Gość: Maciek IP: proxy / *.gorzow.mm.pl 04.12.02, 19:31 No nieźle! A pamietam z HIT-a : "Pan Pieczarka proszony na grilla".......może ten grill komuś zaszkodził? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bart.q niemądre te rady 04.12.02, 19:39 "solidnie dopiekaj, długo gotuj" A ja lubię niedopieczone! Ładne wejście ma Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jona Re:smierdzi mi to konkurencja IP: *.113-200-80.adsl.skynet.be 04.12.02, 20:54 bart.q napisał: > > Ładne wejście ma Tesco. A mnie ta sprawa smierdzi konkurencja.Pomyslcie logicznie-tyle bylo protestow co niektorych ludzi przeciwko Tesco i nagle troche ucichlo i jest skandal z salmonella-dlaczego wlasnie w nowo otwartym sklepie w Gorzowie? Tesco ma wszystko dopracowane wszedzie na ostatni guzik i nie chce mi sie wierzyc,aby przez kogos blad czy nieuwage nagle wlasnie w Gorzowie w nowym Tesco byla salmonella.Smierdzi mi ta sprawa i jest to sprawa dla reportera lub detektywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbert TO NA PEWNO KOŻUCH!! IP: proxy / *.gorzow.mm.pl 05.12.02, 00:54 Gość portalu: Jona napisał(a): > A mnie ta sprawa smierdzi konkurencja.Pomyslcie logicznie-tyle bylo protestow > co niektorych ludzi przeciwko Tesco i nagle troche ucichlo i jest skandal z > salmonella-dlaczego wlasnie w nowo otwartym sklepie w Gorzowie? Tesco ma > wszystko dopracowane wszedzie na ostatni guzik i nie chce mi sie wierzyc,aby > przez kogos blad czy nieuwage nagle wlasnie w Gorzowie w nowym Tesco byla > salmonella.Smierdzi mi ta sprawa i jest to sprawa dla reportera lub detektywa Tak, racja, bo na pewno to znowu ten Kożuch (czy Futro? nie pamiętam...) swe kłaki tu maczał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re:smierdzi mi to konkurencja IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 14:37 Gość portalu: Jona napisał(a): > bart.q napisał: > > > > Ładne wejście ma Tesco. > > A mnie ta sprawa smierdzi konkurencja.Pomyslcie logicznie-tyle bylo protestow > co niektorych ludzi przeciwko Tesco i nagle troche ucichlo i jest skandal z > salmonella-dlaczego wlasnie w nowo otwartym sklepie w Gorzowie? Tesco ma > wszystko dopracowane wszedzie na ostatni guzik i nie chce mi sie wierzyc,aby > przez kogos blad czy nieuwage nagle wlasnie w Gorzowie w nowym Tesco byla > salmonella.Smierdzi mi ta sprawa i jest to sprawa dla reportera lub detektywa To, że hipermarkety (nie tylko Tesco) sprzedają żywność w kilku wcieleniach - np. kurczak świeży,kurczak odświeżony ( metodą na płyn do naczyń), kurczak mrożony,kurczak z grilla jednego dnia, kurczak z grilla drugiego dnia itd. jest przecież publiczną tajemnicą.To tak jak w rosyjskiej ruletce, od szczęścia zależy kto się podtruje (przeżyje).Więc o jakim Ty Naiwny Człowieku "dopinaniu na ostatni guzik w Tesco" mówisz.No, ale tzw. tani towar w hipermarketach jest właśnie dla biednyvh i naiwnych.Smacznego Drogi (Droga) Jona ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Salmonella na przyjęciu urodzinowym IP: router:* / 10.1.100.* 04.12.02, 20:42 Salmonelle 2x proszę. Pare dni temu otwarcie a juz wszystko dezynfekuja. Niedlugo to bedzie nawet trzeba puszki sprawdzać. A miało być tak pięknie..... Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikeb Re: Salmonella na przyjęciu urodzinowym IP: 57.67.141.* 05.12.02, 00:00 A (ku przypomnieniu) z Hitem było podobnie. "tak nieświeże były wędliny i mięso" - mówiła moja kolezanka i stugębna plotka, swieże i zdrowe miało być tylko z Gorzowskic Zakładów Mięsnych. I ta sama koleżanka po kilku dniach przychodzi wściekła bo w sklepie GZM zapakowano jej sypatyczny zielony, śmierdzący kawałek. Przypadki chodzą po ludziach. A po za tym myjcie się :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: Salmonella na przyjęciu urodzinowym 05.12.02, 14:16 Jonie śmierdzi konkurencją. Przecież w hicie chyba dwa lata temu też była salmonella w krokietach z mięsem. Kupa luda się zatruła w całej Polsce. A jakie Sanepid miał trydności żeby to wykryć. Zatruwali się pojedynczy ludzie. A oni badają tylko zbiorowe zatrucia. Całe szczęście, że zamowiono mieso na urodziny, Gdyby chorowali pojedynczy ludzie nikt by sie tym nie zajął. Jona jaka konkurencja? U nas w Goprzowie wszystkie dwa hipermarkety ma jedna firma. Do tego dopuściły nasze władze miejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jona Re: do kobyly IP: *.122-200-80.adsl.skynet.be 05.12.02, 14:26 No wlasnie nie wiem jaka konkurencja-to zagadka dla innych-detektywow lub pismakow.Cieszcie sie,ze macie w takim Gorzowie(badz co badz nie tak duzym jak BXL)az dwa hiper,bo tu na BXL i okolice tez sa tylko dwa Hiper markety i tez jednej firmy-CORA,a wiec cieszcie sie z tego co macie,chociaz pracujacym tam ludziom nie zazdroszcze te 3.20netto na godz Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: do kobyly 05.12.02, 14:27 Z czego mam się cieszyć. Gdyby były dwa konkurujące ze sobą to bym się cieszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jona Re: do kobyly IP: *.122-200-80.adsl.skynet.be 05.12.02, 15:26 kobyla napisał: > Z czego mam się cieszyć. Gdyby były dwa konkurujące ze sobą to bym się cieszył. Z tego ze sa,bo tu w BXL i okolicach na kilka milionow ludzi sa tez tylko 2 tej samej sieci-cora.A wiec Gorzow jest lepszy od stolicy Europy Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: do kobyly 05.12.02, 16:18 Wolałbym jeden niż dwa tej samej firmy. Teraz nie będą się liczyć z niczym. Żadnej konkurencji. Jeśli u was są dwea tej samej firmy w małym miasteczku to bardzo niedobrze dla klientów. Ja patrze z punktu widzenia klienta a nie z punktu widzenia analityka porownującego rozmieszczenie sklepów u nas i u was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jona Re: do kobyly IP: *.122-200-80.adsl.skynet.be 05.12.02, 18:44 kobyla napisał: > Wolałbym jeden niż dwa tej samej firmy. Teraz nie będą się liczyć z niczym. > Żadnej konkurencji. Jeśli u was są dwea tej samej firmy w małym miasteczku to > bardzo niedobrze dla klientów. Ja patrze z punktu widzenia klienta a nie z > punktu widzenia analityka porownującego rozmieszczenie sklepów u nas i u was. Masz racje,ale ja nie mialam na mysli mojego miasteczka tylko Bruksele i okolice-to jest ok 2700000 mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: do kobyly 06.12.02, 07:55 Twojego miasteczka czyli Brukselę. Tak zgadza się. U nas w Gorzowie 130 tys. mieszkańców dwa hipermarkety tej samej firmy i nic więcej to zguba dla klientów. Nie ma konkurencji - siada jakość handlu - do salmonelli włącznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jona Re: do kobyly IP: *.122-200-80.adsl.skynet.be 06.12.02, 21:55 kobyla napisał: > Twojego miasteczka czyli Brukselę. Tak zgadza się. Sprostowanie-Bruksela nie jest moim miasteczkiem-badz co badz spore miasto,ale ja nie mieszkam w BXL-pomyliles sie Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: do kobyly 06.12.02, 22:18 W Zielonej Górze jest Auchan, Tesco i jeszcze coś. A u nas sobie zafundowaliśmy Tesco x 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jona Re: do kobyly IP: *.66-136-217.adsl.skynet.be 07.12.02, 14:00 kobyla napisał: > W Zielonej Górze jest Auchan, Tesco i jeszcze coś. A u nas sobie zafundowaliśmy > > Tesco x 2. Niedlugo bedzie LIDL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 66 Re:równi i równiejsi IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 11:58 Gdyby taka historia przydarzyła sie małemu sklepikowi to został na 100% zamkniety na głucho.dostałby taki protokoł pokontrolny że z ponownym odbiorem sanepidu musiałby sie nieźle napocić nie mówiąc juz o mandacie i wniosku do kolegium(dzisiaj chyba do sądu). A ci tutaj nie wycofuja towaru tylko sobie dezynfekują.Dobre sobie!! Jak razu ugościli klientów salmonelą to tylko czekać na powtórke koło świąt. Na dodatek gostek twierdzi że to po prostu ta niecna zaraza jest w Gorzowie od dawna i nic na to poradzić nie można. Odpowiedz Link Zgłoś