nk51 21.05.11, 09:55 Hej. Mam kolor włosów ciemny blond. Powiedzcie mi jaki kolor farby kupić żeby uzyskać bardzo jasny blond. Wrecz powiedziała bym siwy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszmusia Re: Farbowanie włosów 21.05.11, 10:05 sama farba raczej tego nie zrobisz farba rozjaśni chyba max o 3 tony. Wiecej tylko dekoloryzacja a potem farba, ale to trzeba umiec, wbrew pozorom to nie takie proste a włosy mozna zniszczyc nieodwracalnie Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Farbowanie włosów 21.05.11, 11:14 Raz w życiu robiłam coś takiego. Brązowe włosy rozjaśniłam dekoloryzatorem (firmy Joanna o ile pamiętam, bo innego nie było w sklepie), potem ufarbowałam na rudy blond (farba Excellence). Kolor i efekt był dobry, bo nagle okazało się, że bardzo dobrze wyglądam w szarym i zielonym, a wcześniej te kolory były nietwarzowe. Jednak bardzo szybko pojawiły się ciemne odrosty i w sumie wróciłam do dawnych ciemnych odcieni, bo ciągle musiałabym odbarwiać włosy a przypuszczam, że na zdrowie by im to nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Farbowanie włosów 21.05.11, 11:18 Aby uzyskać efekt jaki chcesz, musiałabyś bardzo silnie odbarwić włosy i w zasadzie do zera koloru, a potem ufarbować takim odcieniem jaki chcesz uzyskać. Doradzam dobre farby i dekoloryzator. Obecnie stosuję Preference l' Oreala, Excellence szybko się zmywa, choć też jest to dobra farba. A w ogóle zastanów się czy to ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: Farbowanie włosów 21.05.11, 12:05 Schwarzkopf Palette Color XXL 10 Mroźny Blond ale chyba najpierw musisz rozjasnic Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Farbowanie włosów 21.05.11, 13:23 rozjaśniaczem. nie rób tego sama, a najlepiej nie rób tego wogóle. zniszczysz włosy. wiem z doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś