia, tak więc jedno zdanie jeszcze w temacie zdrad. Jak pisałem, znamy się długo i przyjaźnimy, ale Gorzów jest ponad tę przyjaźń. Jeśli by sytuacja tego wymagała, to skrytykuję błędy każdej osoby pełniącej funkcję Prezydenta, bez względu na to, kto to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś