Dodaj do ulubionych

TV ODRA O/Gorzów

08.01.07, 18:59
Oglądałem właśnie program pod redakcją Daniela Rutkowskiego (maglowanym
gościem był Przewodniczący Sejmiku Henryk Maciej Woźniak). Pytania były
ciekawe, odpowiedzi zresztą też.

Oglądacie ??? i jeśli tak, to jak Wam się widzi ta nowa gorzowska telewizja ?
Obserwuj wątek
    • marek_p Re: TV ODRA O/Gorzów 08.01.07, 19:03
      Dodam tylko, że TV ODRA jest nadawana na pośmie TV4, czyli ma tę przewagę
      nad miejskimi programami z kablówkami, że praktycznie każdy kto chce może
      ją oglądać.
      • Gość: J1 Re: TV ODRA O/Gorzów IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.07, 23:02
        witam Marku

tak się składa, że publicystyka jest o parę poziomów lepsza aniżeli na
        TVPGorzów i oglądam ODRĘ dosc czesto.

Wypowiedzi Wozniaka na temat Akademii sa znane i niech lepiej wytłumaczy to
        dobitniej głąb.wi Bachalskiemu.

Smuci mnie jednak, że tak pozytywnie wypowiadał się na temat priorytetów
        wojewódzki. Nic nie wspomniał o moscie w Kostrzynie jak i o trasie na Gdansk.
        Przecież ta droga wraz z mostem jest równiez wazna jak S3.

co z lotniskiem? , co z KRS?
        • marek_p Re: TV ODRA O/Gorzów 08.01.07, 23:39
          Gość portalu: J1 napisał(a):

> Wypowiedzi Wozniaka na temat Akademii sa znane i niech lepiej wytłumaczy to
          > dobitniej głąb.wi Bachalskiemu.

Ja bym nie tłumaczył, ani Jacka nie krytykował.
          Jest plan wpisany nawet w strategię województwa - trzeba go realizować,
          nie oglądając się na tych co chcą błysnąć pomysłem (i zgasnąć w jakimś
          barze z przepracowania;)

> Smuci mnie jednak, że tak pozytywnie wypowiadał się na temat priorytetów
          > wojewódzki.

Woźniak i tak przez Zieląkę jest potrzegany jako polityk zbyt gorzowski.
          Przy całej mizerii naszych lokalnych polityków, to ja bym się HMW nie czepiał
          o szczegóły.
          Zauważ, że podobne eksponowane stanowisko zajmował gorzowski były prezydent
          i wiceprezydent Andrzejczak - zauważyłeś jakieś pozytywne efekty jego
          działalności ?
          Zrobił może coś w kierunku uzdrowienia gorzowskiego szpitala ?
          Może coś robił w konspiracji przed opinią publiczną, albo po prostu tylko dla
          mnie był niewidoczny (?)

> Nic nie wspomniał o moscie w Kostrzynie jak i o trasie na Gdansk.
          > Przecież ta droga wraz z mostem jest równiez wazna jak S3.

Masz rację dla Gorzowa i naszej części województwa droga 22 jest ważna.
          Może nie tak ważna jak S3, ale niewątpliwie ważna.

> co z lotniskiem?

Z lotniskiem to niestety nasz Aeroklub zapadł w sen zimowy. Część winy biorę
          na siebie. Trolownia witrynę zaatakowała, coś tam dzisiaj łatałem.
          Fakt jest taki, że pewne informacje powinny być przekazane, a nie są.
          Marszałek i wojewoda powinni być co jakiś czas pytani, jak daleko zaawansowane
          są ich prace w kierunku uruchomienia lotniska pod Różankami, żeby nie skończyło
          się na deklaracjach.

> co z KRS?

Nie wiem, czy jest jeszcze ktoś, gotowy powalczyć o KRS w Gorzowie.
          Marcinkiewicz próbował, tu najlepiej widać jaką słabą pozycję w rządzie miał.
          • Gość: J1 Re: TV ODRA O/Gorzów IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.07, 09:04
            Witam
            Napisałeś Marku:" Ja bym nie tłumaczył, ani Jacka nie krytykował.
            Jest plan wpisany nawet w strategię województwa - trzeba go realizować,
            nie oglądając się na tych co chcą błysnąć pomysłem (i zgasnąć w jakimś
            barze z przepracowania;)?

specjalnie napisałem o wytłumaczeniu tematu Bachalskiemu. Mam niejednokrotnie
            wrażenie, ze Bachalski ma blade pojecie o Gorzowie i o swoich współpracownikach.

Czyż nie Jego uczeń Ciemnoczołowski uczestniczył wraz z Bożenka w wyrzucaniu
            książek przed UM.

Jego bredzenie o komputerach zamiast WSA.
            teraz dochodzi jeszcze sprawa PIS-u w radzie,on w ogól nie czuje bluessa,
            przecież to PIS jest przy sterze w W-wie i nawet syn Marcinkiewicza jest radnym-
            to po co ta checa z Surowcem( od paru lat w Gorzowie, pielęgniarz z zawodu)

Czyż to nie Bachalski był kompletnie nie przygotowany do przedwyborczych debat.

Przecież mógł punktować Jedrzejczaka za nie udolny Wydział Promocji,
            Inwestycji.Każda inwestycja prowadzona jest na ostatnią chwile i przez to są
            takie problemu: droga przez Park Kopernika(stata pieniedzy z UE, przewożenia
            zwłok na cmantarz, bo babsko przespało sprawę z planem zagospodarowania),
            Grobla i sytuacja wrecz kuriozalna, hamuje sie inwestycje, bo nie można się do
            gadać z prywatnymi właścicielami ( sprawa zgody na przeprowadzenie drogo 50 m
            od koscioła.itp; itd)
            Za tak siermiażną ekipe vice-prezydentów.
            za to, że urzedasy majać 7 lat od powstania gorzowskiej strefy nie przygotowali
            następnych terenów.

Gorzowianie powinni mówić jednym głosem, a tym bardziej dwaj wpływowi ludzie w
            PO.
          • Gość: Warta Może zadzwońcie sobie do siebie po prostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 17:00
            Jakies bezpłatne minuty czy coś. Nudzicie kolesie aż mdło się robi.
            • marek_p Re: Może zadzwońcie sobie do siebie po prostu 10.01.07, 22:32
              Gość portalu: Warta napisał(a):

> Jakies bezpłatne minuty czy coś. Nudzicie kolesie aż mdło się robi.

W skali 1-10 na ile nudzimy ?
              Spytam jeszcze w jakim wątku się nie nudzicie Warto ? Nie mówcie, że w tym
              długim ;))))
    • marek_p Do J1 10.01.07, 23:25
      Pisz kogo tam red Daniel przemaglował. Dziecki muszę o tej godzinie na zajęcia
      dodatkowe zawieźć, a video zepsuło mi się już kilka imprez w Celtic-u temu ;)
      Wartą przejmować się nie warto - zbyt dużo bajtów Gazecie nie zapełnimy tymi
      swoimi relacjami ;)
      W internecie dużo jest miejsca.
    • Gość: multimek Re: TV ODRA O/Gorzów IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.07, 05:05
      Czy Multimedia nadaje Odrę ?
      • Gość: NIL Re: TV ODRA O/Gorzów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.01.07, 12:59
        Polemika dosc ciekawa miedzy MarekP a J1

ja osobiscie uwazam, ze nie bylo innego wyjscia jak tylko oddac glos na
        Jedrzejczaka. Poprostu byl wsrod tej mizeroty najlepszy co nie znaczy, ze nie
        ma w Gorzowie lepszego od niego.

co sie tyczy Jankowskiego, Piekarz i Bednarzowej J1 napisal(a) "ekipa
        siermierzna"
        - zgadzam sie, potrzeba innych, swiezy powiew mlodosci po dobrych szkolach jak
        SGH, szkoly poznankie, krakowskie a nie k....mac pedagogika i to robiona w
        Zielonej.

I jeszcze pytanie do MarekP

Czy to prawda, ze AMW sprzedaje ziemie pod budownictwo mieszkaniowe kolo
        przyszlego lotniska- czy moze pomysl lotniska upadl.
        • Gość: TVidz Re: TV ODRA O/Gorzów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 23:04
          A co to ma wspólnego z TV Odra?
    • Gość: smyk Re: TV ODRA O/Gorzów IP: *.gorzow.mm.pl 21.01.07, 12:24
      Czy ktos moze zalozyc watek na temat tego dlaczego teletop ciagle i nieustannie szuka dziennikarzy i kamerystow? o co chodzi , czy sie rozbudowuja, czy moze ludzie nie chca tam pracowac? czy ktos zainteresuje sie tym watkiem?
      • Gość: kurka wodna Re: TV ODRA O/Gorzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 22:06
        no bo to jest .. gorzów, więc skąd mają brać ludzi do pracy na takim wygwizdowie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka