Dodaj do ulubionych

Multikino znowu w planach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 18:49
"...Modeh Polmo uważa natomiast, że nowa lokalizacja zmienia kalkulację
opłacalności przedsięwzięcia i powierzchnia handlowa musiałaby przekraczać 2
tys.m kw...."

Kombinują jak koń pod góre... Jakie istotne róznice wynikaja ze zmainy
lokalizacji o kilkaset metrów? To kupcy lobbują żeby to nie było Multikino
tylko kolejny Multikramik - (powierzchna do kupczenia jest droższa od
powierzchni do dupczenia - czyli posadzenia dupy w fotelu kinowym...)
Obserwuj wątek
    • Gość: Zieleniak Re: Multikino znowu w planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 20:21
      Sprzedawcy pietruszki zamiast prawdziwego Multikina?
    • Gość: Obserwator Re: Multikino znowu w planach IP: *.gorzow.mm.pl 12.08.04, 20:43
      ... szaaaa.... Marek czuwa... (surmacz)...szaa... on czuwa...
    • Gość: Hexen Re: Multikino znowu w planach IP: *.gorzow.mm.pl 12.08.04, 20:56
      " Przekonamy się 25 sierpnia, czy znowu inwestycja kilkudziesięciu milionów
      przejdzie nam koło nosa - komentuje wiceprezydent Guzenda"

Takie słowa w ustach Guzendy to skrajnie bezczelna autoironia. Ma klasę,
      koleś... trzecią podstawówki...
    • Gość: Bart Re: Multikino znowu w planach IP: *.gorzow.mm.pl 12.08.04, 21:09
      Bosze, czy w tym miescie nie moze byc jakiejs powaznej rozrywki?
      W kinie nie bylem kilka lat bo do Kopernika ani do Slonca nie mam zamiaru sie
      wybierac. Mam 41 lat i chce tego Multikina. Ze Slowianka tez byly krzyki w
      ogole. Okazalo sie ze byl to strzal w 10! Wiekszosc mieszkancow jest zadowolona
      (pozostaly tylko niedobitki ale tak zawsze bedzie!)
      Mam wielu znajomych mlodszych i troche starszych. Chcemy tego Multikina. Mam
      nadzieje, ze wladza nie zawiedzie i dopnie swego!
      Ludzie nie badzmy zasciankowym miastem!
      Pozdrawiam wszystkich normalnych!
      • Gość: Donson Re: Multikino znowu w planach IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.08.04, 21:42
        Jestem za, tez chcę multikina bo na wyjazd do Poznania nie mam czasu, a w Słońcu czy Koperniku tylko głowa może człowieka rozboleć.
        Szkoda,że Marcinkiewicz nie ma kasy bo to miejsce jest idealne. Może zrobimy społeczną zrzutkę jakieś obligacje na budowę nowego Kopernika.
      • Gość: XXX Re: Multikino znowu w planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:05
        "...Chcemy tego Multikina..."

Owszem ja także chcę - tylko ze z tego co piszą wynika ze to będzie
        Multizieleniak a nie emultikino... Juz cos przebakują że z powodu zmany
        lokalizacji (sic!) musza zwiększyć powierzchnię handlową.... toć to chodzi o
        więcej miejsca dla handlu pietruszka a nie do ogladania ruchomych obrazków!!!!
        Kupcy chca pozstać w centrum a nie gdzieś na obrzeżach miasta.... i szyjkuja
        podstęp - niby budoawa Multikina a tak naprawdę to stragany znad Warty przenisa
        obok Sądu - do centrum....
        • gtk Re: Multikino znowu w planach 12.08.04, 23:26
          Gość portalu: XXX napisał(a):

> "...Chcemy tego Multikina..."
          >
          > Owszem ja także chcę - tylko ze z tego co piszą wynika ze to będzie
          > Multizieleniak a nie emultikino... Juz cos przebakują że z powodu zmany
          > lokalizacji (sic!) musza zwiększyć powierzchnię handlową.... toć to chodzi o
          > więcej miejsca dla handlu pietruszka a nie do ogladania ruchomych obrazków!!!!
          > Kupcy chca pozstać w centrum a nie gdzieś na obrzeżach miasta.... i szyjkuja
          > podstęp - niby budoawa Multikina a tak naprawdę to stragany znad Warty przenisa
          >
          > obok Sądu - do centrum....

A co w tym złego, jeśli będą trzy porządne sale kinowe i nie trzeba będzie jeździć do Poznania? Czy ktoś Ci będzie kazał robić zakupy w tym budynku?!
          • Gość: XXX Re: Multikino znowu w planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:49
            Tylko że tobędą "salki" kinowe i hale z ziemniakami....
            • gtk Re: Multikino znowu w planach 13.08.04, 07:03

> Tylko że tobędą "salki" kinowe i hale z ziemniakami....

Nie wiedziałem, że projekt już jest upubliczniony... A może masz jakieś dojścia i wiesz, jak to będzie wyglądało?
              Mam wrażenie, że krytykujesz dla samej krytyki (bo to pod prąd). Przeciez również nikt Ci nie będzie kazał iśc do takiej "salki". Poznań i Szczecin nie zamkną swoich kin - droga wolna!
              Gdyby to były publiczne pieniądze, nad któymi byśy tu deliberowali, to rozumiem. Ale prywatny facet chce coś zbudować, a Ty z góry wiesz, że to jest be...
              • Gość: XXX Re: Multikino znowu w planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 14:46
                CZytam i zanm realia i sposób myślenia inwestorów - a tak w ogóle to niech
                budują - nawet lotnisko albo drugi stadion Dziesieciolecia - co mi tam nie moja
                kasa....
              • Gość: XXX Re: Multikino znowu w planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:02
                Do Szczecina i Poznania mam za daleko... w tramwajem dojade do najbliższego
                Multikina.... a jest ich tutaj kilka....
                • gtk Re: Multikino znowu w planach 14.08.04, 21:30

> Do Szczecina i Poznania mam za daleko... w tramwajem dojade do najbliższego
                  > Multikina.... a jest ich tutaj kilka....

To stawia w trochę dziwnym świetle Twoje uczestnictwo w dyskusji w sprawie gorzowskich kin...
                  • Gość: XXX Re: Multikino znowu w planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 00:33
                    Niestety sytuacja jest chwilowa za 18 miesiecy wracam do Gorzowkaaaaaaa!!!!!!
                    • Gość: Hexen Re: Multikino znowu w planach IP: *.gorzow.mm.pl 15.08.04, 01:21
                      Czyżbyś miał(a) za dużo czasu na to forum? :)))
                      • Gość: XXX Re: Multikino znowu w planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 01:30
                        Ano!!! Czasu mam duzo...
        • Gość: birdw Re: Multikino znowu w planach IP: 2.5.2.* / *.teleton.pl 13.08.04, 08:57
          A widziałeś gdzie jest Multikino w Szczecinie? w ogromnym centrum handlowym.
          Zresztą na tak małe miasto jak Gorzów to ile można wystawić "salek"? dwie?
          trzy? może cztery?
      • Gość: Hexen Re: Multikino znowu w planach IP: *.gorzow.mm.pl 13.08.04, 17:01
        Też chcę nowego kina.
        Słowianka nigdy nie była strzałem w 10. Najwyżej w 8. Większość mieszkańców nie
        stać na tę ósemkę.
    • Gość: kinomaniak Proponuję... IP: *.gorzow.mm.pl 12.08.04, 21:22
      ...założyć "Obywatelską Grupę Wsparcia dla Projektu Budowy Multikina". Kto za?
    • Gość: KIBELEK ZAWARCIE JEST BLISKO PLACU GRUNWALDZKIEGO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:23
      ZAWARCIE JEST BLISKO PLACU GRUNWALDZKIEGO, A SĄD MA TAM POWSTAĆ
      JUŻ NIEBAWEM!!
      MYŚLĘ, ŻE TO ŚWIETNE MIEJSCE NA MULTIKINO!
      • Gość: kaku Re: ZAWARCIE JEST BLISKO PLACU GRUNWALDZKIEGO! IP: *.gorzow.mm.pl 13.08.04, 09:17
        Niech budują nawet z powierzchnią handlową. Powierzchnia handlowa wcale nie
        będzie przeszkadzać w oglądaniu filmów. Lokalizacja przy sądzie nie jest zła, a
        co do Zawarcia to też nie jest zły pomysł (plac po Ursusie). Jakieś
        urozmaicenie na Zawarciu by się przydało.
    • Gość: MAXX Re: Multikino znowu w planach IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.08.04, 12:31
      A rentowność bedzie podobna jak SŁOWIANKI.W takim bieda-mieście majacym
      niewiele ponad 100 tys.mieszkańców multikina nie mają racji bytu, dlatego te
      czary o powierzchniach handlowych, w gruncie rzeczy chodzi o kolejny market a
      kino to kwiatuszek do kożuszka .Podobna sytuacja miala miejsce w Zielonce tez
      byli inwestorzy co przymierzali sie do multikina i na planach sie skonczylo.
      • Gość: kaku Re: Multikino znowu w planach IP: *.gorzow.mm.pl 13.08.04, 12:45
        budują za swoje pieniądze. jak zwał tak zwał. inwestycja jest ciekawa i może
        być dla miasta dobra.
        • Gość: znachor Re: Multikino znowu w planach IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.04, 18:08
          kaku napisał:
          > budują za swoje pieniądze.

Czyżby?
      • Gość: Tomek Re: Multikino znowu w planach IP: *.gorzow.mm.pl 23.08.04, 21:40
        My to nie zielonka. U nas nie moze skonczyc sie i nie skonczy sie na planach. U
        nas dopniemy swego i multikino postawia. Jest blisko granicy i wogole, ale to
        ze na planach sie konczy ostatnio w Gorzowie to robota konkurencji. Kopernik i
        Slonce przeciez upadna jak wybuduja multikino to logiczne wiec nie pozwola na
        to zapewne
    • Gość: proso Re: Multikino znowu w planach IP: *.gorzow.mm.pl 13.08.04, 14:32
      Czy te beznadziejne władze Gorzowa nie mogłyby się skupić na likwidowaniu biedy
      w tym mieście. Wystarczy popatrzeć na inne miasta w Polsce o podobnej
      wielkości - w którym z nich jest tak wysokie bezrobocie i tak wysoki wkaźnik
      biedy? Dlaczego władze Gorzowa tak bardzo chcą postawić na swoim? Czy
      rzeczywiście Gorzowowi do szczęścia brakuje już tyko kolejnej zabawki w postaci
      kina wielosalowego (i kolejnego supermarketu - a może to o ten supermarket
      przede wszystkim chodzi). Mamy już jedną nieudaną i bardzo kosztowną inwestycję
      w tym stylu - "Słowiankę", która nieustannie stoi na skraju bankructwa. Czy
      wreszcie doczekamy się, że te nieudaczne władze zrobią wreszcie coś
      rzeczywiście pożytecznego dla Gorzowian i przestaną udawać, że coś robią dla
      tego miasta. Ja myślę, że tej władzy po prostu na to nie stać.
      • Gość: Tomek Re: Multikino znowu w planach IP: *.gorzow.mm.pl 23.08.04, 21:44
        Przeciez multikino czy supermarket no nowe miejsca pracy, wiec jednak niedosc
        ze rozrywka dla mieszkancow i wybijanie sie Gorzowa nad zielonka to i miejsca
        pracy. Moim zdaniem dobra inwestycja, a po drugie to nie miasto inwestuje tylko
        jakis inwestor wiec dla miasta jeszcze lepiej. A moim zdaniem obecny Pan
        Prezydent miasta Gorzowa duzo zrobil i duzo robi dla nas i za to powinnismy mu
        podziekowac.
    • Gość: lokas Re: Multikino znowu w planach IP: *.gorzow.mm.pl 13.08.04, 16:22
      M. Guzenda mówi, że tym razem inwestor stawia warunki i będzie musiał, dla
      opłacalności inwestycji,zbudować ponad 2 tys, mkw.powierzchni handlowej.Więc
      wszystko jest jasne :1/przecież od początku inwestor wraz z prezydentem z
      wielką determinacją przekonywali, że nie może być inna lokalizacja tylko pl.
      Grunwaldzki, więc już od początku stawia warunki,
      2/od początku było wiadomo, że tposługiwanie się hasłem "multikino" (cha,cha -
      3 salki kinowe !) to tylko zabieg taktyczny, by zmylić przeciwników budowy
      kolejnego hipermarketu!Teraz wyszło szydło z worka; już do 2 tys.mkw. to mało
      trzeba 5, 10 15 tys. m.kw. i znów radni z SLD namaszczeni przez prezydenta i
      przekonani o wyższości tzw. multikina nad świecącymi pustkami ( z powodu
      powszechnej gorzowskiej biedy)funkcjonującymi już w Gorzowie kinami
      zagłosują "za" kolejnym hipermarketem.Bo bedzie konkurencja - jak ongiś
      przekonywał prezydent : konkurencja Tesco dla Tesco!,
      3/Czy w końcu w tym podłym Gorzowie zacznie naszych włodarzy obowiązywać prawo?
      dlaczego pan prezydent -jeśli tak pragnie dla gorzowian MULTIKINA (ale z
      prawdziwego zdarzenia!!!) - nie ogłosi przetargu nieograniczonego wyznaczając
      lokalizację, ale taką , jaka będzie opłacalna dla miejskiej kasy i dogodna dla
      mieszkańców. Dlaczego sam prowokuje sytuacje - wpuszczając kuchennymi drzwiami
      inwestora ze Szczecina -do spekulacji, że coś znów się kombinuje, by dogodzić
      inwestorowi.Przecież to śmierdzi na odległość : nagle WSA nie potrzebny tak
      duży parking, nagle trzeba zmienić plan zagospodarowania (bo musi być kilka
      tys. m,kw, dla handlu,nagle znajduje się wolne (suoer atrakcyjne) miejsce przy
      siedzibie sądu etc,etc.A czy w interesie miasta i jego mieszkańców nie byłoby
      tak atrakcyjne miejsce sprzedać za duże pieniądze oferentowi, który da ich
      najwieceji wybyduje w tym miejscu coś sensownego, byleby nie hipermarket
      (zwany multikinem!)Dlaczego ciagle kupczy się kasą i pieniędzmi podatników?Czy
      wtym kraju nie ma już żadnych sprawnych mechanizmów kontroli gospodarowania
      publicznymi środkami?Bo później pozostaje tylko radosna twórczość - białe
      księgi...
      • Gość: Bernard Re: Multikino znowu w planach IP: *.ed.shawcable.net 16.08.04, 09:21
        Hey lokas,
        Znowu to samo, krytyka dla krytyki.
        Wpieprzanie podworkowej polityki w business.
        Ckololwiek by nie bylo proponowane zawsze jakis "wrog" Jedrzejczaka bedzie
        wrzeszczal.
        Jedna okazje juz skopano, mam nadzieje ze tej nie.
        Jesli chodzi o "stawianie warunkow" to mysle ze slowa zostaly uzyte
        niefortunnie. W sytuacji panujacej w Gorzowie nie powinno sie uzywac
        jezyka "ultimatow" w okresie kiedy wlasciwie tocza sie rozmowy i negocjajce...
        Oczywiscie ze kazdy inwestor wnoszacy kilkadziesiat milionow na rynek ma prawo
        miec "wlasne pomysly"...
        W koncu wydaje swoje pieniadze i chce miec jak najwieksze szanse na zwrot
        inwestycji i zarobek..
        To sie kapitalizm nazywa pacanie kochany.
        KAPITALIZM.
        Czyli : kapital rzadzi. Kto ma pieniadze ten decyduje.
        Odsun sie na bok i pozwol tym co wiedza co robia dokonczyc sprawy.
        Dosc idiotyzmow.
        Mowimy tutaj o pracy dla ludzi. Kazde miejsce sie liczy.
        Chyba ze wolisz bezrobocie. Chba ze dla Ciebie czym gorzej w Gorzowie tym
        lepiej...
        Zakichana opozycja. To mi raczej na dywersje wyglada.
        Pozdrawiam
        • Gość: proso Re: Multikino znowu w planach IP: *.gorzow.mm.pl 16.08.04, 22:44
          Jesteś ignorantem. O jakim kapitaliźmie Ty piszesz? Przecież to co opisałeś to
          zwykły gangsteryzm. Przypominam, że w Polsce jest demokracja, a Gorzów to
          miasto, w którym żyją LUDZIE a nie kapitał, pacanku. Tak więc o tym, co jest
          dobre dla Gorzowian będą decydowali Gorzowianie, a nie jakiś tam jeden, czy
          paru facetów (jecze w dodatku przyjezdnych) z dużą forsą. Co do nowych miejsc
          pracy, które niby ta inwestycja ma stworzyć, to prawda jest taka, że w efekcie
          nieuchronnego bankructwa wielu małych sklepów w całej dzielnicy, pracę i źródła
          utrzymania straci dużo więcej osób niż ją zyska.
          • Gość: Bernard Re: Multikino znowu w planach IP: *.ed.shawcable.net 17.08.04, 01:18
            Hey proso,
            Czesciowo masz racje...
            Politycznie decyduja Gorzowianie...
            Jednak w biznesie maja Gorzowianie (przepraszam) guzik do powiedzenia.!!!
            Moga sie cieszyc ze inwestycje przynosza prace, lub smucic gdy nic sie nie
            dzieje.
            To wszystko. Wielki pieniadz zdecyduje.
            Przyzwyczaj sie.
            Business is business.
            Nie ma nic wspolnego z polityka czy przyjemnoscia....
            Kochaniutki, jestes tak daleko do tylu ze Twoj akcent brzmi francuzko...

Pozdrawiam.
            PS.
            Nigdy, przenigdy nie mieszaj przyjemnosci, polityki i biznesu razem...
            • x-xx Re: Multikino znowu w planach 17.08.04, 02:08
              Chciałem cos napisać ale.... juz mi sie nie chce.... Debil bedzie debilem
              chocbym pisal co chwile.....

Kretyn o akcencie "francuzkim" (sic!) a może francowatym.... (mam nadzieję ze
              wiesz co to jest franca?)
              • x-xx Re: Multikino znowu w planach 17.08.04, 02:48
                Oczywiście to o Benku-kretynku...
            • Gość: proso Re: Multikino znowu w planach IP: *.gorzow.mm.pl 17.08.04, 15:02
              Ja piszę o działalności władz Gorzowa, a nie o biznesie. Władze Gorzowa mają
              działać na rzecz i dla dobra mieszkańców Gorzowa. Obecnie jest odwrotnie.
              Dokładnie nie wiadomo w czyim imieniu te władze działają, ale na pewno nie w
              imieniu Gorzowian (miejmy nadzieję, że odpowiedzi na to pytanie udzieli już
              niedługo prokuratura) - widać to m.in. po wskaźnikach bezrobocia i biedy.
              Działanie przeciw interesom mieszkańców Gorzowa widać również w poczynaniach
              prezydenta miasta w sprawie multikina - ta inwestycja przyniesie Gorzowianom
              więcej szkód niż korzyści, to jest niewątpliwe. Czy już rozumiesz w czym rzecz?
              • agis10 Re: Multikino znowu w planach 17.08.04, 20:28
                W sprawie budowy centrum handlowego w centrum miasta, uczyniono duży krok do
                przodu. Wyjęto przeciwnikom argument o zabudowie historycznie i
                architektonicznie ukształtowanego Placu Grunwaldzkiego. To sukces jednej i
                drugiej strony konfliktu. Obroniono Plac i nie wygoniono inwestora z Gorzowa. W
                tej sytuacji, kiedy tak duża część Gorzowian wiąże z tą budową nadzieje na
                podniesienie miejskiej rozrywki na wyższy poziom, nie wypada już rozdzierać
                szat i mówić nie planom nowej lokalizacji. Pozostają jednak niejasności i
                obawy. Nie upierajmy się przy nazywaniu tej inwestycji multikinem, to centrum
                handlowe w którym w różnych wersjach wydzielono miejsce na 2 lub 3 salki kinowe
                o łącznej liczbie miejsc mniejszej niż dziś ma "Kopernik". Centrum handlowe w
                pierwotnej wersji miało zająć 6000 metrów, dziś mówi się o zwiększeniu jeszcze
                tej powierzchni. Ulokowanie tego handlowego molocha w centrum, może mieć tylko
                neatywne skutki dla handlu i uslug w tej części miasta. Z pewnością nie ułatwi
                też ono rewitalizacji gorzowskiego nowego miasta. Pozostaje jeszcze sprawa
                odstąpienia od trybu przetargowego na sprzedaż przez Miasto terenu pod budowę.
                A więc znowu niejasności, dzialanie na szkodę miejskiego budżetu i podejrzenia
                o kolejne przekręty. Czy któraś z miejskich inwestycji bedzie w końcu wolna od
                atmosfery skandalu?...
              • Gość: Bernard Re: Multikino znowu w planach IP: *.ed.shawcable.net 18.08.04, 07:34
                Hey proso,
                Nie rozumiem...
                Wyjasnij.
                Pozdrawiam
    • Gość: Miesz. Wyszyńskieg Re: Market i kino? IP: *.gorzow.mm.pl 18.08.04, 15:55
      Niech budują w centrum ten market z kinem bo nie ma gdzie iść na zakupy. Do
      TESCO daleko a w pobliżu nic nie ma. Kino z prawdziwego zdarzenia też sie
      przyda, gdyż te które są odbiegają znacznie swym standardem. Radni niech zajmą
      się interesem wyborców a nie własnych kieszeni.
    • Gość: ciekawski Re: Multikino znowu w planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 20:23
      "Multikino znowu w planach"

Tylko w planach?
      • Gość: ab Re: Multikino znowu w planach IP: *.gorzow.mm.pl 22.08.04, 22:50
        Kto odpowie na pytanie.
        Jak firma BUDNEX chce budować kino,dyskotekę i handel pod kościołem w budynku
        ponad 10 tys. m2 to nie ma emocji i komentarzy.Jak inwestor zewnętrzny chce
        wybudować kino,usługi i handel to nagle wszyscy w mieście się boją ,począwszy
        od kiniarzy,handlarzy i opozycji na czele, obrażając i szkalując inwestorów.
        Może ci wszyscy "nie politycy" boją się,że wreszcie ktoś im pokaże jak należy w
        Gorzowie budować,godząc kulturę,handel i wywołując prawdziwą konkuręcje
        wolnorynkową.Ta konkurencja pozwoli nam gorzowiakom z tego korzystać.Kto nie
        idzie do przodu a stoi w miejscu ten się cofa.Mamy przykład naszych
        kin.Kiniarze co roku obiecują zakładają spółki a szczury jak biegały tak
        biegają.
    • Gość: hahhaa Re: Multikino znowu w planach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 12:04
      Multikino w Gorzowie? dobry żart - przecież ono by nawet na 1 sale kinową nie
      zarobiło - wystarczy pójść teraz do kin gorzowskich zeby zobaczyc jak ludzie
      potrzebuja kolejnego kina :)
    • Gość: kinoman Re: Czy opozycja w radzie uwali multikino ? IP: *.um.gorzow.pl / *.um.gorzow.pl 24.08.04, 12:05
      Ciekawe czy lobbing lokalnych kiniarzy i przeciwników wszelkich inicjatyw
      Prezydenta zniweczy kolejną szansę budowy kina w centrum ? Co o tym sądzicie ?
      Grupka etatowych klakierów pojawi się w środę na sali sesyjnej aby potwierdzić
      teorię radnych : Rafalskiej, Marcinkiewicza i Surmacza że gorzowianom kino jest
      niepotrzebne ! Jeżeli musi już być to np. w Małyszynie bo każdy ma dobre auto
      i dojedzie do kina a jeżeli nie ma to niech zbiera na auto a nie odwiedza
      kina - tym bardziej Multikina !!!!!
      • Gość: Hexen Re: Czy opozycja w radzie uwali multikino ? IP: *.gorzow.mm.pl 24.08.04, 18:02
        Gość portalu: kinoman napisał(a):

> Ciekawe czy lobbing lokalnych kiniarzy i przeciwników wszelkich inicjatyw
        > Prezydenta zniweczy kolejną szansę budowy kina w centrum ?

No, no. Za tak praworządny głos w dyskusji przełożony na pewno przymknie oko na
        obijanie się w urzędzie w czasie pracy...
        (Z takim IP na wierzchu to jakby się na rynek bez gaci wyszło.)
      • Gość: ciekawy Re: Czy opozycja w radzie uwali multikino ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:09
        Ryszardzie od webstrefy, czyżbyś to ty był tym kinomaniakiem? A może to
        rzecznik prasowy inkoguto?
    • Gość: kinoman Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.um.gorzow.pl / *.um.gorzow.pl 24.08.04, 12:07
      Ciekawe czy lobbing lokalnych kiniarzy i przeciwników wszelkich inicjatyw
      Prezydenta zniweczy kolejną szansę budowy kina w centrum ? Co o tym sądzicie ?
      Grupka etatowych klakierów pojawi się w środę na sali sesyjnej aby potwierdzić
      teorię radnych : Rafalskiej, Marcinkiewicza i Surmacza że gorzowianom kino jest
      niepotrzebne ! Jeżeli musi już być to np. w Małyszynie bo każdy ma dobre auto
      i dojedzie do kina a jeżeli nie ma to niech zbiera na auto a nie odwiedza
      kina - tym bardziej Multikina !!!!!
      • Gość: KOko Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.04, 01:08
        Słuchaj Ty cwaniaczku z UM. Dobrze by było byś miał więcej odwagi i nie krył
        sie za jakąś ksywką. Jesli masz czelność publicznie stawiać zarzuty wymienionym
        radnym, to miej choć odrobinę odwagi i podejmij polemikę na rzeczowe argumenty.
        Coś mi sie kojarzy. Już raz jeden urzędas przepraszał te same osoby za
        bezpodstawne oskarżenia, jakoś podobne w treści. Czyżby teraz swoją odwagę
        schował na lepsze czasy?
        Mają rację Ci co tweirdzą, że w tej sprawie śmierdzi na odleglość kolejny lewy
        interes.
        Mnóstwo niejasności, na polecenie "inwestora" zmiana prawa lokalnego,
        podejmowanie próby zmian koncepcji rozwoju miasta sprzed roku itd. Czy takie
        działania podejmuje się ktoś bez widzenia w tym korzyści bez względu na
        polityczne (już dzisiaj łatwe do przewidzenia) konsekwencje polityczno-
        wyborcze. To jest postępowanie zgoła pozbawione jakichkolwiek ograniczeń. Układ
        Warszawski mógłby przyjechać na studia do naszych włodarzy. ONI doskonale
        wiedzą co mogą - wedle zasady, nie ważne czy się kradnie, byle by nie dac sie
        zlapać, doslownie i w przenośni.
        Żywię maleńką nadzieję, że trwanie wszystkich procedur w tej sprawie
        ostatecznie zakończy żywot tych, co żywią (jeszcze) swoich, bronią swoich (już
        nie wszystkich) i marnie skończą jak jeden czerwony mąż. !!!!!!!!!! a swoją
        drogą, co ze sprawą jazdy po pijaku P. Kaczanowskiego. Chyba wypadł sądowi
        okręgowemu z kalendarza. Ach te niezależne w organizacji sądy w Go-wie, o
        niezawislości chyba szkoda strzępić klawiaturę. A niech ktoś zgadnie kto nim
        kieruje????????
        PS.
        Przy okazji (przed rokiem)ów co sie zowie prez tego miasta zaklinał się na
        wszystkie SWOJE świętości, że żaden market - poza wskazanymi miejscami, na
        Zawarciu i gdzieś na Szczecińskiej k. Dobrej,nie powstanie. A tu proszę. Co
        znaczy byznes i polityka.
        Pozdrawiam
        • Gość: Bernard Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.ed.shawcable.net 25.08.04, 10:00
          Hey KOko,
          Ales sie nastroszyl.
          Kinoman ma racje. Nie ma znaczenia czy to kino, czy cokolwiek... Bedziecie
          krytykowac kazda nowa inwestycje, kazde nowe przedsiewziecie... Dlaczego?
          Poniewaz to inicjatywa administracji Jedrzejczaka.
          Wam to nie przeszkadza ze pozbawiacie Gorzow mozliwosci posiadania ladnych
          miejsc biznesu i pracy. Wam to nie przeszkadza, ze kiladziesiat osob straci
          mozliwosc zarabiania ..
          Czym w Gorzowie gorzej tym dla was lepiej...
          Jesli chodzi o inwestorow przyjacielu, to oni ZAWSZE maja racje.
          Tak dlugo jak przynosza WLASNE pieniadze by zainwestowac w miescie moga miec
          wlasne pomysly i uwagi.
          Zadaniem wladz jest sprawdzic czy owe zyczenia mozna spelnic i jesli to tylko
          mozliwe - zrobic to.
          Pozdrawim
        • Gość: ab Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.gorzow.mm.pl 25.08.04, 12:40
          Hey KOko.Ty to jesteś cymbał.Jak inwestor chce kupić grunt od miasta i
          wybudować kino to ty baranie już widzisz politykę i korzyści włodarzy
          miasta.Przecież Urząd Miasta od tego jest aby umożliwić inwestorom działanie i
          rozwój Miasta.A ty cybuchu najlepiej kup sobie namiot i zaszyj się w
          Bieszczadach to tam może nikt ci nie zbuduje sklepu,ulicy, Słowianki i kina.
          • Gość: joooooooo!!!! Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 12:49
            Gość portalu: ab napisał(a):

> Hey KOko.Ty to jesteś cymbał.Jak inwestor chce kupić grunt od miasta i
            > wybudować kino to ty baranie już widzisz politykę i korzyści włodarzy
            > miasta.Przecież Urząd Miasta od tego jest aby umożliwić inwestorom działanie
            i
            > rozwój Miasta.A ty cybuchu najlepiej kup sobie namiot i zaszyj się w
            > Bieszczadach to tam może nikt ci nie zbuduje sklepu,ulicy, Słowianki i kina.

Oj!!!! Korzyść włodarze miasta odniosą - kasa podstolikowa - i "wdzięczność"
            mieszkańców w następnych wyborach - to korzyści nie do pogardzenia.....
            • Gość: ab Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.gorzow.mm.pl 25.08.04, 15:03
              Hey joooooo.Wejdż pod ten stół i poszczekaj.Może coś ci skapnie.Ale dopiero
              wtedy jak ci skapnie będziesz miał prawo oczerniać ludzi i oskarżać ich o
              łapówkarstwo.Chyba,że ty oceniasz ludzi po swoim postępowaniu,tzn.skoro ja
              jestem łapówkarz to inni też.W takim razie masz prawo tak pisać.Ale puść
              jeszcze tego meila na komisariat policji.Oni pomogą ci wejść pod ten stół.
              • Gość: jooooooo Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 15:14
                W świetle działań prokuratury w kręgach gorzowskich biznesmenów i prominentów -
                istnieja podstawy do wniosków jakie wysnułem... nie wzięły sie one z
                powietrza....
                • Gość: ab Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.gorzow.mm.pl 25.08.04, 16:03
                  Hey jooooooooo.W świetle jakich działań. Prokuratura jak mi wiadomo do dzisiaj
                  nikomu nie postawiła żadnych zarzutów i nie udziela informacji.Chyba że ty coś
                  wiesz,łapówkarzu.Łatwo rzucić oskarżenie bez pokrycia.
                  • Gość: jooooooo Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 16:09
                    Widzę że rzeczywiście poznałeś tylko dwie pierwsze litery alfabetu i czytać nie
                    umiesz.....
                  • Gość: ciekawy Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 21:24
                    Prokuratura do tej pory postawiła zarzuty dwunastu osobom i jak twierdzi sprawa
                    jest rozwojowa. To co można jeszcze dodać, to to, że obrona Tadeusza J. przed
                    wylaniem się mleka, jak na razie jest skuteczna.
                • Gość: Bernard Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.ed.shawcable.net 26.08.04, 00:43
                  Hey joooo,
                  Oczywiscie ze nie wziely sie z powietrza.
                  Opozycja produkuje je tuzinami...
                  Ty oczywiscie jestes jednym z tych co sie dali "zalapac"
                  "jak tak gadaja to musi cos w tym byc"
                  Mysl troszeczke prosze...
                  Czy myslisz , ze gdybym zaczal na forum pod roznymi imionami pisac ze jestes
                  zlodziej i oszust, i sam sobie odpisywac pod jeszcze innymi imionami, ze to
                  prawda...
                  Myslisz, ze nie znalazloby sie kupa baranow ktora powiedzialaby: Cos w tym
                  jest, z powietrza sie nie wzielo...
                  Mysl do jasnej cholery. Manipuluja toba jak marionetka.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: ja Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 02:39
                    Oj dupek ty dupek....!!!!
                  • Gość: ja Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 02:41
                    Zwłaszcza prokuratura manipuluje.... uczestnikami forum.... bo grasuje tu
                    dupkowaty Benek... bedący w kregu zainteresowań CBŚ....
                    • Gość: Bernard Re: Multikino - kolejmy bój radnych ! IP: *.ed.shawcable.net 26.08.04, 08:18
                      Hey ja,
                      Wszyscy manipuluja tylko nie Ty...
                      Pozdrawiam dupkowato
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka