Dodaj do ulubionych

Całkiem nowy urząd

01.04.12, 00:44
Prezydent chciał wybudować nową siedzibę Urzędu Miejskiego za Wartą i nic mu z tego nie wyszło. Za dużo gadał za mało w tym kierunku zrobił.
Nowy Wojewoda mało mówi, ale swoje robi. Do strategii Województwa Lubuskiego została na jego wniosek wpisana nowa pozycja. Niebawem po drugiej stronie ul. Jagiellończyka powstanie nowa siedziba Urzędu Wojewódzkiego, niższa niż DDR-owski wieżowiec, ale lepiej dostosowana do potrzeb urzędu.
Informacja jest jeszcze nieoficjalna, ale prawdopodobnie wkrótce zostanie potwierdzona.
Obserwuj wątek
    • Gość: login_t Re: Całkiem nowy urząd IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 01.04.12, 07:21
      marek_p napisał:

> po drugiej stronie ul. Jagiellończyka powstanie nowa siedziba Urzędu Wojewódzkiego,

Byłem przekonany, że jeśli już powstanie to po drugiej stronie Świebodzina...
    • Gość: nicelus Re: Całkiem nowy urząd IP: *.dip.t-dialin.net 01.04.12, 08:34
      marek_p napisał:

> Niebawem po drugiej stronie ul. Jagiellończyka
      > powstanie nowa siedziba Urzędu Wojewódzkiego, ...

Warto?

• marek_p Re: Całkiem nowy urząd 01.04.12, 11:12
        Gość portalu: nicelus napisał(a):

> Warto?

Widzę, że poranne zakupy się udały.
        Rozszerzam ofertę
        • Gość: login_t Re: Całkiem nowy urząd IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 01.04.12, 11:19
          marek_p napisał:

> Widzę, że poranne zakupy się udały.

;)
          • marek_p Dementi 02.04.12, 09:33
            W temacie superżmijowca

W to, że da się wpisać do planów strategii rozwoju województwa jakąkolwiek prestiżową inwestycję w Gorzowie mogli uwierzyć tylko naiwniacy, więc nie ma sensu dementować tej bajki, którą w tym wątku opowiedziałem :)

Nicelusie - oczywiście, że nie warto.

Hasła typu "lubuskie tak, wypaczenia nie" mam już definitywnie za sobą, nie wierzę w zgodę, tolerancję i narodziny najmniejszej nitki sympatii na linii Gorzów - Zielona Góra.

Nie z Tomaszem Możejką, rodziną Bukiewicz i Józefem Zychem, a oni będą nawet jak Wy jakimś cudem dożyjecie emerytury.

Obrońcy województwa to obrońcy stołków i stołeczków, na których zasiadają, ich rodziny, które bułeczki z szyneczką za budżetowe pieniążki zjadają i grupka tych, których udało się zmanipulować, którzy nie są w stanie przeczytać projektu strategii rozwoju województwa i odczytać innych drogowskazów.

Gorzowskim niedobitkom obrońców województwa proszę o zastanowienie, komu zawdzięczamy fakt, że zakupiony dla Gorzowa helikopter ratownictwa medycznego został zagospodarowany gdzie indziej ?

Dlaczego w budżetach wszystkich innych województw są pieniądze na radykalną poprawę i rozbudowę trakcji tramwajowej nie tylko w stolicach województw, ale również w miastach powiatowych ?

W wolnej chwili sugeruję spacer mostem na Odrze w Kostrzynie, w tym Kostrzynie, gdzie jeszcze (na razie) jest siedziba jednej z najprężniejszych stref ekonomicznych.
        • Gość: nicelus Re: Całkiem nowy urząd IP: *.dip.t-dialin.net 02.04.12, 11:39
          marek_p napisał:

> Widzę, że poranne zakupy się udały.

To było takie prawdziwe!
          Dałem się nabrać.

:)

PS. Myślami byłem już na targu bylin w ogrodzie botanicznym, gdzie w sobotę musiałem odebrać zamówione rośliny i w niedzielę jechać je posadzić.

• Gość: klm Re: Całkiem nowy urząd IP: 79.141.167.* 01.04.12, 12:33
      mylisz się. jest inwestor który prawdopodobnie wystąpi do UM o warunki zabudowy w tym miejscu budynku usługowo-handlowo-mieszkalnego. W planach m.in. tor kartingowy.
      Są też plany zabudowy miejsca przy Walczaka, przy restauracji Maria, tam gdzie są te nieużywane podziemne magazyny. Lokalizacja na mieszkania jest chyba mało trafiona.

Kolejny temat (czytajcie, czytajcie redaktory) to budowa stacji Shell przy Al. Konst.3Maja na przeciw stacji BP.
      Utknął temat budowy na rogu Jancarza i Sikorskiego.
      Ciekawe co też szykuje urząd przy Walczaka, bo wyburzyli budynki przy biurowcu Stilonu. Może sprzedadzą ostatnie wolne działki na Górczynie (obszar między Sadami, Paderewskiego i Halą Kupca).
      Słyszałem to jak dwie przekupki gadały o tym na rynku na Zawarciu.
    • 30zielonogorzanin30 Re: Całkiem nowy urząd 01.04.12, 12:54
      A Prima Aprilis się kręci ;) Pzdr
    • e_werty Re: Całkiem nowy urząd 01.04.12, 13:42
      po drugiej stronie ul. Jagiellończyka powstanie

... jakaś ruchawka?

Zwolennicy Jagiellończyka contra... sympatycy Mieszka?
      To zależy gdzie kto mieszka...
    • wolfenstein3d mniejszy urząd - żeby było mniej pracowników 02.04.12, 12:15
      i mniejsza rola Gorzowa we województwie. ot niedźwiedzia przysługa!
    • Gość: thebird Re: Całkiem nowy urząd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 07:01
      Utknął temat budowy na rogu Jancarza i Sikorskiego.
      Gdzies wyczytałem ,ze będą budować, a na parterze Tesko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka