Gość: Bydgoszczanin IP: *.hipernet.ras.pl 05.01.05, 14:08 mam do was drodzy Gorzowianie pytanie...ktore miasto jest stolica waszego wojewodztwa?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kibol Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.05, 14:37 Machary!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipol Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.ztpnet.pl 05.01.05, 18:24 No ,jak nie wiesz? Miasto w środku województwa -Zielona Góra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.gorzow.mm.pl 05.01.05, 20:34 Stolicą jest oczywiście Gorzów. Miasto w środku województwa to Świebodzin, a zielona góra to wiocha gdzieś pod Cigacicami (LOL)! Odpowiedz Link Zgłoś
pepi_2 Re: Stolica wojewodztwa? 05.01.05, 22:10 Wiesz Tomuś ,może rzeczywiście stolica powinna być w Świebodzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.ztpnet.pl 06.01.05, 17:25 ciepło, ciepło.... ośrodek Przełazy, tam przy wódeczce, bez krempacji nasi wodzowie ustalają, co ma być ustalone Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: Stolica wojewodztwa? 06.01.05, 22:28 Oczywiście stolicą województwa jest Gorzów Wielkopolski, a nie ta zasr*** zielona góra. A Wy kochani Bydgoszczaninie macie też wojewódzkie władze w Bydgoszczy czy Toruniu a wogóle to Grudziądz jest poszkodowany. pozdawaim P.S. A Szczecin nie ma problemu chyba ze się z Koszalinem pokłuimy o województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romekk Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:58 nie ma czegos takiego jak stolica wojewodztwa . poczytaj sobie ustawe o podziale administracyjnym RP - jest tam mowa jedynie o siedzibach wojewody i sejmiku wojewodzkiego. pojecie stolicy wojewodztwa nie jest zdefiniowane, w ogole nie ma go w tej ustawie. jezeli akurat obydwa urzedy sa w 1 miescie - to ok, mozna je zwyczajowo okreslac stolica. akurat w lubuskiem czy kuj-pom wychodzi na to , ze sa 2 stolice - taka byla zreszta intencja ustawodawcy, kiedy wprowadzal podzial wladzy pomiedzy najwiekszymi miastami tych wojewodztw. inaczej zreszta te wojewodztwa chyba nie powstaly.. Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: Stolica wojewodztwa? 06.01.05, 23:07 Ale nikt nie bedzie się czepiał szczegółow wiadomo o co chodzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczak Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.hipernet.ras.pl 08.01.05, 00:03 mamy mały problem z sasiadem zza miedzy, ale mysle ze sie z nim szybko uporamy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny_krzyzak Re: ja wiem jaki to problem jest..;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 00:51 najpierw musicie znalezc te slynna szczotke klozetowa, ktora zaginela jakies 3 tygodnie temu w operze - przedmiot ognistego sporu pomiedzy prezydentem bydgoszczy a dyrektorem bydgoskiej opery... dopiero wowczas gdy to berlo waszego miasta odznajdzie sie , uzyskacie odpowiednia moc duchowa aby sie z nami zmierzyc.. tylko pod ta szczotka, tylko pod tym znakiem, bydzia bedzie bydzia, a bydziak - bydziakiem... bujajcie sie pajace i niech ta szczotka klozetowa slawi imie miasta bydgoszczy w calej Polsce ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin Re: ja wiem jaki to problem jest..;-)) IP: *.hipernet.ras.pl 08.01.05, 01:37 o widzisz juz jeden torunski burek zaszczekal...sami widzicie jaki to poziom...zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny_krzyzak Re: ja wiem jaki to problem jest..;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 03:35 jaka zenada obywatelu ze stolicy szczotek klozetowych ? to nie mysmy te szczotke ukradli..piszesz, ze masz problem z sasiadami zza miedzy to porozmawiajmy o tym otwarcie.. to nie ja wybralem lubuskie forum - tylko ty ..wszystkich gorzowian z gory przepraszam za ten poboczny watek, ale pan bydgoszczak zamiast stanac do dyskusji na naszym lokalnym forum postanowil uprawiac public relations tam, gdzie ludzie nie znaja kujawsko-pomorskich realiow..tak wiec uwazam, ze kwestia slynnej szczotki do czyszczenia sraczow, ktora zelektryzowala bydgoskie elity kulturalno -polityczne w ciagu ostatnich tygodni powinna byc szerzej znana ..w koncu to istotny element tzw. stolecznego oblicza bydgoszczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin Re: ja wiem jaki to problem jest..;-)) IP: *.hipernet.ras.pl 09.01.05, 16:04 myslisz bucu z torunia ze kogos w gorzowie interesuja twoje torunskie frustacje??przynosisz wstyd TORUNIOWI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin Re: ja wiem jaki to problem jest..;-)) IP: *.hipernet.ras.pl 09.01.05, 16:06 aha...tak dla rownowagi.. miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,2479384.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny_krzyżak Re: frustracje traktorzysty z bydgoszczy ;-)))) ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:00 drogi półgłówku, mozesz sobie pisać co tylko zechcesz - fakty są takie, że jestescie olewani w toruniu i dlatego właśnie błąkasz się tutaj, na lubuskim forum , aby się trochę dowartościować .. obywatelu z największego prowincjonalnego miasta w Polsce - życzę ci aby w 2005 roku status bydgoszczy trochę się polepszył - przynajmniej na tyle abyś nie musiał szukać dowartościowania w internecie. w ostateczności możesz zawsze zasiegnąc pomocy u siebie na miejscu u lekarzy psychiatrów z Collegium Medicum UMK - kiedyś co prawda to była Akademia Medyczna w Bydgoszczy, ale czasy się zmieniają - wygrywa lepszy ;-)).. to na tyle w kwestii tego, kto z nas dwóch może czuc się sfrustrowanym ..acha - odnośnie liczb : chylę czoło przed ogólną długością rur kanalizacyjnych w bydgoszczy, faktycznie wasza kanalizacja biję naszą na głowę.. w każdym razie macie się czym pochwalić - głowa do góry ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin Re: malomiasteczkowosc torunia ;-((( ? IP: *.hipernet.ras.pl 10.01.05, 13:46 przykro mi ze za sasiadow mamy takich malomiasteczkowych idiotow...czy ja npisalem cos co sie dzieje w toruniu???kolego ja bym tak nie fikal na twoim miejscu...jak chcesz zaraz zaczne pisac o tej waszej wiosce i bedzie niezly ubaw...chcesz smyku??( napisze o tym ze podnicacie sie na forum 2 osiedlowymi drogami o dlugosci 3 kilometrow...ups juz napisalem ;-) pa torunski wiesniaku i sie tak nie podniecaj nicponiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny_krzyzak Re: a mozesz sobie pisac , co chcesz ..;-))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 18:48 .. o tej tzw naszej wiosce, ktora jest jednym z najatrakcyjnieszych turystycznie miast polski. opinia jakiegos zakompleksionego bydgoskiego wiesniaka jest bez znaczenia.poza tym mam rade dla ciebie ignorancie : jak sie chcesz dowiedziec jakie miasta sa stolicami woj. lubuskiego czy kujawsko- pomorskiego to skorzystaj z encyklopedii pwn. ( ja wiem, ze to moze byc dla ciebie nadludzkie wyzwanie - ale sprobuj.. ) jezeli byscie tam w bdg swoje luki w wyksztalceniu uzupelniali w bibliotekach a nie na forach internetowych, to moze nawet jakiegos uniwerku byscie sie doczekali.. ale niestety, doktoratow z forumowego pieprzenia zrobic sie nie da - wiec jeszcze poczekacie : na razie do ksiazek i uzupelniac wiedze galganie ! a jak juz znajdziesz w encyklopedii odpowiedz na swoje pytanie - to objaw ja na bydgoskim forum.. moze oswiecisz jakis ziomali-ignorantow.. kropla drazy skale.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczak Re: a mozesz sobie pisac , co chcesz ..;-))))) IP: *.hipernet.ras.pl 11.01.05, 13:22 posluchaj tepy malomiasteczkowy durniu...moze twoje miasto jest atrakcyjne turystycznie ale jedynie w kuj-pomie...co do kompleksow- mozna zajrzec na wasze forum...KOPLEKSY i jeszcze raz KOMPLEKSY...takze jesli toruniak mowi komus ze ten ma kompleksy staje sie to farsa...i na koniec-wez sie czlowieku do jakiejs roboty...chocby na rzecz tego twojego dziurawego i brzydkiego torunia (jedyna starowka prezentuje jakis poziom), a nie przesiadujesz calymi dniami przed kompmem i czekasz gdzie co ktos napisze...znajdz sobie kolegow , dziewczyne i wychodz z domu bucku...wujek dobra rada...jak tam salcesony smakowaly??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny_krzyzak Re: a mozesz sobie pisac , co chcesz ..;-))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:38 brakuje argumentow bydgoski intelektualisto ?? napisales, ze torun jest atrakcja turystyczna tylko w kuj-pomie ? ty zasciankowy bucu - kup sobie jakikolwiek przewodnik po polsce to sie oswiecisz.. no, jak tam ze stolica wojewodztwa - sprawdziles w encyklopedii nieuku ?? czy dalej jestes tak samo glupi jak przed rozpoczeciem tego watku ? obstawiam te druga ewentualnosc, niestety :-((( : zamiast zajmowac sie bzdurnymi dyskusjami na necie uzupelnij wyksztalcenie. inaczej wpiszesz sie w imponujacy rozwoj ekonomiczny swojego miasta jako magazynier albo kasjer w hipermarkecie. a ciagle masz zadatki na kierownika stoiska - nie marnuj swej szansy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin Re: a mozesz sobie pisac , co chcesz ..;-))))) IP: *.hipernet.ras.pl 12.01.05, 14:33 tak ..tak brak argumentow...moze powiesz z czego ta moja niewiedza wynika? czy z tego ze nie slecze nad ustawami i nie studiuje ich?? ale z ciebie prymityw jest...jestes jednych z tych ktorzy mysla ze wyciagneli trafny wniosek i " dra mordy" przez 10 postow na ten sam temat...najlepsze jest to ze uwazasz cwiercinteligencie ze te twoje wypowiedzi sa dobre i w kogos < tutaj akurat mnei> trafiaja...wyobraz sobie ze splywaja po mnie jak woda... a wiec jestes slabym forumowiczem....zaprzestan juz tych swoich "niecnych czynow..." wpisywania tutaj swoich postow i wroc na swoje malomiasteczkowe torunskie forum...inaczej grozi ci wysmianie przez gorzowian i zielonogorzan....pa byczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byd... Re: a mozesz sobie pisac , co chcesz ..;-))))) IP: *.hipernet.ras.pl 12.01.05, 15:08 jednym a tych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny_krzyżak Re: no nie ośmieszaj się bydgoski pajacu ..:-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:23 to nie ja rozpocząłem ten wątek, tylko ty .. to nie ja zacząłem dopytywać się się jak polska długa i szeroka co jest stolicą mojego województwa, tylko ty .. to, ze moje wypowiedzi po tobie spływają jak woda, nie robi na mnie żadnego wrażenia - koresponduje z tobą jedynie po to, abyś mogł sam swoimi postami wykazać lubuszanom swoją głupotę, ignorancję i zaściankowość - i , brawo ! , to jest jedyna rzecz , która ci się udała ! udowodniłeś wszem i wobec na tym forum , że jesteś głupim , niedouczonym pajacem - typowym bydgoskim drugoligowcem intelektualnym . juz kilka dni temu napisałem ci, że jeżeli o mnie chodzi mozesz pisać co chcesz - rzecz w tym , że cokolwiek nie napiszesz , to się skompromitujesz swoją tępotą .. pisz więc dalej, bucu - czekam , bo chcę się pośmiać .. Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: no nie ośmieszaj się bydgoski pajacu ..:-))) 15.01.05, 22:26 Hej ty bałwanku z zg dziękuję ze mnie obrazileś no naprawde sprawiłeś mi straszną radośc szczególnie jak obraża mnie ktoś z niższą inteligencją no bo jak ktoś z ZG to musi być niższa. Wielki szacunek dla dla pana z Czestochowy ale wiesz tramwaje w Częstochowie są od 1959 a w Gorzowie od 1899. No cóż może to ma znaczenie ale nie ze wzgledu na tramwaje na to patrze chciaż tramwaje sa mi bliskie nawet bardzo. pozdrawiam wszstkich poza mieszkańcami ZG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny_krzyzak Re: ??? o co chodzi ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 23:12 po pierwsze jestem z torunia a nie z zg, po drugie do ciebie w ogole nie pisalem, chyba , ze tramwaj szczecinski i bydgoszczanin to jedna osoba..nie wypowiadam sie w kwestii watkow tramwajowych - jezdze rowerem albo samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: ??? o co chodzi ? 16.01.05, 22:09 Hej no ja nie jestm Bydboszczaninem (pozdrowienia dla Niego :)) tylko jestem ze Szczecina a tak nawiasem weź się raz przejedz tramwajem a nie samochodem bo rower popieram ale teraz tak pora że nie polecam. pozd... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mądry człek Re: Stolica wojewodztwa? IP: 80.51.222.* 08.01.05, 17:23 Oczywiście z Zielona Góra jest stolica Lubuskiego, jest pod kazdym względem lepsza, jest ładniejsza ma mniejsze długi, ma więcej hipermarketów, lepsze połączenia PKS i PKP a ekspres "Lubuszanin" jedzie właśnie z Zielonej G. poza tym równiez wiele pospiesznych rozpoczyna w ZG bieg, m.in Rusałka, Zielonogórzanin, Bachus, a takze między narodowe, pospieszny Ślązak, Zielona Góra-Kijów-Odessa oraz osob Z. Góra-Frankfurt n/O Zielona Góra ma tez lotnisko a goszofska wieś nie ma!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swingpop Re: Stolica wojewodztwa? 08.01.05, 19:39 Słuchaj człeku: wy macie instytucje i to co wymieniłeś, My w Gorzowie mamy Ludzi-Instytucje! Co jest lepsze?? My jeździmy tramwajami i super wygodnymi samochodami a wy bimbą! Drogi wszędzie jednakowe, złamałem u was resor! Odpowiedz Link Zgłoś
pepi_2 Re: Stolica wojewodztwa? 08.01.05, 22:11 Chyba jchałeś Syrenką ,że ci poszedł resor. Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: Stolica wojewodztwa? 08.01.05, 22:23 Słuchaj Ty piepszni*** z tej gó..anej zielonej góry ta wasza wioska deb*** to jakiś totalny burd** co wy tam macie chyba chlew więc się nie chwal Gorzów jest większy ma tramwaje przynajmniej a Wy co nawet na to was nie stać małe świnie bez Gorzowa nie było by województwa Lubuskiego świnko wiesz więc lepiej się zamknij i spadaj do tej dziury jaką jest ZG. pozdowienia dla kochanego Gorzowa Wlpk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hufu Re: Stolica wojewodztwa? IP: 83.142.72.* 08.01.05, 22:25 Karolek to ty? Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram [...] 11.01.05, 09:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w2erty Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 01:04 "...Chyba jchałeś Syrenką ,że ci poszedł resor... Nie - to był wóz drabiniasty.... jechał na pole po zielonkę dla swojej jedynej krowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: Stolica wojewodztwa? 11.01.05, 11:47 (Ponieważ ostatnią widomośc mi skasowali więc jeszcze raz) Słuchaj Ty bałwanie z zg z łaski swojej idz do tej swojej wioch zabitej dechami i stwierdz wreszcie że Gorzów jest większy, ważnjeszy, itd. A to że wy macie jaiś dziki uniwerek to wcale nic nie znaczy przyjdzie czas że i My będziemy go mieli. A pozatym mamy pare uczelni prywatnych i filii więc znikaj i nie kłam!!! A co do tramwajów serdecznie bym cie rozjechał naszym najlepszym 6EGTW i nie ręcze za siebie jak jeszcze raz coś powiesz złego na Gorzów więc teraz nie będę juz z brzydkimi słowami tylko mówie grzecznie: jeszcze raz taki wyjazd że Gorzów jest bee to zg bedzie takim bee że sam tu przyjedziesz i długo nie pobędziesz!!! Pozdrawiam wszywtkich mieszkańców kochanego i przeszlicznego Gorzowa Wlpk. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hufu Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.ek.zgora.pl 11.01.05, 16:01 Ty jednak koleżko musisz się leczyć! U psychiatry oczywiście! Im szybciej tym lepiej. Jeśli potraktować to jako terapię dla ciebie ,to informuję wszystkich ,że : Gorzów Wielkopolski to największe miasto zachodniej Polski a nawet zachodniej Europy, ma najśliczniejsze tramwaje na całym świecie ,uczelnie bardziej renomowane niż Uniwersytet Jagieloński,najmądrzejszych mieszkańców,najbardziej uczciwego prezydenta itd. itp. LEPIJ CI???? Nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.ar.wroc.pl 12.01.05, 22:11 "Zielona Góra-Kijów-Odessa oraz osob Z. Góra-Frankfurt n/O Zielona Góra ma tez lotnisko" Dosyc ciekawe stwiedzenie,tylko takich polaczen nie macie,no chyba,ze z przesiadkami...A my takie z przesiadkami tez mamy...A co do lotniska,to o ile sie nie myle to ono pod dumnym szyldem PORT LOTNICZY ZIELONA GORA znajduje sie w...Babimoscie...No to gdzie to lotnisko lezy: w Zielonce,czy w Babimoscie??:P pozdrowienia dla wszystkich MĄDRYCH I BEZ UPRZEDZEŃ zielonogorzan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonogórzanin Re: Stolica wojewodztwa? IP: 80.51.222.* 10.01.05, 13:54 Wy nazywacie to co jeździ u was "tramwajami"???? Wy chyba nigdy nie widzieliście tramwajów. W gorzowie jest gó.. i to małe, zadnej uczelni, ani nic! Nie macie ani politechniki ani uniwerku! A wy co chwile sie chwalicie tymi "tramwajami" lecz nimi nie dojedziecie np. do poznania czy Krakowa, musicie sie przesiadać, a my nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 19:51 Hej gościu z IP 82 cośtamdalej, ostatnio byłeś częstochowianin, później lublinianin, a teraz zielonogórzanin, ale tak naprawdę to myślę, że jesteś zakompleksioną kupą gówna, nieszczęśliwą z powodu mieszkania w jakimś chlewiku w obskurnej wiosce - zielonej górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 13:29 PACANIE !!! GORZÓW WLKP. pisze się poprawnie GORZÓW WIELKOPOLSKI a te WLKP. to wsać se w D... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Oczywiście, że Zielona Góra IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.01.05, 18:10 Gorzów tak naprawdę nigdy nie był stolicą województwa. Do 1974 r, była Z.Góra. Potem było 49 powiatów (trudno to nazwać województwami. A teraz widać po zachowaniu, że do województwa nie dorośli...ciągłe kompleksy, płacze, protesty,nawet młodzież na święta zachowuje się jak z prowincji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.05, 20:16 Uważaj Ania, bo cię zgwałcą pod wiaduktem koło dworca w "stolicy" - Zielonej Górze i to w biały dzień. Takie tam podobno panują cywilizowane zwyczaje. Jaskiniowcy z wioski.Buhahahha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega zza miedzy Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.05, 20:57 A mam pytanie: Tak się szczycicie tymi 2 liniami tramwajowymi, choć Gorzów jest 6 tys. większy od ZG uważam, że nie są potrzebne tramwaje w takich miastach, a jedynie wmiastach pow. 200 tys. ieszkańców, Bydgoszcz ma ok. 400 tys. jak się nie mylę i jest wiksza od Torunia jakieś 150 tys. Daleko nam nawet do tych dwóch miast, że nie wspomnę o Poznaniu, Szcecinie, czy Wrocławiu. Nie ma co okazywać swoich słabości, trzeba się cieszyć tym co mamy (my deptakiem, wy np. Wartą nad którą mam nadzieję po przeniesieniu stoisk będzie bardzo ładnie już niedługo) Głowy do góry i tak jesteśmy skazani na siebie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.hipernet.ras.pl 11.01.05, 21:04 szczecin jest wielkosci bydgoszczy...nie wiem czemu stawiasz szczecin z poznaniem i wroclawiem w jednym rzedzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z boku Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:48 dlatego ze : szczecin ma przemyslana urbanistyke europejskiego miasta, znacznie wiecej wyzszych uczelni niz bydgoszcz, w tym uniwersytet i infrastrukture bardziej przypominajaca wroclaw czy poznan niz bydgoszcz..poza tym szczecin dominuje w swoim regionie o wiele bardziej zdecydowanie niz bydgoszcz w swoim, w tym sensie jest osrodkiem regionalnym bardziej odpowiadajacym poznaniowi czy wroclawiowi niz bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.hipernet.ras.pl 12.01.05, 14:40 i co z tego ze ma uniwerek...jakies sukcesy?? bydgoszcz tez ma uniwerek...oddalony o 35 km w Toruniu...ktory ma sukcesy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:40 "...Głowy do góry i tak jesteśmy skazani..." Powiedział kat do skazańców pod szubienicą.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio S Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:59 W związku z budową autostrad A2 i w przyszłości A3 z północy na południe, które będą krzyżowały się w Świebodzinie, proponuję przenieść stolicę Waszego województwa właśnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.ar.wroc.pl 12.01.05, 22:14 A my mamy trzy linie tramwajaowe,a nie dwie :P :) pozdrowienia dla madrego zielonogorzanina:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Do "kolegi zza miedzy" IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.05, 22:03 Po pierwsze ćwoku to jest forum miejskie Gorzowa, a nie wiejskie - zielonogórskie, więc nie wyjeżdżaj tu z jakimiś miedzami. Po drugie ćwoku, rozumiem twoją zazdrość o tramwaje, ale skoro tak ci śmieszno, to pośmiej się z ponad 200-tysięcznej Częstochowy, która ma 2 linie, albo z Torunia o którym piszesz i który ma 4 linie. A najlepiej pośmiej się z tych paru linii autobusowych, które jeżdżą po twojej wiosce, tworząc jakże bujną (bo od lat 50 istniejącą. buhahahhaha!) komunikację miejską (wiejską) w zielonej górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio S Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 22:05 Jeszcze uwaga dotycząca porównania Szczecina i Bydgoszczy. Szczecin jest większy o ok. 40 tys. mieszkańców, i jest połączony praktycznie z Policami /40tys/ i Gryfinem /35tys/ - komunikacja miejska autobusowa. Odległość od rogatek do Stargardu Szcz. to 18km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogodno Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 01:13 a stargard to kolejnych 50 tys.. szczecin i bydgoszcz to zupelnie inna skala, pomimo, ze szczecin podupadl.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.hipernet.ras.pl 12.01.05, 16:11 a bydgoszcz ma oddalony o ok 30 km 200 tysieczny torun... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianin Re: Stolica wojewodztwa? IP: 80.51.222.* 12.01.05, 07:49 Ja downy nie mieszkam w ZG tylko w Cze-wie, i widze ze gorzowiaki nie umią czytać, bo ja nie byłem lublinianinem tylko lubliniczaninem a Lublin i Lubliniec to dwa inne miasta. A wy mówiąc ze ZG jest wsią sami macie kompleksy ze mieszkacie na zadupiu gorzów jest wsią a nie ZG kiedys gorzó był w zielonogórskim. A i tak najlepsza jest moja Czewka któa ma 260 tys. mieszk. A do ZG jeżdza pociągi miedzynarodowe a do gorzowa tylko osob via krzyż. No żol!!!!!!!! To jest dopiero ZENADA! CHwalicie sie swoimi....."tramwajami""" bo nic więcej nie macie downy. gorzowiaki to małomiasteczkowe wsioki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczak Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.hipernet.ras.pl 12.01.05, 16:14 "nie umią..." no niezle!! i ty jeszcze mowisz ze ktos nie umie czytac...??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawa/Kraków Zielona Góra to podła wiocha. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:56 Jest takie powiedzenie: "kiedy wpadniesz między wrony, musisz krakać jak i one". Zatem nie pozostaje nic innego jak rozmowa z burakami z zielonej góry ich językiem. Zaczynamy od podpisywanie się róznymi nickami korzystając z jednego adresu IP, a póżniej do woli błędy ortograficzne i gramatyczne, bo jak widać te kmioty "nie umią" zasad języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolnoslazak Re: Zielona Góra to podła wiocha. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 00:59 Riki, to ty ? Zamieniles Gorzow na Krakow i Warszawe? A fe. Nie wstydz sie swojego miasta. A znasz to: "Ciasno w głowie, przestronnie w gębie ". Ciagle mowisz i powtarzasz cos o kampanii buraczanej, jak uparty chlop z centrum Gorzowa, a wiedz ze "Aby zdobywać wielkość, człowiek musi tworzyć, a nie odtwarzać". Achaaa: bocianow jeszcze nie ma, a ty jestes w Krakowie i warszawie. Poleciales balonem? Tak trzymaj, zwiedzaj swiat. Jak dlugo mozna zyc w puszczy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianin Re: Stolica wojewodztwa? IP: 80.51.222.* 12.01.05, 13:34 Wedlog mnie gorzowiaki to naprawde dziwne stworzenia, moze z waszego pkt widzenia to wygląda normalnie ale jak ktos z innego regionu patrzy na wasze posty to zal dupe ściska!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 14:01 "...posty to zal dupe ściska!!!!!" Jesteś pewien że to z zalu sciska ta część ciała? Moze to z postu... dawno cię nikt nie dopieścił..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 15:18 A czytając twoje posty gościu IP 82cośtam, żal ściska z powodu nieznajomości zasad ortografii i gramatyki, o których juz pisałem. Przynajmniej "wedłóg" (buhahhahahah!) mnie. <LOL> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianin Re: Stolica wojewodztwa? IP: 80.51.222.* 13.01.05, 07:16 Jeśli wedłog ciebie riki to sie tym nie bede przejmować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 18:40 mam bardzo prostą receptę na pogodzenie obydwu miast: likwidacja województwa i przyłączenie "Zielonki" do województwa wrocławskiego, a "Goszufka" do województwa poznańskiego. Proste i racjonalne rozwiązanie, a co najważniejsze zaoszczędzi się trochę pieniędzy poprzez likwidację urzędów Odpowiedz Link Zgłoś
boberzary Re: Stolica wojewodztwa? 13.01.05, 18:43 Masz racje należy podzielić te nasze niby województwo bo wstyd mieszkać. Chodzi mi szczególnie o prezydenta nasze stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hufu Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.ek.zgora.pl 13.01.05, 18:51 Widzę bolo ,że jesteś intrygantem ! "Mieszasz" na gorzowskim i zielonogórskim forum. Idż na swoje wielkomiejskie podwórko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szczecintram Re: Stolica wojewodztwa? 13.01.05, 22:29 Sądzę, ze powinien być inny podział: Gorzów powinien zosatć jedynym miastem wojewódzkim bez tej wiochy zabitej dechami którą zwą Zielona Góra. A zg nie zasługuje na miano stolicy województwa, powinno zostac przydzielone do dolnoślaskiego (współczucia ewnetualne dla Wrocławia). Natomiast nazwa zielona góra co to za nazwa "góra" (nie obrazając mieszkanców Jelenij Góry i Góry w woj. dolnośląskim). Natomiast zielona to co wy tam macie same zielone tereny dlatego taka wiocham sie zrobiła bo tylko zielono wszedzie więc się nie wychaljcie ani z koleja ani z lotniskiem które jak wspomniał kolega nie w zg i do tego ile tam jeden czy dwa loty robi ten samolot to co pewnie pusty lata . pozd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @(_)@ Re: Stolica wojewodztwa? IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.05, 01:15 trochę to śmieszne, że jedne miasto ma tramwaj, a drugie samolot. powinna być jedna stolica województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianin Re: Stolica wojewodztwa? IP: 80.51.222.* 14.01.05, 07:29 Wiesz szczecintr..... coś tam, mi sie nawet nazwa Zielona Góra, podoba, w sumie to dlatego bardziej lubie ją bo ma ładniejsza nazwe niż Gorzów. A co wy sie tak tych tramwajów czepiacie???? Moja Czewka tez ma tramwaje i uwierzcie ze one o woj. nie decydują, i to nie ma nic do znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzechotnik Re: Stolica wojewodztwa? IP: 195.47.201.* 14.01.05, 11:04 Ech Kobylogórzanie.Kompleksiki,komp leksiki i inwektywy.Do tego jeszcze wsparcie od śledziojada ze Szczecina.Pewnie też magister po wyższej Szklole Fikołków w Gorzowie bo poziom intelektu jak większości Kobylogórzan -cieżko wytrenowany na siłowni.A tak szczerze mówiąc to szkoda czasu na polemikę z Wami bo My Zielonogórzanie jesteśmy ponad kompleksami miszkańców z nad brudnej nadwarciańskiej mieścinki bez ratusza.Pozdrowienia i dużo świerzego powietrza- rozjaśnia umysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawa Re: Stolica wojewodztwa? IP: 217.153.144.* 14.01.05, 16:08 Najpierw odrób lekcje z ortografii, a potem wypowiadaj się na forum. Niestety twój komentarz nie jest najświeższy, ale to chyba nie powinno dziwić , biorąc pod uwagę poziom tzw. Uniwersytetu w Zielonym Ogórze. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Błażej... 15.01.05, 00:01 ... forum kibiców żużla miało być. No Adminie Drogi, nie bądź dla nas taki srogi! Zlituj się i zrób to podforum. No plis! Może jaka nasza forumowa dziewczyna by Cię poprosiła. Dziewczynom się nie odmawia, bo zawsze to któraś może w ciąży być i myszy zapiski admina Ci poprzegryzają :) Dziewczyny do boju! Gość portalu: Bydgoszczanin napisał(a): > mam do was drodzy Gorzowianie pytanie...ktore miasto jest stolica waszego > wojewodztwa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Błażej... IP: *.ztpnet.pl 20.01.05, 00:54 Stolica jest Zielona Góra i gorzow. Kiedys bedzie tylko Zielona Góra. Gorzów ma fajną ksywke---RUMUNIA:) Myslalem ze jebna jak to uslyszalem. Az sie ten wasz krymolek prezydencik podku..l jak to uslysal:) Odpowiedz Link Zgłoś