Dodaj do ulubionych

Zapomniane Osiedle Słoneczne

23.02.09, 12:24
Zamknięto jedyny duży sklep na osiedlu Słonecznym ,,Carfur''był bardzo drogi wiec ludzie go omijali ,dzisiaj czytam ze budują Lidla na Warszawskiej ,amy to co od macochy? Szanowni Włodarze pomyślcie o nas my też chcemy sklep typu ,,Netto '',, Biedronka '' lub ,,Lidl''
Obserwuj wątek
    • josner Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 23.02.09, 14:04
      Liczysz na jakieś urzędowe pismo do Lidla typu "nakazuję na osiedlu
      Słonecznym wybudować dyskont. Termin wykonania do.." :)

W sumie to na Słonecznym nie ma miejsca na większe sklepy. Bo niby
      gdzie?
      • redcloud Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 23.02.09, 14:10
        josner napisał:
        > W sumie to na Słonecznym nie ma miejsca na większe sklepy. Bo niby
        > gdzie?

a przy olimpijskiej (na dole) nie ma juz marketu?
        howgh
        • josner Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 23.02.09, 14:15
          redcloud napisał:

> a przy olimpijskiej (na dole) nie ma juz marketu?
          > howgh

No to właśnie szanowna koleżanka napisała że zamknęli tego byłego
          Alberta.
          Na Słonecznym, Zawarciu i Zakanalu handel zatrzymał się na poczatku
          lat 90. Mamy tam same małe i średnie sklepiki.
          • calama Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 23.02.09, 14:21
            ale mają najlepszy sklep rowerowy!
            strasznie ode mnie daleko, a muszę po śrubki pojechać...
            • Gość: manka Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 23.02.09, 14:36
              Rower kupujesz raz kiedyś a pieczywo i inne produkty cześciej.
              • calama Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 23.02.09, 14:39
                Gość portalu: manka napisał(a):

> Rower kupujesz raz kiedyś
                do rowerowego często zaglądam

> a pieczywo i inne produkty cześciej.
                oczywiście
                przecie nie żałuję nikomu spożywczaka
                może ... tesco ?
                • Gość: manka Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 23.02.09, 15:31
                  Nawet mi przez myśl nie przeszło żebyś nam żałowała spożywczaka ,wiem ze jesteś życzliwa osobą ,czytam Twoje posty. ,,Market potrzebny od zaraz ''na osiedlu ,,Tesco ''ewentualnie też.
            • jerryco Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 28.02.09, 21:36
              Calama, czy mnie pamięć nie myli, że niedaleko Ciebie jest sklep Piaseckiego?
              Nie byłem tam, a to przecież renomowane nazwisko.
              Coś powiesz o tym sklepie?
              • calama Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 02.03.09, 08:34
                jerryco napisał:

> Calama, czy mnie pamięć nie myli, że niedaleko Ciebie jest sklep
                Piaseckiego?
                > Nie byłem tam, a to przecież renomowane nazwisko.
                > Coś powiesz o tym sklepie?

podziwiam pamięć :)
                wiem, że są zadowoleni z tego sklepu :) ja nie
                sama tylko raz tam byłam i pani była zainteresowana jedynie swoimi
                paznokciami :(
                a moja kumpela mocno chciała sobie coś tam kupić do roweru, więc
                dziwne, że babka nie skorzystła z tej chęci zakupu ;)
                najlepszy w Gorzowie sklep to chyba jest na Słonecznej
                Okólną tez sobie chwalę, ale wiem, że wiele ludzi nie wytrzymuje tam
                zakupów ;)
          • Gość: gość Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 23.02.09, 14:26
            Miejce można znaleść może po Urzędzie Pracy albo przy 11-listopada itd od tego są ludzie kompetentni, niech myślą -mieszkancy sygnalizują a to znaczy że market jest potrzebny.
            • budrys77 Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 23.02.09, 15:48
              Proponuję mieszkańcom napisać kilka maili z propozycjami lokalizacji do różnych sieci handlowych i uzasadnienie. Urzędnicy nie widza krzywycg chodników, a co dopiero brak normalnego sklepu w jakiejś części miasta. Będzie lokalizacja, to i sieć się znajdzie:) A markety mają w zwyczaju same wyszukiwać miejsca.
              • Gość: josner Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 23.02.09, 16:31
                budrys77 napisał:

> Proponuję mieszkańcom napisać kilka maili z propozycjami
                lokalizacji do różnych
                > sieci handlowych i uzasadnienie.

W przypadku Mediamarkt coś takiego prawdopodobnie pomogło. Mój
                kolega ze dwa lata temu zadzwonił do nich w sprawie sklepu w
                Gorzowie. Pani wtedy powiedziała, że nic w Gorzowie nie planują. Ale
                coś się później stało i ruszyli z budową. Może jednak takie głosy
                biorą pod uwagę. A może nie.
                • budrys77 Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 23.02.09, 23:00
                  Gość portalu: josner napisał(a):
                  > Może jednak takie głosy
                  > biorą pod uwagę. A może nie.

Biorą, biorą:)
                  • Gość: gość Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 25.02.09, 09:12
                    Osiedle Sloneczne zamieszkuja w większości emeryci i ciężko im chodzić do góry do marketów połączenie z osiedlem Staszica jest beznadziejne .
                    • Gość: bajo Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.09, 09:57
                      no myślcie,myślcie jak polepszyć byt mieszkańcom osiedla i otworzyć market,typu Netto czy Biedronka itp ,jest to chyba jedyne osiedle na którym nie ma dużego sklepu więc obroty zapewnione
                      • thebird1 Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 28.02.09, 10:24
                        Obroty zapewnione.
                        Watpię . To jest bieda -osiedle i specyficzny rodzaj mieszkańca
                        Gorzowa.
                        Wygląd m.in. budynków i klatek schodowych to potwierdza .
                        Zaden przyzwoity market nie bedzie stawiał w takim syfie
                        przyzwoitego pawilonu .
                        Syf ma zawsze pod górkę.
                        • Gość: EDI Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.09, 19:33
                          Może to i stare osiedle w większości zamieszkałe przez starsze osoby ale nie
                          zapominajmy że jedno z tańszych jeśli chodzi o czynsz i inne opłaty.Zauważyłam
                          że zaczyna się sprowadzać na to osiedle wiele młodych ludzi.Owszem są
                          zmotoryzowani ale nie zawsze chce się odpalać auto i jechać do Tesco lub innego
                          marketu na zakupy.Poza tym lokalizacja byłego "ALBERTA" też do najlepszych nie
                          zależała.Natomiast jeśli się zastanowić nad lokalizacją nowego marketu naprawdę
                          na chwilę obecna nie przychodzi mi żadne miejsce do głowy.Może macie jakieś
                          propozycje:)
                          • zetkaf Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 28.02.09, 19:40

> zapominajmy że jedno z tańszych jeśli chodzi o czynsz i inne
                            Czyli, jak juz ktos wspomnial, wlasnie bieda-osiedle...

> że zaczyna się sprowadzać na to osiedle wiele młodych ludzi.
                            Dorobia sie, i odejda na lepesze mieszkania. Albo zostana... jesli
                            im sie nie uda wyrwac z tego bagna i sie do niego dostosuja... w
                            Ameryce sie to getto nazywa ;)

> na chwilę obecna nie przychodzi mi żadne miejsce do głowy.
                            Moze dochodzisz do takich samych wnioskow, jak inwestorzy, ktorzy
                            jednak tutaj nie zainwestowali?
                            • Gość: EDI Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.09, 20:02
                              OK dajmy szanse temu osiedlowi.Pamiętacie jak Zawarcie było jednym z najgorszych
                              osiedli ?A my tuz za nimi.Teraz niestety wiedziemy prym.Zawarcie się
                              rozbudowało powstały Biedronka i Netto.Teraz buduja Nova Park.Fajnie cieszy mnie
                              że to osiedle odżyło.Teraz czas na Słoneczną:)
                        • Gość: gość Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.09, 19:56
                          Kiedy człowieku byłes na tym osiedlu ? Mieszkam w wiezowcu i jest czysto sa domofony , wiele młodych ludzi pokupilo mieszkania .budynki są odnawiane systematycznie to już nie lata osiemdziesiąte ,tylko graficiarze psują elewacje .Mamy tu wszystko oprócz marketu.Nie wiem co nazywasz syfem.
                          • Gość: EDI Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.09, 20:06
                            Wychowywałam się na tym osiedlu i pamiętam że Gwiażdzista 3,5,7,6,8,10,12
                            należały do czystych zadbanych bloków.Teraz kiedy odwiedzam to osiedle
                            stwierdzam że jest całkiem miło.Fakt zadbane odnowione klatki schodowe ,nowe
                            windy,domofony na pietrach co stwarza większe bezpieczeństwo w bloku.Pamietam
                            tylko że za szkołą trzy wieżowce do najładniejszych nie zależały i chyba tak
                            jest do tej pory:/
                            • Gość: gość Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.09, 21:06
                              Bloki przy szkole sa odnawiane tylko problem z graficiarzami ,Ludzi jest dużo i takie netto napewno by sie przydało dla emerytów wsam raz.Prosze nie obrażać tylko zwiedzić osiedle Mieszkam tu ponad 35 lat i nie zamienie go na inne ,mamy dużo zieleni i wszystko inne potrzebne do egzystencji oprocz dużego marketu.Duzo młodych ludzi widzę na osiedlu- nowych mieszkanców.
                          • e_werty Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 28.02.09, 20:48
                            "...Nie wiem co nazywasz syfem..."

... pewnie to co wniósł na własnych butach?
                            • Gość: gosć Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 28.02.09, 21:13
                              Masz racje e-werty -wielki pan się znalazł pewnie mieszka w wypasionej willi w Kłodawie lub Chwalecicach.
                              • thebird1 Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 28.02.09, 21:53
                                werty-syfu nie przenosi się butami, są przyjemniejsze sposoby i
                                instrumenty.hehehe
                              • thebird1 Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 28.02.09, 21:57
                                gośc -jestes b.dobrym kandydatem na rewolucjonistę .
                                Jak narodzi sie nowy Lenin bedziesz pierwszy w ,jego
                                szeregu ,wycinającym burżujów . A słoneczne i tak jest syfiaste
                                • Gość: gość Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 01.03.09, 11:55
                                  to może wytłumaczysz dlaczego jest syfiaste ?
                                • e_werty Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 02.03.09, 02:09
                                  "...A słoneczne i tak jest syfiaste"

... tak długo jak takie ptaszki jak ty będa na Słonecznym srały!
                                  • Gość: lila Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 02.03.09, 17:44
                                    a ja myślę że powinieneś odwiedzić psychiatrę bo to co piszesz to tylko chory psychicznie może napisać ,jesteś facet niepoważny i lepiej się nie wypowiadaj w tym temacie i nie obrażaj nikogo
                                    • e_werty Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 02.03.09, 18:00
                                      "...a ja myślę że powinieneś odwiedzić psychiatrę..."

... też tak myśle!!!... wiec trzymaj mi miejsce w kolejce...
                                      • Gość: lila Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 03.03.09, 07:58
                                        Jak tak myślisz to idż sam napewno przyjma Cie bez kolejki -szczególny przypadek jesteś ,ja nie musze .
                      • aleandra Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne 02.03.09, 19:47
                        Słoneczne na pewno jest duże.
                        Ale mam wrażenie, że na Wieprzycach nie ma żadnego supermaketu. A to
                        przecież też jest osiedle, czy się mylę?
                        • Gość: gość Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 03.03.09, 07:56
                          Olu nie mylisz się ale na slonecznym można wygospodarować miejsce i to np.skręt w Olimpijską z 11 listopada lub 11 listopada przy dawnym Kosmosie dobre miejsce itd w stronę Wieprzyc.
                          • Gość: bajo Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.gorzow.mm.pl 06.03.09, 16:06
                            Może jakiś radny się zainteresuje problemem mieszkańców to mu odplacą w następnych wyborach.
                            • Gość: . a pozamykać tam wszystko!! IP: *.gorzow.mm.pl 07.03.09, 16:29

\
                              \
                              \\szkołę też bo przestępcy(rzecz jasna potencjalni)chodzą do szkoly na
                              >>>>>>>>>>>>>no gdzie? na SŁONECZNYM!!!!!!!!!!
          • Gość: tobi Re: Zapomniane Osiedle Słoneczne IP: *.net.pbthawe.eu 07.03.09, 14:23
            <<No to właśnie szanowna koleżanka napisała że zamknęli tego byłego
            <<Alberta.
            <<Na Słonecznym, Zawarciu i Zakanalu handel zatrzymał się na poczatku
            <<lat 90. Mamy tam same małe i średnie sklepiki.
            ============================

No ale tego kiedyś chcieli radni z ZChN , z kręgu rodzinki Marcinkiewicza. Teraz
            mamy taki ZChaeNowski skansen na Słonecznym. Nic tylko zwiedzać :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka