Dodaj do ulubionych

Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa

IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 08:01
Łazi to to po klatce schodowej i naprasza się na niechcianą wizytę.Na
przyszłość zgłoszę na policję za nachodzenie w celu wyłudzenia pieniędzy.
Obserwuj wątek
    • Gość: psssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 11:44
      ostro ale moze skutecznie
      Prosze o podstawe prawna - moze przyda sie znajomym, bo mnie od lat omijaja
      Ciekawe co maja w kartotece? ;-) a notabene jak te ich zasoby maja sie do
      ustawy o ochronie danych?
      • Gość: iko Aie ty jesteś głupi!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 12:23
        Ale ty jesteś głupi!
        • Gość: Maciek Re: Aie ty jesteś głupi!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 17:18
          Głupi bo wóda mózg wyżarła a komuchy mu sieczki napchali.
      • Gość: prezes Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 15:16
        Najpierw "prawnik" opanuję polską ortografię, potem może poda ci jakieś
        podstawy prawne.
    • Gość: Kinga Z. Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 14:33
      Ja razem z sąsiadką też mamy zamiar popędzić mu kota.Dosyć tego nachodzenia.
      • Gość: psssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 18:38
        Ortografie? nie zauwazylem, a za wykladnie bylbym wdzieczny
        • Gość: Ragnar Troszeczkę rozumu i pokory. IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 19:36
          Po prostu prezentujecie dno. Jak nie chcecie spotkać się z księdzem po kolędzie
          to grzecznie odmówcie i tyle. nie ma co robić afery.
          Jehowych też tak gonicie. Troszeczkę rozumu i pokory.
      • Gość: bny Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 23:10
        Ja chodzę do kościoła się modlić, bo w Boga wieżę, ale tego kretyna to nigdy
        nie przyjmę. Nie mieszajcie wiary z czarną stonkom. Ciekawe ile czarnych będzie
        za 20at jak te wszystkie babki wyginą. Pomyślcie jaka to fajna robota:
        pogadacie trochę, przejdziecie się po domach i co roku nowy samochód, co
        kwartał nowa komórka, a jak dobrze pójdzie to małolate sobie pukniecie albo
        jakiegoś chłopczyka z przedszkola.
    • Gość: Andy Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 21:04
      Grzecznie macie poprosić, żeby Was nie nachodzili. I jeszcze w czasie tego
      proszenia macie być pokorni. To taka pozycja - zgięty prawie do ziemi, z
      kopertą w dłoni, nie ma odwagi patrzeć w góre, grzecznie prosi.... I do
      zobaczenia za rok...... Pamiętajcie, bez żadnej afery!!
      • Gość: swingpop Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 21:47
        ksiądz/policjant./polityk/ to zawsze CZŁOWIEK hycel cię dopadnie piesku
        sprzed budy. zapamiętaj pisownię./sprzed/
        • Gość: juzek Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:09
          no ni w zab nie rozumiem... jak mnie otwiera ministrant i sie tam pyta to ja gadam "nie przyjmuje" albo w ogole nie otwieram (co to malo razy nie otwieram) i juz po zabawie... co wy tu sie podniecata tymi kolendami
          gul wam jaki skacze czy co
          • Gość: Były parafianin Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 10.01.05, 23:24
            Gonić tą czarną mafię jak najdalej.Toż to banda pasożytów i nic więcej. Babcie
            które po trzy razy dziennie siedzą w kościołach , to jest dobra grupa dla nich.
            Oddadzą stare idiotki ostatni grosz z marnej renty czy emerytury, aby kupić
            sobie chyba spokój wieczny i zbawienie.A ta banda krwiopijców nie ma żadnych
            skrupułów brać od każdego kto się nawinie. Naiwnych nie brakuje.
    • Gość: werty Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:57
      Przecież to dupki - Prawnik, psssst, Kinga Z, Były parafianin

Szpanuja na forum swoją "niezależnością" a w niedzielę z rodzinka do koścółka i
      na tacę - forum im pomaga odreagować ten dysonans - są przeciw ale nie wychyla
      się bo sąsiad patrzy - co innego pogadać na forum.... Bleeeeeeeeeee!!!!!!
      • Gość: Były parafianin Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.05, 00:16
        Werty! Dupkiem to Ty jesteś sam , a przy tym jeszcze kretynem wydając opinię o
        ludziach których nie znasz , ani nie wiesz jaki jest ich światopogląd.A poza
        tym zrobiłem Ci i tak duży zaszczyt podejmując z Tobą jakikolwiek dialog.
        • Gość: werty Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 00:19
          Dziekuję! Z Bogiem....
          • Gość: Były parafianin Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.05, 00:22
            Proszę bardzo! A Boga raczej do tego nie mieszaj. On ma mnóstwo innych problemów
            • Gość: werty Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 00:24
              Wiem - z toba....
              • mini999 Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa 11.01.05, 00:36
                W ubiegłym roku przyjęło księdza 42% - ciekaw jestem ile będzie w tym !

A słyszałam że w tym kraju 95% to katoooooooooolicy !
                • Gość: werty Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 00:44
                  Czy "katolicy" to ludzie o licach kata?
                  • Gość: psssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 12.01.05, 00:04
                    Katujacy sie do tego, ha!
                    A to znacie
                    Dobry katolik nazygal na stolik
                    *dobre moje orto?
                    • Gość: Micho Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 17:31
                      Już od starożytności we wszystkich kulturach świata gość w domu jest chroniony.
                      Obojętnie w jakim celu przychodzi. Obawiam się, że w Gorzowie ta zasada, która
                      czyni z nas ludzi cywilizowanych nie obowiązuje. Może dlatego, że
                      rozprzestrzenia się mutacja ludzi nazywanych komuchy.
                      • Gość: pssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 13.01.05, 20:48
                        No to postmodernistycznie
                        Komuch w dom, Bog w dom (w koncu zaginiona owac, syn marnotrawny - niepotrz.
                        skreslic)
                        A ten facet w sukience jak juz tak co roku puka, to w ramach zmiany partnerow
                        raz moze sobie pojsc bez koperty
                        • Gość: madafaka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 01:11
                          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                          • Gość: werty [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 04:00
    • Gość: ministrant Ale on chciał Ci dać te pieniądze które zebrał IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 08:17
      • Gość: pssst [...] IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 16:14
    • Gość: abw Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:27
      1. Całkowity brak kultury.
      2. Zyczę podobnej odwagi w gonieniu chuliganerii.
      • Gość: Polka Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 23:17
        Sens wypowiedzi, a raczj bełkotu na temat wizyty księdza w naszym domu jest
        zatrważający. Pocieszającym może być to ,że te obraźliwe /chamskie/ wypowiedzi
        pochodzą od jednego autora.Obudź się "rodaku" i uświadom sobie, że gdyby nie
        księża to nie potrafiłbyś mówić w języku ojczystym, nie poznasz prawdziwej
        historii Polski...
        • Gość: pssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 23:33
          Ksiezom dziekujemy (czy to nie bylo cos o akwizytorach...)
          zreszta tamci, ktorym ewentualnie za cos mamy dziekowac juz dawno nie zyja
          wiec w ramach braku odpowiedzialnosci zbiorowej - obecnym nie mamy za co, chyba
          ze zasluza, jak na razie jednak brak znamion
          • Gość: Polka Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 14.01.05, 23:44
            A kto jak nie księża służą pomocą dzieciom z rodzin patologicznych, bezdomnym,
            narkomanom ..., rozwijają zainteresowania wartościowej młodzieży i tej
            szukającej sensownej drogi jaką chcą iść przez życie?
            • Gość: madafaka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:06
              • Gość: pssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 15.01.05, 20:11
                I dobrze, ze ksieza cos robia
                ale nie uwazam za stosowne laczyc tego z nachodzeniem ludzi w domach
                • terenia.nasweter Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa 16.01.05, 16:43
                  Gość portalu: pssst napisał(a):

> I dobrze, ze ksieza cos robia
                  > ale nie uwazam za stosowne laczyc tego z nachodzeniem ludzi w domach
                  Niemal rok po światowej premierze "Pasji" ujawniono, że obejrzała ją w swym
                  klasztorze w Coimbrze w lipcu ub.r. s. Łucja, ostatnia żyjąca jeszcze osoba,
                  której objawiła się Matka Boża w Fatimie. Najnowszy numer czasopisma "Biuletyn
                  Fatimy" informuje, że przy okazji pokazu sędziwa siostra zakonna spotkała się z
                  amerykańskim reżyserem Melem Gibsonem i jego żoną w klasztorze.
                  • miss_dronio Tereniu to Ty z Gorzowa jesteś? nt 18.01.05, 23:52
        • Gość: korfanty widelec Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.05, 19:26
          A co ma jakis czarny palant do naszego ojczystego języka? Paniusiu, chyba Ci się
          w główce poprzewracało! Won do kosciółka robić l... czarnuchom!
    • Gość: si [...] IP: *.crowley.pl 16.01.05, 18:23
    • Gość: Ania marny z Ciebie prawnik IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.01.05, 17:42
      nikt Ciebie nie przymusza do przyjmowania księdza. Jak masz kwasy na wątrobie
      to idź do psychiatry
      • Gość: ateista Kiedy skończy się ciemnota katoli? IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.05, 09:07
        Na głupotę jeszcze lekarstwa nie znaleziono.
        • Gość: swingpop Re: Kiedy skończy się ciemnota katoli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 01:13
          Znaleziono, znaleziono,woda jest darem ....... przestań ją pić.
          Kolędę zakończono,do zobaczenia za rok .szkoda ,bez ateisty.
          • Gość: pssst Re: Kiedy skończy się ciemnota katoli? IP: *.gorzow.mm.pl 19.01.05, 04:56
            Juz sobie poszli? Moge odkluczyc chatke?
            I mowisz, ze wroca za rok? Oj, trzeba bedzie sobie Gerde sprawic...
            • Gość: Janusz Re: Kiedy skończy się ciemnota katoli? IP: *.ztpnet.pl 20.01.05, 22:21
              Gorzowska kultura hehehe
              • Gość: pssst Re: Kiedy skończy się ciemnota katoli? IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.05, 15:05
                tej, oddyndol sie na swoje Forum koles
                Tam mozesz sobie odmawiac rozaniec z prezydentka Ronowicz
              • Gość: werty Re: Kiedy skończy się ciemnota katoli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:15
                Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Gorzowska kultura hehehe..."

To w zielonce "kultura" istnieje tylko w kosciele albo jako "katolicki teatr
                objazdowy" w postaci kolędy? No to dużo wyjaśnia...
    • Gość: Korfanty Widelec Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.05, 19:28
      Polska dla Polaków, ziemniak do ziemi, TOYOTA dla księdza!
      • Gość: werty Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:13
        ....księża na księżyc...
    • stefandedalus błądzisz młody człowieku, 21.01.05, 21:14
      błądzisz młody człowieku,co na to twoi rodzice?czy już wiedzą że cię źle
      wychowali,czy razem z tobą przeganiali?
      a co na to twoja Babcia?
      dzisiaj jej święto,czy pobiegłeś i pochwaliłeś się swym brzydkim zachowaniem?
      Wstydź się!
      • Gość: pssst Re: błądzisz młody człowieku, IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.05, 21:19
        Tej stefendyndalus ty sie tak nie obnos ze swoja gerontofilia, co? nektirych to
        brzydzi, wiesz?
        • Gość: małolatek Trzeba mieć swój rozum na miarę XXI wieku IP: *.gorzow.mm.pl 22.01.05, 08:50
          Wstyd to dzisiaj kierować się rozumem babć,dziadków i rodziców z zamierzchłej
          przeszłości.
          • stefandedalus Re: Trzeba mieć swój rozum na miarę XXI wieku 22.01.05, 09:34
            małolatek widać niewiele rozumie.
            Otóż przegonić kgoś jak psa w tradycji naszego kraju,siegającej więcej niż 1000
            lat wstecz,to uczynić coś wbrew naturze i wbrew dobrym obyczajom.Można było
            przecież po dwakroć powiedzieć nie chcę,nie chcę przyjąć was odejdźcie!
            i by to uczynili.
            Czy istocie ludzkiej godzi się przeganiać kogoś jak psa?wobec tego jak taka
            osoba musi traktować psa?tyle psów porzuconych...
            gdyby nie rozumy naszych babć ,dziadków i rodziców to niebyłoby na przykład
            internetu.Wobec takiego rozumowania i Newton i Einstein to byłi głupole ,a my
            jesteśmy dopiero w XXI mądrzy.Jeśli jesteśmy tacy mądrzy,to czemu w XXI wieku
            co ma zalewdwie 5 lat już tyle ludzi umarło w wynkiu wojen,narkotyków,z głodu i
            chorób?może dlatego że nie wyciągnęliśmy wniosków z życia i działań naszych
            przodków?ciągle popełniamy błedy?a co do tego dziwnego człoweka przeganiącego
            inne ludzkie istoty i czerpiącego z tego satysfakcję, to go pytam:
            -co twoi rodzice na to?
            -co twoja babcia i dziadek na to?
            -czy złożyłeś im życznia i pochwaliłeś się swoim zachowaniem, z którego jesteś
            tak dumny?
            Wstydź się i popraw!
            czego ci życzę!
            • Gość: werty Re: Trzeba mieć swój rozum na miarę XXI wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:16
              "...co ma zalewdwie 5 lat już tyle ludzi umarło w wynkiu wojen,narkotyków,z
              głodu i
              >
              > chorób?może dlatego że nie wyciągnęliśmy wniosków z życia i działań naszych
              > przodków?..."

A co z ofiarami tsunami.... także nasza wina?
          • Gość: madafaka Re: Trzeba mieć swój rozum na miarę XXI wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 16:22
            Gość portalu: małolatek napisał(a):

> Wstyd to dzisiaj kierować się rozumem babć,dziadków i rodziców z zamierzchłej
            > przeszłości.

Pewnie synku , dzisiaj nowoczesność to BMW tuningowane , łysa pała , łańcuch na
            szyi i qrwa na siedzeniu pasażera.
            Dzisiejsza nowoczesnośc to typowe wieśniactwo.
    • Gość: Purysta Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.05, 16:05
      wszystko ok...ale czy na studiach nie nauczyli Mecenasa, jak sie pisze "sprzed".....???
      • Gość: pssst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.gorzow.mm.pl 23.01.05, 21:47
        Mam dosc cenzury na tym forum
        • Gość: wiedzmaPL Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.sympatico.ca 25.01.05, 00:43
          przeciez wystarczy otworzyc drzwi, odpowiedziec dzien dobry czy dobry wieczor
          (do wyboru) i powiedziec Nie dziekuje!. Oni sobie zaznacza ze nie przyjmujecie,
          wy zachowacie sie jak osoba kulturalna i dobrze wychowana. Czy to tak ciezko
          zrozumiec????
          Mieszkam obecnie w Kanadzie i tutaj nie ma wizyt ksiedza a moze sa sama nie
          wiem gdyz nie chodze do kosciola polskiego czy tez innego. Za to spotykam sie
          na kazdym miejscu z usmiechem i grzecznym dziekuje i prosze. To przeciez nic
          wielkiego!

pozdrawiam Gorzow z zasypanej sniegiem i bardzo mroznej Kanady
          • Gość: antychryst Re: Pogoniłem księdza z przed drzwi jak psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 13:03
            Zasadniczo tak, zgadzam się, że powinno wystarczyć, dzien dobry - dziękuje nie
            skorzystam.
            Ale ja miałem przypadek, że zacząłem ja w/w, ale to nie docierało do pana w
            czarnej kiecce i dopiero za "trzecim nie", ale już w formie ".. bo spuszczę Cie
            ze schodów.." (a mieszkam na trzecim piętrze :)) ) dopiero zrozumiał, że nie
            jest mile widziany w moim domu..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka