thebird1 24.11.10, 13:44 Nie chcą nas jednak w Warszawie słuchać W Warszawie nie wiedzą gdzie jest Zielona, Gorzów ,Krzyż a co dopiero gdy maja słuchac prowincji. Normalnie nalezy ich olać ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: login_t Re: Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 14:06 Co na to tzw. "obrońcy krzyża"? Co na to działacz Taras? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Dupa nieh kupią sobie skutery i skuterami jeżdżą IP: 89.78.110.* 25.11.10, 10:48 kogo to obchodzi tyle miejsc w Polsce nie ma dojazdu kolei i jakoś żyją Odpowiedz Link Zgłoś
paininthebass Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąszy... 24.11.10, 14:17 No i jak najbardziej słusznie - trzeba jechać to pojadą... PKP sprawia, że każdy dzień, nawet taki szary jak dzisiejszy może stać się piękny ;) Umrę kiedyś ze śmiechu przez PKP (chyba że zacznę korzystać z ich usług wtedy może być gorzej). Odpowiedz Link Zgłoś
panbramkarz Re: Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąs 24.11.10, 14:23 Mylisz sie w warszawie doskonale wiedza gdzie jest krzyz:)))) to juz predzej w Krzyzu nie wiedza gdzie jest krzyz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dooooom1 Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąszy... 24.11.10, 14:38 Ja już się przyzwyczaiłem, że w warszawce jacyś pseudo ważniacy mieszkają i leją na wszystko inne! Fajnie by było, jakby most żelazny na Warcie pod wpływem przejazdu pociągu z warszawiakami zawalił się to na pewno zapamiętaliby Gorzów na dłuuuugo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GT Re: Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 17:16 Moj drogi, zachowania o ktorych mowisz sa charakterystyczne dla przyjezdnych w W-wie. Najwieksze buraki to przyjezdni, glownie z malych miast. Rodowici Warszawiacy nie musza zazwyczaj nic udowadniac ani rozpychac sie lokciami, by zarobic na czynsz czy kredyt. Spisz sobie kilka nazwisk i wyszperaj w sieci skad owe "madre" osoby sie wywodza. Odpowiedz Link Zgłoś
aga764 Re: Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąs 24.11.10, 18:17 A może jednak zainwestować i rozwinąć ideę poduszkowców? Same plusy, bo: 1) skoro przez tyle lat nie dało się rozwiązać problemu z infrastrukturą kolejową, skąd nadzieja, że teraz nagle się uda? 2) w sumie to wyjdzie taniej... Odpowiedz Link Zgłoś
higan dlaczego nie przez Piłe, Bydgoszcz 24.11.10, 19:27 nie przekonuje mnie argument o tym,że przez Piłę Bydgoszcz jest dłużej, za to zbiera pasażerów z tych stacji + Toruń, Włocławek Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: dlaczego nie przez Piłe, Bydgoszcz 25.11.10, 11:16 a kto chciałby jechać razem z tyfusami jednym pociągiem? Odpowiedz Link Zgłoś
mmmmmm000 Trzeba było zostać w DOKP Poznań, a nie leźć pod 24.11.10, 21:29 Szczecin. Problem nie leży w Poznaniu, bo choć faktycznie dworzec jest remontowany, to cały tamtejszy węzeł kolejowy gruntownie przebudowano już 2 lata temu. Dworzec to tylko niewielki wycinek węzła, a MANEWRY POCIĄGÓW ODBYWAJĄ SIĘ POZA DWORCEM. Jest tam poza tym aż 14 innych stacji (np. Wola, Dębiec, Jeżyce itd.) z czego kilka z kierunku Krzyża. Można doczepić wagony jeśli nie w Krzyżu to np. w Rokietnicy. Jest jeszcze obwodnica kolejowa Poznania, którą jeżdżą pociągi ciężarowe, którą też można wykorzystać w ostateczności. Zatem coś tu nie gra i jest grubymi nićmi szyte... Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Wszystko gra 24.11.10, 22:22 mmmmmm000 napisał: > (...) coś tu nie gra i jest grubymi nićmi szyte... Przecież idiota na stanowisku w PKP to normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
canisparvus Nie trzeba było dzielić PKP 25.11.10, 08:39 Teraz nie wie lewica, co czyni prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
dooooom1 Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąszy... 24.11.10, 23:01 Aby zmniejszyć koszty PKP łączy 2 składy z Gorzowa i z zielonej. I TU JEST PROBLEM! Żadna zmiana lokomotywy, bo jak napisali to w Zbąszynku dołączą wagony gorzowskie do zielonych, a lokomotywa jest elektryczna! Jejku, co za bzdury! A po co mają jechać dwa pociągi jak może jeden?! To całe PKP jest tak puste, że zaczyna mnie to przerażać! 100 razy wolałbym szwabom za bilet płacić i mieć podróż w normalnych warunkach niż wlec się z jakimś "PKP"... Żeby stolica lubuskiego nie miała normalnego pociągu? Np. Opole (wielkość ta sama co Gorzów) ma AŻ 7 RAZY W CIĄGU DOBY POŁĄCZENIE BEZPOŚREDNIE z WARSZAWĄ!!!, dalej, inne miasta : Opole z Rzeszowem 13 razy, z Gdynią 2 razy, z Poznaniem 10 razy, do Wrocławia ponad 40 razy, do Szczecina 4 razy... i tak dalej, i tak dalej. WSZYSTKIE POŁĄCZENIA, KTÓRE PRZEDSTAWIŁEM SĄ BEZPOŚREDNIE I W CIĄGU 24H! A Gorzów jest zapomniany zarówno z połączeniami jaki i z trakcją... Liczba połączeń jest marna, chyba najwięcej połączeń jest do Kostrzyna! Czekam na osobą, która to zmieni... (może dożyję!) ;p) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąs IP: 79.97.75.* 25.11.10, 02:19 nie wiem ludzie gdzie wy tymi pociagami jezdziicie, ostatnio jechalem interregio cokolwiek to jest i bylo po europejsku, wagon nowka, cena bardzo atrakcyjna, ogolnie bylem bardzo zadowolony z uslugi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąs IP: unknown 25.11.10, 08:46 Ostatnio musiałem się udać kilka razy z Kutna do Warszawy. Po trzeciej podróży czar prysł. InterRegio spóźniło się o 30min, ale nikt na dworcu nie potrafił wyjaśnić co się z tym pociągiem dzieje i czy w ogóle przyjedzie. TLK stanął najpierw w polu przed Łowiczem, a następnie w Sochaczewie i przepuścił pociąg który planowo wyjechał z Kutna 20min później. Efekt: przyjazd 40min po czasie. Powroty z Wa-wy na "stojaka" wliczone były w cenę biletu;) Dodatkowo: spółki nie uznające nawzajem swoich biletów, ciągłe zmiany rozkładu (to akurat jest podobno wynikiem remontów) i odwieczny problem z ogrzewaniem (system: temp. otoczenia lub +40°C). W kolejne podróże wybrałem się samochodem. Na miejscu byłem co prawda prawie godzinę później, niż planowa podróż pociągiem ale dla 2 osób wyszło taniej, miałem miejsce siedzące i mimo korków nie było takiej loterii z czasem dotarcia do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarK Re: Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąs IP: *.gorzow.mm.pl 25.11.10, 13:31 Gorzów jest na dobrej trasie kolejowej Berlin - Królewiec o czym większość wie. Obecnie czekam na bezpośrednie połączenia Gorzowa z miastami na linii niezelektryfikowanej do Berlina i do Tczewa przez Chojnice. Chyba marszałek wielkopolski "pogniewał się" na Lubuszan, bo nawet do Piły trzeba się przesiąść (PKS-u też nie ma). Odczuwam że nasze województwo jest w roli strefy buforowej miedzy Polską a Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlan Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąszy... 25.11.10, 08:47 Decyzje zapadają bez sprawdzenia faktycznego stanu torów i to jest skandal. Ale ja mam pytanie techniczne - czy to jest jakaś nowa moda żeby wysyłać do fotografowania osobę która nie potrafi obsługiwać aparatu? Naprawdę gazety nie stać na zapłacenie przynajmniej jakiemuś fascynatowi fotografii? Przecież te zdjęcia się nie nadają do niczego... Odpowiedz Link Zgłoś
kaligar Re: Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąs 25.11.10, 09:04 > ja mam pytanie techniczne - czy to jest jakaś nowa moda żeby wysyłać do fotogr > afowania osobę która nie potrafi obsługiwać aparatu? Jakiego aparatu? Te "zdjęcia" były robione telefonem! :P Odpowiedz Link Zgłoś
josner w czym problem? do Wa-wy można samolotem 25.11.10, 09:05 Przecież w województwie mamy super lotnisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: w czym problem? do Wa-wy można samolotem IP: 199.19.221.* 25.11.10, 11:17 Hey josner, Obejzalem zdjecia.. Wspaniale.. Tyle tylko ze to nie lotnisko... To Przystan... :):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
sangay Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąszy... 25.11.10, 09:10 A ja widze tutaj, jak zwykle, zbyt male zaangazowanie wladz roznego szczebla. Urzad Marszalkowski utrzymuje na sile deficytowe loty z Babimostu do Warszawy, z ktorych korzystaja prawie wylacznie parlamentarzysci, a polaczenia naszego miasta ze stolica, i nie tylko, jak nie bylo, tak nie ma i kto wie czy bedzie. A przeciez zapotrzebowanie na to polaczenie istnieje. Nie wiem, dlaczego nie naciskaja wladz w Warszawie na polaczenie przez Pile, Bydgoszcz, Torun. Tyle miast po drodze. Ciekawe, czy cos zrobili nasi poslowie w tej sprawie, szczegolnie pan Niesiolowski, ktory potrafi sie tylko klocic? Co ten czlowiek zrobil w ogole dla wojewodztwa? A poslowie Pahl, Kochanowski, Rafalska? Oni sa dobrzy tylko w dyskusjach. w klotniach, obietnicach bez pokrycia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: µ£¥ Re: durnowate durnowatości IP: *.chello.pl 25.11.10, 09:22 W tym kraju, wszystkie decyzje są tak samo mądrze podejmowane jak ta kolejowa. tylko nad kręceniem lodów normalnie myślą, Odpowiedz Link Zgłoś
5nu Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąszy... 25.11.10, 09:25 "Inwestycja warta 26,4 mln zł sprawi, że pociągi będą mogły tam jeździć nawet 100 km na godz., ale dopiero w 2012 r." 2 lata utrudnien i remontu i pociagi beda mogly jezdzic NAWET 100 km/h.... napisane z taka duma jakby co najmniej TGV puszczali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąs IP: 199.19.221.* 25.11.10, 10:20 Hey, Jest koniec roku 2010... Jesli ktos chce komus zaimponowac "perspektywa" przemieszczania sie pomiedzy miastami z predkoscia 100 km na godzine....toja juz nic nie wiem... Taka predkoscia poruszaly sie pociagi nie w XX wieku ale w...XIX... Powaznie... Sumujac: Jak cos dzisiaj sie nie podusza szybciej niz 250 km na godzine (o pociagach pisze) to znaczy...ze sie nie porusza... PKP to stara i zacofana firma ... Bardzo stara i jeszcze bardziej zacofana.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
inny.obserwator Re: Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąs 25.11.10, 10:38 Ale PKP ma w sobie ten niesamowity PRLowski klimat. I za to się płaci, za sentymentalną przygodę jazdy tym ustrojstwem :) Nie za jakąś dam wydumaną europejskość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąs IP: 199.19.221.* 25.11.10, 10:51 Hey inny.obserwator , Dokladnie to mialem na mysli.. :):):):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Intercity omija Krzyż. Do Warszawy przez Zbąs IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.11.10, 15:10 Most wygląda katastrofalnie. Jakby piorun pizdnął w podkłady. A pomysł chyba nie jest zły, skoro poza zdewastowanym fragmentem do Zbąszynka, reszta trasy będzie po niezłych torach i w sumie sporo szybciej niż przez Piłę, Bydgoszcz i Toruń. Jak ktoś jedzie z Gorzowa w Warszawy, to chyba mu zależy na czasie, a nie na zwiedzaniu województwa kujawsko-pomorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kopua przez Zbąszynek... 25.11.10, 11:22 Może chodzi o to,żeby ta tap madl gwiazda ze Zbąszynka miała do Warszawy połączenie bezpośrednie?;) Odpowiedz Link Zgłoś