xxx.16 16.10.09, 12:50 Witam moje pytanie dotyczy błonnika w jakich spozywczych produktach sie znajduje ?I które pomoga uzupełnic jego braki w organizmie?Dziekuje za odpisy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lora78_pl Re: błonnik 16.10.09, 14:18 Błonnik znajduje się przede wszystkim w owocach i warzywach ale nie tylko. w pełnoziarnistym pieczywie, makaronach, a jeśli go bardzo potrzebujesz możesz w aptece poprosić o Colon C - zawiera sam błonnik. Moja mama go pije od kilku ładnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiapiotrowska Re: błonnik 20.10.09, 11:42 Wiatam ja na zaparcia pije błonnik Ispagul (nasiona babki) 2 razy dziennie po 2 łyzeczki z sokiem. Jest duzo tańszy od Colon C, hamuje również apetyt (dla odhudzających się). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zofakowna94 Re: błonnik 19.03.26, 17:01 Jak masz za mało błonnika to nie bój się wrzucić jakiejś suplementacji Do tej pory brałam colon c bo był najbardziej chyba popularny - smak okropny, ostatnio w aptece sie zagadalam z panią i mi powiedziała ze jest lepszy w smaku fibragast - i to prawda bo ma taki winogronkowy posmaczek. Odpowiedz Link Zgłoś