wolfenstein3d 06.04.12, 17:57 Nordic Walking w Lubniewicach widzieliście taki dziwny sport? w Gorzowie widziałem jak łażą z tymi kijkami na obwodnicy przy słowiance. Dla mnie to wygląda co najmniej dziwnie jak jacyś nienormalni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thebird2 Re: nordic walking 06.04.12, 18:16 widzieliście taki dziwny sport Nie jest dziwne .To Alzhaimer, oni zapomnieli nart Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: nordic walking 06.04.12, 18:40 "na wnuczka" jest karalne... ... a " nordic walking" to legalne dojenie kasy od emerytów! Odpowiedz Link Zgłoś
dachowiecgorzowski Re: nordic walking 06.04.12, 23:51 Jeżeli wydanie 30-50 złotych raz do roku na kijki spowoduje, że ktoś zacznie dbać o zdrowie (szczególnie w późnym wieku) i poprawi mu się kondycja czy krążenie - to chwała pomysłodawcy. A Wam tetryki internetowe życzę na stare lata tyle kondycji, byście mieli siłę śmigać chociaż z kijkami wzdłuż trasy średnicowej! Widząc jednak ile czasu płaszczycie tyłki przed monitorami marudząc na różne tematy, zapewne będziecie mogli co najwyżej wydac 30 zł na pampersa:PPP Dziennie! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: nordic walking 07.04.12, 09:50 A machanie łapłkami bez kijków nie daje efektów? ... albo wsparcie sie na kijkach wyciętych z leszczyny? Ruszanie sie w każdej formie jest pozytywne - mnie irytuje ten humbug - wyłudzanie kasy na bzdety! Spacerować - nawet intensywnie - mozna bez "markowych gadżetow" - a wciskanie dorabianej ideologi - to draństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cecil40 Re: nordic walking IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.12, 13:43 Boże, co tym ludziom nie pasuje. Zmusza was ktoś ? Nie jest to strasznie drogie, jest to jakiś sport a to że starsi ludzie sobie powędrują z kijkami to im tylko na dobre wyjdzie. Też coś... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: nordic walking 07.04.12, 13:54 Gość portalu: cecil40 napisał(a): > Boże, co tym ludziom nie pasuje. Marudzenie jest istotą dyskusji na forum. Forum bez tych, którym coś się nie podoba umiera śmiercią naturalną. Indianie w Amazonii mają ciepło, a jedzenie można zerwać lub wykopać 15 m od domu. Oni nie wymyślili internetu, tylko biali, którym zimom jest zimno i wiatr wysusza cerę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: nordic walking 07.04.12, 16:54 >> Forum bez tych, którym coś się nie podoba umiera śmiercią naturalną. to teraz wiem czemu u mnie nie ma ruchu na forum Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: nordic walking 07.04.12, 18:34 wolfenstein3d napisał: > to teraz wiem czemu u mnie nie ma ruchu na forum Nie przejmuj się Wolfi, u mnie też nie ma, a był. Ludzie przychodzą i odchodzą. Na moim starym portalu pszczelarskim jeden ciekawy świata gościu wrzucił tyle ciekawych wątków, że można by nimi obdzielić kilka forów, niestety stary skrypt coraz gorzej działał i przy przenoszeniu na nowszy nie podjąłem się przerzucenia forum... no i zdechło. Żyją te fora, na których krew się leje, a jad wypala klawiatury :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: nordic walking 07.04.12, 14:16 Boże, co tym ludziom nie pasuje. Zmusza was ktoś ? ... do czytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: nordic walking IP: *.namao.albertacom.com 07.04.12, 16:22 Hey pacany, Popatrzcie na siebie i innych.. Jak wy chodzicie? Kiedy przecietny Polak idzie to w ruchu sa jedynie nogi i najczesciej od kolan w dol. Reszta - ciezka dupa, obwisle ramiona i rece, zgarbione plecy stwarzaja bolesny obraz nadchodzacego przedwczesnego zawalu... Podobnie jak w narciarstwie biegowym kijki "zmuszaja" cale cialo do udzialu w marszu... Spala sie 30% wiecej kalorii. Poprawia krazenia, wzmacnia miesnie kosci i wszystko co z poruszaniem sie jest zwiazane...Prostuje sie sylwetke... Tak sie wlasnie przed zawalem "ucieka"... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiatrak Re: nordic walking IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 16:34 "Kiedy przecietny Polak idzie to"... w Kanadzie Don Kichote zbiera sie do walki z witrakami! Tak polski kanadyjczyk macha łapami! A ty przestałbyś sie czołgać przez US - móglbyś idąc normalnie pracowac ramionami! Bo natura tak zbudoawła człowieka że wymachy ramion ma dostosowany do innych warunków fizycznych! Czyli wzrostu, wagi ciała i długości nóg. A uzywanie kijków wymusza działania sprzeczne z naturą danego osobnika - każdy musiałby przejść badania aerodynamiczne (czy jakie tam stosuja ortopedzi) - i dopasowanie długosci i wagi kijków zgodne z budową "maszerowicza". Bez tych działań - jest to wyłudzanie od naiwnych kasy na sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d po prostu nie wszędzie jest śnieg 07.04.12, 16:56 w takim gorzowie gdzie śniegu nie ma - ludzie muszą się zabawiać w inny sposób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: nordic walking IP: *.namao.albertacom.com 07.04.12, 17:07 Hey wiatrak, Masz racje...jesli chodzi o koniecznosc dostosowania rozmiaru kijkow do rozmiaru osoby uzywajacej... Dlatego albo sprzedaja je w roznych rozmiarach albo takie ktore mozna "ustawic"... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
klodawa1952 Re: nordic walking 07.04.12, 16:17 wolfenstein3d napisał: > w Gorzowie widziałem jak łażą z tymi kijkami na obwodnicy przy słowiance. > Dla mnie to wygląda co najmniej dziwnie jak jacyś nienormalni Napisz moze, ciekawi mnie, co jest dla Ciebie normalne? Kibole z szalikami sikajacy po krzakach po wypitych piwach ? Odpowiedz Link Zgłoś
dachowiecgorzowski Re: nordic walking 07.04.12, 18:26 Marudom potrzeba karnetu za minimalnie 100 zł miesięcznie do siłowni, gdzie polansują się i pokażą "kto ma większe". Do tego można pogapić się bezkarnie na pólnagie kobiety hehe. Wydanie 30-50 złotych raz do roku nazywają zatem "naciąganiem staruszków":P A ja się cieszę, że są osoby, które ruszą tyłek sprzed telewizora i w ten najprostszy możliwy sposób zainwestują we własne zdrowie i lepszą jakość życia. A więc marudy internetowe - odspawać tyłki od foteli i marszobiegiem do lasu na rodzinny spacer! Jeszcze trochę forumowego marudzenia i będziecie w gorszym stanie zdrowotnym jak panie i panowie w jesieni życia, ganiający z kijkami wzdłuż Słowiańskiej:PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cecil40 Re: nordic walking IP: *.gorzow.mm.pl 07.04.12, 20:20 W tym mieście jest już bardzo nudno. Takie istotne tematy jak ten... Ci starsi ludzie to nie są wojownicy Ninja - nie wyjmą ukrytych ostrzy i nie użyją jako broni. Chodzą sobie z kijkami i już dziwni. To ci dopiero dziw nad dziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: nordic walking 07.04.12, 20:52 Oczywiscie ze nie mam nic do chodzenia z kijkami! ... protestuje jedynie przeciwko wciskaniu kitu że jedynie kijki pomogą! A to nieprawda - chodzenie bez kijków daje rowniez efekty. I jest mniej stresujace - nie wygląda sie dziwacznie z kijkami. A tym bardziej - jak zauwazyłem na moim osiedlu: - pani przychodzi z domu (50m od "startu") z kijkami pod pacha, w torebce ma rekawiczki... zaklada akcesoria - czyli opaski na ręce i na głowe... rekawiczki.. ... no i kijki w dłoń i start! Do domu rowniez wraca z kijkami pod pacha i schowanymi akcesoriami... Mysle ze łazenie z kijkami to styl zycia a nie szpan na sprzęt... i wcale do tego nie trzeba kijków! Odpowiedz Link Zgłoś