Dodaj do ulubionych

zrzucić 8 kilo

14.11.10, 21:21
Jutro wybija godzina `0`! Mam do zrzucenia 8 kilo i już przynajmniej 1000 poniedziałków za sobą smile. Ale od jutrzejszego zaczynam. Szczerze... nie wiem jeszcze dokładnie jak bo wszelkie rygorystyczne diety mi nie wychodzą wink.
Moje postanowienia to:
- nie objadać się,
- koniec słodyczy,
- nie jeść po 19-tej,
- koniec pustych kalorii w postaci piwka czy winka,
- zacząć się ruszać,
- mazidła itp na cellulit.
Może ktoś się dołączy?- razem raźniej będzie smile
Obserwuj wątek
    • ssierz Re: zrzucić 8 kilo 15.11.10, 09:08
      hej, ja muszę zrzucić jakieś 6-7, aby dobić do 60! a taką wagę ostatni raz miałam chyba w podstawówce. ale po 30- tce i 2 porodach mi się zamarzyło znów być ładną smile postanowienia mam podobne tylko silnej woli brak...może jakieś ćwiczenia do tego jeszcze dołożyć.....na Boże Narodzenie zalśnić jak gwiazdka na choince a nie jak zwykle jak bombkasmile
    • magdagal Re: zrzucić 8 kilo 15.11.10, 09:29
      Dziewczęta dołączam do Was też 7-8 kg do zrzucenia dwa porody za mną a motywacja średnia, mam nadzieje, że w grupie siła. Ja chcę na aerobik wodny efekty są przynajmniej tak było gdy się pilnowałam z jedzeniem i ćwiczyłam. Na razie dzisiaj wizyta u ginekologa, który stwierdzi czy można już ćwiczyć po cc, jestem 2 mce po porodzie. Mam nadzieje, że za kilka tygodni będziemy się chwalić efektami.Też jestem po 30-stce trudniej schudnąć to fakt ale damy radę!
    • polarna77 Re: zrzucić 8 kilo 15.11.10, 10:21
      fajnie, że nie jestem sama smile i też po 2 porodach i po 30-stce big_grin.
      Na razie wydaje mi się, że to bułka z masłem, ale wieczorem przyjdzie na mnie godzina próby!!!!!!!!
      • iizabelka13 Re: zrzucić 8 kilo 15.11.10, 10:45
        No to i ja się chętnie przyłączę skoro też jesteście po 30-stce i dwóch porodach bo ja też tak mam.Może to mnie bardziej zmobilizuje do odchudzania bo chciałabym mieć czym się pochwalić.Teraz u mnie jest o tyle gorzej że moja młodsza ma ospę i nie możemy wychodzić na spacerki a wiadomo że jak się siedzi w domu to się ciągle podjada.Ale dziewczyny damy rade.U mnie dziś76,1 a było już 73.Powodzenia nam życzę.Pozdrawiam
    • moniterla Re: zrzucić 8 kilo 15.11.10, 13:53
      Witam Dziewczyny,
      poniewaz dzisiaj zaczelam akcje "schudnac 5kg" to chetnie sie do Was przyłącze - bedzie troche lżej i raźniejsmile Tez jestem po 30-tce, mam dwojke dzieci .Od jutro mam wykupiony karnet na fitness 2x w tyg, poza tym moje postanowienia to : jesc mniej ale czesciej, unikac slodyczy i nie jeść po 19-tej.
      Obecnie moja waga to 62 kg przy wzroście 165cm.
      Pozdrawiam Was , bede informowac jak u mnie "idzie" cała akcjasmile trzymajcie sie
    • lena_madzia Re: zrzucić 8 kilo 15.11.10, 18:00
      o, to wątek w sam raz dla mnie- w tym roku stukło mi 30, dwa porody za mną oraz 8-9 kg do zwalenia smile dzisaj to juz nie zacznę bo jadłam pyszne ciasto z kremem, ale od jutra widze dobre widoki smile
      https://dl7.glitter-graphics.net/pub/474/474167l68h9nknqq.gif
    • polarna77 Re: zrzucić 8 kilo 15.11.10, 21:19
      o dziewczyny... nie wiem jak Wy, ale ja się nieźle trzymam smile.
      Dzisiejszy plan wypełniony oprócz ćwiczeń, bo teraz ze starszego przelazło choróbsko na córkę i na mnie. Muszę się kilka dni z ćwiczeniami wstrzymać, ale obżarstwo trzymam na wodzy.
      A jak u Was?
      Pozdrawiam
    • moniterla Re: zrzucić 8 kilo 16.11.10, 07:56
      Czesc Dziewczyny,
      kurcze musze" posypac głowe popiołem"sad wczoraj o 21 zjadlam bułeczke, moja wina, moja wina. Cały dzien sie super trzymałam ale wieczorem dopadło mnie, no trudno -stało sie.
      Pozdrawiam i zycze Wam udanego dnia, ja dzis lece na fitness popoludniusmilepa
      • ssierz Re: zrzucić 8 kilo 16.11.10, 09:12
        czym jest bułeczka w porównaniu z 2 kawałkami sernika i kawałkiem ciasta z kremem, które to przysmaki mi po weekendzie zostały i które wczoraj wieczorem z pasja wsunęłam. tez tak macie, że rankiem postanowienie poprawy i motywacja i siła ogromne a wieczorem poniżej zera???!!!odwagi kobietki!!!
        • magdagal Re: zrzucić 8 kilo 16.11.10, 09:23
          Myślę, że te pokusy ma każdy ja po powrocie od gina też nadrobiłam niestety słodkim. Ale dzisiaj jest nowy dzień możemy walczyć od nowa, mogę ćwiczyć więc jakaś nadzieja jest. Macie jakąś konkretną dietę czy tylko mż, ja wypróbowałam Dukana ale po I fazie zaczęło rwać w boku chyba nerki, ale po 4 dniach prawie 2 kg w dół może wrócę do tego białka albo 1000kcl? Już sama nie wiem.
    • polarna77 Re: zrzucić 8 kilo 16.11.10, 19:54
      To żeby Wam poprawić humor: właśnie się leczę grzańcem...smile.
      Zastanawiałam sie nad jakąś konkretną dietą... Moja mama na Dukanie zrzuciła ponad 30 kilo!!!!
      Moja teściowa schudła kilkanaście na mż.
      Sama nie wiem, ja mam duży problem z ograniczeniami- wolę jeść to co reszta rodziny, tyle, że odchudzone i mało. Chyba bym nie dała rady gotować dla siebie osobno sad. Leniwa może jestem, ale przy dwójce dzieci, wiecznie nieobecnym mężu i pracy nie zawsze mi wychodzi smile.
      A jak tylko się podleczę to zacznę od 20 minut dziennie na steperze.
      A jak tam Wasz dzień i fitnessy?
    • lena_madzia Re: zrzucić 8 kilo 16.11.10, 22:27
      pokusa czai sie na każdym kroku: Tu kolezanka częstuje śliwką w czekoladzie, tam mama podsuwa delicje pod nos, a żeby tego było mało syn przyniósł ze szkoły ciasto robione i pieczone na zajęciach. Pyszne i pachnące. No i weż człowieku i się odchudzaj uncertain

Ale od jutra wreszcie się wezmę smile
    • moniterla Re: zrzucić 8 kilo 17.11.10, 08:02
      Hej Dziewczyny,
      po wczorajszym fitnesie czuje sie super, karnet wykupiony i nie ma co 2 x w tyg. bede chodzic!Wczoraj mialam lepszy dzien udało sie nie jesc slodkiego i byc caly dzien na " delikatnym niedojedzeniu". Osobiście nie mysle o zadnej diecie bo wiem czym sie to potem(po zakonczeniu diety) konczy -przyrostem wagi a nie ukrywajmy trudno gotowac dla siebie oddzielnie i dla pozostałych domowników przez dłuższy czas.
      Osobiscie zalezy mi na tym aby wypracowac u siebie pewne nawykit tj, naprawde mż, wiecej sie ruszac i dbac o siebie w sensie balsamowania ciała itp. Poprostu chce zaczać dbac o siebie.....zabrzmialo górnolotnie

aha chcialam Wam powiedizec ze wspomagam sie jeszcze czerwona herbata pije 3 filizanki dziennie i 1 kawe zamieniam na zileona herbate no i zaczełam pic wiecej wody tzn 1,5 litra codziennie

Dziewczyny bedzie dobrze smile
      milego dnia,papapaty
    • magdagal Re: zrzucić 8 kilo 17.11.10, 13:32
      Och te słodkości, ja tu walczę a moje chłopaki zakupili rurki nadziewane i ciasteczka owsiane oczywiście się do nich przyłączyłam, całe życie na diecie...może od jutra mi lepiej pójdzie..
    • taissa1 Re: Efekt murowany 17.11.10, 16:07
      Efekt murowany choć nie zbyt zdrowy tryb odżywianiasmile
      Jestem po 30-tce i 2 porodach.
      Schudłam 6 kg w ciągu tygodnia i waga mi nie skoczyła do tej pory(choć nie jadam już pieczywa,ziemniaków,makaronów,ryżu i kasz).
      Kosztowało to sporo wyrzeczeń ale warto było.
      Jadłam dziennie 1 serek wiejski lekki a wieczorkiem duże jabłko.
      Poza tym łykałam witaminki i piłam około 3-4 litrów wodny niegazowanej dziennie a także czarne kawki rozpuszczalne bez cukru.
      Gdy nachodziła mnie ochota na coś słodkiego pozwalałam sobie na szklankę coli light.
      • taissa1 Re: Efekt murowany 17.11.10, 16:09
        A jeśli nie chcecie się głodzić to polecam dietę Dukana.
        • magdagal Re: Efekt murowany 17.11.10, 17:08
          Wiem, że jeśli ograniczę wszystko to waga spadnie ale takie głodzenie ?a efekt jo-jo? szybko można to nadrobić. Wierzyłam w Dukana bo wszyscy moi znajomi tą dietę stosują ale przyjaciółka już mi zakomunikowała, że 2 kg ma do przodu po zakończeniu diety. Najważniejsze to samozaparcie i motywacja, która mi ucieka, ja powoli ograniczę te cholerne słodycze i zapisana na basen już jestem to już jakiś postęp tak się pocieszam..
      • lena_madzia Re: Efekt murowany 17.11.10, 17:17
        taissa a efekt jo-jo? A gdzie witaminy, minerały? Nie wytrzymałabym ani jednego dnia na czymś takim.
        mysle że po takim czymś to u mnie byłoby podwójne jojo, poza tym straszne spowolnienie przemiany materii.

1,5 roku temu na tym samym forum udało mi sie schudnąć 8 kg ale zastosowałam wtedy taktyke stopniowego przechodzenia na diete. Najpierw zrezygnowałam ze słodyczy. Potem zamieniłam cukier w herbacie i kawie na słodzik(zaobserwowałam wtedy najszybszy spadek wagi) potem objady jadałam na małych talerzykach. kolacja najpóżniej o 19. I w ten sposób było 8 kg mniej.

Niestety zaszłam w ciąże i w sumie przytyłam 20 kg, jednak musiałam trzymać diete ze względu na alergie dziecka i dzięki temu mam teraz tylko 8 nadprogramowych
        • taissa1 Re: Efekt murowany 17.11.10, 18:47
          Jak wspomniałam efektu jo-jo nie mam a ten tydzień "głowdówki "zastosowałam pod koniec czerwca.Witaminki łykałam w tabletkach,tydzień to nie aż tak długo.Natomiast po tych 7 dniach postanowiłam zmienić swoje nawyki żywieniowe(o czym też wspomniałam wcześniej)i prawie do zera ograniczyłam ziemniaki,ryż,kasze,pieczywo.Raz w tygodniu robię sobię "wolne" i jem to na co mam ochotę.
    • lena_madzia Re: zrzucić 8 kilo 17.11.10, 17:23
      a jeszcze jedno -pomogła mi wtedy wizualizacja- jak nachodziła mnie ochota na słodkie i sięgałam po słodycz, to wyobrażałam sobie siebie z wiszącymi wałkami tłuszczu, nie dopinającymi sie spodniami smile
    • polarna77 Re: zrzucić 8 kilo 17.11.10, 20:12
      Ja chyba już, kurcze, za stara jestem na takie ostre głodówki... nie wytrzymałabym.
      Dzisiaj dałam trochę ciała, ale jutro mam nadzieję się poprawić smile. Może nawet poćwiczę.
      To kiedy się ważymy? W poniedziałek?
      Pozdrawiam
      • ssierz Re: zrzucić 8 kilo 18.11.10, 09:42
        polarna, nie wiem, czy pomiary w poniedziałek to dobry pomysł- po weekendowym grzeszeniu (przynajmnej ja tak mam), waga m zawsze skacze o jakies 1-2 kg sad
        aco do głodowek to stosowałm kiedys kopenhaska- efekt super ale wyrzeczeń sporo, zwłszcza jak ktos lubi podjadac miedzy posiłkami, chociaż posiłkami mżna si najeść na full...ja stosuję mż i staram sie nie jeść słodyczy, ciągle karmię ale młodemu nic nie szkodzi wiec nie odmawia sobie ...glodówka u mne odpada, sram sie jesc racjonalnie ale grzesze co i raz, wiadomo jk ie w domu siedzi to lodówka i szuflady ciągle w ruchu smile
        • moniterla Re: zrzucić 8 kilo 18.11.10, 09:50
          Dziewczyny ja proponuje ważyc sie rano w soboty , na poczatku proponuje tez zmierzyc ile mamy cm w udzie, w pasie i w biodrachsmile Wyniki zapisywac smile
          Pozdrawiam Was ,pa
          • magdagal Re: zrzucić 8 kilo 18.11.10, 10:32
            U mnie mały sukces dzisiaj na wadze troszkę mniej więc to strasznie motywuje, na śniadanko chlebek chrupki i pomidorek trochę wędliny, damy radę. To pa lecę do młodej po piska.
      • ssierz Re: zrzucić 8 kilo 19.11.10, 10:47
        jestem za sobotą, chociaz ja sie na jutro i pojutro wyłączam bo wyjeżdzam, ale sobie zanotuję i Wam zrelacjonuję w pn. Czy na foum się wymiarami chwalimy? Ja proponuję, by podać, bo to zawsze motywuje no i jakiś ślad zostaje, więc można wrócić i się ucieszyć, ze teaz jst mniej (oby!!)
    • sefora74 Re: zrzucić 8 kilo 18.11.10, 12:30
      witam ja dzielnie walczę od 8.11 smile powiem szczerze że po raz pierwszy nie jest źle i trzymamy się twardo razem z m. Wcześniej próbowałam Dukana ale kiepsko się na niej czułam i bardzo brakowało mi warzyw i owoców.
      Teraz odchudzam się tak:
      - 0 słodyczy, przestałam wogóle słodzić kawę czy herbatę (czasem jjem tylko suszone owoce)
      - nie jjem pieczywa, ziemniaków, oleju
      - jjemy głównie drób i ryby przyrządzane w parowarze lub w "rękawie" w piekarniku
      - do tego dużo warzyw i owoców (jabłek, ananasa, śliwek itp.), nabiał i płatki fitnes
      Mam dobrze po 30, dwie ciąże za sobą i jak do tej pory - 3 kg smilesmilesmile
    • polarna77 Re: zrzucić 8 kilo 18.11.10, 20:59
      No to `chwila prawdy` w sobotę. Ja dziś poległam na całej linii, ale to przez stres jaki mi się dziś pojawił. W sobotę ważę się, mierzę i do przodu!
      A teraz pozdrawiam Was cieplutko!!!
      • polarna77 Re: zrzucić 8 kilo 20.11.10, 20:15
        Nie mierzyłam się bo musiałam zebrać dzieciaki przed 7-mą godziną i dopiero teraz wróciliśmy do domu, ale na wagę wskoczyłam... Każda waga waży inaczej, moja zaniża, ale bilans i tak pozostaje taki sam... 55,5kg, czyli o 0,5 mniej niż w poniedziałek- zawsze coś, ale to znaczy, że chyba trochę bardziej się muszę przyłożyć. Jutro się zmierzę i dam znać.
        • moniterla Re: zrzucić 8 kilo 21.11.10, 09:44
          hej dziewczyny,
          ja wczoraj tez tylko sie zwazyłam ale juz zmierzyc sie nie dałam rady.Zrobie to za tydzien bo wczoraj wieczorem dostałam@ i brzuch mam wiekszy. U mnie 61,2kg czyli 0,8 kg mniej - ale w zwiazku z @ wczoraj zjadłam troszke slodkiego sad
          Trzymajcie sie ,papa
          • moniterla Re: zrzucić 8 kilo 21.11.10, 09:46
            aha mam pytanie do polarnej77, pisałas ze chcesz schudnać ok 8 kg , teraz piszesz ze masz 55kg to ty chcesz ważyc 46-47kg? że tak zapytam , ile masz wzrostu?
            • ssierz Re: zrzucić 8 kilo 22.11.10, 08:19
              ja podtrzymuję pytanie moniterli- polarna na Boga!!!ni moja sprawa ale czy taka waga, jaką planujesz osiągnąć nie jest za niska? nie ukrywam, ze zazdrość przeze mnie przemawasmile)) ale i troska- ale Twoj wybór i jeśi masz sie dobre/ lepiej czuć to już!
              na mojej wadze 66 kg, wzrost 160 cm, cycki- 98, talia 78, biodra 98.

pozdr
              • magdagal Re: zrzucić 8 kilo 22.11.10, 11:01
                Patrząc na wasze wymiary to ja się wypisuje z tego grona, 55kg to nie tragedia tak uważam, jak zejdziesz do 47 to za chwile anoreksja, ja 77 kg niezły klops co? spadło do 76 ale jest@ więc brzuch ogromny, słodycze ciągną.
                • ssierz Re: zrzucić 8 kilo 22.11.10, 11:19
                  kochana, nie ma wypisywana- ja pociąży ważyłam 78, a teraz3,5 miesiąca póżniej- juz "tylko " 66 smile tylko ze jak mi tak stanęło miesiąć temu tak stoi....sadi ani drgnie- a raczej drga tylko nie w tę stronę ...walczymy razem
    • polarna77 Re: zrzucić 8 kilo 22.11.10, 13:05
      Jasne, że 55 kilo to nie tragedia, ważyłam dużo więcej i też nie rozpaczałam smile. Ale dokładnie: w wadze 48 kilo najlepiej się czuję i wyglądam, choć już 50 mnie ucieszy bardzo. A wzrostem raczej nie grzeszę - jak mocno podskoczę to 160 mam wink. Dodatkowo budowa też robi swoje- ja jeśli chodzi o budowę kostną to jestem bardzo drobna i każdy dodatkowy kilogram widać u mnie tak jak u mojej siostry dodatkowe 4!!! (a mamy tyle samo wzrostu, tylko inną budowę).
      Mam znajomą, która przy wzroście 165 waży 67kilo i jest tak zgrabniutka, ze zazdrość bierze wink- ale wyćwiczona jest- a ja leń jestem i tyle...

Ja dziś się trzymam- ale to dopiero 13-ta...
      Trzymam kciuki dziewczyny i do przodu!
    • moniterla Re: zrzucić 8 kilo 24.11.10, 14:59
      Dziewczyny co tak cicho ? jak Wam idzie akcja odchudzanie ? ja daje rade, aczkolwiek mam wielkie ssanie żołądka wieczorem...wrrrrr.brrrr,brummmm
      jutro rano sie zmierze bo juz konczy mie sie @
      trzymajcie sie,ppapap
      • magdagal Re: zrzucić 8 kilo 24.11.10, 15:48
        Dziewczyny ja też walczę ale u mnie akcja chrzciny więc czasu mam mało ciągle coś muszę dokupić a jeszcze łazienka w rozsypce mąż remontuje prysznic więc jestem pomocnikiem nie znoszę tego... pa pa
    • polarna77 Re: zrzucić 8 kilo 24.11.10, 22:45
      Ja dziś zaliczyłam stepper 20min, ale i wielkie żarcie sad. Jutro będzie lepiej!
    • lena_madzia Re: zrzucić 8 kilo 29.11.10, 14:55
      a ja poproszę o wirtualnego kopniaka celem zmobilizowania mnie do diety tongue_out
      Oj nagrzeszyłam ostatnio co nie miara, zupełnie nie moge sie zmobilizować, chociaż przecież w zeszłym roku mogłam. uncertain
    • marta_mamamaciunia Re: zrzucić 8 kilo 01.12.10, 11:42
      Witam smile
      czas na mnie:
      mam na imię Marta, jestem po 30tce i jestem po dwóch ciążach - urodziłam 5mcy temu córkę.
      W ostatniej ciąży przytyłam tylko 8 kg, miałam cukrzycę ciążową i byłam na ścisłej diecie: przy wzroście 175 w 9 mcu ważyłam 67-68kg. Czułam się świetnie i od razu po porodzie wróciłam do wagi sprzed ciąży (ok. 59kg). Później się zaczęło big_grin big_grin odbiłam sobie dietę i teraz jestem 3 kg do przodu niż po samym porodzie !! Czuję się fatalnie, mam okropną oponę i marzę o pozbyciu się 5-7 kg. Uwierzcie mi, że z wagą 55-58 kg czułam się extra.
      Wracam do diety dla cukrzyków - jest zbilansowana, zdrowa i daje efekty. Mnie zgubiły słodycze, dla ograniczenia łaknienia na słodkie qpiłam sobie chrom+błonnik (po tygodniu widzę, że daje efekty). Dwa razy w tygodniu aerobik i każdego ranka 10 min kręcę kółkiem (takie specjalne z kuleczkami - nieźle masuje).
      Wymiary (aż wstyd pisać) biodra-101, pas-98, waga- ok 63kg
      to na początek, kibicuję Wam i sama proszę o wsparcie wink
      • ssierz Re: zrzucić 8 kilo 02.12.10, 08:33
        cześć Mata!
        fajnie , że o nas dolączyłaś...wszystkie mamy ten sam "problem" może razem będzie łatwiej. Mi też po samym porodzie kg szybko zaczęły spadaća tez totalny zastój- moze dlatego, ze nie pilnuje juz diety mamy karmiącej, odpuściłam sobie i mój maluszek ma na buzi takie liszajowate czerrwone plamy, wiec od dzis ryż i kurczak- z korzyścia dla obojgasmile....sciskam
      • marta_mamamaciunia Re: zrzucić 8 kilo 11.12.10, 11:29
        Witamsmile coś tu cicho
        ja chciałam zameldować 1 kg mniej, jem regularnie, liczę węglowodany, jem odrobinę słodyczy i nie chodzę na aerobik, bo kręgosłup szwankuje. Zaczęłam walkę z cellulitem - masaż twardą myjką, zimny prysznic i tony mazideł - efekt już widać.
        pozdr. MArta
    • alba27 Re: zrzucić 8 kilo 03.12.10, 14:18
      Kolejna po 30 i dwóch porodach się meldujewink
      Niestety ostatnie pół roku to były u mnie straszne zawirowania hormonalne i przytyłam 5 kgcrying((
      Całe szczęście hormonów już nie muszę brać , terz tylko te 5 kg muszę zrzucić a czas mam do 16 stycznia bo idę na wesele.
      Dziesiejsza waga pokazywała 65,4.
      Przemiane materii mam szybką ale słodycze to zajadam tonami dlatego najważniejsze to nie jesć słodyczy.
      Mam nadzieję że razem z Wami mi się uda zgubić te moje zbędne kilogramy.
    • lena_madzia Re: zrzucić 8 kilo 17.12.10, 22:49
      Hej dziewczyny co tu tak cisza??? zaglada tu jeszcze ktoś??? mnie sie udało tydzień przezyć bez słodyczy smile dzisiaj z okazji @ sobie pofolgowałam ale mam zamiar kontynuować
    • a-martusia1 Re: zrzucić 8 kilo 31.12.10, 10:59
      Witam !!!!!!!
      Czy można się do was przyłączyć???????big_grin
      Jestem kobietą po 30.
      Stan posiadanych dzieci : jeden - pół roczna córka ( usilnie pomaga mi pisać wink)
      Waga : dużo za duża
      Motywacja : chymmmm................ jak nie ma słodyczy i innych pokus to bardzo duża wink
      Godzinę zero planuję na jutrzejszy dzień ( dziś Sylwester więc same wiecie ......smile)
      Może jak będzie nas więcej w tym przedsięwzięciu to uda nam się smile
      Pozdrawiam gorąco
      Marta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka