Dodaj do ulubionych

Zdjęli Surmacza

IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.05, 20:18
Ku.. mać! Wypowiedzi tych kmiotów z prawicy już przestają mnie bawić.
Milicjant Surmacz chce odgrywać rolę wszechwiedzącego, a Rafalska wmawia, że
nie usłyszeliśmy (nie przeczytaliśmy) tego, co zostało powiedziane, lub
napisane. Pozostaje poczekać na bełkot trzeciego z wielkiej trójcy -
Szadnego. Ble! Rzygać się chce!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jenifer Lopez Zdjęli Surmacza IP: *.ztpnet.pl 23.03.05, 20:22
      O qrwa!!! Pie....czerwona arystokracja się odezwała.Co za czerwone
      city.Gdzie wy macie rozum? W dupie u RIKI-ego i karolka?
    • Gość: Bobek Pawlak Zdjęli Surmacza-teraz będą sobie używać!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.05, 20:23
      Widać jak na dłoni matczyna dobroć i wyrozumiałość Grażyny
      Wojciechowskiej-poprostu po chsześcijańsku nie potrafi wybaczyć.Chyba do teraz
      mu pamięta jak ją zdemaskował za konszchty z korporacją taxi-jej złota karta
      za friko!Ot tak napatoczyła się wtedy gdy dawali i dostała!
      Tak trzymać- byle do jesieni.
      • Gość: Anka Re: Zdjęli Surmacza-teraz będą sobie używać!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 23.03.05, 20:59
        Bobek to prawdziwy kato-prawicowiec. Poznaję ich po katastrofalnej
        polszczyźnie. Ale żeby zaraz " chsześcijańsku". Już masz przerąbane, Bobek. W
        Klubie Inteligencji Katolickiej radny Tadeusz H załatwi Ci korepetycje.....
        Może nawet do jesieni......
        • Gość: nicelus Re: Zdjęli Surmacza-teraz będą sobie używać!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.05, 22:56
          ale ma rację, że wojciechowska się odegrała.
    • Gość: Bernard Re: Zdjęli Surmacza IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 23.03.05, 20:47
      Moze wreszcie koledzy partyjni Surmacza obudza sie i zaczna myslec...
      Cwaniactwem daleko nie zajechal...
      Pozdrawiam
      • Gość: werty Re: Zdjęli Surmacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:06
        "...Cwaniactwem daleko nie zajechal..."

A ty az do Kanady!!!
        • Gość: Judasz Tak się kończy film"Milicjant radnym" !!! IP: *.ztpnet.pl 23.03.05, 22:05
          Jak nie qrwa korupcja Tadka, zamykają czołowego gorzowskiego
          antyterroryste,gwałcą w CBS to jeszcze milicjanci rządzą w mieście!
          Róbta co chceta ale wstyd na całą polskę.usuńcie nazwę wielkopolski bo wszyscy
          myślą że ten burdel ma coś wspólnego z Poznaniem.
          Każdy ma surmacza na jakiego zasłużył.Surmacz to reprezentant waszego
          miasta,ktoś go wybrał.
        • Gość: Tadek Chciałem usunąć człon "'wielkopolski' ale kicha! IP: *.ztpnet.pl 23.03.05, 22:13
          Chciałem dla was dużo zrobić/basen,obwodnice/.Pamiętacie jak się szurnąłem w
          garniturze do Słowianki?Niczym Lechu przez płot do stoczni.
          A wy wybraliście surmacza który brużdzi.
          Chciałem precz wyrzucić człon wielkopolski z nazwy miasta aby nie kojarzyło się
          z PYRAMI.A wy co? Nic.
          Kombinowałem jak koń pod górę aby coś drgnęło ,nawet oglądałem świat zza krat.
          A teraz mnie pocałujta ide spać.
          Aha.Dzięki za pasywność w referendum.Mam spokojne świeta.
        • Gość: Robert Zdjęli surmacza? Chwała snajperom! IP: *.ztpnet.pl 23.03.05, 22:16
          Prawicowiec nie powinien kipieć jadem wobec innych.
          Przykazanie mówi /miłuj bliżniego jak siebie samego/.
    • Gość: fix Re: Zdjęli Surmacza IP: *.ztpnet.pl 23.03.05, 23:43
      Brawo panie Surmacz! I tak za łagodnie okresla pan członków SLD
      • Gość: sawal Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 24.03.05, 09:11
        Wreszcie - małym krokiem - wiosna wkroczyła do Gorzowa.Dobrze,że w końcu
        znależli się mądrzy ludzie którzy poznali się na cwaniaczku i awanturniku!!!Mam
        satysfakcję... "a nie mówiłem?".Czekam na kolejne kroki!
        • jang64 Re: Zdjęli Surmacza 24.03.05, 11:16
          Gość portalu: sawal napisał(a):

Czekam na kolejne kroki!
          ale czyje?
          wielkiej stopy!?
    • Gość: Iga Re: Zdjęli Surmacza IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.03.05, 12:11
      Od dawna obserwuję to co się dzieje na tym forum i jestem zażenowana tym, co
      niektórzy tutaj wypisują...Panie Marku, jestem pełna podziwu dla Pana odwagi,
      siły. Wielu ludzi powinno brać z Pana przykład, na pewno byłoby już w kraju
      dużo lepiej,a ci co nadal są przy władzy wiedzieliby, gdzie jest ich miejsce.
      Niech Pana dalej walczy i robi swoje. Jestem dumna, że Gorzów ma takiego
      człowieka jak Pan. A to co niektórzy wypisują na Pana temat, świadczy tylko o
      ich głupocie i zazdrości dla Pana.
      Pozdrawiam.
    • Gość: nicelus Re: Zdjęli Surmacza IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.05, 13:25
      czytam takie tytuły: "surmacza wyrzucają" i "zdjąli surmacza". tymczasem chodzi
      o to, że rządzący odsunęli go od kontrolowania ich poczynań. widocznie był zbyt
      skuteczny.
      • Gość: aga Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 24.03.05, 13:32
        P.Marku przecież to logiczne że chcieli Pana usunąć za bardzo Pan pilnował
        wszystkiego ale niech Pan dalej tak trzyma powodzenia
        • Gość: Janusz Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.05, 13:57
          Panie Marku!Uwierzę w pańskie i pańskich klubowych kolegów radnych dobre i
          uczciwe intencje jeśli spowodujecie skontrolowanie przez niezaleznśą od UM
          instytucję kontrolną, pod nadzorem speckomisji RM,kosztów i trybu wyboru
          wykonawców wszystkich wykonywanych w ostatnich latach inwestycji.Dla
          oczyszczenia z zarzutów o działanie na szkodę miasta urzędników oraz firm-
          inwestorów zastępczych, nadzorujących inwestycje, jak i dla dobra miasta i
          obywateli jest to konieczne!Pan jako przewodniczący komisji rewizyjnej powinien
          ten temat wywołać już dawno, dawno temu!
          • Gość: sawal Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 24.03.05, 14:29
            Panie S. widzę ,że jedyne czego można Panu zazdrościć (wnioskuję z wypowiedzi
            na forum)to... powodzenie u kobiet?! - niczego więcej.Z całym szacunkiem dla
            większości Pań - czyżby wielbicielki bardziej ceniły jego wygląd czy charakter?
            • Gość: Savol Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 24.03.05, 15:00
              W końcu ktoś pokazał, gdzie jest miejsce takich, jak Pan Surmacz. To wstyd, ze
              osobnik pokroju Surmacza reprezentuje nas w RM.
              Radni SLD bardzo dobrze zrobili usuwająs Go z tej funkcji, do której nie
              dorósł. Ja tego Pana obserwowałem na sesji / tej z kupcami /. Ordynarne,
              chamskie i prymitywne zachowanie Pana Surmacza to wszystko, co pokazał. Nie
              próba znalezienia kompromisu, załatwienia sprawy. O, co to, to nie. To nie dla
              niego. Ale prowokowanie, doprowadzanie do awantur, rzucanie obelg - to tak.
              Bardzo dobrze się stało. Należy tylko żałować, że tak późnoe.
              • Gość: zigi Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 24.03.05, 15:21
                I co się stało? kto jak kto, ale komuniści powinni dobrze wiedzieć - bo czołgają
                Surmacza już ponad 20 lat, że po każdym takim "kopie" ida dobre dla Niego czasy,
                a dla komunistów "doły".
                Tym razem jest podobnie. Zmowa w SLDPL jest oczywista. Grażyna o tyle ile WIELKA
                w masie, na tyle maluśka jako człowiek.
                Panie Surmacz, tak trzymać. A zdrajców wszelkiej maści los i tak przesądzony.
              • Gość: xxx Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 24.03.05, 17:51
                przyjżyj się wszystkich osobników i wyciągnji wnioski
    • Gość: jałoszyński Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 24.03.05, 16:19
      Pan Marek Surmacz został odwołany przez Radę Miasta z przewodniczenia Komisji
      Rewizyjnej.

Uzasadnienie wniosku Radnych SLD

Wniosek o odwołanie Radnego Marka Surmacza z funkcji przewodniczącego Komisji
      Rewizyjnej jest podyktowany działaniami jakie w ostatnim czasie on podejmował,
      a które dyskrydytują go jako przewodniczącego komisji, której celem jest na
      staży przestrzegania prawa.Działania w postaci:
      - zachęcanie kupców do łamania prawa na sesjach Rady Miasta;
      - lekceważenie postanowienia Sądu zakazującego kolportażu ulotek
      przedreferendalnych bez usunięcia w części z nich treści zakazanej przez Sąd;
      - upowszechnianie nieprawdziwych informacji o finansowaniu samorządowej
      kampanii wyborczej SLD, ze środków publicznych, co zostało potwierdzone
      prawomocnymi postanowieniami Sądu;
      - systematycznego znieważania radnych lewicy poprzez używanie
      nieparlamentarnych sformułowań i niegrzeczne, wulgarne zachowanie podczas sesji
      Rady Miasta.

są sprzeczne z zasadami etyki i moralności. Kpiną byłoby dalsze sprawowanie
      przez radnego Marka Surmacza funkcji Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej.

Doraźne cele obliczone na osiągnięcie partykularnych (partyjnych) interesów w
      postaci przejęcia władzy, okazały się ważniejsze niż zasady moralne i odczucie
      sprawiedliwości. Niegodne radnego zachowanie Pana Marka Surmacza nie daje
      gwarancji na obiektywne sprawowanie funkcji Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej.

• Gość: Qrnaolek Wreszcie merytoryczne uzasadnienie.Zmykam na wieś! IP: *.ztpnet.pl 24.03.05, 16:46
      • Gość: zigi Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 24.03.05, 17:00
        coś mi się zdaje, że to nie koniec tej sprawy. Zarzucanie Surmaczowi "namawiania
        kupców, zachęcania, do łamania prawa...", no, no, ta zniewaga swego wymaga.
        Panie Surmacz, jak długo jeszcze będzie Pan znosił te zniewagi. Chyba nie boi
        się Pan tego moralnego badziewia.
      • Gość: refleksja Re: Zdjęli Surmacza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 13:35
        Panie Jałoszyński przecież Pan był przeciwny odwołaniu Surmacza. Czyżby szukał
        Pan na forum prawicowego elektoratu - zdrajco lewicy. Mam nadzieję, że wie Pan
        kim był Judasz. Oj brzydko, brzydko. A propos Surmacza to już prawica ma dość
        jego dyktatury. W radzie miasta faktycznym szefem klubu jest on a nie Elunia,
        która biedna zna się na wszystkim. Myśli, że to ona decyduje - ha ha ha.
        Mareczek tak się zakochał w swojej nieomylności, że naraził przeźroczysty PiS
        na wydatki po ostatnim wyroku Sądu. Oj boli te 10.000zł na Hospicjum. Ale
        chociaż cel chrześcijański.
        Wesołych świąt dla wszystkich
    • Gość: ano Re: Zdjęli Surmacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:27
      nareszcie, może teraz zdejmą Tadeusza J, bo jak tacy moralni??? Kto wie może
      zaraz potem zdejmą się też sami SLD+SDPl. Jak dobrze pójdzie to do przyszłej
      jesieni pozdejmujemy ich wszystkich,no może z jednym wyjątkiem, zdjetego pierwszego.
      • Gość: qqryku Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 25.03.05, 22:02
        Zigi niestety to prawda. Przew. Kom. Rew. Rady Miasta sterowal wszystkimi
        dzialaniami nadwarcianskich handlarzy ,zarowno podczas spotkan w ich biurze jak
        i podczas obrad . Jezeli uwazasz , ze to jest w porzadku i przystoja takie
        dzialania radnemu to Twoja sprawa. Nie rob tylko z tego faceta niewiniatka.
        Krotko mowiac to Surmacza powinno sie wziac za dupe za te wszystkie akcje.
    • Gość: Tomek Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 26.03.05, 09:15
      A najlepsze jest to, że nieudacznika Surmacza bronią na forum nieudacznicy z
      zielonogórskimi adresami IP. Ciągnie swój do swego?
      • Gość: karolek lat 9i pół Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 26.03.05, 10:38
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> A najlepsze jest to, że nieudacznika Surmacza bronią na forum nieudacznicy z
        > zielonogórskimi adresami IP. Ciągnie swój do swego?

bronią i robią to celowo.
        wiedzą doskonale że tam gdzie pan marek bryluje tam ciemnogród i zacof.

pzdro
        • Gość: lopi Re: Zdjęli Surmacza IP: *.ztpnet.pl 26.03.05, 18:38
          Pewnie czerwony fiucie że bronią,bo u was tylko komuniści typu poje..y karolek
          piszą na forum.
    • Gość: papaj Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 26.03.05, 10:25
      Panie Marku, tak trzymać i wszystkiego dobrego na Święta
      • Gość: Andrzej Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 27.03.05, 13:42
        P.Marku Wesołych Swiąt i się nie dać powodzenia
        • Gość: aga Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 27.03.05, 13:45
          Radni niech lepiej pomyślą jak ratować szpital a nie głupotami się zajmują
          czyżby tylko potrafili odwoływać
    • Gość: aga Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 27.03.05, 14:07
      masz kłopoty z wypowiedziami za ostro o sobie piszesz
    • Gość: aga Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 27.03.05, 14:08
      do pana tomka
    • jaloszynski Re: Zdjęli Surmacza 28.03.05, 08:44
      Oczywiście, głosowałem przeciw odwołaniu pana Surmacza z przewodniczącego
      Komisji Rewizyjnej Rady Miasta i jestem przekonany, że postąpiłem słusznie.
      Argumenty przedstawione w trakcie dyskusji nad tym projektem przez panią E.
      Piekarz czyli to co napisałem ( uzasadnienie ) są w moim odczuciu zupełnie nie
      wystarczające i nie uprawniające do odwołania pana Surmacza z tej funkcji.
      Uważam, że jeśli którykolwiek z radnych poczuł się obrażony, dotknięty itd.
      przez wypowiedzi pana Surmacza powinien ten problem załatwić w sądzie a nie na
      sesji Rady Miasta. Tak postąpiła kiedyś pani Wojciechowska, a efekt wszyscy
      znamy.
      Po drugie, w trakcie dyskusji wynikło, że pan Surmacz jako przewodniczący
      prowadzi komisję w sposób prawidłowy i bez większych zastrzeżeń, co przyznali
      również radni lewicowi.
      Pragnę przypomnieć, że w cywilizowanym świecie komisje kontrolujące (mam tu na
      myśli politykę) zawsze są w rękach opozycji i przyznam, że jest to bardzo
      słuszne i logiczne (tego chyba nie ma potrzeby uzasadniać).
      Nie chcę się rozwodzić nad aspektem politycznym tego co zaistniało ale myślę,
      że ocena należy do mieszkańców naszego miasta.

Pozdrawiam
      Stanisław Jałoszyński

• Gość: PIS Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 28.03.05, 12:23
        Facet masz racje, ale na tym forum argumenty nie są brane pod uwagę. Jako radny
        głosowałeś i wyraziłeś swoją poinię w tej sprawie. Jednak forumowicze mają to
        gdzieś. Możesz pisać do woli i tak to nic nie zmieni. Surmacz jest be a Pani
        Piekarz jest cacy.Takie czasy stary.
        A tak na marginesie to nie obowiązuje ciebie lewicowa umowa popierania SLD.
      • Gość: dE-reDs Re: Zdjęli Surmacza IP: *.ztpnet.pl 28.03.05, 20:35
        Panie Jałoszyński! W Radzie Miasta Zielona Góra nie jest tak jak pan pisze.Na
        czele komisji rewizyjnej stoi radny SLD pan Jerzy Teichert,który nieprawnie
        brał i wynagrodzenie i dietę radnego jednocześnie i który wizytował razem z SLD-
        owskim posłem Wontorem+ radnym sejmiku drugim Wontorem+Fokszanem KUBĘ! Co pan
        na to? Ostatnio pan Teichert zbłaźnił się również bardzo niemerytorycznie
        przeprowadzonymi kontrolami w Centrum Biznesu i w sprawie Castoramy i
        Carrefoura.
        • jaloszynski Re: Zdjęli Surmacza 28.03.05, 22:12

Na wstępie pragnę zaznaczyć, że nie jestem osobę popierającą prawicowe poglądy
          w wydaniu PIS-u, jednak nie to jest ważne. Znacznie ważniejsze jest to aby tak
          ważną komisją kierował radny który potrafi dociekać, zadawać pytania, szukać i
          merytorycznie pracować nad dokumentami które otrzymuje. Oczywiście, niezmiernie
          ważne jest także, aby taka osoba była nie przekupna. W Gorzowie jest sprawa
          prosta rządzi SLD popierane przez SDPL i czasami również przez moją osobę.
          Opozycja to PiS i PO tak więc ktoś z tych opcji powinien kierować pracami
          komisji rewizyjnej.
          W Zielonej Górze problem przedstawia się inaczej. Układ 4-SLD, 1-PiS, 1-PO w
          komisji rewizyjnej w moim odczuciu jest poprawny i bierze pod uwagę liczebność
          radnych SLD w stosunku do pozostałych klubów jak również to, że SLD jest
          opozycją do pani Prezydent. Tak więc z tego punktu widzenia wszystko jest ok.
          Inną sprawą jest problem opisywany przez Pana. Jeśli jest tak jak Pan pisze to
          poważny problem ma opozycja czyli SLD. Z jednej strony ma przewagę w radzie i w
          komisji, a z drugiej strzela sobie samobójcze bramki które mogą za skutkować w
          najbliższych wyborach samorządowych.
          Jednak opisywane przez Pana wydarzenia nie są czymś nadzwyczajnym w polityce.
          Na co dzień słuchamy i czytamy w prasie o takich przypadkach i to powoduje, że
          społeczeństwo na wstręt do polityki, a efekt to 10 lub 15% udział w wyborach.
          Osobiście uważam, że w samorządzie nie powinni zasiadać politycy
          (przedstawiciele partii ), ale to tylko moja opinia z którą nie wszyscy muszą
          się zgodzić.

Pozdrawiam
          Stanisław Jałoszyński

• Gość: Bernard Re: Zdjęli Surmacza IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 29.03.05, 23:29
            Hey jaloszynski,
            Masz racje...
            Z toba nie tylko nikt nie musi sie zgadzac...
            Z Toba nikt nie moze sie zgadzac...
            Totalne bzdury..
            Pozdrawiam
            PS. Czy ty na glosy liczysz? Przestan.
    • Gość: Iga Re: Zdjęli Surmacza IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.03.05, 14:10
      Tomek-kmiot - jesteś dla mnie dup...., akurat tak sie składa, że ja jestem
      mieszkaną Gorzowa, a w Zielonej jestem od paru dni gościem (jakbyś nie
      wiedział, są Święta i ja sobie je tutaj spędzam). Nie sądzę, że to co napisałam
      jest jakąś obroną Pana Marka, wyraziłam tylko swoje zdanie i uznanie dla tego
      co robi dla naszego miasta. A co TY robisz? Krytykujesz i nic poza tym, cienias
      z ciebie! Panie Marku Gorzów potrzebuje więcej takich ludzi jak Pan. Niech Pan
      dalej tak trzyma. Wesołych i radosnych Świąt.
      Pozdrawiam.
      • Gość: sawal Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 28.03.05, 14:24
        Następna nawiedzona.Jakich Wesołych ?Jakich Świąt?Po tym co on wyprawia to
        chyba jest... z piekła rodem.
      • Gość: Tomek Do igi IP: *.gorzow.mm.pl 29.03.05, 20:16
        Kmiot i dupek to twój stary - tyle można wywnioskować z twojego bełkotu. Jeżeli
        nawet nie jesteś z zielonej góry (w co bardzo wątpię), to twoje wypociny
        świadczą o takim samym braku poczucia rzeczywistości, chamstwie i prostactwu
        jakie zaobserwować można u twojego idola - Marka S. Gdyby w Gorzowie (co nie
        daj Boże) pojawiło się jeszcze więcej takich kretynów, to nic tylko się pakować
        i spieprzać gdzie pieprz rośnie.
    • Gość: gorzowianin Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 29.03.05, 18:29
      Nareszcie !!!!! To był ostatni dzwonek .
      • Gość: sawal Re: Zdjęli Surmacza IP: *.gorzow.mm.pl 29.03.05, 22:39
        Pozdrawiam Tomek
        Znam ton tych wypowiedzi.Do zobaczenia.
    • Gość: @ z miasta Re: Zdjęli Surmacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 23:40
      chyba nie macie w ogóle pojęcia, że bieżące życie kogoś w polityce to nieustanna
      walka o trwanie w świadomości najszerszej publiczności. Mam nadzieję, że Wasze
      (niektórych, wielu) ujadanie jest też elementem dokladnie skalkulowanym i
      wkalkulowanym w działanie każdego polityka.
      Chyba jest też tak, że cwany i przebiegły polityk powinien chcieć podsycania
      emocji, też negatywnych, wokół siebie. To jest po prostu natura takiego, tego życia.
      Czytając niektórych zjadliwych forumowiczów wiem, że nikogo to wasze ujadanie
      nie przejmuje, a już najmniej polityków.
      Także podniecajcie sie niezdrowo, dowalajcie im, dowalajcie też Surmaczom i jemu
      podobnym. Wam zdaje się, że to daje wam życie, a w rzeczywistości żywi świat,
      osoby, ich otoczenie - do którego nie macie i mieć nie bedziecie dostępu. I
      chyba to was rajcuje najbardziej, jak nie moge tam wejść, przystąpić, to
      przynajmniej sobie tego czy innego kopnę, ugryzę.
      Róbcie tak dalej, na zdrowie.
      Małość takich zachowań aż razi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka