e_werty 14.09.07, 18:47 Zwykle pieniactwo! Sejwa sam robi wiecej hałasu niz wszystkie maszyny razem wziete... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
calama Re: Mieszkańcy Kwiatowej : Mamy dość tego hałasu! 14.09.07, 20:00 Niech blok się zawali! Lepsze to niż maszyna budowlana pracująca aż 4 godziny przez dwa tygodnie. ;) Kretynizm ludzi nie zna granic. Koło mnei realizowano dużą inwestycję miejską. Drgało z pół roku. I jakoś nie protestowałam. Duże auta na małej ulicy, głośność, drgania - oki - to nie jest miłe. Ale prowadzi ku dobremu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uel żal.pl IP: *.gorzow.mm.pl 14.09.07, 20:21 jasne, niech się walą, w ogóle, po co te remonty? niech zostanie tak jak jest! przynajmniej jest cicho do czasu zawalenia sie budynków... ...ciekaw jestem czy gdyby w ich domach pękały ściany również by tak protestowali. żenada i żal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: żal.pl 14.09.07, 20:51 Tez popieram zdanie, ze te protesty to przeginka. Owszem, remonty przeszkadzaja - ale czy ja z tego powodu mam wparowac sasiadowi do mieszkania (wywazajac drzwi) i zabronic mu robic remontu? Jak sie chce ciszy i spokoju, to sie mieszka na jakims zadupiu w lesie, jak sie chce mieszkac wsrod ludzi - to trzeba poniesc tego konsekwencje. A budynek TRZEBA wyremontowac, czyjs komfort nie moze byc wazniejszy niz bezpieczenstwo ludzi ktorzy w tamtym budynku mieszkaja. Bo co? A rozwiazanie: zmierzymy halas, jak bedzie za glosno postawimy ekrany - jest najlepszym rozwiazaniem, choc ekrany mogliby stawiac niezaleznie od tego, czy normy sa przekroczone, czy nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Mieszkańcy Kwiatowej : Mamy dość tego hałasu! IP: *.dial.telus.net 15.09.07, 07:17 Hey, Tacy jak Sajewa to za trumnami latac beda byle w prasie sie ukazac... Ja rozumiem probl4em mieszkancow budynku , ktory musi byc "wzmocniony"... Ja rozumiuem problem "sasiadow" ktorym nie podoba sie halas... To mozna ladnie zalatwic... Nie robic brudnej polityki panie Sajewa.... Bardzo brzydko!!! :) PS. Zycze szybkiego zakonczenia remonbu i ciszy na Zawarciu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Mieszkańcy Kwiatowej : Mamy dość tego hałasu! IP: *.cable.ubr01.chap.blueyonder.co.uk 14.09.07, 22:21 W Anglii magistrat przysyła zawiadomienia o planowanych rozbudowach, przebudowach i jakichkolwiek zmianach w budynkach, gdzie będzie występował hałas. Zawiadomienia są wysłane na podstawie podania o zezwolenie na zmiany. Takie zawiadomienia są wysyłane na długo przed planowanymi pracami i sąsiedzi osoby starającej się o pozwolenie wiedzą o tym i mogą się w tej sprawie wypowiedzieć. Podejrzewam, że protest przeciwko dobudówce itp. raczej nie będzie miał wielkiego sensu, ale przynajmniej wiadome będzie sąsiadom, że w podanym terminie będą hałasy. Odpowiedz Link Zgłoś