e_werty 19.03.08, 20:33 Tania miala być benzyna na tej stacji a nie sama stacja! Dogadajcie sie ze spółka Ariadna... moze udostępni teren po "Koprerniku"? Albo na terenie ZUO? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kola Re: Tania stacja benzynowa w centrum lub nie IP: *.chello.pl 19.03.08, 21:28 I co? Chcesz mieć stacje koło CEA? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Tania stacja benzynowa w centrum lub nie 19.03.08, 21:33 "...Chcesz mieć stacje koło CEA..." ... jakiego CEA? Widziałes je... na razie to projekty... nie ma kasy na to... chyba że Miejska Stacja Paliw zarobi na nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morda Paranoja inwestycyjna magistratu trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 21:35 Dlaczego "Władze" Miasta z uporem maniaka chcą zarabiać na mieszkańcach. Wykorzystując publiczne pieniążki, "wciskają kit" o rozbijaniu zmowy cenowej:)) Czy będą bony na paliwo dla pracowników magistratu? Potem darmowy nocleg w hoteliku:) "...władza się wyżywi..." P.S. Proponuję zainwestować jeszcze w spożywkę, pod hasłem rozbicia monopolu TESCO. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Paranoja inwestycyjna magistratu trwa 19.03.08, 22:36 Miejski hotel, miejska stacja beznynowa, to może jeszcze miejski burdel lub hipermarket by obnżyć ceny? Czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Paranoja inwestycyjna magistratu trwa IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.08, 22:50 budrys77 napisał: > Miejski hotel, miejska stacja beznynowa, to może jeszcze miejski burdel lub hipermarket by obnżyć ceny? Czemu nie? < słuszna uwaga. dlaczego pieniędzmi z podatków pomagać tylko i wyłącznie kierowcom. klienci burdeli też płacą podatki. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Paranoja inwestycyjna magistratu trwa 19.03.08, 22:53 "...miejski burdel ..." ... jeszcze większy niż jest!!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurczaksson Tania stacja benzynowa w centrum lub nie IP: 195.205.190.* 20.03.08, 01:01 DURNIE!!! kase wyciagaja od kierowcow, a wy niby nie korzystacie z komunikacji??? cena paliwa jest czescia ceny tego co zrecie ... kiedy w koncu zaczniecie uzywac głowy??? bo zal mi patrzec jakie macie szerokie horyzonty... brak slow... dlatego tak rzadko sie udzielam na forum bo i tak juz do was nic nie przemowi adios muczaczos... zycze wszystkiego naj!!! ale jak juz bedzie ta tania stacja to na niej nie tankujcie narzekacze!!! milych snow i innych roznych kolorowych Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Tanie kurczaki... o szerokich horyzontach 20.03.08, 01:07 "...jakie macie szerokie horyzonty..." ... trudno dorownać szerokości spojrzenia... kurczaka zwłaszcza tego z gornej grzedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent ! IP: *.dial.telus.net 20.03.08, 04:57 :):):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lil Tania stacja benzynowa w centrum lub nie IP: *.gorzow.mm.pl 20.03.08, 07:06 zabezpieczono w tym roku pieniądze na projekt? aha czyli za rok się zabezpieczy na materiały za 2 się zacznie kopać itd.. po co to mydlenie oczu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Tania stacja benzynowa w centrum lub nie IP: *.gorzow.mm.pl 20.03.08, 07:06 No nie wiem, to chyba kiepski pomysł. Mało zadań ma samorząd? Miasto nie powinno wchodzic w biznesy. Można założyć, że zrobią to profesjonalnie, bo budżet stać na podkupienie kadry i nowoczesną infrastrukturę. Ale nie będzie to tanie - czyli będzie wyższa amortyzacja i wysokie koszty bieżące co musi przełozyć się na cenę towaru. Przecież przydałby się jakiś zysk albo przynajmniej brak straty. Jeśli będzie wyraźnie taniej niż u konkurencji (uwzględniając rabaty/programy lojalnościowe) i będzie dobre paliwo (polecam rafinerię w Schwedt), to będę tam przyjeżdżał. Ale jako mieszkaniec będę przyglądał sie sprawozdaniom finannsowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woka Tania stacja benzynowa w centrum lub nie IP: 212.6.124.* 20.03.08, 08:54 "na niezagospodarowanym terenie przy skrzyżowaniu ul. Górczyńskiej i Wyszyńskiego, naprzeciwko zakładu wulkanizacyjnego." "Zdaniem radnego, na stacji benzynowej w tym miejscu skorzystaliby też kierowcy przejeżdżający przez Gorzów. - Jadąc od strony Gdańska, ostatnią stację benzynową kierowcy mają w okolicach Strzelec Krajeńskich. Potem wjeżdżają do Gorzowa i jeżeli jadą w kierunku Zielonej Góry, paliwo mogą zatankować dopiero na Zawarciu - przekonuje Surowiec." Kto tu jest nie poważny, Pan Surowiec czy szanowny redaktor!?!? Jadąc z Gdańska do ZG mijamy kilka stacji (super tank czy jakoś, shell koło szyji, shel koło stilonu a jeśli pojedzie podmiejską boczną to tam też jest stacja tylko nie wiem jak się nazywa no a przy rondzie santockim to już wcale nie ma stacjii). Proponowana lokalizacja czyli Wyszyńskiego/Górczyńska nie leży na tej trasie ani trochę! Jeśli się mylę to mi nakopcie do d..y Jak czytam takie artykuły to mi ziemniaki gniją w piwnicy i to te co mam kupić dopiero na przyszłą zimę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woka Re: Tania stacja benzynowa w centrum lub nie IP: 212.6.124.* 20.03.08, 08:57 zapomniałem o nowym neo przy nowym rondzie koło parku Kopernika a PKS kiedyś miał stację też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Tania stacja benzynowa w centrum lub nie IP: *.tktelekom.pl 20.03.08, 09:09 Wszystko zależeć będzie za ile stacja zakupi paliwo w hurcie. A wiemy ze producentem i hurtownikiem jest konkurencja więc może być tak ze paliwa tańszego nie będzie. A gdzie koszty związane z prowadzeniem stacji ? Co do lokalizacji to podam jeszcze jedna przy ul Jancarza i Sikorskiego jest działka nadająca sie na taka inwestycje. Zaznaczam ze stacja ma być dla mieszkańców miasta wiec powinna być ona w centrum tak aby jak najwięcej mogli z niej korzystać mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Tania stacja benzynowa w centrum lub nie IP: 82.160.26.* 20.03.08, 10:40 > super tank czy jakoś Oj, dawno nie byłeś w tamtej okolicy. Stacja nazywa się Orlen Odpowiedz Link Zgłoś
josner budować jak najszybciej 20.03.08, 10:28 Wybieram się do Głogowa, tam na Statoilu ON jest tańszy przynajmniej 10 gr na litrze. Oczywiście w drodze powrotnej zatankuję do pełna. Tyle mogę zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Orlen Pyrzyce Pb95 - 4.29 zl IP: 82.160.26.* 20.03.08, 10:49 A dlaczego? Bo obok i naprzeciwko są dwie stacje, które mają Pb95 po 4.26, na drugim wylocie Pyrzyc stacja Dali ma po 4.25. Orlen został wzięty w kleszcze i chcąc mieć jakiś obrót i zysk musiał dopasować się do konkurencji. Zauważcie, że Orlen na Myśliborskiej z powodu Tesco ma też niższą cenę niż pozostałe "brandowe". Tak więc miejska stacja z dobrej jakości paliwem na pewno wymusi obniżenie cen. Te niepewne nic nie zdziałają. Zatankowałem ostatnio na Mieszka I (nawet nie wiedziałem wcześniej, że jest tam stacja) i co drugi rozruch silnik gasł. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowy.komentator Re: Orlen Pyrzyce Pb95 - 4.29 zl 20.03.08, 11:03 Gość portalu: Danny napisał(a): Zatankowałem ostatnio na Mieszka I (nawet nie wiedziałem wcześniej, że jest tam stacja) i co drugi rozruch silnik gasł. Trzeba miec niebywałą odwagę, żeby tankować na stacji o najgorszej reputacji w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Orlen Pyrzyce Pb95 - 4.29 zl IP: 82.160.26.* 20.03.08, 19:27 Tak się złożyło, że kilkaset metrów od tej stacji wysechł mi bak (walnięty czujnik paliwa zintegrowany z pompą paliwa - wymiana 1000 zł, nie doszacowałem wskazania o 3 km...:)) i byłem na nią skazany, tak jak pisałem, nawet nie miałem pojęcia wcześniej, że tam jest stacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Kostrzyn Pb95 4.35 zł IP: 82.160.26.* 23.03.08, 13:36 To informacja dla tych, którzy łudzą się, że wysokie ceny w Gorzowie są robione pod Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Tania stacja benzynowa w centrum lub nie IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.08, 23:24 miejska spółka będzie musiała wziąść kredyt 5.000.000,- zł. czy bez zmowy cenowej, dochód wystarczy na obsługę długu? może się okazać, że miasto będzie dokładać, a pomimo tego paliwo nie będzie tańsze. nie lepiej pozwolić budować tym, którzy mają pieniądze? przecież chcą budować i sprzedawać paliwo dobrej jakości po tańszej cenie. nie chodzi im o zyski, tylko o przyciągnięcie klientów do centrum handlowego. miasto broni się procedurami, czyżby się obawiało konkurencji dla swojej stacji? "Zygmunt Tumielewicz, właściciel marketów Intermarche w Gorzowie, wygarnął urzędnikom, że nie widzi w magistracie klimatu na łamanie zmowy cenowej." www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080321/POWIAT04/909742503 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Nigdy ponizej kosztow!!! IP: *.dial.telus.net 24.03.08, 01:23 Hey, Osobiscie nie lubie stacji benzynowych w gesto zaludnionych miejscach...To tak "na wszelki wypadek"... Powinny jednak byc zlokalisowanie "po drodze" dla kierowcow... Przy duzuch osrodkach chndlowych, uslugowych lub w drodze do nich" Jesli chodzi o ceny paliwa w tych stacjach operowanych przez spolke miejska... Powinni zapowiedziec z gory: Bedziemy sprzedawac tak tanio jak sie da, ale nigdy ponizej kosztow... Spolka nie musi przynosic miastu zyskow, lecz nie moze przynosic strat... Cena paliwa musi pokryc kosztu poeracji!!! Praoste i jasne... Jesli inne stacje "wywolaja wojne cenowa" i sprobuja zniszczyc "stacje miejskie" takie "azabezpieczenie" pozwoli im dotrzymac slowa i uniknac bankrupcji...lub atakow opozytcji i zarzutow iz miasto znowu "doplaca"... Nigdy poinizej kosztow!!! :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: paragraf 22 ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.08, 02:03 Bernard napisał: > Spolka nie musi przynosic miastu zyskow, lecz nie moze przynosic > strat... Cena paliwa musi pokryc kosztu poeracji!!! > Praoste i jasne... jasne. właściciele centrów handlowych nie muszą brać kredytów, płacić odsetek, a zyski mają z czegoś innego. mogliby sprzedawać zbyt tanio. ponieważ miasto ma zamiar handlować benzyną i osiągać zyski, musi zwalczać konkurencję. na konkurencję najlepsze są procedury. :) analogicznie jak z architekturą. miasto które buduje makabryły roku nie może wpuścić znakomitych europejskich profesorów architektury i sztuki. na konkurencję najlepsze są procedury lub wyimaginowane prawo. proste i jasne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Nigdy ponizej kosztow!!! IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.08, 03:48 Bernard napisał: > Spolka nie musi przynosic miastu zyskow, ... urzędnicy z magistratu twierdzą, że musi i mają rację. spółka, nawet miejska, to nie organizacja charytatywna. właśnie po to ponosi ryzyko finansowe, żeby zarobić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Nigdy ponizej kosztow!!! IP: *.dial.telus.net 24.03.08, 04:00 Hey nicelus, Staraj sie polglowku pisowski wytezyc swoje zfatygowane dwa neurony...i rozumiec co pisze... Powtorze jeszcze raz... Skup sie sieroto prze nikogo nie chciana... Spolka miejska NIE MUSI przynosid dochodow, lecz NIE MOZE przynosic strat!!! Wysjasnienie dla pisowskiego niedouka: Jesli zyski sa mozliwe przy utrzymaniu konkurencyjnych cen...to oczywiscie zbierac zyski.... Jesli jednak opozycja namowi sprzedawcow paliw do "wojny cenowej" w celu wprowadzenia magistratu na pole mionowe....powinna istniec z gory zastrzezona granica, ktorej spolka nie przekroczy... Ta granica jest wyplacalnosc... Ponizej tego nawet najbardziej Jedrzejczaka nienawidzacy biznesmeni z paliw...nie przekrocza... Oni madrzy politycznie moze nie sa, ale o portfel dbaja... Ponial pisowski szmak??? :):) PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent... PS. Zalozyc mozna teoretycznie, ze "koalicja" stacji benzynowyuch zechce "wykonczyc" stacje "miejskie" sprzedajac ponizej kosztow... Niech sobie... Niech Gorzowianie tylko u nich kupuja...I to duzo... Zobaczymy jak dlugo... :):) Ja sie nie myle... Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Nigdy ponizej kosztow!!! 24.03.08, 13:13 Beniu - sprzedaż poniżej kosztów jest prawnie zakazana w całej Unii Europejskiej. Po jaką cholerę robisz ten raban? Znowu brak wiedzy zasadniczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Nigdy ponizej kosztow!!! IP: *.dial.telus.net 24.03.08, 13:52 Hey budrys, Mysle, ze to ty nie rozumiesz co pisze... Wyjasnie ci... Jesli cena hurtowa paliwa (ta ktora placa stacje) wynosi na przyklad 1 zloty za litr to sprzedajac to paliwo po cenie 1 zlotych za litr pozostaje sie w zgodzie z przepisami ... Reszta ( koszty prowadzenia biznesu)....to temat do "interpretacji"... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Nigdy ponizej kosztow!!! 24.03.08, 18:27 Beniu - tak jak wspomniałem - ujawniasz totalny brak wiedzy zasadniczej! A do tego obracasz kta ogonem. Robisz raban pt. nie wolno sprzedawać paliwa poniżej kosztów. Tym czasem teraz udajesz idiotę i zmieniasz front kiedy dowiedzialeś się że jest to prawnie zakazane... Echhhh patafian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus on ma zupełną pustkę w głowie ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.08, 21:23 bernard nie wie czy spółka miejska powinna budować stację benzynową. on nie ma pojęcia czy ta spółka rozwiąże problem z ceną benzyny. nie umiejąc odpowiedzieć na te podstawowe pytania, nerwowo zalewa forum biegunką idiotyzmów. to u niego typowe ... Odpowiedz Link Zgłoś
hiiro Re: on ma zupełną pustkę w głowie ... 24.03.08, 21:30 skończy się tak samo jak ze stacją tesco.miała być regulatorem ceny benzyny w Gorzowie szybko dopasowała się do reszty.......:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus to nie jest zadanie miasta ... IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.08, 21:53 hiiro napisał: > skończy się tak samo jak ze stacją tesco.miała być regulatorem ceny > benzyny w Gorzowie szybko dopasowała się do reszty.......:-(( to oznacza, że w mieście jest jeszcze zbyt mało stacji benzynowych. gdy będzie nadmiar, to będzie inaczej. będą musiały walczyć o klienta. dlatego należy zezwalać wszystkim, którzy chcą budować stacje benzynowe. jedna miejska spółka nie rozwiąże problemu. miasto nie jest po to aby ingerować w ceny. od tego jest rynek. zawsze to powtarzałem i powtarzam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Nigdy ponizej kosztow!!! IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.08, 16:47 w gospodarce rynkowej cenę kształtuje nabywca. wszystko wskazuje na to, że w gorzowie swobodne kształtowanie ceny utrudnia zmowa cenowa. ponieważ nie można udowodnić, to należy przełamać monopol stacji należących do koncernów naftowych. najprościej przez pozwolenia na indywidualne stacje benzynowe przy obiektach handlowych. działają na innych zasadach więc sprzedają taniej paliwo. np. gdy jestem w kauflandzie, to tankuje paliwo shell znacznie taniej niż w stacji benzynowej koncernu shell. :) dlatego dziwi mnie, że miasto nie wyraża zgody na indywidualne prywatne stacje benzynowe przy obiektach handlowych, lecz samo pcha się w podejrzane interesy z pięciomilionowym kredytem bankowym. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus po co miastu ta stacja benzynowa? IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.08, 06:00 na budowę stacji benzynowej miejska spółka musi wziąść kredyt 5 mln. zł. obsługa takiego kredytu kosztuje majątek. banki zarobią. może się jednak okazać, że aby nie przynosić strat, miejska spółka musi sprzedawać paliwo drożej niż inni. drożej niż ci, którzy wybudowali stację za własne pieniądze i nie ponoszą kosztów obsługi kredytu. co wtedy? czy ma zbankrutować, a miasto spłaci kredyt? nie lepiej pozwolić budować stację benzynowe i sprzedawać dobre paliwo po tańszej cenie tym, którzy mają na budowę stacji własne pieniądze? jak na przykład zygmunt tumielewicz, właściciel marketów intermarche w gorzowie. atutem prywatnych inwestorów w stosunku do wszystkich spółek miejskich jest to, że nie muszą zatrudniać nierobów przez znajomości z urzędnikami. też dlatego paliwo w prywatnych stacjach może być tańsze niż w miejskich spółkach. www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080321/POWIAT04/909742503 dlaczego w magistracie jest klimat do budowy stacji benzynowej, a nie ma klimatu na łamanie zmowy cenowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Nie badz naiwny... IP: *.dial.telus.net 24.03.08, 14:47 Hey nicelus, Nie tylko glownym, ale i JEDYNYM celem dla ktorego ludzie wchodza w biznws...jest robienie pieniedzy... Tyle ile sie da... Kazdy kto ci powie inaczej albo klamie albo sie nie zna... Czy sprzedaje sie buty, bulki czy paliwo chce sie zarobic na tym jak najwiecej... Ile mozna zarobic? Zalezy to od "cierpliwosci" rynku... Rynek gorzowski jest bardzo "cierpliwy" - to widac po cenach... Jednak ta cierpliwosc zaczyna sie wyczerpywac... Jedyna metoda na to by powstrzymac niechciana "miejska" konkurencje jest obnizka cen do sredniej krajowej... To, ze do tej pory ceny nie spadly oznacza, ze biznesmeni w paliwowym biznesie nie wierza ze magistrat to zrobi... Pamietaj, ceny rosna poniewaz biznsesmeni tak CHCA... Ceny spadaja poniewaz biznesmeni MUSZA je obnizyc... Jasne , proste i oczywiste... :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus forum jest cierpliwe jak papier ... IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.08, 12:37 Bernard napisał: > Rynek gorzowski jest bardzo "cierpliwy" ... forum jest cierpliwe na te wszystkie twoje idiotyzmy, które wypisujesz. oczywiście na temat nie masz nic do powiedzenia? czy spółka miejska powinna budować stację benzynową? czy ta budowa rozwiąże problem z ceną benzyny w gorzowie? tego oczywicie nie wiesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Pomoze, ale problemu nie rozwiaze... IP: *.dial.telus.net 25.03.08, 23:20 Hey nicelus, Oczywiscie ze wiem.... NIE ROZWIAZE!!! :):) PS. I ja sie nie myle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus a odpowiedź na pierwsze pytanie? IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.08, 00:10 cieszę się, że wreszcie przyznałeś mi rację. jeszcze przyznaj, że spółka miejska nie powinna budować stacji benzynowych i się okaże, że całkiem niepotrzebnie się rzucałeś jak wesz na grzebieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: a odpowiedź na pierwsze pytanie? IP: *.dial.telus.net 26.03.08, 03:25 Hey nicelus, Ty pokrecony pisowski owadzie... Niegdzie nie napisalem, ze spolka miejska nie powinna budowac stacji benzynowych... Napisalem ze nie rozwiaze to problemu cenowego, choc moze pomoc... Problem wysokich cen paliwa jest pacanie kaczynski nieco bardziej zlozony niz jedna czy dwie stacje wiecej w miescie... Jezusku zmartwychwstaly walnij go w pale bo ja nie siegne... Chocuaz raz...by wreszecie myslec zaczal... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus twoja kolejna pomyłka ... IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.08, 11:25 Bernard napisał: > Niegdzie nie napisalem, ze spolka miejska nie powinna budowac stacji benzynowych... < to błąd! w tej oczywistej sprawie nawet jędrzejczak nie jest aż tak głupi jak ty. jędrzejczak przyznaje mi całkowitą rację również tu. jędrzejczak identycznie jak ja uważa, że miasto nie powinno budować stacji, bo miasto nie jest od rozwiązywania problemu ceny paliw w mieście. (sic) :) "Prezydent z kolei uważa, że nawet budowa miejskiej stacji nie rozwiązuje problemu wysokich cen paliw w naszym mieście. - Jestem przekonany, że budowanie przez jedną spółkę stacji nie rozwiązuje problemu wysokości cen paliw w Gorzowie. Nie ma takiej gwarancji - mówi prezydent Tadeusz Jędrzejczak i dodaje - Miasto nie jest od rozwiązywania problemu ceny paliw w mieście." www.gorzow24.pl/news/3287/stacja-paliw-na-szczecinskiej.html :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Ja sie nigdy nie myle!!! IP: *.dial.telus.net 26.03.08, 12:03 Hey, Od kiedy pisowka kreaturo powolujesz sie na opinie Prezydenta??? Nawrocony??? :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus fatalna pomyłka bernarda! IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.08, 17:13 w tej sprawie jędrzejczak ma całkowicie rację. ja zawsze powołuję się na mądre opinie. dlatego nigdy na twoje. :) ty tubo magistracka ślepo popierasz opinie jędrzejczaka. zdradziłeś jędrzejczaka popierając omyłkowo, odmienną od jędrzejczakowej, opinię surowca. dałeś plamę, prezydencki przydupasie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Ja nie umiem sie mylic... IP: *.dial.telus.net 26.03.08, 17:23 Hey nicelus, Ty pisowski brukowcu.... Na nie moge sie mylic bo nie wiem jak sie to robi... To ze popieram propozycje kogos innego niz Prezydenta w dyskusjach na temat Gorzowa znaczy iz wlasnie ta propozycje uwazam za sluszna... Jesli w wiekszosci podoba mi sie to co Jedrzejczak robi i widze pozytywne tego efekty, nie ma co sie dziwic ze go popieram... Wielokrotnie pisalem, ze popre kazdego polityka ktory zaproponuje miastu cos innego niz brudna walke o fotele w Radzie i Magistracie... Jak dotychczas malo widze...Tak malo ze mozna uznac za nic!!! :):) PS. Jedrzejczak 5to dobry i uczciwy Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus wygłupiłeś się z miejską stacją benzynową. IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.08, 20:20 Bernard napisał: > Jedrzejczak 5to dobry i uczciwy Prezydent to popieraj go wtedy gdy ma rację, zamiast popierać głupie pomysły surowca. :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty pomylka 26.03.08, 02:18 "...PS. I ja sie nie myle..." ... mylisz sie!!! - ciagle piszes "l" zamiast "j" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Tania stacja benzynowa w centrum lub nie IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.08, 22:48 może miasto powinno wykupić wszystkie stacje benzynowe w mieście? wtedy mogłoby dyktować ceny. a co? jak już, to już! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Tania stacja benzynowa w centrum lub nie IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.08, 21:58 w słubicach jest stacja benzynowa ANIA, gorzowska będzie się nazywała TANIA, a benzyna będzie droga jak wszędzie. :) Odpowiedz Link Zgłoś