dorin28 29.06.04, 15:39 Mam pytanie czy rzeczywiście to działa i przyspiesza powrót brzucha po porodzie do formy? jakiej firmy polecacie? kiedy zacząć nosić i jak dlugo nosić? prosze o opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taissa1 Re: pas poporodowy...? 29.06.04, 19:43 Ja też nosiłam taki pas(dostałam od teściowej)ale nie widziałam związanych z jego noszeniem rewelacyjnych efektów.Nie ćwiczyłam ,smaruję się tylko balsamami a brzuch sam zniknął.Pozdrawiam.taissa Odpowiedz Link Zgłoś
bzeebze Re: pas poporodowy...? 29.06.04, 19:34 ja miałam taki najprostszy pani teresy (niedrogi chyba ze 30 zł) i nosiłam zaraz po wyjściu ze szpitala chyba działa bo już parę miesięcy po miałam naprawde płaski brzuszek, ale też ćwiczyłam, intensywnie karmiłam, i klepałam brzucho mazidłami na zmianę z pasem nosiłam też obciskające majtalony ja polecam, myślę że warto po porodzie brzuszek jest naprawdę jak pusty balon pełen miejsca i myślę że nie zaszkodzi mu pomóc, żeby wszystko wróciło na dawne pozycje teściowa na mnie krzyczała, że nie wolno, w sumie nie wiem dlaczego, ale ja jej się nie przyznawałam, mama za to polecała, a ona stosowała zawsze i po trójce dzieci ma naprawdę niezłą figurę Odpowiedz Link Zgłoś
staramama Re: pas poporodowy...? 29.06.04, 22:12 To tylko dla kobiet po cesarce (zapobiega rozejściu się mięśni, przepuklinie - szczególnie, że trzeba przecież nosić ciężary, tzn. dziecko). Po porodzie naturalnym nie ma powodu go nosić, a nawet utrudni powrót do płaskiego brzucha - mięśnie po prostu zwiotczeją podtrzymywane sztucznie. Odpowiedz Link Zgłoś