Gość: zawarcianin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 13:37 to chyba Pan Krzycki robi sobie "hucpę" z mieszkańców gorzowa !!! referendum ma być i koniec !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: war Re: SLD wobec referendum IP: *.gorzow.agora.pl 17.01.05, 17:19 no trudno zrobić referendum w sprawie referendum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SLD wobec referendum IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 17.01.05, 18:52 Dochodzily glosy z SLD o koniecznosci bojkotowania referendum. To bylo bledne i minimalistyczne podejscie swiadczace o braku wiary takze w Prezydenta... Postawa reprezentowana przez Jedrzejczaka i jego paczke jest jak najbardziej odpowiednia. Do referendum idzie sie by wygrac,a nie wymigac (brakiem ferkwencji). Opozycja chciala referendum i bedzie je miala. Zadam pytanie ktore zadalem przed koncem zbierania glosow: Co zrobi opozycja jesli Gorzowianie popra Jedrzejczaka??? Co zrobi opozycja jesli Jedrzejczak zostanie oczyszczony z zarzutow??? Podobnie jak Futro...wielu nagle zachoruje... Tak sadze... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: SLD wobec referendum IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.05, 19:34 Jestem uczciwy -mówi Tadeusz J! Uczciwy urzędnik nie przyjmuje biletów na olimpiade. Bo ten co daje prezent znacznej wartości, oczekuje tego samego w zamian. Uczciwy to on może i był,ale to musiało być bardzo dawno temu. Rozumie że ów człowiek znalazł się w nie ciekawej roli. Nie ustapił honorowo,kto kazał mu trwać na fotelu za wszelką cene?. Teraz żadna spekulacja dla prezia nie gwarantuje tego co mógłby otrzymać wcześniej. Załóżmy ,referendum zakończy się fiaskiem? A jeżeli nie? Czy będzie to wygrana sld? Wariant drugi. Sad skazuje prezia,chociaż w zawieszeniu. Na całkowite oczyszcenie z zazutów nie ma szans! Jako osoba skazana będzie rządzić miastem? Tadziu jakbyś nie patrzył, jesteś przegrany! A tak mogłeś spokojnie czekać na rostrzygniecie swojej sprawy ,stojąc obok. U wielu zyskałbyś wiele-ale to już historia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @(_)@ Re: SLD wobec referendum IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.05, 20:06 abc napisał: > Jestem uczciwy -mówi Tadeusz J! > Uczciwy urzędnik nie przyjmuje biletów na olimpiade. > Bo ten co daje prezent znacznej wartości, oczekuje tego samego w zamian. > Uczciwy to on może i był,ale to musiało być bardzo dawno temu. "cnotę traci się raz, a potem raz po raz." - jak trafnie spostrzegł jeden z sld- owskich posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @(_)@ Re: SLD wobec referendum IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.05, 20:29 > Jestem uczciwy -mówi Tadeusz J! jeżeli ktoś ubiera się u armaniego, to o tym nie mówi bo to dla niego normalka. nie ma potrzeby mówić, ponieważ i tak wszyscy widzą. natomiast jeżeli ktoś się wszystkim chwali że coś ma od armaniego, to znaczy że wyjątkowo kupił coś na pokaz. chcę zaszpanować, aby wszyscy myśleli, że się ubiera u armaniego. jeżeli ktoś jest uczciwy, to po prostu jest. nie musi o tym zapewniać. wszyscy przecież widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @(_)@ Re: SLD wobec referendum IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.05, 20:32 > Jestem uczciwy -mówi Tadeusz J! za późno! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SLD wobec referendum IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 17.01.05, 22:10 Hey @(_)@, Dlaczego za pozno??? poniewaz Ty nazwales go zlodziejem pierwszy??? Co to za dziecinna gra??? Pozdrawiam oczywiscie jak kazdego (prawie) PS. To ze ty oskarzasz ludzi nie znaczy ze sa winni... Tylko sad moze to oglosic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SLD wobec referendum IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 17.01.05, 21:15 Hey @(_)@ , Wniosek z Twoich wywodow jest prosty: Chcesz uczciwie wygladac... ubieraj sie na straganach!!! Tak dlugo jak w szmatach bedziesz chodzil tak dlugo ludzie nie o glupote a o uczciwosc beda posadzac... Czy dobrze zrozumialem??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @(_)@ Re: SLD wobec referendum IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.05, 02:26 powtórzę się, bo nie wszyscy kumają. jeżeli ktoś naprawdę ubiera się u armaniego, albo jeżeli ktoś naprawdę jest mądry, albo jeżeli ktoś naprawdę jest uczciwy - to nie musi o tym wszystkich zapewniać. wszyscy to przecież widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SLD wobec referendum IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 17.01.05, 20:07 Hey abc, Zadajesz calkiem rozsadne pytania... I tu powinienes przestac bowiem zamiast odpowiedzi dajesz dziecinne spekulacje... Pozyjemy, zobaczymy... Do tego czasu Tadek jest Prezydentem i to najlepszym jakiego Gorzow obecnie moze miec. Tracisz nerwy??? Spokojnie... Masz czas na panike! Pozdrawiam oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianka co zrobi bernard jak opozycja wygra referendum ) IP: *.proxy.aol.com 25.01.05, 01:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianka co zrobi bernard IP: *.proxy.aol.com 25.01.05, 01:57 co zrobi bernard jak opozycja wygra referendum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwagier Bernarda Re: co zrobi bernard IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.05, 22:38 ...odpowiedź: kupę...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volga Re: SLD wobec referendum IP: 213.199.220.* 25.01.05, 21:07 [Podobnie jak Futro...wielu nagle zachoruje...] Z tego co wiem to Pan Futro juz od dluzszego czasu powaznie choruje a ze pewne zabiegi zbiegly sie akurat w czasie z protestem . Coz czysty przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KorSa Re: SLD wobec referendum IP: *.gorzow.mm.pl 17.01.05, 21:13 Brawo p. Krysiak!Pański tekst oraz dzisiejszy tekst w GL p.Borka na ten sam temat są rozsądnym głosem w sprawie referendum.Zapowiedzi SLD bojkotowania referendum i wypowiedzi p.Derecha-Krzyckiego to dowód zwykłej arogancji, lekceważenia obywateli i idei samorządności oraz demokratycznych procedur.Wasz głos to maleńki wkład mediów w krzewienie idei społeczeństwa obywatelskiego,to przekonywanie obywateli, że w tym zabagnionym świecie polityki, korupcji,w tej nieczystej atmosferze skandali,kolesiostwa jest jeszcze promyk nadziei, że nie wszystko stracone,że demokracja i samorządność mogą być autentycznym narzędziem decydowania obywateli o swoim państwie,mieście, życiu...Media naprawdę mogą bardzo wiele zdziałać dla dobra nas wszystkich!Jestem przekonany, że mądrość prezydenta i miłość do Gorzowa oraz mieszkańców, którą wielokrotnie deklarował nakaże mu namawiać mieszkańców do udziału w referendum, które da odpowiedź, czy ma dalszy mandat do sprawowania swojego urzędu.Bo takiej konfrontacji nie boją się ludzie mądrzy, kompetentni i ...uczciwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SLD wobec referendum IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 17.01.05, 21:20 Hey KorSa, Zgadzam sie calkowicie... Popieram prezydenta i wierze ze wygra w referendum... Powaznie zalecilbym mu jednak dokladne ogladniecie ludzi wokolo i ich lojalnosci... Lojalnosc to podstawa kazdych ukladow... Od malzenskich do politycznych... Pozdrawiam PS. Jedrzejczak wygra to referendum, to nie wymaga zadnych pytan... Ja zastanawiam sie co bedzie pozniej... Wielu w praniu sie nie sprawdzilo... Zmiany w gabinecie? Juz je widze! I bardzo dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawarcianin Re: SLD wobec referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 10:56 nie bądzcie tacy pewni że jędrzejczak wygra referendum !!! pewna jest zawsze śmierć każdego z nas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragnar Re: SLD wobec referendum IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.05, 13:10 czekamy na jutrzejszy bełkot Tadzia. wczoraj w starciu z Bachalem dostał lanie. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: SLD wobec referendum 18.01.05, 14:05 Ani Jędrzejczakowi, ani Krzyckiemu, ani nikomu z SLD nie zależy na tym żeby referendum osiągnęło 30%-wy próg, ponieważ przy takim rozwoju wypadków Tadeo przestałby być prezydentem. Takie są po prostu nastroje społeczne w tej chwili. Spośród tych 30%, które poszłyby do urn, większość głosowałaby za odwołaniem prezydenta. Tak samo jak większość z tych, którzy faktycznie pójdą, będzie głosować za odwołaniem. Dlatego właśnie wszyscy z tej drużyny mniej lub bardziej aktywnie dążą do bojkotu referendum. Z Tadeuszem Jędrzejczakiem włącznie. (Chociaż mam jeszcze cichą nadzieję, że prezydent opowie się inaczej niż poseł Krzycki.) Oczywiście należy pamiętać, że nawet 30% to śmieszna mniejszość. 70% Gorzowian miałaby to po prostu w nosie. Ostatecznie przecież nawet nie 30% brało udział w wyborach samorządowych. Lepiej więc powstrzymać się od majestatycznych określeń "Gorzowianie sądzą", czy "Gorzów popiera". Bardziej prawidłowym stwierdzeniem byłoby "Gorzów ma to wszystko gdzieś". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: SLD wobec referendum IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 19.01.05, 06:11 Hey blic, O czym Ty mowisz przyjacielu??? O czyich nastrojach mowisz??? W ktorych to "kregach" sie obracasz??? Opozycja pomieszana z szukajacymi ukladow ludzmi z SLD??? Nie ufaj zdrajcom... Jestem na codzien w kontakcie z Gorzowianami... Sa przekonani, ze referendum wzmocni i tak mocna pozycje Jedrzejczaka... Glosisz propagande zupelnie identyczna z panikarzami SLD i opozyzycja... Nie chcecie (Ty , opozycja i wylamuy z SLD) udanego referendum... Ty i Twoi przyjaciele juz przygotowujecie sie na "uklady" Przyjacielu, chcieliscie referendum to je macie... Nie probujcie krecic i motac... Za pozno by sie wycofac... Gorzowianie beda glosowac i wybiora Jedrzejczaka... Jedrzejcxzak chce tlumow przy urnach... Wieksze tlumy - wieksza wygrana... Twoja pozycja staje sie coraz jasniejsza... Pozdrawiam PS. Polityka to talent ktory sie posiuada albo nie... Ty tego talentu nie masz za grosz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fortis Re: SLD wobec referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 17:11 W Gorzowie /czerwonym/ Jędrzejczak referendum może wygrać. No cóż, jacy wyborcy, taki prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: SLD wobec referendum IP: *.gorzow.mm.pl 18.01.05, 17:50 Jest wiele ciekawych spraw wokół referendum i nie tylko.Prezydent ma zarzut działania na szkodę miasta i co? Wygląda na to że nic. Ot taki sobie zarzut a mimo to wraca na stanowisko.Myślę że coś jest nie tak,jeżeli ktoś pracował w banku a następnie go złupił to po wyjściu z więzienia normalny dyrektor nie przyjmie go spowrotem na stanowisko kasjera, ale w polityce wszystko jest możliwe.Pan Krzycki w swoich wypowiedziach przeszedł sam siebie.Błysnął intelektem i w specyficzny dla siebie sposób dał do zrozumienia mieszkańcom Gorzowa że są idiotami,gdyż jak śmieli podpisać się pod propozycją referendalną,kto im pozwolił przeciż on poseł nie wyraził zgody.Panie pośle przepraszam że podpisałam listę myślę że w przypływie łaski pozwoli mi pan żyć w Gorzowie?.Pozdrawiam i życzę panu więcej takich błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @(_)@ Re: SLD wobec referendum IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.05, 02:41 wszystko jest względne. inaczej ludzi weryfikuje bank. inaczej zorganizowana grupa przestępcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: SLD wobec referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 20:00 jacy ludzie taka władza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregor59 Re: SLD wobec referendum 26.01.05, 00:15 Tylko zniesienie 30% progu wymaganej frekwencji wyborczej spowoduje,że zainteresowane wynikiem strony będą w równym stopniu nawoływać do uczestnictwa w referendum. Bojkot i nawoływanie do nie uczestniczenia powinno być z mocy prawa zakazane jako działanie na szkodę demokracji.......... Odpowiedz Link Zgłoś