Dodaj do ulubionych

Szpital jeszcze działa, ale upadek blisko

24.05.07, 20:08
Na dobrą sprawę powinny się już zacząć procesy przeciw szpitalowi. Do tych 300
milionów dojdzie zatem jeszcze drugie tyle z tytułu odszkodowań dla pacjentów.
W kancelariach adwokackich musi być ruch teraz, że ho ho...

Ale jedna myśl jest budująca - koniec lubuskiego blisko!
:)
Obserwuj wątek
    • Gość: gorzowianin Re: Szpital jeszcze działa, ale upadek blisko IP: *.gorzow.mm.pl 24.05.07, 21:10
      Jeszcze szpital działa a już ludzie borykając się z myślą ,że nie będzie gdzie
      uzyskać pomocy dostają zawałów. Kto ich tragedie wezmie na swoje sumienie. Kogo
      myśmy wybrali, nie wsparli nas jak łączono szpitale a teraz nie mamy też
      wsparcia, bo to co robią woła o pomstę do nieba. Niech się w końcu obudzą bo to
      dopiero początek tych tragedii. Walka o stołki to jedyna rzecz jaka im wychodzi.
      Pani dyrektor NFZ zasłania się ustawą ( obowiązuje od stycznia), że komornik
      może zająć 100 % funduszy szpitala ale czemu to zrobiła teraz a nie już w
      styczniu i to dla jedynego szpitala w mieście. Prawo prawem ale jak dotyczy
      wyższych wartości a za takie uważam życie ludzkie można by w tym wypadku sie do
      niego nie zastosować. Przecież tak było w poprzednich miesiącach. Czemu dopiero
      teraz zastosowano się do tej ustawy, to daje dużo do myślenia.Jeszcze raz pytam
      kto za to wszystko odpowie i odpowie za te ludzkie tragedie.
      • Gość: obserwator Nareszczie stypa!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 21:16
        Po szpitalu i po-tfu! "województwie"!!!
        Szkoda, że juz nareszcie!
        • Gość: kryzys78 Re: Nareszczie stypa!!! IP: *.gorzow.mm.pl 24.05.07, 22:29
          Kolego "pseudo"Gorzowianinie. Mowisz "kogoś my wybrali".Zgoda, ale kto
          wcześniej zarządzał tym szpitalem???Gdzie jest Pan Derech Krzycki z ekipą???
          Powiedz mi???Zawinęły kundelki ogony, narobiły długów i uciekły.Pewnie się
          teraz szpitalem nie przejmują. Kasę wzięły i mają to w dupie.Koleszki z SLD.Bo
          przecież ten dług narastał za ich kadencji!!!I pytanie- nikt o tym wcześniej
          nie wiedział???Gdzie środki zapobiegawcze,naprawcze???Pytam gdzie. Szkoda mi
          szpitala bo cierpi przez takich baranów.
          • Gość: Jan Re: Nareszczie stypa!!! IP: *.kam.pl 24.05.07, 23:14
            Wypada w końcu rozliczyć Derecha-Krzyckiego, Frasa, Bocheńskiego, Wakulicza,
            szarą eminencję Jerulanka i B. Andrzejczaka - ludzi którzy doprowadzili do
            upadku gorzowskiego szpitala. Równiez po to, by na przyszłość nikt
            niekompetentny nie podejmował się zadań o których nie ma pojęcia.
    • Gość: nicelus Re: Szpital jeszcze działa, ale upadek blisko IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.07, 00:21
      platforma obywatelska ujawniła kto jej zdaniem z pełną premedytacją doprowadził
      do takiej sytuacji finansowej gorzowski szpital. oczywiście zdaniem platformy
      wszystkiemu jest winien pis i kaczory których trzeba odsunąć od władzy.
      :)

"Szef Rady Miasta w Gorzowie Robert Surowiec (PO) zasugerował, że PiS mógłby z
      premedytacją dążyć do bankructwa województwa lubuskiego."
      • Gość: obserwator "Koniec świata, pani Popiołkowa!" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 00:42
        To obecna dyrekcja szpitala doprowadziła go do upadku, nakazując lekarzom-
        wykształciuchom strajk!
        To chyba jedyne miejsce w świecie, gdzie strajkuje się na polecenie dyrekcji.
        Paranoja!
        • Gość: nicelus Re: "Koniec świata, pani Popiołkowa!" IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.07, 01:10
          ach to dyrekcja nakazała ten strajk głodowy, a nie związki zawodowe jak
          napisane jest w artykule.
          ;)
          • Gość: obserwator Re: "Koniec świata, pani Popiołkowa!" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 07:03
            Nie kpij! To , czy ktoś pości , czy nie, jest jego prywatną sprawą. I może to
            sobie nazywać jak chce. Nawet strajkiem głodowym.
            Ale jeśli nie wykonuje obowiązków zawodowych polegających na udzielaniu pomocy
            medycznej-to już jego prywatną sprawą nie jest. Nazywa się to strajk. A szpital
            w Gorzowie nie wykonuje świadczeń medycznych dla Pacjentów-zawiesił je NA
            POLECENIE DYREKCJI. Nigdzie nie przeczytałem, że np. szpital zerwał kontrakt z
            NFZ na wszystkie usługi, co tłumaczyłoby taki stan. Zatem wykształciuchy
            strajkują na polecenie dyrekcji.
            • Gość: pacjentka Re: "Koniec świata, pani Popiołkowa!" IP: *.gorzow.enea.pl 25.05.07, 08:12
              w tym szpitalu od dawna wszyscy udawali że leczą, od niepamiętnych czasów
              nikomu nie zależało na dobru pacjenta, jak widać i co potwierdzają obecne
              wydarzenia. Personel medyczny przychodził do "pracy" ale pracował z " Łaski "
              bo za mało płacą.
              • Gość: pigulka Re: "Koniec świata, pani Popiołkowa!" IP: *.gorzow.mm.pl 25.05.07, 08:58
                Wiesz nie masz racji ja pracuje na100% za 43% wyplaty i nie odbija sie to na
                moich pacjencie i na jakosci mojej pracy!Akurat pacjenci nie sa winni tej
                katastrofalnej sytuacji!!Szkoda tylko ze to wy wszyscy poniesiecie smutno-
                tragiczne skutki tej sytuacji!A jak na razie ludzie ktorzy doprowadzili do tej
                sytuacji zyja jak paczki w masle i smieja sie z nieudolnosci wszystkich bo nikt
                nic im nie udowodni!!Pozdrawiam!
              • Gość: XYZ Re: "Koniec świata, pani Popiołkowa!" IP: *.gorzow.mm.pl 25.05.07, 09:10
                No to teraz "na żywca" bedziemy mogli doświadczyć jak będzie się żyło w mieście
                liczącym 120 000 ludzi BEZ SZPITALA!!!!

Zobaczymy jak wyglądał czas gdy : "udawano leczenie pacjentów" a obecnie gdy
                PACJENCI W OGÓLE NIE BĘDĄ LECZENI.....

pzdr
          • muad.dib Re: "Koniec świata, pani Popiołkowa!" 25.05.07, 08:16
            Gość portalu: nicelus napisał(a):

> ach to dyrekcja nakazała ten strajk głodowy, a nie związki zawodowe jak
            > napisane jest w artykule.
            > ;)

Twój cynizm kiedyś Cię zabije. Musisz bardzo nienawidzieć ludzi.
            • Gość: nicelus Re: "Koniec świata, pani Popiołkowa!" IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.07, 09:56
              muad.dib napisał:

> Twój cynizm kiedyś Cię zabije. Musisz bardzo nienawidzieć ludzi.

cyniczne to jest stronnictwo lewicy demokratycznej, gdy twierdzi, że jak ono
              rządziło to szpital jakoś funkcjonował, a teraz jest likwidowany.

cynicza jest też platforma obywatelska, gdy twierdzi że to pis z pełną
              premedytacją doprowadził szpital i województwo do takiego stanu.

cyniczne są wypowiedzi na forum które mają na uwadzę wyłącznie zapewnienie
              pełnych dochodów pracownikom szptala.

czy ja jestem cyniczny, jeżeli wraz z komornikem nie zapominam o setkach
              przeważnie gorzowskich firm które zainwestowały swoje pieniądze w ten szpital?
              pięniądze często pochodzące z kredytów na rozwój firmy. czy ktoś się martwi ile
              firm zbankrutowało i pracownicy wylądowali na bruku. stracili środki do
              egzystencji, ponieważ szpital nie płaci rachunków.

czy ja jestem cyniczny, jeżeli wraz z panią hatka z nfz martwię się również o
              gorzowskich pacjentów, którzy płacili składki, a teraz pomimo że nfz jest
              gotowy odpowiednio płacić, to pacjenci nie mają zapewnionej należytej opieki
              zdrowotnej.

jeżeli coś mnie zabije, to troska o ludzi którzy cierpią, pomimo że o
              większości z nich można powiedzieć, że sami sobie zgotowali ten los.
              • muad.dib Re: "Koniec świata, pani Popiołkowa!" 25.05.07, 10:13
                Gość portalu: nicelus napisał(a):

> jeżeli coś mnie zabije, to troska o ludzi którzy cierpią

Cynizm nie opuszcza ciebie. Wcale sie nie martwisz o ludzi (biednych,
                bezpronnych, umierających) martwisz się o swoich przyjaciół politycznych,
                żeby ich było na górze.
                Społeczeństwo dla niektórych polityków jest jak spluwaczka, jest poniżej
                i wszystko na siebie przyjmie co tylko zostanie mu ofiarowane.
                Przyjmie wbrew swojej woli. Media zadbają, żeby krzyku sprzeciwu nie było
                słychać.
                • Gość: nicelus cynizm? IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.07, 10:50
                  nie jestem politykiem, nie należałem, nie należę i nie będę należał do żadnej
                  partii. regularnie chodzę na wybory i świadomie popieram tych polityków, dzięki
                  którym będzie mniej bezrobotnych, biednych i bezdomnych.
    • Gość: pracownik Szpital jeszcze działa, ale upadek blisko IP: 217.98.252.* 25.05.07, 01:08
      ja jestem za strajk,ale dlaczego teraz myszlą o strajku jak bylo mozna juz
      dawno to zrobic a nie czekac na jakies rozmowy,i tak wiadomo ze niczego nie
      dojdzie.Najlepie blokady na rondo i nie 30min tylko pól dnia,mam nadzieje ze
      nie tylko pracowanicy bede prali udzial w tym strajku.Trzeba pokazac ze
      jestesmy gotow zrobic wszystko zeby nam oddali reszte wypłaty a nie czekac co
      sie stanie dalej,błąd zrobil pan Andrzej z związku ze czekal tyle czasu a mog
      odrazu robic blokady to wtedy rozmowa wybyła inna.
    • sceptyk31 Szpital jeszcze działa, ale upadek blisko 25.05.07, 08:01
      Za to w IPN pieniędzy maja pod dostatkiem , na lustracje wrogów PiS.
    • muad.dib upadek blisko - szpitala, ale nie winowajcy 25.05.07, 08:07
      icesurfer napisał:

> Ale jedna myśl jest budująca - koniec lubuskiego blisko!

Jesteś naiwaniakiem.
      Upadek szpitala jest faktem. Zwykły szary gorzowianin cierpi i nie widać
      ratunku. Ta sytuacja może potrwać długo. To jest możliwe tylko u nas
      w Gorzówku, każda inna społeczność zareagowałaby stosownie do sytuacji.

Kolesie z szyldem "Lubuskie" znajdą masę sposobów, żeby URATOWAĆ WOJEWÓDZTWO (i
      swoje stołki) dla dobra społeczeństwa oczywiście.

Dlatego Twoja nadzieja na sprawiedliwy ciąg dalszy tych spraw jest dziecinnie
      naiwna.
      Założę się, że nie zrobiłeś nic i nie zrobisz, żeby dać szansę na sprawiedliwy
      ciąg dalszy.
      Może nawet nie umiesz nic poza pokazywaniem radości z bezpodstawnych nadziei.
    • Gość: kilo Szpital jeszcze działa, ale upadek blisko IP: 217.153.19.* 25.05.07, 08:12
      ....tych co rządzili wrzućcie do Warty jutro/ jest okazja/, zdjęcia do
      kapsuły czasu a potem "na warszawkę, całe miasto, bo ONI nie mają tam pojęcia o
      co chodzi.
      Ps: poważnie, czy obecna dyrekcja bierze pensje, czy poprzednicy wzięli odprawy,
      czy pan dyr.dalej może być na zwolnieni, czemu sie Płonka "zamknęła", czemu
      Hatka-skąd to się wzięło- nic nie mówi??????????????????????????????????
      Życze tym którzy są winni pocałowania "klamki" w zamknietym szpitalu, nie zawsze
      się zdąży.
    • Gość: Shrek Re: Szpital jeszcze działa, ale upadek blisko IP: *.gorzow.mm.pl 25.05.07, 09:08
      no !!ta pani miala szczeście !! a co gdyby to się stało na przystanku MZK obok
      szpitala lub w autobusie ??? pewnie była by już u Piotra SW>.
      NO i włąsnie po to sa szpitale jak widać na obrazku więc niech nasi radni
      pomyślą troche mocniej i bardziej zadbaję o nas i o personel w szpitalu .
      boo jutro oni mogą być w takiej sytuacji jak ta kobieta hmmm.. tylo ciekawe kto
      do nich podbiegnie z pomacą ----pewnie Komornik albo ZUS a może Fundusz
      powodzenia w dalszym myśleniu
    • Gość: XYZ Szpital jeszcze działa, ale upadek blisko IP: *.gorzow.mm.pl 25.05.07, 09:16
      Jak na przekręt z 300 mln złotych,
      stworzenie realnego zagrożenia dla zdrowia wielu ludzi-miasto ok.120 000 +
      okolica = łącznie około 200-250 tysięcy ludzi to zastanawia mnie blokada
      informacyjna na tema t sytuacji w Gorzowie Wlkp.........

Ciekawe ile ludzi będzie musiało umrzeć ,żeby ktoś: zarząd województwa ,
      sejmik wojewódzki wziął się za konkrtną pracę , która przyniesie rezultaty w
      postaci zabezpieczenia opieki szpitalnej dla ludności miasta Gorzowa i okolic.
    • Gość: observer Re: Szpital jeszcze działa, ale upadek blisko IP: *.centertel.pl 25.05.07, 12:43
      Lekarze, minister i kilku polityków lokalnych są za likwidacją szpitala i za
      powołaniem natychmiast nowego. Dla mnie to logiczne. Nikt nie będzie pomopował
      300 mln w trupa, jak to Religa powiedział (jeszcze dodał: rozkładającego się)
      brrrr. Ale co widzę? Teraz PO krzyczy, że trzeba ratować szpital (trupa jak
      wyżej), bo tym samym ratujemy demokratycznie wybrane władze województwa.
      Czy ja dobrze rozumiem?
      Czy ta paranoja polityczna się nie skończy? Czy już wszyscy zwariowali? Dobrze,
      że szpital psychiatryczny jeszcze w gorzowie jest, tam udzielą pomocy
      niektórym, bo chyba tego potrzebują.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka