Dodaj do ulubionych

Dobry dermatolog w Gorzowie?

01.08.05, 13:10
może znacie takiego?To niemożliwe żeby nie było porządnego
dermatologa.Odwiedziłam już paru i na alergie skórną zapisują maści,które
zaleczają ,objawy choroby znikają na trochę i potem znowu to samo.Żaden
jeszcze nie zaproponował zrobienia testów na alergie.Czy w naszym mieście sa
same konowały?Może znacie dobrego ,sprawdzonego może być prywatnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: 150.254.208.* 01.08.05, 17:11
      Testy skórne robili kiedyś na Warszawskiej ale ponoć ich skasowali ( włączyli
      do interny) i nie wiem czy teraz też robią. Pytaj Pana wakulicza. To geniusz od
      reformowania ochrony zdrowia. Może Ci podpowie :)
      • Gość: q Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: 150.254.208.* 01.08.05, 17:14
        Wątek o dermatologach już był na tym forum. Sprawdź pod tym adresem , może coś
        się przyda:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=24866347&a=24866347
        • Gość: anka Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: 212.160.159.* 02.08.05, 07:14
          dziekuję bardzo :)
          • Gość: uczulony czasem Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: *.gorzow.mm.pl 02.08.05, 08:03
            Popieram autorkę wątku.
            Moje wrażenia z przychodni:
            - dermatolog przepisala maść belgijską, która na kilka dni całkowicie odbarwiła
            skórę w wielu miejscach,
            - dentystka rwie ząb na jakieś placedo, czyli udawany zastrzyk przeciwbolowy -
            przy okazji zdemolowala sąsiedni zdrowy ząb,
            - laryngolog - tylko wypłukała uszy, zamiast choć trochę wyczyścić, nawet nie
            usunęła resztek wody, skutek odwrotny od zamierzonego.
            - lekarz ogólny (zastępczy) na temp. ok. 40 st.C. przepisał jakieś g..., w nocy
            wylądowałem w szpitalu, ledwo przeżyłem.
            - neurolog na wszystkie twoje klopoty przepisze ci tylko lek p.bólowy, jakich w
            aptekach pełno bez recepty.
            - Ta przychodnia ma jeden plus: przemiłe, uczynne i kompetentne trzy panie
            aptekarki.
            Chyba jedyny dobry lekarz - dyrektor tej przychodni.
            • pretty01 Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? 02.08.05, 17:22
              Gość portalu: uczulony czasem napisał(a):

> Moje wrażenia z przychodni:
              > - dermatolog przepisala maść belgijską, która na kilka dni całkowicie odbarwiła
              >
              > skórę w wielu miejscach,
              > - dentystka rwie ząb na jakieś placedo, czyli udawany zastrzyk przeciwbolowy -
              > przy okazji zdemolowala sąsiedni zdrowy ząb,
              > - laryngolog - tylko wypłukała uszy, zamiast choć trochę wyczyścić, nawet nie
              > usunęła resztek wody, skutek odwrotny od zamierzonego.
              > - lekarz ogólny (zastępczy) na temp. ok. 40 st.C. przepisał jakieś g..., w nocy
              >
              > wylądowałem w szpitalu, ledwo przeżyłem.
              > - neurolog na wszystkie twoje klopoty przepisze ci tylko lek p.bólowy, jakich w
              >
              > aptekach pełno bez recepty.
              > - Ta przychodnia ma jeden plus: przemiłe, uczynne i kompetentne trzy panie
              > aptekarki.
              > Chyba jedyny dobry lekarz - dyrektor tej przychodni

A jedyną chorobą, której nie masz, jest hipohondria? :)))))
              • e_werty Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? 02.08.05, 17:42
                "...A jedyną chorobą, której nie masz, jest hipohondria?..."

Dibre!!!!

Widzę że wiecej złosliwców na forum :-)
              • Gość: uczulony czasem Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: *.gorzow.mm.pl 02.08.05, 21:54
                pretty01 napisała:
                > A jedyną chorobą, której nie masz, jest hipohondria? :)))))

Nie chcę być złośliwy, ale powinnaś częściej zerkać do słownika języka
                polskiego.
                Di hipochondrii rzeczywiście mi daleko. A w ciągu kilku lat ma prawo się zepsuć
                jakiś ząb, wyskoczyć wysoka temperatura czy coś tam jeszcze nawalić.
                Pożyjesz, obaczysz. No!
    • Gość: Waga Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: *.gorzow.mm.pl 02.08.05, 18:23
      Na ul.Owocowej jest dziecinny lekarz Midloch.Skuteczny także w alergii.Proszę
      nie traktować że to żart,bo niektóre posty nie dorosły do powagi
      sprawy.Pozdrawiam.
      • e_werty Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? 02.08.05, 19:21
        "...jest dziecinny lekarz ..."

tak stary że zdziecinniał...? czy też jeszcze nie wyrósł z dzieciństwa...?

a może to poprostu lekarz dziecięcy - czyli pediatra...?
        • Gość: ewa Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 01:23
          Dr Korżel w przychodni stilonowej.
          • Gość: XXX Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: *.kam.pl 05.08.05, 22:20
            Korzelowa kolejny raz reklamuje sie zadarmo..Dalabys juz spokoj ,zaplac w
            gazecie,niestac ciebie?
    • justysia25 Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? 04.08.05, 15:24
      W Gorzowie nie ma DOBREGO dermatologa - przerabiam to ok kilkunastu lat -
      pozostaje Szczecin lub Poznań.
      Ale jeżeli chodzi o alergie to należałoby wziąć skier. do poradni
      alergologicznej, udać się tam i zarejestrować, poczekać ok. 3 m-ce i tam
      powinni zrobić testy :)
      Pozdro
      • Gość: falan Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: *.gorzow.mm.pl 06.08.05, 09:06
        Byłem w Poznaniu i Szczecinie i tam też nie ma dobrych dermatologów. Zaliczyłem
        chyba z dwudziestu i żaden mi nie pomógł. Dobrych dermatologów to chyba trzeba
        poszukać w Warszawie lub Krakowie.
        • Gość: Wiki Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: *.gorzow.mm.pl 06.08.05, 21:49
          Dobry dermatolog... pewnie są tacy także w Polsce. Ja proponuję Pana dr Srissa
          z Berlina. Byłam u niego ze swoim problemem. Pełna obsługa. Wszystkie testy od
          razu. Niestety nie akceptuje polskiego ubezpieczenia, ale jestem pewna , że dla
          wielu potrzebujących to nie jest problem. Ceny też są konkurencyjne ( jak na
          Berlin. Pierwsza wizyta to 200 euro, wszystkie następne kontrole to jedynie 50
          euro. Koszt pełnej diagnostyki alergologicznej to około 6500 euro. W skład
          wizyty oprócz badania wchodza także zalecenia medyczne oraz przepisane leki.
          Niestety polskie apteki nie chcą realizować tych recept i leki trzeba wykupić
          na miejscu. ( prawdopodobnie jest to rodzaj układu między polskimi aptelami a
          nieudolnymi lekarzami, którzy boją się konkurencji z za Odry)
          Bardzo polecam.
          • Gość: biedak Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:42
            Bardzo polecam.

do polecam dołącz - 6500 €...
            • Gość: qwerty Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: 150.254.208.* 08.08.05, 09:28
              Też miałem okazję być u dermatologa w Niemczech. Ale nie był tak drogi. Wizyta
              150 euro, badanie pod mikroskopem zeskrobin skóry i paznokci 1900 euro. W sumie
              był tak miły i zaokrąglił do 2000 euro. Gdybym wiedział , że to takie drogi w
              życiu bym do niego nie poszedł. Ale było już po fakcie i jak zobaczyłem
              rachunek to kopara mi opadła. Przepisał leki i guzik pomogło. Po powrocie do
              polski poszedłem do naszego dermatologa. Ten też zbadał skórę pod mikroskopem.
              ( za 150 zł w sumie) Potwierdził diagnozę niemieckiego doktora i przepisał to
              samo ale kazał brać 3 miesiące.
              Przeczytałem ulotkę i faktycznie lek trzeba brać 3 miesiące , a ten tuman z
              Niemiec tego mi nie powiedział. A dobrze znam niemiecki !
              Wniosek: Doktory - tumany są wszędzie. Nie tylko w Polsce !
    • Gość: set Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: *.kam.pl 07.08.05, 11:09
    • Gość: set Wiki czy Ty jestes blondynka? IP: *.kam.pl 07.08.05, 11:10
      • Gość: tt Re: Wiki czy Ty jestes blondynka? IP: *.gorzow.mm.pl 07.08.05, 21:41
        Set ! Po co te puste posty. Chciałeś coś powiedzieć ale zapomiałeś , czy też
        jesteś w szoku po ofercie z Niemiec :)

Moim zdaniem za 6500 euro polski lekarz też zrobi wszystkie testy, a nawet
        wyliże stopy pacjentki ( bo to jego roczne dochody ) :)))
        • Gość: qwerty Re: Wiki czy Ty jestes blondynka? IP: 150.254.208.* 09.08.05, 07:57
          W sumie patrząc jak się cenią doktory w innych krajach, to nasze polskie wcale
          nie są takie złe.
          • akbul Re: Wiki czy Ty jestes blondynka? 09.08.05, 10:12
            Zastanawiam się po co są fora? Czy po to żeby sobie ubliżac zamiast
            pomagać?Jestem zażenowany.
            • e_werty Re: Wiki czy Ty jestes blondynka? 09.08.05, 12:40
              "...Jestem zażenowany"

akbul - wypij redbula i ci przejdzie...
              • Gość: set Re: Wiki czy Ty jestes blondynka? IP: *.kam.pl 09.08.05, 15:58
                ...biedny Akbul,pewnie zrobil sie czerwony z zazenowania...Nie widzisz ze to
                stala autoreklama dermatologa.
                • e_werty Re: Wiki czy Ty jestes blondynka? 09.08.05, 18:44
                  "...zrobil sie czerwony.."

to się w Gorzowie nie wyróznia

- i nie potrzebuje drmatologa za 6500 €...
              • Gość: zzz Re: Wiki czy Ty jestes blondynka? IP: *.gorzow.mm.pl 09.08.05, 18:26
                werty dlaczego jesteś taki pusty??????????????
                • e_werty Re: Wiki czy Ty jestes blondynka? 09.08.05, 18:43
                  "...dlaczego jesteś taki pusty"

nie wiem... :-(
                  • Gość: aga Re: Wiki czy Ty jestes blondynka? IP: *.gorzow.mm.pl 09.08.05, 19:08
                    werty a ja wiem pozdrawiam
    • Gość: qwerty Morał IP: 150.254.208.* 10.08.05, 07:59
      Myślę , że morał jest taki . Nie ma sensu szukać dermatologa w Niemczech, bo w
      Polsce są tacy sami. Albo mamy kasę i zrobią nam wszystko od ręki ( tylko
      taniej), albo jej nie mamy i musimy użerać się z darmowymi doktorami z NFZ.
      Z moich doświadczeń doktor za 2000 euro wcale nie musi być lepszy od tego za
      150 zł.
      • Gość: aga Re: Morał IP: *.gorzow.mm.pl 10.08.05, 19:38
        oj prawda prawda wiem coś o tym i to bardzo dobrze pozdrawiam
        • Gość: zoska Re: ** IP: *.anr.gov.pl / 212.244.77.* 11.08.05, 11:01
          Polecam Zadrożnego na Hawelańskiej.Nie kasuje tysiaków euro a naprawde pomaga.
    • Gość: xcvcv Re: Dobry dermatolog w Gorzowie? IP: *.gorzow.mm.pl 15.08.05, 11:05
      Kiedyś trafiłem na dermatologię na Warszawską i myślę że tam są dobrzy
      dermatolodzy. To znaczy byli bo teraz po kasacji to nie wiem gdzie są...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka