Dodaj do ulubionych

wstydliwy temat drog

IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 09:35
Witam.. to, że drogi w Gorzowie są złe i nie ma na nie pieniędzy to wszyscy
wiedzą. Ja mam jednak pytanie - dlaczego wciąż poprawia sie drogę na
sikorskiego (remont koło TP) a od lat nie poprawia się najczęściej używanego
skrzyżowania kolo kina Słońce. Przecież przejazd przez tory tramwajowe jest
makabrą. To wstyd aby jadąc na drodze dwupasmowej kierowcy zmuszeni są do
wytracenia prędkości niejednoktornie do zera. Ze względu na te tory (dziury)
auta blokują przejazd na światłach innym pojazdom, które juz dawno maja zielone
swiatło. Przecież jadąc w kierunku łaźni ze świateł kolo kina potrafi zjechac
maksymalnie 5 aut. Potem dziwimy się ze są koleiny w czasie upałow, a jak nie
ma ich byc skoro auta częsciej stoja aniżeli jadą. Czy prezydent miasta nie
jeździ ta droga?
Obserwuj wątek
    • hiro Re: wstydliwy temat drog 04.07.02, 01:30
      Gość portalu: kierowca napisał(a):

> Witam.. to, że drogi w Gorzowie są złe i nie ma na nie pieniędzy to wszyscy
      > wiedzą. Ja mam jednak pytanie - dlaczego wciąż poprawia sie drogę na
      > sikorskiego (remont koło TP) a od lat nie poprawia się najczęściej używanego
      > skrzyżowania kolo kina Słońce. Przecież przejazd przez tory tramwajowe jest
      > makabrą. To wstyd aby jadąc na drodze dwupasmowej kierowcy zmuszeni są do
      > wytracenia prędkości niejednoktornie do zera. Ze względu na te tory (dziury)
      > auta blokują przejazd na światłach innym pojazdom, które juz dawno maja zielone
      >
      > swiatło. Przecież jadąc w kierunku łaźni ze świateł kolo kina potrafi zjechac
      > maksymalnie 5 aut. Potem dziwimy się ze są koleiny w czasie upałow, a jak nie
      > ma ich byc skoro auta częsciej stoja aniżeli jadą. Czy prezydent miasta nie
      > jeździ ta droga?

ja -hiro !i miałeś cholerną rację!znowu pękła końcówka ukł .itd!!!!!!!!!!!!!
      pierdzielić samochody!
      jak bum cyk dana : kupuję rower!
    • klin! Re: wstydliwy temat drog 04.07.02, 09:57
      Gość portalu: kierowca napisał(a):

> Witam.. to, że drogi w Gorzowie są złe i nie ma na nie pieniędzy to wszyscy
      > wiedzą.

Na drogi w Gorzowie narzekam od lat. Przestałem narzekać, chociaż w dalszym ciągu
      jest na co. Muszę jednak przyznać, że Gorzów przeżywa prawdziwy boom inwestycji
      drogowych i sytuacja od kilku lat systematycznie się poprawia. Sądzę, że miasta
      nie stać na większe wydatki w tym zakresie. Nie mam też większych zastrzeżeń do
      priorytetów tych inwestycji, wszystkiego na raz nie da się zrobić. Skrzyżowanie
      pod Słońcem rzeczywiście dojrzało do remontu. Słyszałem jakieś zapowiedzi (była
      zdaje się mowa o jesieni tego roku).
      • j24 Re: wstydliwy temat drog 04.07.02, 10:09
        klin! napisał(a):

> Muszę jednak przyznać, że Gorzów przeżywa prawdziwy boom inwestycji
        > drogowych...
        > Nie mam też większych zastrzeżeń do priorytetów tych inwestycji, wszystkiego
        > na raz nie da się zrobić.

Klin jak zwykle pragmatyczny.
        ... a co ze Średnicówką przez Park Kopernika. Jesteś za, czy nawet przeciw?
        :)))

> Skrzyżowanie pod Słońcem rzeczywiście dojrzało do remontu. Słyszałem jakieś
        > zapowiedzi (była zdaje się mowa o jesieni tego roku).

Podobno rondo ma z tego być ?
        • j24 Bogactwo drogowych wątków... 04.07.02, 10:13
          Połapać się trudno.
          ... a grzecznie prosiłem dupków z Wybiórczej, żeby zrobili grupę tematyczną
          tyczącą inwestycji!

Wierszówka dobra rzecz, ale żeby coś w zamian. Też by im było łatwiej z forum
          wybierać. Blic, chyba Twoje wyborczej czepiactwo uzasadnione jest.
          Też chyba znowu zacznę :(
        • klin! Re: wstydliwy temat drog 04.07.02, 10:39
          j24 napisał(a):

> Klin jak zwykle pragmatyczny.
          > ... a co ze Średnicówką przez Park Kopernika. Jesteś za, czy nawet przeciw?

Nie załapałem się swego czasu na ognistą dyskusję na ten temat. Może i lepiej, bo
          jestem za, a może nawet przeciw. Cholernie trudna decyzja. Uważam, że zieleń
          Gorzowa to jeden z naszych największych skarbów. Żałuję, że przecinki przez park
          nie zrobiono przed 1989 rokiem. Mielibyśmy z głowy i problemy ekologiczne i
          etyczne (związane z niemieckim cmentarzem), a komuchom i tak by to już nie
          zaszkodziło. Trochę tak, jak z reformami Messnera :)
          Gdybym był zmuszony podjąć decyzję, względy pragmatyczne wzięłyby górę. Ciąć.
          • j24 Widzisz Borys, Klin jest ZA! 04.07.02, 10:50
            klin! napisał(a):

>> ... a co ze Średnicówką przez Park Kopernika. Jesteś za, czy nawet przeciw
            >...Gdybym był zmuszony podjąć decyzję, względy pragmatyczne wzięłyby górę. Ciąć.

Ty też z tego co pamiętam na początku dyskusji o Średnicówce byłeś za.
            Potem z tymi pajączkami i ślimaczkami wyleciałeś.

Proponuję zrobić forumowe referendum.
            • klin! Re: Widzisz Borys, Klin jest ZA! 04.07.02, 11:05
              j24 napisał(a):

> Ty też z tego co pamiętam na początku dyskusji o Średnicówce byłeś za.
              > Potem z tymi pajączkami i ślimaczkami wyleciałeś.

Pomyliłeś mnie z kimś. Jeszcze się na ten temat nie wypowiadałem.
              • j24 Re: Widzisz Borys, Klin jest ZA! 04.07.02, 11:09
                klin! napisał(a):

>> Ty też z tego co pamiętam na początku dyskusji o Średnicówce byłeś za.
                >> Potem z tymi pajączkami i ślimaczkami wyleciałeś.

> Pomyliłeś mnie z kimś. Jeszcze się na ten temat nie wypowiadałem.

To Borysa pieśń pajączkowa była :))) Do Borysa ten tekst, że Klin ZA, posłużyło
                mi za agrument :)

Sorki, niejednoznacznie napisałem, gdyby Boria się odezwał wszystko by się
                rozjaśniło :)
            • klin! Re: Widzisz Borys, Klin jest ZA! 04.07.02, 11:06
              He he... nie zauważyłem tytułu. Czuję się z lekka zmanipulowany :)
              • j24 Re: Widzisz Borys, Klin jest ZA! 04.07.02, 11:10
                klin! napisał(a):

> He he... nie zauważyłem tytułu. Czuję się z lekka zmanipulowany :)

Z lekka na szczęście :) Agenci czasem są drobnymi manipulantami :)
          • kajzerka Re: wstydliwy temat drog 04.07.02, 10:52
            wstydliwy to był Bolesław

... co do dróg to są paskudne. Ale po co jeszcze raz sie w tym grzebać. Niech zrobią i już. Zresztą co w
            tym kraju nie jest paskudne? Trochę Polek, owszem. Ale chodzi mi o infrastrukturę, że tak powiem
            uczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka