calama 01.05.07, 00:35 Duuuuuużo odpoczynku i atrakcji. ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
calama Re: Wesołego Pierwszego Maja!!! 01.05.07, 02:20 takie święto, a Wy śpicie? dziwne nietakt ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Wsztstkim obchodzaym Swieto Pracy!!! IP: *.dial.telus.net 01.05.07, 03:17 Glebokie uklony i wyrazy szacunku!! :):):):) Wszystkiegp Najlepszego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
icesurfer Nie może zabraknąć "Bella ciao"! 01.05.07, 04:09 www.youtube.com/watch?v=55yCQOioTyY :) miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
icesurfer :) 01.05.07, 04:31 i to sobie też zagramy www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8 Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: :) 01.05.07, 07:52 To fajne, szczegolnie taniec mokrego podkoszulka... Tyle, ze mamy swieto pracy, a El Commendante nie nalezal do pracusiow. Moze poza okresem, gdy, jako komendant wiezienia torturowal i zabijal wiezniow... Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Wesołego Pierwszego Maja!!! 01.05.07, 07:53 Uczcijmy go wytezona praca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Pierwszego Maja brrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 07:55 Mnie to święto w Polsce kojarzy się z totalitaryzmem, pzrymusem, represjami itd. Obowiązkowa obecność młodzieży na pochodzie, obowiązkowe trzymanie czerwonych sztandarów,stresy nauczycieli, którzy byli rozliczani za frekwencję, kłopoty w szkole i wzywanie rodziców w zakładach pracy jak ktoś się odważył nie pójść na ten pochód o pałowaniu, gazach łzawiących w pózniejszym okresie nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Usmiechnij sie Klodawa....to wiosna!!! IP: *.dial.telus.net 01.05.07, 08:44 Hey Klodawa, Przyjales "imie" jednego z najfajniejszych miejsc w gorzowskiem a pieprzysz jak falubaz... Do diabla z komuna... Byla...i sie zmyla... A mnie pierwszy maja kojazy sie z wata na patyku. chrapliwa muzyka z glosnikow na ulicach i kolorowymi balonami... To prawdq...Moja pamiec potrafi byc wybiorcza... Jesli juz jest wybiorcza to dlaczego mam pamietac tylko te zle rzeczy? Komuna skopala wielkie swioeto... Skopala swieto ludzi pracy.. A to dzien kazdej pracujacej osoby... A wiec i policjantow, urzednikow, krawcow, nauczycieli, naukowcow, brukarzy, ciesli i innych elektrykow i gazownikow... A ja kazdemu kto uczciwie buduje zycie wlasne i Polski skladam dzis wyrazy szacunku i uznania!!! Niech sie swieci 1 Maja!!! Powodzenia i sukcesu dla wszystkich!! Bedzie dobrze... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Usmiechnij sie Klodawa....to wiosna!!! 01.05.07, 09:40 Niech się swięci 1 maja:) A ja bardzo lubię to święto, ze względu na wolne. Dam sobie głowe uciąć, że gdyby zniesiono to święto jako dzień wolny od pracy - Polacy zrobiliby kolejną rewolucję, przeciwko krwiopijczym burżujom:P Tak jak jest obecnie jest super: pikniki, majówki, grill na działce, wyjazd w góry. A tym czasem 100 lat temu, nasi przodkowie zapierniczali 15 godzin dziennie w fabrykach za kawałek chleba! Jest co świętować:) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Usmiechnij sie Klodawa....to wiosna!!! 01.05.07, 19:09 "...zapierniczali 15 godzin dziennie w fabrykach za kawałek chleba..." ... to znaczy że nic sie nie zmieniło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Usmiechnij sie Klodawa....to wiosna!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 09:53 Komuna nie padła. Na to potrzebne są dwa pokolenia. Czego Ty chcesz od Falubazów to nie ludzie :-) Uśmiechnięty jestem, że te czasy już za nami a tak troszeczkę zmutny, że te gnojki, którym te czasy co już na szczęscie minęły zawdzięczamy . ponierają emerytury specjalne. W dawnym NRD znowu 1 majowe zamieszki gdzie Święto Pracy obchodzi naćpana lub pijana młodzież najczęściej punkowa lub esktremalnie undergroundowa. To jest to Święto Pracy ? Tak naprawdę to uczciwie pracujący policjanci, urzednicy, krawcy, nauczyciele, naukowcy, brukarze, cieśle, gazownicy nie obchodzą tego święta. Kolesie z towarzycha miłośników whisky i cygar , w obronie własnych willi fikcyjnie podtrzymują to święto jako święto tych uczciwie pracujących. PS Tak w ogóle to Cieśla w Polsce jak uczciwie pracuje to jeżdzi merolem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Usmiechnij sie Klodawa....to wiosna!!! 01.05.07, 10:13 Ello Kłodawa:) Poprawisz sobie nastrój, gdy zaczniesz myśleć o święcie 1 maja w perspektywie jego 100-letniej historii. To, że komuniści wypaczyli jego charakter... - no ale czego oni nie wypaczyli?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Usmiechnij sie Klodawa....to wiosna!!! IP: *.dial.telus.net 01.05.07, 10:28 Hey kKlodawa, Najwaniejsze by wskrzesic orginalnego ducha tego swieta... Machnij bracie jakis transparent z napisem ktory zawsze chciales niesc a mozliwosci (lub odwagi) nie stalo... Machnij sbie na przyklad transparent pod tytulem "Gierek jest glupi!! i premaszeruj glowna ulica (jedyna ulica...) Klodawy i wznos okrzyki w rodzaju "Do diabla z PZPR"...'czy "Komuna smierdzi" Zainteresowanym wyjasnij, ze juz dawno chciales to zrobic....tylko czasu nie miales.. :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_tymczasowy Re: IP: *.dsl.pipex.com 01.05.07, 11:44 Hey kKlodawa, > Najwaniejsze by wskrzesic orginalnego ducha tego swieta...Oryginalny duch tego swieta to krew na ulicach Chicago i druga (bodaj) miedzynarodowka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Budrys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 19:01 Tu się zgadzam. Znane i nierzadkie były przypadki jak z pochodów pierwszomajowych w okresie międzywojennym, na zbity pysk wyrzucano prowokatorów z Komunistycznej Partii Polski wyzywając ich zresztą od bolszewików i zdrajców. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Usmiechnij sie Klodawa....to wiosna!!! 01.05.07, 19:14 "...czego oni nie wypaczyli..." ... wlaśnie wypatruja czego nie wypaczyli i szybko uzupełniaja niedopatrzenie - zaopatrując swoje potrzeby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumbum Re: Usmiechnij sie Klodawa....to wiosna!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 11:53 Gość portalu: Bernard napisał(a): > A to dzien kazdej pracujacej osoby... > A wiec i policjantow, urzednikow, krawcow, nauczycieli, naukowcow, brukarzy, > ciesli i innych elektrykow i gazownikow... szczególnie gazowników, tych było sporo i dość radośnie i wytrwale swiętowali.. zresztą nie tylko 1 maja Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Usmiechnij sie Klodawa....to wiosna!!! 01.05.07, 19:19 "...szczególnie gazowników..." Bernard z zawodu jest gazownikiem :)z Piły... Jego dusza tak długo piła aż pod gazem do Kanady spieprzyła! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Wesołego Pierwszego Maja!!! 01.05.07, 19:35 Zimnnnnnoooo w Kraku!!! Na Rynku Głównym - Loch Camelot trochę rozgrzał... potem śpiwanie piosenek.... ale na film już nie czekałem (Machulski z "Vinci"....) wróciłem.... na ciepłą herbatkę do domu... chyba mrozik się zaczął... Odpowiedz Link Zgłoś