calama 17.03.07, 13:09 Jaka pogoda - taki nastrój i muzyka. www.youtube.com/watch?v=CSx6HrWV2XM Nigel Kennedy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
login_tymczasowy Re: Nigel 17.03.07, 20:24 Uderzył deszcz, wybuchła noc, Przy drodze pusty dwór, W katedrach drzew, w przyłbicach gór, Wagnerowski ton. Za witraża dziwnym szkłem, Pustych komnat chłód, W szary pył rozbity czas, Martwy, pusty dwór. Dorzucam drew, bo ogień zgasł, Ciągle burza trwa, Nagle feria barw i mnóstwo świec, Ktoś na skrzypcach gra, Gotyckie odrzwia chylą się I skrzypiąc suną w bok I biała pani płynie z nich W brylantowej mgle. Zawirował z nami dwór, Rudych włosów płomień, Nad górami lecę, lecę z nią, Różę trzyma w dłoni. A po nocy przychodzi dzień, A po burzy spokój, Nagle ptaki budzą mnie Tłukąc się do okien A po nocy przychodzi dzień, A po burzy spokój, Nagle ptaki budzą mnie Tłukąc się do okien Znowu szary, pusty dom, Gdzie schroniłem się I najmilsza z wszystkich, z wszystkich mi Na witraża szkle, Znowu w drogę, w drogę trzeba iść, W życie się zanurzyć, Chociaż w ręce jeszcze tkwi Lekko zwiędła róża... A po nocy przychodzi dzień, A po burzy spokój, Nagle ptaki budzą mnie Tłukąc się do okien A po nocy przychodzi dzień, A po burzy spokój, Nagle ptaki budzą mnie Tłukąc się do okien /Budka..., Muzyka: Lipko Romuald i Krzysztof Cugowski Tekst: Sikorski Adam/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Nigel wspanialy!!! IP: *.ed.shawcable.net 18.03.07, 05:11 Hey werty, Ty moze i pacan ale na muzyce sie znasz.. Z osmiu dyskow w moim stereo w samochodzie cztery to KROKE!!! Fantastyczna muzyka... Kennedy jest wspanialy... Polecam tez Goreckiego, Pendereckiego i Kilara... Jak zaladujesz to wszystko to bedziesz sluchal w drodze do pracy i do domu dokladnie to co ja... :) PS. Zona twierdzi ze to powinno byc nielegalne (kiedy jedzie ze mna...) he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Nigel wspanialy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 04:34 >Pendereckiego Muzyka w aucie nie powinna męczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Nigel 18.03.07, 11:25 calama napisała: > Jaka pogoda - taki nastrój i muzyka. ...Chmury ani się strzępią nad nami puszyście, Ani od deszczu miękną i we mgle odmieniają, A tylko jako kamień - zabić nas czekają... howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Gdy emocje już opadną... 25.03.07, 00:57 Perfect - Niepokonani Muzyka / słowa: Andrzej Nowicki (muzyka), Bogdan Olewicz (słowa) Gdy emocje już opadną Jak po wielkiej bitwie kurz Gdy nie można mocą żadną Wykrzyczanych cofnąć słów Czy w milczeniu białych haniebnych flag Zejść z barykady Czy podobnym być do skały Posypując solą ból Jak posąg pychy samotnie stać Gdy ktoś kto mi jest światełkiem Zgaśnie nagle w biały dzień Gdy na drodze za zakrętem Przeznaczenie spotka mnie Czy w bezsilnej złości łykając żal Dać się powalić Czy się każdą chwilą bawić Aż do końca wierząc że Los inny mi pisany jest Płyniemy przez wielki Babilon Dopóki miłość nie złowi nas W korowodzie zmysłów możemy trwać Niepokonani Nim się ogień w nas wypali Nim ocean naszych snów Łyżeczką się odmierzyć da Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść Niepokonanym Wśród tandety lśniąc jak diament Być zagadką, której nikt Nie zdąży zgadnąć nim minie czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Gdy emocje już opadną... IP: *.ed.shawcable.net 25.03.07, 07:54 Hey clama, Ja do liryk wieksego znaczenia nie przywiazuje... Koncentruje sie na muzyce... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Gdy emocje już opadną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 04:35 >Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść Niepokonanym To Nigel już kończy karierę? Odpowiedz Link Zgłoś