Gość: Prawnik IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 08:01 Łazi to to po klatce schodowej i naprasza się na niechcianą wizytę.Na przyszłość zgłoszę na policję za nachodzenie w celu wyłudzenia pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: psssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 11:44 ostro ale moze skutecznie Prosze o podstawe prawna - moze przyda sie znajomym, bo mnie od lat omijaja Ciekawe co maja w kartotece? ;-) a notabene jak te ich zasoby maja sie do ustawy o ochronie danych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iko Aie ty jesteś głupi!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 12:23 Ale ty jesteś głupi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Aie ty jesteś głupi!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 17:18 Głupi bo wóda mózg wyżarła a komuchy mu sieczki napchali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 15:16 Najpierw "prawnik" opanuję polską ortografię, potem może poda ci jakieś podstawy prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Z. Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 14:33 Ja razem z sąsiadką też mamy zamiar popędzić mu kota.Dosyć tego nachodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 18:38 Ortografie? nie zauwazylem, a za wykladnie bylbym wdzieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragnar Troszeczkę rozumu i pokory. IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 19:36 Po prostu prezentujecie dno. Jak nie chcecie spotkać się z księdzem po kolędzie to grzecznie odmówcie i tyle. nie ma co robić afery. Jehowych też tak gonicie. Troszeczkę rozumu i pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bny Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:10 Ja chodzę do kościoła się modlić, bo w Boga wieżę, ale tego kretyna to nigdy nie przyjmę. Nie mieszajcie wiary z czarną stonkom. Ciekawe ile czarnych będzie za 20at jak te wszystkie babki wyginą. Pomyślcie jaka to fajna robota: pogadacie trochę, przejdziecie się po domach i co roku nowy samochód, co kwartał nowa komórka, a jak dobrze pójdzie to małolate sobie pukniecie albo jakiegoś chłopczyka z przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 21:04 Grzecznie macie poprosić, żeby Was nie nachodzili. I jeszcze w czasie tego proszenia macie być pokorni. To taka pozycja - zgięty prawie do ziemi, z kopertą w dłoni, nie ma odwagi patrzeć w góre, grzecznie prosi.... I do zobaczenia za rok...... Pamiętajcie, bez żadnej afery!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swingpop Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 21:47 ksiądz/policjant./polityk/ to zawsze CZŁOWIEK hycel cię dopadnie piesku sprzed budy. zapamiętaj pisownię./sprzed/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:09 no ni w zab nie rozumiem... jak mnie otwiera ministrant i sie tam pyta to ja gadam "nie przyjmuje" albo w ogole nie otwieram (co to malo razy nie otwieram) i juz po zabawie... co wy tu sie podniecata tymi kolendami gul wam jaki skacze czy co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były parafianin Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 23:24 Gonić tą czarną mafię jak najdalej.Toż to banda pasożytów i nic więcej. Babcie które po trzy razy dziennie siedzą w kościołach , to jest dobra grupa dla nich. Oddadzą stare idiotki ostatni grosz z marnej renty czy emerytury, aby kupić sobie chyba spokój wieczny i zbawienie.A ta banda krwiopijców nie ma żadnych skrupułów brać od każdego kto się nawinie. Naiwnych nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:57 Przecież to dupki - Prawnik, psssst, Kinga Z, Były parafianin Szpanuja na forum swoją "niezależnością" a w niedzielę z rodzinka do koścółka i na tacę - forum im pomaga odreagować ten dysonans - są przeciw ale nie wychyla się bo sąsiad patrzy - co innego pogadać na forum.... Bleeeeeeeeeee!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były parafianin Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.05, 00:16 Werty! Dupkiem to Ty jesteś sam , a przy tym jeszcze kretynem wydając opinię o ludziach których nie znasz , ani nie wiesz jaki jest ich światopogląd.A poza tym zrobiłem Ci i tak duży zaszczyt podejmując z Tobą jakikolwiek dialog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 00:19 Dziekuję! Z Bogiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były parafianin Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.05, 00:22 Proszę bardzo! A Boga raczej do tego nie mieszaj. On ma mnóstwo innych problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 00:24 Wiem - z toba.... Odpowiedz Link Zgłoś
mini999 Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa 11.01.05, 00:36 W ubiegłym roku przyjęło księdza 42% - ciekaw jestem ile będzie w tym ! A słyszałam że w tym kraju 95% to katoooooooooolicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 00:44 Czy "katolicy" to ludzie o licach kata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.05, 00:04 Katujacy sie do tego, ha! A to znacie Dobry katolik nazygal na stolik *dobre moje orto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micho Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 17:31 Już od starożytności we wszystkich kulturach świata gość w domu jest chroniony. Obojętnie w jakim celu przychodzi. Obawiam się, że w Gorzowie ta zasada, która czyni z nas ludzi cywilizowanych nie obowiązuje. Może dlatego, że rozprzestrzenia się mutacja ludzi nazywanych komuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 13.01.05, 20:48 No to postmodernistycznie Komuch w dom, Bog w dom (w koncu zaginiona owac, syn marnotrawny - niepotrz. skreslic) A ten facet w sukience jak juz tak co roku puka, to w ramach zmiany partnerow raz moze sobie pojsc bez koperty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madafaka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 01:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 04:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ministrant Ale on chciał Ci dać te pieniądze które zebrał IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 08:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pssst [...] IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 16:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abw Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:27 1. Całkowity brak kultury. 2. Zyczę podobnej odwagi w gonieniu chuliganerii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 23:17 Sens wypowiedzi, a raczj bełkotu na temat wizyty księdza w naszym domu jest zatrważający. Pocieszającym może być to ,że te obraźliwe /chamskie/ wypowiedzi pochodzą od jednego autora.Obudź się "rodaku" i uświadom sobie, że gdyby nie księża to nie potrafiłbyś mówić w języku ojczystym, nie poznasz prawdziwej historii Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 23:33 Ksiezom dziekujemy (czy to nie bylo cos o akwizytorach...) zreszta tamci, ktorym ewentualnie za cos mamy dziekowac juz dawno nie zyja wiec w ramach braku odpowiedzialnosci zbiorowej - obecnym nie mamy za co, chyba ze zasluza, jak na razie jednak brak znamion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 23:44 A kto jak nie księża służą pomocą dzieciom z rodzin patologicznych, bezdomnym, narkomanom ..., rozwijają zainteresowania wartościowej młodzieży i tej szukającej sensownej drogi jaką chcą iść przez życie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madafaka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.05, 20:11 I dobrze, ze ksieza cos robia ale nie uwazam za stosowne laczyc tego z nachodzeniem ludzi w domach Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa 16.01.05, 16:43 Gość portalu: pssst napisał(a): > I dobrze, ze ksieza cos robia > ale nie uwazam za stosowne laczyc tego z nachodzeniem ludzi w domach Niemal rok po światowej premierze "Pasji" ujawniono, że obejrzała ją w swym klasztorze w Coimbrze w lipcu ub.r. s. Łucja, ostatnia żyjąca jeszcze osoba, której objawiła się Matka Boża w Fatimie. Najnowszy numer czasopisma "Biuletyn Fatimy" informuje, że przy okazji pokazu sędziwa siostra zakonna spotkała się z amerykańskim reżyserem Melem Gibsonem i jego żoną w klasztorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korfanty widelec Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.05, 19:26 A co ma jakis czarny palant do naszego ojczystego języka? Paniusiu, chyba Ci się w główce poprzewracało! Won do kosciółka robić l... czarnuchom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: si [...] IP: *.crowley.pl 16.01.05, 18:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania marny z Ciebie prawnik IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.01.05, 17:42 nikt Ciebie nie przymusza do przyjmowania księdza. Jak masz kwasy na wątrobie to idź do psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Kiedy skończy się ciemnota katoli? IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.05, 09:07 Na głupotę jeszcze lekarstwa nie znaleziono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swingpop Re: Kiedy skończy się ciemnota katoli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 01:13 Znaleziono, znaleziono,woda jest darem ....... przestań ją pić. Kolędę zakończono,do zobaczenia za rok .szkoda ,bez ateisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pssst Re: Kiedy skończy się ciemnota katoli? IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.05, 04:56 Juz sobie poszli? Moge odkluczyc chatke? I mowisz, ze wroca za rok? Oj, trzeba bedzie sobie Gerde sprawic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Kiedy skończy się ciemnota katoli? IP: *.ztpnet.pl 20.01.05, 22:21 Gorzowska kultura hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pssst Re: Kiedy skończy się ciemnota katoli? IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.05, 15:05 tej, oddyndol sie na swoje Forum koles Tam mozesz sobie odmawiac rozaniec z prezydentka Ronowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Kiedy skończy się ciemnota katoli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:15 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Gorzowska kultura hehehe..." To w zielonce "kultura" istnieje tylko w kosciele albo jako "katolicki teatr objazdowy" w postaci kolędy? No to dużo wyjaśnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korfanty Widelec Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.05, 19:28 Polska dla Polaków, ziemniak do ziemi, TOYOTA dla księdza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:13 ....księża na księżyc... Odpowiedz Link Zgłoś
stefandedalus błądzisz młody człowieku, 21.01.05, 21:14 błądzisz młody człowieku,co na to twoi rodzice?czy już wiedzą że cię źle wychowali,czy razem z tobą przeganiali? a co na to twoja Babcia? dzisiaj jej święto,czy pobiegłeś i pochwaliłeś się swym brzydkim zachowaniem? Wstydź się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pssst Re: błądzisz młody człowieku, IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.05, 21:19 Tej stefendyndalus ty sie tak nie obnos ze swoja gerontofilia, co? nektirych to brzydzi, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małolatek Trzeba mieć swój rozum na miarę XXI wieku IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.05, 08:50 Wstyd to dzisiaj kierować się rozumem babć,dziadków i rodziców z zamierzchłej przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
stefandedalus Re: Trzeba mieć swój rozum na miarę XXI wieku 22.01.05, 09:34 małolatek widać niewiele rozumie. Otóż przegonić kgoś jak psa w tradycji naszego kraju,siegającej więcej niż 1000 lat wstecz,to uczynić coś wbrew naturze i wbrew dobrym obyczajom.Można było przecież po dwakroć powiedzieć nie chcę,nie chcę przyjąć was odejdźcie! i by to uczynili. Czy istocie ludzkiej godzi się przeganiać kogoś jak psa?wobec tego jak taka osoba musi traktować psa?tyle psów porzuconych... gdyby nie rozumy naszych babć ,dziadków i rodziców to niebyłoby na przykład internetu.Wobec takiego rozumowania i Newton i Einstein to byłi głupole ,a my jesteśmy dopiero w XXI mądrzy.Jeśli jesteśmy tacy mądrzy,to czemu w XXI wieku co ma zalewdwie 5 lat już tyle ludzi umarło w wynkiu wojen,narkotyków,z głodu i chorób?może dlatego że nie wyciągnęliśmy wniosków z życia i działań naszych przodków?ciągle popełniamy błedy?a co do tego dziwnego człoweka przeganiącego inne ludzkie istoty i czerpiącego z tego satysfakcję, to go pytam: -co twoi rodzice na to? -co twoja babcia i dziadek na to? -czy złożyłeś im życznia i pochwaliłeś się swoim zachowaniem, z którego jesteś tak dumny? Wstydź się i popraw! czego ci życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Trzeba mieć swój rozum na miarę XXI wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:16 "...co ma zalewdwie 5 lat już tyle ludzi umarło w wynkiu wojen,narkotyków,z głodu i > > chorób?może dlatego że nie wyciągnęliśmy wniosków z życia i działań naszych > przodków?..." A co z ofiarami tsunami.... także nasza wina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madafaka Re: Trzeba mieć swój rozum na miarę XXI wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:22 Gość portalu: małolatek napisał(a): > Wstyd to dzisiaj kierować się rozumem babć,dziadków i rodziców z zamierzchłej > przeszłości. Pewnie synku , dzisiaj nowoczesność to BMW tuningowane , łysa pała , łańcuch na szyi i qrwa na siedzeniu pasażera. Dzisiejsza nowoczesnośc to typowe wieśniactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Purysta Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.05, 16:05 wszystko ok...ale czy na studiach nie nauczyli Mecenasa, jak sie pisze "sprzed".....??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.05, 21:47 Mam dosc cenzury na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzmaPL Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.sympatico.ca 25.01.05, 00:43 przeciez wystarczy otworzyc drzwi, odpowiedziec dzien dobry czy dobry wieczor (do wyboru) i powiedziec Nie dziekuje!. Oni sobie zaznacza ze nie przyjmujecie, wy zachowacie sie jak osoba kulturalna i dobrze wychowana. Czy to tak ciezko zrozumiec???? Mieszkam obecnie w Kanadzie i tutaj nie ma wizyt ksiedza a moze sa sama nie wiem gdyz nie chodze do kosciola polskiego czy tez innego. Za to spotykam sie na kazdym miejscu z usmiechem i grzecznym dziekuje i prosze. To przeciez nic wielkiego! pozdrawiam Gorzow z zasypanej sniegiem i bardzo mroznej Kanady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antychryst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 13:03 Zasadniczo tak, zgadzam się, że powinno wystarczyć, dzien dobry - dziękuje nie skorzystam. Ale ja miałem przypadek, że zacząłem ja w/w, ale to nie docierało do pana w czarnej kiecce i dopiero za "trzecim nie", ale już w formie ".. bo spuszczę Cie ze schodów.." (a mieszkam na trzecim piętrze :)) ) dopiero zrozumiał, że nie jest mile widziany w moim domu.. Odpowiedz Link Zgłoś