Dodaj do ulubionych

Planowali protest przeciw umowie ACTA, wyszedł ...

25.01.12, 21:39
Brawo mlodzi ludzie.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Od was, waszej determinacji i postawy zalezy w jakim kierunku pojdzie ten kraj i jakie warunki do ksztalcenia, pracy i zycia bedziecie mieli w przyszlosci. Brawo, dosc zascianka europy z jego politycznymi ramolami.
Obserwuj wątek
    • Gość: FoxyWolfGame Re: Planowali protest przeciw umowie ACTA, wyszed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 21:58
      Zostaną wyciągnięte konsekwencje ? Za co się pytam ? Nic podczas pochodu nie zostało zniszczone , policja nie protestowała , trzymała tłum w tunelu aż do miejsca do którego mieliśmy dotrzeć . Przestańcie ludzie robić zadymy w okół tego ,że ludzie nie wytrzymają już "dymania" obywateli przez rząd . Lud który jest świadomy o co chodzi z ACTA mówi "NIE!" a Tusk robi sobie co chce (czyt. co mu karzą)
      • Gość: bart nasza dzielna milicja... IP: *.gorzow.mm.pl 25.01.12, 22:10
        Teraz pół roku będzie się zajmować niczym, oczywiście za pieniądze podatników a może złapali byście chociaż jednego oszołoma który niszczy miasto malując mury. Co dla naszej milicji to za trudne, to by trzeba było pracować a nie tylko pensje brać.
    • alt.er.ego Planowali protest przeciw umowie ACTA, wyszedł ... 25.01.12, 22:18
      Czy mnie pamięć zawodzi i coś pominąłem, czy rzeczywiście ostatni raz kiedy takie tłumy spontanicznie w Gorzowie wyszły na ulice był jakieś 30 lat temu ?
      • jonapl Re oburzajace 25.01.12, 22:35
        A ja czytajac ten artykul i to ze spalono europejska flage mam WIELKI NIESMAK. To wlasnie Unia daje mlodym Polakom WIELKIE mozliwosci poprzez roznego rodzaju programy (Erazmus,Leonardo)etc ksztalcenia sie na najlepszych uczelniach,a pozniej mozliwosc lepszej pracy w PL i w swiecie. Ci mlodzi nie wiedza co to znaczy flaga.Jak jeszcze niedawno nawet w Gorzowie mlodzi w ich wieku na manifach walczyli,zeby komunisci nie wyrwali im naszej polskiej flagi.A teraz jacys gowniarze tak sobie pala flage???Od razu nie tylko wyrzucilabym ze szkoly ale za zbeszczeszczenie symboli skazala.....bo to jest zwykla gowniarzeria ktora szuka rozroby. I to nie ma nic wspolnego z protestem przeciwko ACTA. Tu dodam,ze nie czuje sie wapniakiem,ktory nie wie o co w tym chodzi,a wrecz strona poszkodowana.Wkur.... mnie strasznie jak jakies dupki z jakiejs tam wydymanej pseudo organizacji kontrolujacej internet tak sobie bezkarnie usuwaja moje lub mojego meza czy corki filmy,ktore sami nakrecilismy (prywatne,turystyczne, jakies animacjeetc) bo twierdza,ze NASZE filmy sa ich lub kogos wlasnoscia. Ostatnio wielokrotnie mielismy z tym problemy,a wiec sprawa jest mi dobrze znana,a wrecz czuje sie poszkodowana.Ale LUDZIE NIE TEDY DROGA.....Rozbojem nic nie zalatwicie,a mozecie miec tylko problemy. Pewnie sa inne, inteligentniejsze mozliwosci aby wyrazic swoje oburzenie i sprzeciw przeciwko ACTA
        • Gość: grotor Re: Re oburzajace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 23:03
          Sam byłem tym zniesmaczony, bo obraza rządzących, bez znaczenia jak skretyniałych nie wypada, do tego ma pani rację z flagą, to była przesada, no i na koniec ten przemarsz, ludzie nie umieli się zachować i szli po ulicach, a było wcześniej gadane, że nie ma zgody na przemarsz ulicami, a oni nadal swoje, na szczęście moi znajomi próbowali ogarniać ludzi i udało się to w większym stopniu.
          Ogólnie protestowanie jak i przemarsz powinno być zatwierdzone (niestety na przemarsz nie było zgody, bo mamy zbyt mało ugodowych urzędników, w porównaniu z np. Poznaniem gdzie przemarsz można praktycznie z dnia na dzień załatwić jak to zrobiono) i zgodne z prawami. No cóż ludzie w tłumie są niczym barany idące na rzeź i nic nie myślą.
          A co do innych form sprzeciwu ze znanych mi i organizowanych w sprawie ACTA jest petycja, ale musi się pod nią podpisać 500,000 osób pełnoletnich imieniem, nazwiskiem i peselem, a obecnie ludzie są słabo nastawieni, albo wręcz mają to gdzieś i wyszydzają sprzeciwy wobec władzy. Więc nawet nie wiem (choć chciałbym żeby się tak stało) czy się zdoła zebrać w całej Polsce tyle podpisów.
          ~~przemyślenia ucznia 3 klasy technikum żeby nie było :P
          • Gość: sam Re: Re oburzajace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 21:16
            Większość chciała rozróby, a już palenie flagi Unii jest idiotyzmem. Ci debile,którzy ją palili, zaraz będą chcieli jechać tam do pracy, bo tu nic nie znajdą. Jak zarabiać w Unii to ok,jak coś nie tak, to Unia be. Śmieszne bezmyślne dzieciaki.
        • alt.er.ego Re: Re oburzajace 25.01.12, 23:05
          Dla mnie to palenie europejskiej flagi też trochę smutne, zwłaszcza, że poniekąd to celowanie kulą w płot ( spiritus movens całej tej umowy są akurat Amerykanie a nie UE, w UE - pomijając serwilistyczną polską prezydencję - umowa ta była przyjmowana ze sceptycyzmem ).

Mam nadzieję, że dla tych ludzi palenie flagi jest czymś jak akt obywatelskiego nieposłuszeństwa, w którym np. Amerykanie na znak okazania gniewu wobec rządu palą państwową flagę. W tym zachowaniu jest nie tyle nienawiść do państwa, co do konkretnych zachować rządu, sposobu rządzenia itp. Nie jest to więc akt niepatriotyczny, przeciwnie, w obywatelskim nieposłuszeństwie wyraża się zainteresowanie i troska o sprawy własnego państwa. Łudzę się, że spalenie tej europejskiej flagi było taką manifestacją buntu a nie chęcią totalnego zdezawuowania wartości i szansy jaką jest dla Polski i innych państw kontynentu Unia Europejska. Z samym protestem się jak najbardziej solidaryzuję.
        • Gość: whocares oburzająca jest bezczynność. IP: *.v-net.com.pl 25.01.12, 23:35
          Ale LUDZIE NIE TEDY DROGA.....Rozbojem nic nie zalatwicie,a mozecie
          > miec tylko problemy. Pewnie sa inne, inteligentniejsze mozliwosci aby wyrazic s
          > woje oburzenie i sprzeciw przeciwko ACTA

A KTÓRĘDY DROGA? MAMY CZEKAĆ I PISAĆ SOBIE NA INTERNECIE OJEJKA JEJKA CHCĄ NAM OCENZUROWAĆ INTERNET? TO GO KUR*A OCENZURUJĄ ! TRZEBA DZIAŁAĆ !
          TRZEBA POKAZAĆ LUDZIOM ŻE ACTA TO JEST PROBLEM ! NIE POUFNIE I TAJNIE KNUĆ PRZED PAŃSTWEM ŻEBYŚMY SIĘ OBUDZILI Z RĘKĄ W NOCNIKU.. NIE MA INNEGO SPOSOBU NA WALKĘ Z \\donald - pusty mózg - tusk// KTÓRY CHCE OGRANICZYĆ WOLNOŚĆ........ W IMIĘ WOLNOŚCI..

nie wiem czy zauważyłaś koleżanko, ale petycje są ciągle podpisywane, referendum w sprawie odwołania rządu również, nagłaśniamy sprawę żeby ogłosić światu ŻE POLSKA MA PROBLEM, że porzebujemy pomocy! Łączymy się w grupy, mniejsze większe, szukamy sposobu na walkę z rządem, politycy sami nie wiedzą co podpisuję w ustawach, dlatego trzeba im POKAZAĆ CZEGO NAPEWNO MAJĄ NIE PODPISYWAĆ, poczytaj sobie głębiej, sami się przyznają że podpisali ACTĘ bo nie wiedzieli co podpisują mimo że są na nie! I jeszcze kłamią nam prosto w ''twarz'', że wszystkie kraje opowiedziały się za ACTA ! a G*WNO PRAWDA ! Jakiś minister europoseł czy inny zaangażowany politycznie Szwecji ogłosił że POLSKI RZĄD KŁAMIE ! Jest kilka/kilkanaście krajów które NIE PODPISAŁY ACTA, a co tam pusty mózg (D...d T..k) powiedział? no właśnie. Myślę że mamy przesrane, bo NIE MAMY ANI MINUTY DO STRACENIA, 26 STYCZNIA JUŻ ZA 28 MINUT WIĘC ROBIMY WSZYSTKO CO MOŻNA !! ehhhhh...... niedługo już nawet się z nikim nie pokłócisz na forum.. nie wyrazisz swojej opinii.. bo będzie cenzura - a fora przestaną istnieć.

pozdrawiam i nie bulwersuj się tak na nas, że próbujemy ochronić TWOJE nasze I WSZYSTKICH PRAWA DO WOLNOŚCI!

żaden cymbał nie będzie nas ograniczał. ŻADEN!
          • Gość: jona Re: do whocares IP: *.access.telenet.be 26.01.12, 10:57
            1/ kolezanka twoja nie bylam i nie bede,bo twoj post nawet przeraza mnie.... pewnie nie tylko nie jestes przeciwnikiem ACTA ale to mi przypomina jakiegos mlodego kibola
            2/ najpierw wez sie za nauke, zostan kims a pozniej sprzeciwiaj sie wladzy, panstwu, bo czytajac twoj tekst raczej malo wiesz,a jestes takim barankiem zaprogramowanym przez innych. Kto nie wiedzial co podpisuje???Barany z PiS ktorzy jeszcze do tego publicznie przyznaje sie????Jestem PRZECIWNA ACTA ,ale i PRZECIWNA paleniu flagi europejskiej publicznie. Zapewniam ciebie,ze wiem o czym pisze, bo z jednej strony jestem poszkodowana (ostatnio dosc czesto usuwaja moje prywatne filmy np animacje z videobb twierdzac ze to wlasnosc kogos innego,a z drugiej zajmuje sie mediami i press(em) zawodowo) w Europie (JL).I zawsze bede przeciwniczka palenia flagi przez stado baranow
            • wami41 Re: do jony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.01.12, 18:49
              Gdy argumentow brak, sypia sie epitety. Puknij sie w swoj "entelegentny leb".
              • Gość: jona Re: do wami IP: *.access.telenet.be 26.01.12, 21:24
                wroc do szkoly i naucz sie czytac ze zrozumieniem i nie pisz krotkich glupich postow,bo pewnie nawet ACTA nie czytales i pewnie strony www tylko potrafisz ogladac
        • Gość: fan Michalkiewicza Mylisz się co do flagi UE. IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.12, 11:23
          Nie ma żadnego dokumentu, który by potwierdzał, że błękitne tło z dwunastoma gwiazdami złotymi jest flagą UE. Oto wypowiedź prawnika, pana Stanisława Michalkiewicza, co do tej niby "flagi".

www.youtube.com/watch?gl=PL&v=56TA7rsZ7IQ
        • marusmk Re: Re oburzajace 26.01.12, 13:23
          jonapl napisała:

> A ja czytajac ten artykul i to ze spalono europejska flage mam WIELKI NIESMAK.
          > To wlasnie Unia daje mlodym Polakom WIELKIE mozliwosci
          >
          >

...........................

W listopadzie 2009 roku ABW przejęła kontrolę nad NASK - najważniejszą instytucją polskiego internetu, zajmującą się m.in. przydzielaniem polskich domen i technologicznym zarządzaniem całą polską częścią sieci.
          To wówczas minister nauki Barbara Kudrycka mianowała na stanowisko dyrektora NASK

czynnego pułkownika ABW Michała Chrzanowskiego

...........................

W czerwcu 2010 roku, w MSWiA powstała „grupa robocza” mająca opracować zmiany do nowelizowanej ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Przewidują one możliwość „zdalnego i niejawnego przeszukania informatycznych nośników danych”,
          nawet bez formalnych podejrzeń w stosunku do inwigilowanych osób.
          Bez informowania kiedy i wobec kogo takie sprawdzanie się odbywa.

.........................

W tym samym czasie decyzją Urzędu Komunikacji Elektronicznej rozpoczęto „spis powszechny” wszystkich polskich internautów, w ramach którego tzw. providerzy internetu zostali zobowiązani do przekazania danych swoich abonentów. Choć jako oficjalną przyczynę spisu wskazano „rozpoczęcie procesu analiz lokalnych rynków usług dostępu szerokopasmowego do Internetu”.

.......................................

Projekt nowelizacji ustawy o NIK nie wzbudził sprzeciwu posłów. Został przyjęta przez Sejm i wejdzie w życie w czerwcu 2012.
          Jednak jak okazuje się, kontrolerzy NIK uzyskali dzięki ustawie ogromne uprawnienia.
          Będą mogli zbierać i gromadzić informacje ze wszystkich sfer życia obywateli m.in. na temat pochodzenia rasowego, preferencji seksualnych, poglądów politycznych, wyznania, a nawet informację genetyczną, nałogów oraz stanu zdrowia.

Takich uprawnień nie posiadają nawet funkcjonariusze służb specjalnych - oni, chcąc uzyskać dostęp do danych wrażliwych, muszą przedstawić szczegółowe upoważnienie od przełożonego. W ustawie o NIK takiego zastrzeżenia zabrakło.

..............................................................

• alt.er.ego Re: Re oburzajace 26.01.12, 21:15
            Ale to się dzieje w Polsce, to są polskie inicjatywy. W UE poziom ochrony praw człowieka jest na znacznie wyższym niż u nas poziomem i obecność Polski w UE jest szansą na to, że na Polsce zostanie wymuszone podniesienie standardów tej ochrony.

Tutaj przykład orzeczenia Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości ( jest to sąd unijny ), który powołując się na Kartę Praw Podstawowych ( jest to część prawa unijnego ) uznał za niezgodne z unijnym prawem nakazanie dostawcy internetu wprowadzenia "całkowitego monitoringu i filtorowania ruchu w sieci".

Tak więc obecność Polski w Unii Europejskiej jest dla Polaków szansą na podniesienie standardów ochrony praw człowieka w naszym kraju. A palenie europejskiej flagi to celowanie kulą, ale do niewłaściwego adresata.
      • Gość: ale... Re: Planowali protest przeciw umowie ACTA, wyszed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 11:25
        ale pełna nazwa miasta to Gorzów Wielkopolski. Mimo, ze w lubuskim.
    • Gość: napohybelceznzorom Smieszny redaktorku IP: *.dutchcse.com 25.01.12, 22:28
      Za parę lat te wyrostki jak napisałeś będą mieli prawa wyborcze i będą pamiętać o "wielkich opozycjonistach " którzy próbowali założyć knebel na usta Polakom.A wasza propagandowa gazetka GW(gó... prawda)siejącą nienawiść wśród Polaków zniknie i nikt o niej nie będzie pamiętał
      • danny_boy Re: Smieszny redaktorku 25.01.12, 22:50
        > którzy próbowali założyć knebel na usta Polakom
        Ciekawe ile z tych gó...arzy zacznie pisać, komponować, nagrywać i godzić się na okradanie na każdym kroku. Większość z nich nie ma pojęcia przeciw czemu protestuje.
        • jonapl Re: do danny 25.01.12, 23:00
          a ty masz????????? Ja np mam i jeszcze raz powtarzam,ze tu MNIE nie chodzi o dziela prawdziwych artystow tylko o rekinow (np SABAM lub inne dupki z Londynu) ktorzy dorabiaja sie na innych i robia co chca,sa bezkarni....Stracilam wiele godzin,zeby wgrac filmy ^prywatne na youtube czy na videobb,a jakis dupek je usuna i pozniej jest wiadomosc,ze przez prawa autorskie MOJE WLASNE....Mlodzi maja racje,ze protestuja,ale nie tedy droga,bo flage trzeba szanowac,a nie palic ja
          • Gość: grzechu Re: do danny IP: *.sebn.pl 25.01.12, 23:51
            A dlaczegóż to mamy jej nie palić? Przecież flaga unii nic nie znaczy gdyż nie ma żadnego aktu prawnego który by to potwierdzał. Powiem więcej - otóż w prawie międzynarodowym unia nie ma ŻADNEJ osobowości prawnej. Tak więc ta spalona flaga jest symbolem czegoś czego nie ma.
            • Gość: jona Re: do grzesia-prowokatorka IP: *.access.telenet.be 26.01.12, 11:03
              koles ze mna o UE i o jej fladze nie musisz dyskutowac i beznadziejnie prowokowac.... jestes malutka jednostka w tlumie,a UE to WIELKOSC-istniala istnieje i bedzie istniec czy ty tego chcesz czy nie.Proponuje lekture o symbolice europejskiej
              No coz mamy inne czasy-internet, etc i co niektorzy nie moga sobie wyobrazic,ze kiedys (II wojna swiatowa, manifestacje S) ich rowiesnicy walczyli o i za flage,a teraz....
              • blic Re: do grzesia-prowokatorka 26.01.12, 17:22
                Gość portalu: jona napisał(a):

> UE to WIELKOSC

Unia nie ma flagi, która jest obejmowana przepisami o ochronie.
                Flaga i hymn zostały zapisane w konstytucji Unii.
                Przypomnij sobie czy Unia ma konstytucję czy nie i porzuć mentorski ton.
                Tymczasem spalenie flagi Unii pozostaje równorzędne spaleniu brudnego prześcieradła i żadne kilobajty oburzenia spod Brukseli tego nie zmienią.
                • alt.er.ego Re: do grzesia-prowokatorka 26.01.12, 20:54
                  No dobrze. Pozostaje tylko pytanie: po co palić ?
                • Gość: ... Re: do grzesia-prowokatorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 21:30
                  Tymczasem spalenie flagi Unii pozostaje równorzędne spaleniu brudnego prześcieradła i żadne kilobajty oburzenia spod Brukseli tego nie zmienią.

Palenie powinno się źle kojarzyć, jeśli się źle nie kojarzy, uff, mamy problem.
                • Gość: jona Re: do blica IP: *.access.telenet.be 26.01.12, 21:44
                  to ty probujesz bawic sie w nauczyciela,ale jezeli chodzi o info nt UE to daleko ci.... bo musialbys pracowac w dziale JL F2 :-)) pewnie chcialbys nawet sprzatac tutaj biura,ale nawet to nigdy nie bedzie ci dane.......bo ty nawet we wlasnym jezyku nie potrafisz czytac ze zrozumieniem..... powtorze-tu nie chodzi o flage UE,ale o jakakolwiek flage. Dla ciebie flaga to przescieradlo:-) wspolczuje.... na 1 i 3 maja wywieszasz przescieradla??? Pewnie z rana po wstaniu z lozka
                  • blic Re: do blica 26.01.12, 22:03
                    Wy tam w tej Brukseli tak na co dzień sobie udowadniacie wzajemną mizerię? Serdecznie współczuję i życzę cierpliwości bliskim.
                    • Gość: jona Re: do blica IP: *.access.telenet.be 26.01.12, 22:25
                      wy to pozostalosci z czasow PRL??? Wspulczucie nie pomylone z zazdroscia????
                      • rabi_ltd Re: do blica 26.01.12, 22:55
                        > wy to pozostalosci z czasow PRL??? Wspulczucie nie pomylone z zazdroscia????

GWIAZDO NIE ŚWIEĆ TAK PO OCZACH BO OŚLEPNĘ
                        KAGANEK DO NAS PRZYWIEŹ BO MY ŚLEPE I BEZIMIENNE
                        SPADKOBIERCA PRL
            • Gość: haha Re: do danny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 21:25
              do grzechu
              Powiem więcej - otóż w prawie międzynarodowym unia nie ma ŻADNEJ osobowości prawnej.

Powiedz to rolnikom, którzy dostają dotacje, że właściwie powinni je oddać. ;-)
              • alt.er.ego Re: do danny 26.01.12, 21:43
                Nawiasem mówiąc, wiadomości trochę nieaktualne. Od wejścia w życie Traktatu z Lizbony ( 1 grudzień 2009 r. ) Unia Europejska ma osobowość prawną i jest organizacją międzynarodową w rozumieniu prawa międzynarodowego publicznego.
                • Gość: jona Re: do alter IP: *.access.telenet.be 26.01.12, 21:46
                  nie ma co tutaj tlumaczyc,bo to zainteligentne dla ludzi,ktorzy nie potrafia czytac ze zrozumieniem i nie potrafia zrozumiec,ze flaga to nie przescieradlo
        • Gość: RaBi Re: Smieszny redaktorku IP: *.gorzow.hypnet.pl 25.01.12, 23:47
          Hey Danny_boy
          a Ty przeciw czemu protestujesz?
          W myśl porozumienia ACTA (zwolennicy ACTA też tak twierdzą) - wszyscy internauci to złodzieje i piraci. Ja protestuję przeciw uogólnieniom i wrzucaniu wszystkich do jednego wora. Tak samo oburza mnie mówienie, że Polacy to pijacy i złodzieje samochodów, a rudowłosi są fałszywi. Czy jak wchodzisz do Tesco jesteś potencjalnym klientem, czy potencjalnym złodziejem? Mnie w ACTA wku..ia właśnie to, że pod przykrywką walki z piractwem (a propos polecam: Tekst linka) łamie się podstawowe zasady cywilizacji prawa rzymskiego.
          Rozwój cywilizacyjny zawdzięczamy manuskryptom i bibliotekom, które w myśl artykułów ACTA można podpiąć pod piractwo, nielegalny obrót prawami intelektualnymi. Bo jaka jest różnica pomiędzy Biblioteką Aleksandryjską w czasach starożytnych od internetu w XXI wieku?
          Nie mam nic przeciwko walce z piractwem i podróbkami tak samo jak wali z przestępczością, pedofilią czy terroryzmem. Ale jestem przeciw myśleniu, że cel uświęca środki! W kręgu krajów cywilizacyjnych metody muszą być cywilizowane!
        • blic Re: Smieszny redaktorku 26.01.12, 00:52
          danny_boy napisał:

> i godzić się na okradanie na każdym kroku

Czyżbyś wychodził z założenia, że osoba ściągająca muzykę z sieci kupiłaby płytę gdyby nie mogła jej ściągnąć?
          Zaskakujący optymizm.
        • Gość: login_t Re: Smieszny redaktorku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.12, 08:05
          danny_boy napisał:

> Ciekawe ile z tych gó...arzy zacznie pisać, komponować, nagrywać i godzić się n
          > a okradanie na każdym kroku.

Ciekawe ile kasy którą płacę za płytę trafia do artysty.
          I w jakim stopniu ACTA chroni twórców a w jakim pośredników.

Interesujący w tym kontekście jest fakt, że książka kupiona w Amazon w postaci elektronicznej (maszyna inkasuje przelew i wypuszcza niematerialny plik) kosztuje tyle samo, co książka papierowa, obarczona kosztami produkcji, magazynowania, porto, etc.
          • Gość: Bernard Re: Smieszny redaktorku IP: *.namao.albertacom.com 26.01.12, 08:19
            Hey login,
            Co ciebie pisowcu obchodzi ile wydawca placi autorom?
            nie twoj biznes...
            Twoim obowiazkiem jest placic za kupowanie kopii ich tworczosci..I nie ma znaczenia czy w formie yfrowej czy papierowej...
            Popieram proby ACTA zastopowania zlodziejstwa!!!!!!
            :(
            PS. Ja kupuje muzyke i ksiazki na internecie... Jest to taki sam zakup jak ten ktorego kiedys dokonywalem w ksiegarniach i sklepach muzycznych...
            Mamy z malzonka kilkanascie ksiazek na naszych Ipod i tony muzyki na stereo.. Za wszystko placimy!!!
            Tepic zlodziejstwo!!!!
            :(:(:(:(
            ps. oczywiscie pisowcom sie to nie podoba..
            Czym wiecej balaganu tym dla nich lepiej...
            • Gość: login_t Re: Smieszny redaktorku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.12, 08:37
              A co ciebie obchodzi, co mnie obchodzi?
            • blic Re: Smieszny redaktorku 26.01.12, 17:16
              Gość portalu: Bernard napisał(a):

> nie twoj biznes...

Właśnie, że jego biznes, Beniu klonowy.
              Jak ty mało jeszcze wiesz o życiu. :))
        • jomek68 Re: Smieszny redaktorku 01.02.12, 08:15
          ciekawe czy ty wiesz , przeczytaj sobie całość AKTA .
          nawet bąka nie będziesz mógł puścić
          bo okaże się że już ktoś ma do niego prawo autorskie nie wspomnę o tym że będziesz inwigilowany
          jomek68
    • Gość: login_t Re: Planowali protest przeciw umowie ACTA, wyszed IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 26.01.12, 00:50
      bunt jest słuszny.
    • net_artgraph Planowali protest przeciw umowie ACTA, wyszedł ... 26.01.12, 09:04
      Bardzo mi się podoba, że młodzi ludzie tak szybko potrafia sie skrzyknąć, nie potrzeba do tego żadnych partii, autokarów, składek, liderów. Wspaniale potrafia wyrazić swoje niezadowlonie gdy ktoś próbuje ich okiwać, nie używali łomów, pałek, petard, nie palili opon. Protesty przeciwko ACTA były wielu miastach świadczy to o faktycznych społecznych protestach, teraz sa młodzi ale za kilka lat wystawia rachunki. Niestety ich dotychczas posłowie obrzucają ich jedynie inwektywami (np Niesiołowski) oraz traktowani są jako przestepcy internetowi a nie jak obywatele tego kraju. Słyszę teraz w radio że NIK nawet chcialby dane genetyczne obywateli.... ręce opadają... Młodzi ludzie nie przejmujcie się starymi prykami z tego forum, wiemy juz że potraficie wyrazic swpoje niezadowlonie i bardzo szybko się zorganizowac tak trzymac... potraficie bardzo duzo i już wiadomo, że trzeba sie bedzie z Wami liczyć w dniu wyborów... pamietajcie o dniu wyborów... odpłacicie się za ACTA.
    • rabi_ltd zamknąć biblioteki!!! 26.01.12, 09:08
      Bądźmy konsekwentni. Podpisaliśmy ACTA, więc skoro możesz kupić książkę, to dlaczego nie dasz zarobić pisarzowi, tylko wypożyczasz z biblioteki?
      Złodzieju jeden!!!
      Biblioteki zamknąć a księgozbiory spalić - co by nie kusiły do złodziejstwa!!!
      Wszyscy są podejrzani!!! Oprócz Bernarda - ten kupuje przez internet
      ACTA to debilizm, sposób walki z piractwem rodem z ZSRR, tam też każdy był podejrzany o szpiegostwo.
      • alt.er.ego Re: zamknąć biblioteki!!! 26.01.12, 20:26
        Słusznie! Spalić biblioteki!

Coraz więcej ludzi uświadamia sobie, że cały, dość młody pomysł "własności intelektualnej" jest ślepą uliczką. Cywilizacja ludzka zawsze karmiła się swobodnym przepływem myśli, idei, literatury itd. Starożytnym koncepcja "praw autorskich" była obca, bo jest czymś obcym naturze i sprzecznym z naturalnymi potrzebami człowieka jako istoty społecznej. Słowo wypowiedziane, rzucone w "eter" stawało się "wolnym". Nikt Homerowi nie płacił za możliwość recytowania jego pieśni.

Jacek Żakowski o tym co ma wspólnego ACTA z biblioteką

Robert Gwiazdowski, profesor prawa, adwokat, prezydent Centrum im. Adama Smitha o tym dlaczego ochrona prawa do butelki może być tylko pretekstem do przywrócenia cenzury

I dodam jeszcze myśl pewnego autorytetu w dziedzinie prawa autorskiego ( którego nazwiska teraz nie pamiętam ), mniej więcej tej treści... : Jeżeli w świetle obowiązującego prawa 95% ludzi jest przestępcami, to problemem są nie ludzie - to z prawem jest coś nie tak.
    • Gość: hiro durna banda gó...arzy! IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.12, 09:18

i tyle w themie;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: ele do hiro ! Re: durna banda gó...arzy! IP: *.aster.pl 26.01.12, 18:33
        Hiro !!!!!!!!!!!!!!!!!! syjonisto ! myslałem ze wyjechałes do Izraela ! a ty znowu psożytujesz
        na narodzie Polskim !!

Powołac partie Obywatelska !!! odsunąc od władzy syjonistów !!!
        • Gość: hiro Re: durna banda gó...arzy! IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.12, 21:38
          widzę pedale,że cały czas ma do mnie szacun!jutro będę w zielonce i samochód jak zawsze ma być umyty! robalu............a jak nie umyjesz jak zawsze to ty już wiesz co;-)))
          • Gość: ele do hiro ! Re: durna banda gó...arzy! IP: *.aster.pl 26.01.12, 22:37
            Buchachachacha !! buchahacahca !!! hiro zeszczałem sie w gacie ze smiechu ! naprawde nie mogłem sie powstrzymac i sie zlałem !!!

zawsze wiedziałem hiro ty stary pierdzielu ze masz talent do zabawiania ludzi !! ty sie hiro marnujesz ! ty mozesz wielkie pieniadze zarobic w Izraelu zabawiajac miejscowych żydów !!

• Gość: Uczestnik protesu Re: Planowali protest przeciw umowie ACTA, wyszed IP: 87.204.191.* 26.01.12, 13:08
      Witam, fajnie że ładnie piszecie :) na forach ale dołączajcie to NAS! Potrzebujemy wsparcia starszych, pokażmy całemu światu że umiemy się zebrać i walczyć o swoje.

STOP ACTA !
      • Gość: ele nastepny krok Re: Planowali protest przeciw umowie ACTA, wyszed IP: *.aster.pl 26.01.12, 18:27
        Obywatele ! następny krok to powołanie ,, parti Obywatelskiej ,, 51% ludzi nie głosowała na te syjonistyczne partie !! bo nie było na co głosowac !!!!!!

POWOŁAC PARTIE OBYWATELSKA ! WYGRAC WYBORY ! i likwidowac knajackie ustawy podpisywane przez syjonistów kosztem Narodu !!!

syjonisci wynocha do Izraela i do Brukseli !!! dosyc rzadów antynarodowych !!!
        • rabi_ltd hey stuprocentowy kundelku :) 26.01.12, 21:28
          Gość portalu: ele nastepny krok napisał(a):

> Obywatele ! następny krok to powołanie ,, parti Obywatelskiej ,, 51% ludz
          > i nie głosowała na te syjonistyczne partie !! bo nie było na co głosowac !!!!!!
          > POWOŁAC PARTIE OBYWATELSKA ! WYGRAC WYBORY ! i likwidowac knajackie ustawy
          > podpisywane przez syjonistów kosztem Narodu !!!
          > syjonisci wynocha do Izraela i do Brukseli !!! dosyc rzadów antynarodowych!!!

NIE NAPINAJ SIĘ TAK, SZKODA ZDROWIA :)
          LEPIEJ WYPIJ MELISĘ I SPRAWDŹ SWOJE DRZEWO GENEALOGICZNE
          MOŻESZ SIĘ ZDZIWIĆ, PRZEZ TERYTORIUM POLSKI PRZESZŁO WIELE HORD BARBARZYŃCÓW
          I MOŻE SIĘ OKAZAĆ, ŻE WIĘCEJ MASZ WSPÓLNEGO Z TYMI CO NA NICH SZCZEKASZ NIŻ Z TYMI Z KTÓRYMI SIĘ UTOŻSAMIASZ :)
          POZDRAWIAM, POKÓJ Z TOBĄ
          • Gość: ele do rabi ! Re: hey stuprocentowy kundelku :) IP: *.aster.pl 26.01.12, 22:43
            rabi ! to was stary numer ze Polacy Słowianie nie sa słowianami tylko mieszancami !!!!
            rabi ! NIE DOCZEKANIE WASZE ! Polska to Słowianie ! Izrael to żydzi i chazary !

i tego sie trzymaj rabi ! Nie napinam sie tylko sytematycznie krok po kroku przypominam wam zydo-chazary ze Polska to Słowianie !!!!! i tego sie trzymaaaaammmmm !!!!!!!!!

• rabi_ltd Re: hey stuprocentowy kundelku :) 26.01.12, 22:48
              Franc - co wy tam palicie?
              ele człowieku otwórz, że okno
              bo w tych oparach absurdu zaraz gotowy jesteś Twardowskiego na księżycu szukać

ŻYJ I DAJ ŻYĆ INNYM
              POKÓJ Z TOBĄ BRACIE W WIERZE
            • alt.er.ego Re: hey stuprocentowy kundelku :) 26.01.12, 23:01
              ele do rabi ! napisał(a):

> przypominam wam zydo-chazary ze Polska to Słowianie !!!!! i tego sie trzymaaa
              > aammmmm !!!!!!!!!

Jaaasne. W międzyczasie, trzymając się wciąż tego jedną ręką, drugą kliknij może na to. W Twoim myśleniu nie jesteś odosobniony! Hej!
      • Gość: jona Re: do uczestnika IP: *.access.telenet.be 26.01.12, 21:51
        i patrzec jak palicie nastepna flage UE??? No wlasnie-sa rozne formy protestu....np moj-wysylanie codziennie przez znajomych (ok 100 osob) maili do dupkow,ktorzy stwierdzili,ze filmy z animacjami mojego meza i corki zrobione przez nich od podstaw sa ich wlasnoscia.
        Wg mnie to wiekszosc tej dziatwy nawet nie wiedziala o co chodzi i ACTA nie przecytala.Jest impreza i rozroba to zabawia sie....A teraz za zlamanie prawa (na pewno ci co podpalili flage) powinni sprzatac miasto w czynie spolecznym
    • mirekbia Planowali protest przeciw umowie ACTA, wyszedł ... 26.01.12, 19:14
      Mam 48 lat i od 18 lat jestem internautom. Wiec Więcej mam internet niż obecni lat na wiecu. Oczywiście bylem na Manifestacji. 1981 i 1983 roku brałem udział jako Dzieciak w Manifestacjach w Gorzowie przeciwko Totalitaryzmowi jakim był PRL. Tez nas 30 lat temu filmowano i wyłapywano... Po czasie okazało się ze mieliśmy racje.
      Wtedy i Dziś walczyliśmy o Wolność Słowa.

• Gość: jona Re: do mirek IP: *.access.telenet.be 26.01.12, 21:57
        wstydz sie,ze byles tam a wiec przyklaskiwales tym dzieciakom...pewnie tak jak wielu z nich nie przecytales ACTA, a flage UE uwazasz za kawalek szmatki....Pewnie te dzieciaki nie pojmuja co dobrego dala im UE,ale ty powinienes pamietac tamte czasy,kiedy szynke czy czekolade mozna bylo kupic w PEWEX-ie,a o wyjezdzie za granice czy studiowaniu za granica mozna bylo marzyc.PAMIETASZ czy wol zapomnial jak cieleciem byl.Ja bardzo dobrze pamietam lata 81-89 i wole obecne czasy
        Wtedy i Dziś walczyliśmy o Wolność Słowa.
        kto walczyl ty i obecni manifestanci :-))
        • rabi_ltd Re: do mirek 26.01.12, 22:43

> wstydz sie,ze byles tam a wiec przyklaskiwales tym dzieciakom...pewnie tak jak
          > wielu z nich nie przecytales ACTA, a flage UE uwazasz za kawalek szmatki....Pew
          > nie te dzieciaki nie pojmuja co dobrego dala im UE,ale ty powinienes pamietac t
          > amte czasy,kiedy szynke czy czekolade mozna bylo kupic w PEWEX-ie,a o wyjezdzie
          > za granice czy studiowaniu za granica mozna bylo marzyc.PAMIETASZ czy wol zapo
          > mnial jak cieleciem byl.Ja bardzo dobrze pamietam lata 81-89 i wole obecne czasy
          > Wtedy i Dziś walczyliśmy o Wolność Słowa.
          > kto walczyl ty i obecni manifestanci :-))

Aśka, Blic już apelował "SKOŃCZ Z TYM MENTORSTWEM"
          Daj już spokój nie wszyscy musimy mieć tą samą hierarchię wartości
          Wszyscy już wiedzą, że UE jest dla ciebie bardzo ważna i najlepsza
          ale dla zdrowia populacji - dobrze że są też tacy, dla których jest inaczej. Mają prawo!
          Ważne, że swoje poglądy, każda ze stron może prezentować.
          Nie traktuj UE jak złotego cielca. Tam są przede wszystkim cele wszelkich grup interesu, pod przykrywką Wspólnoty Europejskiej - cokolwiek to znaczy i cokolwiek jest pod tym pojemnym hasłem wpisane w traktatach.
          A ja zrozumiałem, że Mirkowi podobało się zapał :) i zaangażowanie młodych - to faktycznie jest budujące.
    • rabi_ltd Europejski Trybunał Praw Człowieka przeciw ACTA!!! 26.01.12, 21:31
      polecam
      [url=https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11038771,ACTA_niezgodne_z_Karta_Praw_Podstawowych__ETS__nie.html?lokale=gorzowwlkp]ACTA niezgodne z Kartą Praw Podstawowych? ETS: nie można zmuszać firm operatorów internetowych do instalacji filtrów
      [/url]

ACTA łamie prawo!!! STOP ACTA
    • rabi_ltd Europejski Trybunał Praw Człowieka przeciw ACTA!!! 26.01.12, 21:36
      polecam teks
      • alt.er.ego Re: Europejski Trybunał Praw Człowieka przeciw AC 26.01.12, 21:48
        Wszystko OK, z małą poprawką, że to nie ETPCz tylko ETS.
        Europejski Trybunał Praw Człowieka ( instytucja nie unijna, w Strassburgu ma siedzibę ); Europejski Trybunał Sprawiedliwości ( instytucja UE, z siedzibą w Luxemburgu ). Orzeczenie o którym mówisz wydał ETS.
        • rabi_ltd Re: Europejski Trybunał Praw Człowieka przeciw AC 26.01.12, 22:04
          człowiek całe życie się uczy :)
          dzięki za info
    • jomek68 Planowali protest przeciw umowie ACTA, wyszedł ... 01.02.12, 08:07
      A od kiedy to na protest trzeba mieć zgodę od władz , czy 1981,1983 miał ktoś zgodę od komuchów , w takim razie cała obecna elita powinna zapłacić kary z odsetkami za ówczesne protesty !!!

bobo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka