gorzow.przestan
20.04.11, 17:54
Nastąpił koniec świata. Przeciw bolszewickiemu sposobowi wydawania publicznego grosza z kasy miejskiej na imprezy laserowo-rozrywkowe dla 1/8 obywateli miasta głosowało aż 20 radnych, nawet całe SLD.
Za wywaleniem kolejnych 50 tys z kasy miasta byli jedynie : Derech-Krzycki Jakub, Paluch Piotr, Wierchowicz Jerzy, Wojciechowska Grażyna. To prawdziwa elita Gorzowa, najżółtsi z żółtych. :-)
Inna sprawa że tak czy siak zapłaci podatnik, bo budżet OSiRu wiemy skąd pochodzi. Szkoda że przy okazji tego głosowania nie odbyła się "debata" ile płaci za dzierżawę stadionu Stal, bo chodzą słuchy że złotówkę. To skoro płaci złotówkę za stadion, niech więc za wybudowane z kieszeni miejskiej wypasionych lóż vipowskich też kasuje złotówkę :-) a nie 80-100 tys. Albo skoro kasuje 80-100 tys. za loże niech płaci za dzierżawę. To ja też chcę tak prowadzić business. Zakładam sklep gdzie tam sklep od razu całą sieć sklepów z odzieżą używaną, miasto mi zapłaci za czynsz, lokal, prąd, i towar :-), ja za dzierżawę złotówkę, a dżinsy i koszule sprzedaję za piątaka w środę czwartek piątek i piętnastaka w poniedziałek i wtorek. Szybko bym się stał milionerem i lokalnym guru, myślę że w 10 lat max do 20. A potem był do kamer latał z cygarem i po balach w smokingu : Od 20 LAT SIEDZĘ w BIZNESIE, wszystko osiągnąłem dzięki ciężkiej pracy.