Dodaj do ulubionych

czy te slynne kremy BB...

02.01.12, 09:02
... to po prostu kremy matujace inaczej nazwane i dlatego drozsze? wink czy w normalnych drogeriach sa w ogole dostepne? rossman, natura?
Obserwuj wątek
    • lola211 Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 09:03
      Nie, to nie sa kremy matujace.I nie kupisz ich w rossmanie ani naturze.
      • estragonka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 09:05
        lola211 napisała:

> Nie, to nie sa kremy matujace.I nie kupisz ich w rossmanie ani naturze.

no dobra. ale zalozenia maja bardzo podobne? czym sie roznia? tak bardziej po lebkach przeczytalam opis pierwzsy lepszy na alle i mi sie skojarzylo z kremami matujacymi.

chyba sie skusze i kupie bo podkladu uzywac nie lubie, tylko tak sie zaczelam zastanawiac jaka to roznica miedzy nimi jest.

wybaczcie pytanie anty-makijazowej baby wink
        • lola211 Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 09:11
          One nie matuja, a wrecz przeciwnie, maja dac efekt rozswietlonej skory.Zatem mat to ostatnie ,czego sie od nich oczekuje.
          Te kremy pełnia role upiekszacza cery.Cos jak podklad, ale dodatkowo pielegnujacy cere.W dodatku duzo lepiej stapia sie z cera, nie sciera sie w ciagu dnia.
          • estragonka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 09:35
            czyli w skrocie - smaruje sie i wygladam piekniej bo nie wdac minimalnych przebarwien czy plamek i geba mi sie nie swieci, ino lsni naturalnym blaskiem? wink
            • lola211 Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 09:40
              W wielkim skrócie- taksmile.
      • korusiar Re: czy te slynne kremy BB... 19.04.12, 21:04
        Ja kupiłam w Rossmannie.
        • korusiar Re: czy te slynne kremy BB... 19.04.12, 21:09
          Ups, wybaczcie, o innym BB myślałam wink
    • moofka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 09:40
      na wizazu piszą tak

Czym jest BB Cream?
      W skrócie: jest to wynalazek firmy farmaceutycznej, którego początkowo używały osoby po operacjach plastycznych, następnie gwiazdy estrady. Później firmy kosmetyczne na azjatyckim rynku przemyciły go do siebie i udostępniły przeciętnym śmiertelnikom.

Jak działa BB Cream?
      Jest to wynalazek wielofunkcyjny. Zawiera witaminy i inne składniki głęboko odżywiające skórę. Przy okazji mocniej lub słabiej kryje, ale stworzony został po to, ażeby imitować uwielbiany przez azjatki efekt naturalnego looku. BB Kremów jest w tej chwili wiele na rynku i można dobrać sobie jakiś w zależności od preferencji: nawilżający, przeciwzmarszczkowy, wybielający, z filtrem, bez filtra, dający matowe wykończenie, dający satynowe wykończenie(...). Żaden z nich nie działa jednak tylko np. wybielająco, ale poza tym - tak jak pisałam - odżywia skórę. Świetnie maskuje cienie pod oczami i wszelkie nierówności kolorytu skóry.

Jak go stosować?
      Codziennie. Jako podkład lub bazę pod.

Odcienie:
      BB Cream w zaleznosci od firmy wystepuje w 3 wersjach:
      1. Jasny odcien dopasowujacy sie do koloru skory
      2. Ciemny odcien dopasowujacy sie do koloru skory
      3. Brak odcienia Odcien uniwersalny, ktory dopasowuje sie tak do jasnej jak i do ciemnej skory.

poszukaj tam, to skarbnica wiedzy

i jeszcze tu
      www.youtube.com/watch?v=ZjBm6zL8OKQ&feature=plcp&context=C30d3038UDOEgsToPDskI75uMTH5dlzZigt1rSttEK
      • estragonka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 09:46
        dzieki moofka, w wolnej chwili poczytam wiecej na ten temat wink

a mozecie polecic ktorys z tych kremow? taki zeby cena mnie nie zabila... najlepiej uniwersalny. moim najwiekszym defektem na facjacie sa cienie pod oczami wink abo raczej sad
        • moofka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 09:51
          jak dotad ja mialam ten
          asianstore.pl/kremy-bb/59-skin79-super-vip-gold-collection-bb-cream-spf25-40g.html
          i ten
          asianstore.pl/kremy-bb/32-missha-perfect-cover-bb-cream-spf42-pa-50ml.html
          kazdy z bardzo ladnie maskuje cienie pod oczami
          i z kazdego bylam zadowolona
          • estragonka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 10:00
            dzieki moofka wielkie, zaraz zamawiam probki na alle wink
            • moofka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 10:24
              jesli chcesz napisz na priv,mogę polecic sprawdzonego sprzedawcę
              wysyla za darmo z korei, ceny lepsze niz na allegro
              i na 100% oryginaly smile
              ja tylko tam kupuję smile
              • estragonka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 10:28
                moofka napisała:

> jesli chcesz napisz na priv,mogę polecic sprawdzonego sprzedawcę
                > wysyla za darmo z korei, ceny lepsze niz na allegro
                > i na 100% oryginaly smile
                > ja tylko tam kupuję smile

oczywiscie, daj na priv, bede dźwięczna wink
                • piekielna-diablica Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:24
                  pisz kobieto na piekielna-diablica@gazeta.pl
                  • moofka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:29
                    sprawdzcie @
                    • gupia_rzona Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:33
                      mogę też na gazetowy prosić tego sprzedawcę?
                      • moofka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:35
                        jasne, ale piszcie na gazetowy od razu, zeby w watku nie robic zamieszania smile
                        • tempera_tura Na gazetowy 02.01.12, 19:27
                          Bardzo proszęsmile
              • szironna Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:07
                To i ja poproszę o namiary, z góry dziękuję smile Używam BB i bardzo sobie chwalę.
              • demonii.larua Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:12
                Moofka, ja też poproszę smile
              • malila Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:14
                Rany, już wiem, dlaczego marketing szeptany jest taki skutecznywink Moofka, czy ja też mogę prosić?
                • moofka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:23
                  normalnie napisez do chlopa koreanskiego ze mi ma prowizje odpalic big_grin
                  Dajcie adres na priv smile
                  • malila Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:31
                    Dzięki bardzo, już doszło. Nie krem, rzecz jasnawink
                  • eilian Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 21:13
                    Jak da radę, to i ja poproszę o ten namiar (na maila gazetowego). Od kremu BB się uzależniłam.
              • aleska Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:27
                To ja też bardzo proszę na gazetowego maila!
                Do tej pory używałam jedynie różowego Skin79, bardzo sobie go chwalę, ale mam ochotę poeksperymentować też z innymi smile
                • rafaleczka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 13:44
                  czy ja tez moge prosić o tego sprzedawce?

pozdrawiam serdecznie
              • lilly_about moofko ja też poproszę na gazetowego! 02.01.12, 11:49
              • melmire Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 13:09
                Mozna sie usmiechnac o namiary? cierpie na ponoworoczny atak kobiecosci smile
                • mamand Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 18:45
                  > cierpie na ponoworoczny atak kobiecosci smile

a więc tak nazywa się to, co dopadło mnie w środę po świętach gdy jednego dnia kupiłam sobie 2 nowe staniki w La Senzie, zrobiłam totalną rewolucję na głowie i zamówiłam krem BB za stówę big_grin
              • hanadoma Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 13:52
                jak wszyscy to i jak poproszęsmile na hana.doma@interia.pl
              • nanuk24 Moofeczko! 02.01.12, 20:12
                A un oprocz allegro gdzie tez bywa, bym mogla sobie u niego zamowisc(ebay amerykanski, npwink?
                • moofka Re: Moofeczko! 02.01.12, 20:28
                  no bywa bywa smile
                  łap @
            • azjaodkuchni Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 10:31
              Jako kompletna ignorantka kosmetyczna używałam Ziaję i popularne podkłady matujące. Miałam młodą zdrową cerę. Nic mi nie było. Zamieszkałam w Singapurze i po miesiącu wyglądałam fatalnie. Pryszcze i przebarwienia, sine oczy i wszystkie kosmetyki z Pl fluidy i pudry ważyły mi się w upale. Moja cera była chora. Coś robiłam źle tylko nie wiedziałam co. Parę zestawów aptecznych poszło do śmieci zanim ktoś powiedział mi o BB. Kupiłam i bardzo mi podrasowały. Moich kłopotów z cerą nie było widać. Moje koleżanki poleciły mi mycie skóry olejem, codzienny peeling twarzy i bardzo dokładne wieczorne mycie. Pozbyłam się pryszczy a go gładkości pomógł mi powrócić Marvel gel jakbrzoskwinka.blogspot.com/2011/08/ginvera-green-tea-whitening-marvel-gel.html miałam jeszcze jego młodszego brata z białej serii i kompletnie mi nie leży. sad
              Mi podrasowały Bb moja polska koleżanka mieszkająca w Singapurze dostała po BB takich pryszczy, że musiała pojechać do lekarza. sad
              Nie wiem czy bym kupiła te kosmetyki mieszkając w Pl może podczas wakacji gdzie w Azji tak.
              Sporo mamy fajnych polskich kosmetyków niedocenianych niestety. Owa polska koleżanka została poproszona by podczas świąt w Pl kupiła polskie kosmetyki. Azjatka przyszła do niej z listą. Zgadnijcie o jaką markę prosiła Azjatka mogąca kupic Bb w każdym sklepie.
              • azjaodkuchni Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 10:33
                pod-pasowały a nie podrasowały czasem słownik zmienia wyrazy bez mojego udziału.
              • moofka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 10:38
                Sporo mamy fajnych polskich kosmetyków niedocenianych niestety. Owa polska koleżanka została poproszona by podczas świąt w Pl kupiła polskie kosmetyki. Azjatka przyszła do niej z listą. Zgadnijcie o jaką markę prosiła Azjatka mogąca kupic Bb w każdym sklepie.

moof moof
                obstawiam ze ziaję big_grin
                a ja lubie te bb
                podklawod uzywam od kilkunastu lat - znam prawie wszystko co jest na rynku
                i te bb mi bardzo podpasowaly wlasnie smile
                • azjaodkuchni Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 10:41
                  Nie to nie była ziaja , ale gramy dalej. smile
                  • moofka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 10:44
                    eee
                    pollena? smile
                • estragonka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 10:41
                  aaaaaaaaa ja nie uzywam podkladow, nie lubie. maks na co sie decudyje to kremy matujace. jesli bb maja byc lepsze to moge uzywac i tego, bo dlaczego nie. jesli nie bedzie sie nic zlego dialo oczywiscie.

a zajki uzywam od lat, ale raczej jako kosmetykow pielegnacyjno-codzienno-nawilzajacych itp, a nie makijazowych.

a chce miec 2 w 1, w koncu 30-stka sie zbliza, jest tuz tuz wink
                • gryzelda71 Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 10:46
                  No więc przed świętami porozpisywałyście się o tych kremach,myślę zamówię kilka próbek.
                  Słyszałam o nich,ale teraz dodatkowo poczytałam i wio.
                  I co?
                  I bardzo fajna sprawa.
                  Nie ma efektu maski jak przy niektórych podkładach.Naprawdę cera jest rozświetlona,jednolita i dość dobrze kryją cienie(choć jako ich posiadaczka zawsze je będę widziała,nawet pod wapienna maskąwink )
                  Skończę próbki zamówię ,bo mam już faworyta.

• azjaodkuchni Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 10:49
                    Tak to były kosmetyki pollena eva seria dla nastolatek. Wydawało mi się, że będzie trudno. Dawaj adres pocztowy na priva dostaniesz nagrodę smile
                    • moofka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:22
                      serio? a co wygrałam? big_grin
                      o tych mowisz?
                      www.blizejciebie.pl/kosmetyki_dla_nastolatek.html,196_402,0
                      pollena byla tez ceniona bardzo za wschodnia granica
                      w ogole polskie kosmetyki ciesza sie dobra opinia wiec sie nie dziwie smile

• azjaodkuchni Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:29
                        Tak to ta seria nie powiem Ci , ale jak podasz adres to jutto Ci coś wyślę. Azjatyckiego i kosmetycznego i nie będzie to bbsmile
                        • moofka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:47
                          no to mnie teraz zaintrygowałas smile
                          a te eve za grosze w biedronce widziałam, to serio takie dobre jest?
                          • azjaodkuchni Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 14:47
                            Wiesz nigdy nie próbowałam, ale na wszelki wypadek poprosiłam o kilka rzeczy dla siebiesmile Jak będą do bani to komuś oddam chętny się znajdzie. Wyślij maila na mojego gazetowego lub azjaodkuchni@gmail.comz namiarem na siebie. Wygrałaś azjatyckie( jednorazowe) maseczki do twarzy sztuk 4 i mały gadżet z Singapuru. Jutro ci wyślę tylko powiedz gdzie smile. Pamiętaj, że mam + 6 ( polski wieczór moja noc) przesyłka lotnicza idzie tydzień więc im szybciej wyślesz tym szybciej dostaniesz. Wartośc minimalna cła nie zapłacisz.
                            • azjaodkuchni mój poprzedni post jest do moofka.. 02.01.12, 14:49
                              Moofka rozwiązała zagadkę i wygrałasmile
                              • moofka Re: mój poprzedni post jest do moofka.. 02.01.12, 20:30
                                Azjo, napisałam do Ciebie smile
                  • melmire Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 13:13
                    Gdzie zamawialas probki? jetsem neofitka, i moje doswiadczenia z podkladami wiaza sie z liceum, kiedy to nosilam na twarzy "gustowna" maske o 3 tony za ciemna smile Wiec wolalabym wyprobowac przed finalnym zakupem smile
                    • gryzelda71 Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 13:17
                      W asian store.
                      Drogie,ale można porównywac dzień po dniu jaki najlepszy.
    • haidi0111 Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:22
      Ja skusiłam się na zakup po dyskusji na forum i bez szału ogólnie... Wydałam 60 dych i jak dla mnie efekt ten sam co po zakupie podkładu z AVONu za 35 o podwójnej objętości. Mam Mishę Perfect Wear najciemniejszy odcień. I ponieważ popsuła mi się ostatnio cera na brodzie to mogłam doskonale zaobserwować, że efekt krycia nie jest wcale taki spektakularny tongue_out Może to poprostu wina złego wyboru? Dostałam próbkę czegoś innego to potem sobie jeszcze sprawdzę.
      • moofka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:24
        I ponieważ popsuł
        > a mi się ostatnio cera na brodzie to mogłam doskonale zaobserwować, że efekt kr
        > ycia nie jest wcale taki spektakularny tongue_out

od 20 postow pisza kobiety ze efektu krycia nie ma big_grin
        • na_pustyni Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 11:53
          ja tez poprosze o namiar na Koreanczyka (wspomne mu cieplym slowem o Tobie) smile
          • maghdalena33 Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 12:04
            czy ja również mogę poprosić o namiary na Koreańczyka?
            • truskawkowe_studio Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 12:16
              i mi tez, na gazetowego poprosze smile
              • mamaemmy Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 22:22
                Ja tez,ja teżsmile
                Kolezance dalam ten watek do poczytania i ona MUSI miec ten krem-więc ja tez go sobie z nia kupiesmile
                Zawsze będę mogła go reklamowac klientkomsmile
                • mamaemmy Moofka! 03.01.12, 09:48
                  dostałam pól maila;/
                  sam wstęp..;/
                  przeslesz jeszcze raz?
    • ruda_henryka Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 12:22
      Kupiłam ostatnio w ramach autoprezentu świątecznego.
      Jak dla mnie super, na codzienne noszenie, lekko kryje skórę, wygładza i co najważniejsze nie ściera się, nic mi na kurtce czy bluzce nie zostaje. I chyba się wchłania sporo w ciągu dnia, bo jak wieczorem zmywam twarz to znacznie mniej koloru zostaje na waciku niż nałożyłam rano. Nie wiem jak się sprawuje na makijaż wieczorowy, bo nie robiłam. Ja mam na twarzy przebarwienia pociążowe i bardzo łądnie mi to wyrównuje. Codzienny makijaż robię lekki więc taki wynalazek dla mnie jak znalazł.
      I faktycznie lepiej kupić na ebay, ja zapłaciłam dość tanio, przesyłka free. Miało iść ok 3 tyg przyszło znienacka 2 dni po świętach - czyli tydzień. Ach i dostałam jeszcze z kremem kupę próbek innych BB więc będę testować dalej. W sumie impreza niedroga w porównaniu z allegro, a strasznie byłam sceptycznie do ebay nastawiona
      • lena99 henryko 03.01.12, 00:01
        możesz podać na priv nick tego sprzedawcy z ebay-a?
        • ruda_henryka Re: henryko 03.01.12, 07:26
          Chętnie, tylko nie wiem jak
          • lena99 Re: henryko 03.01.12, 11:43
            lena99@gazeta.pl

Dzięki!
            • ruda_henryka Re: henryko 03.01.12, 15:09
              Wysłąłąm Ci mejlem info
    • babsee Re: Podajcie nazwy, plis. 02.01.12, 12:33
      Jako ze na stare lata postanowilam porzucic podklady tylko oszałamiać naturalną cera to szukam od 5 mies podkladow ktore na maxa naturalne sa a wlasnie scalają koloryt.
      tak wiec te BB sa chyba dla mniesmileale ze piewrszy raz o tym cudzie czytam to bardzo was prosze o podanie przyladowych nazw bo jest tego sporo.Czego uzywacie konkretnie?
      I jeszcze jedno pytanie:kolor co go nie ma, faktycznie dopasowuje sie do skory?ja mam dosc ciemną skore a mimo to uzywam jasnych podkladow bo nie cierpie efektu maski na twarzy i odcinającego sie podkladu na twarzy od szyji.
      • lola211 Re: Podajcie nazwy, plis. 02.01.12, 13:04
        Wlasnie przetestowalam Lioele Dollish Blemish Balm.
        asianstore.pl/145-lioele-dollish-veil-vita-bb-spf25-pa-sloiczek.html
        Ma postac białej emulsji.Posmarowalam.Nikt nie jest w stanie dostrzec,ze mam cokolwiek na twarzy.A jednoczesnie cera jest pieknie ujednolicona,2 czerwone punkty na brodzie po niespodziankach stały sie niewidoczne.Mozna przypudrowac czy doprawic gdzieniegdzie podkladem, ale ja nie widze koniecznosci.

Mam tez taki : asianstore.pl/kremy-bb/32-missha-perfect-cover-bb-cream-spf42-pa-50ml.html
        Ktos pisze, ze on nie maskuje niedoskonałosci..Ja widze w lustrze zupelnie cos innego.
        • estragonka Re: Podajcie nazwy, plis. 02.01.12, 13:07
          lola211 napisała:

>
          > Mam tez taki : asianstore.pl/kremy-bb/32-missha-perfect-cover-bb-cream-spf42-pa-50ml.html
          > Ktos pisze, ze on nie maskuje niedoskonałosci..Ja widze w lustrze zupelnie cos
          > innego.
          >

a ktory masz odcien tego kremu? zastanawiam sie nad naturalnym bezem. ciemnej karnacji nie mam. ale bladoprzezroczystej tez nie...
          • lola211 Re: Podajcie nazwy, plis. 02.01.12, 13:12
            21
            • notting_hill Re: Podajcie nazwy, plis. 02.01.12, 19:24
              Ja mam nr 23, chociaż wcale nie uważam się za ciemnoskórą smile. Raczej zawsze plasuję się w średnich odcieniach na środku skali, taki średni beż neutralny. Wygląda to b. naturalnie, chociaż wielkiego krycia nie stwierdzam. Ale ogólne wrażenie jest ok. Tyle, że niestety dla mnie, akurat ten krem mi skórę dość wysusza (i podkreśla suche partie). Następnym razem spróbuję chyba Skin Food przeciwzmarszczkowy.

W sumie gdybym miała zrobić ranking różnych kremów tonujących na przestrzeni lat to stwierdzam, że najlepiej robił mi tonujący Nivea Q10 (u nas go chyba nie ma) plus odrobina pudru matującego i ziemi egipskiej, ale zapach tego kremu był dla mnie nie do przejścia (coś jak męska woda kolońska)
              • estragonka Re: Podajcie nazwy, plis. 02.01.12, 22:06
                no nic, kupilam probke 21, zobacze jaki bedzie efekt
                • joxanna Re: Podajcie nazwy, plis. 02.01.12, 22:10
                  Ja też kupiłamsmile

Chociaż od początku tego wątku chciałam zapytać o jakąś krytykę tych kremów, cokolwiek, działania uboczne, czy coś? Ale jakoś się nie złożyło, a kupić i owszem, złożyło sięsmile
    • babsee Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 12:39
      I jeszcze jedno:czy sypki na to musi byc?puder znaczy?
      bez sensu te probki...23 zl za 7 ml probki.
      • i_b13 Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 13:00
        ładnie proszę o namiary na sprzedawcę smile
        • i_b13 dla znających się 02.01.12, 13:02
          możecie polecic jakis krem do cery mieszanej, naczynkowej? żeby te cholerne pajączki ukryć, ale bez efektu maski
          • lola211 Re: dla znających się 02.01.12, 13:26
            asianstore.pl/kremy-bb/125-lioele-dollish-veil-bb-spf25-pa.html
            Moze ta baza?
            Wyslij zapytanie do sprzedawcy co do pajączkow.Nie mam ich na twarzy, to nie wypowiem sie co do skutecznosci ich krycia.
          • nanuk24 Re: dla znających się 02.01.12, 20:51
            na pajaczki, kochana, to lekarzwink
        • olushia Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 23:00
          ja też poroszę o namiar na gazetowego maila. Z góry serdeczne dzięki
        • maggie231 Re: czy te slynne kremy BB... 17.04.12, 13:54
          ja tez poprosze o namiary na tego sprzedawce na mail maggie231@gazeta.pl

dziekuje!
      • lola211 Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 13:05
        Nie musi.
        • fajnykotek napiszcie plisss czy one pachnące są? 02.01.12, 13:48
          te kremy? bo ja mogę tylko nic niepachnące sad. Jak tylko pachnie to mam wysypkę pod oczami.
          • lola211 Re: napiszcie plisss czy one pachnące są? 02.01.12, 19:26
            Ten moj pachnie jak krem dla dzieci.
    • tempera_tura Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 19:32
      Czyli jaki "najlepszy"? Pojawiło sie juz kilka. Co polecacie?
      Efekt krycia mile widziany, cera jasna bardzo.
      • kosmitka06 Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 23:19
        Właśnie... i ja się "podczepię" pod wątek wink Macie jakiś sprawdzony ten krem? Konkretna nazwa z którego jesteście bardo zadowolone. A... i tak przy okazji zapytam o coś DOBREGO na pory. Mam ich pełno na nosie, plastry niewiele pomagają, żele również sad Może ktoś wie jak się tego pozbyć, jeżeli nie da się całkowicie to chociaż tak aby efekt był w miarę zadowalający. To tak z innej beczki- ale pytam bo Wy kobitki wszystko wiecie wink
      • ela_36 Re: czy te slynne kremy BB... 02.01.12, 23:48
        Ja najbardziej (spośród testowanych Lioele, Missha i Skin79 różowy) polubiłam kremy Lioele, mój hit to Lioele Triple The Solution, o taki: asianstore.pl/kremy-bb/30-lioele-triple-solution-bb-cream-spf30-pa-50ml.html daje efekt naprawdę idealnej cery.
        Dobrze wspominam też Lioele Beyond The Solution: asianstore.pl/kremy-bb/29-lioele-beyond-the-solution-bb-cream-50ml.html ale to taka bardziej podstawowa wersja, bez filtra itp. za to tańszysmile
        Mam ochotę wypróbować w najbliższym czasie ten Dollish Veil Vita, o którym pisała lola211... jejku jak to wciągabig_grin
        • zuzanna56 Re: czy te slynne kremy BB... 03.01.12, 15:15

ela_36 napisała:

jejku jak to wciągabig_grin

No i też sie wciągnęłamwink Na razie zamówiłam próbki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka