Dodaj do ulubionych

Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj

02.06.08, 06:25
dolinanicosci.pl/
Obserwuj wątek
    • e_werty Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj 02.06.08, 12:08
      W Trójce leci w odcinkach... wyłaczam radio...
      • Gość: Kłodawa Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 13:48
        a jakiego powodu ?
        ... wyłaczam radio...
        Coś Ci się przypomina czy jest to opowieść
        nierzeczywista ...dlaczego ...bo wniosek podałeś ale argumentacji
        żadnej.
        • e_werty Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj 02.06.08, 13:54
          Mierzi mnie autor - przejadł się.
          • Gość: Kłodawa Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 14:04
            No widzisz a dla mnie autor jak autor ale jest to pierwsza głębsza
            pozycja w literaturze fotografująca a w ten sposób zachowująca dla
            potomności zwyczaje i mechanizmy obowiązujące w prl.
            • e_werty Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj 02.06.08, 14:09
              "...zwyczaje i mechanizmy obowiązujące w prl..."

... a ja chciałbym o tych latach zapomniec... zycie jest zbyt
              krotkie. Szkoda go na rozpamietywania z ktorych wynikaja jedynie...
              pyskowki.
              • Gość: Kłodawa Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 16:18
                Natomiast ja nie chcę aby ten okres był zapomniany podobnie zresztą
                jak każdy innych okres w historii. Z każdej historii tworzy sie
                przyszłość, z każdej złej czy dobrej a przyszłe pokolenia lepiej aby
                uczyły się na naszych błędach niż ponownie na tych samych, swoich.
                • e_werty Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj 02.06.08, 20:49
                  "...uczyły się na naszych błędach niż ponownie na tych samych,
                  swoich."

.... nie ma takiego numeru! to utopia

(...utopie wasza utopie... utopie wasza utopie. jak spiewa "lao che")
                  • Gość: Kłodawa Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 06:25
                    ....to właśnie jest praktyka a utopią jest przyjęcie, że takiego
                    czegoś ...nie było lub było lub było ale po co wiedzieć jak było.
                    Podstawą każdej budowli jest fundament i konstrukcja a w tym i wielu
                    innych przypadkach ta kondtrukcją może być tylko prawda a nie zmiana
                    elewacji.
    • czysty_harry Poczytaj mi mamo 03.06.08, 17:41
      www.dziennik.pl/opinie/article183995/Nowoczesnosc_i_jej_mesjanistyczni_wrogowie.html?service=print
      • Gość: nicelus Re: Poczytaj mi mamo IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.08, 18:30
        możesz czytać te krętactwa? ja nic z tego nie rozumiem. to nie
        odpowiada rzeczywistości którą przecież widzę!
        :(

• czysty_harry Re: Poczytaj mi mamo 03.06.08, 18:34
          A czego tu nie rozumiesz? Nie widzisz, że tak wygląda cała pisowska "prawica".
          Że konserwatyzm to dla nich msza z rodziną i wieczne narzekanie na los! Wieczne
          kwękanie i biadolenie.
          No tak, ale ten tekst napisała niemiecka prasa. Więc też zapewne jest załgany.
          • Gość: nicelus Re: Poczytaj mi mamo IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.08, 19:22
            czysty_harry napisał:

> A czego tu nie rozumiesz? Nie widzisz,
            > że tak wygląda cała pisowska "prawica".
            > Że konserwatyzm to dla nich msza z rodziną
            > i wieczne narzekanie na los!
            > Wieczne kwękanie i biadolenie.

tego tak nie widzę.

> No tak, ale ten tekst napisała niemiecka prasa.
            > Więc też zapewne jest załgany.

z tego co wiem, niemieckie koncerny prasowe starają się w polsce
            opanować szerokie spektrum czytelnika, od idioty po inteligenta, od
            lewicy po prawice. jednak jeżeli się dokładniej przyjrzeć niemieckim
            koncernom prasowym, to też mają swoje odcienie. niemcy okazali się
            zbyt inteligentni, aby się dać sterować niemieckim koncernom
            prasowym, więc wynajmują polskich autorów i próbują w polsce.

• czysty_harry Re: Poczytaj mi mamo 03.06.08, 19:28
              Wszystko jasne. Zostały Niedziela, Nasz Dziennik i... Wyborcza :))
              • Gość: nicelus każdy czyta co mu odpowiada. IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.08, 07:54
                czysty_harry napisał:

> Wszystko jasne. Zostały Niedziela, Nasz Dziennik i... Wyborcza :))

ja na przykład czytam rzeczpospolitą, a z tygodników gazetę polską i
                wprost.
    • Gość: nicelus Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.08, 18:33
      jeszcze tego nie zauważyłeś? bernard nie umie czytać ze zrozumieniem.
      • czysty_harry Re: Bernard zamów tę książkę i ...przeczytaj 03.06.08, 18:39
        Co do Bernarda masz może rację, ale mama to klodawce powinna czytać, bo
        ekscytuje się tym wiecznie strapionym W.
        • Gość: Bernard Ja tez was wszystkich bardzo lubie.. IP: *.dial.telus.net 04.06.08, 07:03
          ):):):):):)
          PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
          • Gość: nicelus wszyscy wybrańcy gorzowian ... IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.08, 08:00
            są dobrzy i uczciwi, tylko tak jakoś pozawieszani w członkowstwach i
            obowiązkach. taka gorzowska specyfika.
            :)

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080603/POWIAT04/580474454

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka