Dodaj do ulubionych

Gorzów nieprzejezdny

28.06.06, 08:48
Jak to mozliwe, ze nie ma tu jeszcze opinii Bernard'a ?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: Gorzów nieprzejezdny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 10:45
      CODZIENNIE IDĘ DO PRACY PRZEZ RONDO SANTOCKIE, TO CO SIĘ TAM DZIEJE PRZECHODZI
      WSZYSTKO CO DO TEJ PORY WIDZIAŁAM. OD STRONY PIESZEGO MOGĘ POWIEDZIEĆ, ŻE ABY
      PRZEJŚĆ NA DRUGĄ STRONĘ ULICY, NALEZY DOSŁOWNIE RZUCIĆ SIĘ POD KOŁA BO INACZEJ
      NIE PRZEPUŚCI CIĘ ŻADEN KIEROWCA. APEL DO POLICJI: TAM POWINNI STAĆ CAŁY DZIEŃ
      POLICJANCI Z DROGÓWKI I KIEROWAĆ RUCHEM, PONIEWAŻ WKRÓTCE DOJDZIE DO TRAGEDII.
      • Gość: Leśny Re: Gorzów nieprzejezdny IP: *.crowley.pl 28.06.06, 13:00
        Były naczelnik sekcji ruchu drogowego KMP Gorzow stwierdził to natychmiast po
        oddaniu ronda do ruchu, i zaczął o tym głośno mówić. Ale natychmiast naraził
        się tym prezydentowi Jędrzejczakowi. Prezydent nadal urzęduje na ratuszu, a
        naczelnik musiał odejść na emeryturę.
        • Gość: Bernard Re: Gorzów nieprzejezdny IP: *.ed.shawcable.net 28.06.06, 14:19
          Hey Lesny,
          Przestan wymyslac...
          Wiadomym bylo ze z ruchem w kresie totralnej przebudowy bedzie najpierw gorzej
          zanim bedzie lepiej..
          Tego sie uniknac nie da...
          Nie mozna i nie da rady prowadzic tak rozleglych inwestycji bez zklucania
          ruchu..
          Nie moze Gorzow stawiac wakacyjnych wygow ponad tempo rozwoju.. Zawsze bedzie
          cos..Jak nie Swieta to snieg, a jak nie snieg to deszcz, a to wakacje a toinne
          prtzeszkody.
          Trzeba ustalic plan i realizowac. Gorzowianie to nie ciaptaki (niktorzy sa, ale
          oni tylko na forum..)i cierpliwie poczekaja. A warto. Jest na co...
          Po zakonczeniu miasto bedzie lepiej oddychac...
          :)
          PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
          • Gość: Leśny Re: Gorzów nieprzejezdny IP: *.crowley.pl 28.06.06, 15:12
            Bernard, nie wtrącaj się jak nie znasz przynajmniej dostatecznie sprawy.
            Owszem, taki trefniś jak ty czasami rozwesela to forum swoimi uwagami. Ale
            tylko czasami. Ja opieram swoje wywody na faktach. Ty natomiast probujesz być
            wyrocznią w kazdej poruszonej na tym forum sprawie. Od dawna wiadomo, że rondo
            Santockie zostało spaprane już w trakcie projektu, i to ci powie prawie każdy
            kierowca, który na nie wjeżdża. Jak kiedyś trafisz do Gorzowa, a będziesz
            dysponować pojazdem, to spróbuj zjechać z mostu Lubuskiego - skręcając w ulicę
            Warszawską, w kierunku centrum. Jak osobiście przejedziesz ten odcinek, to
            wówczas możemy podyskutować. A zreszta po co ci ja to piszę. Ty i tak wiesz
            lepiej.
            • Gość: marecki Re: Gorzów nieprzejezdny IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.06, 09:37
              Witam Leśny !!!

Po rondzie santockim po prostu trzeba się umieć poruszać !!!! A że większość
              kierowców jeździ jakby byli sami na drogach !!! A jak już zobaczą tramwaj na
              rondzie to mają pełne pory !!!! :) :)Jeżdżę CODZIENNIE tą trasą i nie mam
              problemów z przejechaniem tego odcinka !!! Fakt... trwa podróż troche dłużej ale
              warto się pomęczyć dla końcowego efektu !!! Pamiętaj że cieniutkim kierowcom
              pszeszkadza KAŻDE rondo !!! bo nie wiedzą jak sie na nim zachować !!! A jeśli
              coś zostało spaprane w Gorzowie to Nauka Jazdy naszych kierowców jest do BANI
              !!!!! POZDRAWIAM

• Gość: rumburak Re: Gorzów nieprzejezdny IP: *.ztpnet.pl 29.06.06, 16:25
                Wszytko to prawda mistrzu kierownicy,
                ale rozwiązania drogowe muszą być dostosowane do poziomu kretynów,
                bo ja słusznie zauważyłeś to oni mają problemy na rondach.
    • Gość: miki Re: Gorzów nieprzejezdny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:28
      Na rondzie panuje normalny, acz wzmożony ruch.
      Taki sam, jak na poznańskiej Kaponierze, czy rondzie Śródka i Rataje.
      To, że dochodzi tam do słuczek jest winą ofermowatych kierowców, którzy nie
      wiedzą jak się zachować na rondzie.
    • Gość: kierowca Re: Gorzów nieprzejezdny IP: 62.141.232.* 28.06.06, 14:36
      Ciekawie idą remonty.
      Tramwaje nie jeżdżą od soboty, a wczorej po południu nie było widac
      jakichkolwiek prac na torowisku.
      W Poznaniu w niedzele na budowie dróg prowadzonych przez te same firmy co u nas
      pracowali pełna parą, a w Gorzoiwe nawet w dzień roboczy na niektórych
      odcinkach ciężko zobaczyc pracowników.
      Codziennie jeżdzę przez miasto i jest coraz gorzej.
      Na nowych ( np Bierżanina) ulicach zaczynaja sie pojawiać koleiny od tirów a do
      końca oddania mostu conajmniej 10 miesiecy.
      Strach pomysleć po czym bedziemy jeździć za te 10 miesiecy, bo chyba tylko
      odremontowany most bedzi maił jako-tako równa nawierzchnie.
      Ale mam nadzieje że bedzie jak to ktos tu pisał.
      Przetrzymam na początku to gorsze aby przekonac sie jak bedzi wygladało to
      lepsze, oby tylko ie było jeszcze gorsze.
    • mkblat Re: Gorzów nieprzejezdny 28.06.06, 16:34
      A spójrzcie na aleje odrodzenia, rondo z Wyszyńskiego, skrzyżowanie z Mieszka I
      skrzyżowanie z Kos.Gdynskich. Tragedia. Strach iść i jechać z ronda na
      Wyszyńskiego do komendy policji jest kilkaset metrów - policja przyjeżdża do
      wypadków. Żadnej prewencji. Postawcie chociaż puste radiowozy, wszysycy gnający
      zwolnią. Ostatnio widziałem nawet 2 tiry przejeżdżające (Mieszka I) na
      czerwonym świetle. Brak wypadków śmiertelnych to chyba cud..
    • Gość: kangur1313 Re: Gorzów nieprzejezdny IP: *.gorzow.mm.pl 28.06.06, 23:37
      Wszysktko było do przewidzenia i można było zminimalizować skutki bałaganu.
      1. Jasnym było, że firma przebudowująca stary most wydłuży czas prac i oddaniu
      mostu pod koniec roku to fikcja. Z drugiej strony, planuje się do końca roku oddać
      wreszcie obwodnicę. Należało zatem maksymalnie odwlec całkowite zamknięcie
      starego mostu-kilka upalnych mesięcy i ruch cięzarówek mna Bierzanina,
      Górczyńskiej, Piłsudskiego, Odrodzenia zdegraduje te drogi. Już dzisiaj są tam
      potężne koleiny.
      2. Część ruchu od strony Zielonej Góry należało skierować w Skwierzynie przez
      Santok. W Wawrowie, po choćby prowizorycznym remoncie betonówki, pojazdy mogłyby
      wyjeżdżać na drogę do Gdańska, a kierujące się do Szczecina-przez Kłodawę i
      dalej do "trójki" Rozsądne byłoby, aby w ten sposób kierować ruch tylko w jedną
      stronę ( z południa na północ). Należy się zastanowić nad modernizacją tych dróg
      w przyszłości. Mogły by być przynajmniej prowizoryczną pólnocną obwodnicą.
      3. Ruch w przeciwną stonę -po staremu , na stary most, a następnie- tak jak jak
      obecnie albo Warszawską do nowego mostu. Warszawska i tak zdewastowana i do
      remontu, a szpitala już prawie nie ma.

Ale po co myśleć ? To boli!
      • Gość: Danny Re: Gorzów nieprzejezdny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 00:30
        > Należało zatem maksymalnie odwlec całkowite zamknięcie
        > starego mostu-kilka upalnych mesięcy i ruch cięzarówek mna Bierzanina,
        > Górczyńskiej, Piłsudskiego, Odrodzenia zdegraduje te drogi
        Termin wybrano optymalny, bo w wakacje w mieście nie ma takiego ruchu jak w
        roku szkolnym. Bierzarina była zrobiona do przyjęcia TIRów, nie tylko ruchu
        tranzytowego, bo Podmiejska jest strefą przemysłową miasta. Co do kolein, to
        np. Odrodzenia budowała słynna PBI i moim zdaniem od początku była źle
        zrobiona. Ponadto nałożyły się teraz spore upały i w dzień drogi tego nie
        wytrzymują.

> W Wawrowie, po choćby prowizorycznym remoncie betonówki, pojazdy mogłyby
        > wyjeżdżać na drogę do Gdańska, a kierujące się do Szczecina-przez Kłodawę i
        > dalej do "trójki" Rozsądne byłoby, aby w ten sposób kierować ruch tylko w
        > jedną stronę
        Przede wszystkim ze Skwierzyny na Gdańsk mało co jeździ, a co do przebicia się
        przez Kłodawę i Mironice, to proponuję najpierw się tamtędy płynnie przejechać
        osobowym autkiem i zastanowić nad "rozsądną" propozycją. Zerknięcie na mapę to
        trochę za mało.
        > 3. Ruch w przeciwną stonę -po staremu , na stary most, a następnie- tak jak
        > obecnie albo Warszawską do nowego mostu. Warszawska i tak zdewastowana i do
        > remontu, a szpitala już prawie nie ma.
        Tak jeżdża bywalcy i już Warszawska jest zakorkowana, jakbyś do tego dołożył
        TIRy, to zakorkowałbyś całe centrum.

> Ale po co myśleć ? To boli!
        Naprawdę nie, ale jak się obawiasz, to weź przedtem coś znieczulającego.

• Gość: Bernard Brawo Tadeusz I Rada.... IP: *.ed.shawcable.net 29.06.06, 08:39
          Jesli juz miecw miescie balaganu....to wlasnie takigo typu...
          Nigdy w Gorzowie nie dzialo sie tyle pozytywnych i ekscytujacych rzeczy...
          Nigdy!!!
          Moze i realizacja ich troche wnerwia...
          Jednak ekscytacja nawalem zmian...nie do opisania..
          Historia w procesie tworzenia..
          Gratulacje dla Gorzowa. Az chce sie sluchac tych zalow....he he he
          To dobre zale i protesty bo z rozwoju miasta wynikajace...
          • Gość: gorzowianka Re: Brawo Tadeusz I Rada.... IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.06, 09:06
            Popieram, choć co rano mam 'nerwa', że musze wyjechać do pracy jakies 25 minut
            wcześniej (podróżuję trasą najbardziej obecnie obciążona). Mam nadzieje, że
            efekty będą dobrą rekompensatą. A fakt jest, że po pierwsze w całym kraju i we
            wszystkixch miastach jest coraz wiecej samochodów (w zwiażku z łatwym do nich
            teraz dostępem), po drugie najgorsze są te TIRy, a ich kierowcy powinni byc
            srogo karani. Bez ogródek stosują się do zasady, żę "duzy może więcej" i
            powoduje bardzo niebezpieczne wypadki. Sama nie raz byłabym zzepchnięta do rowu
            lub nieźle uderzona, a byłam bez winy. Pod rozwagę dla policji i służby
            drogowych. Zajmijcie się TIRowcami.
          • e_werty Re: Brawo Tadeusz I Rada.... 29.06.06, 10:51
            "...Moze i realizacja ich troche wnerwia...
            Jednak ekscytacja nawalem zmian...nie do opisania..
            Historia w procesie tworzenia.."

... "wnerwiony" onanista zza wielkiej wody!!! Ciekawe czym?

Historię sie tworzy na miejscu - a nie obserwując z wygodnej lozy!!! Dupek!!!!
            • Gość: Bernard Re: Brawo Tadeusz I Rada.... IP: *.ed.shawcable.net 29.06.06, 12:01
              Hey werty,
              Ty jeste4s perzeciwko pozytywnym zmianom wiec siedz na boku i sie zlosc...
              Na pewno twoi pisowscy przyjaciele dadza ci rade jak reagowac na dobro w
              miescie...
              Bedzie ci ciezko, bowiem duzo dobrego sie dzieje..
              To juz jednak Twoja sprawa..
        • Gość: kangur1313 Do Danny. IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.06, 21:53
          Czytając Twój post , można się nieźle ubawić
          1. Piszesz " Termin wybrano optymalny, bo w wakacje w mieście nie ma takiego
          ruchu jak w roku szkolnym". Przyjmij uprzejmie do wiadomości, że most zamknięto
          dla ruchu wczesną wiosną, i jak wszystko dobrze pójdzie, to wczesną wiosną
          zostanie ponownie otwarty. Nie jestem uczniem, ale będąc nim miałbym dzięki
          Tobie całoroczne wakacje.
          2."Co do kolein, to np. Odrodzenia budowała słynna PBI i moim zdaniem od
          początku była źle zrobiona. Ponadto nałożyły się teraz spore upały i w dzień
          drogi tego nie wytrzymują." Dla użytkownika drogi-a ja nim jestem- mało jest
          istotne, dlaczego robią się koleiny. Ważne, że są i psują mi nie tylko humor,
          ale i auto, a to kosztuje. Ciekawe, kto zapłaci za zawieszenie? A poza tym, masz
          może dowody na to, że PBI zrobiła coś źle? Jeśli tak, to natychmiast do
          prokuratora !
          3."Ponadto nałożyły się teraz spore upały i w dzień drogi tego nie wytrzymują"
          Drogowców zawsze zaskakuje zima, a Ciebie, Danny, zaskakuje lato. Polecam
          zakup kalendarza, zaznaczenie miesięcy letnich , ze stosownym podpisem-"Nie
          używać kożucha" albo coś w tym rodzaju.
          4. "Przede wszystkim ze Skwierzyny na Gdańsk mało co jeździ, a co do przebicia
          się przez Kłodawę i Mironice, to proponuję najpierw się tamtędy płynnie
          przejechać osobowym autkiem i zastanowić nad "rozsądną" propozycją. Zerknięcie
          na mapę to trochę za mało." Nie wiem, ile aut jeździ ze Skwierzyny na Gdańsk, bo
          nie robiłem stosownych badań. Mam nadzieję, że je masz i wynikami publicznie się
          podzielisz. A drogę znam doskonale, właśnie wróciłem nią ze Szczecina. Do
          Szczecina też nią się udawałem i uważam, że po niwielkich remontach byłaby
          całkiem O.K Poza tym-dzisiaj zauważyłem, że odcinek przed Mironicami jest
          poszerzany. Nie śmiem przypuszczać, że KTOŚ czyta mnie na forum...
          5."Tak jeżdża bywalcy i już Warszawska jest zakorkowana, jakbyś do tego dołożył
          TIRy, to zakorkowałbyś całe centrum"
          Polecam czytanie ze zrozumieniem. Po pierwsze Warszawską TIR-y jechałyby
          tylko w jedną stronę-od Szczecina-bo ruch w przeciwnym kierunku odbywałby się
          przez Kłodawę-Mironice. Po drugie, proponowałem maksymalne odłożenie terminu
          zamknięcia starego mostu , aby takie perturbacje trwały możliwie krótko ( ma być
          otwarta obwodnica, a to rozwiąże problem).

Kończąc, żal mi Cię. Są liczne badania, które dowodzą, że wielu Polaków nie
          potrafi czytć ze zrozumieniem. Powyżej udowodniłem, że się do nich zaliczasz.
          Poza tym, ja też się cieszę, że za jakiś czas w Gorzowie będzie lepiej. Ale
          żeby było kiedyś lepiej , teraz nie musi być żle. I tylko o to mi chodzi.
          • e_werty Re: Do Danny. 29.06.06, 22:06
            Gość portalu: kangur1313 napisał(a):

Ale żeby było kiedyś lepiej , teraz nie musi być żle. I tylko o to mi chodzi.

... może raczej "skacze"? Nie wiem czy kangury potrafia chodzic...
            • mike88 Re: Do Danny. 01.07.06, 07:43
              werty to jednak imbecyl......jeszcze nie widziałem jego wypowiedzi w pozytywnym
              tonie
              • Gość: Bernard Re: Do Danny. IP: *.ed.shawcable.net 02.07.06, 00:31
                Hey mike,
                Nie dziw sie...
                Gdybys nienawidzil Prezydenta tak jak on...
                Gdybys modlil sie kazdego dnia o jak najgorsze wiesci dla Gorzowa...
                Gdyby "twoi" pisowscy przyjaciele wbijali ci do glowy ze Tadeusz to "komuna" i
                upadnie lada moment...
                Gdybys ty w tej perspektywie widzial rozwoj miasta i nowe inwestycje... - to by
                cie tez jasna cholera tez brala...
                Werty nie lubi Gorzowa poniewaz rozwoj miasta i pozytywne w nim zmiany
                umacniaja pozycje Jedrzejczaka..
                On chcialby by bylo w miescie tak zle, by ludzie sie od Tadeusza odwrocili...
                A wtedy Gorzow stalby sie nastepna siedziba ekstremalnej prawicy...
                Wowczas fanatycy pisowscy i koscielni decydowaliby o tym kto w Gorzowie
                inwestuje (Azjaci przewanie to nie Katolicy!!!!)i gdzie i dlaczego...
                Lustrowali by wszystko i kazdego...
                Zadnego rozwoju...
                Zadnego postepu...
                Zadnej nadziei na lesze jutro...
                Jedynie sluszna polityka blogoslawionej partii...
                To sie marzy werty i takim innym nicelusom...
                Totalny zamordyzm na wzor Iranu...
                Nie spodziewaj sie wiec usmiechow z jego strony...
                Sukcesy Gorzowa to jego kleski...
        • Gość: set Re: Gorzów nieprzejezdny IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.06, 00:14
          Chcę takich korków w poznaniu (i takiej obwodnicy, jaką bedziecie wkrótce
          jeździć i takiego basenu)...
          pyra na wakacjach u Was w okolicy, pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka