Dodaj do ulubionych

Sernik mi nie wyszedł...

08.11.05, 20:52
A tak się starałam, takie wiązałam z im nadzieje... A niech to... Moze
dlatego, że to przepis teściowej, a ja i teściowa to lubimy sie inaczej..?
Może kartofla za bardzo utarłam, może jajka zimne :))) Wziął się i opadł po
wyjęciu z piecyka... A taki był śliczniutki i rumiany..
To dobra, to na tyle.
Obserwuj wątek
    • e_werty Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 20:56
      "...Sernik mi nie wyszedł..."

to go wyrzuc przez okno... najlepiej jak tesciowa będzie przchodzic... :)
    • landy Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 21:14
      zjedz go najpierw
      potem ci wyjdzie
      kartofla za bardzo wiecej nie trzyj
      jak jajka zimne to w rekach grzej
      a nie do piecyka
      na 3 zdrowaski
      bo po takim czyms
      to juz tylko opasc moze
      • budrys77 Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 21:27
        hmmmm, to do sernika dodaje się kartofla??????? Wot, człek ciemny w sprawach
        kuchennych:))) Ale serniczka to bym chciał, nawet tego klapniętego, mniam...
        • e_werty Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 21:32
          "...to do sernika dodaje się kartofla..."
          to dlatego padł!!! trzeba bylo pyry dodac!!! Wszak Gorzów jest wielkopolski to
          i pyry w nim winny byc uzywane a nie szwabskie kartofle...
        • pretty01 Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 21:35
          W przepisie było, że kartofel musowo- zamiast mąki, a słowo pisane dla mnie
          swięte :)) Ale powiem Wam, że nastąpił pewien przełom, który, być może, pozwoli
          mi spojrzeć na mój serniczek z innej strony- otóż podobno ten typ tak ma - no
          klapnięty ma taki być... No to lecę próbować, chociaż wiary zbytniej nie mam...
          • e_werty Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 21:41
            "...a słowo pisane dla mnie swięte"

też tak kiedyś myślalem - i pogłaskalem napisaną na plocie "dupę" - i drzazga
            mi w palec wlazła... Skończyła się ma wiara w slowo pisane...
            • danny_boy Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 22:23
              Pewnie lepiej byś na tym wyszedł, gdyby to była instrukcja trzymania za dupę. :)
    • pretty01 Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 21:38
      A może padł, bo nie wytrzymał presji...
      • e_werty Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 21:42
        "...A może padł, bo nie wytrzymał presji..."
        a co - usiadlas na nim!!!!????
        • budrys77 Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 21:45
          Pretty nie znęcaj się, bo siedzę samotnie w domu, piję piwko i myślę o Twoim
          serniku i o Tobie - w tej kolejności:))))) Ten pierwszy mimo że padnięty, na
          pewno jest rewelacyjny.... mhrrrr
          • budrys77 Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 21:46
            baaa, Ty też na pewno jesteś rewelacyjna, hihihi:)
            • e_werty Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 21:49
              "...jesteś rewelacyjna, hihihi:)"

hey pretty - to hihihihi - weź na karb tego piwka które pije osobnik pod
              nickiem budrys...
              • budrys77 Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 21:52
                cichoooooooo, byś normalnie okazał odrobinę solidaryzmu gdy podrywam:)
                • pretty01 Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 21:57
                  No cóz, Werty ostatnio radził mi zejście do piwnicy i pozostanie w niej na wieki
                  wieków...
                  • landy Re: Sernik mi nie wyszedł... 08.11.05, 22:02
                    budrys
                    ty podrywaczu
                    w twoim wieku
                    wstydzilbys sie
                    pobajac kazdy moze
                    narzedzi potrzeba
                    sprawnych
                    checi to za malo
                  • e_werty Re: Sernik mi nie wyszedł... 10.11.05, 00:04
                    "...zejście do piwnicy ...

trzeba bylo zejśc... sernik by na pewno wyszedł...
    • Gość: :))))))) Sernik wyszedł !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 21:54
      a ja tam lubię taki nizuutki, mokry.....
      Lepszy taki niż suchy napompowany :)
      • landy Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 08.11.05, 22:01
        wyszedl nie wyszedl
        rodzina pozre wszystko
        nastepny kupisz w tesco
        i po klopocie
        • budrys77 Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 08.11.05, 22:06
          Dla tego sernika postaram się by nawet i narzędzi starczyło mimo wieku...:)
          • landy Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 08.11.05, 22:14
            nie pomyl tylko sera
            z sernikiem :)))
            • budrys77 Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 08.11.05, 22:55
              I jak tam konsumpcja???? Normalnie nie mogę przestać myśleć o serniku:)
              • pretty01 Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 10.11.05, 14:44
                Sernik przeszedł swoisty face lifting - dostał czekoladową polewę na wierzch i
                zaczął udawać, że nic mu się nie stało. W efekcie zostały z niego nędzne resztki
                :)) Dziś na urodzinowy stół mojego dziecka wyjezdza sernik na zimno :))
                • pretty01 Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 11.12.05, 21:44
                  Upiekłam keks- w odróżnieniu od sernika zdecydowanie mi wyszedł :)) Nie wiem,
                  czy Budrys lubi, ale jak lubi, to bedzie miał o czym myśleć, no, chyba że jego
                  obiekt westchnień nie takie rzeczy wypieka... :)))
                  • budrys77 Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 11.12.05, 22:22
                    keks też dobra rzecz... mniam mniam. niestety obiekt moich "westchnień", co
                    najwyżej zaciągnie mnie na kawę z automatu w przerwie między zajęciami w
                    weekendy:))))) Ale serniczek, taki domowej roboty... ojojoj
                    • andrzejusa Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 11.12.05, 22:31
                      budrys77 , czzbys sie zasugerowal tym pretty01 , no wiesz pretty001 to
                      dopiero pretty!
                      a swoja droga cos w tej pretty01 jest , kurcze jakos tak kobieco
                      pisze ze od razu ja lubisz ,
                      • budrys77 Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 11.12.05, 22:35
                        bo o jedzeniu mówi:))))))))))
                        • pretty01 Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 11.12.05, 22:38
                          I tu was mam, łasuchy! :))
                          • andrzejusa Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 11.12.05, 22:46
                            nie boj sie budrys77 , wiem ze to nie takie latwe , jezeli cos tam ,
                            to sprobuj
                            to moze byc nieprzystojny facio ale cos mi mowi ze to prawdziwa
                            pretty
                            a ja jestem badziej niegrzeczny , mi o jedzenie nie chodzi
                            • budrys77 Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 11.12.05, 22:49
                              normalnie andrzejusa rozwiń swoją myśl bo nie do końca rozumiem:) to znaczy coś
                              tam rozumiem ale nieczytelnie:) możesz szrajbnąć mi na skrzynkę gazetową o co
                              chodzi bardziej zwięźle i czytelnie?:)
                              • andrzejusa Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 11.12.05, 22:56
                                no to sie czuje budrys77 , ze poza forumowymi bajerkami , tez czujesz
                                ta kobiecosc w pretty01 i byc moze chcialbys ja poznac?
                                o to mi chodzilo
                                • budrys77 Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 12.12.05, 07:17
                                  oooooo, dla sernika zawsze:)
                                  • Gość: Bernard Niech ktos nauczy ja piec sernik!!! IP: *.ed.shawcable.net 12.12.05, 07:39
                                    ten watek jest nudny..
                                    Nauczyc ja piec i zamknac watek!
                                    :) :)
                                • pretty01 Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 12.12.05, 17:22
                                  andrzejusa napisał:

> no to sie czuje budrys77 , ze poza forumowymi bajerkami , tez czujesz
                                  > ta kobiecosc w pretty01 i byc moze chcialbys ja poznac?
                                  > o to mi chodzilo

Oj, ty już raczej nic na ten temat nie pisz...
                                  • budrys77 Re: Sernik wyszedł !!!!!!!!!! 12.12.05, 17:50
                                    Ty Berni lubisz o polityce i pacanach, a ja sobie z przyjemnością pogadam z
                                    Pretty i Andrzejusem o sernikach i innych ciastach:) Poprostu nie czytaj naszej
                                    rozmowy skoro nudna. Ja na przykład nie udzielam się w dyskusji o Tesco czy
                                    innych badziewiach, a o serniku Pretty pogadam zawsze. Hejhej
                                    • Gość: ja Piernik wyszedł !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 19:35
                                      A mi wyszedł przepyszny piernik. Taki piękny, pachnący i pyszny. Mniam.
                                      Sernik będzie najwcześniej na świeta, ale z prawdziwego twarogu zmielonego
                                      własno-maszynkowo ( nie z wiaderka ).

Tak - wypieki to bardzo przyjemny temat. I bezpieczny ;)
                                      Bo kto nie jest łasuchem?
                                      • budrys77 Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 12.12.05, 20:40
                                        no nieeeeeeee.... Wy chcecie mnie zabić!!!:)
                                        • andrzejusa Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 12.12.05, 21:09
                                          budrys77 , nie przesadzaj! po prostu my tu o mniam-mniam.
                                          o jedzonku , takim naprawde dobrym nigdy za duzo mowic , tym bardziej
                                          ze w gorzowie naprawde trudno zjesc cos naprawde super
                                          ja chetnie dowiem sie gdzie warto sie wybrac
                                          Bernard , tobie to dobrze , w tej kanadzie super jedzonka na 100% nie
                                          brakuje , a w naszym gorzowku to naprawde problem
                                          • budrys77 Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 12.12.05, 21:36
                                            powiedz mi jakim przedziałem kasowym dysponujesz i co lubisz, to polecę i dobre
                                            jedzonko:) Nawet w Gorzowie - i żadna Kanada podszyta niedźwiedziami grizzly
                                            nie jest potrzebna;)
                                            Ps. jeśli masz spooooro kasulca, to polecam ekspedycję do pałacu w Wiejcach...
                                            • andrzejusa Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 12.12.05, 21:45
                                              czesc budrys77 , jezeli chodzi o kasulec to powiedzmy 100zl na dwie
                                              osoby bez alkoholu , no moze dwa piwka
                                              z lubosci to jakas poledwiczka i grzybki lub dziczyzna , to pewnie
                                              troche drorzej
                                              na palac w wiejcach pewnie mnie nie stac , no chyba zebym chcial
                                              zaszalec!
                                              dzieki!
                                      • pretty01 Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 13.12.05, 12:09
                                        Gość portalu: ja napisał(a):

> A mi wyszedł przepyszny piernik. Taki piękny, pachnący i pyszny. Mniam.

Dawaj przepis! A z tym sernikiem, to się okazało, że nie wyszedł, bo właśnie ser
                                        był z wiaderka i później przez to ciasto za rzadkie. Ale tak nie bardzo mam czas
                                        i ochotę, żeby kręcić korbą w maszynce :)) A tak na marginesie, zobaczcie, jak
                                        stara, poczciwa maszynka przetrzymała wszelkie rewolucje w wyposażeniu kuchni
                                        :)) Ale temat, no niech mnie... :)) Muszę chyba wyrwać się wreszcie z domu do
                                        ludzi ... :)) (tzn. wyjść z piwnicy, raz na jakiś czas chyba mogę, co nie.
                                        Werty? ) :))
                                        • andrzejusa Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 13.12.05, 20:45
                                          budrys77 , czekam na typy co do dobrego jadla!
                                          pretty01 , sprobuj jeszcze raz z sernikiem i nie mysl o tesciowej
                                          • pretty01 Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 13.12.05, 21:07
                                            andrzejusa napisał:

> budrys77 , czekam na typy co do dobrego jadla!
                                            Żadna tam uczta, ale byłam dzisiaj w Łubu Dubu i pożarłam naleśnika z warzywami.
                                            Nawt zjadliwy był, ten naleśnik.
                                            • andrzejusa Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 13.12.05, 21:16
                                              pretty01 , to nie ma byc zjadliwy nalesnik , to ma byc smakowity
                                              nalesnik
                                              sprobuj jeszcze raz zrobic sernik i przy tym nie mysl o tesciowej ,
                                              mysle ze wyjdzie
                                              ale co sie dzieje z budrysem77? obiecal to i owo napisac
                                        • calama Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 13.12.05, 21:43
                                          pretty01 napisała:

> Dawaj przepis!

No to daję. Przy okazji się ujawnię :P

2 jajka
                                          1 szkl.cukru
                                          1 łyżka sody
                                          1 szklanka śmietany lub jogurtu
                                          przyprawa do piernika
                                          1/2 słoika dżemu
                                          2 szkl. mąki
                                          1/2 szkl.oleju
                                          4 łyżki kakao

wszystko do miski, wymiksować dobrze, dodać rodzynki i na blachę
                                          wychodzi zawsze pyszne i mokre
                                          i nie ma za dużo roboty ;)
                                          Jak blacha jest na cały piekarnik to 2 porcje wszystkiego.

Dziś upiekłam pyszny domowy chleb z mąki pszennej, graham, orkiszowej i z
                                          ziaren amarantusa. Z dodatkiem siemienia lnianego. Mniam
                                          • andrzejusa Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 13.12.05, 22:42
                                            calama , nie wierze ze taki dobry
                                            • calama Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 13.12.05, 22:44
                                              andrzejusa napisał:

> calama , nie wierze ze taki dobry
                                              piernik czy chleb ?
                                              • andrzejusa Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 13.12.05, 22:48
                                                i chleb i piernik
                                                chyba ze jestes kuchmistrzynia
                                                to moze byc jednak prawda!
                                                • calama Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 13.12.05, 22:51
                                                  hehehehe,
                                                  mało mam czasu na pichcenie
                                                  no i przepisy mam szybkie, łatwe i przyjemne :P
                                                  a przede wszystkim sprawdzone - wot i sekret ;)

• andrzejusa Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 13.12.05, 22:57
                                                    droga calamo , musze spadac , obowiazki
                                                    jutro od 18 powinienem byc tutaj , jezeli komus na ty zalezy
                                                    a jak nie zalezy to i ta bede!
                                                  • calama Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 13.12.05, 22:59
                                                    hehehehe
                                                    zastanawiałam się na którym wątku napisać,że spadam spać
                                                    pobudka o 6 nie należy do przyjemności
                                                    dobranoc
                                                    Miłych snów
                                                  • andrzejusa Re: Piernik wyszedł !!!!!!!!!! 13.12.05, 23:02
                                                    wzajemnie calmo , milych snow
    • Gość: michi Re: Sernik mi nie wyszedł... IP: 69.8.150.* 14.12.05, 04:13
      jak to, sernik?
    • Gość: michi Re: Sernik mi nie wyszedł... IP: 69.8.150.* 14.12.05, 04:19
      i ani slowa o stanie wojennym? wlasciwie mi sie on tez bardziej kojarzy z
      sernikiem, niż z Wojtkiem, generalem znaczy
      • budrys77 Re: Sernik mi nie wyszedł... 14.12.05, 18:48
        nareszcie pojawił się jakiś wątek "niepolityczny", a Ty musiałeś go zbrukać?
        Ulżyło Ci i miałeś stan szczytowania? Wolę pogadać z Pretty o serniku, niż o
        dyrdymałach politycznych z niewyżytymi społecznie pacanami. A kysz z kuchni!
    • e_werty Rzygam sernikiem... 14.12.05, 20:32
      Czy mi wszedl czy nie wyszedł... Nie cierpie słodyczy... ciastek, tortów,
      czekolad, cukierków... Kiedy ten wątek odejdzie w niebyt? Co otwieram forum - a
      to - "Srernik mi nie wyszedł" Łeeeeeeeeeee!!!!!!!!!

I dobrze - niech nie wychodzi - jak wyjdzie pół swiata zasłodzi...
      • calama Re: Rzygam sernikiem... 14.12.05, 21:19
        e_werty napisał:

Nie cierpie słodyczy...

Cukiernie też bojkotujesz? ;)
        Jak Ci nie pasuje - omijaj wątek. :P
        • e_werty Przeszło mi... 15.12.05, 20:17
          "...Cukiernie też bojkotujesz?"

oczywiscie...
          zupelnie zbedne placówki...
        • kajmakan Teeek,panowie, o czym by tu jeszcze....gratuluję 17.12.05, 02:42
          głębi przemyśleń.
    • panna_marianna Re: a mi z kolei ... 15.12.05, 20:37
      pies bezczelnie przed chwilą nalał na dywan ;)
      • kajmakan No coś takiego.. a kota nie masz (chodzi mi o 17.12.05, 02:44
        zwierzątko)?
        • panna_marianna Re: No coś takiego.. a kota nie masz (chodzi mi o 17.12.05, 13:12
          wyobraź sobie, że nie mam i nie zamierzam mieć

kajmakan napisał:

> zwierzątko)?
      • e_werty nieszczelny? 17.12.05, 12:36
        "pies bezczelnie ..."

ta cecha psa nie dotyczy - to ludzie są bezczelni.... twój pies jedynie był...
        nieszczelny... czyli nie wyprowadzony na spacer...
        • panna_marianna Re: nieszczelny? 17.12.05, 13:14
          Pamiętam, ze na godzinę przed incydentem był na dworze. Potem chciał się bawić,
          ale nikt nie zwracał na niego uwagi ... więc zrobił "coś" by o sobie
          przypomnieć ;)
    • Gość: Bernard Re: Sernik mi nie wyszedł... IP: *.ed.shawcable.net 17.12.05, 03:40
      Ile mozna na temat spieprzoneggo sernika gadac???
      • budrys77 Re: Sernik mi nie wyszedł... 17.12.05, 10:15
        ile można gadać o popieprzonej polityce? Zielono-gorzowskich animozjach,
        kanadyjskich pociągach i Tadeuszu J. Jak się nie podoba to kysz z tąd. Macie
        126 tysięcy wątków do wyboru! Pacany
        • Gość: Bernard A to sie budrys nastroszyl.... IP: *.ed.shawcable.net 17.12.05, 10:27
          He he he
          :)
        • andrzejusa Re: Sernik mi nie wyszedł... 17.12.05, 10:28
          czesc budrys77 , jak sam wierz , o polityce mozna bez konca
          masz racje o sernikach i piernikach tez nalezy sobie pogadac i po
          prostu jak to kogos nie interesuje , Bernard , to niech na takim
          watku nie przeszkadza

budrys77 , ciagle cekam na jakis typ z twojej strony jezeli chodzi o
          dobre jedzonko w gorzowku(do 100zl na pare)
          • budrys77 Re: Sernik mi nie wyszedł... 17.12.05, 12:30
            No to mówię:

na sałatkę z panini, koniecznie do Mezzoforte - ja zamawiam podwójny
            czosnek!!!:))) moje ulubione to kurczakowa i polska ale z sosem majonezowym.
            Rewelacja. Mają też znośne makarony ale jakoś się "popsuły";) Pizzę odradzam.

Pizza tylko i wyłącznie w Taxipizza (o ile się nie zepsuli), tyle że w domu:)
            Inne się chowają.

Na szybko i tanio, i smacznie - do OKeja przy moście Lubuskim (żurek w
            chlebie... pyyycha) Do tego sympatyczne wnętrze.

Na parterze Urzędu Wojewodzkiego jest barek, gdzie catering prowadzi Don
            Vittorio:) Może nie jest zbyt romantycznie ale taniej, za to samo, niż na
            Sikorskiego.

Restauracji w Gracji nie lubię. Może i dobrze dają jeść ale lokal mi nie
            odpowiada.

Smacznie i tanio w Słupskiej! Jedynym mankamentem jest PRLowski wstrój wnętrza
            i łazienki z okresu stanu wojennego:))))) Ale żarełko niezłe za rozsądne
            pieniądze.

Na destery i dobre wina - do DaCosta naprzeciw McDonaldsa w centrum.

To by było na tyle z rozsądnej półki:) Smacznego
            • e_werty Słupska 17.12.05, 12:51
              "...Smacznie i tanio w Słupskiej! ..."

To samo zjesz w KMT "Lamus" na Sikorskiego (obok UM) - Słupska dostarcza tam
              catering - to samo co w Karczmie tylko wystrój nowocześniejszy...
            • e_werty Słupska 17.12.05, 13:02
              "...Na parterze Urzędu Wojewodzkiego jest barek, gdzie catering prowadzi Don
              Vittorio:)"

Tutaj także działa Karczma Słupska...

P.S.

"...dzierżawę bufetu znajdującego się w budynku Lubuskiego Urzędu
              Wojewódzkiego z siedzibą w Gorzowie Wlkp. przy ul. Jagiellończyka 8 wybrana
              została oferta Pani Izabelli Stachowiak prowadzącą działalność gospodarczą pod
              nazwą Restauracja "KARCZMA SŁUPSKA" ul. Mieszka I – go 61 w Gorzowie Wlkp."
              • budrys77 Re: Słupska 17.12.05, 13:04
                no proszę:) miałem stare dane;) Ale jedzonko w Słupskiej jest dobre.
                • andrzejusa Re: Słupska 17.12.05, 14:05
                  dzieki budrys77 , zurek w chlebie w ok jadlem kilka dni temu , molo
                  ale prawdziwa bomba
                  chlebek az prosi sie zeby go rowniez skonsumowac
                  w mezzoforte nie bylem juz ponad 2 lata , od czasu kiedy zjadlem
                  makaronik i byl po prostu do niczeg , ale zajrze znowu i salatke
                  wciagne
                  za to karczma slupska: tam nie bylem ponad 5 lat , jest ciagle ta
                  sama wlascicielka co wtedy i myslalem ze nic sie tam nie zmienilo
                  a tu taka niespodzianka na plus , odwiedze
                  • kajmakan Amoże jednak "stąd" a nie "z tąd" BUT-RYSIE? 18.12.05, 21:01
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka