09.06.03, 13:15
Czytam co piszesz i jestem pod wrażeniem. Trafione argumenty, falubazy nie
potrafią Ci przestawić zwrotnicy i jeszcze do tego poparł Cię człowiek z Żar.
Gratulacje!
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefcia R. siła trafionego argumentu IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.06.03, 17:24
      Zielona Góra to miasto-pasożyt
      to miasteczko nie ma żadnej koncepcji rozwoju
      to miasteczko roni krokodyle łzy
      w tym waszym grajdołku spadniecie do rangi przedmieścia Nowej Soli
      bez urzędów nie istniejecie
      pazerne, zawistne miasto z południa
      koniec codziennej, bezproduktywnej szarpaniny z pazernym, zawistnym miastem z
      południa,
      słaby gospodarczo, naukowo i kulturalnie, ośrodek jakim jest Zielona Góra

To mała próbka argumentów Agis.
      Zwłaszcza ten ostatni przypadł mi do gustu.
      Bezrobocie macie wyższe o 4,5 pkt. Szkołę Zawodową, która może konkurować
      jedynie z Sulechowem, a o filharmonii chyba jeszcze nie słyszeliście.
    • Gość: Stefcia R. dodatkowo polecam za Biedaczyskiem... IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.06.03, 17:36
      ... adresik
      www.stat.gov.pl/serwis/miasta_woj_nr3/index.htm
      Bardzo ciekawa lektura, polecam.
      • pontifexmaximus Re: dodatkowo polecam za Biedaczyskiem... 10.06.03, 09:36
        ależ Stefciu, to są dane z 2001 r.
        • pontifexmaximus Re: dodatkowo polecam za Biedaczyskiem... 10.06.03, 09:52
          Gorzów – przestępstwa ogółem 7209, kryminalne 5798, gospodarcze 590, drogowe
          570, inne 251, z udziałem nieletnich 390, wykrywalność 66,7%
          Zielonka – przestępstwa ogółem 8396, kryminalne 6686, gospodarcze 918, drogowe
          559, inne 230, z udziałem nieletnich 230, wykrywalność 52,5%

Jezu, Stefciu, mieszkasz w bandyckim mieście!
          • Gość: Stefcia R. Re: dodatkowo polecam za Biedaczyskiem... IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.03, 13:36
            Masz rację, to smutne, ale humor mi wraca przy oświacie.
            Pzdr
            • pontifexmaximus Re: dodatkowo polecam za Biedaczyskiem... 10.06.03, 13:48
              Gość portalu: Stefcia R. napisał(a):

> Masz rację, to smutne, ale humor mi wraca przy oświacie.
              > Pzdr

część przestepstw jest być może popełniana przez bezrobotnych i sfrustrowanych
              absolwentów UZ (niskie miejsca w rankingach - jak firma zatrudni socjologa z 62
              uczelni, ponadto sprzeczki - kadra vs. rektor vs. władze miasta - też
              nieciekawy klimat).
              ale nową specjalnością UZ jest kung - fu fighting studentów z portierami
              • Gość: Stefcia R. Re: dodatkowo polecam za Biedaczyskiem... IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.03, 14:15
                Tak, ale UZi jest przynajmniej w rankingach. Strach pomyśleć co robią, biedni,
                sfrustrowani absolwenci szkół zawodowych.

• pontifexmaximus Re: dodatkowo polecam za Biedaczyskiem... 10.06.03, 14:20

> Tak, ale UZi jest przynajmniej w rankingach. Strach pomyśleć co robią,
                  biedni,
                  > sfrustrowani absolwenci szkół zawodowych.
                  >

są szkoleni adekwatnie do potrzeb miasta i dlatego w miarę płynnie (o ile można
                  mówić o płynności w warunkach ogólnopolskiej, zastraszająco wysokiej skali
                  berozbocia) wchodzą na rynek pracy.
                  A tak poważnie, to podobnie jak i w ZG, nic nie robią. Cierpią na nadmiar
                  wolnego czasu i deficyt pieniędzy. Z pewnością nie poprawia to ich kondycji
                  psychicznej. Część z nich zasila szeregi loklanych gangów (hohoh gang w
                  Gorzowie), inni jumają (free lancerzy ;0).
                  Ja tam się zastanawiam co robią absolwenci gorzwskiego IKF (AWF?). Pan(i) od
                  fikołków - oszałamiająca perspektywa na rynku pracy ;D ;O ;(
                  • Gość: Stefcia R. Re: dodatkowo polecam za Biedaczyskiem... IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.03, 14:51
                    UZi otwiera nowy, jakże atrakcyjny kierunek "kształtowanie krajobrazu", czy
                    jakoś podobnie. No i jeszcze teologowie.
                    Ziemia Lubuska z niecierpliwością wyczekuje na tych absolwentów.
                    • pontifexmaximus Re: dodatkowo polecam za Biedaczyskiem... 10.06.03, 15:02
                      Teologów wyślemy do Iraku :) niech nawracają niewiernych
                      • hiro Re: dodatkowo polecam za Biedaczyskiem... 10.06.03, 15:10
                        pontifexmaximus napisał:

> Teologów wyślemy do Iraku :) niech nawracają niewiernych
                        POMALUTKU Z TYM WYSYŁAniem.....;-)
                        a moze KSIĘŻYC dla księży?
                        a mars dla pp?;-)
                        hiro-pozdro
                    • bart.q Re: dodatkowo polecam za Biedaczyskiem... 10.06.03, 16:43

> UZi otwiera nowy, jakże atrakcyjny kierunek "kształtowanie krajobrazu", czy
                      > jakoś podobnie.

Ten zawód może mieć wcale świetlaną przyszłość, biorąc pod uwagę rychłą
                      kolonizację Marsa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka