Dodaj do ulubionych

Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewody

14.11.05, 21:22
I. Problem braku nadzoru nad finansami Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie.
Nie chodzi o odpowiedzialność polityczną, TYLKO KARNĄ.

Proponuję cofnąć się do przedfrasowych czasów - jaki wtedy lecznictwo
szpitalne w Gorzowskie poziom, na tle kraju przedstawiało, a jaki jest
jego stan obecny (liczba specjalistów, miejsce w rankingach itp).
Uważam, że część szkodzących naszemu miastu działań decyzyjnych organu
nadzorującego była celowa.

Tak - OSKARŻAM!

1. BRAK NADZORU (tu nie może być wątpliwości co do winy i winowajcy)
2. CELOWE DZIAŁANIA POLITYCZNO-GEOGRAFICZNE (teatralny występ Pańtaka,
wiem, mylił się, każdy może, albo po prostu miał zły dzień, decyzja
o tzw połączeniu była kolegialna..., można by pytać, czy nie wstyd Wam
Panowie..., ale kogo pytać..., w Boga też nie wierzą, kary unikną
- tylko tyle mogę obiecać - ZAPAMIĘTAMY TO WAM!)
Obserwuj wątek
    • e_werty Re: Lista do prokuratora... 14.11.05, 21:25
      "...Tak - OSKARŻAM!"

Może zostales oskarżycielem ZChN'u?
    • e_werty Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 14.11.05, 21:26
      "...albo po prostu miał zły dzień..."

Marek - chyba masz także niezbyt udany... wieczor...
      • marek_p Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 14.11.05, 21:47
        e_werty napisał:

> Marek - chyba masz także niezbyt udany... wieczor...

Cieszę się, że jesteś daleko od tego problemu. Radościami chętnie bym się
        podzielił. Naszych gorzowskich problemów ze służbą zdrowia Ci życzył nie będę,
        nawet jak bardzo sprytnie cytował będziesz.

Najpierw sprawy oczywiste - personalna odpowiedzialność za nadzór nad
        szpitalem - Bocheński Andrzej.

Potem porozmawiamy sobie o szczegółach i konkretach geograficzno-politycznych.
        Jest o czym.
    • Gość: zzz Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.05, 21:32
      Marku przecież możesz sprawę oddać do prokuratury.
      • Gość: zg Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.ztpnet.pl 14.11.05, 21:35
        Wlasnie marku:)

Zobaczymy jak bylo:)

PZDR
        • Gość: zzz Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.05, 21:43
          Marku skoro mówisz już o rozliczeniach,to uważasz że rozliczyli tak naprawdę
          wszystkich???
          • marek_p Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 14.11.05, 21:52
            Gość portalu: zzz napisał(a):

> Marku skoro mówisz już o rozliczeniach,to uważasz że rozliczyli tak naprawdę
            > wszystkich???

Uważam, że problem funkcjonowania szpitala i kolejki oczekujących na
            wizyty do specjalistów jest dla społeczności naszego miasta poniżający.
            Bardzo poniżający i to od dawna. Jak pisałem dotyczy to najsłabszych.

Nie czujesz potrzeby zakończenia tego procederu ?
            • Gość: zzz Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.05, 21:55
              Ten proceder NIGDY SIĘ NIE SKOŃCZY spójrz prawdzie w oczy,popatrz na
              wzrastające tylko bezrobocie,to o czym mowa pozdrawiam
              • Gość: zzz Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.05, 21:58
                Marku popatrz co w tej chwili robi były wojewoda ostrouch?? to powinno Ci
                wystarczyć
                • Gość: zzz Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.05, 22:15
                  Marku dlaczego nie odpowiedziałeś mi na pytanie.
                • marek_p Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 14.11.05, 22:18

> Marku popatrz co w tej chwili robi były wojewoda ostrouch?? to powinno Ci
                  > wystarczyć

Sorki, wypadłem trochę z obiegu co kto tam z ważnych tego światka robi.
                  Wiem o Silwanie i Stolbudzie.
                  Ocenić nie można tego dobrze, nawet jakby bardzo się chciało.

Nie zmienia to faktu, że winnych rozpierdzielenia gorzowskich szpitali ukarać
                  trzeba. Przykładnie, żeby do konkursu na nowego dyrektora zgłosił się Hercules,
                  a nie kolega kolegi.
                  Standard służby zdrowia w mieście wojewódzkim nie może odbiegać od standardu
                  służby zdrowia w samorządowej stolicy województwa, gdzie zapadają decyzje tej
                  służby zdrowia dotyczące.
                  Myślę, że wyjaśniłem już wszystkie wątpliwości, teraz czas na działania, a nie
                  na gadanie, za dużo lat już to biadolenie trwa i wszystkich wkurza!
                  • Gość: zzz Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.05, 22:21
                    Obecnie prezesuje w Hotelu Mieszko i oczym mowa??
                    • Gość: zzz Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.05, 22:23
                      i czy było jakieś rozliczenie w stosunku chociażby Stolbud.
                      • marek_p Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 14.11.05, 22:30

> i czy było jakieś rozliczenie w stosunku chociażby Stolbud.

No niestety masz rację.
                        Przykre.

To jest małe miasto, zapadają w nim bardzo egzotyczne sojusze.
                        Pamiętam coś o taśmie ze stukającymi łyżeczkami po filiżankach.

Polityka to nie jest fajna rzecz.
                        • Gość: nicelus do wybitnego intelektualisty na forum IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.05, 16:10
                          masz na myśli ten stolbud?

miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35211,3019599.html
                          no cóż. rzeczywiście małe egzotyczne miasto. normalnie w polsce uwłaszczano
                          zakłady bogate dobrze prosperujące, a nie takie na drodze do bankructwa.
                          widocznie miasto normalne inaczej. zbyt dużo spalin, lub papierosów. a może
                          kawy?
                          • marek_p Re: do wybitnego intelektualisty na forum 21.11.05, 21:53
                            Gość portalu: nicelus napisał(a):

> a może kawy?

Nie wiem, gdzie ją teraz popijasz, ale dużo masz czasu na pisanie na forum.
                            Podjarałeś się. Robisz dobrą robotę dla dynamiki rozwoju tego forum.

Jeden talib na forum więcej, to jeden na ulicach mniej. Trzymaj się tego!
                            • Gość: nicelus Re: do wybitnego intelektualisty na forum IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.05, 11:18
                              ja nie talib (student). taliban (studenci) nie mają czasu na pisanie na forum.
                  • e_werty Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 14.11.05, 22:26
                    Hej!!! marek... a pszczółki pozytek przyniosly? To dobrze... Zostaw polityke
                    treserom tygrysów... opiekun pszczółek jest na spalonej pozycji - pszczółki go
                    kąsza ale miód przynoszą... a tu treba ostrej tresury i bata na wyborców...

Wyganiaj ty trutnie ze swego ula - nawet i w tym cie robotnice wyręczaja - wiec
                    lep świece z wosku i pal je pod obrazem Św. Kazimierza co do dobra zmierza...
                    tyle na swoim zascianku możesz zrobic...
                    • marek_p Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 14.11.05, 22:37
                      e_werty napisał:

> tyle na swoim zascianku możesz zrobic...

Bardzo lubię swój Zaścianek.
                    • Gość: zzz Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.05, 22:48
                      Werty wraca u Ciebie 12 sobota wytrzymaj...
      • Gość: anonim ODDAC DO PROKURATURY??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 17:41
        A do ktorej to prokuratury mozna oddac sprawe? Ktora jest niezalezna i nie
        splatana siecia kolesiow i bylych kolesiow?
    • marek_p Ad I 14.11.05, 21:39
      Wiem, służba zdrowia to nielubiany temat. Oczywiście przez rządzących.
      Panie Premierze, ten temat statystycznego wyborcę (również PIS-u) bardzo,
      rzekłbym, żywotnio interesuje.

Rząd IV Rzeczpospolitej nie powinien uciekać od ważnych tematów. Tu po pierwsze
      trzeba ROZLICZYĆ, a potem naprawiać.
      Rozliczyć, żeby następni "naprawiacze" wiedzieli, że w tym temacie żartów nie
      ma. Nie można popróbować, a potem powiedzieć, że sorry społeczeństwo, że się
      nie udało.
      Nie każdy musi się za to brać, nie ma takiego obowiązku. Herkules nie był
      etatowym dyrektorem, tylko BOHATEREM.
      Nikt inny sobie nie poradzi, z tą stajenką.

Najpierw jednak trzeba rozliczyć winnych. Surowo!
      • e_werty Re: Pierwszy... 14.11.05, 21:50
        ... naiwniak RP.

czy ty wierzysz w to ze jakiś decydent - taki wladny cokolwiek złatwić - to
        czyta? Gdyby czytal to ja byłbym ministrem Propagandy...

No i skąd twoja miłośc do PiS'u? wszak na nich nie glosowaleś?
        Wiecej - poprzednio byłes z SLD?
        ja wiem ze tylko krowa... itd. ...
        ale poczekaj ze swymi zaleceniami... pokuta musi być...
        a ty zaraz "rozliczyć... naprawic..." nie wszystkie owieczki sa takie
        spolegliwe jak ty...
        • marek_p Drugi 14.11.05, 22:09
          e_werty napisał:

> czy ty wierzysz w to ze jakiś decydent - taki wladny cokolwiek złatwić - to
          > czyta? Gdyby czytal to ja byłbym ministrem Propagandy...

Radny powiedział, że cała Rada Miasta to czyta. Najwyższy w województwie
          wieżowiec też.

> No i skąd twoja miłośc do PiS'u? wszak na nich nie glosowaleś?

Zawsze (od chwili powołania woj.lubuskiego) w wyborach parlamentarnych
          głosuję na Gorzów. Powinieneś to wiedzieć.
          Głosowałem za Krzyckim, przeciw Kochanowskiemu. Poszukaj sobie tego postu,
          skoro odwołujesz się do tego tematu.
          Na Marcinkiewicza głosować nie musiałem, bo wiedziałem, że wejdzie, bałem się,
          że Surmacz nie wejdzie i rozważałem, czy nie zagłosować na niego, ale nie
          miałem zaufania do tego człowieka. Nie wiedziałem czy będzie chciał
          reprezentować na Wiejskiej sprawy naszego miasta, czy zajmie się tropieniem
          czerwonych czarownic (dalej stawiam na to drugie).

Na Woźniaka bym zagłosował, na Szadnego nie. Zagłosowałem na Krzyckiego, za to,
          między innymi, że lobbował za uruchomieniem w Gorzowie helikoptera ratownictwa
          medycznego (ciekawe, czy nowy rząd zrealizuje ten zapis, czy każe sejmowi na
          nim zaoszczędzić).

A we wspomnianym wątku, to zdaje się z kolegą Werty nawet sobie dyskutowaliśmy.
          Długo zastanawiałeś się na kogo zagłosować.

> Wiecej - poprzednio byłes z SLD?
          > ja wiem ze tylko krowa... itd. ...
          > ale poczekaj ze swymi zaleceniami... pokuta musi być...
          > a ty zaraz "rozliczyć... naprawic..."

> nie wszystkie owieczki sa takie spolegliwe jak ty...

Od 5 lat w podobnym tonie wypowiadam się na ten temat.
          Namawiałem nasze kochane nierozsądnie mało pamiętliwe społeczeństwo, żeby
          odpłaciło Korolowi za głosowanie przeciwko gorzowskim szpitalom.
          Nie posłuchali. Może inni posłuchają i przywalą wrogom politycznym, będzie
          to chociaż sprawiedliwe.
          • e_werty Re: Drugi 14.11.05, 22:19
            "...Radny powiedział, że cała Rada Miasta to czyta. Najwyższy w województwie
            wieżowiec też...."

od kiedy wierzysz w to co mówia radni?
            A nawet - jezeli czytaja - czy rozumieja o czym - i potrafia wnioski wyciagać?
            • marek_p Re: Drugi 14.11.05, 22:35
              e_werty napisał:

> od kiedy wierzysz w to co mówia radni?

Radni w Celticu prawdę mówią!
              To taka oaza, a co Nieśmiertelnego nie oglądałeś :)

> A nawet - jezeli czytaja - czy rozumieja o czym - i potrafia wnioski wyciagać?

Na swój sposób rozumieją. Ponoć bardzo cieszą ich wypady personalne w stosunku
              do swoich kolegów z Rady.

Ten wątek jest trochę personalny, ale ostatni z eseldowskich Andrzejów powinien
              odejść nie w glorii i chwały, a z paragrafu "brak nadzoru nad finansami
              publicznymi".

Werty - nie udzielam Wam więcej głosu, wiesz, że mam coś arcyważnego i
              arcypilnego - proszę mnie nie zagadywać!
    • Gość: Miodek Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 21:47
      No moze tez "Kasie" w koncu znajdzie
      • Gość: karolek lat 9i pół Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.05, 21:57
        pobozne życzenia ,ktore wydają sie nierealne do spelnienia.
        niby kto ma to robić?
        Ast?
        doiero co złorzeczył pod adresem Gorzowa,teraz ma być jego adwokatem?
        wątpie.
        premier?
        też wątpie.
        za duż w tym kraju kolesiostwa i kanapowych powiazań żeby mógł to
        zalatwic,zreszta nie na reke bedzie mu zabawa w to.

pozostaje tylko czekac,ze moze kiedys nadejda lepsze czasy a polska przestanie
        być rajem dla przewalaczy.

pzdro
        • marek_p Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 14.11.05, 22:26
          Gość portalu: karolek lat 9i pół napisał(a):

> pobozne życzenia ,ktore wydają sie nierealne do spelnienia.
          > niby kto ma to robić?
          > Ast?
          > doiero co złorzeczył pod adresem Gorzowa,teraz ma być jego adwokatem?
          > wątpie.
          > premier?

Poczekam na odpowiedni czas i przywalę w tym temacie.
          Wojewodo czekają na Ciebie pilne sprawy!

Szkoda, że nasze społeczeństwo jest takie bierne.
          Moja propozycja ze stowarzyszeniem nie była zła.
          Nie podejmę się sam kolejnej rzeczy organizować, mogę się zrzucić finansowo,
          pomóc w zorganizowaniu (na starcie), ale podejmę się ciągnięcia tego.
          • Gość: karolek lat 9i pół Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.gorzow.mm.pl 14.11.05, 22:40
            marek_p napisał:

> Wojewodo czekają na Ciebie pilne sprawy!
            >

czyzbyś liczył że nowy wojewoda cudownie ozdrowi całe lubuskie, ze służbą
            zdrowia na czele?????

pzdro
            • blic Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 14.11.05, 22:59
              Gość portalu: karolek lat 9i pół napisał(a):

> czyzbyś liczył że nowy wojewoda cudownie ozdrowi całe lubuskie, ze służbą
              > zdrowia na czele?????

Słuszna uwaga.
              Szczególnie, że problem gorzowskiego szpitala jest tylko jednym z wielu
              przykładów problemu całej polskiej służby zdrowia.
              Nie zmieni się wiele dopóki szpitale nie będą zarządzane przez prywatnych
              właścicieli.
              • marek_p Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 14.11.05, 23:13
                blic napisał:

> Słuszna uwaga.
                > Szczególnie, że problem gorzowskiego szpitala jest tylko jednym z wielu
                > przykładów problemu całej polskiej służby zdrowia.
                > Nie zmieni się wiele dopóki szpitale nie będą zarządzane przez prywatnych
                > właścicieli.

Ja by dalszą prywatyzację zaczął od Urzędu Skarbowego.
                Potem wojsko i wracamy do Rzeczpospolitej Szlacheckiej.

W poczet szlachty bym urzędników magistrackich i pomniejszych przyjął.

Blic - nie mam nic przeciw powstawaniu prywatnych szpitali, nawet bym chciał,
                żeby takowe powstawały, ale jest jeszcze Konstytucja..., składka zdrowotna
                (ponoć około 50% tej składki zjada administracja licząca i kontraktująca).

W temacie ogólnopolskiego Herculesa - przesłanek na wystąpienie takiego
                egzemplarza brak. Może jakiś mniejszy Herculesik, żeby było nie gorzej niż
                w innych miasta wojewódzkich, to ja już będę siedział cichutko, jak myszka
                pod miotełką.

Poza tym Blic masz zły zwyczaj odwracania uwagi od problemu.
                Tematem interwencji był brak nadzoru i niegospodarność.

Załóż sobie inny wątek ogólno-światopoglądowy. Liberalny. Korwina namów żeby
                wystąpił. Na pewno przeczytam z uwagą.
              • Gość: nicelus Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.05, 12:09
                blic napisał:

> ... problem gorzowskiego szpitala jest tylko jednym z wielu przykładów
                problemu całej polskiej służby zdrowia. <

słuszna uwaga. zadłużenie szpitali jest wynikiem decyzji politycznych w
                interesie kredytujących banków. przynosi straty podatnikom. sytuacja wymaga
                zmiany systemowej na szczeblu rządu i sejmu. jestem daleki od wyciągania
                kogokolwiek z samochodu, czego obawia się elektorat sld i po, ale uważam że
                zmiany systemowe są konieczne, pis obiecał przeprowadzić takie zmiany i jestem
                przekonany, że nawet wbrew sld i po ten rząd takie zmiany przeprowadzi.
                • marek_p Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 15.11.05, 22:31

> sytuacja wymaga zmiany systemowej na szczeblu rządu i sejmu

Chciałem zauważyć, że inne szpitale sobie trochę lepiej radziły.
                  Chciałem zauważyć, że Fras pochodził z nadania Bocheńskiego, a nie z konkursu.
                  Chciałem zauważyć, że 5 lat temu szpitale w Gorzowie trochę normalniej
                  funkcjonowały.

Zauważyłem już wcześniej, ale masz zwyczaj polemizować z tekstami, których nie
                  czytasz, to ja jeszcze raz, jak krowie na rowie (kurde, ale ja wredny się
                  zrobiłem).
                  • blic Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 15.11.05, 23:16
                    marek_p napisał:

> Chciałem zauważyć, że inne szpitale sobie trochę lepiej radziły.
                    > Chciałem zauważyć, że Fras pochodził z nadania Bocheńskiego, a nie z konkursu.
                    > Chciałem zauważyć, że 5 lat temu szpitale w Gorzowie trochę normalniej
                    > funkcjonowały.

No dobrze, tylko o czym dyskutować skoro się wszyscy zgadzają?
                    Rzecz w tym żeby nie udawać, że temat szpitala gorzowskiego to jakiś wyjątek.
                    Bo nim nie jest.
                    Dyrektor z konkursu także nie byłby w stanie poradzić sobie z inercją
                    państwowego szpitalnictwa, chociaż, niewątpliwie, uczyniłby_mniej_złego.
                    O tym, że trzeba pociągnąć do odpowiedzialności osoby winne stanu gorzowskiego
                    szpitala w ogóle nie powinniśmy dyskutować. To się rozumie samo przez się. Samo
                    to, że dyskutujemy świadczy o tym w jak chorym kraju żyjemy.
                    Wracając jednak do mojej dygresji, jestem przekonany, że łatanie dziur w
                    państwowym nigdy się nie skończy. Są natomiast dobre
                    przykłady_prywatnych_szpitali, które funkcjonują w
                    systemie_państowych_ubezpieczeń zdrowotnych (czytaj: normalnie przyjmują
                    pacjentów ze skierowaniem) i dają sobie radę, wręcz nawet inwestują w nowszy
                    sprzęt medyczny.
                    Jakim cudem te szpitale tak dobrze prosperują? Bo są PRYWATNE. Dlatego też są
                    dobrze zarządzane. Żadnego zbędnego etatu i żadnych zbędnych wydatków. W
                    efekcie zadowoleni są pracujący tam lekarze, oraz, co znacznie ważniejsze,
                    zadowoleni są pacjenci.
                    Liberalizm nie ma tu nic do rzeczy. Tutaj chodzi o zdrowy rozsądek. Zatem
                    proszę się szanownie odczepić od liberalizmu.
                    • marek_p Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 15.11.05, 23:36
                      blic napisał:

> marek_p napisał:

>> Chciałem zauważyć, że inne szpitale sobie trochę lepiej radziły.
                      >> Chciałem zauważyć, że Fras pochodził z nadania Bocheńskiego, a nie
                      >> z konkursu.
                      >> Chciałem zauważyć, że 5 lat temu szpitale w Gorzowie trochę normalniej
                      >> funkcjonowały.

> O tym, że trzeba pociągnąć do odpowiedzialności osoby winne stanu
                      > gorzowskiego szpitala w ogóle nie powinniśmy dyskutować. To się rozumie
                      > samo przez się.
                      > Samo to, że dyskutujemy świadczy o tym w jak chorym kraju żyjemy.

Właśnie *)

Lubię dyskutować z Blicem, bo zwykle nasze poglądy na te same sprawy są
                      bardzo różne.
                      Zawsze jednak jest punkt, w którym rozsądek podpowiada, że trzeba drużynie
                      przeciwnej przyznać punkt (rację).
                      WŁAŚNIE *) musiałem przyznać punkt dla Blica.
          • Gość: nicelus Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.05, 11:45
            marek_p napisał:

> Wojewodo czekają na Ciebie pilne sprawy! <

pomijając już samą niedorzeczność żądań, to uważam za rzecz perwersyjną jeżeli
            w pierwszej kolejności, jeszcze przed powołaniem przedstawiciela rządu w
            województwie, żądania do niego wysuwają osoby które za tym rządem nie głosowały.
            • marek_p Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 15.11.05, 22:38

> pomijając już samą niedorzeczność żądań, to uważam za rzecz perwersyjną
              > jeżeli w pierwszej kolejności, jeszcze przed powołaniem przedstawiciela
              > rządu w województwie, żądania do niego wysuwają osoby które za tym rządem
              > nie głosowały

Głosowałem na Gorzów, nie na partyjki. Głosowałem na Rafalską i Bachalskiego.
              50% gorzowian, na których głosowałem weszło do parmalentu.
              • Gość: nicelus co ma piernik do wiatraka? IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.05, 14:38
                tylko bez demagogii proszę. przecież rafalska i bachalski kandydowali do
                senatu. co mają wspólnego wybory do senatu z rządem? rząd powołuje partia
                posiadająca większość w sejmie.

skoro napisałeś, że jako elektorat lewicy w wyborach do sejmu głosowałeś na
                krzyckiego, to znaczy że głosowałeś za rządem sld. ( tj. 100% gorzowian na
                których głosowałeś nie weszło do sejmu i nie ma nic do powiedzenia w sprawie
                tworzenia obecnego rządu.)

jeżeli jako "elektorat lewicy" głosowałeś za rządem sld, a teraz wysuwasz
                jakieś żądania do rządu przeciwko któremu głosowałeś, to twoją perwersją jestem
                zażenowany. nie wiem co ci odpowie wojewoda, ale chyba najbardziej pasuje tu
                znany cytat: "spieprzaj dziadu!"
                • marek_p Wiatrak 17.11.05, 19:15

> jeżeli jako "elektorat lewicy" głosowałeś za rządem sld, a teraz wysuwasz
                  > jakieś żądania do rządu przeciwko któremu głosowałeś, to twoją perwersją
                  > jestem zażenowany.

Nie czytasz tekstu ze zrozumieniem. Dwa trzy razy mogę tłumaczyć, potem
                  najnormalniej mi się nie chcę.

> nie wiem co ci odpowie wojewoda, ale chyba najbardziej pasuje tu znany
                  > cytat: "spieprzaj dziadu!"

Cytat, jak widzę, z wyższych sfer. Taki cytat, jak cytujący.
                  • Gość: nicelus "g przykleiło się do statku i mówi płyniemy" IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.05, 08:55
                    ja twoje teksty lepiej rozumiem niż ci się wydaje.

dobrze wiesz, że kandydaci pisu obiecali swoim wyborcom rozwiązanie sprawy
                    zadłużenia szpitali, a wtym również gorzowskiego szpitala. rząd pisu będzie się
                    starał przeprowadzić stosowne reformy, dlatego że jest to winien elektoratowi
                    pisu w wyborach do sejmu, a nie dlatego że elektorat partii opozycyjnej, jaką
                    jest sld, wysuwa na forum gw takie żądania.

jednak ty wysuwasz takie żądania, a robisz to w swoim prywatnym interesie.
                    jeżeli temu miejszościowemu rządowi uda się przeforsować w sejmie choć
                    częściowe reformy, to będziesz to reklamował na forum jako swój sukces, gdyż
                    jako pierwszy wysuwałeś żądania do wojewody.

obojętnie ile razy się tłumaczą, to zawsze brzydzę się takimi jak ty i nic na
                    to nie poradzę.
                    • marek_p Powiem Ci tak: 18.11.05, 18:55
                      intelektualny kmiot jesteś.
                      • Gość: nicelus Re: Powiem Ci tak: IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.05, 19:10
                        może i kmiot, ale intelektualny.
                        • Gość: nicelus Re: a nawet tak: IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.05, 16:34
                          prawdę powiedziawszy to wolę być kmiotem niż takim jak ty intelektualistą, gdyż
                          jak napisał jan winiecki: "intelektualiści są na ogół nieudacznikami w
                          praktycznym działaniu i mogą jedynie walczać słowem."
                          • marek_p i tak: 21.11.05, 21:42

> "intelektualiści są na ogół nieudacznikami w praktycznym działaniu i mogą
                            > jedynie walczać słowem."

Nie znasz mnie. Popatrz nicusiu na godziny moich wspisów z lata.
                            Jestem człowiekiem dużo godzin pracującym.
                            Zobacz tu:
                            www.lubuskie.republika.pl
                            i tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=704&w=32240457

Drobna rzecz, ale nikomu innemu się nie chciało zareklamować targowej imprezy,
                            a mi się chciało. Moja miłość do Mojej Małej Ojczyzny jest bezinteresowna
                            i trwa już wiele lat. Nie jesteś w stanie tego zmienić.

Masz mentalność taliba, a jesteś malutkim nicusiem i tu też nie wygląda na to,
                            żeby coś się miało zmienić.
                            • Gość: nicelus Re: i tak: IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.05, 11:08
                              marek_p napisał:

> Moja miłość do Mojej Małej Ojczyzny jest bezinteresowna i trwa już wiele lat.
                              Nie jesteś w stanie tego zmienić. <

ja wcale nie chcę tego zmieniać.

cieszę się, że wreszcie ktoś uważa, że mam mentalność studenta. zawsze miałem
                              obawy, że mam mentalność nauczyciela. za promocje i reklamę targów napewno ktoś
                              pieniądze wziął. jeżeli to nie ty, to by potwierdzało, że jesteś "nieudacznik w
                              praktycznym działaniu". jeżeli chcesz się czymś pochwalić to raczej stroną:

www.pozytki.pl/
                              jeżeli jednak chodzi o treść, to jestem przerażony. pszczelarze ściągają dla
                              pszczółek jakieś rośliny z prerii! nie wiadomo jak to na dobrych glebach się w
                              europie może rozrosnąć. zapewne w taki sposób przywlekli do europy nawłoć
                              kanadyjską. teraz pszczelarzom miód z nawłoci nie smakuje, a dla przyrody
                              ojczystej jest problem.

www.iop.krakow.pl/ias/gatunek.asp?167

jak jesteś pracowity to zrób jakieś sensowne podpisy w galerii zdjęć,
                              zamiast: "kwiat, kwiatek, dmuchawiec". wtedy z takiej galerii można będzie się
                              czegoś nauczyć, a nie tylko zdjęcia przeglądać. takie piękne rośliny jak
                              dawidia czy dyptan zasługują przecież na podpis pod zdjęciem. większy to będzie
                              pożytek niż przywlec jakiś nowy barszcz sosnowskiego do polski.

pl.wikipedia.org/wiki/Barszcz_Sosnowskiego
                            • Gość: nicelus Re: i tak: IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.05, 06:53
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=704&w=32240457
                              ha! ha! znowu pudło! mnie tu nie ma na tej scenie. mnie tak łatwo nie
                              namierzysz. czasem wakacje spędzam pod sulęcinem w lubniewicach w małym
                              pałacyku w lesie. dużo jeżdżę konno po leśnych drogach, a w ruchomy cel trudno
                              trafić.

jak już napisałem mieszkam w mieście na którego terenie są trzy lotniska. dla
                              ułatwienia dodam, że w różnym zakresie, ale wszystkie trzy były wykorzystywane
                              do celów wojskowych. pierwsze przez amerykanów, drugie brytyjczyków, a trzecie
                              francuzów. głównym lotniskiem dla miasta nie będzie żadne z nich. ma być
                              rozbudowane czwarte, które leży poza granicami miasta.

może teraz trafisz, ale uważaj. podczas wojny wiele nalotów zrzucało bomby na
                              północ od tego miasta. w mieście wygaszano światła, a na północy podświetlano
                              atrapy. tak dla zmyłki.
    • marek_p Sprawy inne, nie dotyczące skandalu wokół stanu... 14.11.05, 22:39
      gorzowskiego szpitala.

ZAPRASZAM!

Piszcie, niech przyszły Wojewoda ma materiał do przemyśleń.
      • m200249 Re: Sprawy inne, nie dotyczące skandalu wokół sta 14.11.05, 23:48
        Ja w sprawie szybkiej kolei przez Gorzów - inny wątek.
        Powodem ważnym dla poprowadzenia tej trasy przez Gorzów jest omijanie Gorzowa a
        raczej brak połączeń lotniczych.( lotniska w odległości powyżej 100km jak
        wynika z GL).
        Połączenie Gorzowa szybką koleją z Poznaniem i Berlinem umożliwi szybki dostęp
        do połączeń lotniczych.
      • Gość: nicelus Re: Sprawy inne, nie dotyczące skandalu wokół sta IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.05, 17:39
        marek_p napisał:
        > Piszcie, niech przyszły Wojewoda ma materiał do przemyśleń. <

ten dotychczasowy, był zwolniony od myślenia???
        • marek_p Re: Sprawy inne, nie dotyczące skandalu wokół sta 15.11.05, 22:24

> ten dotychczasowy, był zwolniony od myślenia???

Po tym dotychczasowym (znaczy się jeszcze obecnym) można było się spodziewać,
          że ani nie pomoże, ani nie zaszkodzi. To łatwa droga, na której wybojów brak.

• Gość: Bernard Re: Sprawy inne, nie dotyczące skandalu wokół sta IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 15.11.05, 23:50
          Hey nicelus,
          Jesli obecny (no i przyszly) Wojewoda mysli, to pierwsza mysl ktora powinna do
          jego zapracowanej glowy wejsc to: "Do kosza wszystkie produkcje z forum GW"
          Bez czytania.
          he he he
          Ja bym to zrobil i jak powszechnie wiadomo Wojewoda nie jestem...
          he he he
          PS. Ten nasz marek naprawde powinien swoja kandydature gdzies zglosic...
          Tu na forum glosi te swoje rewelacje zupelnie bezkarnie, a tak - mialby okazje
          naprawde zobaczyc co i nich Gorzow mysli...
          Oczywiscie przczolek nie przedawac przed wyborami...Tak na wszelki wypadek...
          Z czegos trzeba zyc...
          he he he
          ale jaja...
          • marek_p Re: Sprawy inne, nie dotyczące skandalu wokół sta 16.11.05, 00:09
            Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Tu na forum glosi te swoje rewelacje zupelnie bezkarnie, a tak - mialby
            > okazje naprawde zobaczyc co i nich Gorzow mysli...

Nie nadaję się na polityka.
            Polityka jest dla twardzieli. Za dużo widziałem ciosów poniżej pasa, żeby tam
            leźć jak ćma do płomienia z lampy naftowej. Rozsądek podpowiada, żeby w takie
            sprawy się nie pakować.
            Ktoś to jednak musi robić i dlatego tu na tym forum kiedyś napisałem kilka
            ciepłych słów do syna obecnego senatora PO, którego zabolało to co forumowicze
            pisali o jego ojcu.
            Pokaż mi gdzie przywaliłem Jędrzejczakowi albo Marcinkiewiczowi.
            Walę w ewidentnych szkodników tylko. Walę z otwartą przyłbicą.
            Kilkakrotnie przedstawiłem się z imienia i nazwiska. Loguję się.

> Oczywiscie przczolek nie przedawac przed wyborami...Tak na wszelki wypadek...
            > Z czegos trzeba zyc...

Berni, pszczółki lubie nie dla pieniędzy, to hobby. Fakt, nie dokładam do tego.

Wiesz Berni, w zasadzie powinienem Ci napisać kilka słów, które by zabolały,
            ale Polonus jesteś to masz przywileje.

Pozdrawiam
            Marek Pogorzelec (to dla szkodników, którzy urażeni się poczuli, jakby co
            chcieli)
            • Gość: Bernard Re: Sprawy inne, nie dotyczące skandalu wokół sta IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 16.11.05, 00:23
              Hey marek,
              Ales ty delikatny...
              Ja o zadnych atakach nie napisalem...
              O "rewelacjach" - tak, ale nie atakach...
              Zreszta, prtzyjacielu, mozesz atakowac kogo chcesz byle nie osobiscie i bez
              klamstw i przekrestw..
              Zreszta tobie, opiekunowi naszemu, pisac o tym nie musze...
              Pozdrawiam
              Daj sie skubnac pare razy tym pszczolkom twoim to stwardniejesz...
              :)
              • marek_p Re: Sprawy inne, nie dotyczące skandalu wokół sta 16.11.05, 00:31
                Szczerze mówią w innym wątku odpowiedzi wypatrywałem.
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=31989717&a=32028336
                Poddałeś się ?

> Hey marek,
                > Daj sie skubnac pare razy tym pszczolkom twoim to stwardniejesz...

Zakładam, że nie myślisz o perwersyjnych. Jeśli tak, to w Kanadzie też są
                pszczoły.
    • grzesiek234 Tak, znowu winni cykliści i zielongórzanie. 14.11.05, 23:44
      Opamiętajcie sie i weżcie do roboty a nie biadolicie. Aha, usterki waszych
      tramwajów (dumy forum GW) też nie my dokonujemy.Pzdr.
    • Gość: nicelus co ma piernik do wiatraka? IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.05, 03:11
      co ma wspólnego przedstawiciel rządu w terenie z wojewódzkim szpitalem?

nadzór nad szpitalem wojewódzkim i jego finansami należy do właściciela.
      właścicielem jest województwo, czyli nadzór nad finansami sprawuje wybrany
      demokratycznie marszałek województwa. przecież wojewoda nie może zdjąć
      marszałka. jeżeli ktoś ponosi tu jakąś odpowiedzialność, to tylko elektorat
      lewicy - który wybrał tego marszałka.

w innym wątku marek_p napisał:

> Jako elektorat lewicy (w wyborach do sejmu głosowałem na Krzyckiego -
      SLD) ... Tym najbiedniejszym trzeba pomóc, bo będą po ulicach z samochodów
      bogatych wyciągać... <

rozumiem twoje motywy, ale nie przesadzaj. dotychczas tylko pęczaka.
      • marek_p Re: co ma piernik do wiatraka? 15.11.05, 23:28

> rozumiem twoje motywy, ale nie przesadzaj.

Rozumiem to tak - nie lubisz ludzi z otwartą przyłbicą.
        Zabolało Cię, że mam odwagę się przyznać, że głosowałem na Krzyckiego.
        Uzasadnienie Cię nie zainteresowało, prawda ?

Poza tym, może być, że uraziło Cię osobiście wspomnienie nagrania łyżeczek
        stukających w porcelanie ? Dobrze pamiętam, nie Ty to czasem umieszczałeś
        w necie ?
        Nie tak należało to zapamiętać ?
        • Gość: nicelus Re: co ma piernik do wiatraka? IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.05, 15:38
          ja wogóle nie lubie ludzi z przyłbicą - obojętnie czy otwarta, czy zamknięta -
          gdyż mają zakute łby.

cóż to za odwaga przyznać się, że się głosowało na sld. odwagę to trzeba mieć,
          żeby przyznać się do głosowania na samoobrone lub lpr. przecież jeżeli ktoś
          głosuje na sld lub po, czy jak tam teraz uw się nazywa, to jest uważany za
          człowieka wykształconego, światłego i światowego. wyników sondaży nie czytasz,
          czy co?

motywy elektoratu lewicy są mi znane.

sprawa nagrania łyżeczek stukających w porcelanie jest mi zupełnie nieznana.
          • marek_p Wiatry historii 17.11.05, 19:23

> ja wogóle nie lubie ludzi z przyłbicą - obojętnie czy otwarta, czy zamknięta -
            > gdyż mają zakute łby.

Ja w ogóle nie lubię partyjniaków. Ich problem polega na tym, że mają ciągłe
            stany lękowe. Nie boją się kolegów z innych partii, ba potrzebują ich, żeby
            wykazać własną przydatność.
            Boją się takich jak ja, pamiętliwych i wymagających wyborców.

> sprawa nagrania łyżeczek stukających w porcelanie jest mi zupełnie nieznana.

Możliwe, że się pomyliłem. Radykałów takich jak ty, w mieście takim jak Gorzów
            za dużo nie ma, więc jak nie zmienisz ksywki, to prędzej czy później będę
            wiedział kto zacz.
            Chociaż w sumie to już wiem. Partyjniak jesteś, reszta nie ma dla mnie
            większego znaczenia.
            • Gość: nicelus alem się obśmiał, jak norka. IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.05, 10:13
              > ... jak nie zmienisz ksywki, to prędzej czy później będę wiedział kto zacz. <

naprawdę myślisz, że stare komunistyczne metody zastraszania jeszcze
              funkcjonują? uważasz, że forum to ul i jak zadymisz to będziesz miał
              spokój? "ksywki" nie zmienię. możesz być tego pewien.

zupełnie "zimno". dawno się tak nie ubawiłem. nigdy nie byłem w żadnej partii i
              moi rodzice też nie byli. nigdy nie mieszkałem w mieście takim jak gorzów.
              nigdy się nie ubiegałem i nadal nie mam zamiaru się ubiegać o żadne funkcje
              publiczne, więc przy twoim sposobie rozumowania, będziesz miał duże trudności
              dowiedzieć się kto zacz.

muszę ci trochę pomóc. mieszkam w dużym mieście na którego terenie są trzy
              lotniska. na letnisko jeżdżę do miejscowości w lubuskim. moja "ksywka" to nazwa
              tej miejscowości czytana wspak.
              • marek_p Re: alem się obśmiał, jak norka. 18.11.05, 19:09

> jeżdżę do miejscowości w lubuskim. moja "ksywka" to nazwa tej miejscowości
                > czytana wspak.

Bardzo ładna miejscowość.
                Nie mam powodu ci nie wierzyć, że tak jest w istocie jak piszesz.

Nie zmienia to jednak faktu, że radykał jesteś. Talib. Ogranicza to twoje
                horyzonty. Nic mi do nich, twoje horyzonty, twój problem.
                Światowy podział na czerwone i czarne się skończył, zobaczysz ludzie, których
                ciągnie do władzy za jakieś porę miesięcy mogą zrobić Ci psikusa i
                po_solidaruchy mogą na złość Pisowi z byłą komuną się zbratać. Programowo
                blisko siebie stoją. Następne wybory już niedługo. Patrz i obserwuj.

Ja mam swoje sprawy, w których mi nie przeszkodzisz, nawet jak się sklonujesz.
                Tacy jak ty działają na mnie mobilizująco. Słowo markape.
                • Gość: nicelus a propos, jest jeszcze podział na czarne i białe IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.05, 15:47
                  ale ty masz klapki na oczach. komuna to planowa gospodarka i wysokie podatki
                  dla bogatych, a po to liberałowie i podatek liniowy. to są dwa przeciwstawne
                  programy.

natomiast nie przeczę, że sld i po (dawniej zwana uw) bratają się chętnie. tak
                  było np. w warszawie. ale zawsze ze względów pozaprogramowych. właśnie w
                  warszawie kaczyński zdobył większość głosów, gdyż wydał walkę "układowi
                  warszawskiemu". warszawiacy nie chcieli kolejnego prezydenta wszystkich
                  polaków. woleli prezydenta tylko tych uczciwych.

rzeczywiście zachodnia polska głosowała zdecydowanie za po, a uprzednio za sld.
                  nie świadczy to jednak o bliskości programowej tych partii, lecz źle świadczy o
                  braku zdecydowania i zmienności poglądów wyborców w zachodniej polsce.
                  widocznie do ludności popegeerowskiej bardziej przemawiają prasa, radio i
                  telewizja, oraz kolorowe plakaty wyborcze.
                  • e_werty Re. publika... 21.11.05, 19:39
                    "...jest jeszcze podział na czarne i białe "

Znaczy jesteś "Republikanin"?
                    • Gość: nicelus Re: Re. publika... IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.05, 12:11
                      :)

nie republikanin
                      tylko publika.

lubię westerny
                      czarno-białe.
    • landy Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod 15.11.05, 13:01
      na szpitalach sie nie znam
      bylem na dekerta kolejki straszne
      ludzie wsciekli odchodza z kwitkiem
      cos z tym trzeba zrobic
      niestety podlegaja marszalkowi
      moze przyspieszyc wybory samorzadowe?
      wtedy wygra pis i zrobi z tym porzadek
    • Gość: Bernard Re: Lista spraw do załatwienia dla nowego Wojewod IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 15.11.05, 23:15
      Hey marek,
      Ales ty rewolucjonista...
      he he he
      ale jaja,
      Jak wiekszosc podobnych rewolucjonistow paplasz bez sensu...
      A te twoje oskarzenia to ... No, sam wiesz...
      Pozdrawiam i do zbrojnego powstania zachecam...he he he
      ale jaja
      PS. Dla scislosci rewolucjonisto.. Poprawnie mowi sie o "odpowiedzialnosci
      prawnej" a nie "karnej"
      Kara moze byc konsekwencja skutu takiej odpowiedzialnosci...nigdy odwrotnie...
      No, ale ty tego wiedziec nie musisz by o tym pisac...
      he he he
      ale jaja
    • Gość: przyszły Wojewoda Zajmę się tymi sprawami już niedługo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 06:01
      • Gość: Bernard Re: Zajmę się tymi sprawami już niedługo IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 16.11.05, 06:42
        Hey przyszly wojewoda,
        Powodzenia.
        • Gość: zzz Re: Zajmę się tymi sprawami już niedługo IP: *.gorzow.mm.pl 16.11.05, 08:49
          Były wojewoda p.Ostrouch szybko i wszystko załatwi.
      • Gość: nicelus PRZYSZLI WOJEWODOWIE IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.05, 16:41
        kto przyszedł?
        • Gość: smerf Re:P.OSTROUCH WSZYSTKO ZAŁATWI................ IP: *.gorzow.mm.pl 17.11.05, 10:56
    • Gość: nicelus może zapytaj marszałka? IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.05, 12:03
      marek_p napisał:

> I. Problem braku nadzoru nad finansami Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie. <

wojewoda nie ma takich uprawnień. ale ty, jako elektorat lewicy, masz pełne
      prawo zapytać marszałka dlaczego nie sprawuje nadzoru :-)
      • marek_p Re: może zapytaj marszałka? 18.11.05, 19:16

> marek_p napisał:

>> I. Problem braku nadzoru nad finansami Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie.

> wojewoda nie ma takich uprawnień. ale ty, jako elektorat lewicy, masz pełne
        > prawo zapytać marszałka dlaczego nie sprawuje nadzoru :-)

Aleś Ty chłopie głupi.
        To był donos dokładnie na marszałka, ostatniego z Andrzejów.

Wojewoda ma w swoich kompetencjach nadzór nad samorządem szczeble wojewódzkiego,
        czy ten przestrzega prawa. Dowodziłem, że nie przestrzega!
        Prosiłem o interwencję. Nawet jakbym był Indianinem z polskim paszportem, bo
        bym miał prawo pana Wojewodę o to prosić.
        Twoje miasto musi wydzielać dużo toksycznych spalin. Osadziły Ci się.
        • Gość: zzz Re: Do P.Marka IP: *.gorzow.mm.pl 18.11.05, 19:23
          co sądzisz o Ostrouchu gdyby wrócił kto wie??
          • marek_p Re: Do marka_p 18.11.05, 19:51

> co sądzisz o Ostrouchu gdyby wrócił kto wie??

Myślę, że nie wróci. Kiedyś gorzowska prawica wyglądała tak:
            - ludzie związani z ZChN (K.Marcinkiewicz) - nurt chrześcijański
            - ludzie związani ze związkiem zawodowym Solidarność (nie koniecznie
            lubiący tych pierwszych).

Ostrouch był z tych drugich. Konflikt między tymi frakcjami o stanowisko
            pierwszego wojewody lubuskiego, zrodził Majchrowskiego (późniejszego
            lokatora pałacu w miejscowości Rogi).

Potem była słynna taśma. Wyglądała ona na intrygę, której jedynym przegranym
            byli ludzie związani z PiS-em. Nie pamiętam kto dokładnie znalazł tę taśmę
            i nie wiem, kto ją opublikował w internecie, wiem tylko, że Kasyna już nie
            ma - rozpadło się, bo władze miasta nie podjęły działań proponowanych przez
            Mirosława, zmierzających do administracyjnego odebrania tej nieruchomości,
            która przecież mogła służyć społeczeństwu.
            Zauważcie, że kilka innych nieruchomości zostało uratowanych w tym trybie -
            np kamienica przy ulicy Grobla.

To pierwsza kwestia.

Druga to taka, że Ostrouch nie dał się poznać jako dobry zarządca powierzonego
            mu majątku publicznego (w moim odczuciu).
            Zobaczcie, jednak Silwane udało się uratować, cieżką pracą menadżerów, którzy
            otrzymali zakład w sytuacji podbramkowej. Nie mam do Ostroucha zaufania.

Wolałbym na stanowisku Wojewody Lubuskiego Waldemara F. Trochę despota, ale
            dobry zarządca. To tylko moje subiektywne odczucia. Mogę się mylić, ale pytałeś
            to odpowiadam.
            • Gość: zzz Re: Do marka_p IP: *.gorzow.mm.pl 18.11.05, 19:55
              Teraz prezesuje w Hotelu Mieszko.
              • marek_p Re: Do marka_p 18.11.05, 20:03

> Teraz prezesuje w Hotelu Mieszko.

Przyznasz, że to trochę łatwiejsze zadanie niż zarządzanie upadającą Silwaną,
                czy Stolbudem ?
            • Gość: zzz Re: Do marka_p IP: *.gorzow.mm.pl 18.11.05, 19:57
              Marku jednego nie mogę zrozumieć dlaczego byłym pracownikom którzy mają akcje w
              firmir do dnia dzisiejszego nie są płacone dywidenda trwa to już 5 lat.
              • marek_p Re: Do marka_p 18.11.05, 20:07

> Marku jednego nie mogę zrozumieć dlaczego byłym pracownikom którzy mają akcje
                > w firmir do dnia dzisiejszego nie są płacone dywidenda trwa to już 5 lat.

Nie wiem, o którą firmę Ci chodzi ale:
                1. Jeśli firma nie przynosi zysku, to nie może być mowy o dewidendzie.
                2. Nawet jeśli firma przynosi zyski, to jej władze mogą zdecydować, że
                pieniądze są potrzebne na inwestycje i trudniejsze czasy. Wtedy też nie
                ma wypłaty dewidendy. Ta druga sytuacja nie powinna martwić, bo firma
                nie "przejada" swoich zysków, a udziały (akcje) zyskują na wartości.
                • Gość: zzz Re: Do marka_p IP: *.gorzow.mm.pl 18.11.05, 20:10
                  Marku chodzi o Hotel Mieszko,zyski napewno są ale???
            • e_werty Re: Do marka_p 18.11.05, 20:12
              "...Wojewody Lubuskiego Waldemara F. Trochę despota..."

Ale z Ostrouchem można sie spokojnie napić... a Flügel od razu po mordzie
              wali... (vide spr. Bagińskiego)

• marek_p Re: Do marka_p 18.11.05, 20:40
                e_werty napisał:

> "...Wojewody Lubuskiego Waldemara F. Trochę despota..."
                >
                > Ale z Ostrouchem można sie spokojnie napić... a Flügel od razu po mordzie
                > wali... (vide spr. Bagińskiego)

Z tego co wiem, to nikogo nie walnął w buzie, tylko delikatnie przesunął
                w kierunku ściany ;)
                Tej wersji się trzymajmy (bliższa prawdy jest, Bagietka kiedyś potwierdzał,
                że chodziło o kontakt ze ścianą;)
        • Gość: nicelus Re: może zapytaj marszałka? IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.05, 06:47
          marek_p napisał:

> Aleś Ty chłopie głupi.
          > To był donos dokładnie na marszałka, ostatniego z Andrzejów.

przecież tego nie neguję, że na marszałka. mam tylko wątpliwości co do
          prawidłowości adresata i formy tego donosu.

nadzór wojewody dotyczy ściśle w ustawach określonych spraw. chodzi o to, aby
          prawo stanowione przez samorząd lokalny było zgodne z krajowym. natomiast
          prawidłowym adresatem w sprawach - jak piszesz - "odpowiedzialności karnej"
          jest właściwy prokurator, a nie wojewoda.

rozumiem, że nie podobają ci się decyzje personalne marszałka, a za te
          marszałek odpowiada jedynie przed wyborcami. marszałek został wybrany już na
          drugą kadencję dzięki głosom elektoratu lewicy. powinieneś mieć pretensję do
          elektoratu lewicy, czyli do samego siebie.

ponadto donos wysyła się pocztą. tobie chodzi o reklamę własnej osoby, bardziej
          niż o ten szpital.
          • Gość: zg Re: może zapytaj marszałka? IP: *.ztpnet.pl 21.11.05, 11:51
            mareczek bedzie pewnie kiedys kandydowal:)

PZDR
            • Gość: nicelus Re: może zapytaj marszałka? IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.05, 14:59
              nie ma szans. jak mówi stare przysłowie: pszczoła która dużo brzęczy, mało
              miodu daje. powiem nawet więcej. te co najgłośniej brzęczą, to nawet użądlić
              nie potrafią. założę się, że marszałek nawet nie zauważył.
              • marek_p Re: może zapytaj marszałka? 21.11.05, 21:22
                O tak, start w wyborach jest moim największym marzeniem, którego do tego czasu
                nie udało mi się zrealizować :)

> nie ma szans. jak mówi stare przysłowie: pszczoła która dużo brzęczy, mało
                > miodu daje.

Pomyśl o doktoryzowaniu się w tej dziedzinie. Jeszcze nikt tego nie badał.

> powiem nawet więcej. te co najgłośniej brzęczą, to nawet użądlić nie potrafią.

I tu się mylisz. Jak już koło ucha brzęczy, to masz jak w banku, że się
                wkurzyła i ci nie popuści.
                Ja jestem dużo mniej zawzięty i z natury leniwy, co nie znaczy, że z nudów ci
                nie dokopię raz czy drugi, nicusiu.
                • marek_p Re: może zapytaj marszałka? 21.11.05, 21:48
                  marek_p napisał:

> nicusiu.

Znaczy się nicelusiu.
                  Może jednak zmień ksywkę, bo jak tak dalej pójdzie, to nadmiernej siary swojemu
                  miastu narobisz :)
                • e_werty Markupe - kombinujesz jak kon pod góre... 21.11.05, 22:19
                  "...Moja miłość do Mojej Małej Ojczyzny jest bezinteresowna ..."

jak i rowniez bezinteresownym jest:

"...start w wyborach jest moim największym marzeniem,..."

ty jstes zwykły oszust... i tyle.. zdobywasz sobie wyborców? Startujesz
                  wyborach samorzadowych? Pewnie trutnie cie popra...
                  • marek_p Re: Markupe - kombinujesz jak kon pod góre... 21.11.05, 22:30
                    Werty, nie zauważyłeś cynizmu w tej deklaracji ?

> "...start w wyborach jest moim największym marzeniem,..."

Mam w D... startowanie w wyborach. No chyba, że na mistera Słowianki :)
                    • e_werty Re: Markupe - kombinujesz jak kon pod góre... 21.11.05, 22:37
                      Cynizmu? raczej sarkazmu... i zawsze zawiera troche prawdy... Nie powiesz mi ze
                      nie myslałes o kandydowaniu? I nie byłoby w tym nic dziwnego - tylko bez
                      oszukiwania... Mysle że gdybys wystatowal miałbys szanse...
                      • marek_p Re: Markupe - kombinujesz jak kon pod góre... 21.11.05, 22:55
                        e_werty napisał:

> Nie powiesz mi ze nie myslałes o kandydowaniu?

Tylko przez chwilę. 3 lata temu w czasie wyborów samorządowych. Zgłosiliśmy
                        komitet Stowarzyszenia Forum Gorzowa. Zrezygnowaliśmy, bo tylko prawica
                        i lewica miała szanse wejść do Rady Miasta (10:5).
                        Dla gorzowian nie było tam miejsca.

Gdybyśmy poprosili jednych lub drugich, to możliwe, że by nas wstawili na
                        swoich listach i Artur Radziński pewnikiem by został radnym, kto wie, może ja
                        też.
                        W końcu byłem dość aktywny wtedy i mógłbym napisać w programie co zrobiłem dla
                        Gorzowa, a nie bajerować co ja to zrobię.

Nie chcieliśmy być identyfikowani z partią (nie ważne czerwoną, czy czarną).
                        Decyzja była słuszna.

Niestety coraz mniej mam czasu dla Gorzowa, z prostego względu - coraz więcej
                        pracuję. Teraz wiesz nad czym - ludzie są różni i to jest piękne.
                        Ja mam drobną ambicyjkę, którą ZREALIZUJĘ, a Ty jakbyś był kolega, to byś mi
                        pomógł w negocjacjach, żeby mnie nie obskubali całkiem :)

> I nie byłoby w tym nic dziwnego - tylko bez oszukiwania... Mysle że gdybys
                        > wystatowal miałbys szanse...

Mniejsze niż 3 lata temu. Werty - nie chcę. Na ilę potrafię pomogę tu i tam,
                        za dobre słowo, albo nawet bez :) Misjonarze tak mają :)

Pozdro!
                      • Gość: Bernard Re: Markupe - kombinujesz jak kon pod góre... IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 21.11.05, 23:41
                        Hey werty,
                        Napisales: "Mysle że gdybys wystatowal miałbys szanse... "
                        Zle. Nie myslisz pacanie.
                        Odwrotnie...
                        Gdyby mial szanse to by wystartowal...
                        Duza roznica.
                        Szans nie ma a pogadac moze...
                        pozdrawiam
                        • e_werty Re: Markupe - kombinujesz jak kon pod góre... 21.11.05, 23:45
                          "...Nie myslisz pacanie...."
                          a ty za duzo myslisz... a nie jest to twoja najmocniejsza strona...
                        • marek_p Re: Markupe - kombinujesz jak kon pod góre... 21.11.05, 23:47

> Szans nie ma a pogadac moze...

Berni - umówmy się, że masz rację.
                          Na pewno nie będę startował, tak więc temat się nie wyjaśni, zresztą jest
                          on naprawdę błachy.
                • Gość: nicelus Re: może zapytaj marszałka? IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.05, 12:25
                  > I tu się mylisz. Jak już koło ucha brzęczy, to masz jak w banku, że się
                  wkurzyła i ci nie popuści. <

ja mniałem na myśli trutnia. kiedyś widziałem jak trutnie latały, chyba z ula
                  wypędzone. głośno brzęczały i nie gryzły. ale dziękuję za wskazówki. ja się na
                  pszczołach nie znam.
            • Gość: Bernard Re: może zapytaj marszałka? IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 21.11.05, 19:16
              Hey zg,
              I na pewno wygra..
              Wsystkie psculki beda na niego glosoac...jak je zadymi...
              he he he
              Pozdrawiam
              • Gość: nicelus Re: może zapytaj marszałka? IP: *.dip.t-dialin.net 25.11.05, 16:59
                ma doświadczenie. byłby dobry na prezydenta. polityka i rządzenie właśnie na
                tym polega aby pszczółkom miód podbierać, a one żeby były przekonane, że je się
                podkarmia. ;)

• Gość: Bernard Re: może zapytaj marszałka? IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 21.11.05, 19:24
          Hey marek,
          Jako zatroskany obywatel z misja nadana przez sily wyzsze...masz prawo pisac do
          kogo chcesz..
          Demokracja.
          Oczywiscie zdajesz sobie sprawe iz w ramach tej samej demokracji odbiorcy
          twojej korespondencji tez maja wybor...
          Oni sie smieja...
          Marek, dobrze ze prawnikiem nie jestes..

Tak jak ty prezentujesz swoje racje poslaloby na szubienice kazdego z twoich
          klientow.. Nawet w kraju gdzie kary smierci nie ma.
          Niestety przyjacielu, jestes fatalny.
          Duzo serca.. i nic poza tym.
          Serdecznie pozdrawiam
          PS. Pozdrowienia dla pszczulek
          • marek_p Re: może zapytaj marszałka? 21.11.05, 21:45

> Hey marek,
            > Jako zatroskany obywatel z misja nadana przez sily wyzsze...masz prawo pisac
            > do kogo chcesz..
            > Demokracja.

Właśnie, Berni, miałeś maila do mnie napisać, ogródkowego, a Ty tylko
            demokracja i demokracja;)
            • Gość: Bernard Re: może zapytaj marszałka? IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 21.11.05, 22:12
              Hey marek,
              Masz racje...
              Przy tym ratowaniu swiata przed pacaniami na normalna korespondencje czasu nie
              ma...
              Postaram sie naprawic.
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka