Dodaj do ulubionych

krwiak po cesarce

11.12.04, 00:12
Lekarze zrobili mi cesarke i tak niefortunie wyciagneli coreczke ze zrobili mi krwiaka. Teraz czuje bol w srodku brzucha za kazdym razem gdy sie schylam.Czy to moze byc wina tego krwiaka czy moze to normalne po cesarce? Dodam ze przez ten krwiak bylam 11 dni w szpitalu po porodzie i ponoc bylo ok.Bol niestety zostal a minoly juz prawie 3 miesiace. Pomozcie.
Obserwuj wątek
    • black_currant Re: krwiak po cesarce 11.12.04, 15:13
      Moim zdaniem to nie jest ok. Jestem niecałe 8 tygodni po cesarce i nic mnie nie
      boli. Od półtora tygodnia ćwiczę (m. in. brzuszki, ale też ćwiczenia z
      hantlami) i nie odczuwam żadnego dyskomfortu. Jedynie skóra w okolicy blizny
      jest taka troszkę 'bez czucia' przy dotyku.
      Skonsultowałabym się z lekarzem na Twoim miejscu.

---------------------------------------
      Ania - podwójna mama październikowa smile
      Emilka (1.10.2001)
      Grześ (18.10.2004)
      • olaj10 Re: krwiak po cesarce 13.12.04, 09:11
        Wiesz, zabrzmiało to raczej dziwnie.
        Może idź faktycznie do innego lekarza!!
        Życzę zdrówka
        Ola
    • joisana Re: krwiak po cesarce 14.12.04, 12:08
      Cześć,
      po pierwsze i bezapelacyjnie-wizyta u lekarza, nic jej nie zastąpi, więc na
      nic nie czekaj!

Po drugie, tylko gwoli informacji: każdy człowiek znosi inaczej zabiegi
      hirurgiczne, z kilku powodów min. każda operacja może zostać spartaczona, mogą
      wystąpić powikłania, na każdym inaczej się goją rany, prawidłowo przechodzona
      rekonwalescencja przyspiesz czas dochodzenia do siebie, dotyczy to również
      cesarskiego cięcia. Jedne kobiety zaraz po zabiegu mogą biegać i nic je nie
      boli, inne dochodzą do pełnej sprawności miesiącami, jeszcze inne maja wysoki
      próg bólu i mimo jego obecności są w pełni sprawne . Ja należę do tych
      ostatnich, bolało mnie prawie rok, a już trzy tygodnie po cc wnosiłam po
      schodach wózek i robiłam generalne porządki, zresztą niestety dotąd mnie boli
      (3,5 roku), bo w bliźnie rozwija mi się endometrium sad(( i jest gorzej zamiast
      lepiej.
      Trzymaj się, pamiętaj, że jesteś potrzebna swojemu Dziecku zdrowa i sprawna, a
      nie obolała!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka