Dodaj do ulubionych

WYPADANIE WŁOSÓW PO PORODZIE

23.02.05, 15:45
Dziewczyny czy wy też macie ten problem? Czytałam że tak może być ale nie do
tego stopnia. Mam długie włosy i po myciu wychodzą mi całymi pasmami. Mam
wrażenie że niedługo wyłysieję. Może macie jakieś sposoby poza odżywkami ze
sklepu może jakieś niedrogie zabiegi u fryzjera (jestem z Warszawy).Wiem, że
to trywialne porównując do problemów z dziećmi ale ja się tym martwie.
Odpowiedzcie co u was z włosami.
Obserwuj wątek
    • bejoy Re: WYPADANIE WŁOSÓW PO PORODZIE 23.02.05, 15:53
      Wypadały, ale dopiero po 4 miesiącach po porodzie. I tak wypadną, więc ja
      osobiście nie używałam żadnych dodatkowych kosmetyków. Cała zabawa polega na
      tym, że w czasie ciąży włosy "zapominają" wypadać, a potem po prostu robią to
      hurtem. Wiele moich koleżanek cięło się na krótko, żeby nie widzieć takich
      "pęków"...
    • karina45 Re: WYPADANIE WŁOSÓW PO PORODZIE 23.02.05, 15:59
      Hej! Tez przez to przechodzilam tak gdzies okolo 4-6 miesiaca po porodzie.
      Wlosy wypadaly mi calymi kepkami i b. mnie to martwilo. Zastanawialam sie nad
      zabiegami u fryzjera ale u nas ceny sa astronomiczne (ok 100 euro za serie 5
      zabiegow) wiec dalam sobie spokoj. Podcielam troche wlosy uzywalam dobrych
      szamponow i odzywek (z Vichy)i lykac witaminy i drozdze. po jakims miesiacu
      zaczely odrastac, teraz wygladam przesmiesznie bo te odrosty maja z 3-4 cm i
      odstaja od glowy ( za nic nie moge ich przygladzic). To wypadanie
      wlosowfaftycznie jest normalne bo po porodzie jest straszne zamieszanie z
      hormonami w organizmie a do tego jesli sie karmi piersia to po jakichs 3-5
      miesiecy organizm jest troche przemeczony. Zazwyczaj jednak wszystko wraca samo
      do normy. Staraj sie jednak dobrze odzywiac i moze zastosuj jakies witaminy dla
      mam karmiacych. Powodzenia Karina
    • aniazm Re: WYPADANIE WŁOSÓW PO PORODZIE 23.02.05, 16:07
      hej, ja tez się bałam, że zostanę łysawink ale to normalne. włosy podczas ciąży
      nie wypadają i właśnie teraz to nadrabiają. ja sobie wcierałam zawartość
      ampułek RADICAL czy coś takiego, kupiłam w aptece opakowanie (10 szt) i po tym
      zauważyłam różnicę. a teraz rosną mi nowe włosywink także nie martw się, co
      wypadnie, to odrośniewink

pzdr, ania.
    • justys_10 Re: WYPADANIE WŁOSÓW PO PORODZIE 23.02.05, 16:23
      dzięki dziewczyny, ale nie wiem czy mogę używać jakiś dodatkowych witamin jeśli
      karmię. Biore feminatal. Ja jestem 3,5 m-ca po porodzi i w zasadzie wypadają mi
      już od 2 m-cy, a jak mają teraz dopiero zacząć to się chyba załamię. Kupię ten
      Radical może pomoże,pa
      • karina45 Re: WYPADANIE WŁOSÓW PO PORODZIE 23.02.05, 16:36
        Ja uzywam Materne, droga ale dobra a do tego drozdze z pokrzywa i skrzypem (b.
        dobre na wlosy) ktore mozna uzywac przy karmieniu piersia - podobno wplywaja b.
        dobrze na pokarm i ja zeczywiscie nie moge narzekac na jego braksmilePozdrawiam
    • mpenzi Re: WYPADANIE WŁOSÓW PO PORODZIE 23.02.05, 16:41
      Mnie udało sie zatrzymac ten proces. Codziennie od porodu łykam skrzypovite.
      Fryzjerka powiedziała że moje włosy są w bardzo dobrej kondycji. Może spróbuj.
      Na pewno nie zaszkodzismile
    • goskajm Re: WYPADANIE WŁOSÓW PO PORODZIE 23.02.05, 17:42
      Mi też wypadały włosy hurtem, gdzieś miesiąc po porodzie. Podcięłam włosy sporo
      i kupiłam w sklepie fryzjerskim szampon Welli z serii Flex przeciwko wypadaniu
      włosów.Kupowałam go z wątpliwościami,wiadomo-pisać sobie mogą,że pomoże,ja
      swoje wiem,ale spróbujęsmile No i byłam w szoku po kilku myciach głowy-od razu
      poprawa.I co dziwne-mój maluch ma już prawie 11 miesięcy, a fryzjerka,która
      znała moje marne włosy kiedyś,jest zachwycona,że po porodzie są takie mocne do
      dziś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka