09.06.04, 09:16
dziękuje sąsiadce za podpowiedź zamieszczoną na starym forum. Zastanawia mnie
tylko, dlaczego wszystkich formalności w sądzie i tym podobne nie załatwia
notariusz? Przecież za coś bierze kaskę?:)
pozdrowienia dla Braci Sąsiedzkiej
Obserwuj wątek
    • mokd Re: akty cdn 09.06.04, 09:33
      fajnie, ze sie tu znalezliscie - polecam to forum. notariusz sklada za ciebie
      dokumenty w sadzie dot. ksiegi - jak pojdziesz do sadu po podpisaniu aktu, to
      oni juz beda je mieli. ale z hipoteka, oplatami, odpisami, itp. musisz uporac
      sie sam! mozesz oczywiscie wszystko zlecic notariuszowi ale bedzie cie to SLONO
      kosztowac!!! nie oplaca sie! za sam akt koszty sadowe w moim wypadku wyniosly
      ponad 2 tys. zl a koszty notariusza ok. 1500 zl. - chyba nie warto placic
      wiecej?
      pozdr, sasiadka czyli Gosia.
      • omim Re: akty cdn 11.06.04, 15:39
        Rozmawiłam z naszym notariuszem, a ten powiedział, że oni wszystko załatwią w
        ramach jednej prowizji. Mam nadzieję, że tak będzie
        pozdrawiam,
        M.
      • omim Re: akty cdn 16.06.04, 14:58
        Już teraz wiem, że na pewno nie pobiera dodatkowej za to prowizji :-) A tak
        przy okazji, to tylko kilkanaście mieszkań nie ma podpisanego aktu. Może
        moglibyśmy już pomyśleć o formalnej wspólnocie z zarządem?

pozdrawiam, wszystkich
        M.
        • mokd Re: akty cdn 17.06.04, 09:09
          czesc! to fajnie, z tym, ze jesli masz kredyt hipoteczny to upewnij sie, ze w
          umowie kredytowej jako cel kredytu podano budownictwo mieszkaniowe - i tylko
          to, bo notariuszowi bedzie wszystko jedno czy ty zaplacisz za hipoteke czy nie!
          a to kosztuje 638 zl - z pewnoscia znasz przyjemniejsze sposoby wydania takich
          pieniedzy :o) pozdr, G.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka