Dodaj do ulubionych

Głodówka pod Katedrą

17.08.06, 20:03
"Poseł Jan Kochanowski (SLD) poradził mi żebym poszedł do jakieś pracy i
zarobił 8 tys. "
Zlotousty Jan z Czarnolasu.
Obserwuj wątek
    • Gość: locker_obserwator Głodówka pod Katedrą IP: *.gorzow.mm.pl 17.08.06, 20:35
      ... mojemu znajomemu, pewna pani sekretarka z Powiatowego Urzędu Pracy w
      Gorzowie Wlkp. gdy wyraził niezadowolenie z powodu dziwnej pracy urzędów w tzw
      długi weeckend (jedne pracują drugie nie - nie wiadomo od czego to zalezy)
      poradziła, że skoro nie podoba jemu się to państwo to może zawsze wyprowadzić
      się z kraju... swoją drogą dziwne to proponowanie wyjazdu z kraju jak zaczyna
      brakować rąk do pracy...
      ... widać posłom, urzędnikom nie zalezy na dobru obywatela... poseł, urzędnik
      sam się wyżywi... obywatel może wyjechać albo umrzeć... dziwny to kraj...
      • Gość: Łodziak polacy do pracy IP: *.toya.net.pl 18.08.06, 10:37
        drodzy rodacy jezeli chcemy dogonic europe to musimy sie wziasc do pracy a nie
        czekac tylko na pomoc panstwa skad tego pana stac na samochod i utrzymanie domu
        z naszych podatkow bo mu sie niechce pracowac a teraz biadoli ze niema skad
        wziasc na splate dlugow to winni panstwo do roboty nierobie albo niejedz i
        zaoszczedz na jedzeniu !!!
        • Gość: bzyk Praca jest dla frajerów IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.08.06, 12:26
          Prawdziwi Polacy mają prawo do godziwego życia bez przemęczania organizmu. Nie
          po to prawdziwi Polacy sól tej ziemi wybrali swój rząd żeby teraz ktoś kazał im
          pracować. Jedno becikowe już zgarnołem czekam na kolejne oraz na zasiłki dla
          nie pracujacych ze swojej winy.
          • aplus Re: Kolejna ofiara samowoli komornikow. Jak dlugo 18.08.06, 12:40
            jeszcze panstwo w panstwie ?
            • poszeklu Re: Ktos leje na druty. 18.08.06, 16:13
              I gosciu chce umrzec z glodu za 8 tysiecy zlotych?
              Przez swojego jedynego brata?
              Bo w domu moze byc cztery mieszkania a oni we dwoch
              sie nie moga pomiescic?

Temat na poziomie Wyborczej.
            • Gość: oki Re: Kolejna ofiara samowoli komornikow. Jak dlugo IP: *.globalconnect.pl 19.08.06, 13:44
              prawdziwy dureń z ciebie. Jak pies Pawłowa: gdy uslyszysz "komornik"
              to "samowola ! " Zero refleksji
      • Gość: Mieszko I Re: Głodówka pod Katedrą IP: 80.54.108.* 18.08.06, 11:45
        Wypadałoby zapytać, z czego ta panio żyje i kto nania pracuje. One chyba tego
        sobvie nie uświadamia i prawdopodobnie nigdy nie uświadomi.
    • icesurfer Re: Głodówka pod Katedrą 17.08.06, 20:52
      ha ha ha:)
      posel? ten burak z OHP?
      lewicowy posel hahaha poradzil gosciowi, zeby poszedl do pracy:)
      Jasiu Kochanowski ale jaja:)
      • e_werty Re: Głodówka pod Katedrą 17.08.06, 20:59
        Niech sprzeda samochód... biedaczek - serce wzmocni jak pogania piechotka!
        • andrzejusa Re: Głodówka pod Katedrą 17.08.06, 21:28
          czesc chlopaki!
          dobry pomysl ze sprzedaza samochodu werty,
          chyba ze fura 500 zl. jest warta.
          ale cos gosciu mowil ze umrze pod mostem,
          niech umrze w samochodzie,
          to dopiero beda jajca!!!!:

juz widze te tytuly w prasie swiatowej:
          "BIEDNI POLACY UMIERAJA Z GLODU W SWOICH SAMOCHODACH!!!"

pozdrowienia
          • Gość: open Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.gorzow.mm.pl 17.08.06, 22:22
            Znam kilanascie osób ,które równiez głodują ale nie siadają pod Katedrą.
            A tak na marginesie to ile w polsce żyje ludzi na skraju ubóstwa ?
            5 milionów . Ale oni nie maja internetu i nie czytaja forum , gazet i nie
            dowiedzą sie o pierwszym odważnym który pokaże lewicy(?) ,że jest żle . No i
            ktos wychyli sie z drzwi katedralnych ze słowem bożym ...
            • e_werty Re: Głodówka pod Katedrą 17.08.06, 23:45
              "...ze słowem bożym ... "

... i z tacą w łapie!
              • Gość: tutu Lepiej wyciągać łapę pod kościołem zamast pracować IP: *.crowley.pl 18.08.06, 10:30
                e_werty napisał:

> "...ze słowem bożym ... "
                >
                > ... i z tacą w łapie!

Co ma do tego taca???
                Nie można znaleźć nikogo do roboty dla niewykwalifikowanych robotników za
                niewielkie pieniądze bo się leniom robić nie chce. Nie powinno się dawać
                pieniędzy nierobom - obojętne czy kościelnych czy prywatnych. To niemoralne!
                Jest wielu ludzi w trudnej sytuacji życiowej, którzy pracują ciężko i są
                uczciwi. Nie żebrzą i nie szantażują, że się zagłodzą. To jakiś paranoik!
            • landsbergczyk Re: Głodówka pod Katedrą 18.08.06, 09:24
              Dla wyjasnienia .Na granicy ubóstwa zyje 70% mieszkańców Polski.Tak informowali
              w telewizorni.Pozdrawiam
              • Gość: twoja_stara Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.nyc.res.rr.com 18.08.06, 10:24
                landsbergczyk napisał:

> Dla wyjasnienia .Na granicy ubóstwa zyje 70% mieszkańców Polski.Tak informowali
                > w telewizorni.Pozdrawiam

Niemozliwe ! To pewnie jakas bolszewicka propaganda. Gdyby 70% spoleczenstwa
                bylo rzeczywiscie biedne to towarzysz Glemp z kochankami nie budowalby Swiatyni
                Proznosci w Wilanowie za 300 milionow zlotych. Nie powtarzaj antypolskich plotek
                ty zydo-bolszewicki wypie*dku.
              • Gość: tutu Psychiatry mu trzeba a nie jałmużny IP: *.crowley.pl 18.08.06, 10:32
                landsbergczyk napisał:

> Dla wyjasnienia .Na granicy ubóstwa zyje 70% mieszkańców Polski.Tak
                > informowali w telewizorni.

Była to telewizja białoruska!
                Trzeba być idiotą albo ślepcem żeby takie durnoty powtarzać.
              • zetkaf Re: Głodówka pod Katedrą 18.08.06, 18:15
                > Dla wyjasnienia .Na granicy ubóstwa zyje 70% mieszkańców Polski.Tak
                informowali
                > w telewizorni.Pozdrawiam
                Dla wyjasnienia - czesto "granica ubostwa" ustalana jest wedlug zachodnich
                zarobkow i zachodnich cen. Za polska srednia krajowa, ktora w Polsce nie jest
                uwazana za granice ubostwa, w Irlandii sie nie wyzyje, w Niemczech tez nie. I
                wedlug standardow europejskich, to majac srednia krajowa (2800?), zyjemy na
                granicy ubostwa...
          • zetkaf Re: Głodówka pod Katedrą 17.08.06, 23:33
            > dobry pomysl ze sprzedaza samochodu werty,
            > chyba ze fura 500 zl. jest warta.
            No, dolicz pieniadze wydawane na benzyne...

> "BIEDNI POLACY UMIERAJA Z GLODU W SWOICH SAMOCHODACH!!!"
            Dobre, dobre ;) Typowo polskie - nie wazne, ze nie starczy na chleb, wazne, ze
            starczy na fure ;)
    • zetkaf Re: Głodówka pod Katedrą 17.08.06, 23:30
      > "Poseł Jan Kochanowski (SLD) poradził mi żebym poszedł do jakieś pracy i
      > zarobił 8 tys. "
      Posel sie wyglupil, i pamietajmy o tym przy najblizszych wyborach, lecz z
      drugiej strony...
      Nie powiedzial w jakim terminie - przy MINIMALNEJ krajowej, to troche wiecej
      niz rok pracy. Ale po co "charowac", latwiej glodowac, a potem na koszt
      podatnika go beda leczyc po glodowce.

jak kazdy narobi dlugow, a potem na ulice wyjdzie, bo jemu "sie nalezy"
      umorzenie - to do czego dojdziemy? Lepper, czy ostrzej Hitler? To kto na
      ochotnika na "wspolczesnego Zyda"?
      • Gość: gor Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.gorzow.mm.pl 18.08.06, 00:16
        Gazeta Lubuska:
        Sie 17, 2006
        Wypięknieje nam (katedra)

Dziś zaczyna się długo wyczekiwany remont głównego kościoła diecezji. Prace
        zakończą się równo za rok i dopiero wtedy wejdziemy na wysoką wieżę katedry.
        Parafia wyda na to 1,6 mln zł.

- Właśnie podpisaliśmy umowę, odbieramy plac budowy, bo tak to się fachowo
        nazywa, i zaczynamy - mówił nam wczoraj proboszcz katedry Zbigniew Samociak.
        Dach na początek
        O planach przebudowy świątyni pisaliśmy kilka razy, m.in. 27 stycznia w
        artykule „Proboszcz waleczny”. Remont wisiał wówczas na włosku, bo Unia
        Europejska zamiast 1,4 mln zł dotacji dała 1,1 mln zł. Ksiądz poprosił o pomoc
        miasto i radni jednogłośnie uchwalili dopłatę 280 tys. zł do remontu. Parafia
        także zaciągnęła 680 tys. zł kredytu.
        Już dziś na Starym Rynku powinny się pojawić pierwsze parkany odgradzające
        przechodniów od budowli. Najpierw zostanie wymieniony dach katedry. Konserwator
        nakazał, aby nowa dachówka była identyczna z obecną. Potem firma wymieni
        rynny. - Zleciliśmy remont gorzowskiemu fachowcowi Józefowi Hermanowiczowi, bo
        ma duże doświadczenie w renowacji zabytków, zwłaszcza sakralnych - mówi
        proboszcz.
        Także w tym roku zostanie założony system oświetlenia świątyni - wewnątrz i na
        zewnątrz. Punktowce wyłapią z mroku śliczne detale i ornamenty.
        Po dziesięć osób
        Na remont aż do zimy poczeka natomiast wieża katedralna. Główną zmianą będzie
        udostępnienie jej dla zwiedzających. Nim to się stanie, trzeba wyremontować
        klatkę schodową ze stromymi schodkami, uzupełnić brakujące posadzki, wymienić
        okna. Ponadto zegar zyska nową obudowę. Wszędzie staną barierki ochronne.
        Dodatkowo strażacy nakazali impregnację dębowych elementów drewnianych i
        zamontowanie nowoczesnego systemu przeciwpożarowego. - No i na wieży
        jednocześnie nie będzie mogło przebywać więcej niż dziesięć osób - mówi ksiądz.
        W wieży Muzeum Lubuskie im. Jana Dekerta urządzać będzie czasowe wystawy o
        historii miasta i świątyni. Wejście będzie za symboliczną opłatą.
        Koniec remontu w sierpniu przyszłego roku.

------------
        Czy to nie ja przypadkiem kilka lat temu na tym Forum jako pierwszy podnosiłem
        temat remontu wieże katedralnej?! I udostępnienia jej zwiedzającym?! Pomysł po
        wycieczce do Gniezna.
        Jeśli tak, to poproszę o pomnik. Choćby popiersie.
        Tylko gdzieś w centrum! No!
        • e_werty Re: Głodówka pod Katedrą 18.08.06, 00:30
          "...Jeśli tak, to poproszę o pomnik..."

... zamiast Pluty...
      • Gość: Ala Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.acn.waw.pl 18.08.06, 10:21
        Oj już przestańcie być tacy mądrzy, jak byście się zetknęli z wymiarem to nie
        pisalibyście takich mądrości.

Jak czytam takie teksty, to mi słabo. Co ciekawe nie interesuje to ani Ziobro,
        ani też nie likwidują tej strony, a sędziowie nadal orzekają i syndycy prowadzą
        sprawy.

Polecam poczytać: www.upadloscian.pl/krotkalista.html i nie być tacy hej
        do przodu.

• Gość: Pblo Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.bater.net.pl 18.08.06, 12:11
          > Polecam poczytać: www.upadloscian.pl/krotkalista.html
          i nie być tacy hej
          > do przodu.

Nie obchodzi mnie los tego faceta, ale niebende go też krytykował, w końcu to
          wolny kraj ...

Jak czytałem zawartość tej strony którą podałaś to coś mnie brało- bo przecież
          nie ma wątpliwości polska to "wolny kraj" ...

Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów :D
    • ar.co Głodówka pod Katedrą 18.08.06, 10:01
      Nie mam domu ani mieszkania (i żadnych szans na kupno tychże), nie mam również
      samochodu (to już raczej z wyboru). Powininem rozpocząć głodówkę natychmiast,
      czy najpierw narobić trochę długów?
      • e_kloszard Re: Głodówka pod Katedrą 18.08.06, 10:53
        Nie mam domu, mieszkania ani samochodu także telewizora... no i najczęściej
        głoduję... bo jestem bezrobotny, bez prawa do zasiłku oraz emerytury. Utrzymuję
        się z dorywczych prac - takich jakie 60 latek może wykonac. Co mam zrobić?
        Oflagowac się i usiąść pod siedzibą Komitetu Wojewódzkiego "Solidarnośći"? Albo
        PiS'u?
        • m635 Re: Głodówka pod Katedrą 18.08.06, 11:05
          e_kloszard napisała:

> Nie mam domu, mieszkania ani samochodu także telewizora... no i najczęściej
          > głoduję... bo jestem bezrobotny, bez prawa do zasiłku oraz emerytury.

A czemuż to? Nie chciało się Panu pracować przez całe życie żeby mieć emeryturę
          i odłożone oszczędności?

> Co mam zrobić?
          > Oflagowac się i usiąść pod siedzibą Komitetu Wojewódzkiego "Solidarnośći"?
          > Albo PiS'u?

Mieć pretensje do siebie za zmarnowane albo przebalowane życie. Solidarność i
          PiS to nie niańki i nie będą Pana utrzymywać.
          Niech w tej sytuacji utrzymuje Pana żona i dzieci.
          • e_kloszard Re: Głodówka pod Katedrą 18.08.06, 11:24
            Nie mam także żony i dzieci. A co do Solidarności i PiS' - po co w takim razie
            są? Przecież reklamują się że są "przedstwaicielami" narodu - także moim. A co
            do mojego zycia - jest moje - jedyne co mam swojego i nie bedę się nim dzielił.
            • piekny_romanek facet to cos Ty robil przez cale zycie? 18.08.06, 12:22
              Ani zony ani dzieci ani prawa do emerytury? Jako kawaler to powinienes miec
              kasy jak lodu :P
              • Gość: tutu Jak to co? Balety! IP: *.crowley.pl 18.08.06, 13:22
                piekny_romanek napisał:

> Ani zony ani dzieci ani prawa do emerytury? Jako kawaler to powinienes miec
                > kasy jak lodu :P

Co ty... Całe życie się hulało, na dziwki i pijaństwa wydawało to teraz na
                starośc na garnuszek PiS-u by się przeszło...
                Komuna mentalna.
                Chcesz na starość żyć jak człowiek - pracuj, oszczędzaj, wypracuj emeryturę,
                wykup polisę, zainwestuj w rodzinę, która ci pomoże. A jak nie, to sobie
                głodujcie.
                • Gość: Bartłomiej Re: Jak to co? Balety! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 11:22
                  Gość portalu: tutu napisał(a):
                  > Co ty... Całe życie się hulało, na dziwki i pijaństwa wydawało to teraz na
                  > starośc na garnuszek PiS-u by się przeszło...
                  > Komuna mentalna.
                  > Chcesz na starość żyć jak człowiek - pracuj, oszczędzaj, wypracuj emeryturę,
                  > wykup polisę, zainwestuj w rodzinę, która ci pomoże. A jak nie, to sobie
                  > głodujcie.

Czy ty naprawdę jesteś taki głupi czy tylko tak głupio piszesz? A może to
                  celowa prowokacja?
          • Gość: Bartłomiej Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 11:19
            m635 napisał:
            > A czemuż to? Nie chciało się Panu pracować przez całe życie żeby mieć
            emeryturę i odłożone oszczędności?

Nie pierdziel, Szanowny Kolego, bo dobrze wiesz, że mężczyzna w Polsce nabywa
            prawo do emerytury po ukończeniu 65 lat. Jeśli z przyczyn od siebie
            niezależnych (redukcja zatrudnienia, likwidacja przedsiębiorstwa itp.) straci
            tę pracę wcześniej, np. w wieku 57 lat, to najczęściej nie ma najmniejszych
            szans na znalezienie innego zatrudnienia. Wówczas po 6-miesięcznym,
            upokarzającym i głodowym zasiłku może już tylko usiąść pod kościołem i żebrać,
            bo o "oszczędnościach" nie pisałeś chyba poważnie. Jaki technik budowlany (jak
            np. ja), który niemal całe życie (32 lata) przepracował uczciwie w jednym
            przedsiębiorstwie, w tzw. przygotowaniu produkcji, zarabiając zawsze poniżej
            przeciętnej krajowej i mając na utrzymaniu żonę oraz 2 dzieci, może mieć
            odłożone oszczędności? To absurd.
            Na Zachodzie sytuacja taka nie jest bynajmniej jakąś szczególną i człowiek w
            mojej sytuacji bądź otrzymuje jednak jakąś pracę (np. w magazynie pocztowym,
            jak mój znajomy z Francji), która pozwala mu skromnie lecz spokojnie żyć albo
            przyzwoity zasiłek do czasu nabycia prawa do emerytury. U nas jednak ludzi w
            takiej sytuacji zostawia się samym sobie, ponieważ "elytom" funduje się
            niebotyczne wynagrodzenia aby mogły budować pałace nowej arystokracji i tworzyć
            neomagnackie fortuny.
            I tylko nie mów mi, proszę, że w gospodarce o płacach decyduje właściciel, bo
            państwo jest po to aby tworzyć systemy gospodarcze, które zapewniają wszystkim
            obywatelom możliwość godnego życia, a nie pozwalają niektórym opływać w
            luksusy, podczas gdy inni przymierają głodem.
            • Gość: ble Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 12:00
              Tylko kto ci kazał zostawać technikiem budowlanym, który zarabia zawsze poniżej
              średniej krajowek? Kto ci kazał robić dwójkę dzieci? Dokonałeś pewnych wyborów,
              więc teraz masz to czego oczekiwałeś...
              • Gość: Bartłomiej Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 13:13
                Chrzanisz bzdury. W normalnym kraju model życia, jaki reprezentuję, nie jest
                niczym niezwykłym, a raczej nawet przeciętnym, typowym i skutkuje równie
                typowym losem - skromnym lecz spokojnym bytem, zarówno w czasie aktywności
                zawodowej jak i na emeryturze. Czy twoim zdaniem "mój wybór" zasługuje na
                upokorzenie i nędzę?
                • Gość: ble Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 15:07
                  Jejku, zostałęś technikiem budowlanym, założyłeś rodzinę - super. To twój
                  wybór. Ale oceniałeś chyba swoje perspektywy zawodowo-finasowe. Widziałeś, że
                  nie masz szans na oszczędności. Myślałeś, że Cię państwo wspomoże? To nie
                  Szwecja... Skoro, żyjesz nie tak jak byś chciał, może trzeba było coś
                  zmienić "po drodze"? A może nie jesteś dobry w tym co robisz?
                  • Gość: Bartłomiej Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 10:45
                    Młody (zapewne) człowieku! Tych wyborów dokonywałem 40 lat temu, kiedy wszystko
                    wyglądało inaczej niż dziś i droga, którą poszedłem, była obiecująca. Zresztą
                    do roku 1990 wszystko było w porządku, nie narzekałem, choć nie było luksusów,
                    wiązało się koniec z końcem i żyło w miarę spokojnie. Zburzył wszystko dziki
                    kapitalizm, który spowodował, że nagle jedni ludzie zaczęli gwałtownie bogacić
                    się kosztem innych. Tak, tak, kosztem innych, bo cudów nie ma. Jeśli PKB
                    utrzymuje się na podobnym poziomie (po roku 1989 PKB gwałtownie spadł i dopiero
                    ok. roku 2000 odzyskał poziom z roku 1989), a jedni gromadzą w krótkim czasie
                    fortuny, to - nie ma siły - musi to być kosztem "rabunku" innych (i to bardzo
                    wielu).
                    Twoje światłe rozważania o wyborach i konsekwencjach są więc może i coś warte,
                    ale "od teraz", a nie w stosunku do ludzi blisko 60-letnich. Ci ostatni sa
                    zwykle pokrzywdzeni przemianami polityczno-gospodarczymi nie z własnej winy.
                    Zresztą wielu młodych ludzi też nie umie (i nie chce!) znaleźć się w systemie,
                    który narzuca mordercza walkę o byt, prawa dżungli, gdzie - przede wszystkim -
                    liczą się siła i bezwzględność.
        • Gość: ula Re: Głodówka pod Katedrą IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 18.08.06, 12:33
          A skad masz komputer???i jak oplasasz rachunki za swiatlo????wyrosnij,i
          zastanow sie nad swoja glupota.Pozdrawiam
        • zetkaf Re: Głodówka pod Katedrą 18.08.06, 18:19
          I co zescie sie e-kloszarda czepili? Wybral sobie pewien model zycia,
          konsekwentnie sie go trzymal, a teraz SAMODZIELNIE ponosi konsekwencje, zamiast
          cyrki robic, ze niby go panstwo okrada...
    • Gość: Halinka Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 10:08
      8 tys to bedzie ciezko, ale moglby isc do roboty za 1000zl, poprcowac i splacic
      zaleglosci.
    • Gość: 3xm Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.makler.local / 195.187.134.* 18.08.06, 10:15
      ale samochod ma i stac go na jego utrzymanie? przy zasilku 400zl?
    • Gość: Piotr80 Głodówka pod Katedrą IP: *.toya.net.pl 18.08.06, 10:18
      400 zł miesięcznie i stać go na samochód. Coś mi tu nie gra.
      • Gość: ble Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 10:32
        Jak czytam o takich debilach, co sami sobie narobia problemów, a później idą
        się wyżalic do pismaków z GW (czy jakichkolwiek innych) i robia jakies
        protesty/głodówki/akcje to mnie krew zalewa. Po co debil wymieniał zamki, nie
        wiedział, że to sią tak skończy? Czemu nie wydzielił w tym domu dwóch lokali
        mieszkalnych dla siebie i brata? Teraz trzeba idiocie pomóc, bo jak nie to się
        jeszcze wysadzi gdzieś pod jakimś kościołem czy urzędem...
      • Gość: Witel Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 11:30
        Weź się trochę zorientuj w rynku motoryzacyjnym, to ci "zagra".
        Dwudziestoletniego dużego fiata (125p) na chodzie i z instalacją gazową można
        kupić już za 300 - 500 zł. Jeśli jeździsz po kilka kilometrów dziennie albo
        tylko "od święta", to na ekspoloatację (gaz) wydajesz grosze. Dziś w Polsce już
        naprawdę KAŻDY MOŻE MIEĆ SAMOCHÓD.
    • Gość: tutu To niech idzie do roboty i zarobi cokolwiek! IP: *.crowley.pl 18.08.06, 10:25
      Woli żebrać, histeryzować i szantażować wszystkich zamiast iść do roboty nawet
      za 1000 zł miesięcznie! Tak komuna zdemoralizowała ludzi.
      • Gość: f Re: To niech idzie do roboty i zarobi cokolwiek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:02
        ten samochód to chyba maluch jest
    • Gość: poznaniak Głodówka pod Katedrą IP: *.chello.pl 18.08.06, 10:32
      Panie Janie! Pan Marcienkiewicz z Gorzowa dysponuje lokalami w Warszawie . Jak
      Pan się do niego zwróci , to panu pomoże .
    • Gość: Tomek Głodówka pod Katedrą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 10:35
      Pretensje do brata, on go podał do sądu. Niesłychane! A przy tym dlaczego sąd
      wymierzył tak wysoką grzywnę? Poza tym nie widzę tu specjalnej winy tego
      człowieka, to przecież jego brat się awanturował!
      • Gość: tutu Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.crowley.pl 18.08.06, 10:40
        Gość portalu: Tomek napisał:

> A przy tym dlaczego sąd
        > wymierzył tak wysoką grzywnę? Poza tym nie widzę tu specjalnej winy tego
        > człowieka, to przecież jego brat się awanturował!

Co masz widzieć albo nie widzieć jeśli nie znasz akt sprawy. To są bajeczki
        opowiadane przez jakiegoś gościa, który zamiast bumelować i urządzać domowe
        afery mógłby iść do pracy, skorzystać z usług psychiatry i spróbować normalnie
        żyć.
    • michalparadowski Głodówka pod Katedrą 18.08.06, 10:35
      Panie Stramaus, nie masz Pan szansy, bo w Polsce obowiązuje tzw.
      prawooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo. Ha, ha!
      Autor:
      Uwielbiający krótkie procesy, emitowane w TV z udziałem p.sędzi A.M.Wesołowskiej
      na której stole sędziowskim nie ma ani jednego papierka. Działa tylko głowa
      Pani Sędzi.
    • piskoala Głodówka pod Katedrą 18.08.06, 10:38

Oby mu sprawiedliwy minister nie zajął samochodu, bo straci dach nad głową.

Już pod władzą bezPrawia & bezpodStawności
      jaja obrodziły na potęgę. Trzeba odłożyć solidnymi podatkami.

----
      viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
      • m635 Re: Głodówka pod Katedrą 18.08.06, 10:44
        piskoala napisał:

> Oby mu sprawiedliwy minister nie zajął samochodu, bo straci dach nad głową.

Za to będzie mógł odłożyć na grzywnę zamiast wlewać do baku parę stówek
        miesięcznie :-)

> Już pod władzą bezPrawia & bezpodStawności
        > jaja obrodziły na potęgę.

Jaja ci obrodziły? Może obrosły? To normalne w twoim wieku...

> Trzeba odłożyć solidnymi podatkami.

Odłożyć to trzeba kasę na grzywnę. Najlepiej idąc do roboty.
        • Gość: piotr Re: Głodówka pod Katedrą IP: *.crowley.pl 18.08.06, 10:50
          dziwny ten facet... mógłby sprzedac swoje Audi A6, spłacic dług i przesiaść sie
          na jakies tansze auto... ja wiem ze to niezbyt fajnie przesiadac sie z Audika
          na jakiegos forda czy opla, no ale lepsze chyba to niz glodowac i robic z
          siebie posmiewisko....
    • piwi77 Nie ma obaw! Duchowni z pobliskiej Katedry, 18.08.06, 10:48
      wiedzeni miłością blizniego, okryją, nakarmią i przyodzieją biedaka. I dach nad
      głową dla niego znajdą. Jak w licznych podobnych przypadkach...
      • m635 Re: Nie ma obaw! Duchowni z pobliskiej Katedry, 18.08.06, 11:08
        piwi77 napisał:

> wiedzeni miłością blizniego, okryją, nakarmią i przyodzieją biedaka. I dach
        > nad głową dla niego znajdą. Jak w licznych podobnych przypadkach...

A czemu mają go traktować z takimi honorami? Zdrowy jest, niech idzie do pracy.
        Najlepiej na piechotę żeby zaoszczędzić na benzynie na grzywnę.
    • Gość: GQ Głodówka pod Katedrą IP: 62.87.244.* 18.08.06, 10:54
      Kolejny pieniacz, i to jeszcze z mojego rodzinnego miasta... Wstyd! Na co on
      liczy, ze cały naród zlituje się nad biedakiem, który nawet z własną rodziną
      się skłócił i da mu pieniądze, bo mu się NALEŻY. Niech się weźmie do roboty, a
      nie miejsce parkingowe ludziom zajmuje. Jak się zagłodzi, to będzie o jednego
      darmozjada i krzykacza mniej.
      • tles01 niech idzie do Marcinkiewicza.. ten to obiecuje! 18.08.06, 10:58
        a jak bedą kamery, to obieca mu nawet pałac!... naobiecywał poszkodowanym w
        Katowicach.. a gdy wyłączono kamery to..........
        • m635 niech idzie do diabła! 18.08.06, 11:09
          tles01 napisał:

> a jak bedą kamery, to obieca mu nawet pałac!... naobiecywał poszkodowanym w
          > Katowicach.. a gdy wyłączono kamery to..........

Po co do Marcinkiewicza? Poszedł do SLD i wystarczy!
    • Gość: Nika Głodówka pod Katedrą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 10:58
      Rozumiem, że pójście do pracy nie wchodzi w rachubę. Jakież zdziwienie , do
      pracyy?????? Im się należy. Mam się wzruszyć Ja jestem samotną matką, nigdy
      nie poszłam po żaden zasiłek, zasuwam. Tem Pan nabrał ich już sporo. Z moich
      podatków. Może trzeba zmusić niektórych o pomyśleniu o pracy to wszystkim nam
      będzie lepiej.
    • Gość: eo w okresie zimowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:07
      w okresie zimowym sam kiedys dostałem wypowiedzenie najmu mieszkania (w zimie -w
      okresie ochronnym)- i co Wy na to?
      • Gość: eo Re: w okresie zimowym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:11
        dodam że wójtwyznaczył mi termin opuszczenia mieszkanie w tym okresie zimowym, w
        przeciwnym razie miałem być wyeksmitowany, szok że tacy ludzie mogą być
        wybierani na wójtów
        • piekny_romanek a moze powiesz dlaczego? 18.08.06, 12:25
          Czyzby kolejne skrzywdzone niewiniatko? I co to bylo za mieszkanie, ze wojt o
          tym decydowal? :P
      • m635 Re: w okresie zimowym 18.08.06, 11:12
        Gość portalu: eo napisał(a):

> w okresie zimowym sam kiedys dostałem wypowiedzenie najmu mieszkania (w
        zimie -
        > w
        > okresie ochronnym)- i co Wy na to?

Nic. Jeśli był zachowany termin wypowiedzania zapisany w umowie to o co chodzi?
        Miałeś czas na znalezienie innego mieszaknia i przeprowadzenie się. W czym
        problem?
    • przemyslaw.rokicki #Czy Ziobro jest sprawcą makabrycznego morderstwa? 18.08.06, 11:15
      poczytaj o wstrząsających wynikach śledzwta
      www.zbigniewziobro.org/content/view/14/19/
    • Gość: totezja 37b: Goje nie maja praw i bog dopomoze przekazac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:22
      ich pieniadze do Izraela. Baba Kamma "

Dom pana Jana Stamausa też przeznaczony jest dla Izraela a "polskie" sądy są po
      to,żeby razem z Bogiem majątek gójów przekazywać Izraelowi .
      • Gość: na temat typowy przyklad polskiego szlacheckiego pieniactwa IP: *.fbx.proxad.net 18.08.06, 12:21
        "szlachcic na zagrodzie rowny wojewodzie"

Takim jaki jest opisany w artykule, nie wzbudza ani litosci, ani wspolczucia,
        przywoluje dawne polskie upiory niekonczoncych sie wasni o spadek i podzial
        majatku pomiedzy sklocona rodzina niezaleznie od jego watpliwej wartosci.

"sam nie zje i drugiemu nie da"
    • mbuczek Re: Głodówka pod Katedrą 18.08.06, 11:23
      Dobre rady wujka Jana: idz i zarób te 8 tysięcy. Tylko dlaczego on sam na to nie
      wpadł... ;)

----------------------
      wiersze

• Gość: Heraldek Kopa w d.... i do roboty..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:31
      ....znowu jakas postkoministyczna sierota.....
    • Gość: RudaKazia Głodówka pod Katedrą IP: 156.17.201.* 18.08.06, 11:34
      No tak...z rodzina wychodzi sie dobrze tylko na zdjeciu. A i to nie zawsze
    • e_werty Re: Głodówka pod Katedrą 18.08.06, 11:38
      W dobrym miejscu zaparkował - jest w zasięgu hot spota. A własciwie to dwóch -
      jest także w zasiegu "niebiańskiego" hot spota - nadajnik w Katedrze...
    • Gość: szerszeń Głodówka pod Katedrą IP: 80.54.108.* 18.08.06, 11:43
      Zaparkował pod katedrą i na co liczy? Na zrozumienie, odruch współczucia, czy
      gest wsparcia? Jedna z czytelniczek Faktów i Mitów z dzieckiem zapukała onegdaj
      do plebanii, ze nioe ma co jeść i gdzie spać. Był zimny wieczór.
      Pleban "załatwił" sprawę szybko i odparł krótko: od tyc spraw jest opieka
      społeczna. Jeśli parkujacy na coś liczy, to najlepiej na siebie. Kościół jest
      biedny, ma ogrommne braki, większe niz dziura budżetowa, io wciąż (baaardzo
      duuuużo) pottrzebuje.
    • bergman1 co na to pan Wałęsa? 18.08.06, 11:48
      jak tak może być?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka