Dodaj do ulubionych

Wypadanie wlosow

24.05.11, 20:58
Wiem ze po porodzie wypadanie wlosow zdaza sie bardzo czesto. U mnie zaczelo sie jakies 3 miesiace po i trwa do dzis (2 miesiace) i wlasnie tak sie zastanawiam czy nie wybrac sie do lekarza czy jeszcze troche poczekac. Wlosy wypadaja mi garsciami.
Jak to bylo/jest u was? Wypadaly? Jak dlugo to trwalo?

Obserwuj wątek
    • swingwasp Re: Wypadanie wlosow 24.05.11, 21:14
      mi też włosy wypadały garściami, gdzie dotknęłam tam cała garść wyciągałam. Wypadały dość długo, pytałam lekarza ogólnego, gina, fryzjera co na to poradzić i wszyscy mówili, że przejdzie ewentualnie mogę coś brać na wzmocnienie włosó i paznokci - nie brałam. Nie wyglądałam jakbym łysiała ale uczucie dość dziwne. Po paru miesiącach samo przeszło. Teraz mam włosów dużo więcej niż przed ciążą i są grube i zdrowe choć jakoś specjalnie o nie nie dbam.
    • bzibulinka Re: Wypadanie wlosow 24.05.11, 21:36
      2-3 miesiące po porodzie mi też zaczęly lecieć. Ciągnęło sie to do miesiąca czy dwóch po tym jak skończyłam karmić piersią. Tragedia!! Myślałam że wyłysieje. W końcu przeszło i teraz mam takie pięciocentymetrow odrosty które wyłaża z każdej strony (a włosy mam długie ) hehe
      https://www.suwaczki.com/tickers/rolog7rf9bx31fs7.png
      • julcia75 Re: Wypadanie wlosow 24.05.11, 23:01
        Ja mam ten sam problem ,najgorsze jest że moje włosy są wszędzie codziennie muszę odkurzać bo niunia lubi zbierać wszystko z podłogi.Mam nadzieje że nie zostanę łysa http:/odniemowlakadonastolatkaaa.blogspot.com/
        • joanka-r Re: Wypadanie wlosow 25.05.11, 08:42
          to normalne zjawisko, spowodowane spadkiem hormonów, ktore w ciąży powodowały, ze wlosy nie wypadały, były piękne i błyszczące. Po prostu wypadają te, ktorych nie straciłaś w ciąży.
          • reee-nia Re: Wypadanie wlosow 25.05.11, 11:05
            ja mam tak samo, garście włosów, i są wszędzie, a że są bląd to je wszędzie widać. Fakt w ciąży narosło mi ich od groma, więc teraz musza powypadać, byłam o tym uprzedzona przez ginekologasmile))
            • joanka-r Re: Wypadanie wlosow 25.05.11, 12:26
              reenia a kolor blĄd to jak wygląda?
              • mozyna Re: Wypadanie wlosow 25.05.11, 20:03
                To cos przeciwnego do "brónet"...smile
    • marlesek Re: Wypadanie wlosow 25.05.11, 22:59
      mialam tak czasami wyłam bo na głowie włosow było coraz mneij z dnai na dziej widac bylo skore i jakies tam wloski. mi pomoglo przyjmowanie cynku i ineov(nei najtansze ale skuteczne !!!!) do tego ampułki radikal u mnei wszytsko wrocilo do normy.
    • kasiaskr131109 Re: Wypadanie wlosow 26.05.11, 07:58
      hej ja słyszałam że po porodzie jak włosy wypadają to trzeba je obciąć albo podciąć końcówki
      • sinusoidaa Re: Wypadanie wlosow 26.05.11, 08:27
        A ja jeszcze słyszłam, ze trzeba pić rosół z czarnej kury na rozdrożu dróg o księżyca nowiusmile)))
        A co ma podcięcie końcówek, czy skrócenie włosów do ich wypadania? Moze efekt wizualny, skrócenie włosów i ichg pocieniowanie sprawia wrażenie, ze włosów jest wiecej.
        Wypadanie włosów po porodzie to powszechne zjawisko, związane z gospodarką hormonalną. Minie samo po ok. 2 m-cach. A włosy zaczną odrastać. Można wspomóc się suplementami, ale to trochę jak święcona wodasmile
    • swistak-3 Re: Wypadanie wlosow 26.05.11, 08:43
      może spróbuj jeść kiełki rzodkiewki, one powstrzymują wypadanie włosów i efekty są widoczne bardzo szybko, tylko jeżeli karmisz piersią to musisz z nimi uważać bo są wzdymające. Jak je zjadłam to moja Kasia przepłakała cały wieczór z powodu bólu brzuszka więc przestałam jeść.
    • dorota_ja Re: Wypadanie wlosow 26.05.11, 18:30
      też mi leciały jakieś 2-3 m-ce, brałam skrzyp z witaminami, włosy obcięłam bo jeszcze sianokos mi się na łbie zrobił. trochę odżyły, a potem meksyk był - okazało się że mi tarczyca ześwirowała totalnie i włosy jeszcze bardziej leciały wink

witaminy biorę, z tarczycą walczę do dziś ( ponad 10 m-cy po porodzie) włosy w miarę, ale waga lata jak żyd po pustym sklepie big_grin
    • lidek0 Re: Wypadanie wlosow 28.05.11, 22:12
      Możesz pomóc sobie sama, ja łykałam skrzypo vitę i myłam włosy szamponem z czarnej rzepy, tanie i pomogło po 2 tygodniach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka