e_werty Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj 02.06.08, 12:08 W Trójce leci w odcinkach... wyłaczam radio... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 13:48 a jakiego powodu ? ... wyłaczam radio... Coś Ci się przypomina czy jest to opowieść nierzeczywista ...dlaczego ...bo wniosek podałeś ale argumentacji żadnej. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj 02.06.08, 13:54 Mierzi mnie autor - przejadł się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 14:04 No widzisz a dla mnie autor jak autor ale jest to pierwsza głębsza pozycja w literaturze fotografująca a w ten sposób zachowująca dla potomności zwyczaje i mechanizmy obowiązujące w prl. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj 02.06.08, 14:09 "...zwyczaje i mechanizmy obowiązujące w prl..." ... a ja chciałbym o tych latach zapomniec... zycie jest zbyt krotkie. Szkoda go na rozpamietywania z ktorych wynikaja jedynie... pyskowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 16:18 Natomiast ja nie chcę aby ten okres był zapomniany podobnie zresztą jak każdy innych okres w historii. Z każdej historii tworzy sie przyszłość, z każdej złej czy dobrej a przyszłe pokolenia lepiej aby uczyły się na naszych błędach niż ponownie na tych samych, swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj 02.06.08, 20:49 "...uczyły się na naszych błędach niż ponownie na tych samych, swoich." .... nie ma takiego numeru! to utopia (...utopie wasza utopie... utopie wasza utopie. jak spiewa "lao che") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłodawa Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 06:25 ....to właśnie jest praktyka a utopią jest przyjęcie, że takiego czegoś ...nie było lub było lub było ale po co wiedzieć jak było. Podstawą każdej budowli jest fundament i konstrukcja a w tym i wielu innych przypadkach ta kondtrukcją może być tylko prawda a nie zmiana elewacji. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Poczytaj mi mamo 03.06.08, 17:41 www.dziennik.pl/opinie/article183995/Nowoczesnosc_i_jej_mesjanistyczni_wrogowie.html?service=print Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Poczytaj mi mamo IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.08, 18:30 możesz czytać te krętactwa? ja nic z tego nie rozumiem. to nie odpowiada rzeczywistości którą przecież widzę! :( Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Poczytaj mi mamo 03.06.08, 18:34 A czego tu nie rozumiesz? Nie widzisz, że tak wygląda cała pisowska "prawica". Że konserwatyzm to dla nich msza z rodziną i wieczne narzekanie na los! Wieczne kwękanie i biadolenie. No tak, ale ten tekst napisała niemiecka prasa. Więc też zapewne jest załgany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Poczytaj mi mamo IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.08, 19:22 czysty_harry napisał: > A czego tu nie rozumiesz? Nie widzisz, > że tak wygląda cała pisowska "prawica". > Że konserwatyzm to dla nich msza z rodziną > i wieczne narzekanie na los! > Wieczne kwękanie i biadolenie. tego tak nie widzę. > No tak, ale ten tekst napisała niemiecka prasa. > Więc też zapewne jest załgany. z tego co wiem, niemieckie koncerny prasowe starają się w polsce opanować szerokie spektrum czytelnika, od idioty po inteligenta, od lewicy po prawice. jednak jeżeli się dokładniej przyjrzeć niemieckim koncernom prasowym, to też mają swoje odcienie. niemcy okazali się zbyt inteligentni, aby się dać sterować niemieckim koncernom prasowym, więc wynajmują polskich autorów i próbują w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Poczytaj mi mamo 03.06.08, 19:28 Wszystko jasne. Zostały Niedziela, Nasz Dziennik i... Wyborcza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus każdy czyta co mu odpowiada. IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.08, 07:54 czysty_harry napisał: > Wszystko jasne. Zostały Niedziela, Nasz Dziennik i... Wyborcza :)) ja na przykład czytam rzeczpospolitą, a z tygodników gazetę polską i wprost. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.08, 18:33 jeszcze tego nie zauważyłeś? bernard nie umie czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_harry Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj 03.06.08, 18:39 Co do Bernarda masz może rację, ale mama to klodawce powinna czytać, bo ekscytuje się tym wiecznie strapionym W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Ja tez was wszystkich bardzo lubie.. IP: *.dial.telus.net 04.06.08, 07:03 ):):):):):) PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus wszyscy wybrańcy gorzowian ... IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.08, 08:00 są dobrzy i uczciwi, tylko tak jakoś pozawieszani w członkowstwach i obowiązkach. taka gorzowska specyfika. :) www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080603/POWIAT04/580474454 Odpowiedz Link Zgłoś