Dodaj do ulubionych

Fotodepilacja - była któraś?

27.04.11, 17:07
Zastanawiam się nad tym zabiegiem, któraś z was go robiła? Jakie efekty i wrażenia?
Obserwuj wątek
    • baltycki Re: Fotodepilacja - była któraś? 27.04.11, 17:19
      Znaczy.. najpierw foto a potem depilacja??
      Kurcze, o foto nie pomyslalem sad
      (nie wiem, czy by pozwolila na foto)
    • katia.seitz Re: Fotodepilacja - była któraś? 27.04.11, 17:56
      Koleżanka sobie łydki zrobiła. Wiem, że potrzebowała ładnych paru zabiegów i kosztowało to sporo kasy. Ale z efektu zadowolona, choć podobno nie jest tak, że wyeliminowało to wyrastanie włosów do zera.
      (jakbym zapłaciła tyle co ona, też bym mówiła, że jestem zadowolona tongue_out)
      • zuzanna56 Re: Fotodepilacja - była któraś? 27.04.11, 18:00
        Ja szukam jakiegokolwiek sposobu pozbycia sie włosów na nogach. Po depilatorze wrastają mi włoski tak bardzo, że musze przestać, potem leczę to u dermatologa. Po piance Veet miałam nogi jak wrzątkiem poparzone, po goleniu okropne czerwone krostki i uczulenie chyba na metal. Koszmar, a idzie lato...Może więc fotodepilacja?
        • katia.seitz Re: Fotodepilacja - była któraś? 27.04.11, 18:13
          O, to ta moja koleżanka też miała podobnie. Dochodziło do tego, że całe lato chodziła w długich spodniach i spódnicach. Fotodepilację zniosła dobrze, chociaż - jak pisałam - całkowicie kwestii włosów na nogach to nie wyeliminowało.
          • zuzanna56 Re: Fotodepilacja - była któraś? 27.04.11, 18:28
            Ja już z tego wszystkiego i tak najlepiej znosze golenie, ale nie moge golic nóg codziennie i tylko odpowiednią maszynką, do tego potem dobrze nakremować. Tylko, że to golenie co drugi dzień rano jest strasznie upierdliwe i zajmuje mi z 40 minut. Latem, na wyjeździe to jest lekko wkurzające. Mam bardzo wrażliwą skórę, a do tego od roku straszną alergię, na słońce na przykład, bo na metal mam od zawsze. Czy ta fotodepilacja pomoże?
            • mijaczek Re: Fotodepilacja - była któraś? 27.04.11, 19:47
              zuzanna56 napisała:
              golenie co drugi dzień rano jest strasznie upierdliwe i zajmuje mi z
              > 40 minut.

przepraszam, ile?????????
              • pamela788 Re: Fotodepilacja - była któraś? 27.04.11, 22:08
                Zabieg jest fajny nie musisz sie potem martwic o zbedne owlosienie.
                Trzeba tak trzy dni przed zabiegiem ogolic nogi.
                U mnie zlikwidowal owlosienie do zera.
                Nic nie boli,laserowe sie bardziej czuje od tego.
                I nie jest to tak strasznie drogie.
                W warszawie w centrum 279zl.
                Mialam tez fotoodmladzanie i to polecam wszystkim paniom cuda dziala.
              • zuzanna56 Re: Fotodepilacja - była któraś? 28.04.11, 08:55
                Długo? smile
                No może 35 minut.
                Mam wrażliwą skóre, golę powoli, inaczej mam czerwone kropki i skóra mnie piecze.
                Dlatego szukam innego pomysłu, ale obawiam sie, że nie będzie łatwo bo wiele rzeczy mnie uczula np teraz mam wysypke albo po słońcu albo cos zjadłam, koszmar.
                • zuzanna56 Re: Fotodepilacja - była któraś? 28.04.11, 08:57
                  Pamela, ile zabiegów potrzeba, bo jeden to chyba za mało?
                  • pamela788 Re: Fotodepilacja - była któraś? 28.04.11, 13:04

zuzanna56 napisała:

> Pamela, ile zabiegów potrzeba, bo jeden to chyba za mało?

Ja mialam dwa i wystarczylo.
                  • julek_i_ja Re: Fotodepilacja - była któraś? 11.05.11, 12:23
                    A ja przestrzegam przed zbytnim entuzjazmem.
                    Zaczęłam moją przygodę kilka miesięcy temu i chodziłam regularnie. Byłam wniebowzięta,efekty fantastyczne, wypadło mi większość włosów, sama polecałam na forum. Miałam w końcu gładkie kończyny. Nie goliłam nóg przez miesiąc (gdy wcześniej musiałam co drugi dzień by nie były widoczne z daleka), po czym ogoliłam przed świętami i co? Klapa. Praktycznie wszystko odrosło, może włoski są słabsze i jaśniejsze, ale mam wrażenie, że wróciłam do punktu wyjścia. Po prostu mieszki się zregenerowały. Niestety nie mam kasy, by w nieskończoność co miesiąc wydawać 200 zł na depilację nóg. Zrezygnowałam...
        • lidek0 Re: Fotodepilacja - była któraś? 07.05.11, 19:55
          A ciepły wosk? U mnie skuteczny, na łydkach nie mam włosów wogóle.
          • kaskaz1 Re: Fotodepilacja - była któraś? 23.05.11, 22:15
            Wosk- musze powtarzac co 2-3 tygodnie,
            Fotodepilacji nie ćwiczyłam ,ale skoro jednak też odrastają ..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka