Dodaj do ulubionych

nordic walking

06.04.12, 17:57
Nordic Walking w Lubniewicach

widzieliście taki dziwny sport?
w Gorzowie widziałem jak łażą z tymi kijkami na obwodnicy przy słowiance.
Dla mnie to wygląda co najmniej dziwnie jak jacyś nienormalni
Obserwuj wątek
    • thebird2 Re: nordic walking 06.04.12, 18:16
      widzieliście taki dziwny sport

Nie jest dziwne .To Alzhaimer, oni zapomnieli nart
    • e_werty Re: nordic walking 06.04.12, 18:40
      "na wnuczka" jest karalne...

... a " nordic walking" to legalne
      dojenie kasy od emerytów!
      • dachowiecgorzowski Re: nordic walking 06.04.12, 23:51
        Jeżeli wydanie 30-50 złotych raz do roku na kijki spowoduje, że ktoś zacznie dbać o zdrowie (szczególnie w późnym wieku) i poprawi mu się kondycja czy krążenie - to chwała pomysłodawcy.
        A Wam tetryki internetowe życzę na stare lata tyle kondycji, byście mieli siłę śmigać chociaż z kijkami wzdłuż trasy średnicowej! Widząc jednak ile czasu płaszczycie tyłki przed monitorami marudząc na różne tematy, zapewne będziecie mogli co najwyżej wydac 30 zł na pampersa:PPP Dziennie!
        • e_werty Re: nordic walking 07.04.12, 09:50
          A machanie łapłkami bez kijków nie daje efektów?

... albo wsparcie sie na kijkach wyciętych z leszczyny?

Ruszanie sie w każdej formie jest pozytywne - mnie irytuje
          ten humbug - wyłudzanie kasy na bzdety!

Spacerować - nawet intensywnie - mozna bez "markowych gadżetow"
          - a wciskanie dorabianej ideologi - to draństwo.
      • Gość: cecil40 Re: nordic walking IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.12, 13:43
        Boże, co tym ludziom nie pasuje. Zmusza was ktoś ? Nie jest to strasznie drogie, jest to jakiś sport a to że starsi ludzie sobie powędrują z kijkami to im tylko na dobre wyjdzie. Też coś...
        • marek_p Re: nordic walking 07.04.12, 13:54
          Gość portalu: cecil40 napisał(a):

> Boże, co tym ludziom nie pasuje.

Marudzenie jest istotą dyskusji na forum.
          Forum bez tych, którym coś się nie podoba umiera śmiercią naturalną.
          Indianie w Amazonii mają ciepło, a jedzenie można zerwać lub wykopać 15 m od domu.
          Oni nie wymyślili internetu, tylko biali, którym zimom jest zimno i wiatr wysusza cerę ;)
          • wolfenstein3d Re: nordic walking 07.04.12, 16:54
            >> Forum bez tych, którym coś się nie podoba umiera śmiercią naturalną.

to teraz wiem czemu u mnie nie ma ruchu na forum
            • marek_p Re: nordic walking 07.04.12, 18:34
              wolfenstein3d napisał:
              > to teraz wiem czemu u mnie nie ma ruchu na forum

Nie przejmuj się Wolfi, u mnie też nie ma, a był.
              Ludzie przychodzą i odchodzą.
              Na moim starym portalu pszczelarskim jeden ciekawy świata gościu wrzucił tyle ciekawych wątków, że można by nimi obdzielić kilka forów, niestety stary skrypt coraz gorzej działał i przy przenoszeniu na nowszy nie podjąłem się przerzucenia forum... no i zdechło.
              Żyją te fora, na których krew się leje, a jad wypala klawiatury :)
        • e_werty Re: nordic walking 07.04.12, 14:16
          Boże, co tym ludziom nie pasuje. Zmusza was ktoś ?

... do czytania?
          • Gość: Bernard Re: nordic walking IP: *.namao.albertacom.com 07.04.12, 16:22
            Hey pacany,
            Popatrzcie na siebie i innych..
            Jak wy chodzicie?
            Kiedy przecietny Polak idzie to w ruchu sa jedynie nogi i najczesciej od kolan w dol.
            Reszta - ciezka dupa, obwisle ramiona i rece, zgarbione plecy stwarzaja bolesny obraz nadchodzacego przedwczesnego zawalu...

Podobnie jak w narciarstwie biegowym kijki "zmuszaja" cale cialo do udzialu w marszu... Spala sie 30% wiecej kalorii. Poprawia krazenia, wzmacnia miesnie kosci i wszystko co z poruszaniem sie jest zwiazane...Prostuje sie sylwetke...
            Tak sie wlasnie przed zawalem "ucieka"...
            :):):):)
            • Gość: wiatrak Re: nordic walking IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 16:34
              "Kiedy przecietny Polak idzie to"... w Kanadzie Don Kichote zbiera sie do walki z witrakami! Tak polski kanadyjczyk macha łapami!
              A ty przestałbyś sie czołgać przez US - móglbyś idąc normalnie pracowac ramionami! Bo natura tak zbudoawła człowieka że wymachy ramion ma dostosowany do innych warunków fizycznych! Czyli wzrostu, wagi ciała i długości nóg. A uzywanie kijków wymusza działania sprzeczne z naturą danego osobnika - każdy musiałby przejść badania aerodynamiczne (czy jakie tam stosuja ortopedzi) - i dopasowanie długosci i wagi kijków zgodne z budową "maszerowicza".
              Bez tych działań - jest to wyłudzanie od naiwnych kasy na sprzęt.
              • wolfenstein3d po prostu nie wszędzie jest śnieg 07.04.12, 16:56
                w takim gorzowie gdzie śniegu nie ma - ludzie muszą się zabawiać w inny sposób
              • Gość: Bernard Re: nordic walking IP: *.namao.albertacom.com 07.04.12, 17:07
                Hey wiatrak,
                Masz racje...jesli chodzi o koniecznosc dostosowania rozmiaru kijkow do rozmiaru osoby uzywajacej...
                Dlatego albo sprzedaja je w roznych rozmiarach albo takie ktore mozna "ustawic"...
                :):):)
    • klodawa1952 Re: nordic walking 07.04.12, 16:17
      wolfenstein3d napisał:
      > w Gorzowie widziałem jak łażą z tymi kijkami na obwodnicy przy słowiance.
      > Dla mnie to wygląda co najmniej dziwnie jak jacyś nienormalni
      Napisz moze, ciekawi mnie, co jest dla Ciebie normalne? Kibole z szalikami sikajacy po krzakach po wypitych piwach ?
      • dachowiecgorzowski Re: nordic walking 07.04.12, 18:26
        Marudom potrzeba karnetu za minimalnie 100 zł miesięcznie do siłowni, gdzie polansują się i pokażą "kto ma większe". Do tego można pogapić się bezkarnie na pólnagie kobiety hehe. Wydanie 30-50 złotych raz do roku nazywają zatem "naciąganiem staruszków":P
        A ja się cieszę, że są osoby, które ruszą tyłek sprzed telewizora i w ten najprostszy możliwy sposób zainwestują we własne zdrowie i lepszą jakość życia.

A więc marudy internetowe - odspawać tyłki od foteli i marszobiegiem do lasu na rodzinny spacer! Jeszcze trochę forumowego marudzenia i będziecie w gorszym stanie zdrowotnym jak panie i panowie w jesieni życia, ganiający z kijkami wzdłuż Słowiańskiej:PPP
      • Gość: cecil40 Re: nordic walking IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.12, 20:20
        W tym mieście jest już bardzo nudno. Takie istotne tematy jak ten... Ci starsi ludzie to nie są wojownicy Ninja - nie wyjmą ukrytych ostrzy i nie użyją jako broni. Chodzą sobie z kijkami i już dziwni. To ci dopiero dziw nad dziwy.
        • e_werty Re: nordic walking 07.04.12, 20:52
          Oczywiscie ze nie mam nic do chodzenia z kijkami!

... protestuje jedynie przeciwko wciskaniu kitu
          że jedynie kijki pomogą!
          A to nieprawda - chodzenie bez kijków daje rowniez efekty.

I jest mniej stresujace - nie wygląda sie dziwacznie z kijkami.
          A tym bardziej - jak zauwazyłem na moim osiedlu:
          - pani przychodzi z domu (50m od "startu") z kijkami pod pacha, w torebce ma rekawiczki...
          zaklada akcesoria - czyli opaski na ręce i na głowe... rekawiczki..
          ... no i kijki w dłoń i start!
          Do domu rowniez wraca z kijkami pod pacha i schowanymi akcesoriami...
          Mysle ze łazenie z kijkami to styl zycia a nie szpan na sprzęt...
          i wcale do tego nie trzeba kijków!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka