calama 08.02.07, 07:31 Śniegu dużo. Pada dalej. Jest pięknie. Szkoda, że do popołudniowych sanek nie doczeka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
calama Nie odkładaj na jutro to,co możesz zrobić dziś ;) 08.02.07, 08:25 "Podążając za prostą radą, którą przeczytałam w gazecie, Znalazłam wewnętrzny spokój: Sposób, aby osiągnąć spokój wewnętrzny to "dokończyć wszystkie rzeczy, które zacząłeś..." Wiec rozejrzałam się po domu, aby znaleźć rzeczy, które zaczęłam i nie dokończyłam... I zanim wyszłam z domu dziś rano skończyłam: - butelkę czerwonego wina, - butelkę białego, - Baileysa, - Black & White, - Wild Turkey, - Absoluta, - trochę walium, - niedopalonego jointa, - resztę tortu orzechowego - i pudełko czekoladek. Nie macie pojęcia, jak zajebiście się czułam" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Nie odkładaj na jutro to,co możesz zrobić dzi IP: *.ed.shawcable.net 08.02.07, 08:33 Zasypalo kamery na bulwarze.. Nic nie widac.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Sposób na policjanta ;) 08.02.07, 08:29 "Mężczyzna około 40-tki [ bez skojarzeń ] pomykał szosą w swoim nowiutkim Porsche. Kiedy już dwukrotnie przekroczył dozwoloną prędkość, we wstecznym lusterku zobaczył charakterystyczne czerwono-niebieskie migające światełka. Pewien mocy swojego samochodu ostro przyspieszył, ale wóz policyjny nie dawał za wygraną. Po chwili zdał sobie jednak sprawę, że w ten sposób może przysporzyć sobie wielu kłopotów i zjechał na pobocze. Policjant podszedł do niego, bez słowa sprawdził prawo jazdy i powiedział: - To był dla mnie długi dzień, zbliża się koniec mojej zmiany, na dodatek jest piątek trzynastego. Mam dość papierkowej roboty, więc jeśli znajdzie pan jakieś dobre wytłumaczenie to może Pan odjechać bez mandatu. Mężczyzna pomyślał chwilkę i powiedział: - W zeszłym tygodniu moja żona zostawiła mnie dla jakiegoś policjanta. Bałem się, że chciał mi ją pan oddać. - Życzę miłego weekendu - powiedział policjant" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: Przepiękny ranek. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:36 A drogowców znó zaskoczyła zima. Po co oni wogóle są. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Przepiękny ranek. 08.02.07, 08:50 Gość portalu: ehhh napisał(a): > A drogowców znó zaskoczyła zima. Po co oni wogóle są. > To tez postanowiłam zachwycać się zimą, a nie na nich marudzić ;) Mostek na Owocowej był nieprzejezdny. Lód. Taksówka stojąca w poprzek. Ale co tam - cudnie wyglądający jest śnieg na świerkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leśny Re: Przepiękny ranek. IP: *.dream.net.pl 08.02.07, 17:17 Kalama, to ty mieszkasz gdzieś w okolicy, gdzie mieszkałem ja. Mostek ten można oglądać tylko z Owocowej, Wiejskiej, albo z Wyszyńskiego. Pamiętam ten mostek w trakcie remontu. Kopara wykopała wtedy młyński kamień. Tak, młyński kamień. Kiedyś nad Kłodawką było kilka młynów. No dobrze gorzowianie. Czy ktoś z was wie ile jest mostków nad Kłodawką - licząc od tego nad ul. Owocową, do ujścia rzeczki do Warty. Kilka lat temu ich zdjęcia widziałem w ,,Tylko Gorzów''. Niektóre są w opłakanym stanie, ale ile w nich piękna. Czy władze Gorzowa nie powinne nimi się zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Przepiękny ranek. 08.02.07, 09:20 W Surrey zima stulecia - drugi raz spadl snieg. Nikt nie ma zimowych opon. Gorki i doliny, bede zjezdzal jak na sankach... Trzymajcie kciuki. Ale pieknie jest - to prawda. Obudzilem sie w euforii. Luty juz w biegu... Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Przepiękny ranek. 08.02.07, 09:45 login_tymczasowy napisał: > W Surrey zima stulecia - drugi raz spadl snieg. > Nikt nie ma zimowych opon. > Gorki i doliny, bede zjezdzal jak na sankach... > Trzymajcie kciuki. Trzymam. :) > Ale pieknie jest - to prawda. > Obudzilem sie w euforii. Daj nam przepis na pobudkę w euforii. :) > Luty juz w biegu... W marcu już będzie wiosna. Najpiękniejsza! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Przepiękny ranek. 09.02.07, 08:35 > > Ale pieknie jest - to prawda. > > Obudzilem sie w euforii. > Daj nam przepis na pobudkę w euforii. :) > Login - dalej czekam na przepis na pobudkę w euforii. :) Odpowiedz Link Zgłoś
be_em daj spokój;) 08.02.07, 09:23 calama napisała: > Śniegu dużo. Pada dalej. Jest pięknie. > Szkoda, że do popołudniowych sanek nie doczeka. budowa mi stanęła:( do (_._) ten śnieg!! :) ja chcę wiosny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: daj spokój;) 08.02.07, 09:45 be_em napisała: > budowa mi stanęła:( do (_._) ten śnieg!! :) ja chcę wiosny!!!! Spokojnie, wieczorem po śniegu zostanie tylko wspomnienie. A wiosna juz tuż, tuż. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Przepiękny ranek. 08.02.07, 11:42 Rano przed szkola na chwile pojechalismy z synem na duzy pusty plac. Autkiem (naped na tyl) krecilismy kolecza az milo, dziecko na tylnym siedzeniu cale uchachane. Jeszcze pokaz „hamowania” - I teraz synku wiesz dlaczego gdy snieg na dworze nie wchodz na ulice, dlaczgo jedzic wolno trzeba, dlaczego pasy zapinac... Koniec lekcji w samochodzie o zimie. Polecam rodzicom maluchow. To do nich trafia a i frajda jest. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: Przepiękny ranek. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:33 synkowi gratuluje madrego tatusia Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Przepiękny ranek. 08.02.07, 14:36 Gość portalu: ehhh napisał(a): > synkowi gratuluje madrego tatusia Skoro spotkanie w szkole z policjntem ani rozmowy z tatusiem nie daly rezultatu i maly pewnie wchodzil na jazdnie zakladajac ze kazde auto sie zatrzyma, to teraz przynajmniej zobaczyl że nie takie to oczywiste. Moze to pomoze. Kazdy wychowuje jak umie najlepiej howgh PS. Zima piekna jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leśny Re: Przepiękny ranek. IP: *.dream.net.pl 08.02.07, 15:23 Bernard, czasami szlag mnie trafiał jak czytałem twoje niektóre wypowiedzi - szczególnie te dotykające gorzowskiej polityki, ale jak zorientowalem się, że ty rownież tęsknisz za Gorzowem, zerkając do kamerek, to pomyślałem, że mimo dużych różnic między nami jest jednak coś, co nas łączy. Ja też każdego dnia ,,zaglądam'' do mojego Gorzowa. Czasami przy ławce WEBstrefy mignie mi ktos znajomy. Tędy przez kilkanaście lat przechodziłem idąc do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Góral Re: Przepiękny ranek. IP: *.kam.pl 08.02.07, 16:44 W poldunie mozna bylo popatrzec jeszcz z kamerki na most. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: Przepiękny ranek. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 07:47 To tatus teraz pokazał synkowi, że można samochodem szaleć na publicznych drogach i parkingach. Takie kółeczka możesz robić tylko na swojej posesji koło domu, a nie na publicznych i ogólnodostępnych miejscach. Może zamów sobie nianię z TVN do wychowania. Bo boję się, że jak syn jednak nie zrozumiał to dojdziesz do wniosku, że trzeba w coś przyłożyć aby zrozumiał. Efekt wychowawczy byłby gdybyś dostał też od razu mandat. Synek wiedziałby, że tata be postąpil oraz, że tak się nie jeździ i trzaba uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Przepiękny ranek. 09.02.07, 08:34 Gość portalu: ehhh napisał(a): > Efekt wychowawczy byłby gdybyś dostał też od razu mandat. > Może opowiedz o swoich sukcesach wychowawczych. Chętnie posłucham. ( poczytam) PS. Lubię jak mi się abs włączy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: calama:) 09.02.07, 08:39 be_em napisała: > dłoń podaję;) Bo kobiety też lubią auta :) I dzieci :) Odpowiedz Link Zgłoś
be_em Re: Przepiękny ranek. 09.02.07, 08:34 Gość portalu: ehhh napisał(a): > To tatus teraz pokazał synkowi, że można samochodem szaleć na publicznych > drogach i parkingach. Takie kółeczka możesz robić tylko na swojej posesji koło > domu, a nie na publicznych i ogólnodostępnych miejscach. Bez przesady! Właśnie parkingi przed Centrami Handlowymi są polecane (gdy jest pustawo rzecz jasna) do testowania swoich reakcji na wpadnięcie w poślizg! Sama to robię i dużo się nauczyłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Przepiękny ranek. 09.02.07, 08:42 be_em napisała: > Sama to robię i dużo się nauczyłam:) A ja się chyba wybiorę. Po ostatniej jeździe bokiem prawie ;) W Skandynawii przy zdawaniu prawka jest jazda na lodzie. I nie figurowa ;) Autem. Może Słowianka by udostępniła lodowisko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Przepiękny ranek. IP: *.ed.shawcable.net 09.02.07, 08:39 Hey redcloud, Zrobmy inetres... Za kazdy dzien wiosny dam ci tydzien zimy... :) PS. U mnie - 20C..Przestalo za to sniezyc... Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Przepiękny ranek. 09.02.07, 17:46 Moze w koncu wlacz w domu ogrzewanie... howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Przepiękny ranek. IP: *.ed.shawcable.net 09.02.07, 19:58 Hey redcloud, Pracuje nad tym "globalnym ocielpleniem" jak moge a temperatury ciagle niskie... A mowili ze jak samochodu na mniejszy nie zmienie to bede drzewa palmowe przed domem widzial... Drugie kupilem.. Wieksze !!! Ten pogodowy straszak Suzuki moze dac sie wypchac... Obiecanki cacanki... :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Przepiękny ranek. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 08:09 śniegu nie ma. slicznie świeci słońce:) Odpowiedz Link Zgłoś