bar10der 05.05.04, 14:15 Prawdopodobnie 12 maja, ale dokladnie nie wiem. Księgarnia Daniel na ul. Chrobrego ma gościć Pana Williama. Nieźle co ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gtk Re: Wharton w Gorzowie 05.05.04, 16:08 bar10der napisał: > Prawdopodobnie 12 maja, ale dokladnie nie wiem. Księgarnia Daniel na ul. > Chrobrego ma gościć Pana Williama. Nieźle co ??? Myślę, że jednak tak sobie. Wharton z powodów IMO jak najbardziej zrozumiałych (jest złym pisarzem) nigdzie na świecie nie jest popularny. Z wyjątkiem Polski, gdzie, moim zdaniam, fuksiarsko się załapał na świetną koniunkturę - był jednym z pierwszych amerykańskich autorów masowo u nas publikowanych po 1989 roku i na dodatek akurat z dwiema swoimi najlepszymi książkami. Od tego czasu bywa w Polsce chyba częściej niż papież, więc w swoich pielgrzymkach trafił wreszcie także do Gorzowa... Natomiast bardzo się cieszę, że księgarnia Daniel organizuje to spotkanie, tzn. że odchodzi o czystego sprzedawania książek, a robi coś więcej (już od dawna organizuje rozgrywki karcianych gier fantasy, ale to raczej ma znaczenie niszowe). Tak wg mnie wygląda praca nowoczesnej księgarni i za to serdeczne gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Wharton w Gorzowie 06.05.04, 08:12 gtk napisał: > ). Tak wg mnie wygląda praca nowoczesnej księgarni i za to serdeczne gratulacje! Księgarnia Daniel (moim zdaniem zresztą kiepska dosyć, jeśli idzie o wybór książek) jest najlepiej chyba rozreklamowaną gorzowską instytucją kulturalną. Nocne sprzedawanie Chorego Potera, listy bestsellerów ogłaszane w branżowych publikatorach, teraz Wharton... Gratuluję też. Odpowiedz Link Zgłoś