Dodaj do ulubionych

Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo]

28.02.12, 17:14
Tablice rejestracyjne warto było "unieczytelnić"...
Obserwuj wątek
    • Gość: thebird Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 18:49
      Jakie to szczeście, że był trzeźwy
    • Gość: Bartek Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 19:13
      dlaczego ? miejsce publiczne
      • Gość: mmmmmm000 Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: *.net.pbthawe.eu 28.02.12, 21:32
        Miejsce publiczne, ale samochody prywatne. Gdyby ci zrobiono fotkę i zamieszczono w gazecie z podpisem, że spowodowałeś wypadek drogowy, i że chorujesz na epilepsję byłoby ci przyjemnie? Jeśli już pokazuje się czyjś samochód z możliwością identyfikacji właściciela, podając przy tym dość intymne dane na temat tej osoby (fakt choroby), to trzeba być odważnym (albo głupim) dziennikarzem.
        Jeśli opublikujesz fotkę samochodu z numerem rejestracyjnym i napiszesz pod nim: kierowca tego samochodu ma AIDS to będzie to wobec niego w porządku??
        • wolfenstein3d Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] 28.02.12, 22:17
          ludzie z padaczką nie powinni kierować samochodami!!!
          bo stanowią zagrożenie dla innych.

jako inwalidzi powinni dostawać za darmo przejazdy MZK i PKP

i koniec kropka.

im nie żal tego gościa co spowodował wypadek tylko tych 2 ludzi co potrącił!!
          • Gość: mmmmmm000 Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: *.net.pbthawe.eu 28.02.12, 23:37
            Mam znajomą chorą na padaczkę. ZUS odebrał jej rentę i stwierdził, że może pracować...
            Ludzie z tą chorobą nie mają nawet szans na uznanie ich za niezdolnych do pracy. Czyli według naszej służby zdrowia są właściwie zdrowymi ludźmi...
            I to jest chore. Gdyby zabronić im jeździć samochodami, trzeba by ich było oficjalnie uznać za osoby chore w stopniu uniemożliwiającą samodzielną egzystencję. Ale na to naszego ZUS-u nie stać.
            • wolfenstein3d Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] 29.02.12, 10:56
              a g**no mnie to ku**a obchodzi!!
              tak jak pijany nie może kierować

tak z padaczką nie powinien móć!!!

ataku dostanie a później wjeżdża w przechodniów i wg ciebie to jest normalne?!!
              • Gość: Iwona3 Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: *.himax.com.pl 16.03.14, 14:48
                Oczywiście, że jest to normalne. Skoro z ZUS dostał orzeczenie że ,,nie jest niezdolny do pracy'' to może prowadzić samochody osobowe i ciężarowe. Warto, aby właśnie wpadł lekarz orzecznik pod jego koła. W końcu był zdolny do pracy :-)
            • wolfenstein3d Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] 29.02.12, 10:58
              > Ludzie z tą chorobą nie mają nawet szans na uznanie ich za niezdolnych do pracy

już nie pier**ol

bo są zdolni do pracy, mam znajomego który ma padaczkę i pracuje (i kieruje autem)
              raz w szkole miał atak, trzymaliśmy go oczy przewrócił piana biła się z pyska i uderzał głową w stół.

jakby takie coś w trakcie jazdy samochodem miał to taka sytuacja jak wczoraj - ilu ludzi by pozabijał?!
              myśl trochę człowieku.

padaczka nie przeszkadza w pracy.
              Można normalnie pracować. Nawet chętniej ich przyjmują z grupą inwalidzką.

Tylko wiadomo nie kierowca, na dźwigu czy walcem też nie może jeździć.
              Ale są prace które może wykonywać.
              • Gość: mmmmmm000 Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 12:14
                coś cię nerwy ponoszą.

nie zwykłem dyskutować z epitetami...
                • Gość: mmmmmm000 PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 12:18
                  Ani słowem nie napisałem, że ludzie cierpiący na tą chorobę powinni być kierowcami.
                  Napisałem tylko tyle, że uznanie ich za niezdolnych do kierowania pojazdami zmusiłoby ZUS do traktowania ich jako osoby niepełnosprawne, a po ZUS-ie trudno się tego spodziewać.
                  Trochę logicznego myślenia i czytania ze zrozumieniem...
            • Gość: jg36 Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: 94.154.61.* 10.07.12, 16:07
              Choremu na padaczkę nie wolno jeździć samochodem! Tak samo jak pracować na wysokości, przy maszynach itp., ale tutaj ryzykuje własne życie, a jako kierowca ryzykuje też życie innych ludzi. Co najwyżej ma lewe prawo jazdy.

Epileptyczka
          • Gość: Bernard I zowu panikowanie!!! IP: *.namao.albertacom.com 29.02.12, 18:48
            Hey wolfie,
            Idioci jak ty, ze swoja "lomem w nich k&@!a mac" natura, pijacy czy narkomani
            stanowia zagrozenie na drogach... Osoby cierpiace na okreslone schorzenia pobierajacy leki stanowia nie wieksze zagrozenie niz kazdy inny "normalny" kierowca....
            Moze i zdarza sie atak serca, udar, atak astmyczy zwyklego lecz gwaltownego kaszlu....
            Siejesz panike i atakujesz bez powodu niewinnych ludzi...
            Specjalisci sprawdza co sie stalo, a ty sie po prostu zamknij...
            :):):)
            PS. Kilka lat temu w Edmonton Semi jechal ponad 20 km po zlej stronie (!!!!!) drogi po to by w koncu uderzyc w bariere i runac na tory ponizej mostu... Pozniej okazalo sie ze kierowca( tylko on zginal) chorowal na cukrzyce....Prowadzil truck, ale byl w "szoku" i nie zdawal sobie sprawy co sie dzieje. To, ze innym kierowcom udalo sie uniknac zderzenia graniczy z cudem...
            I wiesz co? Poza wyrazami wspolczucia...zadnych durnych komentarzy nie bylo...
            To byl po prostu tragiczny wypadek.
            Zdarzenie na swoim telefonie zarejestrowala mieszkanka Edmonton. Pozniej pokazali w lokalnych wiadomosciach...
            www.youtube.com/watch?v=8W1Yv5KANZQ
            • wolfenstein3d pier**lenie 01.03.12, 11:05
              widziałem jak się zachowuje człowiek który ma atak padaczki
              a ponieważ im się one zdarzają
              nie powinni móc wsiadać za kółko!!!

tak jak po pół litra nie wolno wsiadać.
              jest ta sama sytuacja.
              • wolfenstein3d Re: pier**lenie 01.03.12, 11:06
                nie wiem czy wiesz czym jest padaczka.

to są takie ataki w których mózg się wyłącza na 2 minuty człowieku się bije piana z pyska i uderza głową w stół i nie wie co się dzieje.

w polskim chorym prawie oni mogą kierować i wjeżdżać w przechodniów.
                • Gość: mmmmmm000 Re: pier**lenie IP: *.net.pbthawe.eu 01.03.12, 22:37
                  Zamiast się tutaj wytrząsać, może najpierw po prostu zrozumiesz co napisałem...
                • Gość: MONIKA R IP: *.centertel.pl 22.05.12, 10:21
                  Według polskiego prawa chorzy na epilepsję nie mogą kierować samochodami. Wyjątek: jeżeli w okresie trzech lat "bez leków" osoba nie ma napadu, wtedy można przyznać mu prawo jazdy. Sytuacja taka ma miejsce bardzo rzadko. A jaka jest prawda? Osoby z padaczką niestety jeżdżą po naszych drogach i stanowią ogromne niebezpieczeństwo. A skąd mają prawo jazdy? Ukrywają chorobę i tyle. I wcale osoba chora na paczkę nie uderza głową w stół i nie leci jej piana z pyska. Przeważnie są to napady częściowe. Osoby tracą na chwilę kontakt z rzeczywistością, nie wiedzą co się dzieje, bo mózg nie pracuje prawidłowo. Osoby takie czasem mogą pracować, w zależności od rodzaju napadów. ALE NIE WOLNO PROWADZIĆ POJAZDÓW!!
    • Gość: hiro Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.12, 19:32
      a co cie tablice ku... obchodzą!?
      • Gość: mmmmmm000 Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: *.net.pbthawe.eu 28.02.12, 21:28
        Mnie nic, ale autora materiału może czasem czekać kilkumiesięczna tułaczka po sądach. No chyba, że ma zgodę właścicieli pojazdów na publikację znaków pozwalających na ich identyfikację...
        • Gość: hiro Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: *.gorzow.mm.pl 29.02.12, 19:36
          to ty ku... po tych sądach będziesz biegał?!
          • Gość: mmmmmm000 Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: *.net.pbthawe.eu 01.03.12, 22:35
            a może będę...
            • Gość: hiro Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.12, 22:48
              to twoje autko?malutkie jakieś........
    • wolfenstein3d powiedzcie mi 28.02.12, 19:37
      czy to nie jest popier**lone?

miałem znajomego który chorował na padaczkę i normalnie prawo jazdy mu dali i kieruje autem do tego ma tabliczkę ze jest inwalidą!!

to jest chore.
    • Gość: elef Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: *.tgo.pl 29.02.12, 09:40
      Ten człowiek nie powinien nigdy otrzymać prawa jazdy. Stanowi on gorsze zagrożenie aniżeli pijany za kierownicą. To szczęście że nikt nie zginął. Winę za to powinien ponieść lekarz uznający, że może kierować autem jak i lekarz leczący go na padaczkę. Tacy ludzie na drodze to potencjalni zabójcy i zagrożenie nie tylko innych kierowców ale także pieszych . Tą sprawą powinien zająć się dokładnie wydział komunikacji, który wydał mu prawo jazdy i to zarówno osobą winną wypadku jak i tych co umożliwili mu uzyskanie prawa jazdy. Obawiam się że takich potencjalnych zabójców jeździ wielu na naszych drogach.
      • Gość: tfu Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.12, 00:31
        Miałem zdarzenie drogowe z głuchoniemym. Wjechał mi w kufer i mogłem sobie rzucać mięchem ile chciałem, patrzył na mnie jak cielę. Dam rękę, że specjalnie rżnął głupa, widać to mu w trudnym życiu niejedno ułatwia. Była policja, ale niewiele mogła, bo nie wiedzieli skąd mają wziąć certyfikowanego tłumacza migowego. Spisali itd. Ale kolo nie odpowiadał na wezwania, ja nie miałem notatki, sprawa wisiała. Nie wiem ile razy byli u niego radiowozem, ale domofonu nie pokonali. Wreszcie jakoś go z mamusią zawlekli na komendę. Jak rzadko nawiązałem nić, co tam, sznur gruby porozumienia z władzą. Myślę, że jeśli wystarczyło im tego wkur..., to chyba stracił prawko. To tak na podobny temat. Ale głusi jak najbardziej legalnie jeżdżą wśród nas. Ciekawe kiedy zostanie któryś rozjechany przez pojazd uprzywilejowany w akcji z włączonym sygnałem... może wtedy coś się zmieni?
      • cerebral.palsy Re: Poważny wypadek koło "Rolnika" [Wideo] 23.05.12, 18:16
        Kilka lat temu pewna Polka prowadząca auto w Anglii spowodowała poważny wypadek. Dostała ataku padaczki i zjechała na drugą stronę drogi doprowadzając do kolizji 3 innych samochodów oraz potrąciła matkę z dwójką małych dzieci. Jedno dziecko zmarło na miejscu, drugie nigdy nie wróci do pełnej sprawności.

Polka nie wypłaci sie do końca życia, bo prowadziła pojazd będąc chorą na padaczkę. Fakt, że miała prawo jazdy wydane w Polsce, nie zwalnia jej z przestrzegania prawa angielskiego.
        Doskonale wiedziała, że ma padaczkę i co może się jej zdarzyć. Co miesiąc musi płacić niemałą sumę pieniędzy matce dzieci....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka