Dodaj do ulubionych

Wharton w Gorzowie

05.05.04, 14:15
Prawdopodobnie 12 maja, ale dokladnie nie wiem. Księgarnia Daniel na ul.
Chrobrego ma gościć Pana Williama. Nieźle co ???
Obserwuj wątek
    • gtk Re: Wharton w Gorzowie 05.05.04, 16:08
      bar10der napisał:

> Prawdopodobnie 12 maja, ale dokladnie nie wiem. Księgarnia Daniel na ul.
      > Chrobrego ma gościć Pana Williama. Nieźle co ???

Myślę, że jednak tak sobie. Wharton z powodów IMO jak najbardziej zrozumiałych (jest złym pisarzem) nigdzie na świecie nie jest popularny. Z wyjątkiem Polski, gdzie, moim zdaniam, fuksiarsko się załapał na świetną koniunkturę - był jednym z pierwszych amerykańskich autorów masowo u nas publikowanych po 1989 roku i na dodatek akurat z dwiema swoimi najlepszymi książkami. Od tego czasu bywa w Polsce chyba częściej niż papież, więc w swoich pielgrzymkach trafił wreszcie także do Gorzowa...
      Natomiast bardzo się cieszę, że księgarnia Daniel organizuje to spotkanie, tzn. że odchodzi o czystego sprzedawania książek, a robi coś więcej (już od dawna organizuje rozgrywki karcianych gier fantasy, ale to raczej ma znaczenie niszowe). Tak wg mnie wygląda praca nowoczesnej księgarni i za to serdeczne gratulacje!
      • aborys Re: Wharton w Gorzowie 06.05.04, 08:12
        gtk napisał:

> ). Tak wg mnie wygląda praca nowoczesnej księgarni i za to serdeczne
        gratulacje!
        Księgarnia Daniel (moim zdaniem zresztą kiepska dosyć, jeśli idzie o wybór
        książek) jest najlepiej chyba rozreklamowaną gorzowską instytucją kulturalną.
        Nocne sprzedawanie Chorego Potera, listy bestsellerów ogłaszane w branżowych
        publikatorach, teraz Wharton...
        Gratuluję też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka