Dodaj do ulubionych

WYSZOGRODZKI KŁAMIE W "ZIEMI GORZOWSKIEJ"

IP: 10.1.2.* / 195.117.163.* 12.07.01, 13:54
Wojciech Wyszogrodzki, młody człowiek podający się za redaktora dał popis
swojej elokwencji i erudycji w poczytnym swego czasu tygodniku... Tylko
dlaczego jeżeli nie zna faktów to o nich pisze... Ano pewnie tylko dlatego aby
tylko pisać... Panie Wojciechu, a nóż Pan tu zagląda... Do szkoły czas... Albo
odbierać inne nauki... Dziennikarskiego warsztatu nie nabywa się jedynie w
dobrym liceum, nawet jeżeli jest ono tak szanowane jak gorzowska jedynka...
Smutek, wściekłość, zażenowanie, że ludzie tacy jak Pan Wojciech kreują naszą
rzeczywistość... Pozdrawiam
Wierny czytelnik ZG
Obserwuj wątek
    • Gość: papciak Re: WYSZOGRODZKI KŁAMIE W IP: 10.40.197.* 12.07.01, 15:43
      A w czym on skłamał?
    • Gość: papciak Re: WYSZOGRODZKI KŁAMIE W IP: 10.40.197.* 12.07.01, 15:44
      oprócz żółci poproszę trochę faktów
    • Gość: papciak Re: WYSZOGRODZKI KŁAMIE W IP: 10.40.197.* 13.07.01, 15:58
      Piotrze o co chodzi z tymi kłamstwami Wyszogrodzkiego. Tak sobie piszezsz czy
      masz cos konkretnego na mysli?
      • Gość: Piotrek Re: WYSZOGRODZKI KŁAMIE W IP: *.*.*.* 13.07.01, 19:52
        skłamał co najmniej w dwóch miejscach... w jednym pisząc o filmie którego po
        prostu nie było, w drugim oczerniając jedną panią nie znając faktów (ustalonych
        zresztą przeze mnie z tą panią)... poza tym tekst trącał szkolną gazetką... na
        przykład słowa "w ten sposób ambasadorów powitała zielona góra" (cytat
        niedosłowny - nie mam przed sobą gazety) nie przystoi, rodzi skojarzenia, że
        coś nie tak... złodzieje niby??? mógłbym jeszcze wyciągać nie chcę... mam
        zasadę, że jeżeli o czymś nie wiem lub nie byłem, to nie piszę (mówię) tak
        jakbym był... a skoro byłem nieuważny, to może jestem słabym pismakiem, panie
        WW... pozdrawiam Przedmówcę... tak mniej więcej to się przedstawia... więcej
        solidności w zawodzie... to nie żółć - to chęć dostępu do rzetelnej
        informacji... niestety...
        • Gość: Klin Re: WYSZOGRODZKI KŁAMIE W IP: *.miraco.pl 13.07.01, 21:55
          Drogi wierny czytelniku ZG! Odnoszę wrażenie, że Twoim zasadniczym problemem
          jest to, że jesteś wiernym czytelnikiem ZG. Pozdrawiam
          • Gość: Piotrek Re: WYSZOGRODZKI KŁAMIE W IP: *.*.*.* 13.07.01, 21:57
            Mógłbyś rozjaśnić...
            • Gość: piotrek Re: WYSZOGRODZKI KŁAMIE W IP: *.*.*.* 13.07.01, 21:57
              zabiłeś mi klina...
            • Gość: Klin Re: WYSZOGRODZKI KŁAMIE W IP: *.miraco.pl 13.07.01, 22:00
              A co tu rozjaśniać? Ja nie jestem wiernym czytelnikiem ZG, nie mam pojęcia, kim
              jest pan Wyszogrodzki i mam o jeden problem mniej, czego i Tobie serdecznie
              życzę! :))
              • Gość: Piotrek Re: WYSZOGRODZKI KŁAMIE W IP: *.*.*.* 13.07.01, 22:03
                Dzieki za słowa "otuchy"... czasem można przeczytać w ZG o historii regionu by
                wyzbyć się uprzedzeń, a a propos WW szkoda słów
                z szacunkiem\
                Piotrek
                • Gość: Robert ZG KŁAMIE, a rednacz to maniak! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 14:08
                  Caly ten tygodnik jest problemem, bo fajnie, ze taki jest, czlowiek wie kiedy, co mozna gdzie znalezc, ale wtedy jak juz w czwartek sie wyda ta kase, to czlowiekiem zatrzesie: takiej gmatwaniny brukowo-sensacyjno-prostatckich tekstow z waznymi relacjami z debilnym diariuszem na koniec (choc na koniec zawsze pojawia sie gwozdz do trumny vel programu, czyli litania gambrinusa) nie znam z innych gazet.
                  Kupowac, czy olac o to jest pytanie?
    • Gość: Jan Re: WYSZOGRODZKI KŁAMIE W IP: *.top.pl 16.07.01, 22:34
      Kimze jest Pan, Panie Piotrze, ze wysyla Pan kogokolwiek do szkoly zarzucajac
      brak kompetencji?A skad Pan wiesz,ze to Wyszogrodzki cos pokrecil skoro tam
      bylo DWOCH autorow? Wierzyc mi sie nie chce, ze Pan jest "pismakiem"...Powazny
      dziennkiarz nie feruje takich wyrokow, dodatkowo na forum. No chyba, ze jest
      Pan naczelnym gazetki...szkolnej i to w dodatku w sytuacji, kiedy dyrekcja
      szkoly zabronila Panu prezentacji Panskich zlotych mysli na tablicy ogloszen.
      Czytuje czasami ZG, nie uwazam,zeby byla to gazeta gorsza czy lepsza od innych,
      jest typowa gazeta lokalna. Codziennie kilka godzin spedzam w Internecie, na
      takie komentarze jak Panskie natykam sie dosc czesto: a to Kowalski zle napisal
      o Nowaku,w Toruniu sie piekla bo nie maja Akademii Medycznej ,ktora jest w
      Bydgoszczy i takie tam lokalne animozje. A wszystko bierze sie z
      nieuzasadnionej wscieklosci i zazdrosci albo...po prostu wynika z kompleksow
      np. licealisty z IILO wobec ILO i tak dalej... W materiale Wyszogordzkiego
      widze raczej ciety, lekko ironiczny jezyk, bo i ta "wycieczka dyplomatyczna"
      tracila nieco wczesnym Gierkiem (pozycznie motocykli dla Zielonej Gory tudziez
      dzwonienie do rektora to tylko dwa przyklady tych z gatunku "malowanie trawy na
      zielono"), ale dla niektorych to chyba za trudne, aby wychwycic takie smaczki...
      A tak nawiasem mowiac jak jest Pan wiernym czytelnikiem ZG, to jaka to
      wiernosc, skoro nie pisze Pan o swoich spostrzezeniach do zgola innej redakcji?
      Czasami wystaczy pomyslec. A to nie boli Panie Piotrze...
      • Gość: Piotrek Re: WYSZOGRODZKI KŁAMIE W IP: 10.1.2.* / 195.117.163.* 17.07.01, 12:23
        przy okazji....

Gość portalu: Jan napisał(a):

&#62 Kimze jest Pan, Panie Piotrze, ze wysyla Pan kogokolwiek do szkoly zarzucajac
        &#62 brak kompetencji?A skad Pan wiesz,ze to Wyszogrodzki cos pokrecil skoro tam
        &#62 bylo DWOCH autorow? Wierzyc mi sie nie chce, ze Pan jest "pismakiem"

1. BRAK KOMPETENCJI ZARZUCANY NA PODSTAWIE "SENSACYJNEGO" UBRANEGO W NIEPRAWDĘ
        ARTYKUŁU I CHĘĆ ZROBIENIA PRZY TYM NIEPOTRZEBNEGO SZUMU... TO CHYBA WYSTARCZY
        2. WIARA PANA NIE ZAWODZI, NIE JESTEM DZIENNIKARZEM, JEŻELI NIE ZROZUMIAŁ PAN
        ODPOWIEDZI DLA "PAPCIAKA" TO JUŻ PAŃSKI PROBLEM... PROPONUJĘ PRZECZYTAĆ JESZCZE
        RAZ...

...Powazny
        &#62 dziennkiarz nie feruje takich wyrokow, dodatkowo na forum. No chyba, ze jest
        &#62 Pan naczelnym gazetki...szkolnej i to w dodatku w sytuacji, kiedy dyrekcja
        &#62 szkoly zabronila Panu prezentacji Panskich zlotych mysli na tablicy ogloszen.

PEWNIE MA PAN RACJĘ, ZŁOTYCH MYŚLI NIE TRZEBA WYWIESZAĆ NA TABLICY OGŁOSZEŃ...
        LEC JE WYDAŁ...

&#62 Czytuje czasami ZG, nie uwazam,zeby byla to gazeta gorsza czy lepsza od innych,
        &#62
        &#62 jest typowa gazeta lokalna. Codziennie kilka godzin spedzam w Internecie, na
        &#62 takie komentarze jak Panskie natykam sie dosc czesto: a to Kowalski zle napisal
        &#62
        &#62 o Nowaku,w Toruniu sie piekla bo nie maja Akademii Medycznej ,ktora jest w
        &#62 Bydgoszczy i takie tam lokalne animozje. A wszystko bierze sie z
        &#62 nieuzasadnionej wscieklosci i zazdrosci albo...po prostu wynika z kompleksow
        &#62 np. licealisty z IILO wobec ILO i tak dalej...

NIE WYRAŻAM OPINII NA TEMAT TYGODNIKA, LUBIĘ GO ZA DUŻĄ DAWKĘ REGIONALIZMU,
        PEWNYCH RZECZY NIE MOŻNA JEDNAK TOLEROWAĆ... SZKOŁY ŚREDNIEJ NIE KOŃCZYŁEM W
        GORZOWIE... NIE MAM Z TEGO POWODU KOMPLEKSÓW

W materiale Wyszogordzkiego
        &#62 widze raczej ciety, lekko ironiczny jezyk, bo i ta "wycieczka dyplomatyczna"
        &#62 tracila nieco wczesnym Gierkiem (pozycznie motocykli dla Zielonej Gory tudziez
        &#62 dzwonienie do rektora to tylko dwa przyklady tych z gatunku "malowanie trawy na
        &#62
        &#62 zielono"), ale dla niektorych to chyba za trudne, aby wychwycic takie smaczki..
        &#62 .

WIZYTĘ OBSERWOWAŁEM Z DNIA NA DZIEŃ... ALE TO JUŻ INNA KWESTIA. JEŻELI PISZE SIĘ
        O RZECZACH, KTÓRE PODCZAS WIZYTY NIE MIAŁY MIEJSCA TO JUŻ INNA SPRAWA... KAŻDY,
        KTO Z WIZYTĄ MIAŁ CHOCIAŻ TROCHĘ DO CZYNIENIA, PO PRZECZYTANIU ARTKUŁU
        DOZNAŁ "LEKKIEGO SZOKU"...

WCZESNY GIEREK JEST OBECNY DO DZIŚ... Z DRUGIEJ STRONY CHARAKTER WIZYTY I TO, KTO
        BRAŁ W NIEJ UDZIAŁ SKŁANIA DO WSZELKICH DZIAŁAŃ...

&#62 A tak nawiasem mowiac jak jest Pan wiernym czytelnikiem ZG, to jaka to
        &#62 wiernosc, skoro nie pisze Pan o swoich spostrzezeniach do zgola innej redakcji?
        &#62 Czasami wystaczy pomyslec. A to nie boli Panie Piotrze...

POLECAM MYŚLEĆ... SZKODA, ŻE PAN NIE OBEJRZAŁ FILMU W ZIELONEJ GÓRZE DLA
        AMBASADORÓW... ALE NIC TO, TAM GO PO PROSTU NIE BYŁO

MYŚLENIE POLECAM NA CO DZIEŃ, I JESZCZE JEDNA UWAGA
        ZBYT DUŻA LICZBA GODZIN PRZED MONITOREM KOMPUTERA SZKODZI

PIOTR
        • Gość: Jan Re: WYSZOGRODZKI KŁAMIE W IP: *.top.pl 19.07.01, 21:45
          Fakt, ze material jest, jak to Pan barwnie okreslil "sensacyjny" nie jest
          jednoznaczny z brakiem kompetencji autora. Dlaczego za wszelkie ewentualne
          niescislosci oskarza Pan tylko jednego z nich? To w sumie spowodowalo,ze
          odpisalem na Panski zarzut tak zreszta sensacyjnie zatytulowany na forum. Ale
          ten watek jakos Pan pominal... W sprawie Lec/zlote mysli: niezly dowcip:),
          szkoda, ze niezbyt bliski tematowi. Z liceami to byl jedynie przyklad, nie trzeba
          bylo tego brac tak doslownie; nawiasem mowiac to ciekawe, jak bardzo emocjonalnie
          podszedl Pan do kwestii...Nie wnikam czy opisane w artykule fakty mialy miejsce
          badz nie, ale skoro to fikcja autorow, to dlaczego nie skontaktowal sie Pan
          bezposrednio z gazeta? Czyzby brak odwagi? To takie kolejne kuriozum...

Tak nawiasem mowiac to ile godzin spedzam przed monitorem , to moja prywatna
          sprawa. Z calym szacunkiem, ale nic Panu do tego.

Jan
          • Gość: Robert Zgroza Gorzowska, tygodnik dla desperatow IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.01, 12:36
            Skoro sobie tak milo gawedzimy i nawet Gambi nas docenil (vide jego ostatni Diariusz) to chce zapytac jaki jest zwiazek miedzy artykulem o wysypisku odpadow w Wawrowie w ZG i podpaleniem go niedlugo potem? Artykul o wysypisku i komentarz o pozarze dzieli na lamach tego brukowca ledwie 7 dni...
            Pozdrawiam Gambiego vel zg-rednacza i milo, ze sledzi forum tak maniakalnie znielubianej Zachodniej. Jak tam proces z wiadomym z gory wynikiem? Zbieramy pieniazki? Kangurki ostrza pazurki?
          • Gość: Piotrek Re: WYSZOGRODZKI KŁAMIE W IP: *.*.*.* 30.07.01, 14:03
            Jasne...
            Pozdrawiam
            Piotr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka