Dodaj do ulubionych

Nie moge schudnac-4 miesiace po porodzie

13.02.12, 15:30
Jestem juz prawie 4 miesiace po porodzie, a waga jak spadla w I miesiacu tak stoi do dzis. Jestem zalamana. Nie jem wieczorami, nie jem slodyczy, karmie tylko piersia i...NIC. A chce schudna jeszcze 10 -15kg. Przed sama ciaza wazylam 70. Teraz waze 74-75. W ciazy wazylam 90.JESTEM ZALAMANA
Obserwuj wątek
    • kamelia04.08.2007 osiagnęłas super wynik kochana 13.02.12, 15:33
      wiesz co, u siebie zauważyłam pewną prawidlowośc po 2 ciążach:
      karmiąc piersia 13 kg schodzi mi samo.

jesli chcę wiecej, to muszę zastosowac diete mż oraz troche sie ruszać.
      Te kolejne 10-15 kg muisz zgobic dieta i sportem i nie ma innej mozliwości. karmienie piersia ci pomoze duzo w tym sensie, że może dita bedzie mniej restykcyjna (bedziesz mogla wiecej zjeść)
      • gogosiaa Re: osiagnęłas super wynik kochana 13.02.12, 15:58
        Przed ciaza wazylam ok.55, po ciazy 60, bardzo dlugo karmilam piersia i powolutku, bez wyrzeczen te kilogramy same znikaly, a obecnie, 6 lat po zakonczeniu karmienia waze 45-46 i chocbym chciala nie moge przytyc...
        Wiec mysle, ze cierpliwosc, troche ruchu przy dziecku i bedzie ok
        • yoka1 Re: osiagnęłas super wynik kochana 13.02.12, 16:04
          to zależy od organizmu, ja karmiłam 9 m-cy i nic nie schudłam, a jak skończyłam karmić, to zaczęłam tyć. niestety.
        • kamelia04.08.2007 Re: osiagnęłas super wynik kochana 13.02.12, 16:13
          naturalnie, ze zalezy od organizmu.

W drugiej ciąży przybyło mi wiecej jak w pierwszej, bo 17 kg. Jestem nadal + 4kg do przodu w stosunku do punku wyjscia drugiej ciąży. Mlodsza ma rok.

W pierwszej ciąży przybyło mi 13 i te 13 samo, tzn. przy karmieniu piersia zeszło.
          Schudłabym tak jeszcze z 7-8 kg, ale lubie jeść, a na sport nie mam czasu uncertain
          • kasia191273 Re: osiagnęłas super wynik kochana 13.02.12, 17:04
            mnie po pierwszym porodzie zeszło 7 kg, przytyłam 20
            po drugim 3 kg, przytyłam 10 (dziecko ważyło 2kg, małe łożysko, mało wód)

i ani karmienie piersią, ani 'krzątanie' przy dziecku/dzieciach nic nie pomagały, tylko dieta wielomiesięczna i zmiana nawyków w zasadzie na resztę życia
            • aqua48 Cierpliwości 13.02.12, 17:08
              Ja nie mogłam schudnąć dopóki nie przestałam karmić piersią. Więc poczekaj spokojnie.
              • nabakier Re: Cierpliwości 13.02.12, 17:24
                Ja tez, co więcej: tyłam podczas karmienia (akurat dla mnie wtedy był to dobre). Jak się okazało, miałam wysoką prolaktynę. Przy wysokiej prolaktynie się tyje, mimo karmienia.
                • supcik Re: Cierpliwości 13.02.12, 17:41
                  a co to oznacza mic wysoka prolaktyne?

czy mozna byc na diecie karmiac piersia? pokarm nie zniknie?
                  • nabakier Re: Cierpliwości 13.02.12, 19:12
                    No, wysoką- albo bliska górnej granicy albo przekroczoną.
    • thegimel Re: Nie moge schudnac-4 miesiace po porodzie 13.02.12, 19:11
      Możliwe, że Twój organizm "trzyma" zapasy potrzebne do karmienia piersią. Koleżanka tak miała. 5 kg siedziało jej, głównie na udach. Zgubiła je dopiero jak przestała karmić.
      • anel_ma Re: Nie moge schudnac-4 miesiace po porodzie 13.02.12, 19:46
        ja zgubiłam uda własnie podczas karmienia, jak dziecko miało około roku
        ale do rozmiary sprzed ciąży wróciłam tydzień po porodzie (weszłam w dzinsy)
    • margotka28 Re: Nie moge schudnac-4 miesiace po porodzie 13.02.12, 20:22
      tylas 9 miesiecy, daj organizmowi czas do dojscia do siebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka